Keresés

Részletes keresés

Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4557

Szia!

Véresítő? Én rendszeres véradó vagyok, de mostanában mindig gondom volt a hemoglobinszintemmel. (Vérzett az erem, majd a műtét...)

Elkezdtem vörösbort inni esténként egy pohárral. Szerencsém van, mert errefelé minden harmadik embernek van borospincéje... :)

Lehet, hogy semmi köze hozzá, de javult a szintem, és közben meg is értem a bor élvezetére.

 

A széklet miatt nagyon sok főzeléket, rostosat eszek. Kipróbáltam a zabkorpát, pelyhet, de én inkább "besűrűsödtem" tőle. (Lehet, hogy kevés vizet ittam mellé!?)

Tejtermékek (joghurt, kefir, tej), rozskenyér, gyümölcsök, de kerülöm a banánt, a sok almát. A bab, spenót, tök nagyon jó. A kukorica, krumpli, rizs kerülve. Mostanában kezdek egy kis krumplit enni, de nem is hiányzik. Ja! A csoki! Az abszolut nincs. Helyette karamelles cuccok jöttek, amit műtét előtt meg sem ettem.

A korpát sokan dícsérik, csak vigyázni kell vele, hogy sok víz kísérje!

Más praktikához nem folyamodok, ha jól összeszedtem a gondolataimat!

A Laevolac-ról szeretnék lejönni, most kétnaponta iszok 5ml-t. (Az elvileg semmi.)

Az első 5 hét után lassan elkezdtem íjászkodni. Az is eléggé igénybeveszi a fenékizmokat. De ahogy belegondolok, a masszírozás az csupa erőltetés, erős mozdulatok sokasága!? Hát ezt kérdezd meg feltétlen az orvostól!

Kben én el sem hittem, hoogy az 5.hét utám lehet mozognom, úsznom. De jót tett!

A "fityegő" megvan, köszöni szépen! :) Az velem is marad, úgy tűnik. Nagy zavart már nem csinál. Reggelente ürítés, azután külön tisztálkodást kíván a helyzet, amit nedvesített vattakoronggal oldok meg. Később napközben, egyszer még ellenőrzöm, de sokszor feleslegesen: nincs elszíneződve a vattakorong.

A hét elejéig nem is történt semmi, szinte el is felejtettem az egészet. De elkapott valami hasmenés. 4-5ször voltam a wc-n, teljesen kiürülve.

Eléggé igénybe vette a kijáratot ez a nagy forgalom. :) Még ülőfürdőt is vettem.

Ez három napja volt és még mindig érzékeny a végbél környéke. Belső feszítést érzek.

A nyálkahártya gondolom, kissé igénybe lett véve, és lassan gyógyul.

Amúgy vérzés semmi, már kissé erőlködni is tudok, de nem "erőltetem". :)

 

A végbél rugalmassága megváltozott, de azon veszem csak észre, hogy nincs valós visszajelzésem az ürített mennyiségről!

Meglepődök, hogy 1-2 mperc alatt menni minden felhalmozódik!

 

A gázkibocsátás is megváltozott. Korábban spontán i svisszatatottam, de most inkább félrevonulok fújni. :)

 

Más nem jut eszembe.

Sok türelmet, könnyű és laza dolgot! Pihenj! 

 

Előzmény: szilasielvira (4556)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4556

Szia!

na elolvastam...Hát igen..Én ha ezt a műtét előtt ha elolvasom ezt a te történeted,akkor valszeg nem csináltatom meg...Én átérzem amit éreztél,csak kicsit elszomorodtam ahogy olvaslak hogy ez egy ilyen hosszú dolog???Szerinted én masszőrként mikor tudok vissza állni dolgozni???Teljesen kétségbe vagyok esve emiatt hogy kiestem a munkából.Mi lett a fityegőddel??????Arról nem írtál..És mennyire lettél szűk?Vagy ugyanolyan a végbél környékének  rugalmassága mint korábban???Meg akkor diétázol?Eszel ilyen búzacsírát,korpát,meg ilyen magvakat?nekem azzt mondják hogy majd ha jól leszek,ilyeneket egyek...

Előzmény: Zsbubus (4554)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4555

Szia!

Köszi,aranyos vagy!

Tegnap este az történt még,hogy este lefényképeztettem a fenekem a férjemmel,és én megint csúnyának találtam,és csepegett megint valami..Mondtam neki hogy menjünk orvoshoz..Hívtam a doktort,mondta hogy ügyeletes,és bent van a kórházba,menjünk nyugodtan..Bementünk,mondta hogy ez jó,nem szakadt se bőr,se cérna.és hogy jó lesz..Mondta hogy minden rendben lesz,megnyugtatott..Ma,péntek reggel iszonyatos hascsikarás mellett kb 4szer voltam eredménytelenül a WC-én,borzalmas volt..Jó hogy nem volt itthon senki,mert fel-le rohangáltam törölközőt szorítva a fenekemhez...Ekkor még mindig alvadt véres váladék ürült belőlem..Felhívtam a doktort,és meg kérdeztem hogy nem-e lehetne egy vérképet nézni,mert nagyon gyengének,és vértelennek érzem magam,meg kiváncsi voltam hogy nincs-e valami rejtett vérzésem..Mondta hogy jó,délután menjek be..Délben úgy ötödjére összegyűjtöttem minden erőmet,és így egy hatalmas de ősszpontosítást igénylő nyomással egy nagyobbat sikerült,és végre eredményesen ...!A vér is kiment mindenestől,és azóta nem vérzek..Ez csodálatos érzés,kezdem úgy érezni hogy talán jó lesz...A vérképnek is meg van az eredménye,ami nem túl jó,de nem romlott..A haemoglobin szint 130-150 norm,nekem lement 70-re amikor újraműtöttek,most 90-es....Ez van..Valami véresítős cuccot,kaját,italt tudtok mondani?Gyógyszert nem akarok,mert az megfogja a székletet...Mustra gondoltam/lehet kicsit meg is hajtana,de az nem gond../Szerintetek???Ma nem taliztam az orvossal,csak lebeszélte hogy hová menjek,és már vártak a vérvételre..Majd holnap nézi meg a fenekemet..Majd még ha vagy 5ször székelek,aztán nyugszom majd meg nagyjából,mert ez még kritikus időszak...

