Keresés

Részletes keresés

Kőkapu Creative Commons License 2004.06.30 0 0 293

Hát nem csodálom, hogy kezd rajtad eluralkodni az utazási láz, mert már rajtam is, pedig mi csak jövő hét szombaton indulunk :-)

 

Petrovácon én még nem voltam, de a férjem 4 éve már igen (munka ügyben volt Montenegróban, akkor szeretett bele), és neki is nagyon tetszett :-)))

 

Jó utat, és jó nyaralást!

Előzmény: mammamija (291)
BlueBird Creative Commons License 2004.06.30 0 0 292

Jó utat és érezzétek nagyon jól Magatokat!!!

 

Üdv: BlueBird

Előzmény: mammamija (291)
mammamija Creative Commons License 2004.06.30 0 0 291
De Niro, tovari1 tündérek vagytok:))) Mekkfan a szállás címe is térképpel elküldték emilben: Medigovic Dese-nél fogunk lakni (csak tudnám férfi ez vagy nőihölgy???) a Naselie Brezine 31 szám alatt, a Villa Oliva izék mellett. Ahogy néztem két nagy szálloda van a parton, egy meg középen......köszi a képeket is. Már kezd eluralkodni rajtam az utazási láz, holott hol van még péntek, még a kölcsönkönyveket is visszavittem a könyvtárba. Már nem fogok írni, csak ha hazajöttünk - szerintem lelépek a munka frontjáról nemsokára. (Ha ideges vagyok be nem áll a szám, mint most is:)) Mindenkinek kellemes nyaralást... és tartsátok életben a topicot. 19.-én jövök a részletes, mindenre kiterjedő beszámolóval:))))
Előzmény: De Niro (290)
De Niro Creative Commons License 2004.06.30 0 0 290
Ez Petrovac!
Előzmény: mammamija (286)
De Niro Creative Commons License 2004.06.30 0 0 289

Petrovac nekem a legjobban tetszett! Jól választottatok!

Előzmény: mammamija (286)
toveri1 Creative Commons License 2004.06.30 0 0 288

Mi a Kotori-öbölben laktunk és onnan mászkáltunk. Voltunk Dubrovnikban, Budvában,Herceg Noviban, Sevti Stafan-n, Ulcinjban (amit nagyon nem ajánlok, az már nagyon lepukkant), Kotorban, Tivatban. Hazafelé már mi is inkább BIH-n keresztül, és nagyon remek ötlet volt, 3-4 órát spóroltunk.

Petrovac nagyon kellemes városka, hangulatos parttal, éttermekkel.

Előzmény: mammamija (286)
De Niro Creative Commons License 2004.06.30 0 0 287
Nemzetközi. A biztosítód állítja ki. Ha személyesen bemész azonnal.
Előzmény: tamma (285)
mammamija Creative Commons License 2004.06.30 0 0 286
Jajjjjjistenem, mondj valamit Petrovac-ról. Oda megyünk mindjárt, de BIH-en keresztül..Mesélj még merre jártatok gyorsan,gyorsan......:)))
Előzmény: toveri1 (282)
tamma Creative Commons License 2004.06.29 0 0 285
Sziasztok! A zöldkártyán mit kell érteni? A magyar z.kártya vagy nemzetközi?
toveri1 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 284
Semmi különbség, én azt mondom nem érdemes kockáztatni, mert kb.minden bokorban ott lapulnak. Minket már Szerbiában megbüntettek 15 €-ra, attól kezdve betartottuk a korlátozásokat, arra is érdemes figyelni, hogy hol ér véget a település, mert mi így szívtuk meg. A táblákat pedig mintha direkt a lombok közé dugnák el, szóval mi hárman figyeltük folyamatosan a táblákat és a rendőröket. Viszont a kollegák ott is jeleznek villantással, hogy valamit jót is írjak:)
Előzmény: kiggyo (283)
kiggyo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 283

Szia!

