Keresés

Részletes keresés

Jude2 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 4301
vargy,

Mi is kértük itt az irodától, hogy melyik szobába szeretnénk menni (mert mi standardban voltunk) és megkaptuk :) A 132-esben voltunk. Sztem az a legjobb hely a standard-ek közül, mivel ez a legutolsó és mellette már a land villák vannak).Mondjuk garantálni tényleg nem tudják, de minnél előbb foglalod annál nagyobb az esély, hogy megkapjátok a szobát...de ez természetesen csak akkor derül majd ki, ha megérkeztetek :))Látod, hogy kinek melyik oldal tetszik jobban az megint relatív, mert pl. nekem a 200-as sor volt az álmom. Át is kértük magunkat, de sajnos már nem volt hely :((
Ezen az oldalon sekély a víz (mondjuk a másikon is), de itt széles fehérhomokos part van, a másik oldalon pedig árnyékosabb, dzsungelesebb, de nincs fehér homok :)
Viszont nem szeretnék okoskodni, mert nem emlékszem, hogy a 650-es éppen hova esik :)))
Sajnos a képeink nincsenek még bedigitalizálva, így nem tudok konkrét példával szolgálni!! :( De ahogy meglesz és kiváncsi vagy rá, akkor mutatok majd képet, hogy tudd miről is beszélek :))

Kaja:
Nem akarok semmi rosszat mondani, mert elég válogatós vagyok, de én igazából egyetlen egy nap ettem jót és ez akkor volt amikor maldív napot tartottak a szigeten :) Nekem az ízlett a legjobban, meg a gyümólcsök!! :) Olyan finom ananászt még életemben nem ettem mint ott! Ja, és köszi CRX-nek, mert olyan finom csoki turmixot sem ittam mint a Maldívon :)))))
Szóval a többi napon, se nekem, se a férjemnek nem volt jó a gyomrunk...ez lehetett a jég miatt vagy csak egyszerűen a meleg miatt...nem tudom. Nem voltam sosem rosszul, csak egyszerűen nem voltam éhes és nem kivántam a kajákat sem :( Hiába volt ott minden mi szem-szájnak ingere, egyszerűen ha meg is ettem...sosem ettem egy jót.
Természetesen ettől nem voltam elkenődve...így legalább nem híztam sokat :DD
Ez nálam csodának számít :))))
De a frissen facsart gyümölcslevek, turmixok, gyümölcsök egyszerűen isteniek!

Úgyhogy a kajával nincs gond, lehet hogy inkább velünk volt :)))))

Húúú, asszem ez most egyelőre elég is volt :)
Csak még annyit, hogy ennél szebb nászúttal meg sem lephetted volna a párodat :)) Irigylem őt ezért!!!! :))) Ja, és gratulálok nektek!!!

Jude

Előzmény: vargy (4300)
vargy Creative Commons License 2004.04.08 0 0 4300
Jude2!
Köszönöm. Mi a Coral Tours-al megyünk.. Június 7-19, kicsit esős, de REMÉLEM nem lesz baj. A kedves fórumosok leírásai alapján, Land Villában a nyugati oldalon a 650-es szoba környékén szeretnénk megszállni, bár ezt az utazási iroda sajnos nem tudja garantálni. Kíváncsian várom a te véleményed is. Mi a baj a kajával???? :-)
Előzmény: Sharkpapa (4290)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.08 0 0 4299
A vízibungalók felárát azért fizeted, mert romantikus és szép, hogy közvetlenül a vízen vagy, ráadásul nem sétálgat el előtted senki (csak a hátad mögött, mármint legalábbis a homokos parton, mert természetesen a vízben joga van előtted tartózkodnia más vendégeknek is... mármint a legtöbb szigeten ez így igaz).
Én csak 2-3 olyan szigetről tudok, ahol a luxusapartmannak üvegfeneke van, amit Te tudsz belső villanykapcsolóval megvilágítani. Mivel mi már tudtuk, hogy hová akarunk menni (és főként: mennyiért), így nem mélyültem el a kérdésben, egyedül az tapadt meg, hogy az ára kb. a tízszerese volt a mi szigetünk, a mi szobánk árának. Szóval nagyságrendileg többe kerülnek, mint bármelyik szigeten a legdrágább szálláshely.