Előzmény: Zsbubus (4554)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.19 0 0 4554

Szia Elvira!

 

Kitartást! Én a 4502-n és 4503-n írtam egy szűkszavúbb összefoglalót.

Az étrend rendkívül fontos, de az egyedi. Mindenki egy kicsit másként reagál az egyes összetevőkre!

(Sok keleti gyógyításnak is ez az alapja.)

Nekem pl.a krumplipüré nem jött be, sőt!

Sok folyadékot igyál és ahogy lehet, kezdj fokozatosan mozogni! De az még várat magára, ha minden igaz!

 

Drukkolok nagyon!

 

Üdv!

 

Előzmény: szilasielvira (4553)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.18 0 0 4553

Na meg volt az első rendesebb széklet...Ez teljesen más volt mint az első orvosé,még egy tanulság..Az előzőt a kezdettől fogva éreztem hogy nagyon szűkre vágta a szerencsétlen orvos..Még a szél is alig akart kijönni..Szószerint én úgy éreztem hogy bevarta nagyon,vagy teljesen..Egyébként le is van fényképezve..És amiért nem tudott kijönni a széklte,és nagy volt a vágás,ezért a széklet csak úgy tudott utat törni magának,hogy a cérnát is vitte magával...Ez tuti így lehetett..És nem a ricinus volt a gond..A múltkor nem mondták el ogy mit egyek,mit nem,most csak azt ettem amit az angyalkezű doktor mondott,és a széklet állaga is más,könnyen üríthető..De már a székelési tecnikára is van gyakorlatom..Megosztom veletek,hátha tudok ezzel is segíteni..Csak akkor nyomjatok nagy erővel,ha tuti biztosak vagytok benne hogy fog jönni..Mert ha nem jön,vagy kevéske,akkor is nagyon fáj,és csíp..Én nem törlöm papirral,mert annyira érzékeny,hogy hozzáérni nem lehet..Gyorsan ülök rá a bidére..Tehát megvárom amíg tényleg biztos vagyok benne hogy ez székelés lesz,és csak a végső pillanatban nyomok egyet,és már ugrok is a bidére,és folyatom rá a vizet,és akkor sem érek hozzá..Majd jön a száraz törölköző,és törlöm szárazra,és a maradék széklet ha marad,akkor abba törlöm..Na így megy ez most...Majd írok ha valami változás lesz..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.18 0 0 4552

Sziasztok!

Írom tovább mi lett velem,hogyan alakult az állapotom tegnap óta.Ma már a székelős probléma van napi renden..Még mindig folyamatosan a bent pangó alvadt véres váladék ürül,de egyfolytában.Törölgetem száraz törölközővel,/ami nagyon tisztának kell lennie!!!/Illetve ha sok jön,vagy ha sűrűbb,akkor még mindig a bidébe öblítem le jó gyorsan..Jobb mint a tus,mert a bide tompán nyomja rá a vizet..Gyorsan felitatgatom,és jöhet a poros lap..Tegnap is,meg ma is jött valami nagyon kevés,ami székelési inger következménye,de nem tudok hogy az széklet-e vagy vér,vagy mindkettő..De utána az nagyon csíp,kegyetlenül,és utánna kezd folyni mindig a váladék..Amire gondolok hogy a másiknál mi lehetett a baj,az az,hogy teljesen másképp lett most megvarva mint akkor..Akkor nagy hosszanti Y alakú vágás volt,most meg pici,szép,kis csinos,és körkörös alakú,és nagyon pici területen van kivülről vágva..Ugyanakkor a végbél nyílás mégis mintha jobb lenne,mert a székelés ugyan rosszul esett,de nem ájultam le a WC-ról mint a múltkor..Ezt is észre...Ez mintha nem lenne olyan drasztikus mint a multkori..Nagyon étvágytalan lettem..Szédülni még szédülök,biztos a vérvesztéstől..A szám szine hófehér,és a szemem alatt is.Ma vettem be 20csepp guttalaxot,mert nem érzem hogy nagyon mozogna a belem,és ha szerintem egyszer tudnék egy normálisat székelni,akkor megszünne a csorgás..De most hogy ennyi alvadt vér jön belőlem,most látom mekkora nagy volt a baj..A fájdalom csökken,már alakul..Csak nyomás érzése van a fenekembe..Ennyi máról..Szép Napot Nektek!