 

Pont ezt néztem én is ki magamnak, Szegedről megyünk. Az lenne a kérdésem, hogy a montenegrói szakaszon milyenek a rendőrbácsik? Normálisabbak mint a szerbek? Mennyire büntetnek, van-e sok traffipax?

 

Köszi:

kiggyo

Előzmény: A püspök inasa (278)
toveri1 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 282

Sziasztok!

Mi két hete voltunk, még frissek az élmények:) és Petrovac volt a kedvenc helyünk. Mi végig minden országban bankkártyával fizettünk a benzinkutaknál, és semmi probléma nem volt.

Előzmény: mammamija (279)
mammamija Creative Commons License 2004.06.29 0 0 281
Ugye leszel még holnap?? ha eszembe jutna még valami????Ja. A brod-i határátkelőhely mindíg műxik??? Pestről indulunk éjfélkor-e, vagy ráérünk később? A Viamichelin-ről kinyomtattam az útvonaltervet amit te mondtál, eszerint: 829 km ezer köszönet.
Előzmény: A püspök inasa (280)
A püspök inasa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 280
Már a határon is tudsz váltani, a legcélszerűbb eurót KM-re. Az árfolyam május végén: 1 EUR=1,96 KM. Azért légy résen a váltásnál, hallottam olyanról, akit megtréfáltak a váltásnál és egy az egyben 1 euróért 1 márkát adtak. Úgyhogy akárhol váltasz először mindig tisztázd le az árfolyamot, meg nézd meg a kiírásokat. Egyébiránt komolyabb kútnál euróval is tudsz fizetni, csak egy kicsit kedvezőtlenebbül számolják át, mintha előzetesen átváltottad volna, na meg persze a visszajárót márkában adják. Ja igen, csak az euróbankjegyet fogadják el fizetésnél, a fémpénzt sehol.
Előzmény: mammamija (279)
mammamija Creative Commons License 2004.06.29 0 0 279
Köszi a gyors választ:) És azt az ominózus KM-t (most már tudom, hogy konvertibilis márka az ő neve), szóval azt forintért, euroért vagy miért váltsunk, és hol az első hely ahol lehet - a benzin miatt??
Előzmény: A püspök inasa (278)
A püspök inasa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 278
Boszniában alapvetően jó az utak minősége, így szerintem a haladást 70 km/h-s átlaggal számold ki. Ha reggel hatkor elindultok (nem tudom, Budapestről?) akkor este 7 körül Petrovacban lehettek. Azért nehezebb kikakulálni, mert mi Szombathelyről mentünk, így Letenyétől a bosnyák határig autópályán szabtunk, éshát ez nagyon meggyorsította a lejutást. Mindenesetre az én javaslatom: Eszék - Djakovo - Doboj - Zenica - Szarajevó - Focsa - Hum - Niksic - Podgorica - Petrovac. Meggyőződésem, hogy ez a lehető leggyorsabb útvonal, hidd el, a zenicai úttal jobban jársz, mint a tuzlaival. Én nagyon utáltam azt a szerpentinről föl-le játékot. Egy 20-25 percig még élvezetes, de aztán másfél órán keresztül k*rva fárasztó tud lenni. A montenegrói szakaszról nincs nagyon tudomásom, én is csak nyáron derítem fel.
Előzmény: mammamija (277)
mammamija Creative Commons License 2004.06.29 0 0 277
Szia! Végre hogy írtál. Nekem az útvonaltervező éppen a szerpentines utat (amit te nem ajánlasz) adta ki, Mostart nem említett. Mivel mi minél előbb el szeretnénk érni az uticélunkat (Petrovac), te milyen útvonalat ajánlanál, és hol lehet átlépni Montenegroba BIH-ből?? Kb. mennyi időre számoljunk óvatos vezetés mellett 13-15 óra???
