Keresés

Részletes keresés

Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13827

A gyógyfürdőt kérni kell? Nekem nem mondta az orvosom még csak véletlen sem.

Előzmény: jukinyu (13826)
jukinyu Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13826

Egy hét egyéni gyógytorna,masszázs,meg a gerincbe kapok valami szteroidos injekciót./ ezt ki szeretném hagyni./Egyenlőre ennyi.De egyik ismerős ajánlotta,hogy kérjem majd ha megműtenek akkor a gyógyfürdőben való kezeléseket is .Ezt az orvosnak kell kiírni de ,hogy melyiknek nem tudom:(

Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13825

Milyen kezeléseket fog adni neked? Mikor kezded?

Szerintem azért nem hívnak műtétre mert orvosod lemondta. Nem lehetséges?

 

Nekem a magán gyógytornászon kívül semmi kezelés nincsen. Senki sem ad semmit....

Előzmény: jukinyu (13824)
jukinyu Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13824

Köszönöm Adrienn ,hogy érdeklődsz!Beszéltem az orvossal ,azt mondta egyenlőre akkor mellőzzük a műtétet ha nem szedek gyógyszert .Konzervatív kezelésre küld.Amúgy a műtétre még azóta sem hívtak.Én úgy hallottam ,hogy nekünk" nyakasoknak"nem jó a mellúszás  mert nagyon kirakjuk a fejünket a vízből és feszes merev tartást vesz fel a nyakunk.

Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13823

Sziasztok!

 

Jukinyu hogy áll a műtét kérdése nálad? Örülök, hogy jobban vagy? Csinálsz valami terápiát?

 

Nekem nem érkezett meg ma még postán az implantátumom papírja, viszont neurológus már intézi a gyors MR vizsgálatot. Azt mondta a láb zsibbadásomat a nyaki gerinc rész okozhatja. Mondta ne aggódjak nem csak egy idegsebész van az országban és ő segít nekem hogy jobban legyek.

 

Lenne egy kérdésem: nem tudok rendesen úszni hogy a fejem a vízben legyen csak úgy hogy kiemelem a fejemet. Háton sem tudok... Van ennek így értelme?

jukinyu Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13822

Sziasztok !Üdv az újaknak .A porcerősítők tényleg nem használnak semmit.Viszont hallottam ezt a PRP injekciót.Erről tudtok többet mondani,érdemes beadatni ?Öccsémet műtötték keresztszalag szakadásra kb.5 évvel ezelőtt neki lenne szüksége rá.

Én per pillanat jól vagyok ,bár fájdogál a nyakamnál de gyógyszzer nélkül bírom.

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13821

Nem akartalak lehangolni, gondoltam jobb ha megkíméled a pénztárcád.Elég sok terméket kipróbáltam.A legjobb volt a Biotechtől az arthro guard.Egy ideig éreztem javulást a nyakamban, nagyon örültem, elkeztem mindenkinek ájánlani.

Azután hipp-hopp visszajött a fájdalom.

A kutyánál használom a DBH zöldkagylót a lába miatt, neki használ, bár kissé nehezen áll fel, de utána jó.Talán a nagyizületeknél segíti a kenést.

A porcot nem lehet visszapótolni. A porckorongnak sajnos nem túl jó az anyagcseréje, főleg ha a csigolyák apró erei el vannak záródva, mert ezeken keresztül szívja meg magát, mint egy szivacs.

Ha ilyen egyszerű lennogadnie a pótlása nem lenne szükség ennyi műtétre.

 

Amikor Kiemhez mentem, nagyon el volt csúszva.Kérték, hogy jöjjek vissza egy óra múlva, majd ismét egy óra múlva.Utána még mindig nem tudott fogadni, jó nagy kapkodás volt ott.

Lehet, hogy ennek az időhiánynak voltam az áldozata, így a tapasztalatom nem jó.

Örülök, hogy Neked bevált.