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4551

Magánba mentem,mert tudta hogy fizetni fogok,hisz speciálisan hozzá mentem mint proktológus főorvos..legszivesebben a nevét is kitenném,csak nem tudom hogy ki lehet-e,nem tiltja-e valami,vagy valaki..Mert ha itt nem is,de kint a civilbe mindenkinek megmondom hogy semmivel ne menjenek hozzá,ne csak aranyérrel..Az ilyen szemét orvosoktól vissza venném a doktor címet is,mert nem méltó rá!!!!!!!Isten és ember előtt ki merem jelenteni..És remélem az orvosok is olvasnak,és tanulnak az esetből!!!!Ez a műtét egy rutin műtét lenne,de a hatás attól sokkal messzebb áll a valóságtól minthogy ennek hívjam..Egy borzalmas kényes területről van szó,tele ideg végződéssel..Nekem volt már mellplasztika műtétem amit hónaljból tettek be/1hónapig nem tudtam kitörölni a fenekem/volt 2szer bélcsavarodás miatt műtétem,volt vakbél,és még egy jó pár,ami kisebbnek számított..pl arcüreg nagyobb műtéte,ami szintén rutin kis műtétnek számít,de az is rossz volt nagyon,mert enni nem tudtam,nem láttam egy hétig úgy be volt dagadva a szemem,meg csipásodot,,meg fájt,meg csorgott,szóval az is rossz volt nagyon,de ez magasan viszi a prímet állítom..Ilyen műtétbe csak az fogjon,aki tényleg nagyon bízik mind emberileg,mind szakmailag a választott orvosában,és ezt nagyon komolyan mondom..Totál a depresszió meg az elkeseredés rajtam,mert sehol nem tartok semmivel,már feküdni is alig tudok,de majd lesz valahogy,ki kell bírni,és csinálni kell,nincs más választásom...Sziasztok,majd írok ha van kérdés,vagy változás..Most a székelésre kell koncentráljak,de arra erősen..

Előzmény: thomas_the_tank (4548)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4550

Igen,amilyen sorrendben írtad,pont ezek a hibák voltak végig...Csak a fura az,hogy nincs már állami és nem állami,ezt is leírtam mikor elrepült a levél,mondom miért..Míg bent voltam,addig egy darab vizit sem volt,nem úgy mint régen..Kis vizit,nagy vizit,stb..Most pedig semmi sincs,orvosok jönnek,mennek,és ha van orvosod akkor jönnek,ha nincs nem jönnek..Itt így megy,a nővér ezt mondta,hogy ha nincs orvos akit leszólítasz hogy műtse meg az aranyered,akkor úgy maradsz..és ennyi..Úgyhogy lehet hogy van állami,de lehet valami rezidens fogja csinálni,vagy tudom is én...Ezek után már lehet hogy a portás is be van fogva..Hogy én hibázhattam.e?Talán nem lehet pl gugolni,külső nyomásnak kitenni a sebet,a bidére terpesztett lábal sokáig ülni,nem szabad ázatni kamillába,minnél többet szárazon,ez két emberes,porozni,nem guggolni,ülni úgysem tudsz,én hajolni is alig,nem szabad vezetni még ülőpárnával sem,a diétára figyelni,sok kis étkezés,gyümölcs,kompót tört krumpli,sovány hús,gyümölcsök,Ha nem indul a széklet nagyon gyenge hashajtó,pl guttalax,parafin olaj napi 2szer,vagy Tisasen forte,nekem van még Detralex vénás keringés fokozó,most van Fraxiparin hogy a sok fekvéstől nehogy thrombózist kapjak,meg rendes fájdalom csillapítás.Tilos a sebbe bármit kenni,nincs kúp,semmilyen!!!Ennyi amit tudok hogy szabad vagy nem,ezeket kell tartani..Én a másiknál itt-ott amott hibáztam,de szerintem az csak vagy 20%-át tette a lapátra..Az itt lévő doktor úr is hozzá szólhat,szivesen veszem..Szóval itt az "állami" szó meg szünt létezni,és Debrecenről beszélek..Ez a műtét elkerülhetetlen volt állítólag,mert ez egy 4-es stádiumú,állandó problémás dolog volt,és 15éve készültem megcsináltatni..Hát pont ezért..Nem szabad félni tőle,meg a negatív gondolatokat sem szabad bevonzani,mert akkor tényleg őgy lesz..Egy alényeg megfelelő orvos,megfelelő technika..Én is kérdeztem az orvost hogy nem lehet-e egyszerűbben megúszni ezt?Lézer,Longo/gépi varró gép/stb..Mondta hogy ők már mindet próbálták,és semmi sem volt jó...Nekem ezt mondták..Ez a tuti,csak éld túl..Ugyanakkor amiért egy ilyen műtétnél jól összevágnak,tuti hogy jön a heg,a szűkület,és szerintem ez sem lesz jobb,mert a heg nem tágul,hanem reped,és ha kireped,kezded előről egy más kórkép névvel,aminek más lesz a neve,és ugyanaz lesz az érzés mint most..Itt egy lány írja lentebb hogy a kúpot alig bírja betenni,mert úgy érzi hogy szűk lett..És lám milyen igaza van,mert tényleg olyan az érzés,abszolút!!!!!!Azért írtam mindezeket le,mert hiányolja mindenki hogy nincs rendes beszámoló..Hát én írtam most egyet..remélem nem hiába..És ez az orvos aki először műtött,ő is állami orvos,egész addig,amíg nem csúszik a boríték..Mert ha csúszik,akkor már nem állami lesz a neve,hanem fogadott orvos,akitől vársz..Érted már???????Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: thomas_the_tank (4547)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4549

