Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2015.01.29 0 0 2074

Korai mellékhatásokat okoznak (ne is mondd, most szenvedek épp vele:() de ha beállt a vérszint és kifejti a hatását - kb egy hónap, mondjuk - utána már nem szoktak. Persze egyéni érzékenység létezik... van, aki nem bírja...

Másra való a két gyógyszercsoport, amíg a benzo azonnal nyugtat, de hosszú távon hozzászokást okoz, addig az SSRI (meg az összes többi antidepi IS, változó mértékben) kezdetben inkább fokozza a szorongást, nem hogy csökkentené - és csak 2-3 hét szedés után kezded a jótékony hatását érezni. Viszont nem okoz hozzászokást... ennek ellenére azt is lassan fokozatosan kell elhagyni (nem annyira, mint a benzot, de...) hogy a szervezet alkalmazkodni tudjon. Szóval a benzo a szorongás akut kezelésére való, az antidepi meg a hosszú távú krónikusra...

Ezért azután rendszerint úgy szokták felépíteni a terápiát, hogy az első 3-4 hétben az SSRI mellé adnak benzót is, amit aztán a következő hetekben elhagynak... 

 

ÜdV

Előzmény: dilibogyo_82q (2061)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2015.01.29 0 0 2073

A helyzet az, hogy de igen......Amíg én SSRI-t szedtem,kicsit agresszív voltam és szívritmus-zavarom is volt,mindkettő probléma megszűnt,mikor abbahagytam végre ..........

Előzmény: dilibogyo_82q (2061)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2072

Tök jó.......:-)

Előzmény: cyanne (2064)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2071

Ez egy jó kérdés......

Én boldog lennék,ha visszakaphatnám a xanax előtti szorongás szintjeimet,sőt azt már sikernek könyvelném el.

Nálam ez annyira enyhe egyébként, h az évek során megtanultam vele élni,és sztem pont ez a probléma az,amin egy egyszerű "beszélgetős" terápia tud segíteni . Ez nem azt jelenti, h én élek majd vele,én maradnék a jó öreg kineziológiánál,sokkal rövidebb idő alatt hozza ugyanazt,vagy még jobb eredményt. De annyira egyéni dolog h kinek mi jön be.....Nemrég a FB-on láttam egy nagyon ígéretes kezelési módot,ha gondolod megkeresem. Természetesen fogalmam sincs ,h működik e ,sosem próbáltam.

Előzmény: dilibogyo_82q (2051)
G Kriszti Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2070

email  cimem: gkrisztina100@gmail.com

Előzmény: zanika1970 (2069)
zanika1970 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2069

Én tudok neked segíteni, ad meg az email címedet.Anita

Előzmény: G Kriszti (2066)
Antisystem Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2068

Komoly elvonási tünetek nem várhatóak, időlegesek és enyhék meg szinte mindenképp lesznek... hagyd el akkor, amikor szabin vagy 1-2 hétig, nyugodt körülmények között, és kész.

 

ÜdV

Előzmény: G Kriszti (2066)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2067

Nálam a biztonságérzet hiánya nem játszik, ellenben a konfliktuskezelés nehézsége az igen. Sajnos olyan ember vagyok, akinek nem vág az esze, egy konfliktusban nem tudok jól érvelni, visszaválaszolni, utána pedig rágom magam, mert jönnek a jobbnál jobb gondolatok:-( ezen még dolgoznom kell, de attól, hogy igyekszem változni a konfliktus is kevesebb az életemben.

Előzmény: cyanne (2064)
G Kriszti Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2066

VALAKi!! bromazepam 3mg rol 0.40 mg ra jöttem le. lassan le kellene tennem.  négyés fél honapja vagyok elvonáson.éjszakára hagynék még egy picit. félek ha elhagyom akkor még rosszabul leszek. igy is fáj a hasam és a derekam és félek hogy valami más betegségem van.aki lassan tette le mi atapasztalata ? elhagyás után mi történt?

Volfi vigyázz magadra és a kislányodra is. Csak annyi  gyogyszert vegyél be amennyit felirt az orvos.

Antisystem Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2065

azt nem értem, h egy szorongásoldó, ami ugye lenyom + az alkohol, ami szintén, szóval ez a kettő együtt hogyan képes annyi energiát mozgósítani vkiben, h van ereje dühöngeni???

