Sziasztok! Azon kezdtem gondolkodni, hogy esetleg tartanék nyulakat. Munka mellett csinálnám, magunknak egy kis hús legyen és eladásra, esetleg leadásra is. Abszolút kezdő vagyok, bár kiskoromban a nagyapám, majd később a testvérem is tartott nyulakat. Milyen fajtát javasoltok, ami nem túl érzékeny, elég nagy almokat hoz és viszonylag gyorsan megnő vágósúlyra? Olvastam különböző fajtákról (bécsi, pannon, magyar óriás stb..), de nem tudom eldönteni, hogy melyik esetleg milyen keverés lenne a megfelelő. Minden tanácsnak nagyon örülök.
Kilenc darabot hat hotot törpe kettő vadas törpekosorrú és egy oroszlán fejű törpe, ami már csak kedvenc, mert nem tenyésztjük, és csak azért megy, mert ez sokkal kisseb, mint azok, amiket látni lehet olyan a típusa, mint a Szines törpéké.
Kolbász témában kérném segítségeteket! A barátok disznót vágnak hamarosan, gondoltam csinálnék egy csekély mennyiségű nyúlkolbászt is (2 hét múlva legalább 12 tapsi éri el a vágósúlyt...), a füstölőben elférne a rengeteg sertéskolbász mellett.
Az ilyen húsos (és általában a főzős) dolgokhoz elég kétbalkezes vagyok, így szívesen veszem a tanácsokat. A fórumon 2 kolbász receptet is találtam, de túl sok olyan vélemény nem volt róluk, hogy "kipróbáltam, és ilyen vagy olyan lett". :-(
Azt láttam, hogy 1 napig füstölendő, és vigyázni kell arra, nehogy nagyon meleg füst legyen, de nem tudom például, hogy ha kész, akkor ugyanúgy lehet tárolni (szárítani), mint a hagyományos kolbászt, vagy le kel fagyasztani ahhoz, hogy pár hónapig elálljon?
Vagy valamit félreértettem és ezek a receptek csak a sütni való kolbászra vonatkoznak? Bocs, ha nagyon buta kérdések voltak... :-)
sziasztok ma reggelre megfialt a törpenyulam 5db kicsi lett kíváncsi leszek ha nagyobbak lesznek hogy fognak kinézni mert az anya az egy duplagénes oroszlánfejű törpenyúl az apa meg egy rendes házinyúl.