Keresés

Részletes keresés

icir Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1919

Sziasztok!

Nekem is bent van még a csavar, s egyelőre a drót is. Jan. 15-én műtötték a jobb lábamat (ba még hátra van, valszeg szeptemberben kerül arra is sor)... A drótot a műtéttől számítva két hónapon belül veszik ki, a csavart kb. fél év múlva. Nekem azt mondta a doki, hogy csak az idősebbeknek hagyják bent a csavart.

Előzmény: szecsili (1917)
Agárdirén Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1918

Hanita33!  Nagyon kérlek, ha lehetséges, írjad le, hogyan tornáztatják a lábad. Nekem sajnos nem ajánlották, igaz, nem is lett volna lehetőségem visszajárni. De a nagylábujjam még mindig elég merev, lefelé szinte nem tudom mozgatni. Reméélem, továbbra is jól gyógyulsz. Előre is köszönöm. 

szecsili Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1917

Dulszy és Zsuzska86!

Ha esetleg valamikor benéztek, írjatok nekem legyetek szívesek, hogy a csavar kivétel után hogy alakult a lábatok. Nekem január 11-én vette ki a doki és érdekelne, hogy a korábbi jó véleményetek a mütétről ugyanúgy megmaradt-e. Gondolom, hogy igen, csak erősítsetek meg. Bennem van egy kis kétség, hogy ha az volt a cél, hogy benn maradjon a csavar, akkor nem baj-e, hogy ki kellett venni, miután dudorodott és cipőviselési gondot okozott. A drótot is és a csavart is kivette. Hallom sokszor, hogy van akinek benn marad, mondjuk én sem bántam volna, mert azért csak jobban tart a láb, ha a csontot csavar is fogja, de elkezdte kifelé dolgozni a szervezetem. Van akinek máshova teszik és neki nem jön ki? Mit gondoltok? Egyúttal a másik lábamat is megműtötte, abban is van csavar. Most csak egy helyen van vágásom, lényegesen jobbnak érzem a helyzetet. Ha látjátok a levelemet valamikor, írjatok! Sziasztok! :)

szecsili Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1916

Szia Hanita!

Örülök, hogy már nem fáj. Nagyon jók lehetnek ezek a kezelések egészen biztos. Nekem nem ajánlott ilyesmit a doki. Majd utána nézek. Biztos sokat fog ez segíteni. Egyébként én is jól vagyok, nem fáj, napról napra jobban mozgom, mert nekem lehet, csak a lábelőt kell tehermentesíteni. Tegnap kicsit kimozdultunk, jól esett, utána sem volt rosszabb. Azért én is sokat pihentetem felpolcolva, mert arra még szükség van. Érdekes, hogy milyen különbségek vannak az orvosi eljárások között. Várom a szerdát, remélem nem lesz rosszabb a varratszedés emiatt a ráhúzás miatt. További gyógyulást! Üdv!

Előzmény: HANITA33 (1915)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1915
Szia Szecsili! Megvolt szerdán a varratszedés.. na azt nem mondom, hogy nem fájt... De megkönnyebbültem.. Utána Sensolite kezelésen voltam. Nézz utánna a neten ha nem ismered mert nagyon tudom ajánlani!! Hamarabb gyógyul meg a seb és a csont, de még nagyon sok mindenre jó! Aztán haza mehettem pár órára pihenni és utánna vissza gyógytornára.. Na ez megint nagyon jó volt. Levették azt a vastag kötést és maszírozták és tornáztatták a lábam. Ez nagyon jólesett! :-) A Doki azt mondta, hogy még két hétig nem terhelhetem a lábam. Addig hetente 2szer járok fizikoterápiára és gyógytornára.. Továbbra is mankózom. A kezelőcipőt csak akkor veszem fel ha elmegyek itthonról.. Egyébként a lábam már nem fáj!!! :-) Te hogy vagy ? Hogy bírod?
szecsili Creative Commons License 2013.01.24 -1 0 1914

Kedves Cykebona!

Jó egészséget és minden jót kívánok! Üdv!

