Keresés

Részletes keresés

Soldier30 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 499
Hm ez érdekes... irnál még róla?
Előzmény: ghepard (498)
ghepard Creative Commons License 2008.11.26 0 0 498
Hozzáteszek az előbbi hsz-hoz még egy kicsit. Ha aszondom, hogy kifestem a festő helyett a lakásom, akkor az nem azért van, mert a festő nem tud festeni, hanem mert én megcsinálom olcsóbban, bármikor, könnyebben és aztán időven rájövök, hogy talán jobban is (persze ezt csak én gondolom, de már ez is erőt ad, mégpedig nem is keveset).

Ha aszondom, hogy saját magam kitermelem a zödséget és a gyümölcsöt és azt eszem frissiben, akkor az nem azért van, mert a termesztők azt nem tudják kitermelni, az üzletben azt nem lehet megvenni. Ezt csak azért csinálom, mert lehet így olcsóbb, permetszermentes, mindig friss, akkor szedem le, amikor eszem meg. Lehet később rájövök, hogy ez így még talán jobb is és ez újból megintcsak valami belső erőt ad, mégpedig nem is keveset.

Ha aszondom, hogy megpróbálom magamat rendbepofozni, akkor az nem azért van, mert az orvosok ezt nem tudnák, hanem azért, mert lehet sikerülhet olcsóbban (ez mára már nagyon igaz lehet), fájdalommentesebben, nyugodtabban, körültekintőbben, csupa szeretettel, megértéssel a testem és lekem iránt.

1979-ben mondom magamban, hogy vagyok Én és vagy Te (a testem). Megkérdeztem, na mit akarsz Te jómadár, mi lesz neked jó, kimászunk ebből a slamasztikából. Hát valahogy így kezdődött. Nem volt könnyű, emlékszem édesanyám szavaira, mikor fuldokoltam azt mondogatta, hogy meg fogok halni, ha nem veszek be gyógyszereket. Hát nem haltam meg, akkor jöttem rá, hogy hogyan kell lélegeznen............
Előzmény: Soldier30 (496)
ghepard Creative Commons License 2008.11.25 0 0 497
Nem szabad félreérteni, nem azt akartam mondani. Minden elismerésem az orvostudományé........
Előzmény: Soldier30 (496)
Soldier30 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 496
ezzel akkor azt akarod mondani,hogy az orvosok nem tudnak segíteni,csak saját magunk??? ezt azért nem hiszem el!
Előzmény: ghepard (495)
ghepard Creative Commons License 2008.11.25 0 0 495
Sziasztok,

56 éves múltam és születésem óta hallássérült vagyok. Nagyon gyakran volt (volt, de már egy pár éve nincs) fülzúgásom. Néha nagyon ijesztő a dolog és mégjobban kellemetlen. 27 évig járkáltam orvosokhoz a hallásom javítása érdekében, de semmi eredmény. Hallókát 25 éve használtam kb 3-4 évig, de soha többet. Az még csak fokozza a bajt.

Aztán 1979-től fordítottam magamon és eldöntöttem, hogy megpróbálok élni orvosok és gyógyszerek nélkül. Azóta ki sem voltam írva.

Eljött 2002 karácsonya és kegyetlenül megfájdult a fogam a plomba alatt. Sokat járok a természetbe és átfutott az agyamon, hogy ez annyira fáj, hogy ordítani tudnék. Hát senki se volt ott és elkezdtem, de pár perc után aztán kezdtem irányítgatni a hangot, hátha lesz valami látszata. Legnagyobb döbbenetemre egy bizonyos erősség és frekvencia mellett teljesen, szinte egycsapásra elmúlt a fogfájásom. Na ettől melegem lett, de a gondolat nem hagyott nyugodni és próbálgattam "muzsikálni" magamnak, hol gyakrabban, néha hetekig nem. Egszercsak észreveszem, hogy nincsenek fülzúgásaim, az izületi fájásaim nem jelentkeznek még 2 órás nagyon kimerítő foci után se. Még mindig focizom 20, 30 éves srácokkal teljes erőbedobással.

