Keresés

Részletes keresés

mihali77 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 4437

Helló alongtimego

 

Igazság szerint a Mészáros Péter dr úr vizsgált meg. A Csatár dr-nö külföldön volt éppen. Doki mondta hogy 3-madfokú 3-om darab belsö  aranyér. Annyira elö van esve az aranyér, hogy ezt már nincs értelme gumigyürüzni,meg fagyasztani nem lehet. Meg kell műteni .Ajánlotta a longo műtétet és ezt a ligasure műtétet .Elmondta melyik milyen .Igy maradtam a ligasure-nél. De a Csatár dr-nö is jelen lesz a műtétkor.Kár huznom halasztanom mert sulyosabb lesz(4-ed fok)

Detti86 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 4436

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítő tanácsokat, azóta abba is hagytam a paraffin szedését, helyette minden estémet lefekvés előtt egy jó meleg bögre tejjel zárom, és jelentem minden rendben, minden reggel van székletem :) Ezért féltem abbahagyni a paraffint, azt hittem, nélküle majd nem fog menni, de szerencsére tévedtem :) És a fájdalmaim is mérséklődtek, nem tudom, hogy ez a Reparon kenőcsnek köszönhetően vagy sem, de egész "könnyedén" megy a reggeli wc-zés. A következő lépcső majd az lesz, hogy igyekszem a kenőcsőt is elhagyni, és anélkül is ha minden "simán" megy, akkor kijelenthetem, hogy jól vagyok :) Remélem nem kiabálok el semmit :)

alongtimeago Creative Commons License 2012.06.09 0 0 4435

Detti86:

Igazából az lenne a jó ha a dokit megkérdeznéd, szerintem ő tudna rendes magyarázatot adni a "szűk" érzésre. Sajnos én csak a budapesti proktológusokat ismerem (+ Bánfalvi dr-t), így a kaposvári orvosodról sem tudok nyilatkozni. Viszont a műtéted sem volt könnyű, vágás + varratok, nem semmi !

 

Paraffionolaj: Szepi11 jól mondta, hosszabb szedése tilos, a vitaminhiányok miatt. Én soha egy kanállal sem szedtem belőle, mert már a gyógyszertárban sem akarták kiadni, mondván ártalmas kőolaj származék, és felejtsem el ! Inkább azt javasolták olívaolajat kanalazzak helyette. Az olívaolajnak csak az a baja, hogy mire a végbélhez ér a szervezet már feldolgozza, nem úgy mint a paraffinolaj ami szinte változatlan formában megy bennünk végig és ezért tudja jól beolajozni a végbél részünket is. 

 

Lalaura:

A psyllium is tök jó, hasonlóan a zabkorpához. De mivel a zabkorpa jóval olcsóbb, és az is segít a puha székletben, psylliumot inkább csak akkor veszek ha a zabkorpát meguntam. Kb. 3 havonta egyszer. De kipróbálni mindenképpen érdemes mindkettőt.

 

Mihali77:

Te tudod. Csatár Éva doktornőnél nem vagy rossz kezekben, de azért az sem ártott volna ha több doki véleményét is kikéred. A doktornő nem mondta miért nem kíméletesebb eljárást ajánlott neked ? Olyan fázisba jutott az aranyered ?

mihali77 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 4434

hello alongtimego.Kőszőnőm a tanácsodat de az a hejzet hogy bele vágok,a ligasure műtétbe. Lessz ami lessz.Ez is számomra hatalmas anyagi terhet jelent(hitel).Nagyon bizok a műtét sikerében,amiket hallotam rola csak bizakodni tudok.

 

detti86

Neked mielőbi javulást kivánok .És maradni fogok műtét után.

szepi111 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 4433

Hello!

 

paraffinolaj szedése hosszú távon zsírban oldódó vitaminok hiányát okozza, és hiába szedsz mellé A vitamint, nem tud benned maradni....

Előzmény: Detti86 (4432)
Detti86 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4432

A többiekhez még egy olyan kérdésem lenne, hogy ki szed paraffin olajat huzamosabb ideje? Okozhat-e bármi problémát, ha rendszeresen esténkén 1-2 evőkanállal beszedek? Valahol olvastam arról, hogy tartós szedése esetén A-vitamint kell mellette szedni, mert gátolja a karotin felszívódását. Nem szeretném, ha most meg még a szememmel is lenne probléma... (azt másfél éve műtőtték lézerrel, és azóta is jól látok)

Detti86 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4431

Szia Lalaura!

