Keresés

Részletes keresés

phusomák Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3994

Jó estét!

 

Én szedem az omega3-at, a Q10-et, magneB6-ot, panangint, B12-őt, folsavat, cink-komplexet, pici ßblokkolót plusz gyakran megmozgatom magam szababiciklin is. Még egy kevés 0,5 g KCl-is bekapok, ha úgy érzem. Meg frontint, keveset.

 

Mégis érzem néha, már megint rajtam van az izgalom. A torkomban érzem, akkor szokott kihagyni a szívem, extrasystole. A nyaki éren tapintható. Már amikor! Sokszor érzem a torok tünetet, de tisztán ver a szív, semmi kimaradás. A fene tudja, néha meg kimarad.

 

Én már 55 vagyok, férfi. Terheléses EKG rendben talált, ultrahang is. Nyugalmi EKG mutatta az extrasystolekat. Erőfeszítésre eltünt.

 

Szerintem egy üveg vörös bor után nem érezném soha. De megfájdul tőle a gyomrom.

 

Én is tudom, hogy felesleges vele foglakozni. De piszkálja az embert az a furcsa izgalom. Öreg fejjel idegesít ez a dolog.

Ideges ember nincs, csak kevés bor...

 

Refluxom van, elég szemét dolog. Ha nagyobb adag proton pumpa inhibítort kapok be, 5-6 órán belül rángatni kezd a szívem tőle. ES. Hogy miért? 5 évig szedtem és jól tűrtem. Most már nem merem szedni, abbahagytam. Inkább H2 antagonista.

 

Figyelek magamra, időben megtaláltam minden bajt. Pajzsmirigy, cukor, metabolikus szindróma, túlsúly, BMI, magas vérnyomás. Kezelem. Régem még migrénem is volt, de elmúlt, már tíz éve nincs, pedig még hánytam is tőle. Valószínűleg a pajzsmirigy triggerelte. Bell palsym is volt, az is elmúlt, mint a Gyalog Galoppban. Volt még egy felületi vénás trombózisom 14 éve. Orbáncnak akart átalakulni. Szerencsére kierőszakoltam, hogy bemehessek az ORFI-ba szombaton. Mondták, jól tettem, mutogattak az egyetemistáknak, ilyen egy szép, jól fejlett orbáncosodó trombózis. Antibiotikum, jó erős és sok. De este már 401 fok láz, két tenyérnyi vörös folt a bal térdem alatt. Megúsztam. De ha az ügyeletra hagyatkozom, nagyon ráfáztam volna. Az ügyeletes orvosnak lövése sem volt, hogy mi ez. Én tudtam, mert olvastam vagy két órát a tünetekről az interneten. Lehet, hogy a bal lábomat köszönhetem az angol honlapoknak.

 

55 évig nem jött elő ez az extrasystole. Most honnan jött. Szerintem a proton pumpa inhibitor hozta ki. Csinlhat az más ritmuszavart is.

 

Nem mondom, hogy nem számítanak az extrák, de a kardiológus csak mosolygott rajta. Nevessünk mi is , kínunkban. Ijedtünkben.

holter78 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3993

Szia Gábor!

 

Hogy vagy? Nekem a Nebilet használ, mert kevesebb lett kb napi 2-3x érzem, de a régi roham idáig még nem alakult ki. Elkezdtem szedni a Scitec multi pro vitamint, úgy érzem ez is segít, mellé szedek még omega3-at. A külföldi fórumokon ezt javasolják. (Mg, Kálcium, Omega3,Q10). Ez a fórum sajnos kezd kihalni, reméelme azért a régi extrások élnek még, csak azért nem jönnek erre mert jobban vannak!

 

üdv!

Előzmény: GGabor1 (3992)
GGabor1 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 3992

Mai előrejelzés:

 

"Eleinte kettős fronthatás várható, majd hidegfront hat az arra érzékenyek szervezetére."

 

Hát azt hiszem ezt a hétvégét se fogom-fogjuk megúszni extrák/rosszullét nélkül...

