Keresés

Részletes keresés

Gócpoint Creative Commons License 2004.03.11 0 0 4138
Szia Bandos!
Köszönjük a kedves fogadtatást, jólesett. Régen nem írtam, ez igaz. Ennek elég egyszerű oka volt: sajnos most nem jutottunk el a tervezett utunk keretében Maldívra, és emiatt nagyon elkeseredtünk/elkeseredtem. Talán ez év végén sikerül. Olvastam, nektek viszont sikerült Bandos-on szilveszterezni :)) Nagyot nevettem, amikor olvastam a hozzászólásodban: "Bandosnak Bandoson a helye".... :))) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Nem volt kevés az egy hét? Mi attól félünk, hogy mire igazán belemelegednénk a nyaralásba, már haza is kellene jönni...
Lehet, hogy tényleg késett a monszunváltás, nem tudni. Beszélgettünk az ékszerbolt eladójával, és ő azt mondta, hogy 8 éve dolgozik Sun-on, de ilyet még ő sem látott, hogy ebben az évszakban szinte szünet nélkül esik az eső! :(
Tényleg, igazad van, a novemberin (ha volt, nem emlékszem) már nem voltunk, csak a szeptemberin. Az áprilisi Malongón viszont már tényleg ott a helyünk, nagyon várjuk! :) Köv. maldív utazás? Nagyon remélem, hogy most már ez év decembere össze fog jönni, nagyon-nagyon szeretnénk! Terveink között több sziget szerepel: Fihalhohi, Vilu Reef, esetleg Royal Island. Bár utóbbi nekem azért annyira nem szimpatikus, mint az első kettő, mert nincs nagy lagúnája. De ha csak ez lenne az akadály... :))) Most boldogan mennék akár Kandoomára is, ha lenne rá időm... Nézegettem még Fesdu szigetét is, nameg Coco Palm-ot. Majd meglátjuk. Bár sajnos Coco Palm a felújítás után igen drága lett... :(
Gócpoint/Gócoló
Előzmény: Bandos (4137)
Bandos Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4137
Szia Gócpoint, (majdnem Gócolót írtam megszokásból)
Rég jártatok erre. Üdv újra a Malongó-k között.
Az időjárás valóban furcsa tréfákat űz néha a maldív-on. Nekünk is jobb időnk volt az elvileg esős évszakos augusztusban (kétszer is), mint a száraz évszakos december végén/január elején.
A december elvileg már a száraz évszak lenne, a januári meg pláne, de úgy látszik, ez nem mindig számít. Én azt hallottam, hogy olyan folyamatos esőzéseknek, amit Ti is és Sharkpapáék is kifogtatok 2002 decemberében, annak leginkább a monszunváltásokkor, azaz májusban, és novemberben van esélye. Egyébként nagyon ritka. Lehet, hogy 2002 őszén késett a monszunváltás néhány hetet?
A szeptemberi találkozón emlékszem, hogy voltatok, de november végén emlékeim szerint nem, és azóta nem is nagyon jelentkeztetek. Na sebaj, a következőn, április végén ott a helyetek! Mikorra tervezitek a következő maldív utazást?
Bandos
Előzmény: Gócpoint (4132)
Bandos Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4136
Sziasztok,
Találtam egy honlapot, ahol 25 maldív hotelsziget (többek között Meeru, Sun, Fihalhohi, Full Moon, Kurumba, Vilu reef, Baros, Lohifushi, Villivaru, stb.) térképe található.
Küldöm a linket: http://www.geocities.com/malediven_bilder/
Bogyó, ez a Fihalhohi térkép talán még neked sincs meg.
Bandos
Előzmény: Bogyó 2 (4135)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4135
Szívesen.
Már nem volt hiába.
Előzmény: Fischelino (4129)
Gócpoint Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4134
Szia Sharkpapa!
Köszönöm a köszöntést! :-)) Kicsit nagy lélegzetű szöveggel léptem ismét színre, de hát, ez van... :)))
Látom, nemsokára utaztok, és nem is akármelyik szigetre! Gratulálok! Biztos nagyon szép lesz :))
Mi volt a helyzet a Hilton Rangali-val? Nem jött össze, vagy ez jobban tetszett?
Előzmény: Sharkpapa (4133)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4133
Gócpoint : üdvözöllek ismét körünkben:)))))))
Gócpoint Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4132
Szia Bogyó és Szia Mindenkinek!
Elég régen nem írtam, páran ismertek is még a novemberi Malongóról. Régi nevem Gócoló, sajnos azonban a jelszavamat elhagytam... :( Viszont minden nap olvastalak Benneteket, és nyomon követtem az eseményeket, igyekszem képben maradni. Amit mostanában a TS-esek csinálnak, hát, arra szerintem szavakat nem lehet találni... Őszintén remélem, hogy akik most velük mentek 6-án, már utazásukat feledve önfeledten heverésznek a napon, vagy halakat kergetve snorkeleznek... :)