Nekem korlátnál kell végeznem a Kiem féle gyakorlatot, abba kapaszkodva teli talppal leguggolni, fejet előrehajtva kell nyújtani a gerincet, majd először felemelni a fejet és talpra állni, ebből lábujjhegyre állni és erősen homorítani a hátat, fejet hátra vinni, vállakat hátra, lapockákat közelíteni.Mint egy íj!

 

Üdv.

 

Előzmény: anti66 (13819)
gombóc63 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13820

Megerősítem Brigit, a porcerősítők szerintem semmit nem használnak, egyik se. Bár térdre szedtem, ha jól meggondolom vagy 10 évig, kúraszerűen, mégis porchiány miatt kerültem a műtőasztalra.

Előzmény: anti66 (13819)
anti66 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13819

A porcerősítőt akkor hiába szedem??

Dr. Kiem több gyakorlatot is javasolt. Megpróbálom leírni.

Az egyik, hogy hason fekszem és először az egyik lábam húzom oldalra magam mellé, majd a másikat.

A következő: rá kell ülni a sarokra, majd előrehajolni, amennyire csak lehet. Ez gondolom, hogy egy nyújtási gyakorlat. Majd előre teljesen és fel kell tolni a felsőtestet úgy, hogy a csípő a talajon maradjon. (ezt már megtudtam...kobra póz)

Van még egy, mikor letérdelek egy valami elé, amit meg tudok fogni, majd óvatosan hátra kell homorítani, amennyire csak tudok, majd lassan vissza. Ez kemény szokott lenni, de csinálom napjában 3x mindet.

Aztán közben bizakodom... lehangoltál a porcerősítővel kapcsolatban... :(

Dr. Kiem nekem mindig tudott segíteni, remélem most is ezt tette. Én még rá negatívat nem hallottam, csak az ellenkezőét és visszaolvasva több kommentet, itt sem panaszkodtak rá.

 

Üdvözlettel:

Anti

Előzmény: Törölt nick (13817)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13818

A kérdésedre persze nem kaptál választ, azért nem, mert nehéz megválaszolni.

Az, hogy egyik nap nem fáj vagy kevésbé fáj, szerintem nem a javulás jele. Sokszor estem én is abba a csapdába, hogy jaj most alig fáj, hátha....., de másnap jött a csalódás.

Akkor beszélhetünk javulásról, ha tartósan lesznek fájdalommentes napok.Vagy olyan fájdalom, amit gyógyszer nélkül is el tudunk viselni.

Február elsejétől én is bevettem azt az egy gyakorlatot a többi közé, amit Kiemtől kaptam anno, azért csak ekkortól, mert Kiemtől nem tudtam meg hogyan is kell elvégezni. Egy szót sem értettem  abból, amit mondott, de egy Sorstárs érthetően leírta, így most ezt is végzem.

 

Előfordulhat, hogy egy kialakult problémán a torna, jóga, Kiem....már nem segít, mert bizony megtörténhet, hogy elkéstünk, de csinálni kell, meg kell akadályozni a romlást. Nem szabad abba a hibába esni, hogy ha nem fáj, elmúlt nem csinálom. Egyszóval, egy életre szól.

 

Előzmény: anti66 (13813)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13817

Szia! A porcerősítő nem használ a porckorong esetében.

Végezd úgy a Kiem gyakorlatot, hogy ne vegyél be gyógyszert, csak így tudod meg, hogy a gyakorlat miatt múlt-e el a fájdalom.

Melyik gyakorlatot kell végezned?

Előzmény: anti66 (13813)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13816

Igen, engem jól megrángatott.

Megosztó egy doki.

 

Előzmény: GeriSoft07 (13814)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13815

Lehet én vagyok konzervatív de sem csontkovács sem hasonló "szakemberek" keze közé nem szeretnék kerülni. Nagyon sok rosszat hallottam. Bár lassan ott tartok, hogy mindegyj ki és mit csak csináljon valamit amitől jobban leszek.

GeriSoft07 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13814

Kiemről sokan megírták már, hogy vagy szart se ér, vagy rosszabb lesz ha megrángat

gyógytorna, vizi torna, masszázs, denevérpad, stb

Előzmény: anti66 (13813)
anti66 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 13813

Üdvözlök Mindenkit!

