Keresés

Részletes keresés

Doctor Morreau Creative Commons License 2012.05.28 0 0 285

Nekem a labdarúgás miatt rendszeresen leesett a körmöm, nem egy nagy dolog. Maga a műtét persze lehet fájdalmas. Én úgy tudom, hogy a canespro eleve arra van, hogy "leoldja" a körmöt, s utána lehet kezelni a gombát.

 

 

Én annyit tudok elmondani, hogy évek óta küzdök én is a lábgombával; én a dm-ekben kapható teafaolajos gomba elleni krémmel kezelem, van gomba elleni púder is, plusz canesten. Ezeket váltogatva, vagy egyszerre alkalmazva nekem a tünetek teljesen eltűnnek. (Igaz, ha egy időre abbahagyom, akkor visszajön a gomba.)

 

 

Szerintem fontos, hogy otthon is használjon az ember papucsot a fürdőszobában, s az is kulcsfontosságú, hogy minden reggel munka/iskola előtt, majd lefekvéskor is kezelje a lábát. Bármilyen cipő felvétele előtt is fontos púdert/krémet használni, hogy a cipő ne fertőződjön el. Emellett érdemes a cipőket váltogatni, hogy ki tudjon "szellőzni", a gombák ezáltal nehezebben tudnak megtelepedni.

 

 

Úgy tudom, hogy az pluszban jó, ha valaki teafaolajos cseppeket csepegtett a meleg vízbe, majd abba áztatja a lábát.

Előzmény: giuriolo (284)
giuriolo Creative Commons License 2012.05.20 0 0 284

Sziasztok!

Engemet is megtalált sajnos a körömgomba:(már 3 éve jelen van az életemben és anno még elmentem a háziorvosomhoz , mert láttam hogy valami nem stimmel de ő csak annyit mondott ennek a körömnek nincs semmi baja.Hát én meg csak vártam hogy javuljon és csak roszabb lett , akkor vettem canespro-t de nem használt eggyáltalán ezután csak húztam az időt és  nem akartam vele orvoshoz menni mert hallottam róla hogy van olyan eset akinél ezek a szerek már nem használnak és le kell venni a körmöt.A gyanum beigazolódott mikor szerdán elmentem a sebészetre.Holnapra kaptam időpontot hogy leműtik de nagyon félek tőle mert azt hallottam hogy eggyeltalán nem kellemes az a két injekció amit adnak érzéstelenítőnek.Ja és majd 2-3 hónap múlva nől ki teljessen az uj köröm.Ezzel csak azok figyelmét akarom felhívni akiknek még menthető a körmük , időbe forduljanak orvoshoz , hogy megelőzzék a nagyobb bajt.

rigóéva Creative Commons License 2012.05.08 0 0 283

az lesz a következő... köszi.

Előzmény: afintha (282)
afintha Creative Commons License 2012.04.23 0 0 282

Akkor beutalot kell kerni elso korben borgyogyaszhoz.

Előzmény: rigóéva (281)
rigóéva Creative Commons License 2012.04.22 0 0 281

Igen, de azt mondta, biztos megütötte vagy nyomja az egyik cipője...

Előzmény: afintha (280)
afintha Creative Commons License 2012.04.22 0 0 280

Voltatok-e gyermekhaziorvosnal?

Előzmény: rigóéva (279)
rigóéva Creative Commons License 2012.04.21 0 0 279

Sziasztok! Tanácsot kérnék... hat éves a fiam, és már egy ideje kínlódunk az egyik láujjkörmével. Megvasatgodott, sárgás, és furcsán, havonta egy-egy sávban lépcsőzetesen új- és új vastagabb réteg nő rá. Eleinte rózsaszín a töve, mint ami már gyógyul, de aztán újra vasatgodik és jön az új sáv, elsárgul, és folytatódik minden... nailneren, canestenen, terbisilen már túl vagyunk, semmire nem reagált, pedig hónapokon keresztül kezeltem, odafigyeltem rá... Nem szeretném a kis szervezetét gyógyszerek erős hatásainak kitenni, de ez így nem maradhat. Csak egy körme érintet, de az jó ideje. :( Van ötletetek? 

ficere50 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 278

A "Kitonail"-ről  ki mit tud??

kugloaf Creative Commons License 2012.03.18 0 0 277

És mi a helyzet a nailnerrel, amit reklámoznak is? Barátnőm nagymamája használta még tavaly, és persze mellette nagyon fontos, hogy mindent fertőtleníteni kell, amihet a körmöd hozzáérhet, meg eltart egy darabig, míg másik köröm képződik, de érdemes, mert tök szép lett, még egy idős embernél is bevált. Fiatalnám meg gondolom még jobban gyógyul.

