Keresés

Részletes keresés

bububorzas Creative Commons License 2012.07.19 0 0 4479

Köszi, hogy írtál. Akkor neked a székletürítésen kívül nem okoz gondot?

Gondolok itt arra, hogy napközben nem fáj? Mennyi éve műtöttek lézerrel?

Ezt a kenőcsöt ki ajánlotta neked? Használ? Minden nap kell kenni?

Előzmény: osseous (4477)
Anizka Creative Commons License 2012.07.19 0 0 4478

Kedves Alongtimeago és Mindenki!

 

Most már a műtétem óta eltelt két és fél hét és állapotom javult. A székelés már nem okoz gondot, bár tényleg nekem is van egy kicsit olyan érzésem, mint ha összeszűkült volna  a végbelem, de ez is mint ha napról napra javulgatna... Fájdalmaim viszont már egyáltalán nincsenek! :)

Egyébként hétfőn voltam kontrollon a "kedves" Dokinál és komolyan mondom felesleges volt ezért felutaznom Pestre... Ránézett a  fenekemre, (ez kb 1 msp volt) nem vette nagyon szemügyre, csak épp, hogy rá pillantott és mondta, hogy szép és minden jó, mehetek haza. Arra nem méltatott, hogy leüljünk, beszéljünk egy kicsit, hogy voltak-e vagy vannak-e még fájdalmaim és hogy hogyan tovább, kell-e csinálni a diétát stb stb... Ahogy ránézett a fenekemre, utána egyenest az ajtó felé ment és közben mondta, hogy minden rendben van, 4 hét múlva találkozunk újra és Kb úgy éreztem magamat, mintha kizavart volna a rendelőből... Arról nem beszélve, hogy állandóan a mellemet bámulja.... Nem is tudom mit mondhatnék erre... Pfff... Teljesen kiakasztó. Szóval túlzok, ha azt mondom, hogy összesen egy percet bent voltam nála!!!!!!!!! Az ember azért megy magánklinikára, mert az hiszi, hogy ott legalább egy kicsit jobban foglalkoznak vele! Hát elárulom, hogy ez nem igaz... Sőt! Édesanyámat most műtöttek és egy forintjába sem került a műtét, de sokkal rendesebbek voltak vele...

Visszatérve a fenekemre, az a kis csomó, amit éreztem a végbélnyilásomnál, úgy néz ki, hogy ödéma és már fájni nem is fáj, igaz még ott van, bár talán már egy kicsit kisebb.... Egyébként neked is volt ilyen kis dudor ott a műtét után?

Még annyit elmondanék, hogy a műtét óta rengeteget olvasok a végbélnyilásnál előforduló "betegségekről" és kicsit elszörnyedtem, hogy mennyi problémánk lehett ott lent.... Még arra is gondoltam, hogy ez a kis dudor talán vadhús!? Bár remélem nem....

Összeségében eddig nekem a lézeres műtéttel kapcsolatban semleges a véleményem, mert a dudort leszámítva, nincs már gondom vele.... Még mondjul a hegre kíváncsi leszek... Remélem nem lesz csúnya...

Hamarosan újra jelentkezek....

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: alongtimeago (4466)
osseous Creative Commons License 2012.07.18 0 0 4477

igazából amit az orvos mondott,a végbél kitüremkedése,mely sötét lila állapotban látható,szirmokban.eszem ágában sincs megmüttetni,ha nem muszáj,igazából,néha feszitő érzést észlelek a székletüritésnél.megpróbálok a kés helyett vmi más gyógymódot választani,ezért is kaptam a kenőcsöt.arról sincs igazából infóm,hogy ez a betegség meggyógyul-e,vagy csak tünetmentessé tehető.egyet azonban biztosan tudok.a lézeres kezelésem után felkerestem más orvost is,aki csak a zárójelentésem láttán közölte:forduljak "bizalommal"oda,ahol a fennti beavatkozást elvégezték.jobbulást mindenkinek

Előzmény: bububorzas (4476)
bububorzas Creative Commons License 2012.07.17 0 0 4476

osseous

 

Mi az a végbél előreesés? Ez okoz neked gondot? Gondolom igen, ha műtetni szeretted volna.

 

Milyen gondot okoz? Székelésnél vagy egyébként is fáj? Köszi ha írsz.

