Keresés

Részletes keresés

WildBloom Creative Commons License 2000.03.13 0 0 14
Emberek! Elvtarsak! Songoku-fanatikusok!
A Cartoon Network ma delutan 5 orakor elkezdi a DragonBall Z-t!!!
Asszem minden nap lesz, de lehet, hogy csak hetkoznaponkent...
Lehet izzitani a videokat! :)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 13
Köszönöm a címet,vadászni fogok rá!
Előzmény: Blakshep_ (11)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 12
Mint mondtam,CSAK EZÉRT néztem meg ezerszer.:)Általában hang nélkül.
Előzmény: Blakshep_ (11)
Blakshep_ Creative Commons License 2000.03.12 0 0 11
Nekem volt szerencsém megnézni a "King of my castle klippjét". Szóval az valójában a Ghost in the shell, amiben közel nincsenek olyan tré számok, mint ami klippben megy. A Ghost in the shell eszetlen igényes, komoly mondanivalót tartalmazó, fasza rajzfilm.
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 10
A Múmint nagyon szerettem én is! Viszont a holdtündért (Sailor Moonra gondolsz,ugye?) egyáltalán nem. Szívesen megnéznék egy igazi,nagy filmet,úgy tudom,vannak ilyenek. A King of my castle c.szám videóklipjét is ezerszer megnéztem csak ezért.:) Szűkös kis gyűjteményem másik darabja a legfrissebb Final Fantasy-játék előzetes animációja,az Eyes on me.
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 9
Felhomályosítanál erről: neon genesis evangelion ?????? Mi az? Van köze a magyarul megjelent Josh Kaegan: Neonbiblia c. könyvhöz?
Előzmény: Liquid_FX (8)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.12 0 0 8
Mind a manga, mind az anime jó lenne nekünk, ha lenne :) De sajna nem nagyon van. Itt volt ugye szerencsétlen songoku, vele is hogy elbántak... pedig a kiskölkök hogy imádták... Erőszakos volt? Ugyan már, cartoon-violence, egy átlagos resszkesetek betörők folytatás jóval brutálisabb/erőszakra nevelőbb mint a dbz. Mindegy, kis ország, kis anime, ugye, örüljünk, hogy van db manga, meg videogirl ai, a semminél ez is több. Talán egyszer majd nálunk is lesz Auszrália ahol az SBS ( a tv2 tulajdonosa, ugye) vasárnap délutánonkénz neon genesis evangelion epizódokkal szórakoztatja a nagyérdeműt.

Üdv: Liq.

-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 7
Az erotikus manga kényes kérdés. Azt kell először ugyanis eldöntenünk, hogy minden terméket beleteszünk-e az anime/manga zsákba, ami japán és rajzfilm is egyben. Ez ugye kicsit olyan lenne, mintha a magyar filmekkel kapcsolatban tennél fel ilyen kérdést: "erotikus magyar film". Félek, hogy nem elég szemléletes a példám, de hirtelenjében nem találtam jobbat. Az erotikus filmek ellen - legyen az rajzfilm vagy sem, japán vagy sem - nincsen kifogásom, de szerintem, mint filmkultúra, gyökeresen különbözik az össze többi témájú filmtől, mivel speciális törvények szabályozzák a terjesztését, így nehéz megitélni, hogy milyen közönséghez is szól.
Beszélgethetünk persze erről is, de sajnos csak képeket és rövid filmrészleteket ismerek e témából, így beleszólni nem igen tudnék, legfeljebb elvi síkon: én speciel szexinek találom a mangalányokat - ez talán pederasta hajlam?
Az általam látott anime filmek sem nélkülözték az erotikus töltést - Ghost in the shell, Dragonball series - de alapvetően másról szóltak, csakúgy, mint a nagy filmek általában.
Songoku szerintem is férleismert áldozata a magyar filmkritikának és gyermekpszichológiának, de hát mit tehetünk? Vesszük a kazettákat a gyerkőcöknek (meg magunknak).
Előzmény: pitbull (6)
pitbull Creative Commons License 2000.03.12 0 0 6
Sziasztok!