Előzmény: cykebona (1913)
cykebona Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1913

Kedes szecsili!

 

Köszönöm a választ.

 

Talán alapvető különbség az, hogy apunak kimerevítik a nagy lábujját, ami lehet, hogy még inkább igényli, hogy ne terhelje azt a részt. Elvileg valami örökké ott maradó fém lap került be. Ez csak egyik lábát érinti, de emellett mindkét térde rossz (egyikbe protézis kell, a másikat még lehet barkácsolni), azok is műtve lesznek majd a közeljövőben.

 

Ezek miatt, meg a súlya miatt sztem neki a sarkon járás problémás lenne, úgyhogy bevállaljuk a cipellőt. Mondjuk egyik fele felesleges lesz, de hát ez van, majd próbálom eladni, ha már nem kell, átlag férfi lábmérettel sztem ez megoldható.

Mankó van már, családi, azzal együtt feküdt be a műtétre.

 

Elvileg 5 nap után haza mehet. Gondolom, lesznek majd kötözések, illetve azt már mondta az orvos, hogy majd lesz egy 6 hetes kontroll (talán varratszedéssel) meg valami későbbi is.

 

Remélem, jól fog gyógyulni, és tudunk majd haladni a lábai rendbetétele útján!

 

Köszönöm és üdvözlöm!

Előzmény: szecsili (1912)
szecsili Creative Commons License 2013.01.23 0 0 1912

Szia Cykebona!

Nekem van kezelőcipőm, amit én is előre megvettem, de nem vagyok biztos benne, hogy megvenném mégegyszer. Persze lehet, hogy más nem így gondolja.Sokan meg dicsérik.  Nekem jobban bevált a 38-as lábamra egy 40-es méretű tépőzáras tetejű szandál, ezt hordtam inkább. Nem tudom, hogy van-e többféle ilyen kezelőcipő, ez, amit a Rehab boltban vettem, szerintem elég gagyi, hogy úgy mondjam. Nem tartja a lábat rendesen, posztó a felsőrésze, és egy tépőzár van rajta. 

Ha van mankója, akkor az első napokban ez bőven elegendő. Szerintem. Nekem nem volt mankóm ugyan, de sokan használják és szeretik. Egyszer fotón láttam egy egészen másképp kinéző un. kezelőcipőt, tehát nem tudom Te milyenre gondolsz. Az orvos mit mondott? Én simán mentem a sarkamon, meg a talpélemen, de most az első napokban csak a legszükségesebbet szabad talpon lenni. Ez fontos viszont. Pár nap után már jobb lesz, de akkor is sokat kell felpolcolva tartani, mert dagadni fog amúgy is kb 2 hónapig. Tudod ahány eset annyiféle minden. Szóval én csak a saját véleményemet mondtam el, ezt mindenki másképp gondolja. darabjáért 4,000,- Ft nem kevés, ezért írtam ezt le. Nektek kell eldönteni. Én most lábadozom a második műtét után, úgy hogy ha konkrét kérdésed van szívesen válaszolok, ha tudok, de az orvos véleménye fontos! Jó gyógyulást apukádnak! Szépen rendbe fog jönni, csak türelem. üdv. Szia Jó éjszakát apukádnak!

Előzmény: cykebona (1911)
cykebona Creative Commons License 2013.01.23 0 0 1911

Kedves Mindenki!

 

Apukámat ma műtötték bütyökkel, illetve levésték neki a kilalakult, plusz elcsontosodásokat a lábfeje tetejéről is, valamint kimerevítették az ujjak mögötti, hajló részt.

Bármiféle jó ötletet szívesen fogadok, ami a gyógyulását segíti. Gondolom, érdemes megvenni a kezelőcipőt is.

Köszönöm előre is.

szecsili Creative Commons License 2013.01.23 0 0 1910

Hanita! Várom ám a jelentkezésedet, varratszedés után!! Üdv

Előzmény: HANITA33 (1905)
miramare4 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 1909

Agárdirén, köszi, a címem:  ceklarepa (kukac) gmail (pont) com. Írj akármi rövidet, válaszolok.