Előzmény: miro_13 (276)
miro_13 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 276

A tescos kézfertőtlenitő zselé működik lábgomba ellen is :) érdemes kipróbálni

miro_13 Creative Commons License 2012.02.29 -1 0 275

Sziasztok!

évek óta szenvedek a körömgombától mindkét kezemen. Túl vagyok ecetesen áztatáson, teafa olajon, tablettákon, lézeres kezeléseken de nem segitett edddig semmi. Most lehet hogy sikerült megtalálni a segitséget.

A körmeimet rövidre vágom, kipucolom alóla a felhalmozódott fehér plakkokat majd kézfertőtlenitő zselével bekenem többször egymás után és naponta többször is. A zselét a tescóban vettem.

 

Az egyik kezem egészen szép lett a másikkal még szenvedek de az is jobban néz ki de még nem tünetmentes.

miro_13 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 274

hahóó

 

én azt vettem észre ha túl sok C vitamint szedek akkor repedezik a bőr a körmeim körül és leválik. Nem eszel túl sok C vitamint ?

Előzmény: prime1977 (269)
GiGiGabi Creative Commons License 2011.11.16 0 0 273

Megtaláltam: Encino Bt. Kis üzletük  a Dózsa György út 70. szám alatt. A Formula 3 ecsetelő édesanyámnak teljesen elmúlasztotta, több ismerősünk is sikerrel alkalmazza. Azóta megelőzés gyanánt egy szintén tolnaftát hatóanyagú körömágy olajat használunk.

Liliomtánc Creative Commons License 2011.10.26 0 0 272

Szia Gombócka és többiek!

Köszi a jótanácsokat, közben-közben olvasgattam én. De amikor (azt hittem!) elmúlt vagy hasonló, akkor ...nem akartam ezzel foglalkozni. Most újból foglalkozom. :(

Visszajött. Returjegye van. Vajon hányszoros...?

Ám mostmár tapasztalt vagyok. :) :(

Harcolok és durván bánok vele.

Mintha nem lappangana annyit, hanem intenzívebb és vehemens.

Nem hiszem, hogy megúszom. Szerintem bekebelez elevenen.

Szépéjt!

 

Előzmény: gombóc63 (271)
gombóc63 Creative Commons License 2011.10.17 0 0 271

A Sholl körömlakk nem használt...feladtam, megyek a bőrgyogyóra:-(((((((((((

Előzmény: gombóc63 (255)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 270

Szia!

 

Ilyesmiről én is hallottam még régebben, de nem tudom kicsit hitetlen vagyok ebben az ügyben, mert hát ugye pl. a nőkben alapból is van candida gomba a szevezetben - ami minimálisan szükségszerű állítólag -, így én azon is agyaltam, hogyha az a felelős, akkor nekünk nőknek folyamatosan körömgombával kellene küzködni?!

Viszont ugyanakkor, ha meg túlteng a szervezetben, akkor lehetséges, de akkor meg előbb azt kell csökkenteni, és utána lehet kiírtani a körömgombát...viszont, ha meg túlteng a candida, arról én meg úgy tudom, hogy egyéb "durvább" fizikai tünetei is vannak, legalábbis egy barátnőm elég sokat szenvedett tőle és igen sokat küzdött ellene, mire sikerült normális mennyiségre lecsökkentenie!

Úgyhogy én szerintem lehet felelős az is, - inkább az, mint lelki gondok -, de szerintem csak, akkor ha tényleg túltengés van a szevezetben, tehát egyéb tünetek is vannak.

Ha hülyén fogalmaztam, vagy bonyolult voltam, akkor bocs, már késő van...! :)

Előzmény: Biharyandrea (268)
prime1977 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 269

Sziasztok!!!!!!!

 

Azt szeretném megkérdezni ,hogy mitől lehet az, hogy némelyik ujjamnál a körömágy körül felválik a bőr...főleg hüvelykujj és mutatóujjamnál.Ez vitaminhiánytól lehet? Vagy mi ez? Multkor elmúlt de most megint előjött.Köszönöm előre is a választ.....

Biharyandrea Creative Commons License 2011.08.14 0 0 268

Sziasztok!!

Itt Bőrgomba, körömgomba cikkben olvastam, hogy a Candida gomba is felelős a körömgomba fertőzésért, mi a véleményetek?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.13 0 0 267

Egyenlőre én még nem kaptam sehol!