Azért tényleg elég durva, hogy ennyi front van így tavasszal. :(

GGabor1 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 3991

.... remélem Ti jól vagytok. :)

GGabor1 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 3990

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat, tanácsokat, biztatást. :)

Hát ami azt illeti, tegnap délutánig egész jól voltam, már kezdtem is elfelejteni ezt az egész "extra-ügyet", aztán olyan 5 óra felé, ahogy a szokásos sétámból jöttem fel, pont a ház előtt elkapott egy "sorozat", bár ez kicsit más volt, mint amiket mostanság éreztem, kb. olyasmi lehetett, mint amit Te is írtál korábban, Holter78: egymás után volt néhány extra, kb. 10 MP szünettel, vagy egy fél percig, hát elég vacak volt, ráadásul teljesen nyugodt is voltam, meg minden. Na mindegy, szerencsére épp a ház előtt voltam, ahogy írtam, szóval felmentem, bedobtam egy frontint, lefeküdtem, meditáltam, aztán jobb lett, illetve azóta nem jött elő. Mindenesetre tuti a frontoknak is van ebben szerepe tényleg, mert pl. tegnap is azt olvastam neten, hogy először melegfront volt, aztán hideg... illetve ez a hirtelen felmelegedés-lehűlés is ugye... biztos nem tesz jót az idegrendszernek. Mindegy, annyira azért nem "borultam ki", tavaly is volt ilyen típusú rosszullét, szintén április környékén, sőt, asszem többször is előjött, kb. minden 2., 3. nap, aztán nyár elejére teljesen elmúlt, szóval remélhetőleg most is így lesz. :)

phusomák Creative Commons License 2012.04.06 0 0 3989

Van a fórumon előzetes moderálás? SI

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3988

Teli voltam extrákkal. Olyan szinten hogy csapkodott a szivem össze-vissza. komolyabb rosszullétet nem okozott, csak éreztem. Ha a bal oldalamon feküdtem, kb tíz másodpercenként ütött egy akkorát a szivem hogy érezni lehetett.

Előzmény: GGabor1 (3983)
holter78 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3987

Nagyon szurkolok neked! Szerintem neked is az lehet mint nekem korábban, ugyanis az egyes extrát nem vesszi észre a pulzusán az ember hacsak nem éppen akkor figyeli. A halmozott extrákat pedig azért veszi észre mert az hosszabb ideig tart 2-4 másodperc, ilyenkor sem kell aggódnod, emrt nélam is beigazolódott, hogy van egy 1-es majd normál majd egy couplet és normál. Azt érezheted szerintem nekem is ilyen volt. A lényeg, hogy szerintem semmi baj a szíveddel csak mi beletartozunk abba az 5%-ba aki ezt észreveszi. Angliai fórumokat olvasgattam ott béta blokkoló mellé automatikusan adják az SSRI-t, mivel jobbank tartják mint a frontin/xanax hosszabb távú szedésénél a függőség miatt. Az SSRI-vel elérhető, hogy ha érzed hogy kihagy a szíved könnyen veszed és nem görcsölsz rá. Persze a legjobb lenne gyógyszerek nélkül ebben mindenkinek igaza van, ezek vegyi anyagok. Csak ha munkád és a családod is rámenne az extrázásaidra akkor jobb választás a gyógyszer, hogy kikerülj a gödörből. Szerinem ha működik az SSRI hatása, jobb mint a rytmonorm meg társai arritmiás készítméynek mert ezek veszélyesek is lehetnek anélkül, hogy éreznéd az extrákat!

Előzmény: GGabor1 (3985)
ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3986

Én a jobb halántékomon mérem a jobb kéz 3 ujjával. Így még a vérnyomást is meg lehet saccolni, mikor nagyobb, kisebb. Így a 12 év alatt rámrakódott egy kis ismerethalmaz, kb tudom mitől, mikor, hogyan alakul a pulzusom, vérnyomásom stb. Ez úgy az idő haladtával kialalkul az emberben és aztán megbízik ezekben az adatokban. Nekem a halántékon való mérés a legegyszerűbb, legkönnyebben kivitelezhető.