A dolog ennél kicsit bonyolultabb, az emberi agy működése - pont ugyanúgy mint mindenféle szabályzás a természetben az univerzumoktól az szubatomi részecskékig - mindig dinamikus egyensúlyok eredőjeként jön létre... másként nem is lehetne, egy statikus világegyetem ugye a keletkezése pillanatában megsemmisülne, mert nem tud alkalmazkodni semmiféle hatáshoz, változáshoz.  (az tisztán "emberi gyarlóság" hogy a könnyebb érthetőség kedvéért előszeretettel gyártunk statikus modelleket).

Ugye az agy különböző területei felelősek a különböző vegetatív meg ösztönös meg tudatos működésekért, és a köztük lévő  kémiai kommunikáció teremti meg minden pillanatban az összhangot, az eredőt. És hát a különféle kemikáliák ezekre a területekre, meg a köztük lévő kommunikációra fejtenek ki valamilyen hatást. 

Az meg egy ilyen mindenféle megfigyelés által alátámasztott ortodox szabály, hogy a kémiai hatásra a legfejlettebb tudatos funkciók területei bénulnak leghamarabb és a legősibb reflexes struktúrák a legnehezebben, a funkciók visszatérése meg fordított, ott előbb térnek vissza a reflextevékenységek, aztán az ösztönösek és legvégül a tudatosak. Mit tudom én, közismert, hogy az altatótól épp bealvó, vagy az altatásból épp ébredő kutyát TILOS simogatni, mert van egy szakasz, amikor a gazdát már nem ismeri fel - tudatos működés - de a felé nyúló kéz kiváltja az ösztönös védekezést, és beleharap. 

Na, az ilyen dühöngő részeg meg agresszív politoxikomán ember ezen a szinten köt ki, már nem működnek a tudatos gátak, de működik az önvédelmi ösztön megspékelve az érzékelés - mint tudatos funkció - zavart voltával.

 

ÜdV

 

Előzmény: cyanne (2062)
cyanne Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2064

a megfelelési kényszer és a biztonságérzet hiánya a legnagyobb szorongáskiváltó ok szerintem. mostanában is szorongok, mert benne van az emléke a fejemben, megszoktam ennyi év alatt, de mivel felvállaltam, h nem akarok megfelelni senkinek már, és egyáltalán nem is kell engem szeretni, ilyen áron meg pláne nem, ha elgondolkodom, h megint mitől szorongok, találok vmi banális okot, és mivel tudom, h már nem bánthatnak, sőt én se fogom már bántani magam, akkor megnyugszom.

Előzmény: gombóc63 (2058)
cyanne Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2063

(végül is az igaz, h azért simult ki minden, mert végre ki lett iktatva egy időre a felettes én... ez nyilvánvaló volt akkor is.

de attól még nem lettem agresszív, csak végre hagyott kicsit nem szorongani / aludni.)

Előzmény: cyanne (2062)
cyanne Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2062

azt nem értem, h egy szorongásoldó, ami ugye lenyom + az alkohol, ami szintén, szóval ez a kettő együtt hogyan képes annyi energiát mozgósítani vkiben, h van ereje dühöngeni???

én ugyebár a magamnál nem levés elérése miatt xanaxoztam, és amíg egyáltalán ébren voltam, addig minden szépen kisimult, végre megnyugodtam stb.

eszemben nem volt dühöngeni, amikor megvolt az adagom, hát minden rendben volt!

volt, h ittam rá, nem sokat, mert annyival jobban bejött nekem az x, mint az alkohol, akkor még hamarabb kiütött, ennyi.

az igaz, h amúgyse vagyok agresszív típus.

igazából azt nem értem, h x+alkohol hogyhogy nem „kómát” okoz mindenkinél, mint nálam? nekem az agresszióhoz még vmi nagy adag energiaital v koffein kellett volna minimum.

Előzmény: Antisystem (2056)
dilibogyo_82q Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2061

És ugyanilyen problémákat ("függöny"), vagy agresszió nem okoznak az antidepresszánsok, SSRI-k stb.? Ott nem okoz problémát a 2-4 hétnél hosszabb távú szedés, mint a Xanax/Frontin esetében?