Szia,igen,igazad van,elcsesztem,nagyon sok energiám volt benne a tanulságnak,meg tanács is volt benne...Gondoltam akit érdekel,gyorsba megírom a végét,még nincs az,és még távol vagyok tőle,pedig 2hetes leszek holnap....Gondoltam kérdezzen mindenki,és válaszolok..És amikor abba maradt hogy folyt köv,még korántsem volt vége..Az új doki nagyon rendes,lelkis,empatikus,segítő kész,nem pénz éhes,szebb a műtét helye,abszolút ajánlott kategória..Most készülök hogy a másiktól vissza követelem a pénzt,és a gyerekemre költöm,mert az utolsó pénzem adtam neki oda..Szerinted kérjem?Te kérnéd?Nem tudom..Neki magától kellett volna hogy vissza adja,de ezidáig nem tette,és szerintem nem is fogja.Ennek a pénznek hála pénz a neve,és akkor adják,ha meg vannak elégedve valakinek a munkájával.Ez egy államilag finanszírozott műtét lenne..Szóval..Még a műtét után is véreztem,majdnem teljesen kivéreztem,mert befelé véreztem a vastagbél irányába..A műtét után 5órával megint ömlött a vér,és akkor azt hittem hogy megint baj van,és hogy valamiért nem alvad a vérem..De a doki futott,ott volt mellettem végig,és nyugtatott,hogy ez a korábbi vérzés miatt van,az ürül..De egy pillanatra azt hittem hogy ott fogok meghalni..Aztán minden rendben volt,nagy fájdalmak következtek,ami semmire sem reagált..Majd hétfőn megjelent a majom,és nekem esett hogy miért nem neki szóltam,meg én csináltam valamit vele hogy így jártam..Szerinte piszkáltam,feszgettem,áztattam feleslegesen,szét fosattattam,meg ilyenek..neki állt fentebb.Aztán jött a jó orvosom,és ő megnyugtatott,millió tanáccsal,névjegykártyával engedett el,és a borítékot nem vette el,mondván hogy én már egyszer ezt tuti megfizettem,és hogy e.ü dolgozó vagyok..Még aznap mikor elengedett magától hívott,meg másnap is..Most ott vagyok hogy várom hogy legyen székletem,és ki vagyok szolgáltatva teljesen még mindig..Nincs aki nézze a fenekem hogy jó-e,nincs aki a gyógyszertárba menjen sebhintő porért,nincs aki bevásároljon,stb,vagy segítene sétálni kicsit az udvaron a jó levegőn..Az orvos elvette a fél életem ezzel a kis produkciójával..folyt köv,és válaszolok..

Előzmény: thomas_the_tank (4547)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4548

Akkor tisztelettel feltenném a kérdést az itt a topicon "aktív" magánrendelést folytató orvosoknak, hogy ők hogyan látják, ha Elvira hozzájuk megy akkor mennyiben alakulhatott volna máshogy a műtét és az azt követő horror? Nyilván nehéz így, mert ők nem tudják diagnosztizálni, de azért érdekelne, hogy hogyan látják a dolgot.

thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4547

Hű, ez még a lézeres műtétek utóéletén is túltesz. De azért rendben vagy már valamennyire?

 

Te ezt mennyire tudod be az adott szakorvos - nem is tudom minek írjam - hozzáértés hiányának, felületességének, empátia teljes hiányának illetve vagy az állami rendszer gyengeségének? Illetve szerinted ez mennyiben működhetett volna jobban magánrendelésen? Hogy lelkiismeretesebben műtenek? Hogy eleve más módszerrel csinálják? Mert ugye amikor már baj volt onnantól a mentő ugyanoda visz ...

 

Tudom, hogy mennyire idegesítő, amikor az ember hosszú időn keresztül gépel aztán a fórum elnyeli (tanácsnak annyit, hogy mielőtt "elküldöm"-öt nyomnál jelöld ki az egész szöveget és nyomj Ctrl+C-t, ezzel a vágólapra kerül a szöveg, ahonnan újra előhozható Ctrl+V-vel, ha a rendszer elnyelné amit írtál)

Előzmény: szilasielvira (4545)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4546

Megírtam a folytatást,másfél órámba került,és nem tette be a rendszer,vagy elszállt..Már másodjára jártam így,többet nem esek neki,esélytelen..