Előzmény: osseous (4475)
osseous Creative Commons License 2012.07.16 0 0 4475

a lézeres mütétet követő 3 évben,végbél előreesésem alakult ki.az,hogy ez a beavatkozás hatása-e,az orvos sem tudta megmondani.mütétet nem javasolt,helyette kenőcsöt irt fel,ez egy magisztrális készitmény,de megosztom a kópiáját,hátha valakinek hasznára válik.

zincy oxid.talcum ana 15gr

vaselini flavi gr 48

alum.acet.tart.sol.gr 10

adeps lanae gr 12

-----------------------------------

mds:külsőleg kenőcs

kiváncsi lennék,kinek használ esetlegesen a krém,én igazából,nagy különbséget nem veszek észre,a mostani,és a korábbi állapotom között.

mindenkinek jobbulást kivánok!

bububorzas Creative Commons License 2012.07.15 0 0 4474

Tisztelt dr. Bánfalvi Péter!

 

Az előbbi hsz-ból kimaradt, hogy ha nem ajánlja ezt a műtétet, akkor amiket írtam, ezt a mindennapos székelési gondot, és fájdalmat, hogyan lehet megszüntetni. Azt az előbb nem írtam, hogy nem csak a székelésnél okoz fájdalmat, hanem napközben is. Ilyenkor se ülve, se állva nem jó. Még az a legjobb ha állandóan mozgásban van pl. séta. De hát akkor egy életen át ezzel így kell kínlódni, és elviselni a fájdalmat. Mert ha tényleg nem lesz jobb műtét után sem, én azt is megértem, csak akkor hogyan lehet csillapítani a fájdalmat? Mert hát ha ezt folyamatosan érzi az ember, az biztos nagyon kellemetlen dolog, főleg, hogy akkor csak állandóan a fájdalomra koncentrál. Köszönöm válaszát és segítéségét. Egyébként a műtétet úgy magyarázták, hogy kivágják ezt a részt, illetve a széleit megkaparják. És ez az új rész tulajdonképpen újra elkezd majd gyógyulni. De mi van olyankor ha ismét hegesen gyógyul? Kifelé csücsörödik?

bububorzas Creative Commons License 2012.07.15 0 0 4473

Tisztelt dr. Bánfalvi Péter!

 

A napokban találtam erre a fórumra, és teljesen elbizonytalanodtam. Nem velem van probléma, ismerősnek segítek, aki éppen a műtéten gondolkodik. Én nem is gondoltam, hogy a lézeres műtét ennyire rossz. Ezt anno senki nem mondta, sőt dícsérték, hogy mennyivel "könnyebb műtét", mint egy komolyabb vágás stb.

Szóval évekkel ezelőtt meg volt a lézeres műtét. Azóta eltelt pár év, és már évek óta kínlódás van. Hegesedés lépett fel. Vagyis orvosi nyelven így mondták, de mondhatnám vadhúsnak is, vagy nem tudom minek, de ez ugye már nem aranyér. Viszon mindennapos kínlódással jár. Ugyanis székelésnél olyan érzés, mintha a széklet úgymond minden egyes alkalommal végigszántaná ezt a részt, ami nagyon nem kellemes érzés. Ebből kifolyólag bár azt hozzáteszem, hogy nincs pl. székrekedés, néha nagyon nehéz a székelés, mert már ha nagyon nyomni kell, akkor ez a rész nagyon fáj.

Emellem mint itt a fórumon többen is írták, hogy a wécézés utáni fenék mosás az is mindennapos, mert anélkül csíp stb...

Most ismerősöm a rendes műtéten gondolkodik, igaz már évek óta, de most úgy látom, hogy rászánta magát. Viszont itt a fórumon azt tanácsolták, hogy ne, mert csak rosszabb lesz.

Ez tényleg így van? Mindenkinél rosszabb, vagy vannak kivételek?

Ön ajánlaná  ezt az úgynevezett korrekciós műtétet?

Vagy műtét után kezdődne minden elölről? Újabb hegesedés? És még a záróizmok  megsértését is olvastam itt a fórumon. Szóval rendesen meglepődtem.

Köszönöm előre is a válaszát.

bububorzas Creative Commons License 2012.07.15 0 0 4472

Alongtimeago!

 

Köszönöm, hogy írtál nekem. Teljesen elborzadtam azon, amit írtál. A probléma ugyanaz mint nálad, műtét utáni hegesedés lépett fel, tehát már nem aranyér van, hanem heg, vadhús, vagy nem tudom ki minek nevezi. Ezek szerint te több orvosnál is jártál? És mindenki egyöntetűen azt ajánlotta, hogy ezt a heget már ne műtesd meg? Nagyon kíváncsivá tettél, ugyanis, akinek segíteni próbálok, most készül rá, hogy megműtesse. De ezek szerint nem érdemes? Neki is azt mondták, hogy nem biztos, 100 %-osan, hogy jó lesz.

