Keresés

Részletes keresés

jazzpeti Creative Commons License 2008.03.18 0 0 244
Hello én tudnék segíteni mert vannak kottáim csak azt kérdezném hogy neked milyen karaoke-jaid vannak.Mert nekem magyarok kellenének. De írjál és segítek.
Előzmény: ati a szintis (237)
pyracantha1 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 243
Egész türhetően sikerült Encore-val normál méretűvé alakítani a szóbanforgó első oldalt. Mivel több előadótól megvan a teljes zenedarab, fül után vszinü meg tudom csinálni a többi oldalt is. Láttam, hogy kapható: l.99o.- Ft-ért, eBay-n 1,oo Euróért. Itt a fórumon olvasgattam a szerzői jogokról. Szegény Kreisler l962-ben meghalt, vajon az itt eladott kották után Euróban kapja a jogdíjat...??!! a t. rokonság in Wien...Remélem, hogy jól bezárt ablakoknál ha ebből a készülő kottából elhegedűlöm a Szép rozmaring-ot, az nem minősül jogsértésnek...
Előzmény: PETYUS (242)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.17 0 0 242
De attól tartok, a többi oldal nem lelhető fel könnyen, mert szerzői jogvédelem alá esik. Viszont úgy látom, hogy megvehető.
Előzmény: pyracantha (241)
pyracantha Creative Commons License 2008.03.17 0 0 241

Kedves Petyus!

Igazán örülök a gyors válaszodnak és egyelőre - indulásnak - ez is elég, ugyanis ez az első része - a hallás utáni tanulásnak- a legnehezebb. Ha valamiben tudok segíteni... bármikor szívesen (van mindenféle kottám). Addig is nagyon köszönöm!

Előzmény: PETYUS (240)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.16 0 0 240
Előzmény: pyracantha (238)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.16 0 0 239
> Hallás után nehéz lenne lekottázni

Valóban.
Előzmény: pyracantha (238)
pyracantha Creative Commons License 2008.03.16 0 0 238

Sziasztok!

Fritz Kreisler: Szép rozmaring c. kottájára lenne szükségem, elég lenne zongorakíséret nélkül is (csak a dallam). Hallás után nehéz lenne lekottázni vagy akár megtanulni - legalább is nekem. Talán tudnám valamivel viszonozni!

ati a szintis Creative Commons License 2008.03.14 0 0 237

Keresek mulatós lakodalmas kottákat természetesen nem ingyen adok érte karaoke midiket

somogyiattila0@citromail.hu

jazz3 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 236
Hát igen, a jogok... A technika fejlődött, de az artisjus még a múltban él. A zeneszerzők jövedelmének pedig csak jelentéktelen részét képezheti a kottaeladás, ha belegondolunk, hányan tudnak ma hangszeren játszani. Úgyhogy ez vihar a biliben.

A Brno-i kottagyárat nem kell sajnálni jobban, mint az órásokat, esernyőjavítókat, cipészeket, akik az ipari tömeggyártás miatt veszteségessé váltak. Régen a zeneszerzőnek tényleg házat vehetett egy-két jól eltalált slágerből, de tudomásul kell venni, hogy ez a szakma sem olyan jövedelmező már. Ahogy a nyilvánosság előtt előadott zenélés (haknizás) sem az: a 90-es évek elején egy felkapottabb vendéglátó-zenész minden szezonban fejleszthetett valami komolyabbat a felszerelésén, és még haza is jutott a gázsiból jócskán. Jött a technika –midi, mp3- és felhigult a szakma, kisebb a pénz.

Másrészt a magyar zeneszerzők nem hiszem hogy éhenhalnának, amíg egyfolytában a nyugati mainstream-et koppintják. Ehhez nem kell kreatívitás. Akik meg nem ezt teszik, azok külföldön megtalálják a számításukat, és nem rinyálnak az artisnál a kotta-jogdíjért.
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.03.08 0 0 235

Azon túl, hogy sikerült megkerülnöd az érdemi választ arra a kérdésre, milyen arányban részesülnek a szerzők az eladott kották bevételéből, egyéb problémáim is vannak a a hozzászólásoddal.

 

Megint a szerzők nevében beszélsz, bizzuk rájuk, hogy beszéljenek ők a saját nevükben!

 

Teljesen más eset az, ha a nyilvánosság előtt hangzik el egy mű, mint amiről itt beszélünk.

Ha megfigyeled, itt többnyire amatőrök gyülekeznek, akik otthon zenélgetnek, tanulnak.

 

Ha pedig valaki a nyilvánosság előtt játszik, annak hadd ne én találjam meg a módját, hogyan teljesesítheti az adózott jövedelméből, vagy egyéb módon  szerzői jogi elvárásokat.