A vízibungit a legtöbb ember szereti (mert klassz is, meg romantikus, ami sok ember lelkének fontos és kedves), viszont épp velünk történt meg, hogy az étteremben mellettünk lévő asztalnál ülő pár (akikkel elég jól összebarátkoztunk) felajánlotta, hogy cseréljünk szobát. Nem is értettem, miért? Azt mondta, hogy a recepciós szerint az a ritka helyzet állt elő, amikor egyetlen szabad szobájuk sincs, mind be van osztva, max. 1 vagy 2 napra tudnának szobát adni, annak meg nincs értelme... ő viszont közölte, hogy napok óta nem alszik, mert nagyon zavarja éjszaka, ahogy a víz a bungit tartó cölöpökhöz csapódik (szerinte fémcölöpökhöz), mert furcsa, üreges hangja van.

Hát nem tudom. Én bárhol prímán alszok, nekem ez nem gond... és bevallom, egy múló pillanatig fontolóra is vettem a dolgot, de aztán inamba szállt a bátorság: hátha tényleg nagyon hangos! :-)

Viszont egy ismerősöm -nem üvegfenekű- vízibungiban lakott, azt mondta, semmi ilyesmi nem volt, viszont az övék annyira belógott (egy hosszú-hosszú móló végén állt a bungijuk), hogy tulajdonképpen a teraszon szerelmeskedhettek is, vagy meztelenül napozhattak (leszámítva azt az időt, amikor előttük naponta 2x elhajózott a búvárok hajója).

Tudod, ízlések és pofonok! :-)

Shrek anyó! Hun a csudában vagy?! Hát ezért parancsoltam rád tegnap?! >:-|

Kékbálna!
Megígérte... esssküszöm, hogy megígérte, hogy szakít fél percet hihhhhhetetlen elfoglaltságában... de ungy látszik, elfelejtette! Hiába no, a kor, ugye? A kor! :-)

Előzmény: Hubert1 (4297)
MsCroft Creative Commons License 2004.04.08 0 0 4298
Gócpoint,

Annyit szeretnék még kérni, hogy tedd már meg nekem, hogy megnézed a http://www.sun-island.com -on a térképet a szigetről, és mond már meg hogy a mostani számozás szerint melyik a ti régi bungitok, mert most nincs 647-es, ha jól látom. Ha letöltöd a térképet akkor lehet látni a bungalók számozását is.

Előzmény: Gócpoint (4295)
Hubert1 Creative Commons License 2004.04.08 0 0 4297
Szép jó napot!

Egy kérdésem lenne:
A Maldív-szigeteken sok sziget-hotel rendelkezik vízibungallókkal, melyek igen magas felár ellenében vehetők igénybe.
A kérdésem az lenne, hogy ezeknek a feneke üvegből van?
Valamint aki - mint a fórumtagok többsége - járt már a Maldív-szigeteken és ilyen vízibungfallóban lakott, az kérm írja le tapasztalatait.
Előre is köszi.

MsCroft Creative Commons License 2004.04.07 0 0 4296
Kedves Gócpoint,

Köszönöm a visszajelzést. Szerintem nem lényeg, hogy közel legyünk a központhoz és hátha ki tudjuk fizetni a jacuzzi-t is, majd megkérdezzük.
A kép érdelelne, a laracroft@eclipse-net.hu címre küld légyszíves.

Előzmény: Gócpoint (4295)
Gócpoint Creative Commons License 2004.04.07 0 0 4295
Sziasztok!
MsCroft: mi 2002.decemberében voltunk Sun-on, bungitanácsunk: mi a 647-es superior bungiban laktunk 2 hétig, és csak felsőfokon beszélhetek erről a partszakaszról. Attól függ egyébként, mit részesítetek előnyben. Ha igénylitek a központhoz való közelséget, akkor Őszibarackék bungija jobb lehet. A mi bunginktól a központ kb. 3-4 perces sétával elérhető. Nekünk kifejezetten jó volt, hogy reggelit, ebédet, vacsorát lesétálhattuk. Végigsétáltunk a parton, néztük a kishalakat, kiscápákat. Jókat is fényképeztünk közben. Ha érdekel, a bungiból való kilátást el tudom küldeni e-mailen. Egyébként itt volt a legsekélyebb a partszakasz széles homoksávval és pálmákkal. Apálykor 10-15m-t be lehetett gyalogolni úgy, hogy a talpad alatt csak homok volt, víz nem. Sajnos most ebből a bungiból jacuzzi-sat csináltak, így drágább lett.
Üdv
Előzmény: MsCroft (4292)
MsCroft Creative Commons License 2004.04.07 0 0 4294
Őszibarack,

Köszönöm a gyors válaszod, máris küldtem tovább a vőlegényemnek, hogy tudjon intézkedni :o).
Ti melyik légitársasággal utaztatok és mi a tapasztalat?