Először is megköszönöm a biztató szavakat és lenne még pár kérdésem.

Nos, tegnap eléggé elkiabáltam a jó állapotomat, mert ma éjjel ismét arra ébredtem, hogy a medencémben ismét az a szúró fájdalom, aminek tegnap már nem volt nagyon jele. (max a lábamban az enyhe görcs)

A kérdésem ide tartozna, hogy ez nem úgy indul javulásnak, hogy abbamaradnak bizonyos fájdalmak és az már többet nem érzem? Van, hogy egyik nap jobban, másik nap rosszabbul? Pedig szedem a Voltaren tablettát és a porcerősítőt is.

Ha mozgok jobb lenne, vagy ha pihentetem akkor az a hatásosabb? Dr. Kiem tornáját tisztességgel tegnap megcsináltam 3x is. Úgy nem fájt tegnap, vagy csak azért nem, mert a fájdalomcsillapítót is szedtem?

Tényleg annyira vigyázok mindennel, minden mozdulattal, esetleg emeléssel.

Bocsi, hogy ennyi a kérdés, de sokszor már nagyon el vagyok keseredve, hogy nem javul annyira, amennyire szeretném, hiszen már jobban voltam az utóbbi időben, csak az "állami" gyógytorna betett.

Azért azzal tartom magamban a lelket, hogy annyira nagy baj nem lehet, mert azért azok az akut problémák nem jelentkeztek, mint amit olvasok is ebben a témában.

Köszönöm az eddigi segítséget!

Anti

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13812

Szia Anti!

 

Bubuca már minden lényegeset elmondott.

Végezd Kiem prof.gyakorlatait az előírás szerint, reméljük kihúz a pácból.

Most inkább ne emelgesd a gyermeked.☺

Ha lesz időd, írd meg mi volt az mr-en, reméljük semmi komoly.

Gyógyulást!

Előzmény: anti66 (13809)
Bubuca Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13811

Bocs az elíràsokért..egyéni progival..az egyéni profival akart lenni...aki ott mobilizál és erösit ahol szükséges.

Előzmény: anti66 (13809)
Bubuca Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13810

Szia Anti,

elöször is sajnàljuk hogy bajtársi állapotba kerültél, de az mindig jo ha van amire javul a gond. Kiem javaslatait és a tornàját érdemes megfogadni..es örülj neki hogy Neked azonnali eredménye is van a kezelésének...:)ez utalhat arra hogy oriasi gond nincs:) es megfelelö mozgatással kezelhetö.. Es arra is nagy eselyed van hogy az mri is olyasmit fog mutatni mint amit ö köznyelven megfogalmazott. a mütét pedig elég speciàlis helyzetekben segít csak..es ha ilyen lenne az komoly esélyel látszana a CTn is..meg a tüneteid alapjàn is (vizelettartasi gondok vagy bénulàsos tünetek)

Azt mondják a futàssal érdemes csínján bánni meg olyasmivel is ami nagyon zötykölödös..pl bicozni inkabb nem hupàs talajon..setalni viszont inkâbb a füben. Sokaknal segít a törzsizmok eröseN tartása..de ha ez nàlad ilyen tünetekkel jár..akkor ezt vagy egyéni módon progival...vagy hagyd hogy a szervezet megoldja gerinckimélö üzemmodban és a kiem féle mobilizalo gyakorlatokkal. Bene Máté honlapja sok jò tanàccsal szolgál gerinckimélet témában.

 

Előzmény: anti66 (13809)
anti66 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13809

Tisztelt Bajtársak!

Sokat olvastam a témában, de sajnos nem lettem okosabb.

Az én történetem pont a tavalyi év utolsó napjához köthető. Akkor este a 3 éves kisfiam elaludt az ágyunkon és át szerettem volna vinni őt a szobájába. Mikor megemeltem, persze oldalról és behajolva, éreztem, hogy valami nem oké.