A hang is, mint minden kétélű fegyver. 6 év tapasztalat után azt kell feltételeznem, hogy a saját hangom (nemcsak az enyém gondolom, hanem mindenkinek a saját hangja magának) igencsak nagyon jó gyógyítóeszköz. De lassan kell nekimenni, mert fegyver is lehet és rossz irányba sülhet el......... Olyan dolgokból másztam ki, amit nehezen tudok megemészteni........
erladale Creative Commons License 2008.11.23 0 0 494
Szia!
Érdekel.Részletek?
Előzmény: C.Holmes (492)
Soldier30 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 493
szia engem érdekelne a dolog,,,
C.Holmes Creative Commons License 2008.11.23 0 0 492

ismerőseim között többnek is volt hasonló panasza.Ha már az orvosokkal " végeztél ", és nem találtak semmi problémát nálad, akkor kérlek fordulj a számodra legnagyszerübb gyógyítóhoz. Saját magadhoz!

Nem vagyok agykontroll-os, de................... Próbáld ki. Mit? Hogyan? Ha érdekel,,,,akkor esetleg mondok  pár javaslatot.

Előzmény: erladale (491)
erladale Creative Commons License 2008.11.20 0 0 491
Szia!
Nem szedem a bilobilt ...sem.
Tökéletes lett a hallásvizsgálatom.
Azért kedves tőled,h megkérdezted a dokidat.:)
Még él a remény,h elmúlik,de szerintem azokban is akiknek
évek óta megvan ez a probléma.
Azért szombaton csak bevállalok egy újabb koncertélményt.:)
Így is -úgy is zúgok...
Előzmény: Soldier30 (490)
Soldier30 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 490

Hát remélem,hogy múlik továbbra is! ...Megvettem ezt a biobil forte-t amit felirt a doki hát nem volt olcsó pláne ha még azt olvastam róla a neten hogy ne sokat várjak tőle..most már eléggé halk a sípolás,,akkor hallom ha befogom erősen a fülem,,remélem elöbb utóbb ez is múlik majd... de aszem ha igy marad ezzel már együtt lehet élni.. Jövöhéten csütörtökön kell vissza mennem a dokihoz. De megkérdeztem tőle is mert eszembe jutottál,hogy mi van ha iylen fűlzúgás van buli utáb..Azt mondta hogy ez akut zajártalom..iylenkor sérűl a halló ideg,és nagyon lassan regenerálódik (gondolom minél hangosabb a zúgás sípolás) annál nagyobb a zajártalom.. neked mint mondott az orvos? Szedned kell valamit? bibobilt szedted?

erladale Creative Commons License 2008.11.19 0 0 489
TAVASZ óta megvan,egy jó Mab. koncert után kezdődött .
Én is egyből elmentem dokihoz,és azóta is próbálgatok mindent de
csak egyre rosszabb.
Örülök,hogy Neked múlik.
Előzmény: Soldier30 (488)
Soldier30 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 488
Hát nem tudom nekem a fűlzúgás abszolút elmúlt,, jelenleg is tompa csendet hallok! csak este mikor lefeküdtem akkor kezdett sípolni halkan,meg ma reggel egy picit,,, Nekd mióta van ez meg? mert én megkerestem egy specialistát aki azt mondta a hanghatások utáni zúgás sípolás idő kérédse és tünet mentesen elmúlik,, az idegi sérülés nyaki meszesedést meg kezeltetni kell..
erladale Creative Commons License 2008.11.18 0 0 487
Hello!

Szerintem ne nagyon reménykedj,nekem a koncert után megmaradt,
és azóta csak romlik,már tévézés közben is hallom.
Normál esetben a discozás utáni reggelre nyoma sincs a zúgásnak.
Néha már úgy érzem megbolondulok, annyira zúg, és mindezt egy jó
koncert hozta ki.

Bár a meszesedés az nekem is megvan,ha a recsegés a nyaknál azt jelenti.:(

Előzmény: Soldier30 (485)
Soldier30 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 485
Szaisztok nekem egy disco után kezdődött a haverommal egy fűlsípolás enyhe zúgásal.. már 24 óra eltelt és még mindig sípol.. van erre  gyógymód vagy ez elmúlik jobb esetben magátol?
Cooper ügynök Creative Commons License 2008.11.15 0 0 484
Konkrétan ez a Magne B6?
Előzmény: kis59 (482)
kis59 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 482

Üdv!

