Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Igen ott. Meg köllene nézni az OTP kondiciós listát - ott benne van mennyi - a 3 eurot sokallom - szerintem az ügyfélszolgálatos nincs képben. Mindjárt megnézem.
236-ért?ehh ez a vörösmarty téren levő otp automata?
amúgy az otp ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy aki OTP kártyával vesz le bulgáriában LEVÁT, az 3 euros tranzakciós díjjal, és az összeg 1 %-át kitevő pluszköltséggel számolhat. azért szóltam, mert itt sokan 1 euros költségről beszéltek. gondolom, tavaly óta változott.
Tavaly B.széplakon szétvertek egy szállodát .... csupa 14-17 éves kölök randalírozott a diszkóban... aminek ugye van egy szupi kerthelyisége is - hát ott sem lehetett megmaradni tőlük.
:)) Szijja! Szokás szerint MÉG NEM TUDOM:)) - de ma elmentem egy kis költőpénzért....236-on vettem ki az eurot az ótómatából a barátnőmnek is, úgy hogy MUSZÁJ mennünk!! nehogy ránkpenészedjen:)) Azt hiszem a Napospartot ismét kihagyjuk.... max. elmegyünk megnézni...Szozopol a nyerő egyelőre... azt a villogós poharas tequilás helyet meg köll nézni!!!!!
Szia! Igen Naposparton van,netán ti is oda mentek? A németekkel mindenhol csak a baj van,eddig még nem volt olyan hely ahol ők ott lettek volna ne lett volna valami:-( Sajnos,elszomorító. Nessebárba csak sétálni voltunk,nem tudok erről konkrétat-gondolom ott is vannak
most hoztak neki közel 40 kg élelmiszert: elsősorban csabai kolbászt és tehéntúrót
Ipari felhasználó? Netán a Laci bácsi?
Magyar kolbász (hogy pontosan csabai-e, azt nem tudom) kapható a Metro-ban, csakúgy, mint Pick szalámi. A tehéntúrót aláírom, olyan itt nincs - illetve, csak Magyarországon létezik ez a fajta/állagú tejtermék.
oké kösz!Akkor ezek szerint jobb az első napokban túl lenni ezen és akkor végig élvezhetjük a kedvességüket:)A pár leva az mit takar?....hármat vagy tizet:) csak kb.
Foggalmam sincs azért érdeklődöm,ja és a nevét ti honnan tudtátok van rá alkalom,hogy találkozunk velük?(mert gondolom ki van tűzve a neve onnan tudtad)
Ez a szálloda melyik részre esik? Napospart? Elég gáz, hogy ezekkel a németekkel folyton csak a baj van. De sajnos majdnem mindenhol ott vannak és számolni kell velük.
Nessebár is eléggé "németes"?
A kaja felsorolás között alig látok halakat és tengeri cuccokat. Remélem azért van, mert ezeket a sztenderd kajákat otthon is meg tudom enni :D
Szia ! Nem szeretnék beleszólni a nyaralásotokba, de gondold meg. Byala szép, jó, egy egészséges embernek, de a patra lejutni kicsit starapás, - "Apu rákos, mozgássérült" - meredek és hosszú út vezet a partra. Inkább Obzor, 4 km-re van töle, és majdnem visszintes, Byalához képest. Nosztalgiázni bármikor átmehettek. Itt van pár kép Byaláról! Remélem ha öreg leszek egyszer a lányaim is igy gondolkoznak majd. Minden jót nektek!
Mi adtunk borravalót a szobasszonynak. Meg is lett az eredménye. (+ 1 fürdőtörölköző (hazahoztuk), egy kártya az egész napos légkondi és hűtő használathoz...) Az asztalon volt egy kártya a szobában, rajta a neve, na mi ide tettük a pár levát, hogy tudja azt neki szántuk. Csak azt vitte el, semmi máshoz nem nyúlt!!!!
