Tovább olvasva!(néha szoktam!)Azért nem semmi!Elméletileg 3 "hosszutávu uttal" (1603km összesen)valaki lehet hosszutávu Nemzeti bajnok!Hová fejlődünk?!?!
Olvasom a Postagalambon hogy a szövetségi kiirásban mi a koeff számitása!Valaki elmesélné nekem ,hogy a dúctáv mint (teljesitmény meghatározó)miért is nem szerepel benne!Mert szerintem dúctáv nélkül megint csak az élversenyzőknek kedveznek!Miért is nem számit a versenyenként megtett (sokszor)+ 100km.Vagy egyszerübben,hogyan is lehet egy kalap alá venni egy Büki meg egy Nagykanizsai galambot?Vagy a Szövetségben ez az esélyegyenlőség?
Van nekem is egy ilyen túlélő galambom. 2013-as kelésű,évi 10-12 úton volt és még egy helyezést se hozott,viszont hazajött mindenhonnan. Most már megtartom,mert olyan galambom volt már,amelyik egy év alatt egyszer se jött listára,de olyan,amelyik 3 év alatt,olyan még nem. :-))) Ez nem is szokott tréningezni,egyből leül a tenyészek tetőjére és ott hív. Amikor megkapja a tojóját,akkor meg kimegy a volierbe...addigra talál be a helyére,mikorra a többit már összeszedtem.
Áll a Néger , a Magyar és a Román Apuka a szülőszoba előtt....
Kisvártatva kijön a szülésznő és közli Velük, - sajnálatos eset történt, a gyermekeik szinte egyszerre születtek és a bába a nagy igyekezetben összecserélte őket....!
Önökön a sor , hogy kiválasszák a saját gyermekeiket.
Nyílik az ajtó a Magyar Apuka berohan, felkapja a néger kisgyereket!
szülésznő: - Apuka , dehát mit csinál??? Az biztosan nem a maga gyereke!
Apuka: - Engem nem érdekel! Addig még ki nem derül melyik a Román, Én le nem teszem!
Aki, ilyen dúcot épít- a dúc esetleges hibáival együtt- elismerésre méltó. Jó galambokkal népesítsd be és elindulhatsz a postagalamb-ászat dobogója felé. Meglátod, így lesz.