Keresés

Részletes keresés

OLAJFALÓ Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4193
Sziasztok

Én szombat este érkeztem vissza 1 hét Sri Lanka körút + 1 hét Bandos üdülésből. SZUPER volt. Előtte sokat olvasgattam a topicot és utólag is köszi (főleg Bandosnak) a kimerítő infókért, még kérdeznem sem kellett így is mindent megtudtam amit akartam. Én csak a repjegyet vettem meg a többi dolgot mind neten intéztem (a maldivos részt a mal-dives.com-on keresztül). A szervezés kifogástalan volt (transzferek stb....).
Márc 12-19-ig voltunk Bandoson a 196-os szobában (Bandos tanácsa alapján egy emilen kértem ezt a környéket indulás előtt két héttel). Mi is összeismerkedtünk Gabival és Zolival és ennek köszönhetően több vizisportos megmozdulásunk is volt : a parasailing felejthetetlen volt, mindenkinek ajánlom, Kuda Bandosra kenuval mentünk át és Zoli katamaránnal elvitt minket egy szomszédos szigetre ha jól írom Thulagiri-re. A szigeten minden nagyon tetszett nekem egyedül a kaja nem jött be 100%-ra. Végül egy picit off tanács : ha maldívra mentek és van rá lehetőségetek mindenképpen töltsetek el egy hetet Sri Lankán mert bár sok helyen jártam már de Ceylon leírhatatlanul csodás.

Jó utat mindenkinek

OLAJFALÓ

Bandos Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4192
vargy,
Az utolsó mondatban van egy elírás, a "nem biztosan szolgálhatsz" helyett természetesen "biztosan nem szolgálhatsz" a helyes kifejezés.
Bandos
Előzmény: Bandos (4191)
Bandos Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4191
Szia vargy,
Ez egy megnyugtató írás akar lenni.
Maldív szerintem egész évben nagyon jó, bár az időjárás általában monszunváltáskor, azaz május-júniusban, és október-novemberben esősebb, mint máskor. Szerintem nyugodtan elindulhattok júniusban is, biztos klassz lesz. Ha legfeljebb lesz majd 2-3 napos egybefüggő eső (ez azért ritkán van, az eső általában maldívon csak 1/4 vagy 1/2 órás), azt majd eltöltitek a bungiban. Nászúton gondolom ez sem gond.
Kuredu helyett viszont talán találhatnátok más célpontot is. Kuredu-n a fórumosok közül Henokék jártak, de a négy általuk meglátogatott maldív sziget közül ez tetszett nekik legkevésbé. Olvasd el a 3314-es, és 3890-es hozzászólást. Ráadásul irdatlan messze van a reptértől, 4 óra hajózás, vagy hidroplánozás, de az ilyen messze elég drága lesz. A fórumosok között népszerű Meeru, Fihalhohi, Sun, Bandos, Biyadoo, Villivaru, stb., szerintem mind jobb választás lenne. De ez csak az én véleményem. Talán más fórumos is ír erről véleményt. Mindenesetre nézd meg ezeket a szigeteket és más szigeteket is a maldiv.lap.hu-n, érdeklődd meg az árakat is, és csak azután dönts. De Maldív-ot ki ne hagyd! Nászútnak is ideális, a leendő feleségednek ettől csodásabb meglepetéssel nem biztosan szolgálhatsz.
Bandos
Előzmény: vargy (4187)
bela123 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4190
Meg ha forumozni akartok akkor felrakok
egy jóbb forumot sokkal gyorsabb lesz mint
az indexé
Béla
bela123 Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4189
Kedves Kékbálna
Köszi a segitséget!!!!
Mindenkit kérek hogy közössen csináljunk egy jó weboldalt www.maldiv.hu, www.maldives.hu
Kérek mindenkit küldjön anyagot az info@nethost.hu
ra mindenki élményét képeit, videóit felrakom
Udv
Béla
Bejjus Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4188
Kedves Bandos!