Előzmény: OSZIBARACK (4293)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.04.07 0 0 4293
Szia MsCroft!

Mi októberben voltunk, és ugyancsak tanácsolták a bungi számot, így a 154-170 közötti Superior bungikat ajánlom, nagyon jó a partja., közel van a központ.
Mi a 156-ban, barátnőmék korábban a 166-ban voltak.Mindet végignéztük, itt nincs semmi gond a parttal, 5-10 m homokos rész, , nem olyan mint a túloldalt a szigetnek, ahol találtunk olyan partszakaszt is, ahol szinte a part beleszakad a vízbe, még kifeküdni sincs hely, de komolyan.
Én szertem, ha van olyan rész, ahol félárnyékba is feküdhetek, meg ki is húzhatom az ágyat a szabadba, a szikrázó napsütésbe.Az a rész, amit említettem olyan.

Egyébként én is magam szervezetem az utat.Írtam is nekik, hova szeretnénk, és meg is kaptuk.Sok sikert!!!

Üdv.
Őszibarack

Előzmény: MsCroft (4292)
MsCroft Creative Commons License 2004.04.07 0 0 4292
Sziasztok kedves Malangók,

Kb. ez a harmadik nick nevem, mert a jelszavam mindig elfelejtem :o(.

Tanácsot szeretnék azoktól kérni akik már jártak Sun-Islandon. Úgy döntöttünk, hogy saját magunk szervezzük meg az utat és sikerült is felvenni a kapcsolatot a szigettel. A kérdésem az lenne, hogy melyik oldali, vagy számú bungalókat ajánlanátok, tehát melyiknek a jobb a partja, stb.
Minden féle tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönök mindenkinek.
Ha valaki inkább mail-en válasszolna akkor íme a címem: laracroft@eclipse-net.hu

Jude2 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 4291
vargy!
Mi most voltunk Meerun márc. 7-14-ig...olyan pótnászútszerűségen :)))) Ha van bármi kérdésed ezzel kapcsolatban nyugodtan írj vagy ide vagy a mail címemre! A kajáról, meg gyomordolgokról tudnék mesélni :))) De nem kell megijedni...
Ja, és sztem is mindenképpen menjetek el a Love Boatra! Isteni jó!

Ki kérdezett Kuramathiról???
Mert nekem judy3 a barátnőm, ők tényleg tavaly októberben voltak a szigeten, ha kell esetleg az elérhetősége, akkor szólok neki, mert sajnos mostanában nincs netközelben :( De biztosan szívesen mesélne a helyről!!

Üdv mindenkinek!
Ildi

Sharkpapa Creative Commons License 2004.04.06 0 0 4290
hali all:))

Lassan indulunk Bécsbe, aztán irány Maldív:)) mindenkinek kitartás, gondolunk rátok:)) Malongon találkozunk!:))

Sharkpapa Creative Commons License 2004.04.05 0 0 4289
hali all:))))

Bandos és Fischelino: Hát igen, holnap indulunk, valóban oda amit néztél:)))) Remélem jó lesz, és kipihenten jövünk a Malongóra:) Puszi mindenkinek, gondolunk majd rátok a vízben pancsizva:))

