Keresés

Részletes keresés

pentax_labs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 456
illetve ezt használta-e valaki:

http://www.saxmed.hu/?l=hu&p=rassodin
pentax_labs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 455
volt-e már szó erről?

http://www.mayafulgyertya.hu/fulgyertya.htm


valaki próbálta-e?
Zuzm Creative Commons License 2008.08.03 0 0 454
Kedves erladale,
A fülészek és neurológusok gyakorlatilag semmit nem tudnak kezdeni a zúgással, kivéve néhány egyszerűen kiszűrhető és gyógyítható okot (valamilyen gyulladás a fülben, esetleg az arcüreggel együtt). Egy ismerősömnek pl. orrsövényferdülés miatt volt folyamatos féloldali arcüreggyulladása, egy évig zúgott az a füle, majd a műtét után megszűnt a zúgás. Ha viszont két-három fülész egészségesnek nyilvánítja a füled hozzáférhető részeit és a kapcsolódó üregeket, úgy tűnik, kevés az esély a zúgás megszüntetésére. Van néhány helyen ún. otoneurológiai rendelés is, de ezek az általam gyűjtött infók szerint inkább szédüléssel kapcsolatban tudnak többet segíteni, mint egy fülész vagy neurológus.
Az orvosok némelyike be is vallja, jelenleg tehetetlen a tudomány. Próbáljuk megszokni valahogy. Ez nem lehetetlen, 3 ismerősömről is kiderült, nekik is zúg, és elvannak vele, nem beszélnek róla. Minél kevesebbet figyeltek rá, annál könnyebb volt elviselni, ők szerencsére tudnak vele jól aludni. Van olyan is, hogy valakinek hirtelen elmúlik, két ilyenről is hallottam.
Én is kaptam Betarevint (eleinte szédültem is, azt csökkentette némileg), a zúgásra nem hatott. Azok az orvosok, akikkel beszéltem, nem fűznek túlzott reményt ehhez a gyógyszercsoporthoz (Betaserc és hasonlók) zúgásügyben, de azért fel szokták írni, hátha... Egy dobozzal megettem két hónap alatt, most fogyott el.
Előzmény: erladale (453)
erladale Creative Commons License 2008.07.31 0 0 453
Hello Mindenkinek!
Valesz!
Teljesen igazad van,nem vesznek komolyan.
Megvolt a hallásvizsgálatom a doki szerint teljesen jó az eredmény,
a továbbiakban felírt egy Betarevin nevű gyógyszert de hozzátette,ne várjak
csodát.Szóval sz..t sem ér.
Plussz,amikor kérdezgettem a további vizsgálatokat,fel sem merült,
sem pszichiáter,sem más egyéb kivizsgálás és amikor kérdem,hogy ennyi,
így kell élnem a továbbiakban, a válasza ez volt:
-"Tudja,hogy hány embernek van fülzúgása?El kell fogadni,és nem odafigyelni rá."
No comment!
Egyébként szedi valamelyikőtök ezt a gyógyszert?Tapasztalat?
Előzmény: Valesz55 (451)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.30 0 0 452

sokan meg - legalábbis a hozzászólások alapján - nem. Vagy ha ismerik, nem olvastak el rajta sok mindent.

(én nem vagyok orvos, a honlapot csinálom)

 

www.tinnitus.hu

 

Jobbulást mindenkinek

Előzmény: tucsix (450)
Valesz55 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 451
53 éves nő vagyok,  12 éve fülzúgással " megáldva". Figyelem, olvasom a beírásokat. Az országban én is végig jártam már nagyon sok fül-orr gégészt, eddig talán a biorezonanciás kezelés volt, ami ideig-óráig tünetmentessé tett. Közben kialakult 1 nagyfokú halláskárosodás is / még jó ,hogy orvoshoz jár az ember/. Valami egyébként tényleg van az aggódás, a lelki zavarok, nagyban befolyásolják szerintem is a hallást, a zúgást. Nagyon sok helyen nem veszik komolyan a beteg panaszait, pszichológus pedig szóba sem kerül. /Legfeljebb akkor, mikor már komolyabb dolog is kialakul/ . Úgy érzem nem igazán foglalkoznak velünk! 
tucsix Creative Commons License 2008.07.29 0 0 450
Köszi de szerintem ezt az oldalt sokan ismerik :) Inkább a tapasztalatod érdekelne :)
Előzmény: wencsi (449)
wencsi Creative Commons License 2008.07.28 0 0 449

Sziasztok!