Előzmény: Agárdirén (1908)
Agárdirén Creative Commons License 2013.01.21 0 0 1908

Miramare4! Képem még nincs jelenleg a cipőről. Mindkettőt eladnám, a bal nem volt használva, a kettőt együtt 4000 Ft-ért adnam, Budapesten át tudom adni. Sötétkék, egy széles tépőzáras pántja van. Ha segítenél hogyan kell képet felrakni felteszek. Mikor lesz a műtéted? 

szecsili Creative Commons License 2013.01.20 0 0 1907

Szia Hanita!

Tegnep este nekem is fájt, be kellett vennem egy gyógyszert, azóta jó. Nekem is feszül, bár nem pont a varrat, hanem úgy érzem az egész szorítókötés. Nekem elul géz van, aztán meg fásli a lábamon, ujjközben többször áttekerve. Ez korrekciós kötés, nem szabad bántanom, de szívesen kilazítanám, de nem merem. Azt mondják a téli mütétben az jobb, hogy állítólag télen nem dagad annyira a láb, mint nyáron. Jó lesz neked szerdán kiveszik a varratot, nekem meg szerdához egy hétre majd. Remélem nem lesz kínszenvedés ez a ráhúzás, hanem próbálom úgy venni, hogy inkább a seb mégjobban összeforr. Mikor a nyári lábamból kiszedték két hét után, még nem volt valami szép a varratom - szerintem - de aztán lassan mindig szebb lett. Minden jót, szia!

Előzmény: HANITA33 (1905)
miramare4 Creative Commons License 2013.01.20 0 0 1906

Agárdirén, van képed a cipőről? Feltöltenéd? Egyet akarsz eladni, vagy kettőt? Mennyiért? Budapesten átvehető? Üdv

Előzmény: Agárdirén (1895)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.19 0 0 1905
Szia Szecsili! Köszönöm! Jobbulást kívánok én is neked! Én ma már éreztem,hogy jobb lenne ha a varratokat már kiszednék, mert feszül a bőröm és kicsit mintha szúrna a cérna...De csak szerdán van kötözés és varratszedés nálunk... Egyébként a fájdalommal kapcsolatban én úgy érzem, hogy ez a második hét rosszabb mint az első hét volt.. Nálad nincs így?
szecsili Creative Commons License 2013.01.19 0 0 1904

Szia Hanita! Persze, köszi az intelmeket, egyáltalán nem terhelem túl, mert saját érdekünk ez most, hogy minél szebben, jobban gyógyuljon. Azt hiszem nem is megyek el, mert ebben a behavazott időben jobb itthon. Inkább úgy értettem a használatot, hogy mondjuk, ha éppen már únom, hogy kiszolgálnak, akkor elmegyek egy pohár vizért én, vagy pl. letöröltem a port a nappaliban. Meg idejövök a géphez. Semmi komolyabbra nem gondolok. Ne is erőltesd, főleg, ha fáj és ha van mankód használd. Én is rákérdeztem a műtét után a mankóra, de az én orvosom nem gondolta, hogy szükséges nekem, de a szobatársam orvosa viszont szintén írt fel mankót. Ha nagyon erőltettem volna, biztos nekem is felírja, de előző esetben sem kellett, pedig akkor kalapácsujj is volt, meg még a lábam külső szélén is csinált valamit. Tehát három helyen volt vágva sajnos. Most csak egy helyen, ezért az sokkal jobb! Ha többet használom, nekem is megdagad sajnos és ez még 2 hónapig így is lesz talán...Úgyhogy most a fő jelszó a pocolva pihentetés és minimális terhelés, ez meghálálja magát. Csak nehéz megállni, ha kicsit jobban van az ember, de most muszáj a cél érdekében. Jobbulást, jó pihenést, szia! :)

 

Előzmény: HANITA33 (1903)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 1903
Szia! Budaörsön műtöttek. Csak azért mondtam, hogy ne terheld nagyon (szerintem) mert nekem nagyon fáj... A mai napom igazán rossz volt. Otthon pakolgattam egy kicsit és úgy bedagadt, hogy még most is iszonyúan fáj... többet nem eröltetem...:(
szecsili Creative Commons License 2013.01.18 0 0 1902

Szia Hanita!