Előzmény: Antisystem (2056)
sasa58 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2060

Igen, a megfelelési kényszeremet kellene már elfelejteni.

Előzmény: gombóc63 (2058)
sasa58 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2059

Valóban, ahogy Gombóc is írja, ebből nem lehet meggyógyulni, ha valakinek az alap személyisége szorongó, akkor legfeljebb el lehet érni egy közel normális állapotot ideig-óráig. Én is így jártam, volt fél évem, 4 év benzó szedés után, amikor egész jól elvoltam, és azt hittem, hogy: na végre meggyógyultam! Egy ló...t, elég volt néhány stresszes munkahelyi helyzet és a napfénytelen, fronos időjárás és megint itt vagyok a sza...ban. Hetek óta alig alszok, hajnalban felébredek, este nem tudok Xanax nélkül elaludni, napközben is be-bekapok egy felet necces helyzetekben, de az vigasztal, hogy lesz még tavasz, nyár. Bár voltam én már nyáron is igen mélyen.

Előzmény: dilibogyo_82q (2051)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2058

Ez az, amit nehéz elmagyarázni. Nekem ebben segített a pszichiáter doktornőm. Elfogadtam a beszélgetésünkben elhangzottakat, rájöttem a hülyeségeimre, merek magam lenni és felvállalom a gondolataimat. Elhagytam a borzasztó nagy megfelelési kényszeremet...mindez úgy sikerült, hogy rájöttem, hogy így sem vagyok jó egyes embereknek.

Előzmény: dilibogyo_82q (2053)
dilibogyo_82q Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2057

Nem azt mondom, hogy egy nagyon oldott valaki voltam a gyógyszer előtt, sőt... De most sokkal rosszabb, mint előtte.

 

Amin gondolkodom egyébként az, hogy jó-e, ha nem szóltál be a benneteket veszélyeztető embernek. Hiszen így magadba folytottad a feszültséget, ahelyett, hogy kiadtad volna. Lehet, hogy épp emiatt van szorongás, hogy inkább magunkban hagyjuk a feszkót? Bár a fene tudja ezt megítélni...

Előzmény: Volfi girl (2054)
Antisystem Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2056

Ha megint egyszerre bevettem volna többet, biztos nem bírtam volna ki, h ne ugassak be, de így sikerült  EMBERNEK maradnom. De szerintem ez egy normális lelkiállapotú embert is felidegelt volna. 

Ez így van... csak azt kellene megértened, hogy az ember viselkedése is egyensúlyokra épül, annak az eredője. A nagy adag benzóval (főleg alkohollal megpotenciálva) az a baj - nem csak nálad, hanem mindenkinél(!) - hogy kioltja az agresszió-gátlást, a "felsőbbrendű ént", és előbúvik az ösztönállat... amelyik elveszi ami kell neki, eltapossa ami/aki útban van - mindenféle mérlegelés nélkül. Érted, az mindenkivel megesik, hogy felhúzza az anyós/főnök/hivatalnok/konkurencia/akárki... teljesen hétköznapi történet... és akkor ilyenkor jön az, hogy normál esetben a személyiségtől függően vagy lekezeli a problémát (ideális esetben) - ami lehet az is, hogy egyik fülin be a másikon ki, néha az a megoldás - vagy magába roskad és lesznek mindenféle tünetei, vagy idővel robban és nekimegy. A kis adag benzó(!) ezen átmenetileg(!) úgy képes segíteni, hogy tesz egy "nájlonfüggönyt" a delikvens és az idegesítő probléma közé, tompítja annak megélését, felemeli az ingerküszöböt, így csökken a magába roskadás vagy a robbanás esélye, és az illető időt nyerhet(!) a helyes megoldás megtalálására. Ez a hasznuk ilyen helyzetben.

Na, ezzel szemben meg a visszaélés-szerű hosszas, nagyadagú, meg pláne az alkohollal vagy droggal kevert használat meg azt eredményezi, hogy megszűnik az agressziógátlás, a felettes én kontrollja, és alászáll a robbanás-küszöb... idegesítő személy mondja, mondja.... puff. Scotland Yard adat van (asszem írtam itt már régebben) hogy a nagy adagú, visszaélés-szerű benzo -használat NYOLCSZOROSÁRA(!) emelte az agresszív bűncselekmény esélyét az átlagos brithez képest.