Létezik az országban egy Fülzúgás Központ, ez a neve. Onnan tudom, hogy
én is oda jártam. Két orvos van, egy fül-orr-gégész és egy pszichológus.
Ketten együtt dolgoznak, az országból mindenhonnan jönnek hozzájuk
betegek. Persze zsebbe nyúlós móka, de amikor azt mondták nekem az
állami egészségügyis fül-orr-gégészek a huszadik vizsgálat után, hogy 20
évesen barátkozzak meg a fülzúgásommal egy életre, hát igencsak minden
pénzemet oda adtam volna az egészségért... (Komolyan, ha nem náthás az ember, onnantól kezdődik a probléma... szörnyű.)


A doki neve Dr. Szalai László, ő a pszichológus, a doktornő pedig Dr.
Ferenczi Zsuzsa. www.tinnitus.hu ez a honlap, ahonnan könnyebb elérni.

Sok sikert nektek, és gyógyulást! :)

Mr.Herby Creative Commons License 2008.07.15 0 0 448

Mágnessel a fülzúgás ellen

 

A kínzó fülzúgás megszüntethető és visszatérése is megelőzhető a koponya ismételt mágneses ingerlésével. Az első ilyen eset leírását a Laryngoscope szakfolyóirat júliusi száma közli. A fülzúgás gyakori panasz: lehet kellemetlen búgás, csöngés, morajló hang, de van, aki furcsa sziszegést, sipolást hall, amely időben változhat is. Az egészségügyi statisztikák szerint az amerikaiaknak 17 százaléka szenved ettől a kellemetlenségtől. A fülzúgás önmagában nem betegség, hanem tünet, és gondos vizsgálatot igényel, hogy az okot megtalálják. Vannak betegek, akik számára a fülzúgást elfedő háttérzene hallgatása enyhülést hoz, mások állapota hallókészülékre emlékeztető segédeszköz viselésével javul, ami a fülzúgásnál kellemesebb hang sugárzásával segít.

 

Mark Mennemeier és John Dornhoffer az alacsony frekvenciájú, koponyán keresztül végzett, ismételt mágneses ingerlés (TMS) technikáját használták egy betegük makacs panaszainak kezelésére. A TMS-eljárás során az érintetlen koponyán keresztül ingerlik rövid, mágneses behatásokkal az agyszövetet. A mágneshullám könnyen áthalad a koponyacsontokon és évtizedek óta alkalmazzák az orvostudományban. A mágneses ingerlést korábban főleg az elmegyógyászatban igyekeztek fölhasználni, de a módszer egyelőre még mindig a kutatás fázisában van.

 

A két amerikai kutató most a fülzúgás szüntetésére alkalmazta a TMS technikát. Az általuk használt eljárás során a mágneshullám néhány centiméteres mélységben hatol be az agyszövetbe. A mágnes elektromos áramot indít el, ami az idegsejtek működését vagy gátolja, vagy ingerli. A kutatók arra gondoltak, hogy a fülzúgást rendkívüli idegi tevékenység váltja ki, ezért ezt kívánták gátolni. Először vizsgálatokkal tisztázták, hogy a beteg agyának halántéklebenyében hol vannak azok a területek, melyek fokozottan működnek. Ezután az alacsony frekvenciájú mágneses ingerlést célzottan itt alkalmazták.

 

A beszámoló szerint a beteg négy hónap múlva csak igen enyhe panaszokról számolt be, ugyanakkor kutatók a kezelésnek semmiféle mellékhatását nem észlelték. Voltak korábban európai vizsgálatok, de azokban az eredmény csupán rövid ideig érvényesült. A kutatók szerint ez az első eset, amelyben a TMS-technika a fülzúgás kezelésére hosszú ideig hatásosnak bizonyult. (MTI)

 

Forrás: http://index.hu/tudomany/blog/2008/07/15/magnessel_a_fulzugas_ellen/

halford Creative Commons License 2008.07.12 0 0 447

most nem ugrik be, h itt nagyon kipróbálták volna őket...de akár még az is lehe, h igen....

