Keresés

Részletes keresés

ninon222 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 694

A kerámia kés az elején nagyon jó, szinte kiváló, de nagyon rövid idő múlva elveszíti az élét és akkor jó pénzért csak Budapesten élezik. Én megvettem, de már megbántam. Rövid ideig kb.3 hónap nyujtotta azt az élményt, hogy ez egy jó kés.

Előzmény: coriella (677)
coriella Creative Commons License 2009.02.13 0 0 693
Köszi!
Előzmény: Hepci (678)
joy Creative Commons License 2009.02.12 0 0 692
Nekem ez a módszer műxik, de jóval laposabban, köbö 15-20o-os szögben tartom a késeket fenéskor.
Előzmény: maestro86 (686)
joy Creative Commons License 2009.02.12 0 0 691

Ki hogyan vá?

Attól függ, mit, mikor.

Fapofát, amikor oktatnak.

Lazán-mosolyogva, ha minden kéznél van.

Dühösen, ha megint nincs helyén a kés.

Könnyezve, ha életlen késsel kell hagymázni.

Kinyújtott nyelvvel, ha "szépen" kell szeletelni.

Vizsorogva, ha dühítően inas a vénmarha.

Káromkodva, ha nekem kell kicsontozni...

Előzmény: tuutuu (685)
joy Creative Commons License 2009.02.12 0 0 690

Sör.

Annak nyél se köll.

:o)

 

Fél órája szalonnát daraboltam, és bizony tényleg jobb volt a régi késsel dolgozni, ez a műanyag sokkal jobban csúszott, mint a fa, úgyhogy félúton lecseréltem. Lehet, hogy a forma is hozzájárult.

Előzmény: tuutuu (681)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.12 0 0 689

A fenőszíjat nem kell túlcicomázni, egy öreg derékszíj az ajtófélfába vert szögön, oszt' jó napot.

De az tényleg már minden utáni utolsó simítás...:}}

Előzmény: H_G (688)
H_G Creative Commons License 2009.02.12 0 0 688
A bőr viszont inkább arra jó, hogy az éles kést még élesebbé tegye...
Előzmény: maestro86 (686)
comad Creative Commons License 2009.02.12 0 0 687
Kukk ide. A környékén még rengeteg mindenféle késélezős video.
Előzmény: maestro86 (686)
maestro86 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 686
Azt szeretném megkérdezni hogy mit tegyek akkor ha késem már nem olyan éles de még nem akarom elküldeni éleztetni pár hozzászólással olvastam a börszijról ez jó vagy egyártalán hogy kell csinálni tudtok valami modszert amivel a pengét lehetne vékonyitani valamelyik nap vettem a metroba egy swibo szurokést nekem nagyon bejött de egy idö útán elvesztette az élét van egy fenoacélom arcos és én már arra gondolok hogy ez lehet a gon még annó a hoventán vettem az egy nagyon jó kiállitás idén el is megyek ha lesz rá esélyem ha tudtok egy jó módszert hogy lehet fenöacéllal élezni megköszönném ha van valami jó ötletetek és a késetekröl képetek ami szerintetek a jó elküldhetitek e-mailben a maestro86@freemail.hu oldalra köszönöm elöre is. Maestro
tuutuu Creative Commons License 2009.02.11 0 0 685

Hüvelykkel támasztott szeleteléstől nekem megfájdul a csuklóm.

Most, hogy beszélgetünk erről, lényeges a különbség a kettő között.

 

A mutatóujjasnál a tenyerem pont merőleges a másikhelyzetre.

Lehet, hogy valamilyen alkati sajátosság miatt jobb neked a mutatóujjas?

 

Én biztos, hogy jobban tudom koordinálni a hüvejkujjyal támasztást, pláne nagyobb erőt is tudok kifejteni.

 

De én lapátolni se átlagos stílben szoktam, lehet, hogy én lógok ki...:}}}

 

 

KI HOGYAN VÁG ??

