Keresés

Részletes keresés

adsr Creative Commons License 2008.05.11 0 0 254

5-8 fős szalonzenekarra  meg- és áthangszerelt (nagy része saját, profi munka (apámé)) komplett éves repertoár (klasszikusok, keringők, filmzenék, stb) eladó lenne. Egy (kisebb) szobányi anyag. 25 év "termése".

 

Ha érdekelhet, akkor írj előbb: adsrmusic@freemail.hu

 

üdv

 

 

 

-agnes- Creative Commons License 2008.05.10 0 0 253

Sziasztok!

Keresem a -River Flows in you- címü kottát. Nagyon szeretném megtanulni zongorán, de sehol nem találom a kottát...Ha valakinek megvan légyszíves küldje el e-mailban: picobella@citromail.hu

Előre is köszönöm!!

Bergeron Creative Commons License 2008.05.10 0 0 252
A TV ügyvédjében volt szó róla jó pár hónapja, de a kereskedők is tudják, hogy a fénymásológépek és az irható CD-k DVD-k árában bele van építve, hogy jogvédett alkotás kerül rájuk. Ezért van akkora különbség a szlovákiában vett DVD-k ára és a hazai elektronikai boltban árult adathordozók ára között.

A szerzőknek inkább az Artisjus-sal kellene keménykedniük, hogy utalja át a pénzüket amit azoktól is beszedett akik nem jogvédett tartalmakat fénymásoltak, írtak CD-re, DVD-re.

Előzmény: icike-picike (232)
labellitoh Creative Commons License 2008.04.19 0 0 251

Sziasztok!

Szükségem lenne a New York, New York c. dal zongorakottájára (kíséret). Ha valakinek megvan, írjon ide vagy küldje át nekem e-mailben: luda_esty@citromail.hu

Előre is köszönöm,

Eszti

Farkas Isti Creative Commons License 2008.04.17 0 0 250

Hello mindenkinek.

 

Unnepelyesen bejelentem, hogy elkeszult az uj kotta-portal, ahol lehetosetek tamad rendszerezni kottaitokat.

 

http://kotta-portal.extra.hu

 

Bejelentkezes utan mindenki feltoltheti kottait, aki meg szeretne osztani azt a tobbiekkel.

Nem kell tobbet szanaszet toltogetni, egy helyt minden.

 

KOTTA-PORTAL
Umax Creative Commons License 2008.04.17 0 0 249
Sziasztok ! COSA SEI cimü szám  kottáját keresem.Legyetek szivesek, ha tudjátok,küldjétek el nekem... Elöre is köszi ...   Erre a cimre ...www.well977@yahoo.com
Nika67 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 248
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne a boldog születésnapot kottajára.Címem:lovas.szabolcs@freemail.hu
nagyon-nagyon megköszönném!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nika67 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 247
Sziasztok!
Sürgősen szükségem lenne a Boldog születésnapot kottájára, ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!
horgeri Creative Commons License 2008.04.05 0 0 246
Helló! Törölték rapidról a mulatós dalokat. Akinek megvan az föl tudná dobni még egyszer? Ha jelszót raktok rá akkor nem tudják megnézni, hogy mi van a zip fájlban és nem törlik a fájlt idő előtt ;).
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 245

Szeretnék érdeklődni az iránt, hogy valakinek megvan e é a Légy jó mindhalálig musical kottája. Ebből is a kisfiú érdekelne. Mert ezt szeretném elénekelni.

Köszönöm a segítséget.

 

jazzpeti Creative Commons License 2008.03.18 0 0 244
Hello én tudnék segíteni mert vannak kottáim csak azt kérdezném hogy neked milyen karaoke-jaid vannak.Mert nekem magyarok kellenének. De írjál és segítek.
Előzmény: ati a szintis (237)
pyracantha1 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 243
Egész türhetően sikerült Encore-val normál méretűvé alakítani a szóbanforgó első oldalt. Mivel több előadótól megvan a teljes zenedarab, fül után vszinü meg tudom csinálni a többi oldalt is. Láttam, hogy kapható: l.99o.- Ft-ért, eBay-n 1,oo Euróért. Itt a fórumon olvasgattam a szerzői jogokról. Szegény Kreisler l962-ben meghalt, vajon az itt eladott kották után Euróban kapja a jogdíjat...??!! a t. rokonság in Wien...Remélem, hogy jól bezárt ablakoknál ha ebből a készülő kottából elhegedűlöm a Szép rozmaring-ot, az nem minősül jogsértésnek...
Előzmény: PETYUS (242)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.17 0 0 242
De attól tartok, a többi oldal nem lelhető fel könnyen, mert szerzői jogvédelem alá esik. Viszont úgy látom, hogy megvehető.
Előzmény: pyracantha (241)
pyracantha Creative Commons License 2008.03.17 0 0 241

Kedves Petyus!

