Még benne van a pakliban, hogy holanp elrobogok a piacra, aztán mittudoménmiből lesz leves...:}}}
Akkor döntöttem a megsemmisítés mellett, midőn a zavaros levet át akartam szűrni
"túrósacskó" szűrőanyagon, mert reméltem egy kis javulást, de noha nem látszott zsír rajta, mégis eldugult egy idő múlva a szűrőm.
Na, mondom ennyi ebédre holnap bőven jó, a maradékot meg csak úgy a nagy szűrőn engedtem át, másik fazékba.
Nem hagyott békén az ügy, mondom aládurrantok, az nem árthat meg, ki tudja mi lesz, esetleg kipróbálhatom a tojásfehérjés derítést (a leves ezen hányadáról már akkor lemondtam.)
Nade amilyen izék képződtek rajta...
Mit mondjak, értetlenül állok a jelenségek előtt, én ilyesmivel még nem találkoztam ( hangsúlyozom, a fácán az utókezelés miatt lett csapágyas.)
Egyszer volt még sárgarépa miatt küzdelmesen ehető levesem, de azóta megkóstolom a répákat, mind ( nyuszmusz...:}}})
:-) Legalább is remélem, egyelőre a formákban üdülnek. Majd ha 1-2 nap múlva ki tudom őket szépen fordítgatni, akkor beszélhetünk majd igazán tündöklésről. :-)
Eggen, tudom, de akkora marha nem vagyok, hogy jó sokáig éljek malactápon...:}}}
( Bár a nyári vakációkon öregapám zord tekintettel állt mellettem, míg a "malackrumplit" törtem, mert szegény röfinek alig maradt, ha nem ellenőriztek.
De hiába nyugodott meg, és ment el, ha már a korpával összekevertem, mert én lendületesen ettem azt is....}}})
Viszont a kőlevest ünnepélyesen kiöntöttem, ilyen még nem volt, borzasztó.
Legalábbis szerintem.
Inkább akármilyen kockaleves, valami nagyon elcsesződött, és nem tudom mi.
Már eleve nem is habzott úgy, ahogy kell, az elején.
Bakker...
Majd exkuzálom magamat, de azt a szégyent, hogy a tuutuu-féle kőleves ilyen gyászos legyen...
Fölfogni se tudom, mintha az első pillanattól fogva buggyant lett volna...
( Egyszer volt fácánlevesem, de az elöl maradt hűtetlenül nyáron, az rendben van, baklövés.)
Ez végig rendellenesen viselkedett.
A madár állaga kifogástalan volt, érzékszervi vizsgálatok alapján...:}}}
Nna, ez dráma.
És az elcseszős topicba se tehetem be, mert nem tudom, mit csesztem el, hiszen rutinosan minden ugyanúgy ment.
Igen, hideg van, ma kesztyu nelkul jottem - es bizony majdnem odafagytam a kormanyhoz. Jajj, en nagyon szeretek ujat kiprobalni! :)) Mi a neve ennek e griznek? En egyszer az "instant" fajtajat vettem, no azzal is ez a gondom volt. Ezeket szoktam venni:
Barna rizst en sem szeretem - legyen akarmilyen egeszseges, ha ezen mulik a hosszu egeszseges eletem, hat akkor annyi :)).
Nem is kell annyi fele nekem sem - amiket szeretek szivesen hasznalom, es az "amiket szeretek"-be bele tartozik az is, hogy a kozeli boltban megtalaljam, es ne legyen 3-4-5 fele maradek ami egy fozesre keves ... vagy tul sok.
A fene essen bele, mindig mondom, hogy kitehetem a lelkem, ha az alapanyag selejt...
Basszus, 3 alá lett ez a fétökű...:}}}
Pedig igyekeztem nem turbózni, annyi gondosság maradt, hogy nem robogott, 22 fűszer se volt, de a rohadt föl se akart jönni egyszer se.
Igazából nem is féltökű volt, most így főzés után kiderült, hogy volt neki egy rejtett is.
Én is szörnyeket tudok megcsípni...:{{
Zavaros, és nem túl jóízű lett.
Biztos az a hülye kiszolgáló átkozta meg, aki még fél fétkor is a pokolba kívánt, mert vásárolni szerettem volna - szerdán, piacnapon délelőtt. Mert rendes piacon a fél hét bőven délelőtt....
Áhh, így jártam...:}}}
Mindegy, már eldöntöttem azon melegében, ha arra járok, megemlítem, hogy aznap hány ezerért nem vettem nála baromfit...:}}}
Kiprobaltam par fajtat es kettonel ragadtam le - nem veszek sokfelet. Az egyik egy hosszu, pergosre fozesre valo, indiai a masik egy sushi rizs, japan, csodalatos ize van - meg so nelkul is. Ezt akkor fedeztem fel amikor a soszegeny dietam miatt kerestem olyan alapanyagokat, amik magukban is megalljak a helyuket.
És folyton panaszkodom, hogy miért nem lehet _rendes_ kerekszeműt kapni. Azt a régifajtát, ami szintén márkanélkül, tökéletes volt rizskoch-hoz, tejberizshez, egyéb krémes dolgokhoz.
Persze ízlés dolga, de pergőshöz eleve nem való a kerekszemű, mert abból több keményítő oldódik ki. Szerintem. :-)
Ha köretnek készítem a rizst, puhulás után húsvillával elkeverek benne egy diónyi vajat. Rántott húsokhoz próbáljátok ki a rizs & krumplisaláta köretet, nagyon jó!
Én is jobban szeretem a tapadós rizst, de általában nem vagyok oda érte, inkább krumplis vagyok. A lányom viszont kifejezetten a szottyos rizst szereti, olyan rizottó jellegűen :)