Előzmény: icike-picike (234)
icike-picike Creative Commons License 2008.03.07 0 0 234
A kottáról,mint SZELLEMI TERMÉK-ről és a szerzői jogról RÖVIDEN (!?!?):
A SZERZŐT valóban büszkeséggel tölti el, ha elhangzik valamelxik műve NYILVÁNOSSÁG ELŐTT. DE:
az a nagyon-nagyon nem mindegy, hogy az előadó (megrendelő) az adott mű kiadványához milyen módon jut hozzá! MERT: amennyiben hivatalosan (boltban, stb.) jutott hozzá a fentebb felsorolt akárki, akkor ebből már ő (mármint a szerző ) részesedik valamilyen formában. Amennyiben internet -letöltés-, v. fénymásolás (brrrrrrrrr) útján stb. akkor részesedés nincs, csak ERKÖLCSI elismerés, azért viszont a boltban nem adnak semmit......
Fénymásolás: innen nem is olyan messzire Brnoban élt és virágzott a Szlovák kottakiadás fellegvára. Igaz csak addig, amíg meg nem jelentek a fénymásológépek. Jött a krach, az üzem bezárt, sőt azóta is zárva van. Szégyenletes....
Gondolom, itthon találkoztatok már a Solo kiadó "könnyűzenei" kiadványaival a kottásboltokban. Igen, sőt igen-igen drágán kínálják portékájukat, csak azt nem tudom, miért. 20-25 éve ezeket mág "Könnyűzenei Koktél"nak hívták, igaz, csak A/5-ös méretben, Igaz, csak 25 Ft (!!!) volt az ára, igaz, szerettük, mert ezekből (tehát KOTTÁBÓL) tanultuk meg a haknis nótákat, stb.
Az fentebb említett kiadók kiadványai kísértetiesen hasonlítanak az előbb említetthez... (igaz, a "minőséget" meg kell fizetni....) Erről ennyit.......
A szerzői jog egy igen-igen bonyolult dolog, itt erre kevés lenne a hely -inkább olvassa el akit érdekel a www.artisjus.hu oldalon az idevalókat-, inkább azt kellene tudomásul venni, hogy a szerzőknek nem csak dolgozni van joguk, hanem egyéb másra is....
Részemről a téma lezárva, hiszen úgyis folytatódik (sajnos) minden ugyanúgy tovább....
Előzmény: ceruza_elemér (233)
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.03.07 0 0 233

Végre valaki, akitől megint tanulhatunk !

 

Vajon bosszantja-e a zeneszerzőt, hogy valaki a saját kedvtelésére otthon az Ő szerzeményeiből dalokat játszik? Gondolom nem, sokkal inkább büszkeséggel tölti el. Itt a fórumon még senki sem jelentkezett közűlük panasszal, mintha ez sokkal inkább a különböző kiadók  fogadott, vagy fogadatlan prókátorait bosszantaná.

Ez érthető is ha megvizsgáljuk, hogy például egy eladott kotta után mennyi jut a szerzőknek, mennyi a kiadóknak és mennyi a kereskedőknek. (?)

 

Érdeklődéssel olvasnék itt erről egy elemzést. Én magam részéről szívesen megfizetném azt a részt amit a szerzők ebből kapnak, gyanítom, hogy nagyon olcsón megúsznám !

 

Tessék kedvező (tisztességes) áron jó minőségű kottákat árulni, szerény haszonnal, nagyobb mennyiségben, nagyobb választékban!  Ha így esetleg nem éri meg, akkor pedig tessék tönkremenni !

Előzmény: icike-picike (232)
icike-picike Creative Commons License 2008.03.06 0 0 232
A szerzők jogait (Magyarországon) az ARTISJUS védi !!!
Szerzők: zeneszerzők, hangszerelők, szövegírók, stb.
A lemezekre, rádióba, tv-be, stb. felvett MŰVEIK alapján kapják a JOGdíjat.
(Csak zárójelben jegyzem meg, az eladott cd-k, dvd-k, kazetták stb. után is JÁR nekik a jogdíj....

Az ő munkájuk, ill. MUNKÁJUK nélkül -kiváncsi vagyok- mire lennétek képesek? Valóban egyszerűbb letölteni, mások munkáját -persze ingyen-, ezzel biztosan ösztönzitek őket az újabb munkára..... Kicsit (nagyon) furcsa............

Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy TANULJON zenét, ZENEELMÉLETET, mindjárt könnyebb komponálni, újat ALKOTNI!
Igaz, nem jó ötlet, hiszen ezért dolgozni kell....-sokat-...........
aaronboone Creative Commons License 2008.02.22 0 0 231

Sziasztok,

 

A "TULIPÁNOS LÁDA Magyar népdalok, hallgatók és csárdások" című harmonika kotta gyűjteményt keresem.

 

Ha esetleg lenne neked ilyen, és megválnál tőle, vagy láttál ilyet egy antikváriumban/boltban, kérlek értesíts (a neten elérhető forrásokból nem sikerült megtalálnom).