 

Hát még az is lehet, hogy csakis azért van, mert rágörcsölsz, állandóan azt figyeled és eszed magad emiatt. Talán a legjobb erre a nyugalom, kikapcsolódás. Én ezeket a dolgokat sokat csinálom rezgések, hangok, vibrálások formájában - és már 4 hónapja a gravitáció bevetésével is. A fő dolgom az, hogy jól érezzem magam a bőrömben - s a világ dolgai csak olyan mellékes dolgok számomra.....

 

A relax határozottan hat, jobban mint az amit szedsz rá - szerintem teljesen feleslegesen is szeded. Azt hiszem, hogyha valaki kicserélné valami semlegesre (és Te nem tudnál róla), akkor ugyanúgy hatna. Mert a saját tudatod az jobban hat rád, mint a Frontin. Azért mert nem a Frontin hat, az nem olyan okos, mint Te. A gyógyszerek magyarul mondva buták, de az ember sejtjei okosabbak és megtanultak valamit az évmilliók alatt, amit a gyógyszer nem tud megtenni pár perc alatt.....

 

Hát igen, ha elmész a Pránaházba - ott is fognak valamiket mondani, mutatni Neked. De megintcsak semmi olyat, amit ne tudna a fél világ. De ha úgy érzed, hogy az jót tesz Neked, ha odamész, hát tedd azt.....

 

Legtöbbet úgy is csak magad tehetsz magadért, lehet ott is majd megmondják ezt Neked. Én pont akkor kezdtem a magam útját járni, mikor a Te korodban voltam. 1979-ben voltam 27 éves és akkor döntöttem úgy, hogy meg kell próbálnom orvosok és gyógyszerek nélkül, mert már úgy éreztem, hogy azok fognak kinyírni. De hiába szedtem a sok gyógyszert és látogattam az orvosokat - a bajok csak jöttek újból és egyre erősebb és több gyógyszer kellett......  Ez volt 33 évvel ezelőtt - el lehet így is lenni, ez nyugodtabb is és legalább tudja az ember is, meg rá van kényszerítve is, hogy megtanulja uralni a testét. Azóta egyetlen napot se hiányoztam a melóból.......

 

Ha el fogod tudni magad dönteni, hogy mit kell csinálnod - na akkor el fogsz kezdeni normális életet élni. Még nem tudod, de megtudhatod, ha fogsz egy kicsit magadra figyelni, hogy hogyan reagálsz erre arra és aztán korrigálsz, hogy mit kellene tenned, hogy jobb legyen a helyzet másodszor, harmadszor stb..... De nem egyserű bízni magadban, egy két dolgot meg kell tanulni, tudni ezt azt, hogyan is működik ez az stb.....

 

 

Előzmény: GGabor1 (3985)
GGabor1 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3985

Igen, talán az se biztos, hogy kihagy, nem tudom. Egyedül az a hülye (és elég ijesztő) lassú, erőlködő szívverés biztos, amit ugye főleg izgatott állapotban érzek viszonylag ritkán. Én is olvastam egyébként olyanokat, hogy egy gyenge szívverés után erősebbek jelentkezhetnek, lehet, hogy erről van szó, csak mint írtam, nekem ez mintha tovább tartana, nem pár ilyen erős ütés van, hanem vagy 8-10, kb. másodpercenként egy, utána normálizálódik csak (én egyébként a nyaki ütőeremen szoktam nézni a pulzust, ott mintha jobban le tudnám követni a dolgokat, lehet, hogy inkább csuklón kellene mérni?). Mindenesetre most olvasgattam egy másik, kimondottan szívritmuszavarokkal foglalkozó fórumot, és az én problémámnál sokkal durvábbakkal is találkoztam, pl. akár percekig, órákig, napokig össze-vissza verő, begyorsuló, lelassuló stb. szíverésekkel, és a legtöbbször, illetve szinte mindig ezeknél se találtak semmilyen komoly szervi elváltozást, szóval kicsit megnyugodtam. :) Az én esetem ezekhez képest tényleg kutyafüle és ritkán is jelentkezik, mégha elég ijesztőnek is élem meg (amúgy igen, valószínűleg részben a gyakori önmagamra figyelés, rágörcsölés, szorongás miatt is van ez, mármint, hogy komolynak tűnik: de valószínűleg ez lehet egyben a fő kiváltó ok, tehát lelki vagy idegi eredetű, mint már beszéltünk róla).

