Keresés

Részletes keresés

Inezke Creative Commons License 2007.08.22 0 0 5507

Szia Halacs!

 

Sajnos az étterem nevét nem tudom. Pizzéria volt az biztos és, ha  a strand felől a vár felé közeledve mész jobb oldalt találod. Pontosan előtte van egy nagy hűtő pult gagyi műanyag halakat mutogatnak benne. Ha jól emlékszem az MTV Caffé után lévő Pizzéria. Onnan lehet még megismerni, hogy viszonylag kicsike, nem full extrás. Ha tudtam volna, hogy ez lesz a vége, esküszöm megjegyzem a nevét és nagybetűkkel írom ki ide a fórumba.

Egyébként komolyan, nem kívánom senkinek, hogy átéljen egy ilyen ételmérgezést. Nem vagyok egy nyafogós fajta, de ilyet még nem éreztem, amit az a tenger gyümölcsei pizza okozott...illetve gondolom a romlottsága vagy nem tudom. Akkora injekció-koktélt kaptam Szegeden, hogy csak néztem...Mindenesetre legalább beájultam tőle egészen Pestig a Honvéd Kórházig :-)

Tényleg valahogy próbáljátok elkerülni ezt a Pizzériát, nehogy baj legyen. Tönkre teheti az ember 1 évig várva várt kis nyaralását, nem éri meg. Én optimistán állok a dologhoz, hogy utolsó nap történt... :-)

Előzmény: halacs (5506)
halacs Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5506
Erre én is kíváncsi lennék, mi is szeretnénk majd egy-két napot ott tölteni. :-)
Előzmény: potika (5505)
potika Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5505
Inezke ! Elárulod, hogy melyik étterem volt ? Nemsokára megyünk Petrovacba, szeretnénk elkerülni.
Előzmény: Inezke (5497)
makay75 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5504
helló.24.-én indulunk Petrovac vagy Bar környékére.Van-e lehetőség valahol robogót bérelni?És mennyibe kerül? 
kémember Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5503

Mi ott voltunk. Nekem tetszet, bár hivatásos ismerősöm szerint inkább csak 3,5 csillag, mint 4. A koszt rendben van, magyaros és helyi elemekkel, a szobák ok, feltéve, hogy nem a bungalókban leszel, mert ott gyakorlatilag nincs klíma (ventillátort kérhetsz). A bár-nak nevezett intézmény inkább egy étterem, a pincér elég lassított felvétel volt.

A tengerpart betonozott, a partról fejest is lehet szinte ugrani, vagyis pancsolásra nincs lehetőség. A part teljesen saját, "bennszülötteket" nem engednek be. Rengeteg nyugágy, ernyővel, és mivel csak a hotel vendégeinek van fenttartva, hely is bőven volt. Akárcsak az édesvizű medencéjénél, ami jó, lehet úszni, labdázni, bevihetsz motorcsónak alatt mindent (a csemete kétszemélyes gumicsónakját is betettük). A személyzet részben tud magyarul is (feltehetőleg magyarok:)), szinte minden ki van írva magyarul is. Van egy nagy sportpálya, és rengeteg zöldség. Ha elhajóznál a kék barlanghoz, a kishajók a hotel előtt kötnek ki. Kellemes volt. 

Az útról nem tudok nyilatkozni, mi lefele menet több napra is megáltunk itt-ott, visszafele Szerbián keresztül jöttünk, megszállva útközben. Nem kapkodtunk.

Egyéb?

