Keresés

Részletes keresés

frecska Creative Commons License 2009.05.21 0 0 608
 

Sziasztok.

 

Segítségeteket szeretném kérni.

Tavaly történt a családban  egy haláleset, akkor ez engem különösebben nem viselt meg, Rá 1 hónapra jelentkezett nállam egy rosszúllét, remegés, szívdobogás halálfélelem, szóval azóta pánikbeteg vagyok, ezt követően kb 2 hét és elkezdett a jobb fülem zúgni, járok pszihiáterhez, a pánik rohamok megszüntek, de a fülem nem javúl. Most már a jobb fülem nem csak zúg de erőteljesebb hangok esetén egy fúrcsa kellemetlen recsegés szerű hangot is hallok. Teljes vérkép és audiólógiai vizsgálat megvolt, és egy BERA vizsgálatot is csináltak. Írtak fel a fülészeten a zúgásra gyógyszert és értágítót. Volt e valakinek ilyen probléma, és ez egyszer megjavul-e, vagy ez már így marad.

A fülészeten azt mondták, vagy elmullik, vagy nem.

Hányingerem és szédülésem nincsen. A fejem szokott fájdogálni de szerintem az lehet a gyógyszerektől is.

 

Köszi.

ghepard Creative Commons License 2009.05.14 0 0 607
Hát ez nagyszerű, le a kalappal, hogy mindjárt sikerült. Ha többet foglalkoznál a hangoddal......... Nekem sikerült rendberaknom az egész testet és 57 éves fejjel olyan kondim lett, hogy még mindig bírom a fiatalokkal a focit, pedig 5-6 éve abba akartam hagyni, mert mindenem fájt utána és nem is győztem velük. Olyan dolgok elmúltak, amik évekig kínoztak. A neten találni már sokat a hangról magyarul is......
Előzmény: Bongyiné (605)
pozo Creative Commons License 2009.05.14 0 0 606

 

Köszi a választ. A homeopátiát elég jól ismerem, de itt valami nem stimmel. Nevezetesen az adagolás. 1 golyót sosem adnak, hanem általában ötöt. (Nézd csak meg a Homeopátia napjainkban c. könyvet).

 

Sajnos a természetgyógyásznő azon a helyen ahol rendelt (Oktogon), már nem rendel. Ezt a krémet Ő állította össze, így nem tudom az összetételét. Megpróbálom valahol megkeresni, ha sikerül, akkor értesítelek.

Előzmény: Bongyiné (604)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.13 0 0 605
Kipróbáltam, már az elsőnél kidugult az orrom, pedig nem is vettem észre, hogy be van dugulva.. gyakorolni fogom, csak a hangerőt nem mindig lehet itthon kiengedni:-) köszi a tanácsot!!
Előzmény: ghepard (603)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.13 0 0 604
Sajnos még nem jöttem rá, mi okozza az orrdugulást. Nekem inkább reggel okoz gondot, de elég gyorsan meg is szűnik. Néha kireped az orrom belül, ami nagyon kellemetlen. Erre használok unguentum nasale-t, nekem nagyon bevált! de ez csak tüneti kezelés... Biztos van valami magyarázat rá, miért akkor dugul be, ha arra fordulsz. (Próbálj Te is e-mailt írni a vitaminkirályra, hátha tudja a megoldást, de akkor a többi bajodat is írd meg részletesen egyúttal)

A coffea cruda-ból (pici tabletta)én a 15ch-t vettem, napi 3*1-et javasoltak.Csak gyógyszertárban lehet beszerezni, Boiron gyártja. Vehetsz u.itt kb 400.-Ft-ért Homeopátia napjainkban c. könyvet is, abból sokmindent megtudhatsz. Vagy a gyógyszerésznél érdeklődj.

A természetgyógyász kenőcsére kíváncsi lennék. Nekem csontkovács (íriszdiagnózist is készített) mondta, hogy nekem is lehet régről lerakódás az arcüregemben, azt kellene kitisztítani.Ezért mégiscsak lehet valami benne, úgyhogy próbáld ki újra, hátha most sikerül. Be lehet szerezni ezt a krémet máshol szerinted?

