Keresés

Részletes keresés

Dolna46 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1852

Nálunk is "szaporodott" a család: Ágika kapott egy kiskutyát, 8 hetes, aranyos jószág - nagyon boldog vele...

 

Ez az esős idő most rosszkor jött, nem szaladgálhatnak az udvaron.

ovics Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1851

Tényleg nem lehet a Treyan mellett napra menni? Nem, mintha szeretnék napozni, de 1 hétig júliusban jógatáborban leszek a Balaton parton

.A mostani nagyapa (férjem) és a fiam

Fiam és a fia (uncsim)

 

 

Kapnak a gyerekek gyereknapi ajándékot.......... Misike egy vagány siltes sapit,a fiam, lányom és menyem hűtőmágnest. A fiaméra az van írva:" Apa bárki lehet, de Apuka egy kincs", menyemére: "Az Anya kezében tartja gyermekét egy ideig, de a szivében örökké". Lányoméra: "A siker sokszor egy karnyújtásra van."

 

Olyan kellemes hüsi a levegő, bár hallom, a Dunántúlon nem azt mondják, hogy kellemes. Vihar.

 

Valahogy jobban bírom a hüvöset, mint a kánikulait. Lehet, a korral jár.

 

Ki hogy's mint van?

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1850

Nyami:-) Hú, mennyire szeretem a spárgát és a krémleveseket (tegnap zöldborsókrémleves volt).

 

Megnéztem a csuklós videót, annyira aranyos (!!!!) ,  "méltósággal" és nyugodtan viseli, ahogy kibukik a huuukkk :-)))

Előzmény: ovics (1849)
ovics Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1849

Mai menü:  spárgakrém leves és Volkorn spenótos spagetti

 

 

http://ovics.gportal.hu/

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1848

Sejtettem, hogy ez a savasság, túl sok "sav-hulladék" van a szervezetben dolog is benne lehet a pakliban. Olyan nehéz kikerülni, hogy az ember mindenféle ez+azt egyen, általában elolvasom a kisbetűs részeket, kerülöm az E betűket tartalmazó ételeket, a "tartósítószert nem tartalmaz" dolgokat veszem, de még így is sok minden mű-vackot megeszünk. Szinte mindenben van természetazonos aroma, meg ki tudja mi minden, a levegő minőségéről már nem is beszélve.

 

Erről a savas-lúgos történetről is én például csak néhány éve hallottam, korábban vagy elkerülte a figyelmem (nem volt semmi bajom és 48-50 kg voltam, nem 56-57, aki kis túlzással, egy szelet kenyértől is hízik 10 dekát), vagy nem is volt még téma, nem is tudom. Hiába beszélnek a "sok zöldség"-ről, én ugyan még a piacon sem tudom mindig, hogy mit veszek, hogy honnan származik stb. Például nyáron is igyekszem a kicsit "gyatra" kinézetű zöldségeket vásárolni, azok legalább tuti a természetben "nőttek fel", verte őket az eső:-) Nem igazán csípem a "génkezelt" óriás paprikát, paradicsomot, meg télen a görögdinnyét:-)

De hát nem kérhetem el minden kofától a származási igazolást. Egyébként is minden zöldségre azt írják: magyar árú, csak azért, mert ez most sikk és így jobban fogy... na mind1, ez van:-) Ez egy jó tájékoztató cikk savasság ügyben, sok hasznos infóval: http://alkalive.hu/ph_megertese.html

 

Néha úgy szeretnék egy "legelőn" lakni, valamelyik magas hegy tövében, pl. az egyik kedvenc helyemen, Bernau am Chiemsee-ben, a bajor Alpok lábánál (de szó szerint a lábánál!), a harmadik legnagyobb tó (Chiemsee) közelében, Németországban. Persze lehet, hogy ott meg megölne az unalom? :-) Igaz, hogy Párizst azért jobban szeretem, de hol van ott "legelő?:-)

 

Doktornéni, nálam átment a vizsgán:-))

 

Néhány - jókedvre derítő - fotó Chiemsee-ről, kicsit szép, nem?

Előzmény: ovics (1844)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1847

Ma kukorék-reggel van, csak tudnám, hogy miért keltem fel hajnali fél 6-kor? :-)

 

Igen, csatalakozom az előttem szólóhoz, ez jó ötlet, mármint a receptek megosztása:-)

 

Mindig csodálkoztam rajta, hogy milyen hatalmas erejük van a bébiknek, úgy képesek szorítani, hogy nem egyszerű kiszabadulni.