Bogyó: először én is szeretném megköszönni a nőnapi virtuális virágot, nagyon jólesett.
Viszont egy dologban nem osztom a véleményed. Én biztos kifakadtam volna, ha Maléban hagynak egy éjszakára. Sajnos majdnem mi is így jártunk 2002 decemberében, és tapasztalatból mondom... Röviden: mi is - Sharkpapához hasonlóan - nem utazunk magyar céggel. Így az "érdemi" utazás Frankfurtból indult este 19:45-kor, ha jól emlékszem. Előtte 15:25-kor indultunk BP-ről. A gép óramű pontossággal indult mind BP-ről (Lufthansa), mind Frankfurtból (LTU). Male-i idő szerint meg is érkeztünk volna menetrend szerint, de a gép közvetlen Male előtt hatalmas viharba került. Igazán el se hittük: egyik pillanatban még az atollokat vettük videókamerával, másik pillanatban pedig már nem láttunk semmit... A gépet úgy dobálta a szél, hogy azért fogtuk a karfát, és ömlött az eső. Ereszkedett a gép, figyeltük a monitorokat, aztán 600m-nél a pilóta "se szó, se beszéd" felrántotta a gép orrát... képzelhetitek azt a riadalmat! Félelmetes volt. Utána bemondta, hogy annyira nagy a vihar, hogy nem tudja letenni a gépet. Egy darabig keringtünk úgy 60 km-es körben, aztán szóltak, hogy átmegyünk Colombo-ba... nagyon rossz érzés volt. Már egészen ott voltunk! Átmentünk, de mire elállt a vihar és a gép is le tudott szállni, már délután 4 óra volt. Útlevélellenőrzés, poggyász, miegymás.Szaladt az idő. Természetesen egész nap nem kaptunk enni, mert a gépen már nem volt kaja. Mindenki iszonyatosan éhes és fáradt volt. Mivel hidroplántranszferre fizettünk be, aggódva kémleltük az eget, nehogy újabb vihar legyen, és elinduljon a hidroplán. Közben kiderült, hogy Sun Islandon elfelejtheztek rólunk, és mivel a gép nem jött menetrend szerint, már senki sem várt bennünket. Közben a hajótranszferesek elmentek. Kitört a botrány, a németek ordítottak az utazásszervetővel. Elfelejtettek értünk hidroplánt küldeni, szabad meg már nem volt Hulhulén. Teljes bizonytalanság volt, többen kiakadtak. Mi már ekkor (kb. 1/2 18 óra volt ottani idő szerint)az időeltolódással együtt több mint 24 órája úton voltunk. Felvetette az utazásszervező, hogy itt kell maradnunk éjszakára, erre megint kitört a felháborodás. Az lett volna az utolsó csepp a pohárban! Egyáltalán nem vágytam félholtan megtekinteni a male-i nevezetességeket, másnap meg már 9-kor indultunk volna. Csak az járt a fejemben, hogy a rossz idő így is elvett egy fél napot az áhított nyaralásból. Iszonyatosan megkönnyebbültem, mikor hirtelen kiabálást hallottunk, majd közölték, hogy elvisznek hajóval Sun-ra! Mindenki kapkodta a lábát a hajóra, hogy minél előbb induljon. Ccsak amikor elindult a hajó, jutott eszembe, hogy nem mentem el WC-re, és bizony 3 óra hajókázás vár ránk.... annyira fáradt voltam, hogy egyik pillanatról a másikra elaludtam a párom ölében, és nem zavart még a hajó motorjának nagy hangja sem...
Bocsánat, ha hosszú lére eresztettem, de érzékeltetni akartam, hogy egy ilyen hosszú és bizonytalan út megtétele után szerintem az ember szeretne minél előbb arra a helyre eljutni, ahová befizetett, és nem feltétlenül a nevezetességeket nézi meg, mert egyszerűen nincs rá ereje és idege. Természetesen minden ember más: van, aki ennek örül, van, aki másnak. Ettől szép az élet. :-)))
Az időjárás pedig szerintem minden évben más és más, nem lehet kijelenteni egyik időszakra sem, hogy akkor esik éppen az eső, vagy hogy ragyogó napsütés lesz. 2001 december első két hetében például ragyogó idő volt, csak az első és utolsó napon láttuk őket, viszont akkor kitartóan esett az eső. 2002 december első két hetében pedig sajnos szinte EGÉSZ VÉGIG esett, s csak ritkán bújt elő a nap. Picit lehangolódtunk emiatt, de a szűrt fényben így is nagyon jól lebarnultunk. Egy biztos: aki innen télen indul el a mínusz fokokból, az ott kiszállva nem csalódhat még akkor sem, ha esik az eső... :))))

