Keresés

Részletes keresés

Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2009.06.12 0 0 34
Hello

Ezt írtad a hamis prófétáról :

"Nekem erről személyes meggyőződésem van.Még embert nem halottam igy beszélni.Mindig 1 betöltekezés hallgatni."

A szubjektív "meggyőződés" egy nagy NULLA azt alátámasztó tények nélkül.

Az, hogy kicsoda Isten embere nem a beszédére való bizsergés vagy kábulat :-) határozza meg, hanem a vele kapcsolatos tények, gyümölcsök.
Bizonyítandó, hogy valaki Istennek szolgált-e vagy más szellemeknek.
Az igazsághoz mérten több forrásból vizsgálható, hogy ki kicsoda:
pl.:
- Cselekedetek. (Esetleges természetfeletti megnyilvánulások hosszútávú hatásai, következményei nehezen vizsgálhatóak.) Ezért személyes életvitel, családi élet, emberekhez való viszony, pénzhez való viszony, jó cselekedetek...stb
- Beszéd. Kiről tesz bizonyságot ? Igei-e a meghatározó üzenete ? Mi a célja ? Mire irányul ? Igazolható-e ? Összhangban áll-e a valósággal ? Igaz vagy hamis ?..stb
Vizsgálható még a kortárs környezet által. Ezt is mindenképp a tényekre szorítkozva. Egy embert ugyanis negatívan és pozitívan ítélnek meg egyszerre, de ezen ítéletek legtöbbje szubjektív, érzelmi alapú. A tényleges történéseket kiszűrve, egy szűkebb keresztmetszetből ugyan, de nagyjából levehető az emberekre való hatás.
A tények meg makacs dolgok. Vannak és kész.
Isten embereinek az újszövetségben alapból Jézus K.-ra nézve (akit az Ige kijelentett, akiről tanúságokat tettek) , neki alárendelve kell(ene) szolgálniuk. Nem mehet senki Jézus nélkül az Atyához. Isten fiai ráadásul azok akiket az Atya Szelleme vezet.

Ezért hamisak azok, akiket állításuk szerint is angyalok vezetnek (ráadásul meg is nevezik ezeket), valamelyik bibliai szereplővel teljes mértékben beteges módon azonosítják magukat , új kinyilatkoztatásokat tesznek a szellem vezetésére hivatkozva, nem összeegyeztethető a tanításuk a bibliai tényekkel, nem összeegyeztethető az életük a szent életre vonatkozó meghatározott igazságokkal,
szolgálatuk középpontjai saját maguk és pénztárcájuk, becsapják az embereket (hitetnek), hamis próféciákat tesznek közzé, amelyek nem következnek be, okkult gyakorlatokat használnak jónak beállítva azokat, bizonyítottan hazudnak,....stb

"Szeretteim, ne higgyetek minden szellemnek, hanem próbáljátok meg a szellemeket, hogy vajon Istentõl valók-e, mert sok hamis próféta ment szét a világba."

(1 János 4:1 Csia)

"Ámde hamis próféták is támadtak a nép között, mint ahogy köztetek is lesznek hamis tanítók, kik veszedelmes szakadásokat csempésznek be, kik a mi parancsolónkat, aki megvásárolta õket, megtagadják, ezek hirtelen veszedelmet vonnak magukra.
Sokan fogják kicsapongásaikat követni. Miattuk fogják káromolni az igazság útját.
Haszonlesésbõl
(πλεονεξίᾳ-nyereségvágy, kapzsiság) mesterségesen kiképzett szólamokkal áruba bocsátanak majd titeket. (Károli -vásárt űznek belőletek. ἐμπορεύσονται kereskedést fognak űzni-kereskedik, nyerészkedik, becsap, kifoszt) Ezeknek ítélete rég nem tétlen, veszedelmük nem szunnyad."

(II. Péter levél 2: 1-3 Csia)

Előzmény: lastseal.01 (23)
lastseal.01 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 33
ha ember ,ha kigyó,vannak dolgok amiket csak a térdeiden kaphatsz meg nem a fórumon.egyébként ha kigyó akkor miert pont az./?/
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.11 0 0 32
Tudod valószínű, h. nem egy állat vette rá Évát a bűnre, hanem egy ember, hisz a kígyónak azt mondta az Úr: Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, utódaitok egymás sarkát mardossák.
Előzmény: lastseal.01 (30)
Paleokrites Creative Commons License 2009.06.11 0 0 31
Egy időben küldtek magyar nyelvű könyvet, prospektusokat, majd előadásokat kazettán, ahol tolmács fordította Követőjének Ewald Frank bibliamagyarázatait!