Bocsi, de ezek az édes fotók, előhozzák bennem a régi emlékeket, milyen régen nem is gondoltam már rá, max. a családi nagy "mi történt a amikor még..." című mesedélutáni "előadásokon":-) Volt egy időszak, amikor az volt a fiam szokása, hogy miközben meséltem neki, a kiságy rácsán keresztül be kellett dugnom a kezem, hogy meg tudja fogni az egyik ujjam, ne tudjátok meg, hogy hányszor aludtam el úgy hosszabb-rövidebb időre, a kiságy előtt lévő szőnyegen, hogy közben a kezem bent volt a kiságyban és a fiam álmában is fogta az ujjam:-)) Amikor a zsibbadásra felébredtem, csak nagyon óvatosan tudtam "kiszabadítani" magam:-)))

Előzmény: viharos szél (1846)
viharos szél Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1846

Dönölű vasököl!!!!!!

Igen, nekem is jót tenne. Azt a cukkiniset ki fogom próbálni, meg a patikában beszerezhető port is. Az étlaptervet majd mindig tedd közzé, mint a  konyhafőnök ajánlatát. :-D

Előzmény: ovics (1845)
ovics Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1845

Neked is lúgosítani kellene. Vettem ma gyógyszertárban készitett bázikus port és a lányomnak Protexin-t. Neki is visszafolyik. Remélem megoldjuk.

Előzmény: viharos szél (1838)
ovics Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1844

Szerintünk már évek óta van ilyen allargiája, de a gastroenterológus mindig refluxszal kezelte.Minden bogyót kipróbált, semmi nem használt.

Valószinű a savasságtól lehet, szintén arra gondolok. Majd ezen is túl leszünk :-)) Ma tört újkrumpli volt zabpehelybe forgatott ,kisütött cukkinivel.Tök jó...........

Ha már így belegabalyodtam, elővettem a glikémiás könyvemet és azt is hozzáigazitom, valamint a lúgosítás könyvemet. Szóval 4 helyről szedem össze a tudást.................ismét.

Le fogunk fogyni, meglátjátok!!!!!!!!!!!!!!!! ja, és átmegyünk lúgosba :-)))

 

Olvastam, hogy az elsavasodás rossz az RA-nak és enyhíti a lúgosság. Már ez is jó hír.

 

Nekem kb 15 éve megállapitották, hogy perubalzsam allergiám van..................az aztán tényleg rossz volt. Dokinéni mondta, hogy befőttes üveg a fejemre és akkor ok. Éveken át kipatasztaltam, milyen mosóport,  fogkrémet, sampont, desodort, tusfűrdőt használhatok.

Öblitőt nem,konzerveket-befőtteket nem, gyógyteákat nem, sminket nem, fahéjat nem, ragtapaszt nem, gyantát nem  használhatok.Van 2 oldalas apróbetűs listám. 

Megjelentek az ősz hajszálaim és tétlenül nézem.

 

Ergó........akár doktorálhatnék, nem gondolod? :-)) ( unokám vasökle )

Előzmény: .ETNA. (1843)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1843

Nana, csak ne bántsd, legalább babonából ne:-)

 

Akkor Nálad igen komoly előkészületeket jelent egy-egy főzés, milyen jó a Lányodnak, hogy ilyen aranyos és gondoskodó Anyukája van!!!! No és egy aranyos cica sem árt a háznál:-))))

 

Az ételallergia elég vacak dolog, szerintem egy felsőlégúti (szem, orr) pollen allergiát sokkal jobban lehet kezelni, hiába azt mondják, hogy na ja, de azt nem lehet elkerülni (hiszen a virágok, fák mindenütt ott vannak), de legalább vannak rá orrcseppek, gyógyszerek. Viszont az ételallergia agyilag, "idegileg" készíti ki az embert, állandóan figyelni, hogy miben mi van (pláne ha alapdologra vagy allergiás), hogy ezt megehetem-e, vagy inkább mégsem, arról, hogy étterem, vagy egy laza, spontán vacsorameghívás... már ne is beszéljünk....... brrrr ez elég nehéz lehet:-(

 

Szerencsére a fiamnak csak egy rövid ideig volt, még pici korában, ételallerigája, tojásra, de csak 2 keresztes, ami elég gyengének számít. Aztán valahogy, rövid idő alatt, teljesen elmúlt, magától...

 

A Lányod mióta lett ezekre allergiás? Esetleg mindig is az volt, csak most, valami miatt, felerősödtek a tünetek? Ha ez utóbbi, akkor lehet, hogy éppen az "elsavasodás" okozza?

 

Azért milyen jó az internet, gondolj bele, hogy mennyivel nehezebb lenne megfelelő recepteket keresni, ha nem lenne a net... igaz ugyan, hogy sokszor szinte "beszippantja" az embert (észre sem veszed és órákon keresztül a gép előtt ülsz), de azért nagy "áldás" is, ha valamire égető szükség van:-)

Előzmény: ovics (1842)
ovics Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1842

Bocsánat......................nevemre ne vegyem?  :-))

 

Dolgozok a gépen és közben bújom az oldalakat, ahol receptek vannak...................lányomnak tegnap kimutattak jópár ételallergiát, köztük élesztő,tojásfehérje,vegeta, kávé, stb. Ezekre mi is gyanakodtunk.