Előzmény: A püspök inasa (275)
mammamija Creative Commons License 2004.06.29 0 0 276
Szia, valaki azt mondta, hogy az említett utazási iroda már nincs is. Te mikor foglaltál náluk? Budvában a fizetős (Mogren) strandon voltatok? És voltatok máshol is? Írj egy picit bővebben (kaja, ételek, italok, árak.... stb...) Köszi. Mi pénteken indulunk!!!!!:)))
Előzmény: aleck (274)
A püspök inasa Creative Commons License 2004.06.29 0 0 275
Sajnos meg voltam sokáig vonva a géptől, így csak most tudom pótolni a maradék Bosznia-Hercegovinát: Rendőrök: Kb. 4-5 ször igazoltattak, elkérték az útleveleket, a kocsi papírjait, főleg a zöldkártya érdekelte őket, de nem találtak semmit, így megúsztuk az egész utat büntetés nélkül. De mondjuk be is tartottam a sebességeket, soha ilyen szabályosan nem vezettem még életemben. Úgyhogy az a tapasztalatom, ha vigyázol, akkor ok nélkül azért nem büntetnek meg. A Neretva völgy meseszép, mi állandóan leálltunk fényképezgetni. Jablanicától az út igen jó minőségű, semmi gond vele. Útszéli vendéglőben meg lehet állni zabálgatni egy kicsit, csodás panoráma, 1 tál csevpcsicsa grillezett gombával, hagymával, ajvárral pitatésztában itt is 4 KM (520 Ft) 95-ös benzin Boszniában 1.51 KM, tehát 195 Ft. Attól senki se tartson, hogy nem talál benzinkutat, mert ez a benzinkutak országa. Minden faluban van legalább kettő, de inkább három. Szerintem a lakosság nagy része benzinbizniszből élhet. Nagyobb kutaknál simán lehet kártyával fizetni. Mostarra meg szánjon időt mindenki. Most építgetik, tatarozgatják, a híd már szinte teljesen kész, a városnak utolérhetetlen varázsa van. A folyó bal partján emelkednek a mecsetek, minaretek, a másik a katolikus horvát oldal, ott egy nagy hegyre fel is húztak egy 16 méteres keresztet. A híd bal oldalán egy ház tetejére épített sörözőből meg lehet szemlélni az egész várost, mindenkit rabul ejt szerintem a romantikája. Járkálnak a lefátyolozott muzulmán lányok, vannak köztük egészen irreálisan kékszeműek is. Izgatóak. Szarajevó is érdekes, bár nem olyan festői mint Mostar, a Bascsarsija negyed egy törökös bazárnegyed, annak forgatagába érdemes egy kicsit elvegyülni, furcsa módon engem a város - bár persze sokkal nagyobb - kicsit Pécsre emlékeztetett. A szállások Szarajevóban kifejezetten drágák, amit tudok ajánlani az a Hotel Hecco, ez egy minden kényelemmel felruházott vadonatúj, skandináv minimáltrend stílusban épült szálloda a Bascsarsijától északi irányba egy 12 perc gyalogútra. Egy éjszaka reggelivel 45 KM (5.900 Ft) De a szobákban van számítógép internetcsatlakozással is. A Szarajevó-Tuzla útvonal nem túl előnyös, állat nagy szerpentineken kell áttekerni, 30-40 km/h tartós átlagsebességgel lehet számolni. Ennyi Boszniáról. Érdemes kicsit belekukkolni, nem csak áttekerni rajt ezerrel. Augusztusban is úgy megyünk, hogy min. 2 napot itt leszünk, úgy megyünk tovább Crna Gorába, sőt, még albán átruccanás is benn van a kalapban.
Előzmény: A püspök inasa (232)
aleck Creative Commons License 2004.06.29 0 0 274
Budvai üdülés.2004.05.28.-06.06.

