Keresés

Részletes keresés

aranyviktor Creative Commons License 2000.12.29 0 0 3

Szia Hajóskám!

Én is hiszem, hogy Jézusnak "igaza van", de szerintem a szútra sem hazudik. :-)

Ha a túlvilág alatt a halál utáni állapotot érted, akkor nem adok igazat neked, mert nagyon sok tapasztalat, ismeret van arról, hogy léteznek anyagi testet elhagyva is anyagias vágyak, és ezek igen szenvedtetőek, főleg az I-II. szférában, a kereszténység definíciója szerinti pokolban, ami ugye egyfajta tudatállapot.

Még a III.-IV. szféra, az ún. "tisztítótűz sem mentes a vágyaktól…..

Jézus nem is túlvilágról beszél, hanem "másik világról" és "halottakból való feltámadásról", vagy Isten országáról, amit ékesszólóan ecsetelt, hogy "köztünk van", magyarán mondva tudatállapot, ne a halál utáni létben keressük, ahogy az ő idejében tették, és tesszük ma is.

AZ V.-VI. úgynevezett mennyei szférákban még léteznek nemek, létezik boldogság, öröm, virágoskertek, ide vágyik a legtöbb keresztény, de a hithű muzulmán is, meg Igor barátunk is.

A VII. szférába, a "hetedik mennyországba" való belépés előtt, még a VI. szférában egyesülnek az Egység megbomlásakor (Bibliában Lucifer lázadása, illetve Ádám és Éva teremtése, bűnbeesése szimbolizálja) kettészakadt duálszellemek, és már egyként mennek a VII. szférába, ahol már értelemszerűen "nem nősülnek, s nem is mennek férjhez", hiszen minden két-ség megszűnt, EGY-ség van, nincsenek pólusok, nemek, nincs jó és rossz, csak Isten tökéletessége.

Az eszem tudja, hogy ez így van, és ez a "halálból feltámadt" állapot a csúcs, most mégis magasnak tűnik, mint tyúknak az ólajtó, és Igor barátunkhoz hasonlóan bőven tudnék örülni a idézett szútra, és az V.VI. szféra állapotának…….

Üdv: avi

Igorkám!

Amint Hajós barátunknak is megírtam nem látok ellentmondást Jézus szava és a szútra között, és vágyakozásod is megértem, bár lenne számomra is kézzel fogható valóság…! :-)

Előzmény: alomhajos (2)
alomhajos Creative Commons License 2000.12.28 0 0 2
Jézusnak van igaza. Nincs a túlvilágon szex, sem pedig ilyen irányú vágy, mint ahogyan egy csomó más földi eredetű dolog, fogalom sincs.
Szia,
áh.
Előzmény: vigor (-)
Napraforgo Creative Commons License 2000.12.28 0 0 1
Van-e szex a túlvilágon?
Én egyféleképpen tudom elképzelni a túlvilágot: hogy idôtlenség van!
Minden van és nincs is egyszerre.
El tudtok-e képzelni bármilyen dolgot, amit szeretnétek örökké csinálni? Bármilyen jó dolog is legyen az? Képzeld el, hogy mindig csak a kedvenc ételedet ehetnéd. Csak a kedvenc filmedet nézhetnéd. Ugye, hogy egy idô után eleged lenne belôle?
Én inkább úgy képzelem el a túlvilágot, hogy azzal a jó érzéssel létezünk, azzal a boldogsággal, ami akkor tölt el minket, amikor mindenbôl megkapjuk a kedvencünket. Ha ehhez hozzátartozik a szex is, akkor a kielégülés érzése is eltölt minket.
De úgy, hogy nem érezzük, hogy már pl. 50 éve minden tökéletes körülöttünk, mert az elviselhetetlen lenne...
Mit gondoltok errôl?
bélla Creative Commons License 2000.12.24 0 0 0
Nekem a Korán szimpatikusabb.
Előzmény: vigor (-)
vigor Creative Commons License 2000.12.24 0 0 topiknyitó
Komolyan foglalkoztat ez a kérdés.

Mit mond erről az Evangélium?

Lukács 20.
35 Akik pedig méltók rá, hogy eljussanak a másik világba és a halálból való feltámadásra, nem nősülnek, s nem is mennek férjhez.

Mit mond erről a Korán?

2 szúra.
25 Add hírül azoknak, akik hisznek és kegyes cselekedeteket végeznek, hogy [majdan] kertjeik lesznek, amelyek alatt patakok folynak. Valahányszor [a kertek] gyümölcseiből kapnak enni, azt mondják: "Ez ugyanaz, amit korábban kaptunk enni". És olyat kapnak, ami teljesen hasonló [ahhoz, amit a földön kaptak]. És [a kertekben] tisztává tett feleségeik lesznek; s örökkön ott fognak időzni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!