Nekem "cincogós" fúlzúgásom van. Mintha valami magasfrekvenciás hangot hallgatnék. Magasabb dózisú magnézium tablettára jól reagál, bár egészen teljesen sohasem múlik el, teljes csöndben ilyenkor is hallom.

Jtoti Creative Commons License 2008.11.09 0 0 481
Sziasztok!
Nekem nem a szemem "kattogása" hallatszik, hanem ahogy a sípolás, csengés, tengermoraj zaja csökken a fülemben a saját szívdobogásom hallom főleg este a csendes hálószobában Olyan mint amikor a pici szívhangját halljuk amikor ultrahangozzák a mama pocakját, olyan súrlódós vagy milyen hang. Borzasztó leírni és beszélni róla. Baromira utálom a témát már.
Előzmény: dlt (479)
Jtoti Creative Commons License 2008.11.08 0 0 480
Sziasztok!
legalább öt évvel ezelőtt kezdődött a fülzúgás nálam. Először csak 5 napig tartott, de utána mentem vizsgálatok fülészet egyebek.
Akkor a nyakamra fogták, de mivel elmúlt nem foglalkoztam vele.
Többször előjött évente 1-2 napra.
Most kb 6 hete zúg újra először nagyon, majd tornáztattam a nyakam és újabb kivizsgálásokra mentem, lassan halkult mára elviselhető, de sajnos 3 napja egy nagyon erős körkörös szédüléses hányingeres rosszullét kapott el a körzetim átnézte az eddigi "negatív" leleteket, hát amiken az eltérések sem adtak magyarázatot a bajomra. Az orvos határozott fellépésér és a rettenetes állapotra, alig tudtam kocsival a férjem segítségével hazajönni, elveimmel (minden gyógyszerre érzékeny vagyok mostanra) ellentétes de beszedem a BETAGEN nevű gyógyszert ami csak tüneti kezelést jelent amíg fény nem derül a problémámra minden esetre a zúgás szédülés és hányinger jelenttőssen csökkent, nem szívesen szedek gyógyszert de ebből állítólag egy hónap a kúra. Kérdezzétek meg orvosotokat vagy a gyógyszer ismertetőt nézzétek meg. ítalán másnak is segít
dlt Creative Commons License 2008.10.29 0 0 479

Sziasztok!

 

Nekem is cseng a bal fülem, már 8 hónapja... Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki rajtam kívül, aki néma csendben hallja a szemének a mozgását? Elég furcsa tünet, nem is tudom, hogy van e köze a zúgáshoz. Szemész szerint a szememnek nincs baja és a fülész szerint ránézésre a fülemnek sincs...

 

Előre is köszi a segítségeket!

Judóka15 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 478
Kedves Messengerina!

Köszönöm szépen a tanácsot! Ma is voltam fülésznél, mondta, szedjek enyhe nyugtatót, gyógynövény alapút ajánlott, melyhez nem lehet hozzászokni. Én is észrevettem,hogy hűvösebb időben jobban zúg. Van,hogy úgy érzem, megőrjít ez a hang, de akkor igyekszem magam "lehűteni", és elvonni a figyelmem. Szóval próbálkozom még. Köszönöm!
Előzmény: messengerina (477)
messengerina Creative Commons License 2008.10.09 0 0 477

Judóka, ennek nem árt utánajárni. Én vagyok a fő klausztrofóbiás, de ha szükséges lett volna, altatásban megcsinálták volna az MR-t. Azzal az orvossal kéne konzultálni, aki azt mondja, hogy a trombózistól is lehet, hogy vizsgáltasson tovább. Ha nem, menni másik dokihoz. Sztem itt mindenki csak találgatni tud, sajnos. (Látatlanban, leleltek nélkül és diploma nélkül kissé nehéz örtletelni.)

 

Mennyire zúg a füled? Zavar a napi teendőkben?

 

------

Nekem most, hogy lejjebb hűlt az idő, kezdett megint jobban, erősebben zúgni, feneegye (gondolom összébb szűkültek az erek). Úgyhogy magamtól kezdem rá szedni a Nootropilt + Betasercet, de már csak 1x naponta. Ettől halkult vmelyest.

Judóka15 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 476
Sziasztok!