Mindenesetre igyekszem tényleg többet relaxálni, tegnap pl. 2X is "lementem alfába" (agykonktrollos módszerrel csinálom), és érezhetően jobb volt utána, határozottan lenyugtatott, jobban, mint a Frontin, meg ezek, amik gyakran mintha semmit se érnének. :) Illetve valószínűleg lelkileg kellene helyrerakni magam, mert tuti nem vagyok teljesen rendben ilyen szempontból, és ez okozza a legtöbb problémámat  (generalizált szorongást is megállapítottak nálam, mint talán írtam. Meg ugye ott van a krónikus hasnyálmirigygyulaldásom is, ami szintén kissé "betett" lelkileg). Holnap megyek egyébként a miskolci Pránaházba (afféle "gyógyító" központ, alternatív gyógymódokkal, kínai orvoslással, meditációval stb.-vel foglalkoznak), remélem ez is segíteni fog a valószínűleg megbillent testi-lelki egyensúlyom helyreállításában (hiszek az ilyen dolgokban amúgy, csak eddig még nem mélyedtem el annyira bennük). Jó lenne azért már lassan tényleg normális életet élni, 26 éves vagyok, és állandóan kínlódok valamivel, több bajom van, mint egy nyugdíjasnak, ez kissé szerintem abnornális állapot. :D

ghepard Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3984

Talán még abban se lehetsz biztos, hogy az az egy kihagyás tényleg kihagyás volt. A is lehet, hogy csak annyira gyenge volt, hogy úgy érzed, hogy mintha kihagyott volna egy pulzust. Ha egy ilyen gyenge pulzus van, akkor a következő (vagy a következők) jóval erősebb és akkor az ember úgy érzi, mintan durvábban verne a szív. Ezt azt hiszem mindenki megéli és az emberek 99% nem is tudja, hogy ilyesmiket él át. Én már kb 11-12 éve minden éjjel mérem a pulzusomat, gyakran többször is. Én is tapasztaltam már, hogy időnként kihagy egy (de csak egy). Aztán idővel észrevettem, hogy nem is hagy ki, csak nagyon gyenge (három ujjal már tudtam észlelni, mert jó ideig csak egy ujjal mértem). De nagyon ritkán találkozok vele, mert nem mérem a pulzusomat egész nap. Az összidő általában 4-5 mp, ebből már tudom, hogy mennyit ver. De néha tartom az ujjaimat egész percig. Mikor a holdnegyedek hatását mértem fel a szívre, akkor (2007-ben azt hiszzem sok napot (40-et) áldoztam erre) 5-6-szor is mértem minden éjjel. Ismert tény, hogy holdnegyedekkor lassabban ver a szív, kb 10-12%-al. Tény, de nemigen tudni, hogy  pontosan miért van ez. Nem nagyon hittem benne, de a 40 napos kisérleteim igazolni láttatták ezt a tényt. Akkor fel is figyeltem, hogy azokon a napokon (tehát holdnegyedekkor) szinte mindig volt, hogy egyszer észrevettem azt az egy gyengébb pulzust.....

 

Ezt tehát mindenki átéli, csak nem tud róla majd senki, mert nem figyeli le magának. Te most nagyon figyeled és ez, hogy úgy mondjam egy kicsit ki is készít lelkileg, amitől egy kicsit durvábban éled meg. Erre abból következtetek, amiket írogatsz. Ha próbálsz lazítani, meditálni, kikapcsolni (lehet nincs is jobb a szívre), akkor ritkábbak és enyhülnek is azok a dolgaid. Lehet, ha fokoznád a nyugalmat, meditácót stb - egy idő után azt se tudnád, hogy mi az............

Előzmény: GGabor1 (3980)
GGabor1 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3983

Miért, neked milyen jellegű szívpanaszaid voltak?