Előzmény: pozo (602)
ghepard Creative Commons License 2009.05.13 0 0 603
Ez az orrdugulásos téma nekem is volt. A hallóka és a fejhallgató csak még tetézte. Nálam tehát csak akkor zúgott,mikor hallókát vagy fejhallgatót viseltem. De az orrom sokszor volt eltömődve. Nekem a hangtól pucolódott ki, a saját hangomtól, mint már írtam. El lehet érni percen belül, hogy elinduljon az orr. Mutatóujjat az orrcsont alatt valahol (ki kell tapasztalni) nyomni kell bizonyos erővel és csukott szájon hangot adni folyamatosan. Egy frekinél elkezd csurogni, mint a vízfolyás. Aztán a másik felét. Szépen ki lehet pucolni és így mindig tisztán tartani. Nekem sikerült, persze rá kell érezni.
Előzmény: pozo (602)
pozo Creative Commons License 2009.05.12 0 0 602

 

Remek összeállítást készítettél!

Az Általad felsoroltak nagy részét én is kipróbáltam...sikertelenül.

Egy valami azért felkeltette az érdeklődésemet, nevezetesen az, hogy az orroddal problémád van. Nekem is. Este, amikor lefekszek bedugul az orrom, de csak az a fele, amelyik oldalamon fekszem, ha megfordulok, akkor a másik fele dugul be.

 

Mindez a fülzúgásom óta van. Nagyon gyanítom, hogy szerepe lehet benne.

Néhány évvel ezelőtt egy természetgyógyász, azt mondta a fülzúgásomra, hogy az arc melléküregekben lerakódás van. Adott is rá egy nagyon intenzív illatú kenőcsöt, de sajnos az erős szaga miatt abba hagytam.

 

Más. Érdekelnének a Coffea Cruda pontos adatai. Milyen a pontenciálja? (5D, 12 C  stb.)

A homeopátiás szereket globulusokban gyártják, általában egyszerre 5 globulust vesznek be. Ez tablettában van? Ki a gyártója és hol lehet beszerezni?

Válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: Bongyiné (599)
ghepard Creative Commons License 2009.05.11 0 0 600
"Ghepard hangoskodó terápiáját is kipróbálnám"

Ártani nem árt az biztos, másképp már kihalt volna az emberiség. Mint már írtam nekem 3-szor volt. Kétszer a hallóka illetve fejhallgató viselésétől zúgtak a füleim. Akkoriban sokat hangoskodtam, ez igaz, de nem mondhatom, hogy 100%-ban ettől múlt el. Mert az igazsághoz tartozik az is, hogy azután múlt el, mikor letettem a hallókát és a fejhallgatót. A hallókát múlt század 80-as éveiben hordtam kb 5 évig. És mikor letettem múlt el idővel, akkor még nem hangoskodtam magamnak. Tehát valahogy elmúlt, mert már nem tömtem be a füleimet és így lasan elmúlt. 2005-ben viszont már nagyban hangtornáztam és a fejhallgatótól megint zúgtak füleim. De mikor letettem (azóta se volt rajtam) alig 1 hónapra elmúlt. Tehát megint elmúlt, mikor a kiváltó ok megszűnt. Harmadszor az idén zúgott megint a hyaktornától mert a vánkuson elzsibbasztottam valamit ott bennt. Ezt, mint írtam igen hamar sikerült orvosolnom (azóta nem is búgott). Tehát itt is segített az, hogy megszűnt a kiváltó ok és valami egész mást csinál az ember............. De ha nem ismerjük a kiváltó okot, akkor nehezebb kezelni, mert nem is tudni, hogy mit.....
Előzmény: Bongyiné (599)
Bongyiné Creative Commons License 2009.05.10 0 0 599
Megdöbbentő számomra, hogy mennyien vagyunk, akiken senki nem tud vagy nem akar segíteni. Én lassan 8 éve szenvedek a zúgástól és halláscsökkenéstől (főképp a magasabb hangokat nem hallom), ez idő alatt már megjártam 1-2 helyet.
A legújabb öngyógyító próbálkozásomat szeretném megosztani veletek, amit Nosilence-nek külön ajánlanám. Neki köszönöm az írásait, Ő sarkalt arra, hogy írjak ide, egyébként nem tenném.
A Vitaminkiraly.hu oldalára írtam, hogy milyen problémám van, ott kaptam az alábbi tanácsot a fülzúgásom megszüntetésére! Meg kell mondjam, hogy nagyon segítőkészen, önzetlenül és megértően álltak a problémámhoz és nem az üzlet vezérelte őket (egyébként az alapító tagtól kaptam tanácsot). Sokkal több figyelmet fordítottak rám, mint maga az orvosi rendelőben egy szakorvosnál… rajta kívül az elmúlt években senki nem adott használható tanácsot, csak széttárták a kezüket, hogy ezzel kell éljek. Na, ennyit a hálálkodásomról
Nem olyan olcsó terápia, de egy próbát megér!
Coffea Cruda homeopátiás szer napi 3x1 (ezt azoknak ajánlom, akik nyugtalanabbul alszanak, vagy este felébrednek)
Ginkgo Biloba napi 240!!! mg x 3 (ezt gondolom minden zúgós ismeri, csak sokkal kisebb dózisban)
Aranygyökér (rhodiola) 2-3 x 500! mg
Ebből 5 heti adagot kell beszerezni, amit a vitaminkiraly.hu oldalon meg is tudsz tenni. (tanácsot is lehet kérni a fentiekre, mert ezt személy szerint nekem ajánlották-lehet, hogy másoknak más terápiát javasolnak.)
Nos, közben végeztem, mindent beszedtem. Az elején éreztem némi változást, mintha halkult volna és mintha néhány másodpercre csönd is lett volna, de ennyi… ez sem sikerült. Talán másnak segíthet! Mindent meg kell próbálni!