Ez egy erdekes tema. Es annak is orulok, hogy ez egy a megiteles szempontjabol semleges oldal.

En is nagyon szerettem a Mumint - a kedvencem Vandor volt. Mivel egytertek azzal, amit itt mondtal, mast enm is fuznek hozza.

Szerettem meg Songokut is. Nagyon tetszett az a kritika, amit a harcmuvesz-akciofilmekrol adott, es amit kevesen vettek eszre: pl. Songoku ill. Zsenialis Teknos hulyesegei: az elobbi ertelmi kepessegei es injekciotol valo felelme, az utobbi szexmaniaja.

Csak teamanak dobom fel, hogy tobbe kevesbe teljes legyen a manga-keredes. Ti hova teszitek az erotikus mangat? Ez mire jo?

Előzmény: -tarkus (4)
dzsó Creative Commons License 2000.03.12 0 0 5
Ja azok? Most már emlékszem. Volt egy pöttöm, valami vándor, asszem egy szőrmók is, meg a muminok. A sorozat nem teccett.
Előzmény: -tarkus (4)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 4
Hogy ki az a múmin?

Asszem egy svéd meseregényből született ofkorz japán rajzfilmsorozat, mely úgy tíz éve ment, és legalább annyi része volt, mint a többi említettnek. A múminok egy erdőben élnek a barátaikkal, és roppant megtévesztő módon hasonlítanak a vizilovakra, amennyiben eltekintünk attól a ténytől, hogy két lábon járnak, esetleg keménykalapot hordanak, és beszélnek. De a legfrappánsabb megfogalmazás magától Múmin Papától - a családfőtől - ered, miszerint: ki látott már olyan vizilovat, aki emlékiratokat írt?
Egyébként a múmin mesék számomra mind a mai napig a legfilozófikusabb, legbájosabb és egyben a leginkább esszenciális jószándék megtestesítői a gyermekmesékben.
Ha egyet sem láttál - sajnálhatod.
Sajnos akkoriban még magam sem ismertem fel a benne rejlő értéket, és nem tudtam, hogy minden gyermekem számára tökéletes műveket látok, így csak néhány rész vettem fel, azokat is fél sebességen, így aztán egyre romlik a minőségük, s mára jobbára lejátszhatatlanok. :-(
(Ha valakinek meg lenne az első tízmillió rész, szívesen átvenném...)

Előzmény: dzsó (3)
dzsó Creative Commons License 2000.03.12 0 0 3
Ki az a múmin?
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 2
Konicsiva mindenkinek!

Számos fanklub mutatja: a japán rajzfilmek, képregények világa nálunk is hódít. Az index olvasótábora azért talán többet mutat egy gimnáziumi szerver weboldalánál, már látogatottságában is. Ezért tettem fel a címben látott kérdést.

Szóval szeretitek, utáljátok? Jópofa, undormány? Híres anime-rendezők, ismert rajzfilmsztárok, Songoku, holdtündér, múmin, mond ez nektek valamit?

Csak bátran!

Jómagam, nem vagyok elvakult rajongó, nem is ellenzem, mert nem látom károsnak másokkal ellentétben, akár ezt is megvitathatjuk.

Indításként egy kérdés: Emlékszik valaki a Szél harcosai című filmre?

Hanu Creative Commons License 1998.10.18 0 0 1
Shongoku!!!
Kame-hame!
vovza! És ezek a szemetek abbahagyták, pedig az igazi sztori csak most kezdődik...
volkswagen Creative Commons License 1998.10.18 0 0 0
Én is szeretem a japán rajzfilmeket!
fczigony Creative Commons License 1998.10.18 0 0 topiknyitó
Imádom a japán rajzfilmeket!
Az egyik kedvencem az rtl-klubon ripsz-ropsz megszűntetett dragonball!Szerintem jó,ötletes és fantáziadús műfaj.Lazán lehagyják az amerikai nyál-rajzfilmeket!Ha szertitek a mangát,akkor írjatok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!