Keresés

Részletes keresés

Dolna46 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 1882

Én már a 179 cm 13-14 éves unokámat sem érem fel, ő hajol le hozzám, ahányszor csak elmegy mellettem, ad egy puszit és azt mondja: "szeretlek, Nagyi"!

Ilyenkor szoktam elolvadni...

Előzmény: .ETNA. (1876)
ovics Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1881

Ma fél3-5-ig egyhuzamban táncoltam. próba volt, mert pénteken és hérfőn is fellépünk. Hétfőn Kerepesen a Kaqun fürdő klubban. Cserébe a műsor után kapunk fejenként 50 perces fürdési  lehetőséget a kaqun vízben.

ovics Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1880

Okos tanács a vődtől..................én minden fontosat a D meghajtóra teszek.

Már alig várom, hogy megdögönyözhessem Misikét. Egyelőre az anyuja nem adja senki kezébe, még a nagyszülők sem foghatják meg...........majd 3 hónaposan. Igaz a kórházban kezemben volt, amikor átettem a kiságyba, de a menyem szúrós szemmel nézett. A fiam a kezembe nyomta és nagyon jó érzés volt. de nem akarok vitát köztük, inkább kivárom.

Előzmény: Dolna46 (1878)
Dolna46 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1879

A "mester" mentségére: a lányoméknál dolgozik, ezért tolódott ki az általam rendelt munka. Lehet, hogy már írtam, sőt, valószínű: lassan két éve lesz, hogy a lányomék családi házába költöztem, egy teljesen különálló lakásba. Ezt a részt ők korábban nem használták, de a múlt nyáron kiderült, hogy a konyhám túl meleg nyáron - ezért gondoltuk, hogy talán a zsalugáterek enyhítenének valamit a nyári kánikulai melegen. Ha készen lesz, majd teszek föl képet. A ház mediterrán jellegű, és keskenyek az ablakok /4 db/, örültek, hogy kitaláltam a zsalugátert, így még hangulatosabb lesz a belső udvar, ahova az ablakok néznek. Az udvar fele be van futtatva borostyánnal.

 

A kutyus nagyon huncut, mindig talál valahol rést, ahol átbújik a szomszéd kutyához, úgy tudja, hol kell visszajönni!!! Délben én etetem, már vár a drótkerítésre felkapaszkodva mind a négy lábával, de amint bemegyek hozzá /el van kerítve a nagyudvarból neki egy jókora terület/, már a lábam alatt van, kapaszkodik a szoknyámba, alig tudom lerázni. Egyébként visz mindent, kipakolta a házából a párnáját, a rongyait, azokon hentereg a fűben. Már érti a nevét.

Előzmény: .ETNA. (1877)
Dolna46 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 1878

Ovics, az unokád "zabálnivaló", imádom az ilyen pillanatfelvételeket: ezt a grimaszt utánozni sem lehet - kinyilvánította, hogy valami nem tetszik neki. Nekem is vannak az unokák pici korából derűs képek, de legjobban egy eszméletlen "ferde" ásítás tetszik, amit Ágika produkált /ezelőtt 8 évvel/.  Aztán van még egy nagyon kedves felvétel: 6 éves Levike és 1 éves Ágika pancsolnak a medencében - a picinek nagy élmény volt! Kár, hogy nem tudom feltenni, remélem, az én gépemről nem fog eltűnni minden. A vőm szerint, ami a D meghajtón van, megmarad. Én annyit értek hozzá, mint a tehén a zongorához.

 

Unokázzál sokat, legyen benne örömöd!

Előzmény: ovics (1875)
.ETNA. Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1877

Márciustól június végére? Hát ez nem semmi, gondolom kihasználja az "egyeduralmát" a környéken, különben félne a konkurenciától és biztosan kapkodná magát!!

 

Hogy van a kutyi? Beilleszkedett már a családba?

Előzmény: Dolna46 (1874)
.ETNA. Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1876

Tényleg milyen furi, néhány éve még kerestük a szótárt, a térképet, az utikönyvet, ma pedig csak gyorsan bekapcsoljuk a gépet, megnézzük a Google Earth-ön, az infót megkeressük a wikipedián, és lefordítjuk a sztaki szótárán, hogy a receptekről, boltok nyitvatartásáról, telefonszámokról, repjegy foglalásról, ügyfélkapuról, mérőállás on-line bejelentésről stb.stb. már ne is beszéljünk. Én - konkrétan - egyszerűen imádom a netet, most hétvégén is például - hiába választ el most minket több mint ezer km - "élőben" láthattam a férjem, messengereztünk:-)