Már nem vérzik kedd óta, és én is csak a talpélemen megyek, de abszolut nem fáj sehol sem, csak hát nyilván nem lépek rá máshogy. Szép itt is a sebem, teljesen száraz. Ma reggel kiszedte a nyáron műtött lábamból a 2 db varratot, azzal végképp semmi baj nincs, már csak tapasz van rajta, cipőt is tudok venni rá. Holnap készülök egy kis levegőzésre óvatosan, mert már nagyon hiányzik. Ahány orvos, illetve ahány műtési módszer, annyiféle  tanács. Nekem az első lábam is így volt, és meg voltam és vagyok elégedve, mível bízom benne, betartom az ő tanácsait. Téged hol is műtöttek? 

Előzmény: HANITA33 (1901)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 1901
Szia Szecsili! Én csak mankóval megyek nem teszem le a lábam. A Dokim azt mondta,hogy nem terhelhetem még egy kicsit sem varratszedésig... ami jó, mert nem is tudnám úgy fáj. Próbálom azért mozgatni a bokámat és amennyire tudom a lábujjamat de nem erőltetem. Lehet hogy neked azért vérzik ennyit mert terheled?
szecsili Creative Commons License 2013.01.17 0 0 1900

Ja még azt nem írtam, hogy holnap is megyek kötözésre, mielőtt elmegy a doki átköti (egyébként most már szerencsére nem vérzik át, sokkal jobb a helyzet), és a csavaros lábamból lehet, hogy ki is szedi a varratot, abban úgy láttam 2 varrat van.

Előzmény: szecsili (1899)
szecsili Creative Commons License 2013.01.17 0 0 1899

Szia Hanita!

Én szombaton átkötözve jöttem haza, de voltam újrakötözésen vasárnap meg hétfőn is. Azzal engedtek el, hogy szerdán (tegnap) kell mennem kötözésre, de panasz esetén bármikor menjek. Engem nagyon zavar, ha átvérzik a kötésem, emiatt mentem. Nem tudom, Te hogy közlekedhetsz (van aki, mankóval, járókerettel, kezelőcipővel, ez utóbbi nekem még nem jó, majd kicsit később jó lesz, így volt az első alkalommal is), de én sarkon illetve külső talpélen, így úgy gondolom óhatatlan volt ez, mégis csak erőltetve van egy kicsit a láb, noha tegnapig tényleg csak a legszükségesebb ügyekben álltam fel fekvőhelyemből. Nekem is szép szerintem a varratom, most már talán nem fáj, viszont dagad a lábam, tegnap elkezdtem jegelni. Nekem csak 12 szúri van előírva, ebből kettőt a kórházban megkaptam. Nem kellemes, tudom már az előző miatt is, utálom, ezért reggel rögtön beszúrom, hogy túl legyek rajta. Az én varratszedésem most egy kicsit csúszik sajnos. A dokim most elmegy 10 napra és majd jövő hét után veszi csak ki a varratot, ha megjött. Egyébként nekem is jövő héten lenne esedékes. Úgy látszik nem akarja más dokinak átadni, pedig nem bánnám. Azt is mondja, hogy nem baj, ha tovább bennmarad. Remélem én is így fogom érezni... Amiből a csavart szedte ki, az abszolut rendben van, rá tudok állni, a másikkal is egész jól közlekedek, inkább még mezitláb, de nem sokára lábbeliben fogok, van egy jó kis tépőzáras pántos szandim, az tavaly nyáron is nagyon jól bevált. Te is terhelheted? Nekem tegnap azt mondta a doki, hogy most már bátrabban - erőltetés nélkül, ahogy tudom - terhelhetem, és nem is fáj. Néha szúrás jön belé, de aztán ez elmúlik. Hát ennyi, írjál, kiváncsian várom a Te beszámolódat is. Szia! Jó hónézegetést, szép napot!