Amiket már próbáltam, nekem nem, de hátha másokon segíthet:
•Nyaki erek UH vizsgálata
•Már legalább 5 éve volt, nem biztos, hogy helyesen írom: tympanometria és Bera/Era vizsgálat, szőrsejtaktivitás mérése (beutalóval)
•Szemészet (mintha a szemfenéki képet néztek volna, nem emlékszem pontosan, de fülész utalt)
•Neurológia (fülészet utalt)
•Audiológia
•MR vizsgálat belső fülről
•Trental infúzió
•Nyugtatók (persze nem szedtem be egyet sem, nem hiszem, hogy ez a megoldás, hogy utána hozzászokjak)
•Lucetám
•Masszázs (talp, váll, hát)
•Akupunktúra
•Fülgyertya
•Nootropil
•Vérvételen kértem a vas és pajzsmirigyhormon (TSH) nézését. Vérszegény vagyok (mondjuk ez gyerekkorom óta van), most pótolom a vasat és a pajzsmirigyhormonok is magasabbak az optimális tartománynál. UH-on nem volt elváltozás, úgyhogy ez kilőve
•Bioptron lámpa (bár lehet, hogy nem jól használtam, nekem semmit nem használt)
•Csontkovács azt javasolta, hogy meleg só mindkét fülre és két fej vöröshagymát közelről daraboljak fel 2 napon át este

Fenti vizsgálatok vagy kezelések mind negatívak, majd jöttek az utána olvasás utáni „öngyógyításaim”, miután az orvosokba vetett bizalmam mondhatom teljes! mértékben megszűnt.
Az alábbiakban összefoglalom, miket szeretnék még kipróbálni, ha valakinek van tapasztalata szívesen elolvasnám.

•E vitamin, B12, Calcium, Magnézium, Cink, Omega 3 (halolaj, lenmagolaj…), Q10,Q1-ezek hiányára is mondják, hogy zúghat…
•Sonotherápia (Amennyiben a fülzúgást érszűkület okozza. A sonoterápia 60 kezelésből álló kúra. Ha a kezelés feléig nem érzünk változást, nincs értelme a kúrát folytatni. A teljes kúra ára kb 105 000,- Ft. amit három egyenlő részletben is ki lehet fizetni)
•Széndixidos fürdő
•Homeopathia
•Fizikoterápia, Bemer 3000 készülék (matrac)
•havasi kövirózsa csepp (ez csak fülgyulladáskor lehet hatásos)
•svédcseppes vatta (ezt megmondom őszintén, az alkoholtartalma miatt nem mertem kipróbálni)
•koponya mágneses ingerlése
•scenar készülék (zephiloyd.com)
•tibeti jóga
•biorezonanciás állapotfelmérés
•orbáncfű, citromfű, levendula, hársfa (stressz)
•komló, macskagyökér, orbáncfű, levendula (alvászavar)
•csontritkulás?
•Voll-féle állapotfelmérés
•Betarevin (vényköteles) Méniere-szindróma (én nem szédülök, csak ha alacsony a vérnyomásom (általában max 100/60)
•Nyaki gerinc vizsgálata, meszesedés?
•Savtalanítás
•Meditáció pl. hess innen a fülemből méhecskék v. valami hasonló
•Ghepard hangoskodó terápiáját is kipróbálnám
•Nem emlékszem a pontos arányra, de kaptam egyszer egy népi gyógyreceptet: tormát kell áztatni fehérborban valamennyi napig, utána a levéből inni kb 0,5 dl-t. Megpróbáltam, de nem voltam elég kitartó, rettenetes!!! íze miatt. Egyszer újra megpróbálom….
•Zajgenerátor (ez lenne a legutolsó próbálkozás)
•Nekem szinte mindig folyik az orrom(víz) és néha ki is reped belül, ezt még meg kellene nézetnem, hátha összefüggés van a fülzúgással
•Alacsony vérnyomás és hideg kéz-láb, talán ez is lehet valami, bár ezzel kihez fordulhatnék?
•Van egy gyógynövényes kis bolt, szakképzett eladóval, akivel néha beszélgetek és ad ötleteket miket próbálhatnánk még ki. Próbáljátok ki ti is, hátha van a közelben ilyen.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

