Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2009.02.21 0 0 769

Én nem tenném.

Gép egy késnek akkor kell, ha átalakítják, szétverték a pengéjét, vagy már nagyon a végét járja.

Előzmény: comad (764)
joy Creative Commons License 2009.02.21 0 0 768

Folyamatosan éles lesz.

 

Sztem nem létezik a világon olyan vágószerszám, amit ne kellene rendszeresen fenni.

Előzmény: libapék (754)
H_G Creative Commons License 2009.02.20 0 0 767
Gondolom, az inkább tekinthető a kerámiarudas élezők rokonának, mint a hagyományos fenőacélénak.
Előzmény: libapék (766)
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 766
Aha, kösz.

Gondolom a gyémántporos acél tovább módosítja a dolgot, mert az gondolom vesz le anyagot.?
Előzmény: H_G (765)
H_G Creative Commons License 2009.02.20 0 0 765
Hát hogy az acél nagyjából az eredeti helyzetébe nyomja vissza az élt. Ahol már igazán vékony, a használatban (szabad szemmel észrevehetetlenül) elgörbül jobbra-balra, az acéllal felújítva ez a rész újra pontosan előre "néz", tarajos hullám-forma helyett újra V-kersztmetszetet látnál egy mikroszkópos felvételen. Csakhogy egyrészt a gyári élszöget így nem tudod módosítani, másrészt pedig idővel egyre több acélmolekula marad a deszkában meg a répákban, és a V U-vá kopik, akkor már nem elég az acél.

A divatos barázdált acélok eltompult kést is élesebb tesznek látszólag, de úgy, hogy darabkákat harapnak ki a pengéből és aprófogú, szabálytalan fűrészhez teszik hasonlóvá -- ettől húzó vágáshoz még jobb, "harapósabb" is lehet, mint újkorában, de egyenes vágáshoz nem jó már, és az egész hosszú távon nem fog jót tenni a pengének.
Előzmény: libapék (763)
comad Creative Commons License 2009.02.20 0 0 764
Üdv! Most tervezzük apámmal egy ilyesmi vizes köszörű beszerzését. Szabad ilyennel a nagyon precíz, nagyon drága késeket élezni?
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 763
ezt meg tudnád esetleg jobban világítani?
mitől lesz akkor élesebb acélozás után?

Előzmény: H_G (760)
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 762
hehe.
én is ilyesmit használok legtöbbször... és akármilyen szentségtörés is, egész jól müxik a dolog.
Előzmény: krizsi_l (761)
krizsi_l Creative Commons License 2009.02.20 0 0 761
Nem nemigazán az acélt használom, ezt inkább csak a penge anyagának érzékeltetése miatt írtam. A másik szentségtörő eszközt használom:
http://www.fiskars.com/HU/Housewares/Product+Details5e14.html
Előzmény: H_G (760)
H_G Creative Commons License 2009.02.20 0 0 760
Akkor te is az acélt használod arra is, amire követ kellene. Rossz élszöget persze sohasem tudsz megváltoztatni acéllal, ami nem vesz el a penge anyagából, csak arrébb-gyúrja.
Előzmény: krizsi_l (759)
krizsi_l Creative Commons License 2009.02.20 0 0 759
Az Ikeában vettem pici pénzért kardnyi séfkést. Az acélon csak sikít, nehezen élezhető, ergó jó éltartónak kell lennie. Hogy milyen mégsem tudom, az élkiképzése valahogy olyan, hogy nem jó vele vágni. Nem szeretem.
Előzmény: libapék (758)
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 758
Hajlok arra a véleményre én is, hogy megfelelő élezéssel szinte bármilyen kés tud örömet okozni és fordítva.

A lentebb emlitett LIDL-ből származó késem is ilyen. sőt meglepően jó az éltartása, ellenben a dreizack kiskésemmel. (persze lehet, hogy már köszörültetni kéne a kést...)


Szóval szerintem sem mindíg a márkanév a nyerő.
Előzmény: krizsi_l (757)
krizsi_l Creative Commons License 2009.02.20 0 0 757
Boldog békeidőkben voltak cseh(szlovák) késeim. Olcsók és élesek, jó éltartók voltak. Addig míg csontot nem értek, vagy valamit meg nem feszítettem velük. Akkor kipattant az élük, eltört a pengéjük. Elfogytak.
Nálam eddig a No1 a nem éppen drága Dick. Éltartó, lehet vele feszegetni, csontot vágni... Igazi profi. Nagyon élesítettem egy jó japánra, de az erre szánt pénzemből egy készlet Zwilling lett. Nem biztos, hogy jól jártam.
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 756
szerintem is a fenés a lényeg.

lehet, hogy a pengét vették a csehszlovákok.: mert a markolatban van a made in felirat....:-) nagyon kellemes penge egyébként, nem túl kemény, könnyen fenhető.
Előzmény: Boarhunter (755)
Boarhunter Creative Commons License 2009.02.20 0 0 755
Egy hentes cimbora fogadásból egy ereszcsatorna darabot is megfent úgy, hogy simán vitte a szőrt az ember kezéről...egy darabig.
A KDS a gugli szerint spanyol kés...
Előzmény: libapék (748)
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 754
akkor te tényleg fiatal vagy a KDS névhez... :-)

egyébként tényleg csak arra akartam rávilágítani, hogy az élezés dönti el, hogy egy kés mennyire kés.

kíváncsi vagyok, hogy a SPAR-os "borotvával" (nem tudom mi a neve ennek az akciós csodának) mi lesz, ha fenni kell otthon...
Előzmény: comad (752)
libapék Creative Commons License 2009.02.20 0 0 753
aha, jól beszélsz.
én ajándékba kaptam a dreizack culinaris késeimet.
remélem nem túl nagy baj.
mindamellett egy lidl-ből szintén kapott gagyi keleti utánzat
tűnik nagyon jó vételnek élszög/ár szempontjából...
Előzmény: joy (751)
comad Creative Commons License 2009.02.20 0 0 752
"Nos az én KDS késem (made in czehoslovakia) tudja ezt a mutatványt, megfelelő fenés után... :-)"

A 2-es vaslemez is tudja - egy darabig :)
Előzmény: libapék (748)
joy Creative Commons License 2009.02.20 0 0 751

Igen most az akciózás miatt fölkaptuk a fejünket, hogy van olyan, hogy Zwilling.