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4545

Állami műtétes beszámoló nincs???Meg szikés???na írok én egyet,de csak röviden,mert a töredékét fogom leírni ami velem történt,és így is csömör lesz..Már írtam korábban ide,a műtéthez megelőző utat,és eljutottam valameddig,aztán írtam sokat,de elszállt,nem került ide,így elment a kedvem,de mgírom,hogy SENKI SOHA NE JÁRJON úgy mint én!Diplomás ápoló a végzettségem,8évig dolgoztam azon a sebészeti osztályon,ahol dolgoztam.Így esett a választásom xy nevű orvosra..Közben eljöttem,15éve dolgoztam ott,és hát utólag tudtam meg hogy ez az orvos már árnyéka se önmagának..Minden tájékoztatás nélkül megműtött..A műtét után rettenetes fájdalmam volt ahogy kiment a gerinc érzéstelenítő belőlem..Hatalmas fájdalmak hada következett,a csempét majd le szedtem a falról kínomba..Adtak fájdalom csillapítót,de minek..Nem használt..Még jó hogy otthonról vittem be,így elvoltam..Majd másnap reggel haza engedtek..Úgy 3napig kinlódtam a fájdalommal,majd mire picit szünt,jött a székelős probléma..Nem tudtam hogyan lesz,hisz még pisilni is alig tudtam a fájdalomtól...Pénteken megműtött,szombaton reggel messziről ránézett,mondta jó,haza mehetek..Hiába kérdeztem,semmire nem válaszolt normálisan,csak a vállát réngatta..Jött a boríték,gondoltam hátha megered a nyelve..Hát nem...Hétfőre hívott vissza,alig akart behívni,ránézett,és megint csak dicsérte magát hogy milyen frankó munkát végzett..Konkrétan életem legnehezebb időszaka volt,meg még tart is,pedig 2eleven szülésem volt,ami 2napig tartott..Majd elengedett megint úgy hogy se fájdalomról,se váladékról,sem székelésről,sem kajáról,sem hashajtásról,se sebvédelemről nem beszélt..Jött a NET..Majd az segít..Itt olvastam pár dolgot,össze is írtam a kérdéseket,hogy konkrétan válaszolja meg,így visszamentem kedden is..Majdnem elzavart,mondván hogy számon akarom én őt kérni?????Mit is gondolok én..Hiszen ő megcsinálta a műtétet..Na jött a szerda,akkor már nagyon feszített a fenekem,székelni kellett volna,de nem jött,pedig a drága doktor Tisasenje ennyire volt elég,már ekkor6napja nem volt székletem..Szerda reggelparaffin,egy szűztea kapszula,meg a Tisasenek voltak bennem,és úgy éreztem dél tájt,hogy most fog jönni..Rá ültem a WC-re,nyomtam,és leájultam a WC-ről..Azt sem tudom meddig feküdtem a földön,csak mikor magamhoz tértem,négykézláb,és ordítva hívtam a mentőt,olyan fájdalmam volt,hogy soha ehez hasonlót nem éreztem.Alig tudtam elmondani a telefonba hogy mi bajom meg hogy hol     vagyok..Vinni akartak oda vissza a kórházba,ahol műtöttek..De az orvosom nem volt bent,a nővérek nem adták meg az elérhetőségét az orvosnak,az orvos magától nem ajánlotta fel,én meg már féltem elkérni,mert el vadított magától már az elején..Mondtam hogy akkor vigyenek a klinikára..Ott vittek előbb a Sürgősségire,onnan át oda a sebészetre,majd ott szóba sem álltak velem,mondták hogy vissza a feladónak,vagyis vissza a kórházba...Ekkor már 6 órája úton voltam..Vissza mentünk úgy a kórházba,hogy a klinika megígérte hogy lebeszélte a kórházban a sebész ügyelet vezetővel/aikvel szintén dolgoztam,és ismert/hogy rendesek lesznek velem..Odaértünk a kórházba,a nővér szólt neki hogy megjöttünk..Saját fülemmel hallottam hogy pi a pi--át csináljak vele???Mondta a nővér hogy gyere le,nézd meg,ha jó,akkor meg adj neki gyógyszert,meg utasítást..Mondta hogy jó,ő megy a szobájából,mi meg menjünk le az ambulancia elé..Lementünk,és még most is ott ülnék ha ki nem vertem volna a dilit hogy lássanak el..A sebész megjött,le se tojta a fejem,mondta hogy a seb szép,és majd ír gyógyszer a sürgősségis doki..Írt is,hazajöttünk..Aznap este guttalax 20csepp..Reggel semmi.Csüt.reggel vetettem egy kis üveg ricinus olajat,majd ettem abból 4kanállal..Délben elindult a hasmenés,majd egész délután és este ment a hasam..Péntek reggel már éreztem hogy gond van,fájt,a seb csúnya,elkezdtek kinyílni a sebek,és vérezgetni kezdtem..Azt hittem/fényképezte a férjem,így láttam hogy mi van a fenekemmel/hogy a varratok esnek kifelé,nem tudtam hogy mi ez,de kérdezni már nem mertem ezek után..Péntek este /7napos műtött voltam/már csepegett a vér a fenekemből..lefeküdtem,és magamban imádkoztam,pedig nem vagyok vallásos..Azt hittem megúszom..Ekkor már nem ment a hasam pénteken..Szombat délelőtt megint volt egy nagy dolog,de ekkorra már megint jött a vér,hol erősebben,hol gyengébben..A sebek egyre furábbak voltak..Délután szóltam férjemnek hogy rosszat érzek,telefonáljon valakinek aki ért hozzá hogy jó ez,vagy nem..Pont egy sebész főorvos vette fel,aki idősebb,kellemesember,és nagy  tudású..Az volt anno is mikor ott dolgoztam,mégsem hozzá mentem,mert ő nem specialista,nem proktológus..DE SEBÉSZ!Ő a laparoszkópos műtétek bajnoka volt mindig,de itt is megállja a helyét utólag,mert hogy jközölte velem,hogy azonnal menjek be..Megnézte,és azonnal kérdezte hogy mikor ettem utoljára..Akkor már tudtam hogy nagy a baj...Sürgős műtét,kivérzés határán vagyok,bármelyik percben targédiába torkollhatott volna..Befelé véreztem,és kifelé alig jött,ezért veszélyes..A vérképben láttam az eredményt hogy nagy a baj,meg hogy óránként nézték a vérképet..Le kellet tagadni az altató orvos előtt hogy ettem,mert akkor gyomor mosás műtét előtt..Így bíztam benne hogy nem lesz baj,csak megmeneküljek..Fél óra múlva rohantak velem a műtőbe,de akkor már ömlött a vér...folyt köv

szilasielvira Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4544

Szia!