És a mostani próbálkozásomat is leírom, hátha valakinek hasznos lehet:

Ingyenes Ceragen thermoakupresszúrás masszázsággyal próbálkozom(országban több központ is van). Sajnos nagyon sokat kell várakozni, kb 2 órát és utána 40 perces „kezelést” kapok, ami automata programon fut, tehát nem a célzott területet kezeljük, ezért lassabb gyógyulás is várható, de kitartó vagyok. 22 –szer voltam eddig. Sajnos a zúgásom még nem, de más egyéb problémáim már picit kezdenek rendeződni (de ez nem is ide tartozik). A várakozás alatt, előadásokat és tapasztalatokat lehet hallgatni, ahol már több idős hölgy vagy úr beszámolt arról, hogy kb 50 kezelés után megszűnt a fülzúgása!!! Illetve 100 kezelés körül a hallását kapta vissza. Süket volt és most közepes a hallása. Egy másik beszámolóban azt mondta egy nagyon idős néni, hogy a hallókészülékét már nem hordja!!! Persze ezek az eredményeket napi kezelésektől és több hónap alatt érték el. Mindenesetre én úgy látom, ha ez nem segít, akkor mostmár semmi sem fog. Hogy hatékonyabb és gyorsabb legyen a javulás, meg is lehet vásárolni, erről részletesebben bármelyik ceragem központban adnak felvilágosítást…

Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz:-) üdv Mindenkinek és kitartás!
andiano Creative Commons License 2009.04.16 0 0 597
Sziasztok! Nekem bal oldali fülzúgásom van már több éve.Sajnos van haláskárosodásom is. Tudtok olyan klinikáról az országban ahova érdemes ezzel a problémával fordulni?
ghepard Creative Commons License 2009.04.08 0 0 596
"Aztán azt tapasztaltam, hogy ha a fejembe tolul a vér (pl. lehajláskor), akkor a gyilkos zúgás teljesen megszűnik. Később rájöttem, hogy egyes rafinált fejhelyzetekben is jelentősen enyhül "

Na ebből meríthetsz erőt, ha az orvosok ki is ütik a biztosítékot. Azok kb úgy állnak neki, mint a tudomány egyes dolgokhoz - ha nem tudjuk mérni (mit is), nem ismert, akkor nem is foglalkozik vele. Az orvosok se mernek valami újat hozni, mert maguk se tudják, hogy hogyan lehetne javítani ezen.......

"(a régi "megszokott" kétoldalizúgás az megmarad)."

