Keresés

Részletes keresés

coriella Creative Commons License 2009.02.11 0 0 677

Sziasztok! Kerámia késeket (kiskés és húsos) vennék ajándékba.

Tudtok márkát ajánlani, vagy ebben az árfekvésben már mindegy?

joy Creative Commons License 2009.02.11 0 0 676

No, érted már?

Eddig rosszul fogtad a nyeled.

:o)

Előzmény: tuutuu (674)
H_G Creative Commons License 2009.02.10 0 0 675
Szerintem te fogod furán, azért esik rosszul. Szalámit szeletelni a mutatóujjal a fokon lehet kényelmesen, ahogy én csinálom a 611/1 képen, nem a Te fogásoddal a 662/2-n. Ha kinyújtod a mutatóujjad, pont képződik a tenyérben egy homorodás, amibe a markolat púpja beleillik.
Előzmény: tuutuu (674)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.10 0 0 674

Kérem, a Zwilligeknek ( az akciósról   beszélek ) , nem egyforma a nyelül

A szeletelő ( amit úgy megszóltam a nyele miatt) sookal rosszabb fogású, mint a szakácskés nevezetű.

Az rendben van nyélileg is.

joy Creative Commons License 2009.02.06 0 0 673

A hagymadologban megvan a kontroll próba.

Makóit veszek, és az mindig ugyan olyan. Megtettem azt is, hogy először az új késsel szeleteltem 3-at, utána a régivel folytattam és már az első felénél bőgetett, így vissza tértem az újhoz, és lassan abba maradt.

 

Ha a szemem meg is téveszthető az orrom nem. A Zwillingekkel nem tekergeti úgy a hagymaszag az orrom, mint előtte.

 

Az ollójuk nagyon spéci!

/Az általános, nem a csirkevágó!/

Előzmény: H_G (671)
joy Creative Commons License 2009.02.06 0 0 672

A rácpontyot? Soha!

A halszagot nem bírom.

 

Van spékelőtűm.

:o)

Előzmény: H_G (671)
H_G Creative Commons License 2009.02.04 0 0 671
Azért ha séfkéssel tűzdelsz meg valamit, akkor azt föltétlenül tedd fel a youtube-ra :) Ha mást nem, a rácpontyot biztosan tűzdeled te is!

A hagyma-dologban azért ne légy még biztos, lehet, hogy ez éppen egy genetikailag szelidebb szállítmány...
Előzmény: joy (669)
joy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 670

Ja, hogy jön ide ez?

Úgy, hogy eddig mindig először meg kellett alaposan fenni a kést, most meg csak kikaptam a tartóból, és könnyen gyorsan be tudtam írdalni a bőrös-szalonnás részt.

 

Arra is rájöttem, mi a jó kés kritériuma, mióta megvan ez a Zwilling:

Hagymaszeletelés bőgés nálkül!

Nem nyitott ablak, szájbavíz, meg hasonló bűvöletek, hanem megfelelő-éles kés kell, amelyik szeli, és nem préseli-zúzza a hagymát.

Előzmény: joy (669)
joy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 669

No, ez az, ami miatt én már évek óta nem eszek pulykacombot, de csirkét is csak nyúzva...

Épp elég vacak kerül belém, ami a köszvényt segíti -enné a fene.

:o(

De tehetek én róla, hogy mi történt tegnap is?

Egy csoda szinpatikus

~ 1 kilós bőrös süldőoldalas darab rámtámadott a boltban, így kénytelen voltam haza vinni.

Mangalicazsír oladt, a bűrét bekockáztam mélyen az első húsrétekig, alaposan megsóztam, minden oldalát körbesütöttem bőrös felét is, majd a csontossal lefelé fordítottam,

- 2 méretes fej vöröshagymát megpucoltam, 1/8-doltam, beleszórtam, öntöttem rá

- 1/5 dl vizet, lefedtem és takarékon sütöttm 40'-ig, majd fedő nélkül még bő 20'-ig, hogy a víz teljesen kisüljön alóla. Ezután be a sütőbe grill alá, és ropogós piros-hólyagosra sütöttem.

Citromos-joghurtos-olívás salátakeverék volt mellé, és héjában főtt krumpli.

 

A mai reggeli meg pecsenyezsíros frissss kenyér...

 

/Pedig nagyon nem kéne, mert nekem is sajog a lábfejem./

:o(

Előzmény: H_G (668)
H_G Creative Commons License 2009.02.02 0 0 668
Hát én pl. pulyka-alsócombot gyakran veszek, az durván inas, hártyás is, sőt még szalonnával is meg kell spékelni, hogy ne maradjon túl száraz.
Előzmény: joy (667)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 667

Lehet, de az árát nem éri meg -nekem.

Ha véletlen utánam dobják, csak-csak, vagy esetleg olyan sok fölödsleges pont összejönne...

Ebben kételkedem.

 

Elég ritkán szoktam olyan húst venni, amiről le kell szedni a fölösleges zsírt, hártyát. Azokat törölköző és a séfkés segítségével gyorsan megszabadítom tőle.

Egy kiskés csak arra jó, hogy hiányozzon.

Mindig akkor tűnik el, amikor kellene.

 

Előzmény: H_G (659)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 666

Nem én találtam ki, itt olvastam.

De lényegtelen is, mert már a Sparban sincs rendes blokk.

:o(

Előzmény: H_G (658)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 665

Átlag házitündér kezébe nem adnák jobbféle kést, mert a hegyét sepercalatt elcseszi, élét szétveri.

Még Cicusomat is könnyű volt megtanítani a fenő használatára.

Azóta tökélyre fejlesztette a tudását:

"Fend már meg!"

:o)

Előzmény: krizsi_l (646)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 664

Nem ilyeneket ajálottak nekem.