...:}}

 

tuutuu

most Érdeklődő

Előzmény: H_G (683)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.11 0 0 684

Nem tudom, a héten megyek a hentesemhez, megkérdem, ő hogyan csinálja.

Énnekem nem rémlik , hogy disznóöléskor, vagy bármilyen komyoly munkánál mutatóujjazott volna valaki is.

De nem számít , én mit gondolok.

Az azonban tény, hogyha az én marha nagy tenyeremben az a kés sehogy se illeszkedik, egy fiatal asszonyka kezében vajon hogyan??

Jó, ne vegyen séfkést, nőnek az nem való, de a szeletelőt azért kellene tudni balesetmentesen fognia, nem?

( Ráadásul a séfkéssel nincs gond).

Előzmény: H_G (683)
H_G Creative Commons License 2009.02.11 0 0 683
Hüvelykkel támasztott szeleteléstől nekem megfájdul a csuklóm.

Előzmény: tuutuu (679)
H_G Creative Commons License 2009.02.11 0 0 682
Akkor baj van, mert itt kb. te vagy a legtudósabb :)

Előzmény: tuutuu (679)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.11 0 0 681

Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa???

...:}}

Előzmény: joy (676)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.11 0 0 680
Ja, próbáltam a hecc kedvéért nyújtott mutatóujjal is, akkor se áll sehogy az a qrva nyél...:{{
Előzmény: H_G (675)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.11 0 0 679

Már bocs, a mutatóujj a késen a szalonban, az elkészült ebédnél.

 

Nincs marokra fogás, hanem hüvelykkel támasztott kés, ha vágni, szeletelni kell.

A szakácskésnek miért jó a nyele?

Fenntartom, hogy a szeletelőkés nyelének köze sincs az ergonómiához...:}}}

 

Persze tévedhetek, majd tudós késhasználók megvilágítják, hol tévedek...:}

Előzmény: H_G (675)
Hepci Creative Commons License 2009.02.11 0 0 678
Kyocera.
Előzmény: coriella (677)
coriella Creative Commons License 2009.02.11 0 0 677

Sziasztok! Kerámia késeket (kiskés és húsos) vennék ajándékba.

Tudtok márkát ajánlani, vagy ebben az árfekvésben már mindegy?

joy Creative Commons License 2009.02.11 0 0 676

No, érted már?

Eddig rosszul fogtad a nyeled.

:o)

Előzmény: tuutuu (674)
H_G Creative Commons License 2009.02.10 0 0 675
Szerintem te fogod furán, azért esik rosszul. Szalámit szeletelni a mutatóujjal a fokon lehet kényelmesen, ahogy én csinálom a 611/1 képen, nem a Te fogásoddal a 662/2-n. Ha kinyújtod a mutatóujjad, pont képződik a tenyérben egy homorodás, amibe a markolat púpja beleillik.
Előzmény: tuutuu (674)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.10 0 0 674

Kérem, a Zwilligeknek ( az akciósról   beszélek ) , nem egyforma a nyelül

A szeletelő ( amit úgy megszóltam a nyele miatt) sookal rosszabb fogású, mint a szakácskés nevezetű.

Az rendben van nyélileg is.

joy Creative Commons License 2009.02.06 0 0 673

A hagymadologban megvan a kontroll próba.

Makóit veszek, és az mindig ugyan olyan. Megtettem azt is, hogy először az új késsel szeleteltem 3-at, utána a régivel folytattam és már az első felénél bőgetett, így vissza tértem az újhoz, és lassan abba maradt.

 

Ha a szemem meg is téveszthető az orrom nem. A Zwillingekkel nem tekergeti úgy a hagymaszag az orrom, mint előtte.

 

Az ollójuk nagyon spéci!

/Az általános, nem a csirkevágó!/

Előzmény: H_G (671)
joy Creative Commons License 2009.02.06 0 0 672

A rácpontyot? Soha!