Lehet egyszer az is kikapcsol valamilyen rafinált helyzetben ............
Előzmény: Joe6000 (595)
Joe6000 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 595
Sorstársak, a helyzet komoly, de reménytelen...
Tizenéve zúg a fülem, lassú, de egyenletes romlás mellett. Mára a lassú folyamat kétoldali hallásvesztésben realizálódott (50-70dB mínusz ). Három hete, mikor maradék hallásom is elment egy pillanat alatt, igen érdekes állapotba kerültem: az elhallgató bal fülben olyan intenzitású zúgás támadt, amit még soha nem tapasztaltam - őszintén szólva, azt sem hittem volna, hogy ilyen mértékű lehetséges És fájni kezdett a fülem és a fejem - szinte állandóan.
Aztán azt tapasztaltam, hogy ha a fejembe tolul a vér (pl. lehajláskor), akkor a gyilkos zúgás teljesen megszűnik. Később rájöttem, hogy egyes rafinált fejhelyzetekben is jelentősen enyhül (a régi "megszokott" kétoldalizúgás az megmarad).
Ezen felbuzdulva újrakezdtem az orvoslátogatást, hátha az egzakt tüneteket kihivásnak tekintené valamelyikük :(
A neurológus 5 perc alatt kitett, menjek fülészhez (az én múltammal ez olyan, mintha az anyámat szidta volna - ezer db fülésznél voltam már az elmúlt években, mint gondolom Ti is). Fülész MRt nem tart szükségesnek, és más egyéb vizsgálatot sem (???) - javaslata azonban nincsen.
Az addigi öngyilkossági gondolataim erre gyilkossági tervekké alakultak (!)
Különösen, mikor fülész (aki egyébként sose látott, csak a neurológuson keresztül kommunikáltunk, minek megnézni vagy meghallgatni a beteget, fölösleges időpazarlás) azt mondta, audiológust tud ajánlani.
Erre felment a pumpa!!!
Hogy lehet az, hogy szakorvos nem tart szükségesnek vizsgálatot, viszont látatlanban tüneti kezelésre javasol - tekintve, mint az általunk legalábbis köismert tény, hogy a hallókészülék aligha szünteti meg a fülzúgást?
Ráadásul nem evidens eset, hiszen test- és fejhelyzetre reagál - ez sem jelenthet organikus (behatárolható) okot?!

Most teljesen magam alatt vagyok, a megerősödött zúgástól nem tudok szabadulni, nem alszom, nem dolgozom stb.

Ha valakinek van (volt) ilyen helyzetspecifikus intenzív zúgása, informáljon már legyen olyan kedves - lehet-e valamit kezdeni vele?

Nem hiszem el, hogy még csak vizsgálatot sem érdemel az eset

ghepard Creative Commons License 2009.03.11 0 0 594
Hát szorítok neked, hogy valami javulás legyen. A dolgok nem mennek olyan gyorsan. Az a galiba se egyik napról a másikra alakult ki. Tehát, hogy valami javulás legyen sokat kell próbálgatni. A szemmel is összefügghet a dolog. A szemizmok közel vannak és szinte az agyhoz vannak kapcsolva, a fül szintén. Már szemtornáztam (véletlenül kezdtem a nyakamat akartam rendberakni és este élesen láttam a TV-t, ez feldobott) nagyban, mikor volt kb 2 hónapja. Már írtam, hogy mi volt a helyzet. Aztán 3-4 nap múlva megint lett és akkor próbáltam a szemmel is odafeszíteni (szemizmok, arcizmok stb) és egy helyzetben kikapcsolt. Majd elengedtem az izmokat és búgott. Na ez magasnak, marhaságnak tűnik, de pontosan így volt. Olyan volt, mintha ki be kapcsoltam. Aztán elvettem a nyakam az összegubancolt vánkusról és pár perc alatt elhalkult magától. Ismert tény, hogy mikor a legmélyebben alszunk és álmodunk, a szemünk eszeveszetten mozog a csukott szemhéj alatt. Ezt sok tudós, kutató megfigyelte, de nem tudni, hogy miért.