Van egy Biyadoo információs listám (kb. 4 lapos), amit a szálloda ad a vendégeknek érkezéskor. Ezen van térkép, szobákkal, és szobaszámokkal, merülőhelyekkel, a komp indulása is fel van tüntetve (ha jól emlékszem, 18.3o az utolsó komp), az étkezések ideje stb. szóval minden fontos info. Ha gondolod, írd meg mélben a fax számodat, és elfaxolom neked valamelyik nap. A földszinti szobát ajánlom, mert akkor csak kilépsz a partra és lábad előtt a tenger. Mi a 36-osban voltunk most, régebben a 35-ösben (annak az egész fala üveg). Nekünk nagyon megfelelt, mert van előtte 3 függőágy. Bár most ez az oldala volt szelesebb a szigetnek. Itt viszont nem a legszebb a part, értsd, nem homokos, de legalább nyugis. Időközben képződött egy meseszép partszakasz is, ami 2 éve nem volt!Hiába, az áramlatok. : )
A legjobb sznoris hely is itt van, ugyanis a zátonyon van itt egy rés, ún. bejárat.
Villivarun a shopban voltak cd-k, de én csak épp a dhoni-t láttam egy pillanatra, mert akkor kérte valaki, hogy hadd hallgasson bele.

Előzmény: Bandos (4184)
vargy Creative Commons License 2004.03.22 0 0 4187
Kedves Mindenki!

Már régóta figyelem a fórumot, és nagyon örülök hogy megtaláltam. Idén június 6-18-ig mennénk nászútra a szigetekre (én az Insel Kuredura és Beach villa-ra gondoltam a TUI-val, www.kuredu.com). Mivel ez egy meglepetés út lesz, leendő feleségem még csak nem is sejt semmit, így minden felelőség rám hárul. A legnagyobb problémám az időjárás. Tudom, hogy már több megnyugtató hozzászólás olvasható ebben a témában, én mégis félek. Ráadásul, elsüllyedt egy komphajó is......Kérnék néhány megnyugtató szót (írást), esetleg néhány megjegyzést a szigetválasztásomhoz....

Köszönettel:Vargy

Kékbálna Creative Commons License 2004.03.21 0 0 4186
Most jut eszembe. A Sri Lankan airlines van magyar honlapja és képviselete. Be is raktam mindjárt a linkek közé.
Kékbálna Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4185
Kedves bela123!

A www.maldiv.hu-t feltettem a maldiv.lap.hu-ra is.

Itt is megkösznöm Szöszi linkjeit. Nekem nagyon bejöttek. Az egyik a Vadoo, a másik pedig Nika resortról szól. De többi is szuper volt. Köszönöm.

Szia

Kékbálna

Előzmény: bela123 (4183)
Bandos Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4184
Kedves Bejjus, Monchibelló, Cápeti és Langusta!

Most már egyre biztosabbnak tűnik, hogy nyáron nekünk is Villivaru lesz a célpont, egy kis baráti csapattal, Sri Lanka-i kőrút után. Villivaru-t közösen választottuk ki, a sziget (kis) mérete, a csendes, békés környezet, a nagyon jó house reef, a dús növényzet, Male közelsége, és nem utolsósorban a kedvező szállás ár és italár miatt döntöttünk mellette. Sokat nyomott a latban az a csodálatos kép is, ami a Resorts of Maldives könyvben volt Villivaru-ról, az a barátainknak is nagyon-nagyon tetszett. A barátaink 1 hétig, mi kettőig maradunk, és az is lehet, hogy a második hétre átköltözünk pár napra Biyadoo-ra, úgy tudom erre a helyszínen is van lehetőség.

Még az utazásotok előtt a 4045-ös hozzászólásban
feltettem néhány kérdést Villivaru-val és Biyadoo-val kapcsolatban. Néhányra azóta már kaptam tőletek választ, de néhány kérdést most megismételnék, illetve néhány újat is feltennék.

