Keresés

Részletes keresés

kovigx Creative Commons License 2020.11.10 0 0 7785

Megtörtént. Elég nagy csalódás, hogy a zónákat nem tudom összefűzni, mint a musicserver-nél. A configban van zóna csoportosítás, de ez így nem jó. Ha spotify-ról indítok el egy streamet és mondjuk 2 v. 3 zónára akarom kitenni, nem lehet.

Előzmény: b4ndyTA (7784)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.11.10 0 0 7784

... úgy látom beszélnünk kell! :) Írsz nekem egy mailt?

Előzmény: kovigx (7783)
kovigx Creative Commons License 2020.11.10 0 0 7783

Még nem a végleges állapot, de már üzemel:

 

Előzmény: b4ndyTA (7782)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.11.09 0 0 7782

Aktuális állapot, most várom a kábeleket...

 

Előzmény: kovigx (7774)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.11.05 0 1 7781
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.29 0 0 7780

Most, hogy mind a két vonalon megjelent a második generációs MINISERVER, nem jelent gondot a titkosított kapcsolat hiánya a régebbi generációknál? A teljesítményen kívül van más, a való életben is jelentkező különbség? (nem a portok számát és típusát illetően)

b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.23 0 0 7779

Nem tudom ki vesz részt az éppen most is zajló LOXONE webináriumon, de én kifejezetten hasznosnak tartom. Természetesen a nagycsoportosoknak ez már unalmas lehet... :D

b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.22 0 0 7778

... nahát egy új, süllyesztett jelenlét érzékelő! Mikori is az előző? Nincs fél éves, nem? Ezek a húzások kicsit zavarnak. Számomra kapkodásoknak tűnnek. Az elején kiadják a mozgásérzékelőt, aztán, jaj, legyen jelenlét érzékelő inkább, majd valaki biztos megkérdezte folyosón, hogy miért nem süllyesztett... :/ Persze, hogy elegánsabb, és már az elején ebbe az irányba kellett volna menni. Három lépésből eljutottak oda, amit mások már régóta csinálnak. Ha olvassák, akkor üzenném, hogy a negyedik variációnál a méreten kellene csökkenteni. Van olyan partnerük, aki ezen már túl van. ;)

 

Az utolsó tétel, csak nem a MINISERVER GO frissített verziója?

 

Mi a helyzet az INTERCOM-mal? Illetve a LOXONE DIMMER egyáltalán miért van még piacon, ha már annyi terméküket újragondolták? Fura dolgok ezek nekem... :S Véleményem szerint ez nem jó a brand-nek sem.

b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.21 0 0 7777

Ez sajnos csak a minimális értéket adja, ráadásul azonos tápegységet használsz. Azt nem tudom, hogy ez mit eredményezhet a valós felhasználás során, de én most nem kockáztattam, szívtam eleget már. :) Akkor úgy írom, hogy az Androidos verzióhoz képest a Win-es lényegesen többször frissült.

Előzmény: kovigx (7776)
kovigx Creative Commons License 2020.10.21 0 0 7776

Nos en egy meanwell hdr-150-24-et rendeltem az audioserver es az egy extensionhoz, mivel a kovetelmenyeknel ennel kevesebb aramfelvetelt ker. Igy is raszamoltam. Remelem nem lesz keves, de ha megis, vannak tartalek tapjaim.

Windowsos klienseket nem hasznalok, szival ez az info szamomra inrelevans :)

Előzmény: b4ndyTA (7775)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.21 0 0 7775

Nem tudom milyen tápot választottál, de az AUDIOSERVER maximális áramfelvétele kb. 7A, úgyhogy én a STEREO bővítőhöz és az AUDIOSERVER-hez is külön-külön 10A-es tápot teszek. Valamiért a minimum van kiemelve mindenhol...

 

A PC-s LOXONE UWP App az utóbbi időben szinte minden másnap frissült, valamit nagyon kalapálhatnak a háttérben. :) Ráadásul a saját csatornáján, nem az MS Store-ban.

 

Felszereltem a mennyezeti érzékelőket is, és azt kell mondanom, hogy a LOXONE jelenlétérzékelőjét (TREE) volt a legegyszerűbb szerelni.