Na ezt én most 3 napja nagyban csinálom éberen (még gyaloglás közben is becsukom a szemem és csak egy pillanatra nyitom ki 10-15 lépés után). Nagyon jónak találtatott a szemre. Vissza akarom tudni az éleslátásomat, ezért mindent megpróbálok, nem olyan egyszerű a dolog, de ha kitartó leszek sikerülhet. Az eddigi eredménnyel nagyon elégedett vagyok. Pontosan így van (lehet) ez a fülzúgással is. Feltételezhetjük, hogy van valami módja a javulásnak, csak keresni kell és a végletekig próbálgatni. Egyszer, kétszer, párszor nem elég. Minden az agyban dől el, meg is lehet szokni valahogy és akkor az a lőcsöcs félreteszi, majd lehet el is felejti. Ha hiszel a javulásban, az már fél siker, akkor mindig higgyél, ne add fel........
Előzmény: ursula40 (593)
ursula40 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 593
Sziasztok.Megprobálom minél rövidebben leírni,ami velem történt.Először 12 éve voltam ORL-snél,akkor a torkam is sokat fájt és akkor kezdődött ez a fene rossz zúgás a fülemben és valamikor akkor vettem észre azt is, hogy tévézünk és nem értem amit ott mondnak pedig a megszokott hangerővel megy. Az orfülgégész szerint, a torkamnak semmi baja, a fülhallójáratok tiszták, elküldött endokrinológushoz, szerinte a pajzsmiriggyel van v.mi.Ott is megnyugtattak, hogy semmi bajom.Na de romlott a helyzet, a zúgás erősödött a hallásom csökkent.Megint kezdtem előlről, családorvos, ORL.Benéztek a fülembe, megcsináltak egy hallásvizsgálatot,megállapították, hogy mindkét fülem egy kicsit hallássérült, de ezzel eggyütt kell élni, ha nagyon zavar rendeljek hallókészüléket.Azt mondták valószinű, hogy a nehéz szűlés az oka az egésznek.Na jó, de akkor meg mitől erősödik a zúgás. És mitől kezdett el zúgni a másik is,sőt az éles sípolás mellett most egy tompa, mély búgás is van főleg éjjel és reggel, ez már több a soknál.Utána még voltam orrfülgégésznél, ugyanazzal az eredménnyel, semmi más vizsgálatot nem csináltak, a családorvos sem küld sehová. Párszor írt fel v.mi nyugtatókat és altatót mert aludni sem tudok max.3-4órát.Én már azt is kipróbáltam, hogy nyomogattam a fülem körül, kitátottam a számat amekkorára csak tudtam, hátha pattan valami vagy csoda történik, vagy akármi csak múljon el ez az egész marhaság, de sajnos nem történt semmi.Próbáltam a fülgyertyát is nekem nem segített.Gratulálok mindenkinek akinek valamilyen módon sikerült megszabadulni ettől a nyavalyától,remélem egyszer majd én is megírhatom, mi az ami segített.
ghepard Creative Commons License 2009.03.10 0 0 592
"ghepard:nem hiszem,hogy ez rajtad kívűl bárkinek bejönne."
Hát így is lehet, nem vagyunk egyformák és annak a galibának millió oka lehet

"Érződik,hogy Te ebben nagyon hiszel,de ez nem megy másoknak.,szerintem."
Igen én egy kicsit hiszek benne, amit csinálok, de nemcsak hiszek, hanem főleg mindenféle marhaságot ki is próbálok. Ha másnak nem sikerül, arról nem tehetek, de szorítok nektek, hogy rátaláljatok a megoldásra, mert nagyon kellemetlen az a búgás, fütyülés meg mi egyéb. De úgy általában minden baj kellemetlen, pláne az amely állandóan az agyat cseszegeti. Egy biztos, valahogy összefügg a hanggal. Én például nyomkodnám az ujjam(im) hegyével mindenhol a fül tájékán, még messzebb is, hogy nem változik-e, meghúznám a fülem stb., közben feszíteném izmaim (nyak, arc...), majd elengedném, hanggal hang nélkül stb. Még fejre is állnék és úgy is próbálkoznék, szóval minden marhaságot bevetnék, ami eszembe jutna.........
Előzmény: erladale (591)
erladale Creative Commons License 2009.03.10 0 0 591
Koncert után jött és maradt!
Tényleg megszokod,ahogy mi is...

ghepard:nem hiszem,hogy ez rajtad kívűl
bárkinek bejönne.
Érződik,hogy Te ebben nagyon hiszel,de ez nem megy másoknak.,szerintem.
Előzmény: aranykopes (584)
ghepard Creative Commons License 2009.03.10 0 0 590
"Én is golndoltam már a természetgyógyászra."

Na ezt jobb ötletnek tartom, mint az orvost. De még jobb ötletnek, ha magadat képzeled helyébe. Tehát Te leszel a magad természetgyógyásza. Az nyújthat neked a legtöbbet, hisz mindig kéznél vagy, nemcsak egy két perc. Agyalhatsz rajta éjjel nappal. Nekem az előző búgás 2005 elején volt és kb 1 hónap alatt ment el. Rájöttem, hogy csak éjjel búg. Képes voltam fent lenni és várni, mikor indul be, de az a hülye nem indult be. Egy egész hetet képes voltam nem aludni, de nem jött. Aztán mikor már nem bírtam, nem ébredtem fel, hogy búg. De azért még nap közben is mindenféle hülyeségeket csináltam. Valahol hátul be is van valami pötyögve róla...... Azóta nem volt, csak az idén, azt is leírtam, hogy miért lett és azt gyorsan sikerült megállítanom......
Előzmény: rozsakert (589)
rozsakert Creative Commons License 2009.03.09 0 0 589

Szia ursula40!