Előzmény: milan10bagdi (5495)
tengertakarok Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5502
Bar nevű városban www.montenegro-nyar.com
Előzmény: lypy (5491)
tengertakarok Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5501
Sziasztok! Életem leghosszab 30 perce volt, amíg kivártam, hogy végre itt legyek. Nos. Bar-ba készülünk, tök olcsó szállást találtunk. 17,5 euro/4 fő, klimás, konyha, fürdő kert, stb. A bibi csak annyi, hogy vonattal szeretnénk menni Szabadkáról. De..
A szerb vasút weboldalát nem értem, az indulási és érkezési idő már megvan, nagyjából árakat is találtam, de hogy a gyerekekre mennyi kedvezmény jár, hány éves kortól, illetve, hogy a jegyet előre is lefoglalhatjuk interneten azt nem értem? Az angol oldal csak tájékoztat, de nem informál, szép képeket lehet nézegetni. Az a kérésem, hogy ha valaki tud nekem segíteni esetleg lefordítani, illetve már utazott vonattal kérem segítsen. Nagyon köszi.
vinszil Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5500
Mi is hasonló időt futottunk, csak hazajövet esett rosszul, hogy Horgos és Röszke közt 3 és negyed órát vártunk a magyar határ előtt. Voltak, akiket alaposan átnéztek, nekünk még a csomagtartót sem kellett felnyitni.

A montenegrói határon oda és vissza is csak intettek, nem foglalkoztak semmivel, még útlevelet sem kértek, azt megnézték a szerbek.

A rendőrökkel nagy mázlink volt, ahol trafiztak valahogy véletlen mindig beszorultunk 1-1 lassú jármű mögé, a kanyarokban való előzést pedig nem vállaltuk be, mint egyes helyiek. Azért büntettek rendesen, és leginkább a helyiek szabálytalankodtak. A legrosszabb az volt, hogy Belgrád után az aprófalvaknál nem lehetett tudni, hogy belterületen vagyunk-e, vagy országúton. Szerencsénk volt, megúsztuk büntetés és főleg koccanás nélkül, pedig néha azért mi is átléptük a sebességkorlátozást, és egy elnézett tábla miatt visszafordultunk autópályán, na de ezt senki sem látta.

A tavalyi vonatozással összehasonlítva megállapítottuk, hogy vonattal sokkal kényelmesebb, és a kilátás is szebb, úgyhogy legközelebb az autók itthon maradnak, legyen bevétele a helyi taxisoknak is, na és persze így legalább szegény sofőrök is megihatnak 1-2-sok hideg sört a parton, s nem kell hosszú perceket tölteni parkolóhely kereséssel. Összességében minden jól sikerült, még maradt jónéhány látnivaló, úgyhogy jövőre is lesz miért visszatérni!



Előzmény: szervezkedő (5492)
maya3 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5499
Sziasztok!
Ismerünk egy jó apartmant Sveti Stefanban. Ha érdekel benneteket lypy, szivesen megadom a tulajék tel. számát. Van 3 ágyas apartmanjuk, ami nagyon jól berendezett.
A házigazdáék rendesek, a bácsi tud angolul. A strand nincs messze, a víz nagyon tiszta, a part apró kavicsos, nincsenek túl sokan,így kisgyerekes családoknak igazán jó. Csendes hely és tiszta, szezon után pedig olcsó./ szezonban 30 euro 1 napra/ Budva közel van, mi kis busszal jártunk be. Mi már 2-szer laktunk ott.
Gabaiknak és nektek is ajánlom, hogy menjetek el Ulcinjba a Velika plazra. Ez egy óriási homokos, tiszta strand, ami lassan mélyül. A kisgyerekek nagyon élveznék, egész biztos. A mi gyerekeink 20 év köriliek és remekül érezték itt magukat!
Írjál lypy, ha érdekel a szállás! E-mailban is szivesen elküldöm a tel.számot!
Inezke Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5498

Bocsánat, elég csúnya lett a formátum, pedig szándékosan word-ben írtam...Ezek szerint nem volt jó ötlet...

Inezke Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5497
Sziasztok!

 

Megkésve bár, de törve csak kissé, szóval újra itt vagyok én is. 9 éjszakát töltöttünk a csodaszép Montenegróban. Igen, igen, bizonyára, mint már korábban is, fogok kapni egy-két negatív hozzászólást is a most leírtak miatt, de annyi baj legyen, engedtessék meg nekem is, hogy leírjam a tapasztalataimat, hátha jövőre (talán még idén) hasznát veszi valaki és tudok vele segíteni.