Előzmény: kovigx (7774)
kovigx Creative Commons License 2020.10.21 0 0 7774

Uhh de jo! Nekem is megvan a tap meg a beepito keret hozza. Fel oraja rendeltem meg az audioservert es egy extension-t. Mar nagyon varom :) ahogy kesz vagyok vele kuldok egy viszont kepet

Előzmény: b4ndyTA (7773)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.21 0 0 7773

Már csak hetek kérdése... :) Sajnos az aktívan használt eszközöket nagyon körülményes lesz átköltöztetni, de igyekszem... :)

Előzmény: kovigx (7764)
feripapa1 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 7772

Amit én tudok javasolni, hogy fordulj szakemberhez (ComexIO jó választás). Érdemes egy tervet készíttetni, amit szeretnél megvalósítani. Arra kapsz egy árat. Majd megbeszélni, hogyan tudnád Te magad megvalósítani. Valahol magunk ellen beszélek evvel, de ha kedved is van hozzá .....

Bár nekem fontosabb lenne a hűtés-fűtés vezérlés megvalósítása, mint a redőnymozgatás. Itt viszont megint jön egy buktató, hogy mennyire értesz a gépészeti megoldásokhoz, ezek vezérlésének összehangolásához. Még sok "szakember" is csak a Loxone gyári megoldásait használja nem összehangolva a beépített gépészeti elemekkel.....

 

Viszont, ha ténylegesen szeretnél egy jó rendszert, azt fokozatosan is meg lehet építeni. Ennek az alapjait, viszont az építés során érdemes letenni. Ne hagyatkozz arra, hogy majd vezetéknélküli eszközökkel megoldod.

 

Amit javaslok:

1. Beszélj egy szakemberrel

2. Készíttes egy tervet

3. A terv alapján vezetékezd be a házat

4. Majd a rendelkezésedre álló forrást fordítsd a kitűzött rész beépítésére

5. Töltsd az időd (sokat) a megvalósításra

Előzmény: 8nemesis8 (7770)
ComexIO Creative Commons License 2020.10.17 0 0 7771

Ha a redőnyöket behúzod csillagpontba egy 4x1,5-es MT-vel és a kapcsolókhoz,  húzol egy Cat6-UTP-t akkor azt  később szinte bármilyen vezetékes rendszerhez tudod illeszteni. De ha valaha is szeretnél okos házban élni, akkor célszerű már most átgondolni mi az amit szeretnél, és mi az amit később anyagilag meg tudsz valósítani, mert az utólagos bővítés mindig többszöröse az eredetinek. 

Előzmény: 8nemesis8 (7770)
8nemesis8 Creative Commons License 2020.10.17 0 0 7770

Kedves b4ndyTA!

 

Köszönöm, hogy rám "pazaroltad" az idődet, igen hasznos ez nekem. Azért ragadok ki egy felhasználást, hogy lehessen mire mondani egy kezdő árat. Azt látom, hogy a loxone tényleg sokkal okosabb tud lenni, de sajnos költségben azért én ennyit nem terveztem rá első körben, idővel talán, de eleinte nem.

 

"Biztos más is leírja majd, de csak az időjárásfüggő redőnyvezérléshez nincs szükséged a LOXONE-ra, biztos találsz költséghatékonyabb megoldást. Ettől lényegesen többre hivatott a rendszer." Esetleg van tipped merre nézelődjek/olvassak, mi lehet olcsóbb alternatíva?

 

Ha össze akarnám kötni DO-on keresztül a motort és a szervert, ahhoz milyen kábel szükséges? Ha vezetékes megoldásnál maradunk és szeretném ha nyomógomb is működtetné ugyanúgy a redőnyt? Feltételezem, ha nem a loxone, hanem egyszerűbb megoldása mellett döntenék, hasonló kábelezettség jó ha van!?

 

Mégegyszer köszi, sok időt megspóroltál nekem!

Előzmény: b4ndyTA (7768)
ComexIO Creative Commons License 2020.10.17 0 0 7769

Szia! Nyugodtan hívj fel jövő héten, szívesen adok egy kis technikai segítséget.

Vagy küldj egy telefonszámot és felkereslek.

Előzmény: 8nemesis8 (7767)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.16 0 0 7768

A teljesség igénye nélkül... Azt tudnod kell, hogy a LOXONE-nak vannak saját megoldásai bizonyos dolgokra, illetve támogat más protokollokat.  A saját vezetékes megoldása a TREE, a vezeték nélküli az AIR. Ennél a kettőnél nincs alternatíva, csak gyári LOXONE eszközt tudsz használni velük. A bővítők által hozzáférhető protokolloknál már használhatsz más gyártótól származó eszközt is. Néha a külső partner bevonása körülményesebb, mint a gyári megoldás, néha olcsóbb. Rajtad múlik.

 

Biztos más is leírja majd, de csak az időjárásfüggő redőnyvezérléshez nincs szükséged a LOXONE-ra, biztos találsz költséghatékonyabb megoldást. Ettől lényegesen többre hivatott a rendszer.