Jelentem holnap reggel indulunk, gépünk még mindig nyamvadt, itt a munkahelyen még a képeket sem tudom megnézni, amiket felraktatok az elmúlt pár napban:(
Csomagunk lesz bőven, még jó, hogy nem repülővel megyünk, de azért remélem a vonatról sem szállítanak majd le bennünket.
Akik ebben az időpontban ott lesznek, remélhetőleg majd összefutunk!
Nozoduo!
Addig döntsd el, hogy mit szeretnél inni, persze feltéve, ha felismersz:)
Üdv mindenkinek, ha hazajöttünk, mindenképp jelentkezem!
Tényleg ez a téma engem is érdekelne....Tehát ha jól értelmezem a dolgot, akkor nem kell borravalót adni az éttermekben? És ez a Napospartra is vonatkozik?
nem lehet hogy csak más az ízvilág? a kolbász nem magyaros izesitésű, ez tény. a tejtermékeik is mások. De egy kiló csirkemell az ott is az. A 80 as évek gulyákomenizmusa Magyarországon persze árubőséget jelentett Bulgáriához, a "csehekhez", stb képest, de ez megszűnt. sőt. Véleményem tehát az, hogy csabai kolbászt magyarországon, ljukankat bulgáriában, spekacskit szlovákiában, wurstot németországban. Le a globalizációval! Zagorka!
1) peterr: júl 02-09 Napospart, Hotel Meridian 2) Briro: július 03-10- ig Hotel Nessebar Süd 3) Nozoduo: július 03-10-ig Hotel Nessebár Beach Süd 4) Csondijutka: július 05-12-ig Hotel Meridián Sunny Beach 5) Gyengecsaba: július 05-12-ig Nessebár Beach Süd 6) RékaBetti : július 06-13-ig Sozopol, Hotel Kalisto*** 7) Budhaman az igazi: július. 06-13-ig Sozopol, Hotel Kalisto*** 8) Sasac: július 06-16-ig Sozopol 9) RayRay Július 08-15-ig Napospart 10) videoframe július 08-15-ig Napospart Hotel Baikal 11) Kordina: július 12-19-ig Hotel Bellevue Beach 12) K24A3: július 12-19-ig Hotel Burgas Beach 13) csocso50:j július 14-20-ig Kamaka Hotel Biala 14) Pet Shop Boy: július 17- től 2-3 hét remélhetőleg Szozopol - előtte esküvő!!!:) 15) Denitm: július19-26-ig Hotel Bellevue Beach 16) grisin 100: július 19-aug. 2-ig Hotel Bellevue Beach 17) Ad Flexum: július 20-30-ig Hotel Sol Nessebar Mare all. incl. 18) utazo idegen: július 20-aug. 05-ig (a célpont ismeretlen, de Rila benne van) 19) volvus: július 21-29-ig Hotel Nessebar Süd 20) brigi78: július 21-28-ig Hotel Nessebar Süd Napospart 21) szkriszta79: július 21-28-ig Hotel Burgas Beach 22) Spidee.Fox: július 23-30-ig Napospart, Hotel Baikal 23) Dugó: július 25-augusztus 04-ig Hotel Zefír Napospart 24) moni007: július 30-augusztus 06-ig Central Plaza Napospart
A borravalóra általában úgy néznek, mint borjú az újkapura - már bocsánat. Az első vacsoránál ért minket ez a meglepetés - egész egyszerűen visszaadott a pincérlány - hiába mondtjuk hogy nem kérjük - aztán pedig már nem is nagyon erőltettük.
Hallottam valahonnan, ami lehet, nem igaz, hogy 1 napi kaját lehet vinni, szóval pl. húst vagy ilyesmit nem engednek át. Erről hallott valaki, vagy csak pletyka?
Ezt egyik hataron sem ellenorzik kulon, mar csak azert sem, mert igen kevesen visznek kajat arrafele. Szerbiaban es Bulgariaban is lenyegesen olcsobb az elelmiszer, mint itthon, es szerintem jobb minosegu is.