Azért csak írd le a történetedet, mert érdekel minket, hiszen ahányan vagyunk annyiféle, és biztos hogy valakinek hasznára lesz valamibelőle. Én már többször átolvastam a fórumot, és még mindig találok benne újat, jó ötletet.  Nekem is az a véleményem, hogy az orvosok nem vesznek bennünket komolyan. Az én háziorvosom is csak nézett, olyan szemekkel, mintha azt mondta volna nem mondod, és majdhogynem kinevetett. Azután csak enyhe erőszakra küldött vizsgálatokra.  Én is golndoltam már a természetgyógyászra.

Előzmény: ursula40 (588)
ursula40 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 588
Sziasztok.Itt egy új zúgolódó,vagyis nem is olyan új,kb. 12 éve kezdtem de még most sem tudom, mitől van. Azóta csak erősödik, ráadásul nagyothallás is társul melléje. már azt sem tudom melyik volt előbb. a legnagyobb baj hogy mind a kettő fokozatosan erősödik. A bal fülem kezdte a fütyörészést majd kb. fél éve a jobb is nekifogott néha úgy érzem az egész fejem egy méhkaptár. Ettől meg lehet bolondulni. Most természetgyógyászhoz készülök, úgy érzem az orvosok nem veszik komolyan. Rengeteg gondot okoz aludni sem tudok kész ideg baj. Na de túl hosszú volna leírni a történetemet,csak gondoltam én is bekapcsolódok egy kicsit.Nemrég kezdem olvasgatni a beszélgetéseket. Ha nem is segít jólesik tudni hogy nem vagyunk egyedül, és valaki megérti a helyzetünket. Ha valami változás lesz még írok.
ghepard Creative Commons License 2009.03.09 0 0 587
Pozo, ha mér vakítom, nekem ez történt, leírtam az előbbi hsz-ban. Ez van, ezt tudtam meg, ezt csináltam, kész, ennyi. Be tudtam búgatni, el tudtam állítani, kész, ennyi volt. Ha megint jön és ez lesz a galiba, akkor el fogom tudni állítani, ha más lesz az oka, akkor agyalhatok én is, mint Ti........... Annak millió oka lehet, ha rájössz, lehet könnyebben kikapcsolod........
Előzmény: pozo (583)
ghepard Creative Commons License 2009.03.09 0 0 586
Idedobtam a Mi az életenergia topikban írottakat. Azért kezdtem el nyaktornázni, fordítva mentem a túrán, mert a focin elszenvedtem egy nyaksérülést még tavaly, ezt akartam rendberakni. Az alábbi sorokat január 20.-a körül írtam az említett topikban (a relytéjesben van).

Tegnapelőtt tudtam meg, hogy "hallottam" a vér lüktetését valahol a fül és az agy pályája mentén (nagyon hangos volt). Vasárnap elaludtam, de egy óra múlva nagyon megijedve felébreedtem. Fel is ültem hirtelen, mert még mindig hallottam. Az asszony még nézte kint a TV-t. Kimentem, mondom neki mi a fsz búgott, mert mire kiértem már nem búgott. Aszonta, hogy semmit se hallott. Tehát bentről jött, mert nincs hallásom. El tudok aludni állva is, de ezen törni kellett a hülye agyamat. Mi búgott? Mit csináltam stb.......... Aztán beugrott elemi erővel - a fülzúgás. Nekem kétszer volt, mindkétszer a hallóka és a fejhallgató viselése után. Most meg nem használtam. Da áztán kapcsolt az agyam, hogy használtam, mégpedig nagyon erőset, már vagy 1 hónapja. Az asszony már 30 napja nem tud kimászni a torokfájásból. Nem hallgat rám. Ezért igyekeztem, jobbra fordulni, hogy ne kapjam el. Már az elég nagy gáz, hogy eddig még nem kaptam el (vagy legalábbis nem tudok róla). Ezt még tetézte, hogy nyaktornáztam is és szégény úgy néz ki, hogy nyakizomlázban szenvedett........ :)). Ezért összegubancoltam a vánkust és rátámasztottam a fülem, sokkal gyakrabban a jobb oldalon. A hang valami olyasmi volt, mintha egy női (annak hangzott) kórus egy mély pincében gyorsan énekelt volna. Átugrott aztán, hogy mit "hallottam". Elzsibbadt ott valami és felerősödött a "vér hangja". Na mondom ha ez igaz, rögtön ki is próbálom, mint egy jó tudós bácsi, kinek ez a feladata. Na most jól összegubancoltam és igyekeztem, hogy minél előbb kezdjem hallani azt a szép nőkből álló kórust. Nem is kellett soká várnom, kezdtek "énekelni". Na jól van öreg, mondom magamban, kiegyenesítettem a vánkust, aludtam reggelig, de úgy hogy felkeljek 4 órakor csörgőóra nélkül.................. A fülzúgás kemény dió, én kétszer kimásztam belőle, mindkétszer a hang (is) volt a ludas, de nem tudtam, hogy miért, most már tudom, hogy ehhez nekem már hang se kell................
Előzmény: rozsakert (585)
rozsakert Creative Commons License 2009.03.08 0 0 585