A hét elején ahol ráleltem...mire eljutottam odáig, hogy meg is rendeljem, addigra kiírták a honlapon, hogy elfogyott!

Most keresgélem tovább, de természetesen jelezni fogok, hogy mennyire vált be számomra, remélem befog!

Ja, és köszönöm a válaszod! :)

 

Előzmény: fameli2 (266)
fameli2 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 266

Nekem sem esett le a körmöm, hanem a tövéig elgombásodott és elvált az alatta levő hústól ( ez elég gusztustalanul hangzik, de így volt).

Egy jó része már visszanőtt, de a néhány hét a gyógyulásig kicsit túl optimista volt, úgy látom... Mindegy, addig kenem amíg kell, és jövő nyárra szép körmöm lesz!!

Remélem neked is segíteni fog, jelezd majd, jó?

Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.05 0 0 265

Hűűű, ez jól hangzik, én jövőhéten lehet meg is veszem és elkezdem én is, hátha használ nekem is!

Annyi kérdésem lenne még, hogyha a körmöm nekem még nem esett le, az nem gond?

Tehát akkor is hatásos lehet szerinted?

Csak, mert írtad, hogy te már az új körmöt kenegeted vele...!

Előzmény: fameli2 (264)
fameli2 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 264

Nem tudom az Unguir nevű ecsetelőről hallottál-e, nekem bevált. Előtte éveken keresztül kezeltem mindennel, ami a kezem ügyébe került (Batrafen, Canespro, Nailner, ecetes-sós forró vizes lábfürdő), mindenre már nem is emlékszem, de semmi nem használt, egyre rosszabb lett, végül már a körömágyig csupa morzsalékony, sárgás trutyi volt.

Most március óta használom ezeket a cseppeket, és már szép, rózsaszínű körmöm nőtt, még nincs fehér része, de sztem néhány hét és meggyógyul. Ettől függetlenül megfogadtam, hogy jövő nyárig kenem, nehogy visszajöjjön ez a förmedvény!!!

Én a netről rendeltem (beírtam a keresőbe az Unguir nevet), valami műkörmös boltból, kb. 3000-3500 ft volt, de sokáig elég, most kezdtem meg a másik üveget.

Ami még fontos: mindenképpen rá kell kenni a vazelint is, amit adnak hozzá, különben nem hat, én egy pár hétig hanyagoltam a vazelint és nem is gyógyult semmit, még jó, hogy nem hagytam abba a kezelést! :)

 

Remélem tudtam segíteni, jó gyógyulást!

Előzmény: Liliomtánc (258)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 263

Van vmi tabletta - fertőtlenítő az is - azt hiszem az a neve, hogy Neomagnol vagy mi,

gyógyszertárakban lehet kapni...vizben kell oldalni és abba bele tenni, amit fertőtleníteni akarsz,

azt viszont már nem tudom, hogy színekre milyen hatással van....!

 

Szerintem még a kifőzés is segíthet...ha bírja a zoknik anyaga...plusz gyógyszertárakban biztos tudnak rá ötletet mondani még.

Remélem segítettem, de ne vedd ezeket a tippeket 100%-ra!

Előzmény: BadBadOldDays (261)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 262

Sziasztok!

 

Hát most már én is lesz...-om!

Mármint amíg nem fáj, és nem okozz számomra álmatlan éjszakákat, addig a külleme már nem érdekel,

mert már én is úgy vagyok vele, hogy költöttem rá eleget, kezeltem eleget és csinálhatok vele bármit semmit sem ér!

Ja és bőrgyógyászhoz azóta sem jutottam el, vagy nekem nem volt jó az időpont, amit adtak volna, vagy nekik...még jó, hogy vannak, hurrá!

 

Amúgy nekem, ha olvastátok az előzményeket a fájdalom ellen, és az álmatlan éjszakák ellen a ventivel való hűtés nagyon bevállt...,

annyira, hogy kb. második hete a csúnyaságon kívül semmi gondom sincs vele.

Viszont én azért megpróbáltam vigyázni arra, hogy ne fázzak fel a ventittől, vagy meg...és takaró alatt tartottam a lábamat a ventit pedig csak a lábfejeimre irányítottam...amikor fájt, ahogy hideg érte élből elmúlt...remélem mostanra már végleg...azt még hozzá teszem, hogy minden éjszaka hűtöttem.

Előzmény: Liliomtánc (254)
BadBadOldDays Creative Commons License 2011.07.28 0 0 261

 

Ki tud ötlettel segíteni, hogyan lehet ZOKNIT fertőtleníteni? Természetesen NEM fehér zoknira gondolok!