Szívesen megadom az elérhetőségemet, várom kérdéseidet: bettus8@citromail.hu

Előzmény: Lalaura (4428)
Lalaura Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4430

Fiza! Úgy örülök, hogy jelentkeztél, bocs, hogy ilyen türelmetlenül kerestelek. Hamarosan írok neked. Szia

Előzmény: Lalaura (4422)
Lalaura Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4429

Szia Alongtimeago!

Korábban olvastam töled, de most is visszakerestem, hogy használsz egy készítményt: Psyllium néven. Kérdésem az lenne, hogy mennyire hatásos?  Most rendeltem meg, de azért jó  lenne többet is tudni róla. Fissura problémára keresek megoldást, ha van.

Köszi a válasszt.

 

Lalaura Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4428

Kedves Detti86!

Olvastalak, szeretnék töled többet is megtudni, én is Somogyban lakom, 50 km- re Kaposvártól. A Seffer rendelő már nekem is eszembe jutott, erről szeretnék többet megtudni.

Ha megtennéd, hogy megírod az elérhetőségedet, nagyon megköszönném.

Előzmény: Detti86 (4427)
Detti86 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 4427

mihali77, alongtimeago

A műtétem "egyszerű" kimetszéssel történt, a zárójelentésemen is csak annyi szerepel, hogy a nodusokat exstirpáltuk. Az egyedüli különlegessége annyiból állt, hogy a varratszedés elmaradt, mert maguktól estek ki, pontosabban amikor már félig kint voltak, kihúztam őket (nem fájt). A műtétet (lakóhelyem közelségéből is adódóan) Kaposváron végezték, dr. Seffer tanár úr közreműködésével. Korábban máshol nem voltam, így se pesti, se más tapasztalatokról nem tudok beszámolni. Évekkel ezelőtt apumat is ő műtötte, csak neki végbélsipolya volt (szintén végbélrepedéssel együtt). Kitűnően felépült, azóta is panaszmentes, bár elmondása szerint jó egy évig is eltartott a teljes felépülése. Ezért is gondoltam arra, hogy először különféle fórumokon érdeklődöm, hogy nekem is természetes és normális úton halad-e a gyógyulásom. A doktor úrat még nem kerestem meg a kérdéseimmel, és panaszaimmal, még a kivárás mellett voksolok. Kontrollvizsgálatom a műtét után kb. egy héttel volt csak, akkor még a varratok is bent voltak. Annyit mondott, hogy nem kell többet visszamennem, csak mondjuk akkor, ha pl. nem esnének ki a varratok. Nem hinném, hogy arról lenne szó, hogy nem tudok kellőképpen ellazulni wc-zés közben, mert akkor miért fáj a terület megérintése? Már arra is gondoltam, hogy esetleg kiújulhatott (ilyen rövid idő alatt)? Talán a visszamaradt két csonk lehet begyulladva? Vagy a végbélrepedés által összevart terület okozza a panaszaimat? Mert ott is látszik, hogy kissé összecsomósodott a bőr...Csak találgatok... Mindenesetre most naponta többször is kenem aranyér kenőccsel(Reparon). Másik észrevételem, hogy korábban a nagy aranyeres csomók ellenére is "könnyedén" ment a krémezés, kúpozás, még belül a végbelemben is, de ez most esélytelen, mert fáj, továbbra is ahhoz tudnám hasonlítani, mintha túl szűkké váltam volna.

alongtimeago Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4426

Detti86: 

Így van, ezek eltúlzott mesék hogy csak egy rövid ideig fáj, bár lehetnek olyan szerencsések és olyan helyzetek amikor tényleg így van. Az hogy nehezen megy a wc-zés lehet a műtéttől (majd elmúlik), lehet a műtét szövődményétől (végbélszűkület, magától nem fog elmúlni), de lehet normális széklettől úgy is hogy wc-zés közben, nem tudunk kellőképpen ellazulni. Ilyenkor  valójában a végbél záróizmait szorítjuk (a belső zárógyűrűt tudatosan nem tudjuk lazítani, csak a külsőt) ahelyett hogy lazítanánk és pont ez lehet gátja annak hogy nehezen megy a dolog (szűk érzés). Bánfalvi dr. -nak van ilyen tornája ami ezt az ellazulást segíti, de erről többet nem tudok, őt kéne megkérdezni. Amire nagyon kíváncsi vagyok, pontosan MILYEN MŰTÉTET VÉGEZTEK rajtad, milyen klinikán, milyen orvos végezte ? Egyébként a problémádra mit mondott az orvos, felvetetted-e neki egyáltalán ? Nekem is volt műtét után többször olyan hogy nehezen ment a wc-zés (belső záróizom szorítás miatt),  ennek ellenére nem lett a műtéttől végbél szűkületem.