Másnaptól egyre erősebben kezdett el fájni először a derekam, majd a combon és vele együtt a sípcsontom görcsölt. 3 nap múlva már olyan szinten fájt, hogy 4.-én mentem volna dolgozni reggel és nem tudtam talpra állni, mivel bent a medencémbe szúró fájdalom, lépéskor meg a sípcsonti részen az izom görcsölt be, de nem kicsit.

Reggel orvos, majd adott egy hétre való injekció adagot, amit mondanom sem kell, nem használt. Utána gyógyszerek, pihenés, majd 3 hét múlva elküldött ideggyógyászhoz. Ott a sarokjárás nem nagyon ment, írt fel Tegretolt, napi esti rendszerességgel, majd pihenőre fogott ő is. Egyúttal kiírt CT-re, ami febr 29-ére szólt. Az állapotom lassan javult, kb. 1 hónap után megszűntek a fájdalmak, viszont a sarkon járás nem volt eléggé acélos és ha többet terheltem sétával, egy kicsit megfájdult a sípcsontomban lévő izom. Meg hozzáteszem, hogy a bal lábamat mintha dobtam volna, nem úgy mint a jobbat. De ez is javult, de nagyon lassan.

Február 29-én meg volt a CT, aminek igazándiból nem nagyon vették hasznát. Az látszott rajta, hogy valami nincs rendben, meg hogy a kilépő ideget nyomja valami. Elküldött a OGK-ba, ahol egy orvos kért MR vizsgálatot, mert ő sem tudta igazán a CT eredményét használni. Egyúttal kiírt 14 alkalomra való gerinctornát.

Az MR vizsgálat most vasárnap lesz, a torna nagy részén (10 alkalom) már túl vagyok. Ami a probléma most, hogy a 4. alkalom után szóltam, hogy nem igazán oké a kezelés, mert fáj a derekam, ami idáig nem. Azt mondták, majd jobb lesz. Én hittem nekik, de a 8 alkalommal már nagyon nem tettszett, mert kezdett a combom is húzni.

Az elmúlt hét pénteken le is ment a 10. kezelés, és a hétvégét, meg az ünnepeket ágyban töltöttem, mert szinte visszaestem az eredeti állapotomba. Szúrt a medencém, lépéskor görcsölt a lábszáram, majd ismét el kezdett zsibbadni a lábujjam. Hurrá.

Elmentem a múlt héten Dr. Kiemhez, aki rendbe rakta, szinte fájdalom mentesen jöttem ki tőle. Egészen ez az állapot másnap hajnalig tartott, akkor már nem tudtam aludni, mert nagyon el kezdett fájni a lábam mindenestül.

Visszamentem Dr. Kiemhez, megint rendbetette, ez volt pénteken. Az ünnepek alatt feküdtem, mert iszonyúan fájt. tegnap ismét helyretette a doktor úr, azt mondta, hogy nagyon könnyen kifordul a két csigolya egymáshoz képest, mert eléggé el van kopva közüle a porc. Különböző gyakorlatokat mondott, hogy napjában legalább 2x végezzek el, de a gerinctornától óvott.

Pillanatnyilag ott tartok, hogy tegnap óta, mikor hazajöttem tőle, elmúltak a fájdalmaim nagyjából, tudok sétálni, persze azért még érzem a lábszáramban a fájdalmat, de korántsem elviselhetetlen.

Nem tudom, hogy meddig tart ez az állapot, de remélem, hogy meggyógyulok belőle. Vigyázok minden mozdulatomra, tornászok és használok derék övet.

Szedek Béres porcerőt, azt mondják 3 hónapig kell szedni.

Amit nem tudok, hogy ezt a fajta állapotot ugye nem kell még műteni? Gondolom, hogy nem űznek ebből sportot a dokik sem.

Bár friss MR vizsgálati eredményem nincs, az majd vasárnap lesz, de ha nagyon gáz lenne valami, akkor még ennyire sem tudnék járni, nem?

Igazándiból próbálom magamnak bebeszélni, hogy semmi gond és ebben hinni is akarok.