 

Tudod, legtöbben 1*ű háztartásban élünk, nem a csilivili luxus az elsődleges, hanem a pénztárca, és a használhatóság.

Eddig megcsodáltam a 10-30 eHuF-os halefeket, dikicseket, de eszembe nem jutott volna annyit kiadni értük, inkább fenegettem a jóöreg békanyúzókat, meg bőgtem hagymázáskor.

Erre jött ez az Sparos akció, ami 1-2 darabot elérhető árba hozott, és mivel a karácsonyi sütés-főzés úgy is elvitt egy csomó pénzt, az a 10-12 eHuF, amibe az akciós részkészlet került "megéri", címszóval erre csesztünk el némi pízt.

 

Azután menet közben fölfedeztük, jééé van topic is a konyhagyilokokról...

:o)

Előzmény: libapék (749)
H_G Creative Commons License 2009.02.19 0 0 750
Hát mert a Zwilling most 7 ezer a Sparokban, uolyan Wüsthof pedig 20 a szomszédos Extrametálban.
Előzmény: libapék (749)
libapék Creative Commons License 2009.02.19 0 0 749
Egyébként nem értem, de tényleg, hogy
itt a fórumon miért ritka a Dreizack-Wüsthof és miért gyakoribb a zwilling?
libapék Creative Commons License 2009.02.19 0 0 748
"Nálam az a kés, amelyikkel 8-10 mm vastagon lehet friss-meleg kenyeret szelni, a többi csak bot."

Nem tudom, mond-e még valakinek az valamit, hogy KDS?

Nos az én KDS késem (made in czehoslovakia) tudja ezt a mutatványt, megfelelő fenés után... :-)

szeretem is, talán annyira, mint a dreizack késeimet.
Előzmény: joy (741)
tuutuu Creative Commons License 2009.02.15 0 0 747
Tudom, de szeretek aludni...:}}
Előzmény: Hepci (746)
Hepci Creative Commons License 2009.02.15 0 0 746
Kedves tuutuu, ha tisztességes az üzleti (meg egyéb) magatartásod, sose fog túlzottan gyarapodni a céged. C'est la vie... :)
Előzmény: tuutuu (737)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 745

Ez minden területen így van, bármit akarsz vásárolni.

A nagyban gyártók a nagyban kereskedőknek könnyen tudnak kedvezményeket adni -főleg évvégeken raktár ürítéshez.

 

Egyet nem kell elfeledni: a kereskedelmi láncból a hiperek kizárták a terítő nagykereskedelmet.

A közvetlen értékesítők is, de a szállítási, raktározási és egyéb költségeik méretükből adódóan jóval magasabbak, így ők nem akciózhatnak könnyen.

Előzmény: krizsi_l (736)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 744
Ez igaz.
Előzmény: libazzoli (734)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 743

Az a cég, amelyik hagyja, hogy képviselője hitelrontáts kövessen el, hülye.

És csak jól teszi, ha kirúgja, mert képtelen normális kereskedelemre!

 

Más területen ismerek olyan céget, amelyik az amerikai képviselőt rúgta ki, mert konkurált a magyar képviselővel egy semleges területen, és azt épp hasonló hitelrontással követte el!

Nagyságrend évi több MD HuF.

Előzmény: Hepci (733)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 742

Ja.

Annyira, hogy ez aa tipus tavaly jelent meg a Zwilling palettáján, és tesztekben is megkapta az 5*-ot.

Ha Zwilling házaló lennék én is gyűlölném az ilyen brutális konkurenciát!

Előzmény: Hepci (729)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 741

Nem néztél utána rendesen, részigazságokat írsz a sparos Zwillingről.

A késeknek, és a konyhai ollónak 2 ára van. A magasabb 25, az alacsonyabb 80 ponthoz kötődik.

Jól tartja az élét a kés, és igen ezt rendszeresen fenni kell. Én napi használat mellett hetnete fenem. Azért lehet hozzá fenőt venni.

Nemek nincs tapasztalatom a kerámia késekről, de egyik haver kapott ilyen "K"-t, és már igen szidja, alig féléves.

 

Ham ár, akkor én biztosan nem adnék 10-20 e HuFokat egyetlen késért se, ha kapható jó minőségű, olcsóbb kés is. Eddig Tramontina-kat használtam, gyakori fenésekkel

Nálam az a kés, amelyikkel 8-10 mm vastagon lehet friss-meleg kenyeret szelni, a többi csak bot.

Azért jobb a pontokért vett Zwilling.

 

Ráadásul már nem nyögök, amikor vágok...

:o)

Előzmény: ninon222 (727)
joy Creative Commons License 2009.02.15 0 0 740

Aprítójuk van? mert egy konyhában egy jobbféle szecskázó sokkal többet ér, mint bármiféle hiper-szuper késkészlet!

Mindent lehet vele aprítani, és még a nők is tudják használni balesetmentesen!

:o)

Előzmény: coriella (719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!