Sehol nem találok erre vonatkozó infót!

Vagy ki kéne dobnom drágán vett fekete (és egyéb sötét) színű zoknijaimat, ha nem akarom felülfertőzni magam?

Előre is köszi minden okos gondolatért, tanácsért!

GiGiGabi Creative Commons License 2011.07.24 0 0 260

Édesanyámnak egy amerikai Formula 3 ecsetelő használatával sikerült megszabadulnia a köröm gombáitól. Ha jól emlékszem egy kis köröm-pedikűr-manikűr boltban vettem neki, bár jó fél éve volt. Remélem segített az info! :)

zsolesz741 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 259

Sziasztok mint kiderűlt nem körömgombám van. Van egy eladó bontatlan Canespro kenőcsöm. Blokkal tudom igazolni a megvételét.

 

http://delikatesz-drogeria.vatera.hu/szepsegapolas_higienia/kez_lab_es_koromapolas/kez_es_labapolo/canespro_koromapolo_kenocs_koromgomba_ellen_1466685937.html

Liliomtánc Creative Commons License 2011.07.09 0 0 258

Naja! :( :)

Most én megint az alapoknál kezdem/folytatom.

Mégis vettem egy pár szerencsétlenséget.

Legújabb/ismételt/variálódott terápiám -Terbisil + Antivakarin krémek + valamilyen afrikai "vaj" + teafaolaj + szellőztetés + áztatás +bőrszedegetés + mezítlábasság avagy zoknisdolog (alternatív, állapottól függő) + méregdrága gyógyszer,amit még a főo.nő írt fel, kárbaveszni nem hagyom - ha már kifizettem, akkor legyen bennem! :D

Ilyen remek hétvégi programot ajánlani vajon ki bírna még?!

Lehet jelentkezni a csoportos élvezetre...khmmm.

gombóc63 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 257

Mint sorstársak...már bandukolunk egy ideje.:-((

Előzmény: Liliomtánc (256)
Liliomtánc Creative Commons License 2011.07.09 0 0 256

Megjöttem! :( :)

Rövid ez a világ...- gombócka! bujdokoljunk együtt...mint ...sorstársak)

Itt az írásom, amit ezzel kapcsolatban véghezvittem.

 

Több emberrel beszélgetve jutottam el arra a pontra, hogy: vagy nekem kellene módosítanom a beállítottságomat/rálátásomat egyes dolgokra vonatkozólag...vagy: mások (nem mindenki!) "néznek be" ezt-azt.

Mire is célzok?

Példa : tavasz óta (kb. 3 hónapja) rámtalált egy makacs kórság. Nem halálos és nem is súlyos, mégis rettenetesen megkeserítette a napjaimat-éjszakáimat. Küzdöttem ellene tisztességesen...kezdtem az alapoknál (népi)-folytattam recept nélkül kapható patikaszerekkel-következett a házi, majd a szakorvos-végül a netet böngészve (kínomban)...gyógynövényes figura. Most úgy néz ki az ábra, hogy egy hete - mióta ezt az olajat használom - szűntek a panaszaim.

Csakis azért taglaltam a fentieket, hogy érzékeltessem: nem ültem a babérjaimon...várva a csodára.

Elémentem a "csodának", amiben - persze - nem hiszek. Én a véletlen és az eleve el NEM rendeltetettség "alakja" lennék.(követvetni rám gyorsan...)

Amiért belefogtam a sztoriba, az azért van, mert a hetek folyamán "hozzámvágták" párszor: biztosan lelki eredetű okok miatt nem javul az állapotod...s valószínűleg ezért is lettél/lettem beteg. Tagadhatatlan, hogy a testünkben lejátszódó folyamatokat (valahol) meghatározzák egy bizonyos szintig a lelkünkben előforduló "bibik". Ám! Én mégsem fognék nagystílűen és általánosítva minden nyavalya-megjelenést erre. Ha így volna, akkor abszolute semmi szükség nem lenne szakorvosokra-kórházakra, ugyanis egy halom pszichológus/pszichiáter rögvest helyrehozná a kérdést.

Továbbmegyek! Mivel mindőnkben egy-egy lélekbúvár veszett el az átélt problémáitól - ebből kifolyólag akár egymást is kezelhetnénk...s meneszthetőek volnának a doktorok. S ezáltal (asszem) végképp "kaput" lenne  a gyógyszeriparnak/egészségügynek. Remekül kitaláltam. :)

 

S itt az "oldalam", ha - netán - érdekelne valakit. Sokféle tartalommal.

 

http://lambrozett.bloglap.hu/

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!