 

Annyira édes az unokád, egészen jó kis pajesza van:-), a fintorgós kép pedig valami elképesztően jó, tisztán látszik, hogy már most igazi karakter:-)))

De jó Neked, irigyellek a nagymamiságért, én még csak a fiam puszilgatom, már amikor felérem.... :-) 

 

Bár tudom, hogy még kicsit odébb van, amikor majd beszélni kezd, de javaslom valami biztos, "megmaradós" helyen rögzíteni a beszólásait, én is lejegyeztem Patrikét, hogy mi milyen jókat derülünk, amikor átlapozzuk a Babakönyvben a feljegyzéseket, áldom az eszem, hogy anno mindent leírtam (a furcsa kesze-kusza szavak, cuki mondatok, mit mikor csinált először, mikor hány cm és hány kg volt, szerencsére ezekre direktben volt hely biztosítva az ajándékba kapott, Dr.Miriam Stoppard féle Babakönyvben) !

Előzmény: ovics (1875)
ovics Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1875

Hát igen.......................ez már netfüggőség :-))

Fájok lányok :-)) Tegnapról mára a fájdalom átvándorolt a jobb kezemről a balra. Ma 3x1 cataflan.Ettől viszont bealszok

.

 

 

Ugye, hogy változik?

Előzmény: Dolna46 (1874)
Dolna46 Creative Commons License 2011.06.14 0 0 1874

Ami az időjárást illeti, ez az én időm: nem sülök ki saját zsíromban, mindössze 22 fok van és szép, szürke égbolt...

 

Tegnap végre elvitték a gépemet, csak győzzem kivárni, míg kész lesz. Addig is, hogy nagyon ne legyen hiányérzetem, megkaptam Levike unokámét, de ezen meg nem találok semmit, csak kinlódok vele, persze, jobb a semminél.

 

...hogy milyen "süsü" vagyok: képet akartam küldeni a "nagyfiúról", hát sajnos, ezen a gépen nincs meg, különben is mindent letöröltek róla, unokám mérgére. Lehet, azért adta oda ilyen könnyen? Ő azért tud gépezni, az apja gépén, de van egy laptop is a családban, ha az apjáé foglalt lenne.

 

Van még mérgem: kb. márciusban rendeltünk a konyhaablakaimra zsalugátert, úgy volt, május végén szerelik, szombaton meg azt mondta a "mester", hogy még 2-3 hét. No hiszen, akkorra már július lesz... Nem is baj, hogy ilyen sunnyogó idő van, ha sütne a nap,  telibe kapnák a konyha ablakok napfelkeltétől kb. du. 2-ig.

 

Azért Neked csak süssön, meg mindenkinek, aki szereti!

Előzmény: .ETNA. (1873)
.ETNA. Creative Commons License 2011.06.08 0 0 1873

Huh, akkor "babusgasd" a gépet, hogy legyen "ereje" kivárni az alkatrészt:-)

 

De hiszen ez jó hír!!! Azért vigyázz ám Magadra!!!

 

Ami azt illeti, itt kora őszi időjárás van, kis eső, kis szél, halovány és szürkés színű égbolt, a Napocskát akarom!!:-((

 

 

Előzmény: Dolna46 (1872)
Dolna46 Creative Commons License 2011.06.07 0 0 1872

Hali, Lányok!

 

Még mindig a rozoga masinámon írok, de legalább már tudom, miért nem jön érte a szerelő fiatalember. Azt mondta a vőmnek, hogy ebbe memóriát csak "szerezni" lehet, mert olyan régi masina, hogy ilyenbe már nem gyártanak.  Igy aztán a vőmmel közösen próbálnak alkat-részhez jutni.

 

Más: Tegnap a fél napomat a kardiológián töltöttem, kontrollra kellett mennem. Úgy néz ki, egy ideig még húzhatom, a ketyegőm állapota nem rosszabbodott.

Ra-s kezelés, /előte laborral/ júl. végén és aug. elején lesz. Remélem, addig kibírják az ízületeim.

 

Kívánok jégesőmentes, szép nyári napokat!