Előzmény: lastseal.01 (30)
lastseal.01 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 30
hát igen...ez a kérdés hasonlóan érdekes mint a teremtés vagy evolúció.én magam már elég régen nem foglalkoztam a témával,de tudok olyat,aki egy héten keresztül naponta többször csak W.Branham ezt a tanitását kutatta,hallgatta.ha érdekel /nem tudom menyire fontos /1-2 hét alatt megtudom szerezni magyarul is. hallgasd meg.
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 29
A kígyó magva tanítás igaz lehet?
boret Creative Commons License 2009.06.07 0 0 28
Attól tartok egy ilyen téma leginkább vallásos illetve, szkeptikus és kiábrándult emberek érzelmeinek provokálásaként működne, csak remélni tudom hogy látjuk majd a fától az erdőt.
Branham több szempontból is kiválóság. Egyrészt rendkívül szerény ember volt (már ha jelent ma még valamit ez a szó), másrészt különleges szolgálata volt, és óriási hatást gyakorolt nem csak saját generációjára de a későbbiekre is. Természetesen az ellenvetések is megszaporodtak vele szemben és sokan nem fogadják el. Olyan kényelmes dolog bekategorizálni valakit hogy a/ próféta vagy b/ hamis próféta. Szerintem ítélkezés vagy teljes dicsőítés helyett érettebb dolog ha csendben tanulni tudunk mindenből. És itt van mit tanulni.
Előzmény: nazuna (27)
nazuna Creative Commons License 2009.06.06 0 0 27
Talán mégiscsak meg kéne próbálni, hátha akad egy-két ember aki képes megkülömböztetni a búzát az ocsútól. Veszteség lenne mindannyiunknak ha egy gyémánt a föld alatt heverne, hiszen az igazság megnyilvámul és megvédi önmagát. Felszínre kéne hozni, ha nem is az ostoba értetlen tömeg számára, de a néhány értő miatt ...
Előzmény: boret (26)
boret Creative Commons License 2009.06.05 0 0 26
Azt hiszen W. Branham élete jobb ha rejtve marad, kár lenne terítékre tenni és feltálalni. A mai emberek legtöbbje nincsen eléggé felnőve ahhoz hogy képes legyen az értéket az értéktelentől egyáltalán megkülönböztetni. Szlogenek és tabuk varázsában élünk mások érdekeire programozva. Ugyan, mi az igazság? Kinek mi kedves a füleinek?
Előzmény: igzságot!!! (16)
lastseal.01 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 25
Az eredeti Hithez
lastseal.01 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 24
zsid 13:8
lastseal.01 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 23
Szerintem W.Branham egy igazi Pünkösdi volt.Nekem erről személyes meggyőződésem van.Még embert nem halottam igy beszélni.Mindig 1 betöltekezés hallgatni.Persze az itthoni "fesz van "-os gyülekeztekben ilyeneket nem mernek mondani.legütösebb eredeti angolban.akit erdekel van egy pár magyar forditásu prédikációja /mp3/,szivesen megosztom,csak mailezd el cimem:lastseal.01@hotmail.com
why2008 Creative Commons License 2009.02.09 0 0 22
Ha William Branham lett volna az igaz Pünkösdi, az nagyon nagy baj lenne :

http://forgottenword.org/branham.html
why2008 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 21
Zsid 13,8. " Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz."