Előzmény: Bogyó 2 (4117)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4131
Gócpoint : miért, hol szeretnél lenni???:)
Gócpoint Creative Commons License 2004.03.10 0 0 4130
itt vagyok?
Előzmény: Bogyó 2 (4117)
Fischelino Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4129
Drága Bogyó!

Gyönyörű virágot küldtél nekünk "lányoknak". Öszintén meghatódtam és itt és most Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Üdv! Fischelino

Előzmény: Bogyó 2 (4118)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4128
Félreértettél, úgy gondoltam, hogy nézd már meg nem találsz-e ellentmondást a weather-historyban lévő időjárás jelentés és a tapasztalataid között.
Nézd meg mit ír akkorra, amikor kint voltatok. Pl. augusztusban. Én nagyon is emlékszem, hogy sütött néha a nap, nemcsak 5 percig, volt, hogy 2-3 órán át. Mégis...
Előzmény: Bandos (4120)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4127
Én a hangyákat papuccsal intéztem el, bár rajtam is mászott egy, és nem csípett meg, de nem vártam meg hogy megtegye.
A gekkók meg tök jók!
Nem baj, ha bemennek, semmi bajod nem lesz tőlük, rátok nézve teljesen ártalmatlanok.
Henok biztos nem vette észre még, hogy írtál, vagy nem ért rá, idáig mindig segítőkész volt.
Előzmény: Sóváry Krisztina (4126)
Sóváry Krisztina Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4126
Szia CsinnnKA!
Köszi az ötleteket a gyógyszerekre.
Olvastam a könyvben a "hangya sztorit" végül hogyan oldódott meg? Magátol elmult? Gondolom a következő alkalommal jó szolgálatot tesz a Fenistil gél, ill. calcium pezsgőtabletta ami az ilyen alergiás tüneteket csökkenti. Jobbat én nem ismerek de lehet, hogy van. Gondolod, hogy a vizi bungalóban is van hangya veszély? Oda is bemennek a gekkók?
Egyébként az a könyv csúcs!! Régen szórakoztam olyan jól mig azt olvastam. Igen vizuális tipus vagyok, a leszállás különösen megfogott!
Na szia:Krisztina
U.I.: Nem tudod véletlenül mi van Henokkal, irtam neki e-mailt de nem válaszolt. Nyügnek vette szerinted, vagy csak nincs gépközelben?
masuda Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4125
Egészen gonosz :) dolog tőled, hogy ilyen képeket mutogatsz, mikor majd megfagyok és irigykedem az ottlevőkre!
Előzmény: soka63 (4124)
soka63 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4124
Hogy egy kicsit jobb kedvre derüljetek, itt a nagy dühöngésben.
Itt az új képeslapom és egy kis rákocskám.

http://index.hu/tech/digicam/fotozz/fotot_megmutat?Foto_ID=19677

http://index.hu/tech/digicam/fotozz/fotot_megmutat?Foto_ID=19757

soka63

OSZIBARACK Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4123
Travelservice - www.travelservice.hu
Aeroviva - www.aeroviva.hu

A nevüket sem akarom látni....!!!

Előzmény: Sharkpapa (4116)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4122
Travel Service és Aeroviva.

Az életben nem akarom hallani a nevüket többet...!!!

Előzmény: Sharkpapa (4116)
csinnnKA Creative Commons License 2004.03.09 0 0 4121
Kriszti!
Szerintem valami jó bélfertőtlenítőt és székletfogót (Immodium?) mindenképpen, meg a szokásost (fájdalomcsillapító, görcsoldó, esetleg a repülő-hajó miatt hányinger elleni tabletta). Ha nem vagytok betegesek, több nem kell. Az Immodium jól jöhet egy jégkocka-okozta vagy bármilyen más hasmenés esetén, hogy ne kelljen elbukni másnap a befizetett programot. Mondjuk én legközelebb tutira viszek valami hatásosat rovarcsípésre is, mert nekem -mint ahogy azt itt majdnem mindenki tudja a könyvből- volt egy elég kellemetlen kis "együttlétem" egy óriáshangyával (amik ott kint egy-másfél centisek és érzésre-látványra pókcsípésszerű a harapásuk).
Másra szerintem nincs szükség alapesetben.