Amúgy köszi az ajánlást, utánajárok. :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3982

Persze két "L"-el állítom... :-)

Előzmény: Törölt nick (3981)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3981

Szedjél panangint, nagyon sokat segít az ilyen gondokon. Napi 2x2-t nyugodtan bekapdoshatsz belőle. Álítom hogy nekem többet segített mint a béta-blokkoló (carvedilol).

Előzmény: GGabor1 (3980)
GGabor1 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 3980

"egy sorozat sem veszélyes max 3 tagig, ezt köetően lehet baj, mert kamrafibrilláció lép fel."

Hát ez kissé hihetetlenül hangzik. Bár attól függ, milyen "extráról" beszélünk. Pl. ha olyanról, hogy minden második ütés kihagy és aztán nagy dobbanás jön, akkor szerintem sokan már rég belehaltak volna ebbe-fibriláltak volna, mert elvileg szokott olyan lenni, hogy akár percekig minden másidik kihagy-bedobban (mintha te is írtál volna ilyet vagy egy hete), és mégsincs semmi bajuk.

Bár igazából nálam lehet, hogy nem is extra-sorozat van, nem tudom, nehéz ezt így megfogalmazni, illetve én sem vagyok teljesen biztos benne, hogy mit érzek olyankor, mi lehet ez. Mintha csak egx konkrét extra lenne, egy kihagyás, és utána egyszerűen nehezen áll vissza a normális ritmusra a szívem, mint írtam már párszor, olyan, mintha vagy 10 másodpercig lassabban verne, lüktetne és ezt a torkomban érzem (néha van köhögtető érzés is közben). Olyan érzés konkrétan, mintha mindjárt leállna a szívem ugye. Na most azt is kérdeztem már, hogy volt-e valakinek 'konkrétan' ilyen, de nem kaptam rá választ. :D Illetve hogy nem tudja-e valaki, hogy pontosan mi ez. Lehet, hogy tényleg csak egy sima extra, ami egy rövid időre "megbolygatja" a szívritmust? Ez normális? Az extra az nem csak egy pillanatnyi "élmény", hogy egy pillanatra kihagy vagy éppen jön egy nagy dobbanás, aztán utána már minden oké, teljesen normálisan ver a szív? Például Holter78, nálad ez hogy szokott lenni? Csak egy-két pillanatig tart az aextra és túl is vagy rajta? (Azt hiszem ezt is kérdeztem már, de nem emlékszem rá, hogy erre konkrétan válaszoltál volna, de ha mégis, akkor elnézést. :))) )

 

"Tényleg el kell menni kardiológiai vizsgálatra, egésen addig míg nem sikerül végre legalább egyszer elkapni ekg-n, utána tudnak rá valamit mondani."

Igen, csak akkor engem például legalább egy hétig folyamatosan vizsgálniuk kellene, mert most sem volt már vagy egy hete ilyen "sorozatom" vagy "szívakadozásom". :D De talán "sima" extra sem.

 

A Mangnerotot köszi, jónak tűnik!

holter78 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3979

Igen azt mondták,hogy egy sorozat sem veszélyes max 3 tagig, ezt köetően lehet baj, mert kamrafibrilláció lép fel. Én most nagyon örülök, hogy sikerült végre rögzíteni ezeket, mert látszik, hogy monomorf jellegűek, izoláltak, és átalában egyes VES-ek. A stressz egyértelműen provokálja. Tényleg el kell menni kardiológiai vizsgálatra, egésen addig míg nem sikerül végre legalább egyszer elkapni ekg-n, utána tudnak rá valamit mondani. Magnerotot kell szedni drága de ez a legjobb! A magnézium egy természetes kálcium antagonista szer olyan mint a veramapil, ezért a sejteken keresztül szabályozza az elektromos ingerületet: itt egy leírás róla:

 

Kalcium antagonizmus A magnéziumion (Mg2+) hidratált állapotban nagyobb, mint a kalcium ion (Ca2+) és így képes azt kiszorítani a helyéből. tabl.3. Ez a kalcium antagonizmus, ami azonnali hatású az izom-, valamint az idegsejtekre; a sejtmembránokon a magnéziumion kalcium kötődési helyeket foglal el és így a kalciumot a kalcium-csatornába szorítja anélkül, hogy maga is oda kerülne. Ennek gyógyszertani hatásai: Az erek tágulnak, Javul az oxigénháztartás - részben a fokozott ellátás, részben az alacsonyabb felhasználás miatt.