Kedves ghepard!

Érdekelne, amit írtál, hogy rájöttél mitől zúg, és mi az amivel el tudtad állítani, leírnád részletesebben? Nekem úgy tünik, a nyaki gerinctől zúg, legalábbis az elmúlt pénteken ezt mondta nekem a neurológus, mivel a koponya Ct negatív, és a nyaki erek vizsgálatának (carotis uh) eredménye is tökéletes. Azt modta, hogy vagy a fül, vagy a gerinc okozza.

Üdv. mindenkinek.

Előzmény: ghepard (582)
aranykopes Creative Commons License 2009.03.07 0 0 584
Hallgattál hangosan zenét, vagy ért valamilyen nagy zaj?

Remélem én is eljutok odáig, hogy csak akkor veszem észre, ha koncentrálok rá. Kb. 4 hónapja cseng/ zúg. Röviden összefoglalva: marha sz@r...
Előzmény: erladale (581)
pozo Creative Commons License 2009.03.07 0 0 583

 

Például nekem harmadszorra sikerült rájönnöm, hogy pontosan miért zúg és el tudtam ezért azonnal állítani.

 

Ugyan kérem, kár vakítani itt az embereket...

Előzmény: ghepard (582)
ghepard Creative Commons License 2009.03.06 0 0 582
Például nekem harmadszorra sikerült rájönnöm, hogy pontosan miért zúg és el tudtam ezért azonnal állítani. Te tudod, hogy pontosan hogyan és mikor alakult ki, vagyis mikor észlelted. Talán, ha fel tudnád idézni az előzményeket magadnak, lehet valamit tehatnél......
Előzmény: erladale (581)
erladale Creative Commons License 2009.03.06 0 0 581
Szia!
Áááá,nem!
Azzal ütötte el a dolgot,hogy közölte:
több ezer embernek zúg a füle,nem lehet tudni miért alakul ki,
de nem valószínű,hogy el fog múlni.
Próbáljak nem "begolyózni"....
Előzmény: aranykopes (580)
aranykopes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 580
Nekem is hasonlóan zúg. Neked kideratették, hogy mitől lett?
Előzmény: erladale (579)
erladale Creative Commons License 2009.02.23 0 0 579
Szia!

Nekem változó,leginkább olyan mint amikor nincs adás a tévében,
ehhez jön a sípolás,és a csengés alkalmanként.
Ha idegesebb vagyok, akkor nagyon zúg,(vagy én hallom jobban),egyébként
tényleg meg fogod szokni,csak ne mindig arra figyelj,hogy zúúúg!
GYógyszerek nem hatottak,próbáld ki a nagyobb dózisú magnéziumot.
Bocs,hogy csak most válaszoltam.
Előzmény: rozsakert (578)
rozsakert Creative Commons License 2009.02.16 0 0 578

Szia erladale!

Nekem kb 3 hónapja zúg a fülem, most járom a szokásos utat(vizsgálatok). Szedem a nootropilt, betasercet 1 hónapja, semmi hatás.

Most akkor ezt úgy látszik meg lehet szokni? Neked milyen jellegűen zúg?

Ezek szerint már csak a megszokásban reménykedhetem. Végigolvastam a fórumot, és látom nem igazán van gyógymód erre a kellemetlenségre.

Üdv minkenkinek.

Előzmény: erladale (576)
tucsix Creative Commons License 2009.02.12 0 0 577
Hmm... fülgyertya is kipipálva :D
Még zúg.. fenébe.. pedig nem egyet gyújtogattam a fülemben.
Előzmény: anmenia (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!