Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én csontra (pl. csülök) tippeltem volna. Kínai bárdot az emberek többsége hentesbárdnak nézi. Ha nem nyomod neki a flexet, mint süket a csengőt, nem feltétlenül lágyul ki, de az csak arra lesz jó, hogy felhozd az él ívét. Után még nem kis meló lesz az élezés (itt kb le is választod az esetleg megsütött anyagot), mert ha azt akarod, hogy úgy vágjon, mint eddig, akkor el is kell majd vékonyítani a pengét. Nem egyszerű, tekintve, hogy ha jól emlékszem alig több, mint 2 mm a pengevastagság. És ha ezen túljutottál, lesz egy késed, ami kb fele olyan széles, mint ahogy tervezték. Márpedig a kínai bárd pont a szélessége miatt zseniális.
De igen, és ráadásul olyan magasan már túl vastag lesz egy jó élszalaghoz. Szerintem ez már leginkább kuka és inkább vegyél egy olcsó kínai-kínait szénacélból :(
ami így kitörik azt nem rendeltetés szerűen használtad, szóval ha meg is csinálnák akkor is tönkretennéd
bíz bennem mert én sok mindent tönkretettem már :))
amúgy sarokcsiszolóval elvágni és új élt csinálni neki, én inkább egy élszalagos megoldásra voksolnék azt ennyire nem tudod tönkretenni, de nehezebb lesz vele vágni
Hát persze, a befektetett munka/elért élesség aránya továbbra is a szénacélnak a legjobb. Egyszerű élezni, utána szükség esetén gyorsan meg lehet az élt újítani, és az elérhető legjobb élessége (rácsszerkezeti okokból) olyan jó, amivel azután a VG-10-nél és hasonló modern-drága-szinte csak gyémánton élezhető acéloknál lehet a legközelebb találkozni. Nem sokkal rosszabb a szénacálnál használatban a 440c vagy a Morák/Opinelek Sandvikja, de van érezhető különbség.
Mint vadaszember napi szinten használok különböző késeket fejteshez,zsigerelve,csontozashoz stb.
Forumtars keset is használom nagy megelégedéssel!
Eltartossag attól függ hogy mire használjuk!Az elezes már más kérdés! Jómagam egy 1950 évek beli dick acélt használok fenesre!elezesre többféle követ illetve vásznat! sajnos igazán jó követ még nem találtam! Persze aranyáron van csak azért hogy kipróbáljam kicsit drága!
amúgy ezeknek a nem rozsdamentes pengéknek van még valami előnyük?
mert sok-sok éve lényegesebben olcsóbbak voltak a sima szénacélok
utána sokkal jobbak voltak mint az alap rozsdamentesek (amikor még a ko13 volt kb a maxifaszányos elérhető legjobb rozsdamentes) kb azonos árban
most meg amikor a munkadíj sokszor több mint a kés(penge) anyag akkor egy alap rozsdamentes (mint pl a 440c) nemigen drágító tényező a szénacéllal szemben
Ezek a pársoros összefoglalók a Mora honlapon szerintem nagyon leegyszerűsítettek és nem lehet elvonatkoztatni a körülményektől. Ha szárazon és nem korrodáló dolgokhoz használod, pl. egész nap csomagokat bontasz vele, a szénacél és Sandvik éltartási különbsége elhanyagolható lesz szerintem. Ha tengervízzel és halvérrel kell rendszeresen találkoznia, akkor viszont drámai lesz. (És ez Svédo.-ban gyakori lehet, valszeg ezért tartották fontosnak pont ezt hangsúlyozni.)
Na hallod! Az öreg Friedrich 240 éve rájött, hogy a hentesek szeretnek fenegetni aztán úgy gondolta: nosza, csináljunk nekik játékot! :-) Aztán ha sokat fenegetnek, akkor egy irányba tolják az elektronokat és ettől lesz mágneses a balkán acéljuk! :-)
Néha megáll az ember esze, miket lehet itt olvasni.
Te tudod felmérni, milyen és mekkora konyhát visztek, ahhoz válassz kést. Egy átlagos háztartáshoz bőven elég a Dick, mert ha hagyod magad, még valami szamuráj kardra is képesek rábeszélni. :-)
Ne hidd. Egyszer én is vettem egyet kipróbálni (kisebbfajta, hasonló az utolsó linkeden lévőhöz). Nem szeretjük, nem használjuk, már azt se tudom pontosan, melyik fiókban gyűjti a port.