Villivaru melyik részén a legjobbak szerintetek a szobák, és mely szobák előtt van viszonylag széles homokos part?
Melyik a szelesebb, és melyik a nyugodtabb oldala a szigetnek most, és vajon melyik lehet nyáron? (Az eltérő irányú monszun szél miatt vajon nyáron pont az ellenkező oldal lehet a nyugodtabb? Vagy esetleg a sekély lagúna miatt nyogodtabb az egyik oldal, és így másí irányú szél esetén is ez lesz a nyugodtabb?)
Villivaru melyik részén a legjobb a house reef? Érdemes-e átmenni Biyadoo-ra is sznorizni?
Lehet-e helyben is all inclusive-ot befizetni, mennyiért, és a márkás italok is benne vannak-e az all inclusive-ban, vagy csak a helyi italok? (Langusztától kérdezem, hogy megérte-e az all inclusive, le lehetett-e könnyen fogyasztani?)
Van-e shop Villivaru-n is, vagy csak Biyadoo-n? Lehet-e esetleg a "Mezzo Band" CD-jét kapni a shop-ban? (Fun Island-on sajnos nem vettük meg, és később sem a reptéri shop-okban, sem Bandos-on nem volt.)
Milyen plusz szolgáltatásokat lehet igénybevenni Biyadoo-n, ami nincs Villivaru-n? (Masszázsról már hallottam, hogy van Biyadoo-n.)
Mikor megy az első, és mikor az utolsó dhoni járat naponta Villivaru és Biyadoo között?
Tényleg nem adnak strandtörülközőt?

Bejjus,
Ha esetleg átköltözünk Biyadoo-ra a második héten, ott mely számú szobákat érdemes kérni? A földszintes, vagy az emeleti szobák a jobbak szerinted? Örülök, hogy most kipróbáltad a sznorizást, hogy tetszett? Melyik Biyadoo legjobb sznoris helye? (Remélem a naplód legérdekesebb részeit megosztod majd velünk.)

Előre is köszönöm a válaszokat, és remélem még részletesebb élménybeszámolót is írtok. Nagyon várjuk.

Bandos

bela123 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4183
Elindult a www.maldiv.hu
mindenkit szerettel várok
mindenki felrakhatja a képeit élményeit

Ja és van rajta forum is )))

Sóváry Krisztina Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4182
Sziasztok.
Már régen nem irtam, de azért figyelemmel kisértem a dolgokat.
CsinnnKA!! Most láttam a babádat, igazán gyönyörü! Gratulálok!!!!
Kedves Henok! A 4048-on kérdeztem egy két dolgot még Valhidoo-ról. Biztos elkerülte a figyelmed. Ha hozzájutsz válaszolnál.Gyanitom, hogy sok a dolgod mert nem igen látlak itt.
Hol és hány órakor lest a Malangó klub április 24-én? Érdekelne!
Sóváry Krisztina
Sóváry Krisztina Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4181
Sziasztok.
Már elég régen nem jártam erre, bár többször is olvastam a levelekt. CsinnnKA most láttam a babádat hát egy tünemény!!!!!!!Nagyon sok szeretettel gratulálok!
Kedves Henok!
Tőled még mindig várnék választ amit a 4048-on kérdeztem.
A Malango érdekelne ha megmondanátok április 24-én hol és hánykor lesz!
Köszönettel:Sóváry Krisztina alis Sokry
bela123 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4180
Elindult a www.maldiv.hu
mindenkit szerettel várok
mindenki felrakhatja a képeit élményeit

Ja és van rajta forum is )))