Ki mondta neked hogy a "szikés"aranyér műtétet nem egynapos sebészeti beavatkozás keretein belül csinálják?????Pont úgy pedig..Szétszedik rendesen..vagyis,feltárják,tágítják,elvarrják a vénák,artériák falait,kauterrel elégetik/az rossz szagú/kivágják az öblös részt,aztán varrják..De frankón,kívűl,belül,és felszívódó cérnával..Ez egy állami műtét volt...Hála pénz volt,nem kevés.De az a "szikés műtét "így néz ki..Kivülről annyit lehet látni,hogy mint egy mercédesz csillag vagy vágva,típusos helyeken..9-11-6óra magasságában..Belülről is van varrás,de az nem látszik,viszont aki ilyen műtétre adja magát,az kösse a nadrágját,,Én megjártam a poklok poklát,senkinek nem kívánom,és ha mégegyszer kellene csinálni,nem csináltatnám meg az tuti..Pedig jó lesz,meg minden,de ez a klasszikus eset,miszerint a műtét sikerült,a beteg megdöglött esete!!!!!!!

Előzmény: thomas_the_tank (4538)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4543

Érdekes, hogy a legtöbb proktológiai honlapon a kezelések leírásánál külön hangsúlyozzák, hogy nem alkalmaznak beöntést. Ebből arra következtetek, hogy sokan tartanak tőle, esetleg fájdalmasnak gondolják. Vagy nem tudom mi a problémájuk vele. Anno amikor gyűrűzésen voltam jó pár éve mindhárom alkalommal kaptam előtte beöntést (most már lehet, hogy a tudomány ezen a módszeren túlhaladott :-) és egyáltalán nem volt semmi problémám vele (pl. nem fájt) sőt kifejezetten örültem neki, hogy amikor az orvoshoz kerültem kívül-belül tiszta voltam. Azt viszont sehol nem említik, hogy az milyen kellemetlen arra a pár másodpercre, amikor beadják az érzéstelenítő injekciót a gyűrű felhelyezése előtt (de lehet, hogy ezen is túlhaladott már a tudomány és nincs szükség érzéstelenítésre).

thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4542

Köszi az infókat.

 

Alapvetően én is annak vagyok híve, ha több véleményt is hallok. Semmiképpen nem úgy gondoltam, hogy amit "állami" rendelésen mondanak csak azért elfogadom, mert az olcsóbb. Igazából azzal sincs semmi bajom, ha egy optimálisabb eljárásért többet kell fizetni vagy az csak magánrendelés keretében érhető el, csak furcsállottam, hogy korábban itt senki sem írt "állami" kezeléssel kapcsolatos tapasztalatokat. Mert azért elsőre csak ez jut a legtöbb ember eszébe. Persze lehet, hogy a proktológia pont olyan terület, ahol ez  nem igaz.

Előzmény: Törölt nick (4541)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.16 0 0 4541

A számodra optimális műtéti eljárás kiválasztásához nem árt, ha nem csak egy orvos vizsgál meg. Magának a vizsgálatnak az ára nem vészes, viszont el tudják mondani, hogy mi az ami számodra a legoptimálisabb végeredményt hozza. Sajnos egy rosszul kiválasztott műtéti eljárás többe kerülhet összességében, (és több kezelésbe is) mintha csak egyszer mész el a sebészhez, és a "drágább"eljárás választod.

 

Tudnivalók:

http://www.aranyer.com/aranyer-gyogyitas/aranyersebeszet-mutet-nelkul

http://www.aranyer.com/aranyer/aranyerrol-kerdeztek

 

Orvos:

http://www.aranyer.com/orvos/

 

 

Előzmény: thomas_the_tank (4540)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.15 0 0 4540

Eleinte úgy indultam neki, hogy ha műtét akkor legyen lézeres - pusztán pénzügyi alapon, mert a sokat emlegetett helyen az OEP is fizeti. De amiket itt olvastam azok után lézer semmiképpen. Bár azt is meg kell mondjam, hogy ismeretségi körömben volt két lézeres műtét is mindenféle probléma és komplikáció nélkül - de nem én akarok lenni az, akinél mégis előjönnek a váladékozás és társai.

 

Lehet, hogy elmegyek a "körzeti" proktológiára, aztán meglátom mit és hogyan mondanak. Ha olyan jellegű műtétet javasolnak (ha egyáltalán műtétről van szó) vagy nem szimpatikus akkor valószínűleg megkeresek valamilyen itt ajánlott magánrendelést. Csak hát az ember hátsó fertálya nem éppen az a terület, amivel szívesen járkál orvosról orvosra ...

Előzmény: Zsbubus (4539)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4539

Szia!

Alap nélküli választ nem szeretnék adni. Feltétlen szakértőt (akár háziorvos, de a vége úgyis proktológus lesz) kell kérdezned, mire van szükséged!

Lehet, hogy olyan megoldásra van szükséged, aminek állami támogatása is van. Lehet, hogy nem. (Pl.ha jól tudom, a lézeres műtét és a Longo nem támogatottak, ugynakkor nem alkalmazhatóak minden esetre.)

Mindenesetre az aranyér nem úgy tűnik nekem, hogy stagnálna vagy visszafejlődne. A sok reklámozott termék felhasználóitól nem láttam (hallottam) még ilyen megnyilvánulást.

Előbb-utóbb olyan beavatkozásra lesz szükség, aminek a "vágás" a lényege.

(Én is szerettem volna Longo eljárást, de az orvosom "kimosolygott" és elmagyarázta, hogy egyrészt már ezt nem lehet alkalmazni nálam, másrészt a páciensnek meg kell venni magának a "bélvarrógépet" az eljáráshoz.)