 

Kevita59:

A wc-re járás az ivással függ össze, ebben nem látok problémát. Mivel én is fogyasztom a zabkorpát, a mennyiséget kell jól belőni. Ha rád így hat a 3 evőkanál korpa akkor csökkentsd a napi adagot 2 evőkanálra úgy hogy ezt 2 részletben veszed be.

 

Mihali77:

Akkor neked a műtétet Csatár Éva doktornő fogja végezni. A doktornőt ismerve, alapjában bízom a véleményében és szakértelmében, de az eljárás engem is aggasztana. A probléma azzal van hogy ez a beavatkozás vágással jár, márpedig az összes ilyen műtétet jó elkerülni. Nyilván a doktornő azért ajánlotta neked ezt mert a nem műtéti megoldások (fotokoaguláció, gumigyűrűzés) már nem járható útvonalak. Mivel van még 12 napod én a következőt tenném a helyedben, főleg akkor ha csak a doktornőnél jártál: jelentkezz be Prof. Dr. Ritter Lászlóhoz (http://drrose.hu/), ő valószínüleg tud fogadni téged június 7-én csütörtökön 14:00-16:00 között. Vizsgáljon meg ő is, és ki kell deríteni hogy ő el tud-e képzelni egy ligasure-nál kisebb beavatkozást. Azt is nyugodtan megemlítheted hogy Csatár doktornőnél is jártál és ő mit javasolt, és tartasz a műtéttől. A professzor úr drágább lesz, de pénz sosem számít amikor az egészségünkről van szó. Ha végül mégis ligasure lesz, arra kérlek maradj velünk itt a fórumon, és oszd meg velünk az információt hogy gyógyulsz, és mit érzel hónapokkal, évekkel a beavatkozás után. Ksözönöm !

Előzmény: Detti86 (4420)
mihali77 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4425

Semmi gond monika2. Ez már jó jel!Köszi abátoritást

monica2 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4424

Szia!

Bocs hogy igy rád irok de ahol lesz a mütéted ott jó dokik vannak!-én is oda járok csak más jellegü problémával mint TE!

Előzmény: mihali77 (4423)
mihali77 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 4423

Szia Detti86! egy kérdésem lene hozád, hol mütötek és mijen fajta mütétel mütötek?Nekem juni 15-én lesz a mütét Budapesten Margit krt 5.sz.És a mütét neve ligasure.Nagyon parázok tölle.Nekem is 3-mad fokú és háron darab.

Lalaura Creative Commons License 2012.06.02 0 0 4422

Szia Fiza!

Korábbi levélváltásainkra tekintettel, nem értem hová tűntél??????? Kérlek jelentkezz!

Lalaura

Előzmény: fiza (4406)
kevita59 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 4421

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik rendszeresen korpát fogyasztanak, székrekedésre. Én jó ideje eszem napi 3 evőkanál korpát, azóta naponta van székletem, de állaga pépes, nem formált. És azóta sokat járok pisilni, igaz elég sok vizet is iszom. Valahol azt olvastam ez nem jó, azért kérnék segítséget azoktól akik naponta korpát esznek, mik a tapasztalataik.

Detti86 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 4420

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek történetemet és panaszomat, hátha akad sorstárs, és kapok vmi segítséget :) 10 éve küzködtem már aranyérrel (fiatal korom ellenére, 26 leszek...), amikor is idén elhatározásra jutottam, és rászántam magam a műtétre (lévén más megoldás nem volt). III. fokú, kettő aranyeres csomóm volt, plusz műtét közben szembesültek vele, hogy mindehhez végbélrepedés is társult. Márciusban átestem a műtéten (egy híres-neves magánklinikán), a kezdeti kemény hetek után (mert az csak mese, h nem fáj, és csak az első kb. 2 kakilás), gondoltam a gyógyulás útjára léptem. Nem is volt semmi probléma, egészen pár héttel ezelöttig, mert azóta fáj a wc-zés, szenvedek vele. Na meg ha megérintem a műtéti területet, akkor is olyan érzékeny (kissé kemény), olyan mintha túl "szűk" lennék. Napközben elvagyok, nem fáj semmit, meg "szép", ránézésre nem lehet megmondani semmit. Csak nem tudom, hogy normális-e, hogy ennyire nehezen tudok kakilni (és nem szorulásról van szó, mert mindennap van székletem, sőt van, hogy többször is, csak kinyomni...és esténként beveszek 1-2 kanál paraffin olajat is) De lehet, hogy csak átmeneti dologról van szó, nem tudom, de nagyon aggaszt. Örülnék, ha ezzel kapcsolatban megosztanátok a tanácsaitokat, esetleg a tapasztalataitokat. 