.ETNA. Creative Commons License 2011.06.06 0 0 1871

Ja, tényleg, annyira kecses vagyok, és olyan hosszú a nyakam, hogy hihetetlen:-)))

 

Bár ez lutri, de azért remélem ezek a kenyerek már jobbak lesznek, az ír szódásra szavaznék, a másiknál - főleg, ha teljes kiőrlésűből készül (ami eleve zömökebb, sűrűbb) állítólag nem olyan jó a kenyér (a belinkelt oldalon, a recept után van egy hozzászólás erről). Egyébként is szeretem szamoca receptoldalát, több receptjét is felhasználtam már, eddig még mindegyik bejött, igaz az ír szódás kenyeret még nem próbáltam, majd írj, hogy milyen lett. Aztán ha nem jó, nem ám "anyázni" a hátam mögött:-))

Előzmény: ovics (1870)
ovics Creative Commons License 2011.06.05 0 0 1870

Az íze, de a kinézete sem volt a fogamhoz való. Még kipróbálom, amiket küldtél,köszi.

 

Látom átmentél hattyúba :-)) Rögtön felismertelek :-))

Előzmény: .ETNA. (1869)
.ETNA. Creative Commons License 2011.06.05 0 0 1869

Nyami-nyami fánkocska, ami persze mostanság nem fér bele a diétába, muszáj normálisan kinézni a szuper tavalyi bikinimben:-)

 

Nem lett jó a kenyér, vagy csak az íze siralmas? 

 

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek_-peksutemenyek/ir-szodas-kenyer.html

http://jokaja.hu/lenmagos-kenyer-eleszto-nelkul/

 

Azért a "direkt" kemo erősebb, mint a mi Trexanunk. Nálam szerencsére a fényérzékenység nem jelentkezett, sem a Balcsin, sem néhány éve a bolgár tengerparton (Sozopol) nem volt gond a Methotrexattal (azt hiszem 2008-ban még az volt, ugye), pedig reggeltől estig a tengerben voltam, ez nálam az alap:-)) Igaz, hogy csak tengerpart ritkán van, szívesebben töltöm/töltjük a nyaralást "vegyes" progival, kicsi víz is legyen benne, de inkább városnézés, mászkálás, felfedezés, lazulás stb.

 

De jó Neki, jaj, már én is úgy mennék a Balcsira! A parton én sem szeretek napozni, túlságosan is vonz a víz. Viszont - nem kell nevetni - a Balcsiban (!) imádok napozni!! Nagyjából így zajlik a történet, a "kellékeim", amivel bevonulok a vízbe: Polaroid napszemüvegem (szerintem ez a legjobb!), egy szuper gumimatrac (olyan poharas, vagy minek is hívják), egy szivacslabdácska, ami pont belefér a matrac poharába, nem elázós szárítókötél.

 

A technika: a kötél egyik végét áthúzom a bója láncán (a kemping saját partszakaszán, általában, kiteszik tavasszal a bóját, de legalább a vízmélységet jelölő táblát tuti - végső soron az is jó erre a "célra", bár a bóját jobban kedvelem), a másik vége a csuklómon, vagy tetszés szerint, a bokámon, én pedig a matracon.  Időnként a szivacs labdával lelocsolom magam, vagy becsusszanok a vízbe és úszkálok kicsit, majd újra fel a matracra. Órákig képes vagyok így ringatózni a vizen, a "kikötés" miatt természetesen a víz sem sodorja el a matracom, közben lehet úszkálni  (ilyenkor a matracot kötöm a bójához),  kb. ennyi:-) Nem mellesleg, én éjszaka is simán bemegyek a vízbe, nehogy már holmi siklók miatt lemaradjak egy jó kis éjszakai fürdőzésről a langyi vízben:-))) De olyan is volt már, hogy mivel korán reggel felébredtem, bementem úszni, aztán amikor már ki szerettem volna jönni, nem tudtam, mert egy komplett hattyú család úgy döntött, hogy őrnaszádosat játszik a két lépcső között, s amikor közelítettem, elég fenyegetően védték a kicsiket, így a tervezettnél tovább kellett a nem éppen meleg vízben maradnom:-))

 

Ízületeim egyébként szerencsére rendben vannak, kedden voltam vérvételen, kértem anti CCP és reuma faktor érték meghatározást is, de el is felejtettem a héten rákérdezni az eredményre, ha gond van, úgyis hívnak alapon... június 28-án megyek a 19. Remicade infúzióra.

Előzmény: ovics (1867)
ovics Creative Commons License 2011.06.04 0 0 1868

Nálunk sorozatban előfordul mostanában, hogy felmérik az elvégzendőket és aztán nem küldenek ajánlatot.  Az érdi házunkat akarjuk szigeteltetni, felmérték, azóta némaság................. vagy a lányomnak akartunk biztonsági rácsot az ajtaja elé, nem 1 vállalkozó csinálta ugyanezt............jött és eltünt.