Viszont 30 %-os candidagomba többlete van (ebben nem hiszek annyira ) és el van savasodva a szervezete. A fiamnál is kimutatták vérből kórházban a savasodást.

Na egy újabb programom lett, hiszen a lányom átjön ebédelni mindennap.Itt lakik a közelben és így segitjük, legalább kimozdul, hiszen otthon dolgozhat.....szakfordító egy cégnél. Ha nem vagyok itthon, előző napon úgy főzök, hogy legyen ebédje,de nem viszi haza. Akkor is jön ebédre, rájöttünk a macska miatt.  :-))

 

Tulajdonkléppen mindegyikőnkre ráfér egy diéta. Minden rosszban van valami jó :-))

Előzmény: .ETNA. (1841)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1841

A lényeg, hogy szerencsére elmúlt, a szegény kis Trexantól pedig akkor most bocsánatot lehet kérni, nem is "ő" okozta:-)))

Előzmény: ovics (1839)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1840

Egy jó kis cikk a májtisztításról, méregtelenítésről:

 

http://www.origo.hu/egeszseg/20110427-igy-segitsuk-a-maj-mukodeset-majtisztitas-meregtelenites.html

ovics Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1839

Gyomorfájásnak vége :-)) Reggeli kinlódásomnál megkérdezte a férjem, nem sav-e.........................hogy nekem milyen okos férjem van !  :-))  bevettem 2 Nilacidot, azóta minden ok. Nekem nem folyik vissza, nincs refluxom, ellentétben 2 gyermekemmel, igy tudom , mi az.

 

Rá is jöttem, mi okozta. csináltam 3 hetes citrom-fokhagyma kúrát és a Trexanos nap után nem méricskéltem a napi adagot, hanem egy slukkra a végét felhörpintettem. időben is stimmel a fájdalom jelentkezése.

 

Most, hogy már tudom, megnyugodtam.

viharos szél Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1838

Nekem nem fáj, hanem ég a gyomrom, Nolpazat szedek rá, ha szedek. A mellékhatások közt: szájszárazság, izületi fájdalom, bokaduzzanat, vizesedés a kezeken, és mindezt egy sjögrenesnek írták fel.  :-(

Az étkezéseket próbálom úgy alakítani, hogy ne follyon visszafelé a gyomorsav.

Előzmény: ovics (1836)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.22 0 0 1837

Hupsz, már be kellett volna vennem, ide is hoztam a teát a gép mellé (persze a Trexant nem - én okos), de aztán belefeledkeztem a netezésbe... még jó, hogy eszembe juttattad!! :-))

 

Korábban már írtam, hogy az egyik infúzióm alkalmával panaszkodott egy idős - szintén RA-s - néni, hogy milyen rosszul van a Trexanos napokon, mivel ugyanaz az orvosunk, javasoltam, hogy amikor majd bejön a főorvosnő, mondja ezt el és kérjen valamilyen gyomorvédő gyógyszit... így is tett, de végül nem plusz gyógyszert kapott, hanem ezentúl injekció formájában kapja a Trexant. Szerencsére a lakása közelében van a rendelő (ahogy elmesélte), így simán besétál hetente az injekcióra, de mivel egy vidéki kis faluban lakik, így akár ki is megy injekciózni az asszisztens. Ha belegondolok, elég logikus döntés volt az orvosom részéről, mivel gondolom injekció formájában közvetlenül kerül a véráramba (vagy mifene) a Trexan, így nem irritálja a felszívódás során a "belsőségeket" :-)

 

Ha nem valamilyen gyógynövényes ez+azt szeretnél, hanem konkrétan gyomorvédő gyógyszert, azt - szerintem - úgyis csak receptre kaphatod, így a neve talán mind1 is, úgyis a dokid dönti el majd, hogy melyiket javasolja.

 

 

Előzmény: ovics (1836)
ovics Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1836

Csütörtök a Trexanos napom................péntek reggel óta fáj a gyomrom. Nospa ideig-óráig használ, de keveset.Olyankor ennem kell, olyan téveszmém van, hogy elmúlik, de nem.

Régebben kérdeztem, mit szedtek a gyomorra, most visszaolvasom, meg kell találnom. Hétfőn felhivom a dokinőt.