Future
Előzmény: igzságot!!! (20)
igzságot!!! Creative Commons License 2008.12.30 0 0 20
Úgy látom ti mindnyájan nem vettétek figyelemben azt amit írtam. Olvassátok el még egyszer. Rövid beszólásokat könnyű írni. De vajon hosszabb beszélgetésben képesek vagytok-e kitartóak lenni? Nem a más véleményét kértem hogy ismételjétek meg, hanem a tieteket. Írjátok le bátran azt amiről ti győződtetek meg. Könnyebb más véleményét meghallgatni és aztán megismételni. Mert a magunk véleményének a kialakításához viszont kell egy kis munka és erőfeszítés. de némelyek akik a számítógépen és gyors ételen növekedtek fel olyanok mint maga a gép. Ezt igazán nem rosszindulatból írom, hanem ez egy megállapítás.
Branhamról csak az írjon aki olvasott valamit abból amit ő hirdetett. amit ő személyesen mondott. Már életében voltak kritikusok akik elutasították, de Ő ismerte az el hivatását és ahhoz hűséges is maradt. Valaki rosszul értelmezte az Igét egyik hozzászólásában a Branham élete végével kapcsolatban. Ő nem tehet arról hogy így halt meg. Ítélkezés lenne azt mondani: Isten megbüntette őt. Igen, olvastam én is azt hogy voltak némelyek akik megprófétálták neki élete végét. de elfelejtitek azt hogy Pálnak is megmondták, megprófétálták, hogy ha Jeruzsálembe megy letartóztatják. Hogyan hált meg? És bemerítő János? És a keresztyének az első századokban? Sok sok keresztyén a kommunista rendszer ideje alatt? És napjainkban az arab országokban? Ezekhez mit szóltok? Az élete vége nem azt jelenti hogy milyen körülmények közt halt meg. Ismerek egy embert akit a keresztre feszítettek. Az akkori vallás vezetők bűnösnek és közveszélyesnek kiáltották ki. Gyermekkorom óta Ismertem Romániában egy nagyon kedves és hűséges baptista lelkipásztort akit a vonat ütött el. Vajon e szerint kell Őket megítélni. Csak valami vallási vezetők véleményét ismétlitek meg. Exkluzive módon, mindenki ezzel ellenérvelt hogy hogyan halt meg. Nos, figyeljetek ne legyünk gyerekek. Tegyük félre az ilyen fajta gondolkodást, engedjük meg hogy Isten maga szóljon hozzánk és vezessen ezekben a napokban. Prófétikus napok ezek. Nem sokára találkoznunk kell Jézus Krisztussal. A lényeg az, hogy olyan karaktert öltsünk magunkra, mely szerint az emberek megismerik, hogy Jézus Krisztus tanítványai vagyunk. Mi haszna van valakinek közülünk ha a másik véleményét megvetjük? Tudatlanságra és bunkósságra vall az ilyen jellem. Ez által sem magunkat sem másokat nem építünk. Csak figyeljétek meg, mind annak ellenére hogy békességre hívattunk el lesznek akik nem fognak velünk egyet érteni. De az ilyenekkel nem kel vitába szállni. Hagyjuk Istenre a meggyőzést. Bennünk legyen szeretet és elfogadás mindenki iránt. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez de ahhoz már semmi joga, hogy másokét megvesse, esetleg kicsúfolja és elítélje. Ilyen szellemben kérlek titeket hogy folytassuk a fórumozást.
Őszintén, szívesen veszem azt ha tőletek tanulhatok, ha segíttek helyesebben gondolkodni. Nem vagyok mindent tudó. Tévedek és szükségem van a helyesbítésre. De csak azt fogadom el ami épít és ami Isten Szelleme által jön.
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.12.27 0 0 19
Szia FF! Hogy vagyol? Rég olvastalak. Hiányzik egy normális opponens a vitafórumunkról.

b
Előzmény: faithful (18)
faithful Creative Commons License 2008.12.27 0 0 18
7. Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról, a kik szólották néktek az Isten beszédét, és figyelmezvén az ő életök végére, kövessétek hitöket.

vagyis szvsz
1) helyes fölvetni WB életét, és tanításait, mert elöljáró volt, és szólta Isten beszédét,
2) viszont figyelni kell életének a végére, és annyiban kell követni a hitét, amennyiben az életének a vége bizonyságot tesz a szolgálatának az Úrtól való voltára - mintegy elpecsételi azt.
.
(pont)

(Pillanatnyilag az életének a végéről az a "látás" hogy nem az elhívásának megfelelően szolgált, így az a távolságtartás szvsz némileg érthető, amivel keresztények viszonyulnak hozzá.)

Előzmény: igzságot!!! (16)
why2008 Creative Commons License 2008.12.26 0 0 17
-"Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, tékozol."