bela123 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4179
Elindult a www.maldiv.hu
mindenkit szerettel várok
mindenki felrakhatja a képeit élményeit
Bejjus Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4178
Bogyó:
Irtam már neked tegnap választ ide, de tényleg valami gond lehetett a rendszerrel, mert nem fogadta el a jelszavamat, amit a TAB-bal ő maga írt be.
Na szóval: szép idő végig, el sem hiszem, hogy ilyen szerencsénk volt az előjelzés ellenére.
A szálloda hozta a színvonalát, jó kaja, tiszta szállás. Minden reggel és este feldíszítették virágokkal az ágyunkat, legalább 6-szor le is fényképeztük, mert ezt nem lehet elhinni. (amikor utoljára voltam, csak az utolsó estén volt díszítés)A fehér napozóágyak száma igen megcsappant, szerintem tönkrementek, de nem vettek újakat. Viszont volt helyette napozógyékény, és sundeck chair (kis napozószék vagy mi -fából és vászonból van)
Fotózás: most tettem fel először polárszűrőt, remélem,hogy jók lesznek tőle a képek.
A charter csak a késés miatt és legfeljebb a kevés kaja és ital(!) miatt volt rossz. A repülés ugyanolyan érzés volt, mint a menetrendszerintin : ))
A sznorizásba belejöttem, csak először fura volt, hogy a víz alatt is kaphatok levegőt.. Áldom magam, hogy vittem uszonyt.
A fakultatív programok a már említettek voltak, a hidroplános repülés kimaradt, de én kipróbáltam a Sirodhara kezelést az Ayurveda központban, amikor is egy réz edényből olajat csorgatnak a fejedre. Nagyon kellemes! A 3 sziget túra most totál más helyekre ment, mint 2 éve. Ennek végülis örültem, volt újdonság.
A találkozó oké, írtam mélt. Már nagyon várom!
Előzmény: Bogyó 2 (4159)
Bejjus Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4177
Hát persze, emlékszem. : )
Előzmény: Jude2 (4175)
crx Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4176
Jude2,
Válaszoltam a mailre. Ezek szerint kénytelenek leszünk ismét kimenni és vinni magunkkal egy új függőágyat...örömteli feladat lenne...és még lehet, h az idén összel ;-))
Jude2 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4175
Szia crx,
Írtam neked mailt, remélem megkapod!!
A loveboatról az előbb írtam, az egyszerűen csodálatos volt. Sajnos nem voltunk a hidroplános túrán, de ez kizárólag anyagi okokból történt :))
Na, de majd remélem, hogy eljutunk még 1x ide és akkor bepótolom az elmaradottakat :))
Ja, és az ágyról is írtam, hogy sajnos nincs meg :((

Bejjus,
Akkor mio találkoztunk veletek a Malé-i reptéren :) Kérdeztem tőletek, hogy merre mentek és mondtad, hogy saját szervezésben Biyadoo-ra.
Emlékzel? :)))

Üdv., Ildi

Előzmény: crx (4170)
Jude2 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 4174
Szia Timsó,
Mi a 132-es standard szobában laktunk, sztem az egyik legjobb része a szigetnek. Csinnká-ék szobája előtt nap mint nap elmentünk :))
Kb. 6 méterre volt a gyönyörű fehérhomokos part, szinte oda lehetett látni a fák mellett...nagyon szép volt!
Mi 3 programra mentünk el, az Island Hoppingra, a Love Boat túrára és a Malé városnézésre.
Az első kettő isteni jó volt, főleg a LB, mert ott mantákkal úsztunk és a homokpad is gyönyörű votl ahol kitettek....ott láttuk alegtöbb halat, meg cápa is úszott el mellettünk. :))) Az Island H is jó volt nagyon!! Malétól valahogy én sem voltam elájulva, pedig nagyon érdekel az építészet más emberek kultúrája, de itt kb. 1-1,5 óra alatt "végignéztünk" minden nevezetességet (idegenvezetővel) és ezek után katunk 2 órát szabadidőnek...ezt kicsit soknak tartottam, főleg, hogy mi nem nagyon vásároltunk (már letudtuk addigra)....sétáltunk, de nem nagyon volt ott más. De ez szubjektív vélemény!

A függőágy már nincs meg :(( 2x jártuk körül a szigetet, de sehol nem találtam :(( Pedig minden ágyat megnéztem!!

Van még kérdés? :)))

Üdv.
Ildi

Előzmény: timsó (4155)
soka63 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4173
Szia Jázmin!

Örülök, hogy megerősítetted amit mondta.
Bár nekem csak fél órám volt a szigeten, de nem tünt olyannak, mint amit feltétlenül ki kell hagyni a választékból.
Persze van sokkal jobb is, sokkal többért persze.

soka63

Előzmény: Jázmin2004 (4161)
Zsoló Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4172
Lara,

Még nem tudom, csak előtte tudom eldönteni, amikor már látom az akciós ajánlatokat. Ha nem találok megfelelőt akkor csak repjegyet veszek a Restplatzboerse-én, és a Coraltoursnál be lehet fizetni csak szállásra. Májusban egy hét Paradise island***** teljes ellátással, fogalási díjjal és transzferrel 109.000 Ft. Nagyon szép hely lehet, és közel van a reptérhez.

crx Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4171
Mint láthatjátok vmi gond van a fórummal, csak jelzem, h az elmúlt 10 hozzászólás nem tőlem származik, csak 1 közülük.
crx Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4170
Jude2,
Voltatok Love boaton? Delfinek? Manták? epülőhalak?
És a Hidroplánra végül elmentetek?
És persze engem is rendkivül érdekel a kis függőágyunk...használható még? Megvan egyáltalán?

