Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66105

Igen, egy főre talán elég két napig.

:o)

Előzmény: Zitka (66031)
joy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66104
Igen, lehet fagyasztani. Én is szoktam, amikor sok reszelt héj kell. Jégkockatartóban és egyenként használjuk föl jeges limonádéhoz.
Előzmény: zratkay (66016)
joy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66103

Nem reklám, ha a szándék nem az.

 

Itt nem sokunkat fogsz tudni rábeszélni a kaja kiszállíttatásra, de hátha valakinek jól jön egy ilyen "trükk".

:o)

Előzmény: BONNIE (66008)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66102

Még benne van a pakliban, hogy holanp elrobogok a piacra, aztán mittudoménmiből lesz leves...:}}}

Akkor döntöttem a megsemmisítés mellett, midőn a zavaros levet át akartam szűrni

"túrósacskó" szűrőanyagon, mert reméltem egy kis javulást, de noha nem látszott  zsír rajta, mégis eldugult egy idő múlva a szűrőm.

Na, mondom ennyi ebédre holnap bőven jó, a maradékot meg csak úgy a nagy szűrőn engedtem át, másik fazékba.

 

Nem hagyott békén az ügy, mondom aládurrantok, az nem árthat meg, ki tudja mi lesz, esetleg kipróbálhatom a tojásfehérjés derítést (a leves ezen hányadáról már akkor lemondtam.)

 

Nade amilyen izék képződtek rajta...

 

Mit mondjak, értetlenül állok a jelenségek előtt, én ilyesmivel még nem találkoztam ( hangsúlyozom, a fácán az utókezelés miatt lett csapágyas.)

 

Egyszer volt még sárgarépa miatt küzdelmesen ehető levesem, de azóta megkóstolom a répákat, mind ( nyuszmusz...:}}})

 

Mindegy, ha rájövök, közzéteszem !

 

tuutuu

most Leveskutató

Előzmény: Törölt nick (66101)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66101
Az ilyen esetekre szoktam mondani, hogy "innen szép nyerni"! :-))
Előzmény: tuutuu (66100)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66100

Jó lesz az, ne aggódj!

 

A levessel kizárólag az a bajom, hogy nem tudok rájönni, mi történhetett.

Szerencsére ez jelentős csapást mért a főzési egomra, innentől  nagyon visszafogottan kell előadnom...:}}}

 

 

Előzmény: Törölt nick (66099)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66099
:-)
Legalább is remélem, egyelőre a formákban üdülnek. Majd ha 1-2 nap múlva ki tudom őket szépen fordítgatni, akkor beszélhetünk majd igazán tündöklésről. :-)

Sajnálom a kőleves-fiaskót...
Előzmény: tuutuu (66098)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66098

Legalább a birsalmasajt egén tündökölnek a csillagok !

 

Vagy micsoda...:}}}

Előzmény: Törölt nick (66097)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66097
Birsalmasajtkészítős szép estét!

(aktívan olvasok ám attól függetlenül, hogy mostanság viszonylag keveset szóltam bele a levesbe) :-)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66096

Eggen, tudom, de akkora marha nem vagyok, hogy jó sokáig éljek malactápon...:}}}

 

( Bár a nyári vakációkon öregapám zord tekintettel állt mellettem, míg a "malackrumplit" törtem, mert szegény röfinek alig maradt, ha nem ellenőriztek.

De hiába nyugodott meg, és ment el,  ha már a korpával összekevertem, mert én lendületesen ettem azt is....}}})

 

Viszont a kőlevest ünnepélyesen kiöntöttem, ilyen még nem volt, borzasztó.

Legalábbis szerintem.

Inkább akármilyen kockaleves, valami nagyon elcsesződött, és nem tudom mi.

Már eleve nem is habzott úgy, ahogy kell, az elején.

 

Bakker...

 

Majd exkuzálom magamat, de azt a szégyent, hogy a tuutuu-féle kőleves ilyen gyászos legyen...

Fölfogni se tudom, mintha az első pillanattól fogva buggyant lett volna...

 

( Egyszer volt fácánlevesem, de az elöl maradt hűtetlenül nyáron, az rendben van, baklövés.)

 

Ez végig rendellenesen viselkedett.

A madár állaga kifogástalan volt, érzékszervi vizsgálatok alapján...:}}}

 

 

Nna, ez dráma.

És az elcseszős topicba se tehetem be, mert nem tudom, mit csesztem el, hiszen rutinosan minden ugyanúgy ment.

 

 

 

tuutuu

most Sírdogál

Előzmény: faqkac (66079)
Zitka Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66094

Ha már (ismét) rizseztünk :-), egy kis olvasnivaló - hátha nem mindenki ismeri.