 

Üdv!

Előzmény: thomas_the_tank (4538)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4538

Köszi a választ. Én "normál" szikés műtétet -  ha egyáltalán műtétre van szükség - nem szeretnék. Az ún. "egynapos" sebészeti módszerek nem elérhetőek állami ellátásban? 

Előzmény: Zsbubus (4537)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4537

Szia!

Én először magánrendelésre mentem el, de minden utána következőt kórházban csináltak.

Az orvos, akinek a rendelésén voltam, teljesen korrekt volt, ugyanúgy a kórházban is.

Bárhol olvastam a témáról (műtét előtti, utáni eljárások ...) minden hasonlóan történt az állami ellátásban is.

Nem gondolom, hogy jobbat, mást kaphattam volna sok(elnézést, több :) ) pénzért!

Természetesen én csak egy példa vagyok.

Üdv!

Előzmény: thomas_the_tank (4536)
thomas_the_tank Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4536

Sziasztok!

 

Én is érintett vagyok a topic témájában. 2007-ben volt gyűrűzésem, sajnos azóta újra kiújult a dolog. Viszonylag jól elvagyok az aranyeremmel, sok panaszt nem okoz, de szinte mindig kifordul nagydolog közben és csak kézzel lehet visszatenni. Nagyon ritkán vérzik. Mivel tartok tőle, hogy idővel rosszabb is lehet ezt megelőzendő szeretnék elmenni legalább egy proktológiai vizsgálatra, hogy megbeszéljük milyen lehetőségek vannak. A topic egy részén már átrágtam magam, és ami feltűnt hogy szinte egyetlen "állami" intézmény sincs említve, mint ami "ajánlott", jó tapasztalatok vannak vele stb. Kíváncsi lennék az okokra. Nyilván ha nincs megfelelő intézmény/orvos a közelben az ember kifizeti a magánrendelés árát, de miért van az, hogy itt senki nem ment állami intézménybe még Budapesten sem, ahol azért sok kórház/rendelő van? Annyira rettenetes? Nekem anno "állami" rendelőben csinálták a gyűrűzést (távoli ismerős) és semmi gondom nem volt - most már erre nincs lehetőségem és szeretném kitalálni, hogy magánrendelőbe menni tényleg jobban megéri-e az állami ellátással szemben? Ha látom, hogy tényleg megéri a +ráfordítás nyilván nem sajnálom a pénzt az egészségemre ...

Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.10.13 0 0 4535

Kedves Felicity!

 

Ne haragudjon, hogy belepofátlankodok a dologba, de azért írok, mert úgy gondolom, hogy szót kell emeljek ez ellen a szerintem káros és önveszélyes gondolkodásmód ellen. (Ez persze nem csak Önnek/Önről/Önért szól).

 

A végbélproblémákat rengeteg féle dolog okozhatja, tapasztalatom szerint az esetek jó részében nem az akár még meg is lévő aranyér csinálja a gondot.

Ehhez úgy hozzáállni, hogy a mittudoménmilyen bajomat Longo-műtéttel fogom rendbetetetni, még akkor is, ha arra éppen nem is való, olyan, mintha a szemészhez úgy menne oda, hogy homályosan lát, de csak a -0.5-ös lencsét írhat a bal, +1-et a jobb szemére, mert azt olvasta, hogy valakinek ez volt jó.

Találkoztam olyan pácienssel is, aki csak megbeszélni jött a műtétet anélkül, hogy engedte volna megvizsgáltatni magát. Az "üzlet" persze nem jött létre, de az illető bizonyosan addig kajtatott, míg olyan iparost nem talált, aki ezt meg is tette neki.

 

A proktológus azért van, hogy a panaszt okozó végbélbetegséget kiderítse, és az Önnek legjobban megfelelő gyógymódot felajánlva gyógyítsa meg. Ha Longo-műtéttel, akkor azzal, de ha így megköti a kezét, a bukás szinte garantált, hiszen a Longo-műtét egy bizonyos fajta aranyérre remek gyógymód, de más végbélbajra teljesen hatástalan, akár ártalmas is.

 

Erről az előre eldöntős mizériáról többet ebben a cikkben olvashat (persze, ha még ezek után kíváncsi lenne rá :)):

 

http://drbanfalvipeter.blogspot.hu/2009/09/biztos-hogy-aranyer-okozza-panaszaimat.html

 

Remélem nem bántottam meg, esküszöm, morgásomban csak tiszta jószándék vezérelt.

 

Üdv és mielőbbi gyógyulást:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: felicity0 (4531)
Zsbubus Creative Commons License 2012.10.12 0 0 4534

Szia!

Én a 4502 és 4503-on írtam élményeimről!

Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!

A tájékoztatás nekem is nagyon hiányzott.

Kitartást Neked! Saját tapasztalataim szerint most nehéz napok, hetek jönnek, de meg fogja érni!

Vigyázz az étrendre!

 

Üdv

Előzmény: szilasielvira (4533)
szilasielvira Creative Commons License 2012.10.12 0 0 4533

Sziasztok!