Aug. 5-én indultunk hajnali 3-kor és délután 4 vagy fél 5-re érkeztünk meg Budvába. Szerbián keresztül vezetett az út, és az ég világon semmi problémánk nem volt, csupán annyi, hogy a hegyek között x órát utazni, mit ne mondjak még az én erős kis lelkemet is megviselte J, ugyanis a reggelim visszapislogott rám: hát ember legyen a talpán, aki az anyós ülésen kibírja azt a sok kacskaringós szakaszt!

Az apartmanunkkal minden a legnagyobb rendben volt: www.lyon-apartmani.com, minden nap tiszta türcsi és takarítás, 20 euróért fejenként. Nekem bejött. Budva gyönyörűséges, főleg fentről a hegyekről! Hihetetlen látvány tárul az ember elé. Budvában az emberek, hát nem is tudom…mintha náluk a jogosítványt csak úgy osztogatnák, de hogy tudás nincs mögötte az is biztos. Úgy vezetnek, mint akik megőrültek. Ha leelőztél egyet, a kanyarban egy busszal szemben biztos visszaelőzött, persze a tőlük jól megszokhatott 12 mp-es dudaszóval kísérve. Hát nem semmi, de túléltük J. Mi biciklit is vittünk, nagyon kellemes volt tekerni, bár mint említettem a vezetési stílus hagyott némi izgalmat az emberben miközben gyönyörködött a tájban.

Bejártuk a környéket, végig autóztunk a Kotori-öbölben --- hát ez valami „Isteni színjáték” J, nem láttam még ehhez foghatót. Érdekesség, hogy Budvában alig, Kotorban viszont sok magyarral lehet találkozni. Legalábbis a mi esetünkben így volt. Szerettünk volna Herceg Noviba is eljutni, de hihetetlen dugó volt (állítólag sokan arra járnak haza, gondolom Horvátország miatt), pedig trükköztünk is egyet a komppal, de nem sokra jutottunk, feladtuk, visszafordultunk, így sajnos a Kék-Barlang kimaradt. Annyi baj legyen, bár az elveimmel ellenkezik, de megfogadtam, Montenegrót 100%, hogy újra felkeresem még, akkor bepótoljuk az elmaradást! J

Óriási tanulság számomra, hogy Budvát szálláshelyként még egyszer nem választanám, mert rettenet a zaj, a pihenésünket a jó szigetelésnek köszönhettük, de az erkélyen való reggelizés élményét nagyban beárnyékolta az állandó dudálás…tényleg őrület, hogy miért csinálják ezt folyton?…ráadásul nem is büntetik. Viszont az autókat szeretettel pakolják fel J és viszik megőrzésre kicsit távolabb J.  

Ami fura, hogy bár lehet, hogy az én figyelmemet kerülte el, de nem nagyon olvastam arról, hogy a hozzászólók közül bárki is említené az Ada-szigetet! Pedig hát…Szóval, ha valaki viszonylag érintetlen, finom homokos, kb. 10 km hosszú, nagy hullámos tengerpartot szeretne látni, az mindenképpen keresse fel az Ada-szigetet! Albánia közelében van, egyáltalán nem egy nagy távolság! Pl. Budvától, ha jól emlékszem 50-60 km és szépen lehet végig haladni. Szerintem itt néhány éven belül Olaszországot fognak formálni, hotel-komplexumokkal. A tenger tiszta, nincsenek szeméthalmok, de tény, hogy még „gyerekcipőben” jár náluk a vendéglátás, ez viszont érezhető. Nem szeretnék én sem demagóg szövegeket írni, mint, ahogyan arra Szervezkedő is utalt: aki minőségi és kifogástalan szolgáltatásokat szeretne igénybe venni, NE menjen Montenegróba, mert még nem tartanak ott, hogy érezzék a turisták igényeit (vagy lehet, hogy érzik, egyelőre csak kihasználják az ország természeti adottságait, és nem látják a belőlük kínálkozó lehetőségeket tovább fejlesztését, vagy csak pénz nincs rá? Ki tudja…?Nem tudom) Mindenki másnak pedig jó szívvel írom, megéri az országot felkeresni és a nyaralás színhelyéül választani.