Hogyan kell azt elképzelni, hogy rá van tapadva? A tiéd akkor kívül van?

Ezt a záróizom megsérülést nem tudom, hogy említtették-e neki? Ezzel nagyon elijesztettél.

Mennyi év kell akkor, hogy megoldódjon a probléma?

 

Te akkor most mit csinálsz tulajdonképpen, hogy ne  okozzon problémát? Nem gond a székletelés? Akartam neked írni, de látom, nem vagy publikus. Ha írnál nekem e-mailt, válaszolnék rá.

Előzmény: alongtimeago (4471)
alongtimeago Creative Commons License 2012.07.14 0 0 4471

Buboborzas !


A lézeres műtét biztos nem jó, ebben egyetértünk. Sok szövődménye lehet, az egyik olyan melyre a mai orvostudomány nem ismer megoldást. Olvass vissza a fórumban, sok minden le van írva ezzel kapcsolatban. A saját példámról is sokszor írtam már. Nekem sincs aranyerem, nem azt érzem, hanem a műtétet, pontosabban a műtéti heget ami csúnya, ezt több orvos is megfogalmazta. Viszont szintén több orvos egyetértett hogy ennek a hegnek a megműtése (természetesen nem lézerrel) nem ajánlatos. Ugyanis a műtéttel a heg még nagyobb is lehet, ráadásul a műtéttől megsérülhet a végbél záróizom, akkor aztán nem lehet a székletet visszatartani. Akkor pelenkázás életünk végéig vagy mi ? Nálam a heg rá van tapadva a végbél záróizomra ami miatt az enyhe feszülésben van (3 év után is). Én a 3 év alatt nem hittem el hogy nem maradt ott bent valami tárgy véletlenül műtét után, de ezek szerint csak a heg-et és a saját izmom feszülését érzem (több orvos, ultrahang stb. megerősítette ezt). A helyzet javulni fog nálam is (én is így érzem, Ritter professzor is ezt mondta), de a 3 év még túl kevés ehhez. Hiszen a szervezetünk próbálja megoldani a problémát. Nem véletlenül vagyok/maradok itt a fórumon, gondolom más is kíváncsi rá, vajon egy ilyen lézeres műtét utáni rossz érzet tényleg elmúlhat-e 5, 10, 15 év alatt ? Az idő majd eldönti.

 

Tehát 2 dolgot véss a fejedbe:

 

1. Lézeres műtétet el kell kerülni még akkor is ha neked fizetnek érte 10 millió Ft-ot !

 

2. Kb. 10 betegből csak 1-nél van szükség műtétre ! Ezt nem én találtam ki hanem Prof. Dr. Ritter Lászlót idéztem, aki talán a legnagyobb szakember az országban. Engem sem kellett volna megműteni, én sem voltam épp a 10. beteg. Utólag nehéz megállapítani, de szerinte nekem esetleg gumigyűrűs kezelés kellett volna, vagy még az sem.


alongtimeago 

Előzmény: bububorzas (4468)
mihali77 Creative Commons License 2012.07.13 0 0 4470

Hello vico3

 

Mi van veled,hogy vagy????

Zsóka67 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 4469

Sziasztok!

Aranyeres panaszaitokra tudok megoldást. Természetes alapanyagú krémet készítek, ami garantáltan elmulasztja panaszaitokat. Sokan szenvednek az aranyértől, legyél te a kivétel. HA érdekel küldj üzit, és leírom pontosan milyen krémről van szó.

Érdeklődni: dina8@netra.hu

bububorzas Creative Commons License 2012.07.12 0 0 4468

Sziasztok!

 

Most találtam erre a fórumra és csak beleolvasgattam.

 

Többen azt tapasztaltátok, hogy a lézeres műtét nem jó?

 

Valaki műtette-e már meg magát lézeres műtét után normál műtéttel? Azóta mi a tapasztalata, véleménye? Fáj vagy teljesen megszűnt a fájdalom?

 

Egy darabig jó volt, de a lézeres műtét következtében hegesen gyúgyult a seb, és ez már ha azt nézzük, nem is aranyér, hanem a műtét következtében bekövetkezett elváltozás, vagy nem tudom, hogyan fogalmazzak, ami csak egyre rosszabb lesz.

 

Nagyon rossz ez a műtét? Lehet kérni altatást? Utána sokáig fáj?