Előzmény: visitor2005 (441)
Gingili Creative Commons License 2008.07.07 0 0 446
Köszönöm Zuzm, remélem, hogy így is lesz. Szerintem is összefügg egyébként, teljesen igazad van. Volt idő, mikor én is teljesen megfeledkeztem a fülzúgásról. Most megint azon vagyok, hogy elfelejtsem az egészet. Jobbulást Neked is!
Előzmény: Zuzm (445)
Zuzm Creative Commons License 2008.07.07 0 0 445
Kedves Gingili!
Biztos, hogy a pánik-depresszió vagy a rájuk való hajlam összefüggnek a fülzúgással és a fejfájással. Amikor sok évvel ezelőtt egyszer depressziós voltam, olyan fejfájásom volt, amire nem hatott semmilyen fájdalomcsillapító, csak a későbbi antidepresszáns kezelés. Most meg akkor gerjedt a legerősebben a fülem, amikor alaposan utánaolvastam, és egyébként is teljesen becsavarodtam. A fülészet ezzel szemlátomást nem tud mit kezdeni, a bal fülemet egészségesnek nyilvánították.
Nem tudom, hogy lehet megtanulni, hogy ne foglalkozzon vele az ember, de most, hogy barátaimnak meséltem róla, kiderült, több ismerősömnek (nem csak pánikosnak) is van, és amikor pszichésen rendben vannak, szinte nem is veszik észre a zúgást. Persze, jó lenne teljesen megszabadulni tőle, de egyelőre fontosabb, hogy a pánikbetegségből kiszabadulj, és utána újra normálisan lásd a világot, nem úgy, mint benne. A pánikot gyógyszerrel elég jól tudják kezelni, vagyis nyugodtan reménykedhetsz!
Előzmény: Gingili (444)
Gingili Creative Commons License 2008.07.07 0 0 444

Szia Zuzm,

 

Már régóta gyötörtek lelki gondok, emiatt felkerestem dr. Csernus Imrét kb. másfél éve. Ott, abban az egy órában minden voltam, csak rendes ember nem... de időszakosan ( 1 - 2 hónap) nem voltak szívdobogásos panaszaim. A fülzúgásom kb. fél éve tart, a pánikrohamok pedig 1 hete jöttek elő. Sajnos olyan durván, hogy kórházban kötöttem ki, de szerencsére nagyon jó kezekben vagyok, szedem a felírt gyógyszereket. Elképzelhető, hogy ezek mind összefüggenek, tekintettel arra, hogy a fülem a papír szerint egészséges.

Előzmény: Zuzm (443)
Zuzm Creative Commons License 2008.07.06 0 0 443
Kedves Gingili!
Nem lehet, hogy a pánikbetegséged első jele volt a fülzúgás, és nem attól estél pánikba? Voltál már pszichiáternél? Egy hozzáértő orvos esetleg visszafogott gyógyszeres kezeléssel segíthet a bajaidon.
Előzmény: Gingili (439)
Zuzm Creative Commons License 2008.07.06 0 0 442
Sziasztok!
Nekem depresszióval együtt kezdődött a zúgás kb. 2 hónapja, a bal fülem sziszegősen zúg. Eleinte alig hallottam, majd néhányszor szinte rohamom volt, végül beállt egy állandó kellemetlen szintre. Főleg este zavaró, mivel csak altatóval tudok elaludni, viszonylag lassan. Természetesen végigjártam az összes vizsgálatot, nem találtak semmi konkrétumot, a bal fülem két fülész szerint is gyakorlatilag egészséges. Egyikük szerint a váll körül nagyon rossz a tartásom, ott kellene keresgélni (tornázni/masszírozni), hiába negatív a nyaki csigolya és véna lelet.
Azt kérdezném, volt-e valakinek tapasztalata féloldali zúgásnál, hogy befolyásolja-e a zúgást hosszabb távon, hogy alváskor a jó vagy a rossz fülén fekszik az ember?
visitor2005 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 441
Szervusztok!

Próbálta valaki a mágneses hullámokkal való kezelést fölzugásra?
Illetve talpmasszást?
Illetve a tinitoolt?
halford Creative Commons License 2008.07.03 0 0 440
Én is az voltam....hidd el meg is fogsz!!
Előzmény: Gingili (439)
Gingili Creative Commons License 2008.07.02 0 0 439
Köszi a bíztatást mindenkinek... egyenlőre teljesen kész vagyok. De meg AKAROK gyógyulni.
Előzmény: halford (438)
halford Creative Commons License 2008.07.01 0 0 438

Ne add fel!!

 

Én is voltam ebben az állapotban...nem egy perc alatt, de átléptem valahogy!!!