A Skhadari-tó is gyönyörű látvány, kevés pénzért egy kis lélekvesztőn J , akadozó motorral, 1 órás csónakázással fel lehet fedezni a kormoránokat meg egyéb szépségeket…J

Kedvenc városomnak egyértelműen Petrovac-ot említeném és, ha jövőre újra Montenegróra esik a választás, biztos, hogy itt fogok még áprilisban helyet foglalni. Az is igaz, hogy utolsó este Petrovac-ban kaptam ételmérgezést és a szegedi ügyeleten kötöttem ki, de az agyamba véstem, hogy melyik étterem volt, többet nem keressük fel. J Utána jártam, nem lehet az ilyet megelőzni, semmilyen injekciókoktél nem használ, ha az ember valamilyen buggyant ételt eszik L, legalábbis az ügyeleten lévő doktor úr szerint. Ehhez nem kell Montenegróba menni, itthon a sarki pizzériában is össze lehet szedni. Szóval a haza fele utat nem részletezem, de tény, hogy életemben ennyire nem vágytam orvos után J, és olyan imák is eszembe jutottak, amelyekről fogalmam sem volt, hogy ismerek J…

 

Jó utat kívánok Mindenkinek, aki az út előtt áll, szívesen segítek, ha kérdés merül fel…!

 

További szép napot!

 

U.I.: Cápákok egyáltalán nincsenek :-) Így a hadakozás elmaradt...

Más egyéb állattal sem igazán találkoztunk , így nyugalom!! Jaaa, és fekete özvegyek sem közlekednek a partokon...!

 

zsivjeli Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5496
No, azért a gyönyörű hegyekről se feledkezzünk meg!!! Nekünk ez volt a fő indok, hogy oda menjünk. Igaz, mi hegyimádók kevesebben vagyunk, de ez így van jól. Legalább nem a kígyózó embersort kell követni, hanem a jelzéseket.
Előzmény: szervezkedő (5492)
milan10bagdi Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5495

Sziasztok!

 

Mi most indulunk Herceg Novi-ba a Hunguest-be. Járt már ott valaki? Ja és Horvátországon keresztül megyünk, nem akarok a szerb rendőrökkel egyezkedni. Azt tippelem, hogy így az út kb. 13 óra lesz. Reális? Köszi a segítséget....

Gabaik Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5494

Szia szervezkedő!

 

Nagyon tetszik a stilusod, imádom olvasni  a leirásaidat. Mi is nekivágunk a nagy semminek aztán majd kisül belőle valami. Nem vagyunk nagy igényűek, ezért remélem jól fogjuk magunkat érezni. Szerintem ez egy csodaszép kis ország más emberekkel, más kulturával, na és sok-sok vizzel. Mi ezért szavaztunk montenegró mellet, de ha van pár jó tipped egy megfáradt anyukának és apukának, akkor szivesen fogadjuk. Köszönettel....

Gabaik Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5493

Sziasztok világjárók!

 

Mi holnapután hajnalban indulnánk Budvába. A szállásunkat kb 3 hete foglaltuk és nagyon megfelelőnak tűnik. 20 euro/nap egy 50 m2 es apartman kompletten. A hely csak kocsival közelithető meg, de nekünk ez nem gond. A budva.svebor.com weboldalon megtaláljátok a szállásról az infót, mi a house-grand floort béreltük ki. Ha valaki esetleg járt már ott vagy ismeri ezt a helyet, akkor szivesen vennék pár infót, hogy kell-e valamit pluszba vinnünk ( gyerekkel megyünk). Budva Letovanje a neve a szállásnak. Utvonaltervünk több is van az érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. Volt aki a cacaki utat modta, volt aki lapovo és novi pazar felé ajánlotta az utat. Érdekelne, hogy aki már többször volt, vagy mostanábam ,it mond. Előre is köszönöm, Kriszti.

szervezkedő Creative Commons License 2007.08.21 0 0 5492

Tiszteletem Mindenki irányába!