Tudom, hogy én csak egy vagyok sok ember közül, de úgy érzem, ha itt leírhatom a gondom, máris tettem valamit a gyógyulásért. 4 évvel ezelőtt, húszévesen mélyvénás trombózist kaptam. Előtte, egészen pici korom óta mindkét fülemmel gond volt. Sok komoly műtétem volt velük, a hallásom mára talán normalizálódott. A fülzúgásom pontosan 4 éve kezdődött, akkor elküldtek CT-re, nem mutatott ki semmit. MR-re nem merek elmenni, mert egyszer voltam, és hihetetlen stresszt éltem meg a bezártság miatt. Akkor a gerincemet vizsgálták,de alig bírtam ki ott bent. Szóval nem tudom, hogy nagyon muszáj lenne-e az MR, de nem merek. Azt mondják, ezer oka lehet a zúgásnak. De négy biztosan. Nekem pedig mind megvolt, megvan. A fülprobléma, amire azt mondták neves profok, hogy nem attól van. A fogprobléma, amire szintén azt mondták, hiába van valóban egy problémás bölcsességfogam, mégsem érdemes kihúzatnom, nem attól van. Aztán persze a vérkeringés probléma is, a mélyvénás trombózis miatt. Ez a valószínűbb számomra,de erre sem mondtak semmit.
Aztán akkoriban sok stressz ért, depressziós voltam, hiába gyógyultam meg, és vagyok nyugodt, mégsem múlik a zúgás.Szóval szerintetek, melyiktől lehet? Köszönöm a válaszokat előre is!
Cooper ügynök Creative Commons License 2008.10.08 0 0 475
Nem.
Előzmény: Gingili (474)
Gingili Creative Commons License 2008.10.06 0 0 474
Te felhívtad?
Előzmény: Cooper ügynök (473)
Cooper ügynök Creative Commons License 2008.09.25 0 0 473
Ez csak egy reklámdroid...
Előzmény: tucsix (471)
t.tibi52 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 472
Kerlek, olvasd el az irasomat amit 08 24 en irtam. Tibi
Előzmény: obregon (424)
tucsix Creative Commons License 2008.09.24 0 0 471
Szia! Tökjó hír! :) Mit csinált Veled ez a hölgy? Milyen terápiával segített?
Előzmény: t.tibi52 (470)
t.tibi52 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 470
Múlt év jűniusában a bal fülem elkezdett zúgni.
Rettenetes volt ez az állapot! 9 orvost kerestem fel - döntő többségben magán- mert az állami rendelőben dolgozó orvosok nagyon negativan álltak a betegségem meggyógyitásához! Három természetgyógyászt is megkerestem. Siker nelkül!

2-3 hónapja újra hallom a CSENDET! Igaz 1-3napig CSEND, utána 1 napig halkabb zúgás. A CSENDES napok már gyakoribbak! Ezt a jelenlegi pozitiv állapotomat egy hölgynek köszönhetem -aki 3 évet tanult Kinába- és sokat, de nagyon sokat köszönhetek neki. A CSENDET! Empatikus beállitottságú vagyok, átérzem azt a mérhetetlen szenvedéseteket! Megadom a telefonszámomat, hivjatok fel, hátha rajtatok is tud segiteni! A reményt soha nem szabad feladni! Mindent meg kell próbálni!

Mobilom száma 06 30 558 0568. Sok sikert kivánok a CSEND megismeréséhez!
messengerina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 469

Sziasztok!

 

Az MR-rel befürödtem, mert nagyon erős klausztrofóbiám van. Öregszem, régen nem volt... :-s

Helyette volt viszont CT vizsgálat, ami nem annyira részletes, azaz nem mutatja annyira a finom és nagyon apró eltéréseket, mint a MR, de szerencsére egyetlen apró kérdőjel sem volt a dokiban, hogy lenne eltérés, teljesen negatív lett a leletem. Így megúszom az altatásos MR-t és éjszakánként hallgatom tovább a fülzúgást. Szerencsém van, nap közben nem zavar, max. csak akkor, ha ideges vagyok, akkor jobban hallom.

virágtündér Creative Commons License 2008.08.25 0 0 468

erre az is rá volt írva, hogy fülzúgásra is javasolják... de lehet hogy csak a gyulladásos eredetű zúgásra hat? nem tudom.... kipróbáltam , nekem nem volt okés

 

Az a baj, hogy ha volt is valaki, akinek elmúlott a zúgása, sajnos, az itt nem jelentkezik

Előzmény: messengerina (465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!