Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.08 0 0 1792

:-DD kb. 10 perccel ezelőtt mondta nekem is a fiam ezt a viccet, úgy kezdte: tudod, hogy miért sötét a GPS-en Magyarország?.... hát, sajnos a folytatás nagyon is találó:-))

 

Erről a kis aranyos Mickey-s , Disney-s képről, azonnal eszembe jutott imádott Párizsom:-)) Tuti ott éltem előző életemben, mert ahogy elindulok a városban, teljesen olyan érzésem van, mintha otthon lennék, még soha nem tévedtem el, de tényleg, imáááádom:-)) Amióta először jártam ott, állandóan visszavágyom, újra és újra, nem tudom megunni, jaj, olyan jó lenne ott élni.... na, majd nyugdíjaskén... vagy inkább mégsem, nem akarom hogy nevetőgörcsöt kapjanak a franciák, amikor megtudják a magyar nyugdíjintézettől a havi "apanázsom" összegét (ha lesz egyáltalán akkor még állami nyugdíj) :-))

Előzmény: Dolna46 (1791)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 1791

Nnna: itt van egy vicc, nemrég kaptam - szerintem ebben is van igazság:

 

Tudod miért sötét Magyarország?

Azért mert a törökök elvitték a holdat,

az oroszok a csillagokat,

 

a cigányok meg lopják a Napot!

Előzmény: .ETNA. (1789)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 1790

Nnna: itt van egy vicc, nemrég kaptam - szerintem ebben is van igazság:

 

Tudod miért sötét Magyarország?

Azért mert a törökök elvitték a holdat,

az oroszok a csillagokat,

 

a cigányok meg lopják a Napot!

Előzmény: .ETNA. (1789)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.07 0 0 1789

:-DDDD

 

Azt szokták minden viccben van valami igazság is (vagy mifene), nem is olyan régen néztem meg azt a videót a youtube-on, amelyiken egy dilinyós amcsi nő, a néhány éves gyerekének adott füves cigit... és még jópofizott is rajta, hogy milyen ügyesen szívja a gyerek, annyira "viccesnek találta", hogy még a netre is feltöltötte ... szerencsére - ha jól emlékszem a sztorira - valaki feljelentette és megkapta a magáét érte..

 

Jövő héten megyek vérvételre, már most imádkozom, hogy a kedves kis vénám "ébren legyen" és ne kelljen "szárnyas tűvel" (a szuper vékony tű, oldalt két zöld "izékével") a kézfejemből vért venni:-) Pedig annyi vizet iszom előtte, ahogy felébredek azonnal elkezdem inni, s mire a vérvételre érek, jószerivel már a fülemen jön ki a víz:-)

 

 

Előzmény: ovics (1788)
ovics Creative Commons License 2011.05.06 0 0 1788

Na ugye.................milyen káros a dohányzás !

Előzmény: .ETNA. (1784)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.05 0 0 1787

Köszi, Dolna! Aha, szóval lesz még sárga is, hát ez remek :-)

Előzmény: Dolna46 (1786)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 1786

Részvétem, Etna. Úgy jártál, mint a lányom Húsvét előtti kedden. Az ő lába már sárga, úgy hogy csak figyeld a színeket...!

 

Mielőbbi javulást!

Előzmény: .ETNA. (1785)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.04 0 0 1785

.... a lila.... na most éppen ilyen színben tündököl a lábfejem, van egy "díszítő" csík is, ez kb. középkék színű és a lábujjam előtt haladva, végig fut a lábfej külső oldalán a talp közelében, egészen a sarkamig... annyira dizájnos vagyok, hogy csuda, csak kár, hogy hideg van és nem járhatok saruban, lehet, hogy holnapra már ez lenne a divat?:-)

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.04 0 0 1784

Na ja, még szerencse, hogy nem lett "következménye" :-))  Egyébként a legnagyobb lelki nyugalommal, azonnal le is szúrtam érte a férjem:-))) Így utólag már nem igazán értem, hogy miért is (pedig akkor elég logikusnak tűnt), hiszen szegénykémnek semmi köze sem volt hozzá, kb. egy másodperc alatt kitaláltam, , hogy "bezzeg, ha fogtad volna a kezem, ahelyett, hogy dohányzol" :-DD

 

Egyébként a lila (és a sárga is, meg a benetton is, no meg a fekete) szín a kedvencem:-)

Előzmény: ovics (1783)
ovics Creative Commons License 2011.05.04 0 0 1783

Ez egy rövidke félrelépés volt :-))