Amikor még általánosba jártam akkor éreztem ilyen keserűséget augusztus végén. A végtelen hosszúnak tűnő nyári szünet végét mindig olyan rossz volt megélni. Valami hasonlót érzek most. Vége a nyaralásnak. Hazaértünk!

Bezártunk, berácsoztunk, letéliesítettünk mindent.

A nejem és a fiam, leszámítva egy-két nehézséget, nagyon jól érezték magukat. 44 napot töltöttek kint egyhuzamban. A klíma, a levegő felért egy szanatóriumi kúrával.  Anyukám most volt először. Kifelé az utolsó hegyi szakaszokat már úgy élte meg mint aki benarkózott. Neki szürnyű volt ennyi hegyet látni. Este 8kor indultunk. Kifelé a 810km-en egyszer megálltam tankolni, egyszer éjjel valahol nyújtózkodtam és ahogy jött fel a nap akkor megálltam egy reggeli fogmosás idejére- tehát összesen kb15 perc. Ha kipihenten ül be az ember az autóba akkor szerintem le lehet nyomni az utat ennyi pihenővel. Így az út ki (Kecskemét-Szabadka-Belgrád-Bijelo Polje- Podgorica- Canj) 15óra volt.

Vissza az út 23,5 óra volt (!!!! (De ez még mindig jobb egy picivel mint amit Hayal1973 barátunkék futottak kifelé- Ők még kint vannak majd mesélnek.)

Én kényelmes 90-100as tempóban araszolok. Na ez több helyen nem tetszett a rend éber őreinek. Podgoricáról kimenmet dupla trafi volt. A másodikba belecsúsztam.  Nem emlékeszem mennyit gondolt büntetésnek a cimbora, de egyezkedtünk és az én ajánlatomat fogadta el. Hasonló alkuba kényszerültem Vajdaságban Szenttamás belterületén is amikor a hídról lefelé a 40es tábla ellenére 61et mutatott a ketyeréjük. Itt hosszabb volt az alku és a végén már magyarul is tudott a rendőr. 3000-4000 dínárt kértek volna, de itt is az én ajánlatomat fogadták el. Egyik helyen sem fizettem egy huncut centet sem és most sör vagy pia sem volt nálam. Nálam az utolsó fázis az amikor letérdelek a rendőr elé, és mutatom hogy lőjj halántékon. Az autóban meg a nejem tiszta ideg mert tudja hogy nem tartottam be a szabályt és tudja hogy milyen hülyeségeket tudok  kitalálni. Itt a második helyen a rendőr szó szerint már könyörgött: "Zoran! Csak kicsike büntetés!" Én mondtam adjanak csekket és majd befizetem a postán, de nem adtak.

 

Nagyon sok érdekes dolgot tapasztaltam ismételten. Találkoztam több magyar túristával is. Egyik-másik nem tudom mit keresett abban az országban.

Nem akarom az észt osztani, megmindenki arra megy nyaralni ahová úri kedve hajtja. De Montenegró egy koszos, putris ország. Egyetlen dologért mennek oda az emberek. Ez az egy dolog pedig a tenger. Tehát ha valaki vagyonokért talál szállást, két napig utazik és a parton panaszkodik, hogy ilyen szemétkupac Magyarországon elképzelhetetlen az ne ide jöjjön. Volt egy idióta aki előadást atrtott arról hogy ő utálja a sós vizet és mennyire bejön neki a Balaton és nem is ide készültek, csak most úgy benéztek Montenegróba.

Egy két embernél úgy láttam csak azért volt ott hogy lemondhassa a munkaheylén hogy ő Mointenegróban nyaralt. Szerintem sokkal jobban érezték volna magukat Horvátországban vagy a görögöknél.