Köszönöm mindenkinek előre ha segít. Jobbulást mindenkinek.

 

alongtimeago Creative Commons License 2012.07.11 0 0 4467

Elnézést, rosszul írtam, szóval: Bánfalvi...

Előzmény: alongtimeago (4466)
alongtimeago Creative Commons License 2012.07.11 0 0 4466

Kedves Anizka !

 

Azért reméljük hogy megúszod a dolgot nagyobb baj nélkül, nagyon kíváncsi vagyok neked mi lesz a történeted. Azt már nem írom le N. alkalommal hogy a lézer nem alkalmas aranyérműtétre, inkább bánfalvi doktort idézem: "amikor műtét előtt állunk, bármilyen módszert/orvost választhatunk csak LÉZEREST NE !"

De azért fel a fejjel, és please számolj be hónapról hónapra itt a fórumon hogy érzed magad. Igaz olyan emberrel nem találkoztam (nem olvastam) aki a lézertől jól lett volna, ennek ellenére elképzelhető hogy van ilyen, kíváncsi vagyok Te vagy-e a KIVÁLASZTOTT ? Oraculum mit mondott, azt amit hallanod kellett ? :))

 

Ja és üdvözöllek a "lézeres" klubban. Ne felejtsd, mi vagyunk azok akiket Darth Vader Nagyúr kezelt, és már a sötét oldalon állunk akár tetszik, akár nem.

 

Ne haragudj, hogy néha viccelődök, de a sors akarta hogy így történjenek a dolgok.

 

alongtimeago (3+ évvel a lézeres műtét után)

Előzmény: Anizka (4465)
Anizka Creative Commons License 2012.07.11 0 0 4465

Kedves Doktor Úr!

 

Múlt héten hétfőn volt lézeres aranyérműtétem és nagyon sajnálom, hogy erre az oldalra csak most találtam rá... Ha tudtam volna, hogy a lézeres megoldás nem éppen a legmegfelelőbb és hogy ilyen sok rosszat írnak az Ars Medicaról, akkor inkább el se mentem volna... :( Nagyon szidom magamat, hogy csak most kezdtem el jobban keresgélni erről a dologról, mert akkor valószínű, hogy a műtétre nem megyek el és nem aggódnék ennyire, ugyanis képzelje a műtét után kb a 3. napon kezdett el valami kis pukli lenne a végbélnyílásomnál, ami azóta kicsit nagyobb lett. Pont abban a három irányban van, ahol az aranyerem volt. Egyszerűen nem tudom mi lehet ez. Fájni csak székelés után fáj, de nagyon zavar, hogy ott van! Teljesen meg vagyok rémülve! Kontrollon azóta még nem voltam, de telefonon elmondtam mi a panaszom, azt mondják lehet ödémás... Ön szerint mi lehet ez? Mit tudok csinálni vele?

Várom mi előbbi válaszát...

Ui: Ha bárkinek hasonló problémája volt, kérem írja meg, mert nagyon meg vagyok ijedve...

 

Köszönettel: Anizka

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.06.28 0 0 4464

Kedves Mindenki!

 

Aranyeres panaszokkal szerintem kötelező olvasmány a nyárra való felkészülésre:

 

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2009/06/acio-racio-edukacio-avagy-mit-ne.html

 

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

mihali77 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 4463

Hello vico3!

Az a helyzet a doki megvizsgált.Nem nyult belém csak széthuzta a (segem) partját ,elég maszivan . Picit fájt de nem vészes.Egy honap mulva kontrol ,adigra álitolag begyogyul.Bizunk a legjobakban.Amugy azt mondta hogy minden rendbenvan nagyon szépen gyogyul.Semi gyogyszert nem kaptam,továbrais bepantenes gézt cserélgetni.Vér már nincs csak a gézen.Vigyáz magadra . Mielőbi gyogyulást neked .Kitartás.

vico3 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 4462

Hello Mihali77!

Megvagyok, köszi! Bár, mikor leszek 100%- os azt nem tudom!!??Én a jövő héten megyek vissza kontrollra, mert a múlt héten voltam, tudod!

Neked mi volt a kontrollon?Minden oké?Ugye szigorúan szemmel nézik meg, hogy minden rendben van e?

Előzmény: mihali77 (4461)
mihali77 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 4461

Hello vico3!

Mi a helyzet veled ,hogy javulsz. Én ma megyek vissza kontrolra du 4-re.Remélem minden rendbenlessz.Vér már 3-4-napja nincsen.Fájdalom vagyogat de viselhető. Remélem veled is jol alakulnak a dolgok.Mielőbi gyogyulást kivánok neked.