(idézet Jézustól -Lukács evangéliuma 11:23)

Előzmény: igzságot!!! (16)
igzságot!!! Creative Commons License 2008.12.24 0 0 16
Kedves barátaim, mind azok akik olvassátok e sorokat.
Szeretném tőletek meg kérdezni hogy szabad-e valakit elítélni még mielőtt szorgosan tanulmányoztátok az életét? Sajnos az internetes fórum valódi vadnyugattá vált. Arra rántunk pisztolyt aki éppen nem a mi tetszésünk szerint gondolkodik. De Isten előtt éppen olyan felelőséggel tartozunk mint ha a valódi életben találkoznánk. A háló tele van ilyen fórumozókkal, nem szeretném ha itt is ez ilyen lenne. Tartozunk egymásnak a tisztelettel és a mások gondolkozásmódjának a megengedésével. Ha valaki valamit írni akar, valahogy így kellene: A jelenlegi megértésem szerint, ez ... vagy az... a véleményem.
Szeretnék valakit felkérni, aki William Branham életét nem az ellenzéki oldalról írt könyvekből ismerte meg hanem az eredeti forrásból. Vagy is saját vallomásaiból. Hamarosan folytatni fogom. Meglátjátok érdekes dolgokat fogok nektek írni. Annyit elárulok nektek hogy már 15 éve olvasom és tanulmányozom W. Branham prédikációit.
why2008 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 15
"A tévedések első és leggonoszabb forrása, amely eluralkodik ilyen helyzetekben, a lelki gőg. Ez az a főbejárat, amelyen keresztül az ördög belép azoknak szívébe, akik a hit terjesztésében buzgólkodnak. Ez az a legfőbb rés, amelyen keresztül a feneketlen mélység füstje feltör, hogy sötétbe borítsa a lelket, és megrontsa az ítélőképességet....
...Minden más hibának ez a fő forrása, vagy legalábbis a legfontosabb támasza. Hiába adagoljuk a gyógyszert más betegségekre, amíg ezt a bajt nem orvosoljuk. Ennek segítségével védekezik az értelem és rejtőzködik el a világosság elől, ami által kigyógyulhatna, és helyreállhatna a többi hibájából. A lelkileg büszke ember már megvilágosodott, nincs szüksége oktatásra, megvetve azt, amikor felajánlják neki. Ha viszont kigyógyul ebből a bajából, a többit már könnyű lesz helyrehozni...
...
Isten népének ma nagyon elővigyázatosnak kell lennie önmagával szemben e dolgot illetően, mert nagyon sokan rendkívüli módon ki vannak téve e bűn kísértésének. Nagy próbatétel ez a szentek közül sokaknak, akiket Isten nagy kiváltságokban részesített, és egyes lelkipásztoroknak, akiket nagy tisztességgel ruházott fel. Igaz az, hogy Isten erőteljes lelki jelenléte hathatósan megöldökli a büszkeséget és romlottságot, de ha az ilyen kiváltságok megtapasztalása vissza is szorítja a büszkeséget egyik oldalon, sok egyéb dolog előhozza majd a másik oldalon. Nagy veszélybe kerülünk tehát, hogyha felettébb nem vigyázunk, és imádkozunk. Amíg a mennyben voltak, a bukott angyaloknak nagy tisztességben és kiváltságban volt részük, mert láthatták Isten arcát, szemlélhették végtelen dicsőségét, ami alázatra késztette és megvédte őket a büszkeségtől. De mivel nem voltak elég éberek, a nagy tisztesség és mennyei kiváltság a büszkeségre való pusztító kísértéssé vált, jóllehet e bűn nem volt eredetileg szívükben, hogy őket védtelenné tegye. Azért egy szent se gondolja magáról, hogy ő mentes e veszélytől, bármennyire kiváló és Isten közelében élő valaki is legyen. A legnagyobb veszélyben van, aki nem látja a veszélyt..."

(Jonatan Edwards)

http://www.pardi.ro/puritan/jedwards/jedwards10.html
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2008.12.14 0 0 14
Istennek minden teremtett lény felett abszolut hatalma van. A vegyes szellemi jelenlétben is Istennek van abszolut elsősége az őt szolgáló ember felett.
Így joga és hatalma van arra is, hogy szuverén akarata szerint cselekedjen a szellemi jogrend helyreállítása érdekében.

"..a ki mindent az ő akaratjának tanácsából cselekszik" (Efézus 1:11)

A tévelygő szolgálót biztosan kiszolgáltatja gonosz szellemi befolyásnak jelenléte visszavonása által.Amennyiben Isten embere közben újra és újra eredeti küldetésével összhangban, hittel cselekszik, a kenet újra működésbe lép. A tévelygést azonban fel kell számolni, mert ez nem fog működni a végtelenségig...
A kiszolgáltatás megfelel a szellemi jogrendnek, a bűn jelenlétére, megtörténtére hívja fel a figyelmet. Olvasd el Saul király történetét. Ő Isten felkent királya, akinek közössége volt a Szent Szellemmel, együttműködve vele áldás volt az ország számára.
Aztán Isten akaratán kívüli tevékenységet hajtott végre, ami valószínűleg már csak következménye volt a szívében végbement negatív változásnak. Isten úgy látta jónak Saul szívét átlátva ha Dávidot keni fel Sámuel által Saul helyett királynak. Saul később még mélyebbre jutott a tévelyben....