Na de ez csak az én falusi véleményem!

 

lypy Creative Commons License 2007.08.20 0 0 5491
Sziasztok! Három hét múlva indulnánk Montenegroba, de még nincs szállásunk.Ha tudnátok ajánlani olyan apartmant vagy szállodát, mely 3 fő részére alkalmas,ami "kipróbált", nagyon megköszönném.Leginkább tengerpart közeli érdekelne.Minden segítséget és ajánlatot előre is köszönök
molinári Creative Commons License 2007.08.20 0 0 5490

   Sziasztok!

 

Montenegró tele van cápákkal főleg a Budvai bazár, szép 60-80cm- es preparált példányokkal, egyébként se hírük, se hamvuk. Mi tegnap érkeztünk meg Tivatból, mindenünk megvan, pedig lubickoltunk rendesen.  Jó utat mindenkinek.

passager Creative Commons License 2007.08.20 0 0 5489
Az országúton sokkal több veszély leselkedik rád, mint a tengerben.
Előzmény: zita74 (5487)
vinszil Creative Commons License 2007.08.20 0 0 5488
Ulcinjtól Perastig bejártuk a partot, sehol sem volt lezárva, mindenhol strandoltak. Ami változást tapasztaltunk tavalyhoz képest, hogy a kis kirándulóhajókról tavaly lehetett ugrálni a mélyebb részeken, most viszont a Kékbarlang kivételével sehol sem ugordhattunk. A cápákkal kapcsolatban pedig általában széles mosoly és széttárt karok volt a válasz.
Előzmény: zita74 (5487)
zita74 Creative Commons License 2007.08.19 0 0 5487

Sziasztok!

Mi holnap indulunk Montenegróba, Herceg Novi mellé, és kicsit aggasztóak a hírek a cápák jelenlétével kapcsolatban. Tud valaki valami bővebbet? Vagy tényleg jobb, ha a tengerbe bele sem tesszük a lábunkat?  Köszi előre is!

vinszil Creative Commons License 2007.08.19 0 0 5486
Jó utat, jó időt! A tenger benneteket is megvár!
Előzmény: Törölt nick (5485)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.19 0 0 5485
Kihasználva a pillanatnyi szünetet csak annyit üzenek mindenkinek,hogy VISZONTLÁTÁSRA szeptember elején.
H_G Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5484
VILA "RADIĆ"
Herceg Novi, ©etaliąte Pet Danica 22
Tel: (088) 323-122

Háromemeletes (de nem nagy alapterületű), fehér kocka-épület, a tetején egy kőkorlátos napozóterasszal -- innen olyan kilátás nyílik az öböl bejáratára, hogy leesett az állunk! (Majd keresek fotókat, de nem biztos, h. találok.) De a hátrafelé néző szobánk ablaka sem volt ronda, egy narancsfás kertre nyílott... 25 EU/éj volt kettőnknek, de az már utószezon volt. Tisztaság tökéletes, berendezés OK -- bár emlékszem, h. vmit ki kellett kapcsolnunk a szobában, mert túl hangosan búgott és amúgy sem volt rá szükségünk (csak azt nem tudom már, légkondi volt-e vagy hűtőszekrény).

Mint nagyon sok épület H. Noviban, ez is egy lépcsőre nyílik, autóval megközelíteni reménytelen; akit ez nem riaszt el, a főpostánál kell lefelé indulnia. A lépcső alsó vége a híres, sellős szoborral díszített alagút előtt van a parti sétányon. (Van itt egy kis szép, de nem túl tiszta kavicsos szabadstrand, ami időnként hullámfürdővé alakul, nagyon szórakoztató módon!)

A teraszon kívül egy nyitott kemencés + két gáztűzhelyes közös nyárikonyha és ebédlő-udvar van még a földszinten (szörnyedvény kerti törpékkel!), mint közös helyiség, és az egyetlen kifogásunk a hellyel szemben az volt, h. az amúgy kedves-barátságos szerb vendégek itt is úgy füstöltek, mint a gyárkémény!
Előzmény: bornew (5478)
smea Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5483
Sziasztok Mindenkinek!