Előzmény: .ETNA. (1782)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1782

Ezek szerint szerencsénk volt, verőfényes napsütésben kezdődött és bár később picit beborult, de nem volt vészes. Szerencsére sem tegnap, sem ma nem esett/esik. Viszont a fejem nekem is fájt tegnap délután (pedig régebben soha nem fájt), lehet, hogy érzékeny lettem a frontra? Vagy csak oda távozott a fájdalom a lábamból?:-))

 

Ja, mert hogy a suli udvarán volt a ballagás és a tömegben elindultunk (a betonozott placc mögötti szép füves-fás területen), hogy eljussunk a túloldalon lévő kis dombszerűséghez, ahonnan jól lehet majd látni, s persze hogy a séta közben beleléptem az egyetlen gödörbe, ami az udvaron található:-)

 

Mentségemre legyen mondva, hogy be volt nőve fűvel, nem igazán látszott, a lényeg, hogy mivel a vékonysarkú, közepesen magas "imádom" cipőm volt rajtam, ami ráadásul csak elől zárt, hátul csak egy vékony pántja van, a lábam egy laza szambát járt a gödörben:-) Kicsit be is lilult, de akkor nem fájt annyira, simán továbbsétáltam, majd végigálltam a ballagást, később a bulit is (igaz a lakásban már levettem a cipőt), na de este, itthon már alig bírtam ráállni, kicsit borogattuk, de hát bizony fájt egész éjszaka. Másnap reggelre viszont valami csoda folytán már csak alig bicegtem, és vasárnapra tökéletesen rendbejött, pedig azt hittem, hogy sántikálhatok vagy egy hétig, elvégre ízületek, meg boka, meg izmok, meg lila folt meg stb. Na a lényeg, hogy piszok nagy szerencsém volt, s egyúttal meg is nyugodtam, hogy a csontjaim sűrűsége is - valószínűleg - tűrhető:-)

Előzmény: Lexa63 (1781)
Lexa63 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 1781

Sziasztok! Nálunk sajnos bízony mindent elmosott az eső a ballagáson.Mikor elindultunk már esett. 1 óra volt az út ott is zuhogott. Sem fényképezni, sem kamerázni  nem lehetett. Tegnap is egész nap csendesen esett itt. Szomorú idő van .most is.

 

Ma megint nagyon fáj a vállam,és a térdem. Sajnos egész hétre rossz időt mond az időjárás,  akkor nem számíthatok jobbra. Engem  nagyon megviselnek a frontok még fejfájos is vagyok tőle.

 

Ma megkezdődtek az érettségik szorítsunk nekik.

További szép napot mindenkinek !

Előzmény: .ETNA. (1775)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1780

:-DD A fiam barátnője, úgyis mondhatnám (remélem az is eljön), hogy a "menyem"-nek való:-)) Hát, ami egyértelműen megállapítható, hogy ezek a lányok már kész nők, legalábbis külsőségekben egészen biztosan. Igaz mi annak idején a sima hétköznapokon sem tűsarkúban jártunk, hanem csöves farmer+Alföldi papucs/bakancs, a vállunkon gázálarctáska, amin legalább egy együttes tagjaitól származó autogrammok szerepeltek :-)))

 

Mivel a ballagások napja, mármint a péntek vagy a szombat még "javában" április, így ez aligha nevezhető május első hétvégéjének:-)) Bár éppen most olvastam a neten, hogy egyesek szerint ma Anyák napja sem lehetne, mert hogy néz az ki, hogy egy napra esik a Munka ünnepével?? Ekkor sületlenséget se hallottam még, Magyarországon május első vasárnapja az Anyák napja és tök mind1, hogy milyen más ünneppel kell együtt ünnepelni, mert a kettő nem zárja ki egymást. Mondom én, valami nem stimmel némelyek fejében, pedig ők nem is szednek semmit - állítólag -  :-)

Előzmény: viharos szél (1777)
ovics Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1779

Jelenleg Trexanból heti 6 szemet szedek és heti 2 szem 0,5 mg Folsavat, de nem azon a napon, mint a Trexant.

A bestia már történelem, arra már semmit :-))

Előzmény: viharos szél (1778)
viharos szél Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1778

Szia ovics!

Szeretném megkérdezni, hogy most milyen gyógyszert szedsz? Ezek szerint biológiai terápiát nem kapsz. Azért kérdezem, mert a mi helyzetünk hasonló, bár Te már legyőzted az egyik bestiát.

Előzmény: ovics (1766)
viharos szél Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1777

Szia ETNA!

Az esőcsinálásban ártatlan vagyok, és a viharos szelet se én fújom! ( csak a passzátot ;-)   ) Ki ballagott? Kérünk egy részletes beszámolót az idei ballagási (ruha, csokor, frizura) divatról! Emlékeim szerint anno úgy állapították meg a középiskolai ballagás dátumát, hogy május első hétvégéje. Szerintem valamit félre értettek, vagy ki akartak szúrni a diákokkal, hogy most egy héttel előbb kezdődik az érettségi vizsga.