 

Tehát lényegében hasonlóan működik mint a veramapil gyógyszer.

 

Remélem segítettem valamit!

 

 

Előzmény: GGabor1 (3956)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3978
GGabor1 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3977

"elkezdtem szedni az antidepit"

No erről nem is beszélve. Biztos ezektől vagy jobban inkább, nem hinném, hogy a krónikus szívbetegséges gyógyszertől. De te érzed. :D

Engem egyébként már az a rengeteg mellékhatást is elriasztott, ami ennek a papírjára van írva. Igaz, a concornál is kilométerhosszú a lista, meg szinte minden gyógyszernél... mindenesetre nekem valahogy nem bizalmam ezekhez, főleg a szívgyógyszerekhez.

GGabor1 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3976

... mondjuk megnéztem neten, hogy mi ez, hát itt azt írja, hogy magas vérnyomásra és "krónikus szívelégtelenségre" jó. Persze ha neked használ, akkor oké, bár lehet, hogy inkább a Xanaxtól vagy jobban, mint beszéltünk róla, valószínűleg egyikünknek sincs szervi eredetű problémája ("krónikus szívbetegsége"), tehát akkor ez a gyógyszer nem sokat változtathat a helyzeten. :) De ezt persze neked kell érezni.

Nekem mindenesetre biztos nem jó, mert az alacsony vérnyomás itt is kizáró tényező, ami a szedést illeti. Mindegy, remélhetőleg nem is lesz rá szükségem. :)

GGabor1 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 3975

Szia!

 

Örülök, hogy jobban vagy, és igen, mostanság engem se nagyon "zargattak" az extrák. :) Kb. 5 napja asszem egyet se éreztem, "simát" se, de olyan sorozatféleséget vagy mit azt pláne nem. Igaz, időnként volt rajtam egy ilyen furcsa izgatottság, meg tán a pulzusom is szaporább volt, de szerencsére szabályos maradt a szívverésem, nem került meg (pedig, mint írtam, általában ilyenkor szokott ez jelentkezni nálam, teljesen nyugodt állapotban ritkán vannak extrák és szívritmuszavarok). Szóval egyelőre minden OK. Én csak Frontint szedek amúgy, napi összesen 0, 5 mg-t. Mondjuk lehet, hogy ezt majd kicsit emelem, mert azért ez még eléggé gyerekadag, tán kevesebbszer lenne rajtam ez a hülye, ok nélküli izgatottság is nagyobb dózis mellett. :) No majd még meglátom.

Ezt az általad említett gyógyszert azért megjegyzem (köszi a tippet), ki tudja mikor lesz még rá szükség...

 

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: holter78 (3972)
holter78 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3974

Köszi szépen!

Előzmény: Ibobo (3973)
Ibobo Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3973

Szia! Őszintén örülök neki, hogy használt a gyógyszer.

További jobbulást kívánok!

Előzmény: holter78 (3972)
holter78 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3972

Sziasztok!

 

Nem merem elkiabálni, de úgy néz ki, hogy a Nebilet mellett csöökentek az extrák, a pulzusomat sem csökkenti 60 alá, és ami a legjobban tetszik, hogy terhelésre a pulzusom is emelkedik, nem kiugróan de felmegy gyors séta, pakolás közben 130-ra is. A concort 8 évig szedtem 4 évig 5mg-ot, mellette robotüzemmódban voltam, mivel a pulzusom 47-53 között volt, és hiába tekertem a szobabiciklit nem ment fel a pulzusom 110 fölé. Ezáltal nem is tudtam megdolgoztatni a szívemet rendesen. Esetleg van még valaki ibovoon kívül akinek bevált és csökkentette az extráit a nebilet?

 

Hol vannak a régi fórumos extrások? Remélem jól vannak, és azért nem írnak már ide.