Ugye a Trexan mellékhatása jött elő........ja és hányingerem is van néha. nem vagyok terhes, mert ahhoz Nobel díj kellene .-))

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1835

Igaz:-)) Már mondogatom, programozom magam egy ideje, sőt még a horoszkópom is azt írja: pénz áll a házhoz:-)

 

Milyen nagyon édes a fotón, irigyellek a kisbabázásért!!!  Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem  pl. ha meglátok egy ilyen aranyos babuci-fotót, rögtön bevillan (szinte érzem) azt az utánozhatatlan, hintőporral stb. keveredő kisbaba illatot, ami belengi azt a lakást, ahol újszölött van. Ha belépsz egy ilyen helyre, azonnal érzed. Hát jó régen volt nálunk ilyen.... de, hogy én mennyire imádtam puszilgatni a fiam, s hogy ezt ő mennyire imádta, olyan jó kisbaba-illata volt... nem mellesleg, még most is :-)))

Előzmény: ovics (1833)
ovics Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1834

ovics Creative Commons License 2011.05.21 0 0 1833

Agykontroll??????????????  :-))

Ma megnyertem a lottó 5-st.

 

Előzmény: .ETNA. (1832)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1832

Kedves Dolna, egyáltalán nem biztos, hogy döglődik, lehet, hogy csak szerelmes? :-)) Elvégre május van, vagy mifene:-)

 

Hát az nem jó, mitől lobban be ilyenkor? Időjárás, erőltetés, vagy "ki tudja" ?

 

Vigyázz Magadra és csak óvatosan azzal a 15-20 lépéssel, mert ilyenkor - amikor minden mozdulat fáj - a legkönnyebb elesni!!!

 

Hupsz, visszaszívtam, nem festeném az ördögöt a falra. Inkább azt mondanám (hátha bejön), olyan jó, hogy megnyertem holnap után a főnyereményt:-))

Előzmény: Dolna46 (1831)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 1831

Sziasztok!

Már másodszor írom, az első elszállt, v. megzabálta a gépem /döglődik/.

Végre, hogy jó idő van, annak ellenére örülök neki, hogy a kopásos forgóm belobbant, alig tudok menni, 15-20 lépés, aztán annyi. RA-ilag jól vagyok, köszönhetően a Mabhterának.

 

Nektek is fájdalommentes, szép napokat kívánok!

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1830

Azért ez nem semmi volt, én is láttam a híradóban a viharról szóló híreket, szerencsére mire átért a mi "térfelünkre", teljesen lecsendesedett. Tegnap végülis csak egy kis eső lett belőle, viszont most fújdogál egy kis gyenge szellő, őszi, borongós idő van és ugyan csak "lightosan", de azért stabilan esik az eső:-(

 

Egyébként imádjuk - még a kutyikánk sem félt tőle, igaz a szelet és a mozgó faleveleket nem csípte - az igazi nagy viharokat, amikor csörög-dörög-zörög-csattog és csodaszép villámok cikkáznak, persze csak az ablakból, vagy az erkélyről. Gondolom, hogy az, amikor a szél már a ház cserepeit bontogatja, nem ennyire "szépséges":-)

Előzmény: Dolna46 (1827)
ovics Creative Commons License 2011.05.16 0 0 1829

Mutatta este a tv, hogy milyen tornádó volt arra. nem irigyellek.

Májusi eső aranyat ér, de nekem már ennyi arany elég. nem vagyok arany mániás.

Előzmény: Dolna46 (1827)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1828

A délelőtti verőfényes napsütés után, elhozta a szél nyugatról a rossz időt, bár még nem hűlt le a levegő, nincs hideg, de már fújdogál a szél, a fák pedig kellemesen "susognak" és már nem látni a felhőktől a napot. Lehet, hogy ez már a viher előtti csend?

Előzmény: Dolna46 (1827)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1827

...lakhelyem az Alpok lábánál, a vasi megyeszékhelyen van. Egyébként piszokul lehűlt a levegő, a szél már csillapodott egy kicsit, de egyfolytában esik, tegnap este óta.

 

A konyhában kellemes a hőmérséklet, sül a fahéjas muffin, nagyon jó az illata. Felét leviszem az unokáknak!

 

Kellemes vasárnapot!

Előzmény: ovics (1826)
ovics Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1826

Jesszusom, merre laksz? Itt Kispesten csak borult, de a hőmérséklet friss, kellemes.

Előzmény: Dolna46 (1824)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.15 0 0 1825

Na szép, az időjárás is kicsit mintha megbolondult volna, tornádók, jégesők stb.stb., hihetetlen.

 

Akkor már csak a méhek rajzási (vészhelyzet esetén:párzási) szokásai fejezet marad:-))

Előzmény: Dolna46 (1824)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1824

Az időjárásról jobb nem beszélni! 100 kb/órás széllel megjött az eső!!! Tisztára ítéletidő! Az esőnek egy haszna van: elveri a polleneket.

Előzmény: .ETNA. (1823)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.14 0 0 1823

Ezt ismerem:-)) Én is bevonzom a dolgokat, na jó, néha a jót is, de leginkább ... nah, inkább beszéljünk az időjárásról:-)

Előzmény: zsombolya (1822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!