 

Előzmény: HANITA33 (1898)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.16 0 0 1898
Szia Szecsili! Ma voltam kötözésen. Azt mondta a Doki,hogy nagyon szépen gyógyul... Jövő héten szerdán szedi ki a varratokat( megszámoltam 5-öt ) és megkezdjük a terápiát. Valami fénykezelés és gyógytorna... Egyébként fáj a lábam:-((! Ja, és három hétig kell magam szúrni.... Ez nagyon gáz..... Te hogy vagy?
szecsili Creative Commons License 2013.01.14 0 0 1897

Szia Hanita!

A körülményekhez képest én is jól vagyok én szombaton délelőtt jöttem haza, azóta leginkább pihenek sajnos. Nekem is jól sikerült látszatra, de azért ez majd később derül ki pontosan. Nekem is átkötözték szombaton, meg ma is bementem, és szerdán kell mennem újra. Jó lábadozást és jobbulást kívánok!

Előzmény: HANITA33 (1896)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.13 0 0 1896
Szia Szecsili! Hogy vagy? Hogy sikerült a műtét? Nekem csütörtök óta ma először nem fáj a lábam.. Egyébként a műtét tök jól sikerült. Reggel 8-kor bementem este 8-kor hazajöttem.. Még a kórházban átkötözték a lábam így láttam hogy néz ki. Tökéletes lett. Eltünt a bütyköm és egyenes lett a lábujjam!!!!:-)
Agárdirén Creative Commons License 2013.01.11 0 0 1895

Eladó bütyökműtét utáni kezelőcipő 36-37 méret, csak a jobb volt használva. Budapest Zugló, Agárd-Gárdony. 06203150315 

 

szecsili Creative Commons License 2013.01.10 0 0 1894

Az még jobb! Szorítok érted!

Előzmény: HANITA33 (1893)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 1893
Már bent vagyok a klinikán. Megkérdeztem a dokit a csavarról. Nekem a csonton belül csavarják össze, tekát nem tud kijönni , vagy kidudorodni..
szecsili Creative Commons License 2013.01.09 0 0 1892

Szia Hanita33!

Hét hónap telt el nekem a két mütét között. Mivel nekem csavarom van, úgy beszéltük meg, hogy majd a csavarkivétellel egyidőben műtjük a másikat, noha mehettem volna előbb is, de nem akartam, nincs rá okom. A csavarról azt beszéltük meg, hogy amíg lehet benn marad. Van akinek benn is marad, ez egyéni dolog, a szervezet jelzi. Nekem is azt mondta az első mütétnél, hogy kb 6-12 hónap múlva venné ki a csavart, de most már annyira kidudorodik, hogy itt az ideje a kivételnek, olyan cipőket hordok, amik nem érnek a csavar fejéhez, így végül is kibírható, de jó lesz hogy kiveszi a doki. Van olyan, akinek tovább is, vagy örökre bennmarad. Nekem így lett. Nyugodtan lehet rövidebb idő után is műteni a másikat, én személy szerint azért 2-3 hónap eltéréssel müttetném. De van, aki egyszerre a kettőt, nem irígylem érte, viszont egyszerre túl van rajta, annyiból meg jobb. Engem Győrben mütenek. Szia üdv!

Előzmény: HANITA33 (1891)
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 1891
Szecsili! Még valami... Hol műtenek? .és mennyi idő telt el a két műtét között ? Nekem is mind a kettőt meg kell csináltatni és a Doki azt mondta, hogy legalább 6 hetet kell várnom amíg a csont összeforr. A csavar pedig bent marad.
HANITA33 Creative Commons License 2013.01.09 0 0 1890
Szia Szecsili!! Köszi, hogy írtál. Igen jó lenne ha irogatnánk.. Jól emlékszel, csütörtökön műtenek. A lábadozási időben tanulni fogok..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!