Bogyeszka! :-*
És a maiért is! :-*
Mellesleg maximálisan egyetértek veled: a SRI LANKAN tökéletes volt (a pávarucis lányok még női szemmel is gyönyörűek), és Sharkpapához hasonlóan én is (csakazértis) megcsináltam azt a perverz dolgot, hogy hulla álmosan hajnali fél 5-kor utoljára megfürödtem a vízben, majd egy gyors átöltözés után indultunk, és bizony este 10-kor már én is a fotelemben pihegtem. (Mindezt ugye párizsi átszállással.) :-)

Előzmény: Sóváry Krisztina (4094)
Bandos Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4120
Bogyó2,
Kontrolláltam, megnéztem 4-5 különböző időjárás előrejelzést is, köztük a szerintem két legmegbízhatóbb előrejelzést is:
http://www.weatheronline.co.uk/Asia.htm
http://www.mal-dives.com/weather/3_day_forcast.html
Bejjuséknak ma is jó idejük volt, és szerintem egész héten az lesz, alig van szél. Váltakozóan napos és borús lesz az idő, ahogy az a Maldív-on lenni szokott. Az lehet, hogy a héten egyszer-kétszer meglesz a negyedórás, félórás maldív eső, dehát enélkül nincs is igazi maldív feeling. Remélem fognak kintről is jelentkezni.
Bandos
Előzmény: Bogyó 2 (4117)
Bandos Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4119
Őszibarack,
Ami így indult, az csakis jól folytatódhat...
Remélem az őseid következő jelentkezése már csupa jó hírekről, és fantasztikus élményekről szól majd.
Bandos
Előzmény: OSZIBARACK (4115)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4118
Minden a Maldív-szigeteken és itthon tartózkodó hölgynek boldog nőnapot!

Reméljük, rossz idő ide vagy oda, akik tegnap Maléba érkeztek ma már ilyesmiket látnak potyogni!

Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4117
Bejjussal én is beszéltem szombat este, ha tudnak írnak majd, mondtam, hogy még tán sose volt ennyire érdekes, vajon milyen lesz az időjárás az előrejelzések tekintetében.
Mindenesetre én vigasztaltam azzal, hogy megnéztem, hogy mit írt a magyar nyelvű lap, amikor mi kint voltunk, órára lebontva. Minden óránál ott van a felhős,borus vagy az esős jelző nem találtam egy naposat sem, pedig...
Ettől függetlenül persze a fene tudja mi lesz.
Bandos kontrolláld már le te is!

Én sokkal jobban örültem volna, ha Maléban aludtam volna és reggel visznek el Sunra. Azért Malé igenis érdekes, pár óra erejéig mindenképpen.
Hamarabb kerültek volna ágyba, s reggel világosban, pihenten indultak volna Sun-ra. Talán előtte még szét tudtak volna nézni a piacon is, ami szintén jó program.
Mi se örültünk először, hogy nem volt ott értünk a hajó, de most már kifejezetten szerencsének érzem, hogy így alakult, hiába volt valóban béna a szobánk a Fihai deluxe-hoz képest.

Kisgyerekkel utazni meg szerintem mindig kockázatos, pláne 8 ezer kilométerre. Sajnos az ilyen események benne vannak a pakliban, ezt át kell gondolni akkor is amikor befizet az ember. Én nem is vagyok benne biztos, hogy kisgyerekkel feltétlen a Maldív-szigetekre kell menni, pont emiatt is. Ettől függetlenül lehet, hogy én is megtenném, de a felelősség azért a szülőké is.

Előzmény: OSZIBARACK (4115)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4116
Hát nem semmi tortura lehetett. Milyen lesz vajon a visszaut?? Na meg milyen idejük lesz??, remélem minden rendben lesz ezután!! Mi ennek a csoda utazási irodának, illetve repülötársaságnak az elérhetösége interneten???
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4115
Sziasztok!
Újabb híreim vannak.:-(((
Tegnap Maldív idő szerint este 18.00-kor ért oda a Charter, aminek következtében a kedves utasokra , ISMÉT pech várt - jól gondoltam, illetve számítottam -
ugyanis akik hidroplánra fizettek be, azok nem indultak el, mivel este 6 után nem szállnak fel a hidroplánok.
Szóval még csoda, hogy elhagyták a reptér szigetet - ugyanis hajóra terelték a komplett nyájat!!! - és így este 23.00-körül meg is érkeztek Sun Island-re az emberek.
Anyámék is azok közé tartoznak, akik hidroplánt fizettek be, és jó kis - egymás ölébe - hánykolódást kaptak 2,5-3 óra hosszan tök sötétben, fáradtan és semmit sem látva a környékből.:-((((Ez aztán a végső csepp...
Ottani idő szerint hajnali 3-kor szóltak telefonon, hogy élnek - igaz alig- és k...fáradtak...
Na ehhez mit szóltok....így el is ment 2 nap a nyaralásból...+All Inclusive ellátásból...
Még az a legfelháborítóbb, hogy örülni kell szinte az embernek, hogy nem Hulhulén töltötték ezek után az éjszakát, vagy Malén egy Hotelben, hogy megvárják a reggelt...
Nem tudom melyik a jobb választás...
Nem is merek belegondolni, hogy akik a kis gyerekekkel voltak, azok mit éltek át....