Igazán örülök a gyors válaszodnak és egyelőre - indulásnak - ez is elég, ugyanis ez az első része - a hallás utáni tanulásnak- a legnehezebb. Ha valamiben tudok segíteni... bármikor szívesen (van mindenféle kottám). Addig is nagyon köszönöm!

Előzmény: PETYUS (240)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.16 0 0 240
Előzmény: pyracantha (238)
PETYUS Creative Commons License 2008.03.16 0 0 239
> Hallás után nehéz lenne lekottázni

Valóban.
Előzmény: pyracantha (238)
pyracantha Creative Commons License 2008.03.16 0 0 238

Sziasztok!

Fritz Kreisler: Szép rozmaring c. kottájára lenne szükségem, elég lenne zongorakíséret nélkül is (csak a dallam). Hallás után nehéz lenne lekottázni vagy akár megtanulni - legalább is nekem. Talán tudnám valamivel viszonozni!

ati a szintis Creative Commons License 2008.03.14 0 0 237

Keresek mulatós lakodalmas kottákat természetesen nem ingyen adok érte karaoke midiket

somogyiattila0@citromail.hu

jazz3 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 236
Hát igen, a jogok... A technika fejlődött, de az artisjus még a múltban él. A zeneszerzők jövedelmének pedig csak jelentéktelen részét képezheti a kottaeladás, ha belegondolunk, hányan tudnak ma hangszeren játszani. Úgyhogy ez vihar a biliben.

A Brno-i kottagyárat nem kell sajnálni jobban, mint az órásokat, esernyőjavítókat, cipészeket, akik az ipari tömeggyártás miatt veszteségessé váltak. Régen a zeneszerzőnek tényleg házat vehetett egy-két jól eltalált slágerből, de tudomásul kell venni, hogy ez a szakma sem olyan jövedelmező már. Ahogy a nyilvánosság előtt előadott zenélés (haknizás) sem az: a 90-es évek elején egy felkapottabb vendéglátó-zenész minden szezonban fejleszthetett valami komolyabbat a felszerelésén, és még haza is jutott a gázsiból jócskán. Jött a technika –midi, mp3- és felhigult a szakma, kisebb a pénz.

Másrészt a magyar zeneszerzők nem hiszem hogy éhenhalnának, amíg egyfolytában a nyugati mainstream-et koppintják. Ehhez nem kell kreatívitás. Akik meg nem ezt teszik, azok külföldön megtalálják a számításukat, és nem rinyálnak az artisnál a kotta-jogdíjért.
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.03.08 0 0 235

Azon túl, hogy sikerült megkerülnöd az érdemi választ arra a kérdésre, milyen arányban részesülnek a szerzők az eladott kották bevételéből, egyéb problémáim is vannak a a hozzászólásoddal.

 

Megint a szerzők nevében beszélsz, bizzuk rájuk, hogy beszéljenek ők a saját nevükben!

 

Teljesen más eset az, ha a nyilvánosság előtt hangzik el egy mű, mint amiről itt beszélünk.

Ha megfigyeled, itt többnyire amatőrök gyülekeznek, akik otthon zenélgetnek, tanulnak.

 

Ha pedig valaki a nyilvánosság előtt játszik, annak hadd ne én találjam meg a módját, hogyan teljesesítheti az adózott jövedelméből, vagy egyéb módon  szerzői jogi elvárásokat.

Előzmény: icike-picike (234)
icike-picike Creative Commons License 2008.03.07 0 0 234
A kottáról,mint SZELLEMI TERMÉK-ről és a szerzői jogról RÖVIDEN (!?!?):
A SZERZŐT valóban büszkeséggel tölti el, ha elhangzik valamelxik műve NYILVÁNOSSÁG ELŐTT. DE:
az a nagyon-nagyon nem mindegy, hogy az előadó (megrendelő) az adott mű kiadványához milyen módon jut hozzá! MERT: amennyiben hivatalosan (boltban, stb.) jutott hozzá a fentebb felsorolt akárki, akkor ebből már ő (mármint a szerző ) részesedik valamilyen formában. Amennyiben internet -letöltés-, v. fénymásolás (brrrrrrrrr) útján stb. akkor részesedés nincs, csak ERKÖLCSI elismerés, azért viszont a boltban nem adnak semmit......
Fénymásolás: innen nem is olyan messzire Brnoban élt és virágzott a Szlovák kottakiadás fellegvára. Igaz csak addig, amíg meg nem jelentek a fénymásológépek. Jött a krach, az üzem bezárt, sőt azóta is zárva van. Szégyenletes....
Gondolom, itthon találkoztatok már a Solo kiadó "könnyűzenei" kiadványaival a kottásboltokban. Igen, sőt igen-igen drágán kínálják portékájukat, csak azt nem tudom, miért. 20-25 éve ezeket mág "Könnyűzenei Koktél"nak hívták, igaz, csak A/5-ös méretben, Igaz, csak 25 Ft (!!!) volt az ára, igaz, szerettük, mert ezekből (tehát KOTTÁBÓL) tanultuk meg a haknis nótákat, stb.
Az fentebb említett kiadók kiadványai kísértetiesen hasonlítanak az előbb említetthez... (igaz, a "minőséget" meg kell fizetni....) Erről ennyit.......
A szerzői jog egy igen-igen bonyolult dolog, itt erre kevés lenne a hely -inkább olvassa el akit érdekel a www.artisjus.hu oldalon az idevalókat-, inkább azt kellene tudomásul venni, hogy a szerzőknek nem csak dolgozni van joguk, hanem egyéb másra is....
Részemről a téma lezárva, hiszen úgyis folytatódik (sajnos) minden ugyanúgy tovább....
Előzmény: ceruza_elemér (233)
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.03.07 0 0 233

Végre valaki, akitől megint tanulhatunk !