A halszagot nem bírom.

 

Van spékelőtűm.

:o)

Előzmény: H_G (671)
H_G Creative Commons License 2009.02.04 0 0 671
Azért ha séfkéssel tűzdelsz meg valamit, akkor azt föltétlenül tedd fel a youtube-ra :) Ha mást nem, a rácpontyot biztosan tűzdeled te is!

A hagyma-dologban azért ne légy még biztos, lehet, hogy ez éppen egy genetikailag szelidebb szállítmány...
Előzmény: joy (669)
joy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 670

Ja, hogy jön ide ez?

Úgy, hogy eddig mindig először meg kellett alaposan fenni a kést, most meg csak kikaptam a tartóból, és könnyen gyorsan be tudtam írdalni a bőrös-szalonnás részt.

 

Arra is rájöttem, mi a jó kés kritériuma, mióta megvan ez a Zwilling:

Hagymaszeletelés bőgés nálkül!

Nem nyitott ablak, szájbavíz, meg hasonló bűvöletek, hanem megfelelő-éles kés kell, amelyik szeli, és nem préseli-zúzza a hagymát.

Előzmény: joy (669)
joy Creative Commons License 2009.02.04 0 0 669

No, ez az, ami miatt én már évek óta nem eszek pulykacombot, de csirkét is csak nyúzva...

Épp elég vacak kerül belém, ami a köszvényt segíti -enné a fene.

:o(

De tehetek én róla, hogy mi történt tegnap is?

Egy csoda szinpatikus

~ 1 kilós bőrös süldőoldalas darab rámtámadott a boltban, így kénytelen voltam haza vinni.

Mangalicazsír oladt, a bűrét bekockáztam mélyen az első húsrétekig, alaposan megsóztam, minden oldalát körbesütöttem bőrös felét is, majd a csontossal lefelé fordítottam,

- 2 méretes fej vöröshagymát megpucoltam, 1/8-doltam, beleszórtam, öntöttem rá

- 1/5 dl vizet, lefedtem és takarékon sütöttm 40'-ig, majd fedő nélkül még bő 20'-ig, hogy a víz teljesen kisüljön alóla. Ezután be a sütőbe grill alá, és ropogós piros-hólyagosra sütöttem.

Citromos-joghurtos-olívás salátakeverék volt mellé, és héjában főtt krumpli.

 

A mai reggeli meg pecsenyezsíros frissss kenyér...

 

/Pedig nagyon nem kéne, mert nekem is sajog a lábfejem./

:o(

Előzmény: H_G (668)
H_G Creative Commons License 2009.02.02 0 0 668
Hát én pl. pulyka-alsócombot gyakran veszek, az durván inas, hártyás is, sőt még szalonnával is meg kell spékelni, hogy ne maradjon túl száraz.
Előzmény: joy (667)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 667

Lehet, de az árát nem éri meg -nekem.

Ha véletlen utánam dobják, csak-csak, vagy esetleg olyan sok fölödsleges pont összejönne...

Ebben kételkedem.

 

Elég ritkán szoktam olyan húst venni, amiről le kell szedni a fölösleges zsírt, hártyát. Azokat törölköző és a séfkés segítségével gyorsan megszabadítom tőle.

Egy kiskés csak arra jó, hogy hiányozzon.

Mindig akkor tűnik el, amikor kellene.

 

Előzmény: H_G (659)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 666

Nem én találtam ki, itt olvastam.

De lényegtelen is, mert már a Sparban sincs rendes blokk.

:o(

Előzmény: H_G (658)
joy Creative Commons License 2009.02.01 0 0 665

Átlag házitündér kezébe nem adnák jobbféle kést, mert a hegyét sepercalatt elcseszi, élét szétveri.

Még Cicusomat is könnyű volt megtanítani a fenő használatára.

Azóta tökélyre fejlesztette a tudását:

"Fend már meg!"

:o)

Előzmény: krizsi_l (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!