"Az Úr pedig megbánta, hogy királylyá tette Sault Izráel felett....
...És az Úrnak szelleme eltávozék Saultól, és gonosz szellem kezdé gyötörni őt, mely az Úrtól küldetett." (Sámuel I. könyve )


A szellemi jogrendről az amit az embernek földi élete során tudnia kell, azt megtudhatja a Bibliából. Az Isten embereinek van elhívása, küldetése és felkenetése a konkrét feladatra. A szolgálat közben természetesen mindvégig alá van rendelve Isten igéjének tehát Isten szellemének aktuális vezetését, a küldetést, a feladatot, az Isten szentségét, az igazságot, az erkölcsi törvényeket nem sértheti. Amennyiben mégis áthágná a szolgáló azokat a kereteket amelyeket Isten határozott meg számára (Isten mindig az igéjével összhangban cselekszik), van lehetőség a helyreállásra: bűnvallás, megtérés, a tévelygés abbahagyása és felszámolása által. A bűn súlya, mértéke azonban meghatározhatja a szolgálat folytatását. Erről Isten dönt. A bűn azonban minden esetben súlyos torzulást és károkat okoz, emmiatt a folytatás biztosan más lesz...
Vannak akik tévelyegve szolgálnak, titkos, vagy nyílt bűnökben. Ezek a szolgálatok sértik
Isten szentségét, megfertőztetik nevét...stb.
A "Mi Atyánk" ima első verssorai, arra utalnak, hogy itt a földön Isten neve megszentségtelenítésben van, az Ő országa helyett MÁS berendezkedés van, és nem az Ő akarata valósul meg.

"Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod,
legyen meg a te akaratod.."

Ezt az imát Jézus tanította.

"És ez az a bizodalom, a melylyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket:
És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, a melyeket kértünk ő tőle."

(I. János levél 5. fejezet)

Ezt az imát ráadásul Jézus pont a vallásos tévelygések leleplezése után mondta. Kiemelve, hogy "TI azért így imádkozzatok...."
Ez feltételezi azt, hogy a tanítványok fel fogják ismerni az igazságot minden időben, ezért kérni fogják Isten beavatkozását ahogy Jézus tanította.
Az imára való válaszként megrázó beavatkozások történnek, amelyek helyreállítják Isten nevének szentségét, az Ő országát munkálják, és az az Ő akaratát valósítják meg nemzeti,vallási, politikai, gazdasági, családi...stb szinten egyaránt.

Teljességében a dicsőség Ura az eljövetelével maga fogja megvalósítani ezt az imát.


Előzmény: igzságot!!! (10)
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2008.12.14 0 0 13
Tévelygés az, amikor az "eszköz" nem azt csinálja, amire rendelve van.
Előzmény: igzságot!!! (12)
igzságot!!! Creative Commons License 2008.12.14 0 0 12
Kedves Barátom!
Azt hiszem félreétetted a hangsúlyt! Ami bizony nagyon fontos !
Kérlek olvasd el még egyszer és ne gondolj a kérdésekre hanem csak az igazságra ami a kommentemben van!
Üdv.:R.....

U.I.: Várom a fejleményeket! :D
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2008.12.13 0 0 11
Üdvözletem !