Pedig mindegyiket megbízhatónak ajánlották. Mintha nem kellene a pénz nekik.

Szóval ismerősnél is előfordul ilyen, csak neki kellemetlen megmondani, hogy felejtsen el. Egy idegen vállalkozóval lehet ingerültnek lennem.

Előzmény: Dolna46 (1863)
ovics Creative Commons License 2011.06.04 0 0 1867

Sajnos, csak ekkorra van időpont. Még szerencse, hogy semmi bajom sincs, csak kontroll.

A reumára 1 hétre kaptam már időpontot, de azért ilyen " későn" , mert van még a Trexánból és nem fájok.

 

Bocsi, mostanság nem foglalkoztam a receptekkel, de folytatom hétfőtől......................

Megsütöttem az élesztő nélküli tönkölybúzás kenyeret.........................háááááááááát.................:-(((

 

Tegnap lánykám hosszú hétvégére utazott a Balatonra - fürdött is a vízben - így férjemmel kirugtunk a hámból, vétkeztünk:  a nyaralóban Érdligeten voltunk ma és sütkéreztem: fánkot és lekváros buktát. Cukrosat. Fiamék kértek buktát és megosztottam a tésztát, fánk is lett. Lányom nem ehet élesztőset, fehér liszteset és olyat, amiben tojásfehérje van. Ezekre ételallergiája van.

Lehet, hogy már írtam.

 

Késő délután elvittük a sütiket a fiamékhoz, majd megsétáltattuk Misikét a babakocsiban.

 

 

Kinek hogy vannak az izületei? nekem jól, amikor dokihoz kell mennem, olyan nem volt, hogy fájdalmam legyen :-))  De egyébként is ritkán van.Szerencsére.

 

 Olvasgattam a fényérzékenységről: 

http://www.turierika.hu/index.php/egeszseg/405-fenyerzekenyseget-okozo-gyogyszerek

 

Mivel a Trexan a kemoterápia egyik alapanyaga, így valóban okozhet EGYESEKNÉL   fényérzékenységet, ha napozunk. Barátnőm most kapja a kemót és külön felhívta a doki a figyelmét, ne menjen napra.

Ebben is szerencsém van, sosem voltam napozós tipus. De ki nem kerültem a napot, pl a Balcsiban pancsolva :-))

Előzmény: .ETNA. (1866)
.ETNA. Creative Commons License 2011.06.03 0 0 1866

Aztaaa, hát ez nem semmi progi, direkt van így eltolva a sok vizsgálat egymástól, vagy egyszerűen csak arra az időpontra volt már hely?

 

Tényleg, elmaradtak a receptek, vagy az oldaladon elolvashatjuk?

 

Szorítok, hogy ne kelljen műteni (vagy ilyesmi) a Fiad könyökét!

 

A bébi nagyoooooon édes!!!!! Hihetetlen, hogy néhány nap/hét alatt is mennyit változnak, "emberesednek" ezek a manók :-)

Előzmény: ovics (1865)
ovics Creative Commons License 2011.06.03 0 0 1865

Fiamnak továbbra is fáj a törött karja, hétfőn kiderül , elmozdultak-e a csontok.

 

Én elkezdtem az éves kontrolljaimat, onkológiai laboron túl vagyok, csütörtökön csontszinti lesz, aug.18-án hasi Ct és tüdő Ct, október 9-én mammo és uh, majd ezt követő hónapban MR.

Hétfőn megyek a reumára kontrollra.

 

A gondom az, hogy a csontszinti után 60 óráig nem mehetek kisgyerek közelébe. Sugárzok

 

 Lányomnál megállapitották az ételallergiát, így óvatosan kell főznöm és egy csomó mindent mellőznöm. 2 oldalas lista van. Jó kis agytorna, mire összeállitom a napi ebédet.

 

Szóval nálunk minden rendben.

.ETNA. Creative Commons License 2011.06.03 0 0 1864

Ó, elmondjuk mi Neked, hogy miről írtunk korábban, emiatt ne bosszankodj, egyébként ezek az informatikusok már csak ilyenek:-) De tényleg, a cégnél a mi rendszergazdánk is pont ilyen, valahogy mindig túlvállalja, vagy elszámítja magát a határidők terén:-)

 

Kellemes hétvégét Neked !!

Előzmény: Dolna46 (1863)
Dolna46 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 1863

Szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

Visszaolvasni nem tudok, mert ha megpróbálom, már írni nem enged a gép. Egyre "szarabb", és a méreg megesz, mert jószerint letelt a hét és még csak nem is jelentkezett az informatikus, aki azt ígérte, hogy a héten elviszi és rendbe teszi. Már nem lehet senkiben bízni, még az ismerősben sem?