 

Köszi,

AaronBoone

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.02.19 0 0 230

Netes boltokban Ő is látta. Te is egy kereskedő vagy, de a többiekkel ellentétben nem tartod be azt az etikai szabályt, hogy förumokban nem illik hirdetned magadat, ráadásul únos-úntalan.

Az etikai szbályok pedig követendőek, legalább annyira mint a jogi szabályozás, amelyeket fontosnak tartassz rendszeresen megemlíteni az éhező zeneszerzők védelmében.

 

Előzmény: sigrai (229)
sigrai Creative Commons License 2008.02.18 0 0 229

Valószínűleg ez az: http://www.emb.hu/import_kotta.php?id=37908&hu

 

Írj az import@emb.hu címre, és ha van az eredeti kiadónál, behozzuk Neked.

 

(EMB)

josh84 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 228

Szaisztok!

 

Már egy ideje keresgélek Gershwin: Rialto Ripples Rag kottája után, de eddig csak netes boltokban láttam. Valaki esetleg tudja, hogy hol lehetne offline hozzájutni (esetleg valaki eladja? :))? Még nézem antikváriumban, de nem valószínű, hogy sikerrel járok.

 

Előre is köszi a segítséget!

Josh

angela007 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 227
Sziasztok!
Küchler Concertino Op.15 hegedűre és zongorára nincs meg valakinek?

Köszi előre is
laszlo-15 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 226

Szuksegem lenne magyar mulatos es slagerkottakra...(dallamkotta).Koszi mindenkinek...e-mail:laszlo_12@yahoo.com

laszlo-15 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 225
ime a republik dalainak kottai...akinek szuksege van ra...;)  http://szepkaresz.freeweb.hu/Republic.tab.html
redbow Creative Commons License 2008.02.02 0 0 224
Kéne Gabriel Faure kotta... vagy hasonló darabok. honnan lehetne beszerezni?
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 223

Hat elemer...orulok h te ezt ilyen jol tudod...es hogy mindenhez hozza tudsz szolni...en azt hitem az alozo hozzaszolasaidbol h egy ertelmes es okos ember vagy...de hat kezdek ketelkedni...

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.24 0 0 222
És gondolom azt sem tudtad, hogy egy rendesen megfogalmazott kérés pozítív, de a kéregetés, már negatív hatással van másokra.
Előzmény: laszlo-15 (221)
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 221
Hat jol van... en ezt nem tudtam. De mind1...egyebkent...koszi norbee...es meg varom a KOTTAKAT..mert a zerzo nevet nem tudom eljatszani...Koszi...
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.01.23 0 0 220

Na de őszintén ! Hol vannak Ők Balázs Palihoz képest!

Előzmény: PETYUS (218)
PETYUS Creative Commons License 2008.01.23 0 0 219
A törvény nem foglalkozik azzal, hogy milyen módon jutottál a kottához. Ha fül után írtad le, akkor sem te vagy a jogtulajdonos. Ha még jogvédett és nyilvánosságra hozod, akkor vagy fizetni kell, vagy vállalni a kockázatot, hogy valaki belédköt.
Én az utóbbit teszem (nem kötekedek, csak kockáztatok), de erősen gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnám csak az általam hozzátett értéket közzétenni az eredeti nélkül, de úgy, hogy használható legyen.
Előzmény: nordbee (215)
PETYUS Creative Commons License 2008.01.23 0 0 218
A "Múlnak a gyermekévek" emlékeim szerint Ihász Gábor dala, a "Majdnem szerelem" pedig Máté Péteré.
Előzmény: laszlo-15 (217)
laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 217
hja...gondolom norbee te a listadon emlitett kottakrol beszelsz...nekem a kov kottak kellenek...kerek mindenki ....segisetek:kek a szeme,carolina,fajva jo szeretni,20 ev mulva,ha nem tudom nem faj es a tavolbol ...

es ha nem lenne tul sok akkor jo lenne a balazs pali-mulnak a gyermekevek es ez majdnem szerelem volt cimu kottakat...nekem dallamkotta kene...koszi szepen...

laszlo-15 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 216
szerintem az a modszer abszolut legalis,amennyiben bizonyitani tudod h ugy irtad a kottat...de az elozo beszelgetesetekkel kapcs nem tudom h van e vlk aki meg soha nem sokszorositott vlm t cd re vagy akar fenymasolt vagy szkannalt...pl kottat...vagy zenet...vagy jatekokat...en nem akarok vitatkozni csak mondtam...es norbee...te irtad h a kottakat igyen toltotted le a netrol...ha megkernelek elkuldod oket...vagy hanem add le a linket...e mail:l http://laszlo_12@yahoo.com...koszi
Előzmény: nordbee (215)
nordbee Creative Commons License 2008.01.22 0 0 215
azzal a kottával mi a helyzet, ha valaki úgy készíti el, hogy leül egy ötvonalas lappal, hallgatja a számot és közben írja le saját kezűleg pl: a zongorasávot ("leszedi" a zongorát)?
nem tudom, nem támadni akarok, csak kérdezem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!