Nagyon jó, hogy valaki egyátalán feltesz ilyen őszinte kérdéseket !
A "sok igehelyes" rész idézet.
W. Branham életes, sorsa, szolgálata a mai napig megosztja a pünkösdi-karizmatikus keresztény irányzatot és mozgalmi ágait. Sajnos szó szerint is.
Prófétai szolgálatának konkrét szellemi örökösei, és magukat annak valló személyek nem éppen maradandó jót osztottak meg a keresztény világgal.
Sokan áhítozzák-áhítozzák azt a kenetet, amely Branham-en volt. Sajnos szellemi tévelygése idején tanított olyan dolgokat, amelyeknek abszolute semmilyen igei alapja nincsen, nem összeegyeztethetőek a bibliai kijelentésekkel.
Így az ő példáját követni akarók tévelygéseiből is merítenek.
Itt van például a legutóbbi a Lakelend-i "ébredés"-nek nevezett valami "szellemi" szolgálója : Todd Bentley
Ő is W.M.Branham szellemi örökösének tarja magát. Állítólag Branham angyala támogatta.
Hát rá is fért a támogatás, mert sokszor volt bepiálva...
Aztán más angyalok is "megjelentek" neki. Pl.: Emma :-)
A vége az lett, hogy összejött egy nővel, ezért a felesége elköltözött tőle a gyerekekkel.
A "szolgálata" leállt. De azt a szellemet, amit tevékenysége alatt megosztott szándékosan transzferálják egymásra keresztények, és keresztény csoportok.
Ráadásul azóta is vitatkoznak a személyén.

A közelmúltban (2005) történt az is, hogy a William Branham közvetlen szolgálati segítőihez tartozó egyének közül egy : Paul Cain, aki Amerikában ténylegesen elismert prófétaként, és szellemi szolgálóként szolgált évtizedekig, lebukott, mert gyakorló alkoholista és homoszexuális életvitelt folytatott....

http://www.ujexodus.hu/index.php?cikk=726
http://endtimespropheticwords.wordpress.com/2008/05/21/derek-prince-warns-about-todd-bentley-from-beyond-the-grave/

Ezek a dolgok titikzatosak, ugyanakkor nagyon tanulságosak is. Az szerintem azonban leszűrhető belőle, hogy az újszövetségben is fellelhetőek a BÁLÁM-hoz hasonló szellemi emberek, akik ténylegesen Istentől kapják elhívásukat, küldetésüket, a kenetet,
jól kezdik, majd rosszul végzik. Az okokra, miértekre az Úr tudja csak a teljes választ.


"Amikor Bálám látta, hogy az tetszik az ÚRnak, ha megáldja Izráelt, nem folyamodott többé varázsláshoz, mint azelőtt. A puszta felé fordította arcát, és fölemelte Bálám a tekintetét. Amint meglátta Izráelt törzsenként sátorozni, rászállt az Isten Lelke, példabeszédbe kezdett, és ezt mondta: Így szól Bálám, Beór fia, így szól az a férfi, kinek megnyílt a szeme, így szól, aki hallja Isten mondásait, aki látja a Mindenhatótól kapott látomást leborulva, de nyitott szemekkel:..."

((Mózes IV. könyve 24. fejezet)

Előzmény: igzságot!!! (10)
igzságot!!! Creative Commons License 2008.12.12 0 0 10
Kedves Tomasz a Rongytigris és kedves fórumozók!
A fórumot végigolvasva kedvet kaptam hogy irjak arról az emberről aki elhozta isten üzenetét a világnak. William Branham rendelkezett gyógyitói ajándékkal viszont ha valaki végighalgatta a felvételt akkor mondja is hogy neki semmi hatalma nincsen !!!!!!
Ő csak egy eszköze istennek! A gyógyitást Isten végezte! A másik meg hogy Később prófétai elhívást kapott amit ti csak ugy neveztek hogy saját magától mondta azokat!
kedves T.a R. azt mondtad előző hozzászólásodban hogy Branham istentől elhivatott ember volt, akkor isten munkássága végén miért akarta volna eltávolítani??????
A másik kérdésem hogy hogy lehetséges hogy ennek az embernek munkássága végére egy másik jós szellem lett volna az életébe??????????????????
ez meghasonláshoz vezetne!!!!!!!! Isten nem hasonlik meg, nem fért volna össze a szent szellem és a sátán gonosz jós szelleme! De ezek egyébként logikus dolgok! Akinek pedig nincs tiszta látása nem mondjon ilyeneket és ne vagdalózzon igékkel mert nem helyes!!!!!! Igen arra a sok igehelyre utalok a hozzászólásban!
William Branham valóban autósbalesetben halt meg de ezt Isten előre kijelentette számára és nem volt szükség más "Kenneth" Heginekre meg még ki tudja milyen emberekre! Nem megvetően irom ezeket de ha valaki elolvasta volna az életét ennek az embernek sokkal többet tudna róla és nem kéne vitatkozni rajta! Az a másik szolgálat ahogy említed az a prófétai elhívása amit nem sok ember tud elfogadni főleg nem azok akik egy egyház tagjai! A topic címe is már hibásan van megírva, branham nem tartozott egyetlen egyházhoz sem !
Köszönöm hogy végigolvastátok hozzászólásomat! Remélem mondtam én is valami újat.Üdv.: R.....
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2008.09.28 0 0 9
William Marion Branham hangfelvétel fordítás. A gyermekkoráról, elhívásáról, családi tragédiákról. Igen megrázó története ez egy hányattatott sorsú prédikátornak....
Talán mindezek fényében érthetőbb későbbi tévelygése,és tragédiája mely a Hit-tanítói mozgalomba önmaga által való beemelése miatt történt vele.
Az élettörténetével kapcsolatban, viszont egyértelmű, hogy a materializmus hazugság.
__________
Az amerikai karizmatikus csúcsszolgálók világa őrá is hatott...
...emberként felteszem a kérdést : vajon a vezető image-ét építő vallási managerek
és NAGY-ot akaró tanácsadók részt vehettek-e az ő téves döntésében, a TANÍTÓ mozgalomba való belépésében ?... ez nagy titok.
A FELVÉTEL :
http://www.istenkereso.hu/letoltesek/hanganyag/William_Branham_elettortenete_1955_Svajc.mp3