Ma egy hete műtöttek aranyérrel,és amiért látom hogy itt sokan a műtét előtti állapottal "kinlódtok",én azt 1 héttel ezelőtt tájékozatlanul,de annál nagyobb hévvel vágtam neki a műtétnek..Az egész ott kezdődöt.." hogy 21 éves voltam mikor szültem az első gyerekemet,és mivel 2éjjel 2nap szültam,már akkor a szülés alatt éreztem hogy kijött,kifordult a belem vége mint egy rózsa..De aztán valamelyest visszahúzódott,olyan 2-3-as stádiumú lehetett ekkor..Időnként begyulladt,kenőcsök hegyén hátán,és kúpo hada következett ilyenkor..A következő szülésem rá 9évre jött,és akkor mikor szültem a második gyerekemet,pokoli fájdalmam volt a szülés után..Nagyon fájt,jobban mint a szülés,és nagyon soká szünt..Úgy kinyílt mint a rózsa..Azóta tulajdonképpen állandó panaszok jöttek,,Lett egy 4.fokú aranyér eddigre,gyakran kizáródott.thrombotizált,viszketett,begyulladt..Az orvos mindig mondta akihez jártam mikor fájt,hogy ezt ősszel kell műteni..Na jó,gondoltam egy felelőtlent,és amiért tavasszal úgy be volt gyulladva hogy majd beleroppantam,akkor eldöntöttem hogy megcsináltatom..Ápolónő vagyok,sebészeten dolgoztam is,de én nem néztemmeg egyszer sem a beteg fenekét,mert ez maguknak kellett intézni..Az első székelés után meg mentek haza..Nem mentem nagyon bele a tudományos részébe,mert az orvos aki műtött proktológus főorvos Debrecenben..Jó szakember mások szerint/én már 15éve nem dolgozom vele/,csak eléggé szűk szavu,és semmit nem mond..Nyár végén bejelentkeztem hozzá hogy akkor csapjunk bele a műtétbe..Megnézett,adott beleegyező nyilatkozatot hogy írjam alá,lesz majd előtte itt egy pár vizsgálta,és kitűzte az időpontot...Féltem nagyon,nem olvastam utánna semminek,mert féltem hogy el menne a kedvem.Jobban is tettem,mert akkor nem jöttem volna el..Mindegy,jött a műtét napja,éhgyomorra megjelentem reggel 7kor az osztályon..Holnap folytatom ,mert elég hosszadalmas...Még annyi hogy a műtéti nyilatkozatban le van írva hogy mit csinálnak,de az egy nulla dolog,ami benne áll,szóban pedig semmit nem mondtak..Ami a papiron volt az annyi hogy "óvatos"feltágítás..Utólag mondták hogy akkorára mint egy kólás üveg keresztmetszete..Majd az artériákat,vénákat lekötik,és kidarabolják a kinőtt előre esett részt,/kauterrel égetik/majd kiveszik az elhalt leégetett részt,és varratok..Millió varrat..Én speciel azt hittem hogy a fenekem lukát is bevarrták...Ennyi volt a műtétről..A műtétnek mint technika,így ennek neve nincs..Én kérdeztem a dokit hogy nincs-e valami kíméletesebb mód erre,azt mondta azok nem jók semmire,és kújulnak..Viszont amelyik meg jó,abba bele lehet dögleni,szószerint!Majd holnap akkor folyt köv!Jó éjt!

64agi Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4532

Szia Felicity!

Írtam privit Neked, mert szerintem ezt ide nem lehet beírni a fórumba.

Szia: Ági

Előzmény: felicity0 (4531)
felicity0 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 4531

Kedves Ági!

Olvastam a fórumon, hogy longo mütéted volt, szeretném megkérdezni, hogy hol csinálták a mütétedet, mert nekem is sürgőssé vált a dolog és szeretném megbízható orvosra bízni a mütétemet. Szintén longo mütétet szeretnék, hogy végetvethessek 6-7 éves kínlódásomnak. Segítségedet előre is köszönöm és további jó egészséget kívánok neked igy ismeretlenül is.

Üdvözlettel sorstársad Felicity

Előzmény: 64agi (4505)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.10.01 0 0 4530

Kedves Puding!

 

Panaszait leginkább végbélrepedés okozhatja.

Tapasztalatom szerint a hagyományos fájdalomcsillapítók nem szokták nagyban enyhíteni a panaszokat.

Mivel leginkább záróizomgörcs okozza a fájdalmat, ennek tudatos lazítása, naponta többször 5-10 percet testmeleg vízben való "fürdetése" jelenthet gyógyírt.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: puding77 (4527)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2012.10.01 0 0 4529

Kedves Gabriella!

 

A felsoroltakon kívül más ötletem így látatlanban nekem sincs. A végbélrepedést több dolog ki tudja váltani, ha visszatér a folyamat, érdemes lenne kivizsgáltatnia.

Üdv:

 

dr. Bánfalvi Péter

Előzmény: Kis Gabriella (4526)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 4528

Továbbra is várom régi és új betegeimet a honlapon megtalálható elérhetőségeim valamelyikén:

 

http://www.aranyer.com

 

Járóbeteg sebészeti – proctológiai szakrendelés

A betegek kényelmét szolgáló nyugodt, barátságos légkör és a naprakész szakmai színvonal a rendelő védjegyei. Ambulanciánk a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt.

Sebészeti rendelésem célja:

  • szakszerű ellátás
  • színvonalas környezet
  • pontosság,
  • fájdalommentes gyógymódok
  • tartós eredmény
  • munkaképesség megtartása
  • folyamatos fejlődés.

Sebészeti rendelő helyszíne:

Istenhegyi Magánklinika
Cím: 1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.
Telefon: 224-5424,  224-5425
Fax: 224-5424

Pácienseinket előzetes időpont egyeztetés után fogadjuk.
Információs vonal, időpont egyeztetés, bejelentkezés: 06-30-625-3886

 


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!