Egy kis adalék a Montenegro Tours által szervezett üdüléshez.
Indulás: az igért luxusbuszból egy 12+1személyes Ford Tranzit minibusz lett.8 felnőtt+4 gyerek+a sofőr utazott a csomagok tetején.A sofőrnek ez volt az első utja a délvidékre, nyelvtudása néhány angol és német szó volt.A tolmács szerepét egyik utastársunk vette magára.Az autópályákat nagyivben elkerültük,viszont Horvátország és Bosznia szinte minden kis faluján keresztül mentünk..Egyik utastársunknak volt egy turistatérképe,mely segitségével és némi kérdezősködéssel viszonylag kevés eltévedéssel éltük tul a bosnyák hegyeket.Budvába megérkeztünk 20 óra folyamatos utazás után (váltósofőr,és pihenés nélkül tettük meg!!!).Itt kiderült ,hogy az apartmanban mind a négy családnak ugyanazt a kétszobás lakrészt adták el.Valójában 1 db kétszobás ,és 3 db egyszobás apartman volt a házban. Az üdülés maga nagyon jó volt .A helyi emberek elég segitőkészek és kedvesek, a táj gyönyörü.A tengerparton 10 m-ként szemeteskuka, amit rendszeresen üritenek .A partot minden reggelre kitakaritották és elgereblyézték. A víz tökéletesen átlátszó, még kisgyerekkel is lehetett fürdeni.Az árak a magyarországi árakkal egyeznek meg még a tengerparton is.Egyszóval a budvai üdülés jó, megéri az árát, de nem a Montenegro Tourssal kell kiutazni!!
Riff-Raff Creative Commons License 2004.06.25 0 0 273
Mi két éve voltunk Ulcinjban, de nem sok negatívumot tudok róla írni. Kissé szemetes, de egyébként semmi gond vele. Kiváló szállásunk volt, és nem történt semmi bajunk.
De Niro Creative Commons License 2004.06.25 0 0 272
Ulcinj tényleg gáz, leugrottunk oda is (múlt hét folyamán). Van délre egy 13 km-es tengerpartja ami teljesen kihalt, itt ott lerakott szeméthegyekkel. A látvány alapján jó néhány éve halott lehet a környék. Maga a város pedig már mintha Albánia lenne. Szerintem Sveti Stefan-tól, max. Bar-tól délre megszállni nincs sok értelme.

Mi a Kotori-öbölnél laktunk és Herceg Novi-Sveti Stefan közötti részen táplálkoztunk, de semmi gond nem volt. Pedig volt egy kifejezetten sensitive gyomrú tagunk is.:)

Caries Creative Commons License 2004.06.25 0 0 271
Ezt nézzétek meg!
Át is lehet úszni rá. Érdemes.
A kistesójától kell indulni.
Feltéve hogy nem féltek a sirályoktól, tiszta Hitchcok. De pazar látvány van a tetejéről.
Tovább ne ússzatok a következő erőd már horvát.
Ez a kotori öböl bejárata. Kocsival is oda lehet találni, de megy kis hajó Tvatból. Klassz a strand, béke, nyugalom. Egy napot megér.
Előzmény: Törölt nick (270)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 270
Helló!

Mi bevállaljuk Ulcinjt, először szétnézünk a városba, megnézzük tüzetesen a szállást és majd utána döntünk maradunk-e. Ha valami nem teccik visszább megyünk északra. Strandolni úgyis máshova megyünk, Kotortól Ulcinjig minden nap máshova. Albániát is tervezzük egy napra.
A Kotori öböl tisztaságilag nagyon rendben van, tavaly voltunk ott. Minden nap pljeskavicát meg paszulyt zabáltunk , de nem étteremben hanem nyitott sütödében, senkinek semmi baja se volt.
Ha valaki hazaér nagyon várom a beszámolókat főleg Ulcinjról. Üdv.