Előzmény: .ETNA. (1775)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1776

A modik is így gondolták:-))

Előzmény: ovics (1767)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1775

Köszi, aranyos vagy!!! Ha a gyulladást nem tudják más módon csökkenteni, mégis érdemes elgondolkodni a biol. terápián, főleg, ha a fájdalmaid is nagyok. Egyébként a biol. terápiát un. "nagyágyúként" vészhelyzetre tartogatják (na és az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég sokba is van az államnak, hiszen csak dobozdíjat fizetünk, így alaposan megfontolják, hogy kinek kell már ezt adni és kinek elegendő még a gyógyszer).

 

Remélem Nálatok sem esett végül a ballagáson az eső... de hogy ballagás áprilisban, ez milyen furi, nem? Valahogy a ballagásról mindig a május jut eszembe, ez már tradíció volt, nem is értem miért kellett felrúgni, na bumm egy héttel később kezdődött volna az érettségi... na mind1, manapság az a tendencia, hogy minden ami régi... szemétre vele:-)

Előzmény: Lexa63 (1761)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1774

Szia, szerintem ha nem szedsz olyan gyógyszert, ami állandó ellenőrzést igényel, akkor tulajdonképpen simán elég lehet a 3 havi vérvétel, ebben van logika! Nekem sem a biol. terápia miatt kell, hanem a Trexan miatt, ami a májfunkciót emelheti. Szerencsére nálam általában nem, vagy csak igen minimális mértékben, viszont egyszer már volt 230-as értékem, akkor pl. azonnal leállították 1-2 hétre a Trexant, rohamtempóban szaporodni kezdtek a májsejtek és minden rendbejött:-)

 

Ha nem szedném a Trexant, szerintem elég lenne 10 hetente, amikor infúzióra megyek, akkor úgyis mindig van reggel vérvétel, gyorsított laborral kb. 10 órára már készen is van az eredmény és kb. 1/2 11-től már csepeg is az infu...

Előzmény: jazminel (1762)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.01 0 0 1773

Szerintem csakis Murphy lehet:-)) Mi végül "lezavartuk" a felhőket, de tényleg, kb. 1,5 percig csepergett (ráadásul az udvaron tartották) aztán se híre, s hamva... igaz a hőmérséklet kicsit esett.... de legalább nem ázott el a frizuránk:-)

Előzmény: viharos szél (1760)
viharos szél Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1772

Jazminel! Azt hiszem,  tudom, mi volt a hiba. Jelezz, ha átment. Üdv.

Előzmény: viharos szél (1771)
viharos szél Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1771

Szia Jazminel!

  • 2x klikk a nickemre, mondjuk az utolsó hsz-nél, és megjelenik az adatlapom, 
  • az email sorban ráklikk a "küld"-re megjelenik az üzenet ablak az email címemmel

Nekem valamiért nem sikerült elküldeni, bocs.

Előzmény: jazminel (1770)
jazminel Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1770

Szia!

Hogyan tudok magánban írni neked? Nem szeretném nyilvánosan kiírni az emailem, bocsi!

 

Előzmény: viharos szél (1765)
ovics Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1767

Megnéztem a videókat........................hát...............................érdekes dolog. Viszont mindenki maradjon a saját szakmájánál. " Hozzám került "..............meg vagy győződve a hatásáról? Be van vizsgálva?Ellenkező esetben hozzá nem értő sok galibát okozhat. maradok inkább a fájdalomcsillapítónál és az agykontrollnál.

Csinálj egy honlapot rá és ott javaslom, hogy magyar felirat legyen a videón. Én a helyedben nem beteg fórumokon reklámoznám.

 

Ez a "rúdacska"  elmulasztaná a ráncaimat és 20 évvel fiatalítana?  ............mert akkor érdekelne :-))

 

 

Előzmény: Törölt nick (1764)
ovics Creative Commons License 2011.04.30 0 0 1766

A biológiai terápiát csak akkor adják, ha más nem használ. DE !!!!!!!!!!!!!!! Emellett is megtartják a bázisterápiát, azaz a Trexánt. Szóval nem helyette van.

Ezt mondta a dokinőm, mikor annó rákérdeztem. Ja és még azt is, hogy szerencsére nem tartok ott, hogy adni kelljen .-))

Előzmény: Lexa63 (1761)
viharos szél Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1765

Szia Jazminel!

Küldj egy mail címet, mert nem ment el az üzenetem. Valami baj van a postafiók beállítással, vagy mi.