Crx

MsLaraCroft Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4169
Zsoló,

Köszi a jótanácsot, csak az a gond felénk nem túl sűrű a búvártanfolyam, de ha lesz rá lehetőségünk, nem hagyjuk ki.

Kedves Valaki (Nem írtad alá a fórum meg nem írta ki a neved :o( ),

Köszönöm az osztrák ötleteket is, majd megnézem a honlapot, már olvastam itt is, hogy sajnos jobban jár az ember, ha külföldi légitársasággal repül ki, mert az itthoniak nem épen pontosak.
Ti melyik szigetre mentek?

Lara

Előzmény: Zsoló (4167)
MsLaraCroft Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4168
Languszta,

Köszi, azt hiszem meg foglak keresni mindenképen. Egyébként melyik szigetet javasolnád nekünk?
Biztos valami gáz van itt, mert én is láttam, hogy hülyeségeket írogat a nevekhez.

Más ötleteket és tanácsokat is szívesen fogadok az itt megfordulóktól.

Lara

Előzmény: Langusta (4162)
Zsoló Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4167
Lara!

Írtad hogy ki fogod próbálni a búvárkodást. Snorizni (maszk, légzőcső)bárki tud, de ha palackkal is szeretbél merűlni azt kint kezdőknek nem ajánlom. Nem a veszély miatt, hanem mert duplája a tanfolyam mint nálunk, és az első merülések általában nem élvezhetőek. Ezt tapasztalatból mondom. Jobban jártok ha itthon elvégzitek a tanfolyamot (40-50ezer) és kint már "profiként" merülhettek alá. De ha csa végig snorizzátok azt a két hetet akkor is biztos nagyon jó lesz...

Zsoló Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4166
Szisztok!!

Már régóta olvaslak titeket, és nagyon sok hasznos infót találtam. Én májusban szeretnék Maldívra utazni nászútra. Legutóbb Lara kérdezte hogy melyik utazási irodát ajánljátok. Nos én még nem voltam Maldívon, de azt tudom hogy hogyan lehet eljutni a legkedvezőbb áron. Három osztrák iroda is kínál állandóan akciós maldív utakat, bár az igazán jó ajánlatokat csak indulás előtt egy-két héttel lehet kifogni. Most a Restplatzborse-én (lastminute.at) van csak repülőjegy 429-499 Euroért, indulástól függően.
A stafa (www.stafa.at) is kínálata is nagyon jó: Biyadoo***teljes panzióval 799 Euro, Fun island félpanzióval 875 Euro. Az Urlaubsboersenek (www.ats-urlaubsboerse.at)is szokott jó ajálata lenni, de jelenleg nem találtam. Az árak transzferrel értendőek, és sokszor már az illetéket is tartalmazzák. Mindegyik iroda megbízható, kártyával a neten is lehet fizetni. A Stafa és az Uraubsboerse a Mariahilferen, a Restplatzboerse legközelebbi irodája a Schwechat-i reptéren található. Érdemes velük utazni, átszállás nélkül visznek Lauda-Air-rel (május 4-től Colomboi leszállással csak oda-felé) A bécsi reptéren sokkal olcsóbb a parkolás mint ferihegyen, sőt néha ingyenes is!! Én már voltam velük Zakintoson 199Euroért és még a parkolásért sem kellett fizetni.
Tehát bécsből akár 200-230 ezerért is el lehet utazni, de szerintem ahogy megyünk ki a "szezonból" még lesz olcsóbb is!! Tavaly karácsony előtt láttam 800 Euróért Rulett**** ajánlatot is.

Zsoló

Jázmin2004 Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4165
A Kandoomá-s hozzászólást én írtam(4154), mint Jázmin2004, de nem tudom miért Langustaként hozta!? Talán a tegnapi karbantartás gubancot okozott!?
Jázmin2004
Vanek Creative Commons License 2004.03.18 0 0 4164

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!