Előzmény: Gingili (436)
erladale Creative Commons License 2008.07.01 0 0 437
Gingili,sajnálom,ne add fel,harcolj!Volt és van pánikbeteg ismerősöm,
tőlük tudom tényleg rettenetes.
Pszicháter írt gyógyszereket amivel enyhítheted?
Nekem a fülészeten mondta a második doki,hogy ha lehet,
mindig szóljon valami ne nagyon legyek síri csendben,mert rámehetek még jobban.
De ezt tudtam,olvasgattam a tinnitusról közben.
Szebb napokat Neked!Erladale
Előzmény: Gingili (436)
Gingili Creative Commons License 2008.07.01 0 0 436

Sziasztok,

 

velem nem minden ok.... pánikbeteg lettem. RETTENETES. Most már azt mondom, bárcsak "csak" a fülem zúgna. Kitartást mindenkinek.

Előzmény: erladale (435)
erladale Creative Commons License 2008.06.25 0 0 435
Szép napot Mindenkinek!

Holnap megyek még csak a hallásvizsgálatom eredményéért,
ezért nem jelentkeztem,de olvasgattalak Benneteket,
és az "új zúgósokat".
És mi a helyzet?Ugyanaz.Érdemben senkinek semmi nem használ!
Megáll az eszem,komolyan.
Viszont nálam a kezdeti pánik elmúlt,és vannak napok amikor szinte nem is hallom a zúgás.:)
Aztán persze ott van a drágám,zúg,de ura vagyok a helyzetnek.
Pedig az elején nem is értettem,hogy tud valaki 5-10 évig is így élni.
Most már kapizsgálom.:)
vargus Creative Commons License 2008.06.25 0 0 434
Köszönöm a válaszod,már voltam a fülészeten,kontrollon és a doki csináltatott hall.vizsgálatot és mondta ,hogy jobb lett az eredmény.Azért tovább kell szedni a Nootropilt és a Betasercet.Sajnos artrózisom is a van a kezeimben és egy daganatell.gyógyszert irt fel a doki az ORFI-ban már 2 hó napja szedem,úgy néz ki használ.
Végre rendesen ki tudom nyújtani a kezem reggel és nem merev.
A reuma orvos szerint tornáztatni kellene a nyakam.
Lehet igaza van.
De a fülészeten a kórházban hallottam a biloba -ról nagyon dícsérte egy hölgy.De én nem vagyok mindent kipróbáló,de szeretnék meggyógyulni és élvezni a nyugdíjas éveket.
Egy term.gyógyász szerint a visszafojtott indulatok,idegesség is okozza ezt a bajt és persze az összes többit.Gyógyulást neked.üdv.Vargus
obregon Creative Commons License 2008.06.19 0 0 433
Több mint 4 éven át használtam zajgenerátort, minden eredmény nélkül.
Előzmény: pentax_labs (431)
Gingili Creative Commons License 2008.06.19 0 0 432

Túl vagyok a második kínai kezelésen. Ma már úgy néztem ki, mint egy fakír: míg a múltkor 7 tűt kaptam, most belémszúrt vagy 15öt. A vese és tüdő mellett figyelmet érdemelt a vastagbelem, a vékonybelem is, a máj és a szív... gyakorlatilag már mindenre kaptam egy tűcskét. A nagy számok törvénye alapján bízom benne, hogy legalább véletlenül eltaláljuk azt a pontot, amelyik a fülzúgást okozza.

Egyenlőre olyan, mintha egy lottószelvényt töltögetnénk...  Még nem nyertem.

pentax_labs Creative Commons License 2008.06.19 0 0 431
minden embernek van egy alap fülzúgása. Akkor is ha nem hallja, illetve ha akkor hallja ha nagyon nagy csend és arra figyel, vagy pld amikor valaki egy kagylóval játszik. No ... én mindig mindtha kagylóvál játszanék ... bár lehet kicsit magasabb freki.

írtam korábban hogy vásároltam egy mediclasert. kb 6 hete használom ... eddig sajna eredménytelenül, de folytatom.

ez elméletben arra lenne jó ha a fülemmel/erekkel lenne gond, pld lerakódás gyulladás után.

namost ha kagylóefektem van erre elméletben jó lenne a zajgenerátor, mert az pont erről szól. Az kiad egy hangot, ami persze nem fedi el a másik hangot. Pontosan nem tudom, de a vége a dolognak az lenne hogy a fül (az az "alaphang rendszer") a zajgenerátor által kiadott hangot kezdené követni. Namost, amikor ezt annyit használod hogy ihaj (napi min 4 óra fél évtől 1 évig) akkor erre a hangpályára áll rá a fülideg ... majd amikor ez már nem lesz - egy szép nap kiveszed - nem lesz mit kövessen; ettől kezdve megint a "semmit" - nagyon halk alaphangot követi.


de viszont egy fülgyulladás következtében jött elő; ezért szervi bajokra is tippeltem. De lehet hogy csak attól maradt a fülzúgásom, hogy az orvos által betett géz előidézte a kagyló efektust, amit a fülideg el kezdett követni ...


puff neki ... viszonylag hamar előjött ... és évek óta fáraszt ... lassan kattanok ... :(
Előzmény: caleb21 (430)
caleb21 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 430
Sziasztok!