 

Most megfáztam szerintem ez is növelheti az extrákat. Amit nagyon jónak találok, hogy napi 2x 10 percet szobabiciklizek 120-as pulzussal extrák nélkül. Az extrák többet jelentkeznek, evés után, valmint ha hason fekszem, járás közben szerintem kevesebb van.

 

Jelenleg táppénzen vagyok elkezdtem szedni az antidepit ez még két hét, valamint 3x0,5 xanaxot, és 2x 2,5mg nebiletet. Szeretnék minél előbb rendbejönni.

 

Remélem Gábor te is jobban vagy, nem zargatnak az extrák!

 

üdv!

 

 

 

holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3971

Kedves Gábor!

 

Szerintem neked sincsen komolyabb bajod, van egy mappám ahová elteszem az orvosi leleteimet. Ezek szerint 2004-2009-ig kb 40 db egk készült és nem sikerült elkapni a ritmuszavart. 2009-ben amikor éreztem a furcsa érzést pont a háziorvosomnál voltam és sikerült rögzíteni a kamrai extrákat, álalában egyes, de volt kettes elrendezésű is. Azóta pontosan tudom, hogy amikor érszem a furcsa érzést extrám van. Szerintem ez így rosszabb, mert kialakult a pánik hozzá. volt olyan hogy a 24h holter 10 db-ot rögzített, és volt hogy 4000-et. Nem tudom mitől lehet ez. Kicsit félek attól, hogy mindent rá lehet fogni a vegetatív idegrendszerre. Te nem vagy ezzel így? Szerintem nem tudják az okát az orvosok!

Előzmény: GGabor1 (3970)
GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3970

... amúgy meg te is azt írtad, hogy a nyugtatók segíteni szoktak, illetve hogy amikor antidepresszánst szedtél, akkor mintha egyáltalán nem is lettek volna extrák... és mivel ezek nem szívgyógyszerek, nem befolyásolják a szívet, így ez ha ezektől javul az állapotod, akkor ez szintén arra utal, hogy nem szív eredetű a gond. :) Szóval szerintem felesleges azon aggódnod, hogy valójában szívbetegséged van, csak az orvosok nem akarják kezelni stb. A lelki eredetű problémák nagyon sokféle tünetet tudnak okozni ugye, főleg a depresszió, meg pánik, ilyesmiről lehet szó, lelkileg kell helyreraknia magát az embernek, meg az idegrendszert erősíteni. Ha meg nagyon vészesnek érzet a helyzet, akkor tényleg szedjed megint rendszeresen az antidepresszánst (amúgy ennek mi a neve?).

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3969

Ja valahol olvastam, hogy refluxod is van. Mit szedsz rá? Lehet, hogy az is közrejátszik az extrákban, már a gyógyszer... eterféle mellékhatásuk van az ilyen protumpumpagótlóknak, elég megnézni a papírjukat...

Arról nem is beszélve, hogy az ásványi anyagok felszívódását bizonyítottan csökkenti a kevés gyomorsav (márpedig ha ilyeneket szedünk, eléggé lecsökken a sav a gyomorban). Az ásványi anyagoknak pedig, mint tudjuk, fontos szerepül van az idegrendszer, illetve a szív működésében.

Én amúgy Nolpazat szedtem évekig, és ki is alakult magnéziumhiány, mint írtam, valszeg emiattt... csökkentettem is a gyógyszer adagját, illetve rendeztem az mg-hiányt, bár lehet, hogy még mindig alacsony kissé, és ez is közrejátszik az extrákban, ki tudja. Mindenesetre most azt tűztem ki célul, hogy teljesen elhagyom a gyógyszert. Ja és persze igyekszem minél egészségesebb dolgokat enni (sok zöldséget, gyümölcsöt), amikben alapból sok a vitamin-ásványi anyag (csak ez az optimális, az ilyen mindenfajta multivitasminok és mesterséges ásványi anyagok, magnéziumtabletta stb. elvileg kevésbé szívódik fel jól és nem is egészséges hosszú távon ilyeneket szedni). Szóval tuti, hogy a táplálkozás, az elfogyasztott ételek is számítanak.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3968

"és szerintem mivel én is úgy kezdtem ahogyan te csak rosszabb lesz"

Én azért bízok benne, hogy nem. :D Vagy hát legalábbis igyekszem pozitívan hozzáállni, és lehetőleg minél kjevesebbet rágódni ezen, mert tudom, hogy ha rágörcsölök, csak rosszabb lesz, ezt tapasztaltam is már, mint írtam.