 

Vajon bosszantja-e a zeneszerzőt, hogy valaki a saját kedvtelésére otthon az Ő szerzeményeiből dalokat játszik? Gondolom nem, sokkal inkább büszkeséggel tölti el. Itt a fórumon még senki sem jelentkezett közűlük panasszal, mintha ez sokkal inkább a különböző kiadók  fogadott, vagy fogadatlan prókátorait bosszantaná.

Ez érthető is ha megvizsgáljuk, hogy például egy eladott kotta után mennyi jut a szerzőknek, mennyi a kiadóknak és mennyi a kereskedőknek. (?)

 

Érdeklődéssel olvasnék itt erről egy elemzést. Én magam részéről szívesen megfizetném azt a részt amit a szerzők ebből kapnak, gyanítom, hogy nagyon olcsón megúsznám !

 

Tessék kedvező (tisztességes) áron jó minőségű kottákat árulni, szerény haszonnal, nagyobb mennyiségben, nagyobb választékban!  Ha így esetleg nem éri meg, akkor pedig tessék tönkremenni !

Előzmény: icike-picike (232)
icike-picike Creative Commons License 2008.03.06 0 0 232
A szerzők jogait (Magyarországon) az ARTISJUS védi !!!
Szerzők: zeneszerzők, hangszerelők, szövegírók, stb.
A lemezekre, rádióba, tv-be, stb. felvett MŰVEIK alapján kapják a JOGdíjat.
(Csak zárójelben jegyzem meg, az eladott cd-k, dvd-k, kazetták stb. után is JÁR nekik a jogdíj....

Az ő munkájuk, ill. MUNKÁJUK nélkül -kiváncsi vagyok- mire lennétek képesek? Valóban egyszerűbb letölteni, mások munkáját -persze ingyen-, ezzel biztosan ösztönzitek őket az újabb munkára..... Kicsit (nagyon) furcsa............

Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy TANULJON zenét, ZENEELMÉLETET, mindjárt könnyebb komponálni, újat ALKOTNI!
Igaz, nem jó ötlet, hiszen ezért dolgozni kell....-sokat-...........
aaronboone Creative Commons License 2008.02.22 0 0 231

Sziasztok,

 

A "TULIPÁNOS LÁDA Magyar népdalok, hallgatók és csárdások" című harmonika kotta gyűjteményt keresem.

 

Ha esetleg lenne neked ilyen, és megválnál tőle, vagy láttál ilyet egy antikváriumban/boltban, kérlek értesíts (a neten elérhető forrásokból nem sikerült megtalálnom).

 

Köszi,

AaronBoone

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.02.19 0 0 230

Netes boltokban Ő is látta. Te is egy kereskedő vagy, de a többiekkel ellentétben nem tartod be azt az etikai szabályt, hogy förumokban nem illik hirdetned magadat, ráadásul únos-úntalan.

Az etikai szbályok pedig követendőek, legalább annyira mint a jogi szabályozás, amelyeket fontosnak tartassz rendszeresen megemlíteni az éhező zeneszerzők védelmében.

 

Előzmény: sigrai (229)
sigrai Creative Commons License 2008.02.18 0 0 229

Valószínűleg ez az: http://www.emb.hu/import_kotta.php?id=37908&hu

 

Írj az import@emb.hu címre, és ha van az eredeti kiadónál, behozzuk Neked.

 

(EMB)

josh84 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 228

Szaisztok!

 

Már egy ideje keresgélek Gershwin: Rialto Ripples Rag kottája után, de eddig csak netes boltokban láttam. Valaki esetleg tudja, hogy hol lehetne offline hozzájutni (esetleg valaki eladja? :))? Még nézem antikváriumban, de nem valószínű, hogy sikerrel járok.

 

Előre is köszi a segítséget!

Josh

angela007 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 227
Sziasztok!
Küchler Concertino Op.15 hegedűre és zongorára nincs meg valakinek?

Köszi előre is
laszlo-15 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 226

Szuksegem lenne magyar mulatos es slagerkottakra...(dallamkotta).Koszi mindenkinek...e-mail:laszlo_12@yahoo.com

laszlo-15 Creative Commons License 2008.02.02 0 0 225
ime a republik dalainak kottai...akinek szuksege van ra...;)  http://szepkaresz.freeweb.hu/Republic.tab.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!