Szintén "zenész"....vagyok.

Nekem tavaly decemberben kezdett el mindkét fülem zúgni. (legalábbis akkor vettem észre először), bár néha magam sem tudom, hogy a bal vagy jobb, vagy mindkettő. Reggel és este a legrosszabb, de nagy csendben is hallom. Mostanra megszoktam, bár nem a zúgást, hanem a totális csend hiányát.

Voltam audiológián, nyaki gerinc röntgen-en, neurológián...de semmi. Fel írtak Preductal-t, de mivel fiatal vagyok és alacsony a vérnyomásom, nem hiszem, hogy a hajszálereimmel lenne probléma.

Tavaly nyáron dolgoztam hangos gépekkel (flex, körfűrész), de vannak asztalosok akik évtizedekig használják ezeket a gépeket és nincs fülzúgásuk...Szóval ez is lehet ok, de a hallásom nem sérült.

Én úgy gondolom, hogy alapvetően lelki okokra vezethető vissza. De lehet több fennálló dolog kombinációja is ami előidézheti.

Írta valaki, hogy a torlódó fogaktól is lehet. Nos nekem mind a négy bölcsesség-fogamat ki kéne vetetnem, mert tolják össze mindkét fogsorom.

Én a következő "érdekes" dolgokat vettem észre eddig a fülzúgásommal:


- Egyszer egy étkezésnél arra lettem figyelmes, hogy a rágásommal szinkronban csengett a fülem (a zúgás mellé bonusz-nak). De ez csak 1x fordult elő.

-Máskor meg edzés közben úgy éreztem, hogy a a bal fülemen keresztül is megy ki-be a levegő. (elvileg van összeköttetés, de ilyet még soha nem tapasztaltam eddig).

-Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a zúgás mellett, naponta 2-3 szor fülcsengés is szokott jelentkezni, úgy 15-20 másodpercig. Bár amióta rendszeresen sportolok, (kb. 1 hónapja) azóta nem észlelem.


Nem hiszem, hogy a zajgenerátorok, meg infuziók lennének a megoldások, hiszen ezek csak a tüneteket szüntetik meg, nem pedig az okot.

Én azt olvastam/hallottam, hogy a szubjektív tinnitus-nál, az agyban egy félre"siklott" hang információ hoz létre magának saját pályát, ami aztán hangoktól függetlenül aktív.

Régen csináltam agykontroll-t, ha elvégzem az ismétlő tanfolyamot, kezelésbe veszem magam.:)

Aki agykontroll-os és tinnitusa van, próbálta már?


Jobbulást mindenkinek!!!
pozo Creative Commons License 2008.06.18 0 0 429

 

Ime itt egy link:

 

http://bulgarmed.freeweb.hu/mad/vengr/lecs/Dr.BOL/USHI/USHI.htm

 

Aztán vagy hiszel benne, vagy nem...

Előzmény: obregon (427)
pozo Creative Commons License 2008.06.18 0 0 428

 

Különben hogy érted ezt a vese-fül-szexuális potencia dolgot? Ez utóbbira hogyan hat az előző kettő? 

Én sehogy nem értem, ezt nekem egy kínai orvos mondta. A kínaiaknál vannak energetikai körök, amelyhez bizonyos szervek, érzékelések tartoznak. Ha többet akarsz tudni a témáról, keress fel egy kínai orvost.

 

Előzmény: Gingili (426)
obregon Creative Commons License 2008.06.17 0 0 427
Nekem vese röntgent csináltak kontraszt anyaggal - más miatt, és akkor már évek óta zúgott a fülem - de teljesen negatív volt. Hasi ultrahangot is csináltak többször, de az sem mutatott ki semmit.

Sok mindent hallotam már, amivel összefüggésbe hozták a fülzúgást, de ezt még nem.
Előzmény: pozo (425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!