csinnnKA Creative Commons License 2004.04.05 0 0 4288
Dolgoznak! (Ez is elfogadható indok?! Végül is indirekte kapcsolatban állhat egy majdani maldív úttal, nem?) :-)))
Na, szólok Shrek-anyónak, hogy dugja már be a nóziját a topicba (biztos szívesen jönnének, hát nehogy már ne)!
Na, mentem palántázni, mielőtt Csibészke felébredne délelőtti álmából! :-*
Előzmény: Kékbálna (4286)
Bandos Creative Commons License 2004.04.05 0 0 4287
Sharkpapa!
Szóval holnap már utaztok is a jubileumi 10. maldív nyaralásra...
Ugye a sziget neve Kuda Hura, és a rajta lévő hotelt a Four Seasons hotellánc üzemelteti?
Megnéztem a sziget honlapját is, gyönyörű sziget, sok-sok vizibungalóval, fantasztikusan rendezetten és kulturáltan elrendezve minden, a szolgáltatásai meg egyszerűen hihetetlenek! Az a "masszázsos" kép pedig a honlapon a photo gallery-ben nem semmi... Ki ne hagyjátok!
Biztos szuper lesz minden!
Érezzétek nagyon jól magatokat, és 24-én találkozunk. (Sajnos nem ott kint.)
Bandos és Fischelino
Előzmény: Sharkpapa (4247)
Kékbálna Creative Commons License 2004.04.03 0 0 4286
Szia Csinnnka!

Shrek company régen hallgat. A hallgatásra egy elfogadható indokot adhatnak csak. A maldívon vannan. Legalább is remélem. ;)

Szia

Kékbálna

Előzmény: csinnnKA (4285)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.02 0 0 4285
Kedves Koordinátor Kékbálna Papa! :-)

csinnnKA-mama, Gabriel-papa és Dani-baba jelentkezik malongásra! :-*

Ugye Cloud-ék is jönnek?!?!?!?!
(Legyen már még egy kisgyerekes család rajtunk kívül.)

Shrek-anyus (+Z.) jelentkezett már?! :-)

Előzmény: Kékbálna (4263)
crx Creative Commons License 2004.04.02 0 0 4284
Malongóra 2 fővel jelentkezünk mi is!

Bogyó2
Köszi a tippeket.

Vargy
a jégkockát bárhol kidobhatod a homokba, 2 perc alatt elpárolog, sokan csinálták, d e a pincér és a barboy emléxik h nem kérsz bele.
A kaja remek Meerun. Párom is az olaszt csípte, én mindent...4 kilót híztam 2 hét alatt...ilyen még sosem volt.

Gócpoint Creative Commons License 2004.04.02 0 0 4283
Sziasztok!
Jön olyan emberke a Malongóra, aki esetleg volt Vilu Reef-en?
kisteso123 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4282
Szia Bandos!Helló mindenki!
Köszi az érdeklödést,valóban nagyon szuper volt Bandos.A 157-es szobában voltunk elszállásolva,bár ez a rész még felújitás elött áll,mi jól éreztük magunkat.Nekünk azért volt itt jó ,mert a part ideális volt a 4,5 éves lányunknak,és csak ki kellett lépni a szobaajtón a vízhez.
Kirándulni csak Malén voltunk,és üvegfenekü csónakáztunk.A gyerekek végig velünk voltak,nem adtuk be a megörzöbe,de természetesen,több családot is láttunk akik igénybe vették a szolgáltatást.Nem éreztük , hogy valamiröl is lemaradtunk volna miattuk.Elösorban pihenni mentünk,ugyanis 8 év után ez volt az elsö nyaralásunk.Minden este sétáltunk a szigeten , a vacsora után pedig játszótérre mentünk.A két hét alatt végig tökéletes idö volt,felhö semmi.A kiszolgálással is minden rendben volt,elégedettek voltunk,vagyunk.Nem bántuk meg hogy "egy autó árát" nyaraltuk el.Már tervezzük a következöt a jövö évre.
Sziasztok!
Előzmény: Bandos (4234)
Gócpoint Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4281
Szia Kékbálna!

Nálad, mint fő szervezőnél jelentkezik Gócpoint és Párja a Malongóra!
Üdítőt és rágcsát viszünk.

Fényképeket és videóanyagot Sun-ról és Meeru-ról tudunk vinni, ha van rá igény. Aki a szeptemberi Malongón volt, már látta a képeket, videót nem.
Üdv,
Gócpoint

Bandos Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4280
Szia Neszka!
Kuramathi-n nem csak Napoleonhalék, hanem judy3 is volt innen a fórumról, aki beszámolót is írt Kuramathi-ról. Ha jól emlékszem, a 2003. október eleji fórumos lapokon találhatod meg azokat az írásokat. judy3 Kuramathi-s fényképalbuma is megtalálható a maldiv.lap.hu-n az "Ott jártak" csoportban "Kuramathi képek" címen.
Bandos
Előzmény: neszka (4279)
neszka Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4279
Szia Vargy!

