Nem akarlak rábeszélni, sőt alul elolvasva a véleményemet tán azt szűrted le, hogy a kétlapátos túl macerás. Ha én most vennék, akkor 4.5 év egylapátossal sütés (nem kevés!) és 15 kenyérsütés kétlapátos tapasztalatából a jobb kenyér miatt a kétlapátost venném. Ön dönt! :)
Meg van még hozzá egy mérőpohár, 1 csésze / 250 ml méretű (mind a kétféle beosztás van rajta) és egy mérőkanál, az egyik vége 1 teáskanál, a másik 1 evőkanál méretű. Ezek műanyagból vannak.
Egylapátos. Fémből van a lapát, és az is teflonozott.
Eleinte a tengelyre ragadt rá, de áztatás után könnyen lejött róla, mostanában a kenyérbe ragad bele. Van hozzá egy kis kampós valami, azzal lehet kihúzni.
Ezekből a hasonló árú gépekből szerintem is azt érdemes venni, amire hosszabb a garancia, mert nagyjából egyforma a tudásuk.
És ez egy-, vagy kétlapátos ? Jókat olvastam a tescósról is és lidlisről is, nagy valószínűséggel maradok az egylapátosnál. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a lidlisből is létezik-e egylapátos változat, mert akkor valószínűleg azt venném a hosszabb garancia miatt .
Igen, Tesco-s BMS1 típusú van. Fémburkolatos, fekete műanyag részekkel. Több, mint egy éves, heti 1-3-szor süt, (egyszer volt négy hónap szünet, amikor nem használtuk).
Ugyanúgy néz ki, mint újkorában, nem kopott le a teflon.
Egyszer esett be a kenyér teteje sütés közben, de akkor nagyon, egyébként szépen megkel benne, és többnyire meg is marad a domború alakja. Annyi a gond, hogy a kenyér teteje nem pirul meg elég szépen, csak az oldala. A teteje kb. 2 árnyalattal világosabb.
Először a használati utasításból vettem a recepteket, mostanában ebből a könyvből, http://www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp?konyv=100_ujabb_recept_kenyersuto_gephez&katalogusid=191204 és majdnem olyanok lesznek a kenyerek, mit a képeken (kivéve a tetejüket, ami világosabb). Általában 45 deka lisztes receptek vannak benne, ezzel a kenyér majdnem az edény tetejéig jön fel, ha csak sima fehér lisztből készül (1 teáskanál szárított élesztővel). Ma készült egy "Briós cipó", az pont a tetejéig ért. A korpás, vagy teljes kiörlésű lisztes kenyerek alacsonyabbra nőnek.
Egyébként a gép a leírás szerint 70 és 90 dekás kenyeret tud sütni.
Tesco-s volt, nem jött be. Természetesen garanciás volt még mikor unalmast mondott, visszavittem, rá sem néztek, azonnal becserélték. Persze én nem akartam 2. tescost, ezért különbözetet rászámítva vettem 1 Hausmeistert. Otthon olyanom van már idestova 2,5 éve , csak lapátokat cseréltem benne.
Nincs rajta kikapcsoló, a konnektorba bedugással bekapcsolódik. A 2 lapátot nehezebb kivenni, mint a régiben az egyet, külön-külön is. Az üst beillesztése nagyon passzentos, nem könnyű rátenni a helyére. Az egykarú elindításkor azonnal kevert, így pár perc után ellenőrizhető volt a tészta állaga és korrigálható. A kétkaros kb. 20 percig előmelegít, ezután kezd keverni, így ha ellenőrizni akarom, akkor ennyit kell várni idítás után. Ezek megszokhatók, de macerásabb a régihez képest. Viszont jobb az eredmény is.
Nekem is eddig egylapátos volt, most pár hónapja a Lidl kétlapátos. Az utóbbi kicsit macerásabb, de jobban kever, igaz hosszabban is. 55 dkg lisztből telesüti a nagy üstöt, hogy a kenyér felér az ablakig és kiváló. Elégedettek vagyunk vele, az igazat megvallva ez jobb kenyeret süt a régi egylapátosnál, pedig azt is nagyon szerettük.
Sziasztok! A héten megadta magát a kenyérsütőm (egy egylapátos Clatronic.) Most új vásárlására készülök, de nem szánok rá túl sok pénzt, tehát az olcsó kategóriában gondolkozok, vagy a Tesco sajátmárkás, vagy a Lidl sajátmárkás gépére gondoltam. Ami a kérdés, hogy egy-, vagy kétlapátost vegyek ? Eddig ez az egy gépem volt csak, nincs más tapasztalatom. A kétlapátos géppel lehet kisebb kenyeret is sütni (kb.50 deka lisztből), vagy csak nagyobbakat ? Csak saját magamnak sütök,úgyhogy a méret miatt elég lenne az egylapátos, de ahogy olvasgatom a fórumokat,mintha a kétlapátos "jobb" lenne. Valamint: e kettő (tesco/lidl) közül melyiket érdemesebb választani? A lidlisre mintha hosszabb lenne a garancia ? Van mind a kettőből egy és kétlapátos is ? Várom a véleményeket, mert hamarosan szeretném megvenni az utódot, eléggé elszoktam a "bolti " kenyértől és mielőbb szeretnék megint "sajátot" enni . Köszi!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, jééé tényleg:-))))
Mindkettőt használja a család, de én - szinte - kizárólag a Mozillát (nem is tudom miért?). Egymás mellett van kirakva a két böngésző ikonja, valószínűleg észre sem vettem, hogy az Explorert nyitottam meg:-DD
Néha csodálkoztam is, hogy mi módon tudnak egyesek vastagítani, dőlt betűzni, aláhúzni stb., mert ha pl. a word-ből hozok át formázott szöveget, a formázás "elvész".
De szerencsére, most egy újabb rejtély is megoldódott, ha így haladok, s ha lesz mindig egy kis segítségem, lassan kiismerem az egész világot, végül is remélem van erre még vagy 40-50 jó évem :-)) Köszi!!!
Hát igen gondoltam, hogy kenyértésztából nem az igazi:-))
11 óra 11 perckor, vagy mikor is, szóval, amikor én írtam, akkor tuti volt, e fölött a keret fölött egy narancssárga mezőben voltak a szerkesztési parancsok, éppenúgy, mint pl. a gmail.com-nál, amikor e-mailt írsz... hogy hová tűnt??? Lehet, hogy csak "kísérleti" jellegű volt?? Nem értem:-)
Valamelyik fórumon egyszer már beszúrtam egy oldalt, ahol új gépek vannak felsorolva, fotóval, jellemzőkkel, stb. Ott vásárlói véleményeket is olvashatsz, most megyek a Sex & NY 2 premiervetítésére, de délután majd megkeresem és bemásolom ide, hátha ott találsz valamilyen jó és olcsó gépet, egyébként azon az oldalon a beszerzési helyeket is feltüntetik (ha jól emlékszem).