Őszibarack

Előzmény: Napóleonhal (4113)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.03.08 0 0 4114
hali all:)))

Kékbálna: ha jól tudom, 840 euro körül van Bécs-Male repjegy oda-vissza, Dubai megállóval!
Nem tudom ez mennyire drága, de én Húsvétkor megyek, ez az ár akkorra szól.

A nyaralóknak jó utat:))

Napóleonhal Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4113
Sziasztok!

Ez most nem teljesen maldív lesz, de érinthet egyeseket.

Látom, megint felcsapott a travel service láz! Mi kedden megyünk velük (Phuketre), ha valami zűr lesz, tuti, hogy rájuk borítom utána az asztalt. Most nem ismétlem meg a múltkor leírtakat, már egyszer adtam itt a rohadt pofájukra...

Nem tudom, hogy a márc. 6-i maldív járat végül mikor indult el és ért oda, de most néztem az előbb a teletexten a reptéri információt. Látom, hogy dubaiból jött volna a ts gép 22:00-kor, de három óra késés van előrejelezve. Gondolom, ez a gép jött vissza maldívról, és dubaiban szedett fel embereket. Azt is megnéztem, hogy hétfőn nem lesz sehova ts-es indulás, úgyhogy kiváncsian várjuk a keddet.

Ha addig nem jelentkeznék, akkor mindenkinek kellemes időtöltést addig is.

Nh.

Kékbálna Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4112
Sziasztok!

Szomorú vagyok, hogy nem jött be amit írtam. :(( Egy kicsit túl variálják ezt a dolgot a TS-esek.

Elhatároztam, hogy a TS-el egyiptomig megyek max. Nekem az Air Lankan bejött. Imádok velük repülni. Pontos és kultúrált is. Jó esetben egy átszállás. Ugyan 50e-zel drágább. De legalább nem robbanok fel a reptéren.

Remélem nagyon jó idejük lesz és jól ézik majd magukat! :o

Kékbálna

ps: Sharkpapa a bécsből a túrista osztályon mennyi a repjegy? Egyébként bécsben lehet valami. Az öcsémék holnap mennek mexikó és onnan még 50 rugóval olcsóbb is. Sok ez a reptér közép-Európának. Szerintem ha így meg Pozsony, Budapest és akár Prága is rövidesen bezárhat.

Előzmény: OSZIBARACK (4105)
Sonrisa Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4111
Szia Őszibarack!
Azt nem mondtam, hogy nyugodtak maradtunk. :-)
Az Aeroviva képviselőjét majdnem meglincselték ott egyesek. Már azt tervezgették, hogy kihívják a tv-t, de utána pár perccel végülis elkezdődött a beszállás, ez volt a szerencse.
Gyere a Dubai-topicra, úgyis olyan nehezen akar beindulni, csevegjünk ott!

Kedves Sharkpapa!
Ha indulás előtt olvasgattam volna ezeket a topic-okat, akkor biztos nem választjuk a TS-t. Gondolod, hogy tudtuk, mi vár ránk?! Hát nem. Rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyit fogunk szívni. Tervezzük, hogy visszamegyünk még Dubai-ba, de 1000 %, hogy nem a TS-szel.
Üdv: S.

Előzmény: OSZIBARACK (4108)
Sharkpapa Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4110
Elöször is jó nyaralást mercis barátom:))) másodszor meg persze hogy érdekel, főleg engem:)
w124 300e-24 Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4109
csütörtök reggel feleségemmel és 2 kisfiammal elrepülünk két hétre mauritiusra.
érdeklődnék, hogy vigyek-e magammal jegyzetfüzetet vagyis titeket, mint megrögzött maldív-funokat érdekelne-e egy mauritiusi beszámoló?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!