Relaxációval-meditációval próbálkoztál már? Érdemes, teljesen lenyugtatja-kikapcsolja az embert, én csinálgatom, bár tény, hogy nem mindig van hozzá kedvem-türelem.

GGabor1 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3967

Szerintem nem szívbetegség (legalábbis nincs "strukturális" alapja, elváltozás a szívben, akármi), amúgy kimutatták volna a műszerek, meg a rengeteg vizsgálat. (Engem is néztek már sokszor EKG-val, meg 1, 5 éve volt teljes kivizsgálás, sima EKG, terheléses EKG, Holter 1 napig, szívultrahang), de abszolút semmit nem láttak, még extát sem. Pedig tényleg alaposan megnéztek.) Szóval nem hinném, hogy csak elbagatelizálják az orvosok, valójában betegség, de nem kezelik... nem hinném. Idegi-pszichés ez tényleg, hát nem véletlen, hogy főleg a szorongó, hipohonder egyéneknél jelentkezik főleg, akiknek amúgy sem jó az idegrendszerük. :) Illetve mint írtam nálam is főleg akkor van, ha már alapból izgulok vagy ideges vagyok, szorongok, akármi, teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott, netán boldog állapotban nagyon ritkán fordul elő, szinte sose, meg ugyebár volt olyan, hogy hónapokig nem éreztem (tán neked is, mintha írtál volna ilyet). Ha szervi lenne, nem múlna csak úgy el.

Én inkább attól tartok, hogy ha sokáig fennáll-gyakran előjön, akkor nehogy esetleg előbb-utóbb okozzon valami tényleges szervi elváltozást-szívbetegséget... de mondjuk mindenhol azt olvastam a neten, hogy ilyen nem fordulhat elő, az, hogy egy ütemet kihagy, vagy akár többet egymás után, semmilyen következménnyel nem jár 'egészséges' szív esetén. Max. ha valakinek alapból van már valami szívbetegsége, de nekünk ugye elvileg nincs... szóval szerintem próbáljunk lazítani. :) Persze ezt tényleg könnyű mondani, de hát meg kell próbálni.

holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3966

Szerintem ez egy szívbetegség, csak az agyra fogják az orvosok, mert másra nem tudják. Ami tény, hogy ezt a ritmuszavart nem lehet gyógyítani, ezzel együtt kell élni(ezt amúgy annak az orvosnak akinek nem volt még ilyen nagyon könnyű mondania), és szerintem mivel én is úgy kezdtem ahogyan te csak rosszabb lesz. Én anno vérnyomásmérőn vettem észre, hogy kihagy a csipogás, akkor elmentem ekg-ra és elcsípték. Előtte voltam vagy 20x ekg-n és mindegyik negatív lett. Neked lett már egk-n kimutatva, hogy milyen típusú extrád van? Nekem isolalt kamrai monomorf jelleggel. Azért jó, hogy legaláb  kettem segítjük egymást, ha van kérdésed mivel már jobban vagyok szívesen segítek.

Előzmény: GGabor1 (3964)
holter78 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 3965

Én úgy döntöttem leszedálom magam amíg nem hat az antdepi, mert máshogy nem tudok kikerülni ebből a szar helyzetből. Mára csökkentek az extrák, de azért még vannak, de legalább nem minden percben. Nekem sex közben még nem volt hál' istennek,  Ezidáig terhelésre megszüntek a panaszaim. Én egy dolgon rágódom, miért nem foglalkoznak az extrás betegekkel, azért mert nem tudják kezelni,vagy azért mert ártalmatlanok.

Előzmény: GGabor1 (3964)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!