Mi 23-én éjjel indulunk, pontos uticélunk nincs még. Valami öblös részre szeretnénk eljutni, hol nem nagy a tömeg.Szállást állítólag könnyen lehet találni, ezért nem is néztünk pontos uticélt.Majd ami meg tetszik ott keresünk szállást.
Természetes ha valaki ajánl valami szép helyet ahová két éves gyermekkel is érdemes menni azt szívesen fogadnám. 6 éjszakát szeretnénk kint tölteni.

Előre is köszönöm!
vinszil Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5482
Vagy mégsem? Próbálkozok újra.
vinszil Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5481
Néhány kép Kraljicináról
vinszil Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5480
Sziasztok!

Tegnap hajnalban érkeztünk haza, napfényes 10 napot fogtunk ki, csak mivel főszezon, rettentő sokan voltunk, s szállást is nehezen találtunk. Én igazán Petrovacba vágytam, de ott többen is mondták, hogy teljesen megtelt. Nehezítette a dolgot, hogy 12 főre kellett szállás, beletörődtünk, hogy külön leszünk családonként. Elég sokat megnéztünk, de nagyon lepukkantakat kínáltak, + a vízellátással is gondok lettek volna a legtöbb helyen. Canjban és Sutomoren is hasonló volt a helyzet. Nagy mázlink volt, az utcán játszadozó kisgyerekek kiabálták, hogy szobe, erre ugrottunk, és Susanj hegyes részén a parttól 20 perces sétára találtunk egy nagyon szép új házat, ahol épp volt két kétszobás apartman kiadó. Ráadásul 70 eurot fizettünk naponta a 12 főre, úgyhogy alkudnunk sem kellett. A lakás szépen berendezett, nagy erkéllyel, tengeri kilátással. Egyetlen szépséghibája, hogy szemben voltunk a bari olajfinomítóval, de végülis nappal odavoltunk, este kivilágítva meg jól mutatott. A tulaj a szomszédban lakott, nagyon kedvesek voltak, a feleség jól beszél angolul. Ha valakinek netán szüksége lenne rá, az email címe:

ljiljana.kulic@alims.sr.gov.yu ,

vagy telefonszám:
011/3540088
065/5505015
064/2868547

A susanji part jól mutat messziről, árnyékos fenyőerdő, de rettentő koszos és büdös volt. Belgrádi szomszédaink szerint ott engedik be a szennyvizet, s gyerekekkel nem érdemes odamenni. Ehhez képest hatalmas tömeg volt, a szag alapján pedig elképzelhető, hgoy igazat mondott. A Ratac félsziget felőli részre érdemes menni, ott nincs tömeg, a sziklákról be lehet ugrálni és jóval tisztább is.

Ajánlom mindenki figyelmébe, Canjból vizitaxival (2 euro/fő) a Kraljicina plazat, kristálytiszta víz, rengeteg hal, élővilág, úgyhogy búvárszemüveget pipával érdemes vinni, mivel a parton csak egy étterem van, bazáros nincs. GYönyörű környezet, sziklák veszik körül, csak a víz felől megközelíthető.

Petrovac központjából a Kastel mögötti lépcsőn több alagúton keresztül át lehet sétálni a Perazica strandra, ami egy kicsi, tiszta , és nem tömegstrand. Az alagutak és a környék még rendezés, építés alatt, a videokamera lámpájával világítottunk, de sokan már készültek elemlámpával.
bornew Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5479
Nenszy, nem akarod ide feltenni azokat a képeket?
Előzmény: nenszy2 (5451)
bornew Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5478

Kedves H G, Hercegi Noviban hol volt a szállásotok? Illetve szállt már meg valaki esetleg az ottani Hunguest Hotelben?

Előzmény: H_G (5462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!