Előzmény: mammamija (264)
Kőkapu Creative Commons License 2004.06.25 0 0 269
Valutaváltóknál, mi úgy találtuk, hogy a Váci utcai váltóknál elég jó árfolyamok vannak, és a Ferenciek terén lévő IBUSZ is jó. Az Ibusznál most 256 ft az eladási árfolyam (a honlap szerint).
Előzmény: mammamija (262)
BlueBird Creative Commons License 2004.06.25 0 0 268
Budvában sem volt túl tiszta, kivéve kora reggel (7-8 körül). Amit tudok ajánlani: a Jaz-öböl, Budvától pár km-re. Meg a kotori-öböl is elég tisztának tűnt.
Előzmény: Szeder Bandee (265)
Kőkapu Creative Commons License 2004.06.25 0 0 267
Ja-ja, Ulcinjról tavaly a mi útitársaink is nagyon sok rosszat mondtak, meg hogy az első héten végig betegeskedtek.
Mi Tivatban voltunk, és őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy a kólába tett töménytelen jégkockától bármi bajom lehetne, nem is volt :-))

Immodium helyett egyébként Sulfaguanidint ajánlok, mert az nem "fogja" ugyan meg olyan hírtelen a hasat, viszont bélfertőtlenítő is.

Mi 10-én indulunk Becicibe. Kicsit sajnálom, hogy csak hotelbe tudunk menni, de a vonat miatt muszáj az Adria Tourshoz ragaszkodnunk. Mondjuk, különösebb problémánk tavaly sem volt velük, úgyhogy ez nem is gond.

Ulcinjba egy fakultatív kirándulást tervezünk, mert azért kíváncsiak vagyunk a városra.
Ééés, egy két napos kirándulásra is akarunk menni Albániába!

:-)))

Remélem, az idő is jó lesz...

Előzmény: Szeder Bandee (265)
kiggyo Creative Commons License 2004.06.25 0 0 266
Tavaly feketén váltottam eurót, és a határ után asszem eszéken kunát, ugyanis úgy tudtuk hogy euróval mindenhol lehet fizetni, aztán kiderült hogy kunával jobban járunk. Na mindegy, még jobban is váltották mint mo-on.
Itthon asszem az exlusive change jól vált, de oda kell figyelni, mert a cora-ban levő, a fenti váltóhelyre hasonlító helyen meg iszonyat árréssel dolgoztak. Splitben váltottam forintot kunára, teljesen korrekt volt. Úgy vettem észre, hogy kint hasonló (és korrekt) áron váltanak, nem tapasztaltam lehúzást. Hiába, sokat kell még a kis országunknak tanulni...

Az utazás után visszalátogatok és mesélek.

üdv:
kiggyo

Előzmény: mammamija (262)
Szeder Bandee Creative Commons License 2004.06.25 0 0 265
Jaja, én voltam! :)
Bárhova mentek, Immodiumot vigyetek ipari mennyiségben! Inkább legyen több, mint kevesebb.

Budvában csak kb. 3 órát voltunk, de nagyon szép volt. Ottani tengerpartról nem tudok nyilatkozni.

Ha rám hallgatsz, akkor kihagyod Ulcinjt.

Előzmény: mammamija (264)
mammamija Creative Commons License 2004.06.25 0 0 264
Te írtad tavaly a szemben úszó szárnyasbetétet????:-DDDDD
Asszem lalilaliék mennek oda a villa primafila-ba. A panzió nagyon rendben van, szép és a tulajok Némeországban élnek. Hát igen, mégiscsak az albán határnál van....
Mi középen leszünk, és megnéztem volna a "gyógyító homok" miatt Ulcinj-t, de inkább északra Budvára, a kotori-öbölre koncenrálunk. Meg megnézném a Durmitort is közelebbről... attól függ milyen lesz az idő.. Nagyon kevés iroda foglalkozik montenegro-i utakkal, és nagyon sekélyes a kínálat. Az Adriatoursnál tavaly sokkal több ajánlat volt pl. Ezért mennek sokan egyénileg, ottani foglalással. Szóval Ulcinj ne tervezzek.
Előzmény: Szeder Bandee (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!