Előzmény: jazminel (1762)
viharos szél Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1763

Szia Jazminel!

Öt évvel ezelőtt készült laborleleteken  (más betegséggel kapcsolatban vizsgálódtak) magas volt a reumafaktor értékem. A legmagasabb érték 296 volt. Akkor több vizsgálatot is elvégeztek, hogy nem vagyok-e RA-s, de azt kizárták. Ezzel le is zárták a történetet, mondván, hogy "hát van olyan, hogy valakinek ez az érték magas". Idén januárban a saját kérésemre újra megvizsgálták a reumafaktor értéket, de szerencsére most egy hozzáértő doktornőhöz kerültem. Az SSA, SSB értékek pozitivitást mutattak, viszont a reumafaktor értékem csak 88,5 volt. a CCP érték <25, azaz normális volt. Ennek ellenére kimondták rám a verdiktet, hogy sjögrenes vagyok.

További vizsgálatok: A nagy nyálmirigyből biopsziát vettek és sajnos, az is visszaigazolta a várakozást, viszont a szem vizsgálat nem támasztotta alá.

Nagyon félve írom le, hogy még nincsenek komoly tüneteim. Tudom, hogy ez csak időleges, egyszer benyújtják a számlát.

Jelenleg bázis terápiát kapok: heti 6 Trexan + folsav+gyomorvédő Nolpaza +Aflamix fájdalomcsillapító.

Inkább ne legyél sjögrenes!!!!

 

Előzmény: jazminel (1762)
jazminel Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1762

Sziasztok, szia Lexa63!

 

A biol. terápia nem kizáró ok a tüdőfibrózis esetében sem. Sőt, ez az egyetlen terápia, ami blokkolja, vagy lassítja , nekem a pulmonológus így magyarázta el, mikor nálam kiderült, hogy a RA következtében kialakult. A Trexant viszont abba kellett hagynom , mivel növeli a kockázatot.

Terápiát valamelyik hozzád közeli terápiás központban kaphatod a kezelőorvosod javaslatára.

Jelenleg én is a Mabtherát kapom.  Szorgalmazd kicsit a kezelőorvosodnál, mert igaz, hogy fordulhatnak elő  mellékhatások, de az örökös gyulladás is nagyon megterheli a szervezetet.

Nekem mióta ezt kapom, csak nagyon ritkán és a múlthoz képest csak elenyésző fájdalmaim vannak.

 

Lányok képzeljétek, hogy ott ahová én járok az újabb  protokoll szerint elég a 3. havonta készített labor!

( csak jól tudja az én háziorvosom DDDDDDDDDDDDDDD )

 

Kedves Viharos Szél, lehet már nem is vagy egyedül a Sjögrennel. Tőlem is levették a vért rá, ahogy kontrollon voltam, sajnos a tünetek alapján valószínűsíthető, hogy beszereztem egy újabb autoimmunt!

Júniusban megyek terápiára, addigra kiderül.

Neked milyen tüneteid voltak, s hogyan diagnosztizálták, mi alapján? Elég az immunlabor vagy más vizsgálatok is vannak?

Nagyon szép hétvégét és mosolygós, fájdalom mnetes napokat kívánok nektek!

 

Előzmény: Lexa63 (1761)
Lexa63 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1761

Kedves Etna és Dolna!

 

Valóban csodálatra méltó, hogy mennyire  segítő készek vagytok. Azt hiszem már is sokat segítettetek az ínformációval.Kezdem már érteni mi is a lényege a terápiának. Engem Harkányban kezelnek a Gyógyfürdő kórházban.

A kezelő  orvosommal nagyon jó a kapcsolatom , megbízom benne nagyon jó szakember. 2 éve már rá  kérdeztem a biológiai terápiára ,de akkor csak annyit mondott azt bízonyítani is kell ,hogy más nem használ. Azóta nem beszéltünk erről. Május végén megyek vizsgálatra ,majd megpróbálok rákérdezni újra.

 

Ma én is megyek ballagásra egy család taghoz.:)) remélem jó idő lesz és  nem fog esni.

 

További szép napot kívánok Mindenkinek!

Előzmény: .ETNA. (1758)
viharos szél Creative Commons License 2011.04.29 0 0 1760

Sziasztok!

ETNA, ovics, Dolna és még sokan mások!!!

Bámulatosak vagytok ezzel az azonnali, segítőkész  reagálással. Nem hagyjátok magára sem a "zöldfülűt", sem a régi motorost. Jó olvasni benneteket, habár az én esetem némileg más. Nincs itt valahol egy sjögrenes?

Költői kérdés: Miért van, hogy ballagás napján az elmúlt kb 10 éveben mindig esett az eső, vagy legalábbis lógott a lába?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!