 

Na, első körben szerintem ezt kellene megértened, hogy a 8 Xanax + pia az a tudatos agykérgi gátlások idegpályáit megszakítva mindenkiből(!) ösztönállatot csinál ember helyett, és megfoszt a mérlegelés és szabad döntés alapvető emberi jogától.

 

ÜdV

Előzmény: Volfi girl (2054)
Volfi girl Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2055

Csak itt a 22 csapdája, h amíg nem jössz le róla, nem sok esély van normális munkahelyre, normális kapcsolatra.

Mert ki akar egy gyógyszerfüggő, dührohamos nőt, szerintem senki!!!!:)

Volfi girl Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2054

Szerintem mi akik itt vagyunk a bogyók előtt is alapvetően szorongó, csendes emberek voltunk. Én azt gondolom, h hatalmas akaraterővel, és sok sok sikerélménnyel lehetne lejönni róla. Gondolok itt munkahely, barátok, család, egy jó párkapcsolat. De most ebben az állapotomban én is azt gondolom teljesen nem lehet lejönni róla, csak minimalizálni lehet, h ne kövess el őrültségeket, jobban bírd a stresszt, jobban toleráljuk az emberek bunkóságait.

Nekem ma is volt egy ilyen, vittem a kislányt oviba, mentünk biciklivel szabályosan, erre tolat ki egy autó, majdnem elütötte a kislányomat, hát gondolhatjátok, mit küzdöttem ott magamban, hogy ne jöjjön ki a dührohamom. De elszámoltam 10-ig mondtam magamnak Era kussolsz, lehet neki is baja, és visszafolytottam a dühömet. De ez csak azért sikerült mert egy bogyó volt bennem, próbálom betartani az orvos által felírtakat. Ha megint egyszerre bevettem volna többet, biztos nem bírtam volna ki, h ne ugassak be, de így sikerült  EMBERNEK maradnom. De szerintem ez egy normális lelkiállapotú embert is felidegelt volna.  Kiváncsi leszek mit segít a pszhiologus?!

dilibogyo_82q Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2053

És ezt hogyan sikerült elérni?

Előzmény: gombóc63 (2052)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2052

Generális= generalizált nem mindegy:-)

Szerintem ebből nem lehet meggyógyulni, de én az elmúlt 1 évben elértem egy igen jó állapotot. Ez még rövid idő, nem tudom mit hoz a holnap, de azt tudom, hogy azzal, hogy változtam ezt a betegséget háttérbe szorítottam.

Előzmény: dilibogyo_82q (2051)
dilibogyo_82q Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2051

Van itt valaki egyébként, aki már sikersen meggyógyult generális szorongásból?

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2050

Hajrá!!!

Előzmény: Volfi girl (2049)
Volfi girl Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2049

Igazatok van, köszönöm, most van egy jó hírem is, azt mondták ha leszokom lesz munkahely is! Ez még egy nagy motíváció, h elhagyjam, és ezek nélkül is legyen önbizalmam, és önuralmam!!!!! Mindent megfogok tenni, még ha a falat kaparom is!!!!!!!!!!!:)

Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2048

Ne hagyd abba hirtelen!

Előzmény: Volfi girl (2036)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2047

Ne hari,de ezt magadnak köszönheted.......Egyáltalán nem lenne szabad erre az iszonyat mennyiségre inni

Előzmény: Volfi girl (2036)
Volfi girl Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2046

Köszönöm, mindenkinek a hozzászólást! Remélem, h nem kell többet ilyet írnom, inkább azt, h egyre kevesebbtől is tudok normális életet élni!!!!!!Köszi, srácok, mindenkinek kívánok minél kevesebb dilibogyót, és minél több sikerélményt!!!!!!:)

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2045

Remélhetőleg jó irányt vesz a történet, de ilyet többet ne csinálj!!! Sokkal komolyabb bajod is lehet!

 

Én 100kg-os férfiként egy felestől is hülye leszek, nem is iszok olyat évek óta. 7-8 órával egy 0.25-ös Xanax után merek fröccsözgetni, sörözgetni, de ezt sem ajánlom senkinek, mert ami nálam nem okoz gondot, az másnál még lehet...

Előzmény: Volfi girl (2042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!