Ne aggodj, semmi gond nem lesz a jégkockákkal, Meerun könnyen el lehet intézni, nekünk egyszer akartak csak adni, de utánna sose, ugyhogy csak mond hogy jégkocka nélkül kéred az üditőt, és ugy is fogják hozni.

A kaja meg hát pompás, minden féle finomság, döbbenetesen jó olasz kajákat tudnak csinálni...
Nyam-nyam:))

Napóleon hal irnál egy kicsit Kuramatiról?

Üdv.: Neszka

masuda Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4278
Azért napi két kocka nem árt
Előzmény: vargy (4277)
vargy Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4277
Ez a jégkocka dolog még nagy probléma lesz, kedvesemnek rettenetesen érzékeny a gyomra.... Remélem egy idő után rá lehet venni a pincéreket, hogy ne adjanak jégkockát, addig csak én iszok!! A kaja remélem rendben lesz........
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.04.01 0 0 4276
Sziasztok!

Félholtan bár, de törve nem jelentkeznénk a "munkásnegyedből" őSZIBARACK ÉS A Párja ÖSSZ: = 2 FŐVEL MALONGÓRA.
Nagyon várjuk már, remélem még élünk aKkor...:)))
Jó éjszakát Mindenkinek!
Üdv.Őszibarack

Előzmény: Kékbálna (4264)
Bandos Creative Commons License 2004.03.31 0 0 4275
Szia Bogyó2!
Ne! Ezt ugye nem mondod komolyan!!!???
Mi nagyon-nagyon csalódottak lennénk, ha nem jönnétek el a Malongó-ra. El se tudom képzelni nélkületek. Legalább 1-2 órára gyertek el! A vizsgaidőszak közben is kell egy kis kikapcsolódás. Igérem, lesz egy kis meglepetés is a részetekre.
Bandos
Előzmény: Bogyó 2 (4272)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 4274
ÁÁÁ de hülye vagyok, nem Kékbálnáék, hanem Napóleonhalék!
Hiába, összekeverem már ezeket a nagy vízi élőlényeket, oly régen voltam már.Bizony már több mint féléve.

Crx! Talán Filitheyo-t is meg lehet nézni, vagy Medhufushit. Sajna a medencéket nem tudom.Filitheyon biztosan van, pool-bár tutira.
Csupa homokos Ellaidhoo,Mirihi, Athuruga,velidhu is, de medencék talán nincsenek.

Előzmény: Bogyó 2 (4273)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 4273
Kékbálnáék voltak Kuramathin, de még mások is.
Korábban Kuramati néven írt is ide valaki.
3 szálloda van a szigeten, ahogy én néztem, ha az ember odafigyel, hogy hova, milyen helyre kerül nagyon szuper, de vannak kevésbé jó helyek is.
Dús növényzetű, nagy sziget, vizibungik is vannak.
Előzmény: neszka (4266)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 4272
Akkor jelentkezem!
Akkor te nem olvastad a kisregénnyé kanyarított beszámolóm!:-)
Fihalhohin mindenhol fehér homok van! Sőt akkor még több is, mert a medence helyén is az van! Hmm..szóval medence az viszont nincs. A fehér homok ahol csak lehet, nekünk is szempont volt, ezért nem mentünk Sunra.Medencére viszont nem volt szükségünk. Ajánlanám így Fihalhohit, de ha kell medence akkor mégse. Fihalhohinak még van egy olyan előnye, hogy még 2000-ért se kell függőágyat venni a Tescóban, ugyanis "gyárilag" el van szórva több is a szigeten, meg két nagy hinta, kis egy-kétszemélyes hinták is több. Igaz a vízbe egyik se lóg bele, de Fiha is nagyon fotogén az biztos!

De szerintem van más sziget is ahol szinte kizárólag fehér homok van.
Nézd meg Vilu reef, Velavaru, Vakarufalhi szigeteket, de szerintem van több is.

Más.Sajna mi a Malongót valószínűleg most kihagyjuk.Nagyon sűrűk a hétköznapjaink még a hétvégék is, az asszonyomnak vizsgaidőszak kezdődik, ő már most is tanul, egyedül most nem autózok fel, majd legközelebb.

Előzmény: crx (4259)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!