:o)

Előzmény: Pandacsökhy (639)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 663

Még  annyit sem melózok vele, elkopott az magától az évtizedek során. A csontozót szüleimtől örököltem -de nagyon ritkán van rá szükség.

A főtt-sült csülökből, oldalasból magától kijön mást meg nem szoktam csonttal venni.

A hosszúkarajt meg a hentessel kicsontoztatom, és összeméretem. Neki seperc alatt megvan, én meg eltoszakodnék vele akár fálórán át, mikorra különszedném a szűzet és a karajt a csonttól.

Előzmény: Pandacsökhy (636)
tuutuu Creative Commons License 2009.01.27 0 0 662

Az enyém jó fogású. na, most berakom a Sparos késekkel való problémámat...:}}

 

Aki ilyen fogással átlátszó szalámit szeletel...:}}

 

 

Na, így nagyon hülye a markolat

 

Ez meg a fenőszíjam:

 

Előzmény: H_G (661)
H_G Creative Commons License 2009.01.27 0 0 661
Nekem is volt egyszer Tramontinám, de hamar elveszett egy költözés során... Úgy emlékszem, jól vágott, viszont a (fa)nyele nagyon rossz fogású volt.
Előzmény: tuutuu (660)
tuutuu Creative Commons License 2009.01.27 0 0 660

Kedvencem egy Tramontina ( fúj!) PARER nevezetű kiskés.

A zasszony nem érti, miért rohangálok utána mindug a két kégli közt...:}}

( Mert persze mindig máshol van...:{)

Előzmény: H_G (659)
H_G Creative Commons License 2009.01.26 0 0 659
"A kiskések nem érdekelnek, van egy jó hámozóm."

Azért egy hegyes kiskés (paring knife) felhasználhatósága ennél szélesebb körű -- pl. a hús megtisztítása a látható zsírtól és az inaktól.

Előzmény: joy (633)
H_G Creative Commons License 2009.01.26 0 0 658
Ez az átfűrészelődés nagyon valószínűtlen szerintem is...

Előzmény: Pandacsökhy (639)
krizsi_l Creative Commons License 2009.01.25 0 0 657
Nekem is az lett :)
Előzmény: ZsuR (654)
krizsi_l Creative Commons License 2009.01.25 0 0 656
Azért ez engem nem nyugtatna meg. Két konyhában sertepertélő reinkarnáció, + néhány kilónyi cseppekkel falra erősített majdnem éles kés :(
Előzmény: Pandacsökhy (652)
ZsuR Creative Commons License 2009.01.25 0 0 655
Akkor nyugodtan lehet menni vandorcirkuszosnak ezekkel a trukkokkel :)).

(Kicsit tulbiztositottal, nem :))?)
Előzmény: Pandacsökhy (651)
ZsuR Creative Commons License 2009.01.25 0 0 654
No nekem ugyan nincs csempem - de nincs his hova tenni a magneses kestartot. Marad a fa blokk. Eddig bevalt...
Előzmény: krizsi_l (650)
ZsuR Creative Commons License 2009.01.25 0 0 653
A nem atlag haziasszony meg nem var arra, hogy az elete parja (a nem atlag haziember) nkialljon duzzogni, megcsinalja maga :)).
Előzmény: krizsi_l (649)
Pandacsökhy Creative Commons License 2009.01.25 0 0 652

Csempére 2komponensü UHU-ragasztóval, vagy azzal az icipiri kistubusos  SUPERATTAK nevü csudával mindent fel lehet ragasztani.

 1-2 csöpp elég  és masszívan ott tart bármit.

 

Ha aztán megunja az ember, akkor  egy  kis hosszanti  ferdén odahelyezett kalapácsütéssel letöri a felragasztott fémakármit, és csempérõl meg  pengés ablakpucolóval le lehet vakarni a maradékot.

Persze csak  ha  nem kilószámra visszük  fel a ragacsot a csempére.

De ezek a ragacsok  olyan erõsek, hogy tényleg csak 2-3 csöpp kell.

 

www.superattak.se/

 

Előzmény: krizsi_l (650)
Pandacsökhy Creative Commons License 2009.01.25 0 0 651

Ne is mondd!

Olyan bikaerõs mágneslécet vettem, hogy cca.  2-3 hónap után az ott tartott  késeim a kisebb szegeket, csavarokat, acélbögréket,  és   egyéb delejezhetõ  eccájgokat lazán  magukhoz  rántják.

 

Ez sem mindig elõny.

 

És a  delejezett acélból  nem lehet ezt csak úgy kiradírozni...ezek már mágnesesek lesznek 1700 évig.

 

:-)))

Előzmény: ZsuR (648)
krizsi_l Creative Commons License 2009.01.25 0 0 650

Vettem egy ilyen mágnest, nem bírtam elnézni az egymáshoz, egy máshoz verődő késeket. Aztán valahogy nem került falra. Összefurni a csmpét, olyan bazárian néz ki .........

A végén vettem egy fa blokkot, a mágnese pedig arra vár, hogy szerszám tartóvá lényegüljön át.

Előzmény: ZsuR (648)
krizsi_l Creative Commons License 2009.01.25 0 0 649
A nem átlag háziember pedig csak hosszas és erőteljes behatásra, duzzogva áll neki egy napi használatú konyhakést megfenni. Amikor pedig párja az első alkalommal tányéron vág vele valamit, elkéri, hogy beledőljön :)
Előzmény: ZsuR (647)
ZsuR Creative Commons License 2009.01.25 0 0 648
Hat az akkor mar nem kes! Akkorak a lukak, hogy boven ele.

Ujabban van olyan is, amibe vizszintesen lehet beletenni a kest. No meg ott vannak a magnesesek, akinek van hely a falan.
Előzmény: Pandacsökhy (645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!