Köszönöm!

3x Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4419

Bocs, azzal kevertem.

Előzmény: mihali77 (4418)
mihali77 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4418

A Ligasure műtét egy 3 irányú kimetszés belső aranyérre. Összeheggesztik az eret. 20 perces műtét altatásban. Nekem ezt mondták ahol voltam.

Szerintem neked, akkor nem ez volt, hanem gumigyűrűzés, ugye?

3x Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4417

Az ligature (ligatúra) igazából, nekem volt több is, nagyon jó a tapasztalatom. Főleg, hogy rendkívül rövid ideig tart a beavatkozás, utána csak egy fél, max. egy egész napig fáj oszt jónapot. A három beavatkozásból egy esetben 3-4 nap után megtaláltam a karikát, kb. 5 mm átmérőjű kis fekete gumi, olyan, mint a vízcsapoknál a tömítés. Na, ezt dugják fel, kb. 15 mp alatt, tényleg nem gáz. Hármat csinálnak (jobb helyeken, mert jártam olyan "sarlatánnal", aki csak egyet csinált és persze egy év múlva mehettem, a másik orvos meg csak csóválta a fejét).

Előzmény: mihali77 (4416)
mihali77 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4416

Volt-e már valakinek Ligasure aranyér műtéte? Ha igen, akkor mennyi idő a felépülés, és milyen a műtét után? Június 15-én műtenek.

flpbb Creative Commons License 2012.04.26 0 0 4415

Sok nyers zöldséget,gyümölcsöt kell enni sok vízzel.Velem nagyon ritkán fordul elő,hogy

bedugulok,ilyenkor reggelire pl.répát rágcsálokés iszok rá vizet.min.2 liter naponta!!

Előzmény: kevita59 (4410)
afintha Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4414

Tornent-e barmilyen szovettani vizsgalat annak kideritesere, hogy miert fogysz?

Előzmény: kevita59 (4410)
Réka 35 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4413

én csak azt irtam hogy nekem hogy hatott a korpa...

Előzmény: szepi111 (4412)
szepi111 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4412

A korpa igenis lazítja ha eleget eszel belőle, de csak akkor ha jó sok folyadékot is iszol mellé...

 

Különben még ronthat is a helyzeten.

 

Ha sok folyadékkal sok korpát eszel akkor biztos hogy laza.

Előzmény: Réka 35 (4411)
Réka 35 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4411

Szia ,

 

Én ugy tapasztaltam hoyg a korpa csak gyorsitja az anyagcserét, de a székletet annyira nem lazitja... nekem az aszalt szilva, se jött be... Viszont valamiért az alma helyre szokott hozni...

 

Én egyszer voltam tükrözésen, kb 10 évvel ezelőtt... azota 1 szer voltam háziorvosnál ilyen panasszal , de azota nem küldött el  újra...  

 

téged egyből tükrözésre küldtek?

Előzmény: kevita59 (4410)
kevita59 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4410

Sziasztok!

 

Én egy éve küszködöm végbélberepedéssel, most jöttem az orvostól, hát mit mondjak, a stílus, az emberhez való hozzáállásról nem is tudom mit mondjak. Úgy vizsgált meg, hogy azt hittem lemászok az ágyról. Majd május 8-án lesz tükrözésem, kérdeztem addig valami kenőcs. Válasz addig semmi, figyeljek a székletemre. A Bajcsy Kórházban volt egy nagyon jó proktológus, de sajnos elment máshova, így kénytelen vagyok ide menni, de most mit csináljak 8-ig. Naponta szenvedek, valakinek nincs valami tanácsa? Korpát reggelizek minden nap, de le kellene vele állnom mivel egy orvos szerint a súlyom miatt más megoldás kellene. Nem tudok hízni, sőt csak fogyok. Azt mondják a korpától.

Várom bárki segítő válaszát.

Magánorvost nem tudok fogadni, anyagilag nem tehetem meg.

Köszönettel!

 

 

Réka 35 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 4409

Sziasztok, Akinek aranyere van, találkozott már végbélből távozó sárgás váladékkal?

alongtimeago Creative Commons License 2012.04.22 0 0 4408

Sateurope !

 

Ezt a műtét szót nem kéne erőltetni, ugyanis 10 betegből csak 1-nél szükséges az aranyeret műteni.

Talán pont te lennél a tizedik ?

 

Olvasd el ezt légyszíves: http://rendelo.drrose.hu/proktologia

 

Előzmény: sateurope (4404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!