Na, nem dühöngök, inkább mégegyszer minden jót kívánok

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1862

Au, az bizony nem jó, szegény, mielőbbi "összeforrást" neki, azért hátha sikerül fél kézzel is babáznia, a munkával pedig csak óvatosan, tudod, úgy, hogy más is odaférjen a tennivalókhoz ...

Előzmény: ovics (1860)
Ibolyafr Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1861

Mielőbbi gyógyulást a fiadnak, (ebcsont beforr)Misikét most egy jóideig csak nézheti,nem emelgetheti!Pedig milyen aranyos a karján....

Előzmény: ovics (1860)
ovics Creative Commons License 2011.05.31 0 0 1860

Elvonási tüneteid lesznek .-))

 

Helyzet jelentés: tegnap Uzsoki Traumatológia a tánc után: fiam eltörte a könyökét. Egyelőre csak kendőt kapott , mert nem mozdultak el csontok. Sosem jön jókor az ilyen, de most aztán rosszkor. De dolgozik, nincs betegácsiban.

Ma és holnap nem leszek napközben.

legyen szép napotok.

Előzmény: Dolna46 (1859)
Dolna46 Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1859

Igen, beagle /írtam volna, csak a szót elfelejtettem - kutyafajtákban nem vagyok otthon/.

 

Ágikám még csak 8 éves, remélem, a fiúk még egy ideig távol maradnak tőle, bár most is vannak fiú barátok, mert a nagyobbik unokám társai jönnek /Levike 13 éves/.

 

Ahogy már korábban jeleztem, a gépem döglődik, az utolsókat rúgja. Jövő héten egy rokon informatikus fiatalember elviszi, és megpróbál rajta segíteni: szerinte memória kell bele, mert ez egy 15 éves gép, és abban az időben még kevesebb memóriával működtek. Én 5 éve  "örököltem" a vőmtől, szerinte csoda, hogy eddig működött.

 

Csak remélem, hogy sikerül valamit javítani rajta. Addig is majd gondolok Rátok!

Előzmény: .ETNA. (1856)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1858

Milyen gyorsan öregednek ezek a gyerekek:-))

Előzmény: ovics (1851)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1857

Amerikai barátnőmnek is van három kutyija, az egyik, Woody, szintén beagle, nagy mókamester, a földön nem is hajlandó aludni, csak a székek és ágyak jöhetnek szóba és még a kerti medencében is imád fürdeni, persze csak a keresztfiunkkal együtt, ilyenkor olyanok, mint két iker "halacska":-)) De azért Princess (a fekete színű kutyi) és Poppy is aranyos:-) Mindhárman menhelyről kerültek hozzá.

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1856

Vagyis beagle!!!!!!!!!! Ezt akartam írni, nem is értem, hogy jött a képbe a golden retriver - lehet, hogy freudi elszólás volt, mert lehet, hogy  ilyen lesz a következő kutyink, majd egyszer, valamikor ... ha lesz? :-)))

Előzmény: .ETNA. (1854)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1855

Jól vagyok, remélem Te is! Két napja szellőcske fújdogált (hol erősebben, hol kevésbé), most viszont szélcsend (lehet, hogy vihar előtti csend?) és világosszürke színű az ég, pedig kb. egy órája még sütött :-(

 

Én általában, ha valamelyik gyógyszerrel kapcsolatban kétségem van, felhívom - találomra - valamelyik nagyobb gyógyszertárat a városban (ezek közül az egyik rendszeresen ügyeletes gyógyszi, ott nagyon profi, kedves és szolgálatkész gyógyszerészek dolgoznak) és megkérdezem, szerintem pontosabb infót adnak, mint maguk az orvosok:-)

Előzmény: ovics (1851)
.ETNA. Creative Commons License 2011.05.29 0 0 1854

Még mindig sírhatnékom van, ha kutyira nézek, tegnap lett volna 13 éves Queenykénk:-(( ...  de tényleg nagyon édike a kutyuska, Ágika pedig nagyon szép kislány, még pár év, és seprűvel kergetheted az udvarlókat:-)

 

Ugye, jól sejtem, hogy golden retriver? Hogy hívják?

 

 

 

 

 

Előzmény: Dolna46 (1852)
ovics Creative Commons License 2011.05.28 0 0 1853

Tündéri a kutya is, olyan, mint egy bársony kutyus. Elhiszem, hogy Ágika boldog.

Előzmény: Dolna46 (1852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!