Az én fiam 6éves,de sok felnőttnél jobban érdekli a traktor! Még azt is mondhatnám,hogy soktól többet is konyít hozzá. Aki találkozott már vele az bizonyíthatja... Szóval az Endrének üzenem ha Ő hajlott hátú lesz, akkor mi vár az 1.90-re vagy az annál nagyobbakra??! Mivel mi is imádjuk a mákot,hátha nekünk is segít... kiscsera! Egy praktikus tanács a levegőgép használathoz. Olajzó okvetlenül kell a rendszerbe! Az kevés amit a kompresszorod felhord! D:D:D Ez csak vicc. A cső ne legyen hosszabb 6m-nél amit használsz,mert akkor már nem jut el a géphez az olaj. Így hosszabb lesz az élettartama. Tovább segíti a munkádat! Nem okoskodni akartam de hátha másoknak is hasznos! Gratulálok a fiadhoz! Jó látni,hogy egy fiatalembert érdekli a gép meg segít az apjának! Vagy ráparancsoltál? D:D:D
Ha időbe be lett volna kapcsolva az eleje akkor igen de 1600-1800 lyuk után tompul az ember így kicsörlőztük,hogy az elültetett csemetét ne tapossuk ki
...mák.... mák.... megjegyzem ezt is.... amúgy is szerettem... bár irtókeserű tud lenni ha megavasodik.... nagyon nem szeretnék görbebácsi lenni öregségemre....
Kedves Pléhúsz! A 750-nel 1990 óta 1 milliót mentem.Kétszer hüvelyeztem,2 féltengelytörésem volt,mostoha terepviszonyok.8,3 a rakó,bőven bírja.Végsebesség bármily hihetetetlen 100 km. fölött van.Nekem elég a 70-es utazó.Csak szólóban használom..Én már légrugós ülést használok.Az alváz és a rugók nagyon erősek, úgy is mondhatnám túlméretezettek.MAZ elsőhíd ZF váltó, Rába híd, Rába motor.Mindig figyeltem olajra és vízre.Mikor hozzám került 120000 km. volt benne. Üdv:Kiscsera
Az unió jutott eszembe a szerintem szenzációs disznóölési esszé olvasásakor. Olyan nagy évszázados hagyományú a mi kultúránkban, amely nemcsak önmagában érdekes, hanem jelentős megélhetési pláza független viselkedés. Van egy ugyanilyen unió által a kezgetekben kiirtandó hagyományunk a mák. Voltak nálunk amerikai ismerősök és nem mertek enni a bejgliből, merthát ügye ópium!
Akkor nézzük:
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést apott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően. Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket, vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható mák-olajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós szedése. (Bálint János)
És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és OláhAndort hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX század eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb.És, ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek. Schirilla György 58-féle mákos étel receptjét gyűjtötte össze. Az volt a szokás, hogy a vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki kellett tartania ünneptől ünepig. Márpedig a mák nagyon egészséges. Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.
Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is: 25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.
Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet. Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.
Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet, és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontból a kalciumot.
Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dltejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.
A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját 10 dkg mézzel, rummal és citromlével habosra keverjük; a fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként beleteszünk 10 dkg porcukrot. A fehérjehabot óvatosan belevegyítjük; a lisztet, a sütőport és a mákot összekeverjük, majd szintén belekeverjük a krémbe. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük (kb. 1,5 cmmagasan), a tetejét elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
Most én is ráfaragtam, már mint amikor az index hosszú levelet eltűntet.
Rövidebben, bio védőitalról van szó. A dutra találkozó ikarusza most megy Bamakóba, vitt rendesen ebből a bambiból.
Más: Te mint messze ismerőseim közül az egyetlen aki 750-essel bír, sőt napi szinten használ. Kérésem lenne írnál róla? Mit tud, mai gépekkel szemben, kényelmes, fogyasztás, megbízhatóság, mennyi a terhelhetőség ill. a vontatható tömeg, stb? A szinházasban 500 ezer van, az sok?
Kedves plébarát, én akkor valószínűleg málnaszörpöt kapok, dutrancsbácsiék meg páleszt vagy fokhajmás lesütötthúst... b (...bár a másodikat azért én is szeretem, csak a mozdonyon nincsen hová szaladnom kényszerhelyzet esetén.... tehát nemrázom a pofonfát....)
Kedves Pléhusz!Egyre kíváncsibbá teszel!Kérlek,rántsd fel a fátylat!A Csepelen most néztem a hozzászólásodat,ez a magyar valóság.Tisztelet és üdvözlet!Kiscsera