3x Creative Commons License 2012.06.23 0 0 4460

Különös tekintettel erre!

Előzmény: Mary75 (4457)
Mary75 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 4459

Szia  44!

 

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszod és egyben a segítségedet!!!!!!!!!!!

Előzmény: 44. (4458)
44. Creative Commons License 2012.06.22 0 0 4458

Szia Mary75!

 

A fórumon olvashatsz egy-két infót 4280, 4306, 4341 ezeken a hozzászólásokon.

Előzmény: Mary75 (4457)
Mary75 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 4457

Sziasztok!

 

Találtam az internetten egy oldalt  www. aranyer-kezeles.eu szeretném tőletek megkérdezni, hogy tud-e valaki valamit az ezen az oldalon hirdetet kenőcsről?

Valóban annyira hatásos, hogy műtét nélkül is meggyógyítható lenne az aranyér?

Rendelt valaki onnan kenőcsöt.

 

Várom véleményeteket.

tristen Creative Commons License 2012.06.21 0 0 4456

Sziasztok!

 

Jobbulást Mindenkinek! Ebben a nagy melegben fokozottan kell figyelni az aranyérre!

 

Kitartás!

 

üdv. :)

vico3 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 4455

Szia Mihali77!Voltam a doktornőnél, azt mondta, hogy a seb rendben van, úgy néz ki, ahogy 4 nap után kell.Nekem nem vérzik, WC-zéskor sem látok semmi vért, csak a géz szokott véres lenni.DE, nekem meg az a problémám, hogy napi 5x is el kellett mennem WC- re, és utána olyan fájdalmaim vannak, hogy szószerint üvöltök a kádban.Azt mondta a doktornő, hogy lehet, hogy a Klion-t nem bírom, és az hajt meg.Amúgy én is elvagyok a fájdalommal, sőt ma már nem is beszélhetek fájdalomról.Csak WC-re ne kéne menni!!!!!!!!!Ha a doki azt, mondta neked, hogy az a fokú vérzés ami nálad, van az belefér, akkor hidd is el neki!Ez miatt ne parázz!Persze könnyű másnak beszélni!Én is elmentem tegnap a doktornőhöz, mondjuk én 30perc alatt ott vagyok.

 

Előzmény: mihali77 (4454)
mihali77 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 4454

Hello vico3

Hogy vagy. Mivan veled?Voltál ma a dr-nőnél.Nálam aránylag minden rendbe,csak a wc-ben lévő elégsok vér agaszt székeléskor ijesztő.Neked is van vér a wc-ben székeléskor?Hivtam a dokit azt mondta 10-15csep nem gáz,annyi viszont van. Fájdalmam viszont viselhető.Az a baj ,hogy 220km-re lakok.Igy várok hátha javul a vérzés.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 4453

Sziasztok! voltam ma a háziorvosomnál teljesen más ügyben, de rákérdezett hogy az aranyerem hogy van? Szóval adott egy ilyen kis kártyát Cyclo3fort kapszuláról, azt mondta ha gondjaim lennének 3x1-et vegyek be néhány napig. Recept nélküli gyógyszer. Úgy vettem észre még nem volt róla szó itt. Majd ha egyszer oda jutok (remélem nem a közeljövőben) akkor beszámolok. Ne kelljen használnom!

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 4452

Értem, köszi. Jobbulást!

Előzmény: sniperlina (4451)
sniperlina Creative Commons License 2012.06.19 0 0 4451

Szia. Még akkor mikor hatott az érzéstelenítő betették mert nem tudtam pisilni (bepisilni az ágyba) Azt mondták az lett volna a legjobb ho beccsurgatok mert akkor nem kell katéter.....! A kihúzás (katéter) másnap reggel volt.......uuuhhh az nem volt kellemes! Utána jöttek a gondok! Mintha rajz szöget pisiltem volna!! Már most kezd múlni! A vágás szépen gyógyul. Ma megyek kontrol vizsgálatra.

Ha gerincbe kapod az ézéstelenítőt nemtudod vezérelni az alsó szerveidet! (kaki pisi) Nálam nem kinyíltak hanem bezáródtak.....

Előzmény: Törölt nick (4449)
vico3 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 4450

Szia! Nyilván nem az aranyérhez van köze a katéterezésnek, hanem, mert gerincérzéstelenítést kapott, és utána jó pár órát nem kelhet fel!!!!!!Bocsánat, hogy én válaszoltam.

 

Előzmény: Törölt nick (4449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!