fiatalon
William Branham
horgász
vadász
Előzmény: Tomasz a Rongytigris (8)
Tomasz a Rongytigris Creative Commons License 2008.09.28 0 0 8
"William Marrion Branham10 próféta tanulságos esete. Nagyon mélyről indult, de Isten hatalmas emberévé lett. Hatalmas csodák, gyógyulások és szabadulások történtek a szolgálata nyomán. Különösen erőteljesen működött nála a szellemi látás, ennek alapján inkább nevezhetnénk "látónak", mint klasszikus értelemben vett prófétának. Gyakran voltak látomásai, sőt a személyes Isteni vezetését is így kapta meg. Sajnos nem volt elég járatos a Bibliában, nem volt megfelelő igeismerete, ezért Isten küldött mellé egy Igét jól ismerő embert: Gordon Lindsay-t. Nagyon jól kiegészítették egymást. Lindsay kiválóan ismerte Isten igéjét, az ajándék viszont Branham-nél működött. Lindsay ugyanakkor olyan szervezőképességgel rendelkezett, amely kiemelte Branham ajándékát és szolgálatát. Munkaközösségük valóban mennyei eredetű volt. Sajnos Branham túlhajszolta magát (ez akkoriban is gyakori volt) és ekkor egy törés állt be az életében, fizikai és lelki kimerültsége idegösszeroppanáshoz vezetett. Elkezdett másokat hibáztatni, Lindsay-t azzal vádolta, hogy ő volt az, aki agyonhajszolta, pedig ennek pont az ellenkezője volt igaz. Branham rideg magatartása miatt - és mert saját szolgálata is egyre fejlődött - négy év után Lindsay kivált a Branham csoportból. Sokak szilárd meggyőződése, hogy Lindsay-t Isten rendelte Branham mellé, hogy segítsen neki, mert egyedül képtelen lett volna teljesíteni küldetését. Éppen ezért követett el nagy hibát, amikor elhatárolta magát Lindsay-től - emiatt sodródhatott bele tévtanításokba. Az a hullám (korszak), amelyet Isten küldött, és amely a gyógyítás ajándékát állította helyre és szabadította fel az egyházban, 1955 körül már kezdett leapadni. Ideje volt hát keresni az Urat, hogy ki-ki megtalálja helyét a következő hullámban, amelyet Isten küldeni fog (ez lett a "hit igéje" - tanítói hullám). Sajnos Branham nem ezt tette, hanem önhatalmúlag olyan radikális tanításokba kezdett, amelyek a gyakori látomásaiból születtek és nem álltak meg a Biblia igazságán. (Ne felejtsük el, hogy nem ismerte elég jól a Bibliát!) Branham önhatalmúlag foglalta el a tanítói hivatalt, nem Isten parancsára. Neki nem adott Isten tanítói elhívást, mert ehhez nem volt meg a megfelelő igeismerete. Ezután sok hamis tanítást terjesztett, amivel megfertőzte az embereket, sőt a prófétai ajándékát már nem arra használta, hogy az emberek szívét visszaterelje Istenhez, hanem inkább nemzetközi eseményeket próbál megjósolni. Derek Prince említi egyik tanításában, hogy Branham egyik szolgálója mondta neki azt, hogy meggyőződése szerint Branham-ban - a szolgálatának vége felé - két szellem működött, az egyik a Szent Szellem volt a másik pedig egy tisztátalan szellem (valószínűleg egy jós szellem). Isten nem nézhette tétlenül, hogy egyik szolgája a vesztébe rohan és másokat is magával ránt. Branham végül egy autóbalesetben halt meg. A baleset előtt már két évvel Isten üzent Branham-nek két szolgálón keresztül is, hogy térjen vissza az eredeti elhívásához. Az egyik szolgáló Kenneth E. Hagin volt, akinek Isten már két évvel a baleset előtt kijelentette, hogy "eltávolítja a prófétát a színtérről". Branham halálának időpontja pontosan megegyezett azzal, amit Isten Hagin-nek kijelentett. A baleset után Branham hat napig kómában volt. Valószínűleg ebben az időben tartott Kenneth Hagin istentiszteletet, amikor Branham balesetének híre eljutott hozzá. Imádkozni kezdtek, amikor az Úr Szelleme így szólt hozzá. "Miért imádkozol? Megmondtam neked, hogy félreteszem őt!" Hagin tehát felkelt - képtelen volt tovább imádkozni. (lásd: 1.Sámuel 16,1.; Jeremiás 7,16.; 14,11.; 15,1.; Ezékiel 14,14.20.) Hagin meggyőződése szerint Istennek azért kellett elvennie a földről a gyógyító ébredés "atyját", mert Branham engedetlen lett az elhívása iránt, és tanításaival zavart teremtett. A Szent Szellem Lindsay-nak is kijelentette - négy ízben is -, hogy Branham meg fog halni, és hogy ezt meg kell mondania neki. Lindsay azonban nem tudott Branham közelébe jutni az őt körülvevő fejbólintó Jánosok miatt. Végül mégiscsak sikerült bejelentkezés nélkül Branham-hez férkőznie, s megpróbált józan értelmére hatni. "Miért nem működsz ott, ahová Isten helyezett, hogy használd azt az ajándékot, amelyet Tőle kaptál? Maradj ott! Ne próbálkozz ezzel a másik szolgálattal!" Erre csak ennyit mondott: "Persze, de én tanítani akarok!" Úgy gondoljuk, hogy ez lehetett a Branham életét lezáró végszó. Tanulságos eset, amelyet tartsunk szemünk előtt akkor, amikor olyan szolgálatot kívánunk, vagy kínálnak fel nekünk, amire nem kaptunk sem elhívást, sem felhatalmazást és kenetet Istentől."