 

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/07/13/nepek_rizsei

BONNIE Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66093
Köszi, erre nem is gondoltam. Azt hittem ,az eladók a benfenntes infók alapján bezsebelték az összeset..
Előzmény: TTAMAS (66092)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66092
Szerintem hazavitték a vevők...
Előzmény: BONNIE (66091)
BONNIE Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66091
Az én kérdésem rizs témában sokkal egyszerűbb: tudja valaki, hogy hova tűnt a cba-ból az egyadagos kresto zacskósrizs?
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66090
Tessek... igy legyen az ember lanya udvarias...!
Előzmény: nagypapi51 (66089)
nagypapi51 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66089
Tamásnál a megfejtés :)
Előzmény: zratkay (66088)
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66088
Nem - milyen az?
Előzmény: nagypapi51 (66086)
TTAMAS Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66087
Teszel rá diót?
Előzmény: nagypapi51 (66086)
nagypapi51 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66086

Tudom (figyelek), csak megjegyeztem.

Valaha naponta főztem tejbegrízt a gyereknek, a NE 3 dl tej, 3 ek gríz, 1 cs. vaniliás cukor volt.

(A rádiós tésztát ismered?)

Előzmény: zratkay (66085)
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66085
Hiszen tudom - de o sem otthon veszi.
Előzmény: nagypapi51 (66084)
nagypapi51 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66084
Idehaza nincsenek (vagy csak nem tudok róla) ilyen huncutságok, viszont van búzadara, és kukoricadara. Slussz.
Előzmény: zratkay (66083)
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66083
Igen, hideg van, ma kesztyu nelkul jottem - es bizony majdnem odafagytam a kormanyhoz.
Jajj, en nagyon szeretek ujat kiprobalni! :))
Mi a neve ennek e griznek? En egyszer az "instant" fajtajat vettem, no azzal is ez a gondom volt.
Ezeket szoktam venni:
Előzmény: Törölt nick (66082)
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66081
Barna rizst en sem szeretem - legyen akarmilyen egeszseges, ha ezen mulik a hosszu egeszseges eletem, hat akkor annyi :)).

Nem is kell annyi fele nekem sem - amiket szeretek szivesen hasznalom, es az "amiket szeretek"-be bele tartozik az is, hogy a kozeli boltban megtalaljam, es ne legyen 3-4-5 fele maradek ami egy fozesre keves ... vagy tul sok.

Előzmény: Törölt nick (66080)
faqkac Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66079
Ha köszvényed van, CSAK fehér húsokat ehetsz!!!!!!

Gondolom........................ a sózott szalonna elég fehér. ;-)
Előzmény: tuutuu (66060)
tuutuu Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66078

A fene essen bele, mindig mondom, hogy kitehetem a lelkem, ha az alapanyag selejt...

 

Basszus, 3 alá lett ez a fétökű...:}}}

Pedig igyekeztem nem turbózni, annyi gondosság maradt, hogy nem robogott, 22 fűszer se volt, de a rohadt föl se akart jönni egyszer se.

 

Igazából nem is féltökű volt, most így főzés után kiderült, hogy volt neki egy rejtett is.

Én is szörnyeket tudok megcsípni...:{{

 

Zavaros, és nem túl jóízű lett.

 

Biztos az a hülye kiszolgáló átkozta meg, aki még fél fétkor is a pokolba kívánt, mert vásárolni szerettem volna - szerdán, piacnapon délelőtt. Mert rendes piacon a fél hét bőven délelőtt....

 

Áhh, így jártam...:}}}

 

Mindegy, már eldöntöttem azon melegében, ha arra járok, megemlítem, hogy aznap hány ezerért nem vettem nála baromfit...:}}}

 

tuutuu

most Is Bosszúálló

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66072)
H_G Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66077
Azt én inkább úgy fogalmaznám meg, h. kerekszeműből nehezebb megcsinálni. De érdemes, mert finom lesz.
Előzmény: Zitka (66075)
zratkay Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66076
Kiprobaltam par fajtat es kettonel ragadtam le - nem veszek sokfelet. Az egyik egy hosszu, pergosre fozesre valo, indiai a masik egy sushi rizs, japan, csodalatos ize van - meg so nelkul is. Ezt akkor fedeztem fel amikor a soszegeny dietam miatt kerestem olyan alapanyagokat, amik magukban is megalljak a helyuket.

Előzmény: Zitka (66075)
Zitka Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66075

10 féle rizsem van itthon. :-)

És folyton panaszkodom, hogy miért nem lehet _rendes_ kerekszeműt kapni. Azt a régifajtát, ami szintén márkanélkül, tökéletes volt rizskoch-hoz, tejberizshez, egyéb krémes dolgokhoz.

Persze ízlés dolga, de pergőshöz eleve nem való a kerekszemű, mert abból több keményítő oldódik ki. Szerintem. :-)

Előzmény: H_G (66068)
nagypapi51 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66074
Ha köretnek készítem a rizst, puhulás után húsvillával elkeverek benne egy diónyi vajat. Rántott húsokhoz próbáljátok ki a rizs & krumplisaláta köretet, nagyon jó!
Előzmény: Vének Tanácsa TM (66073)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2009.12.11 0 0 66073
Én is jobban szeretem a tapadós rizst, de általában nem vagyok oda érte, inkább krumplis vagyok. A lányom viszont kifejezetten a szottyos rizst szereti, olyan rizottó jellegűen :)
Előzmény: zratkay (66070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!