Üdvözlettel:

Anti

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13808
Szia! Köszönöm kérdésed,igen már jobban vagyok már nem fáj a lábam csak a térdemtől lefelé zsibbad . De még nem merem magam megeröltetni. És te hogy vagy,van valami javulás?
Előzmény: Adrienm79 (13807)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13807

Hogy érzed magad? Van valami javulás?

 

 

Előzmény: Törölt nick (13806)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 0 0 13806
Elnézést hogy későn válaszolok. Köszönöm neked is!
Előzmény: Adrienm79 (13801)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 13805

Ez a legrosszabb. Azt a papírt kiadhatta volna a zárójelentéssel vagy arra ráírhatta volna.  Na de mindegyj 

 Engem az érdekel hogy kiderüljön mi a baj és jól legyek

 LLassan nem tudom ellátni magam 

 

Előzmény: Törölt nick (13804)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 13804

Nem jó ez a vita a két doki között.

Manapság már nem tesznek be mágnesezhető fémeket, de persze kell az infó, hogy mégis miből van.

Igazán nem tudom mit szarakodik egy ilyen papír kiadásával, már a kontrollon átadhatta volna.

 

Örülök, hogy írtál Kheironnak!

Nem ártana a következő mr- nél egy jó radiológus is.

 

Előzmény: Adrienm79 (13802)
portug Creative Commons License 2016.03.29 0 0 13803

Jaj, Adrien, ez tényleg felháborító.....itt vagy a kételyeiddel, kérdéseiddel, nehzéségeiddel...s az operáló idegsebésznek ennyi a hozzáfűznivalója? csakha az implantátum Mr-izhető, s talán az új elelt majd előrébb visz, hogy mi is történik valójában!!!!

Előzmény: Adrienm79 (13802)
Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 13802

Ma azért kiakadtam. Végre sikerült elérnem az idegsebészem. Mondtam neki hogy továbbra sem vagyok jól sőt műtét előtti állapotban vagyok csak jött hozzá a szédülés a nyakam mozgatására és hogy a neurológus MR vizsgálatot szeretne csinálni csak nem tudja mert nincs papír hogy az implantátum mr vizsgálat alá tehető. Erre azt mondta hogy értetlen a neurológusom és ír neki egy levelet hogy lehet mr vizsgálatot csinálni. ennyit tud segíteni semmi többet. megkérdeztem hogy ő nem-e kérne nekem MR-t azt válaszolta azonnal NEM.

 

Na most ezt nem értem de komolyan.

 

Kherion írtam email-t.

Adrienm79 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 13801

Erik köszönjük a virtuális locsolást. Cserébe küldök neked virtuálisan finom jóság szeletet meg egy piros tojást.

 

Hogy vagytok? Jön az eső és én ettől még szarabbul érzem magam. A frontok kikészítenek teljesen.

Most a munkahelyem miatt aggódom. Nem tudom megvárnak-e amíg felépülök. Illetve mi van ha olyan dolog okozza a tünetet ami nem műthető még vagy egyáltalán és ilyen állapotban maradok. Hogy fogok dolgozni? Mi lesz velem?

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.28 0 0 13800

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (13797)
portug Creative Commons License 2016.03.28 0 0 13799

Szia Porcika! nagyon érdekes a szó, amivel jellemezted ezt a létet, a "gerinctudattal" való élés....Pont ezt érzem én is. Szép lassan javulok, a munka már megy gond nélkül, itthon még csak torna , pihenő...Két napja kezdtem el napi 15 percben takarítani. Szigorúan csak ennyit, nagyon vigyázva. De azért kicsit ott a félsz, mi van, ha egy rossz mozdulat, mi van, ha mégis visszaesek...A másik oldalról meg annyi jó is jött, hát soha nem sétáltam ennyit tavasszal, s a természet minden apró kicsi változását most megfigyelem.....Jobbulást mindenkinek!!!

Előzmény: porcika88 (13789)
portug Creative Commons License 2016.03.28 0 0 13798

Köszi:o) Kellemes ünnepeket mindenkinek, már amennyi még maradt belőle:o)

Előzmény: Törölt nick (13796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!