/Részlet: Ébredj,különben meghalsz./
William Branham
udvari Creative Commons License 2001.04.13 0 0 7
Kedves Bc !

Sajnos síró madonna képekkel nem tudok szolgálni meg verejtékezőkkel se , a manó rúgja meg azokat valahogy nem sikerül még le se fotózni ,mert ugyi azokra az újságírók nem kiváncsiak hiszenazok a templomok ridegek meg hüvösek azt semmi csoda vagy mi nem történik bennük :),így marad a népmese és a szájhagyomány :) !

De azok a galád újságírók viszont kiváncsiak voltak ,egy Barnham nevű emberre aki Isten Igéjét prédikálva szolgált az embereknek és csodák történtek !

Az újságírók pedig lefotózták azt amit láttak !

Amúgy vannak érdekes tröténetek még azon a site-on

Akiket érdekel http://www.biblebelievers.org/pamain.htm

Szia

Előzmény: Biga Cubensis (6)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.04.13 0 0 6
Egyrészt csak vicceltem, másrészt lehet természetes jelenség, amit még nem magyaráztak meg, harmadrészt igazad is lehet :)
Előzmény: udvari (5)
udvari Creative Commons License 2001.04.13 0 0 5
???

Branham Isten Igéjét hírdeti az 1. ,3.,4. képen és közben történtek ezek !!!

Persze akik vakok azokon ez sem segít :)

A 2 .pedig így néz ki teljességében !


February 1963 Supernatural SIGN IN THE Sky


Egyébként azon a site-n olvasni is lehet ,hogyan történtek ezek !

BC alaposabban utána kéne járnod a dolgoknak mielőtt varázslással magyarázod a dolgokat, ugyi tudod kikre mondta az Úr hogy káromolják Isten Szellemét és ,hogy az ilyeneknek nincs bocsánat ???

Előzmény: Biga Cubensis (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!