 

A már említett példa vezetékes, tehát mindegyik irányhoz szükséged lesz egy Digital Out-ra (DO). Redőnyönként kettőre. Nekem nincs, úgyhogy elméleti megoldást írok. :) Majd jön valaki és kijavít. Ez lehet az elosztóban bővítőként, és lehet terepen AIR eszközként is, sőt lehet maga a redőnymotor is AIR közvetlenül, bár ahogy nézem a régi motorok már nem elérhetőek...

 

A felsorolt megoldásoknak más-más függősége lesz. Ami biztos, hogy kell egy Miniserver. Ezen 8db DO van, ha kell még, akkor kell egy RELAY bővítő, ezen 14db. Tegyük fel ennyi elég, akkor kérdés, hogy hogyan szeretnéd vezérelni a redőnyöket? Szeretnél fizikai gombot? Sima nyomógomb? A LOXONE saját eszköze, esetleg KNX kapcsoló? Az első függősége a Digital Input (DI), a másodiké lehet TREE és AIR, ezekből a TREE adott a Miniserveren, így már csak egy AIR BASE bővítő kell, az utolsóhoz pedig egy KNX bővítő. Nem tudom ilyen listaárak vannak, de ez kb. 800.000,- Ft. Ehhez egy időjárás állomás (AIR vagy TREE) további 210.000,- Ft. Redőnymozgatáshoz bőven sok, épületautomatizáláshoz még kevés...

 

A részletekbe bele sem mentem, mert mi van, ha nem a második generációs Miniservert választod? (más ki- és bemenet)

 

Szerintem az egész házra vetítve tervezz, legfeljebb lépcsőkbe valósítod meg, de egy-egy funkciót kiemelni és arra fókuszálni nagy hiba.

 

Jól hangzik az épületautomatizálás, de bonyolult dolog. Talán azért is, mert majdnem minden területhez kell egy kicsit érteni. (a festéshez nem :D )

Előzmény: 8nemesis8 (7767)
8nemesis8 Creative Commons License 2020.10.16 0 0 7767

Köszönöm a válaszodat!

 

Igen még az elején vagyok nagyon, de pont azért is kérdezek, hogy ne kelljen napokat töltenem az átolvasással, ha relatíve kis költségből nem hozhatom össze azt, amit tudok.

Amire igényem lenne egyenlőre, hogy időjárás függően tudjam a redőnyöket mozgatni.

Ez kb milyen költséggel mehetne?

Azért is fontos, mert most építkeznénk és szeretnék előre bekábelezni, amit csak lehet utána ne kelljen áttervezni vésni, akármi. Ha most behúzom neki a kábelt az semmiből nem tart és nem is sok extra költség.

 

Azért is kérdeztem attól a fórumtárstól, mert hasonló helyzetben van, gondolom ő már jobban utána járt, biztosan lehet mondani erre egy kb. összeget amivel számoljak.

 

Egyébként akármilyen rendszer is lenne előbb utóbb hasonló kábelezéssel tudnám működtetni? Gondolom gyengeárammal, nem?

 

Ha az elképzelésembe belefér a Loxone, akkor természetesen alaposan utána olvasok.

Előzmény: b4ndyTA (7766)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.16 0 0 7766

Szia!

 

Úgy látom még nagyon az elején vagy... Javaslom, hogy olvass utána mindennek, és mindenképp határozd meg az elvárt igényeket, nehogy a végén csalódás legyen. Ez a termék sem képes csodákra (a többi sem), ellenben nagyon drága játék lesz a végére (mindegyik). Szerintem utólag minden tulajdonos másképp csinálna pár dolgot, legalább te tanulj a hibáinkból. :) Ha az elejétől elkezdenéd olvasni a fórumot, akkor számíts arra, hogy időközben sokat fejlődött a rendszer, eszközöket vezettek ki, és új technológiák jelentek meg. Az elvárások mellett vedd figyelembe az anyagi korlátaidat is, biztosan többe fog kerülni, mint amit először számolsz. Ennek nincs köze a Loxone-hoz, ez minden másnál így történne. Azt is megkockáztatom, hogy, ha egyből szakemberhez fordulsz, akkor a neki kifizetett szaktanácsadási díj, - ha fel is merülne - kevesebb lesz, mint az az idő és pénz, amit ráfordítasz arra, hogy megismerd a rendszert, és próbálgatsz dolgokat. Egy jó és működő megoldásra lesz szükséged csak. :) Beszélj a magyarországi képviselettel, segíteni fognak, nyugodtan kérdezz hülyeséget, én is úgy kezdtem, legalább tudják, hogy mindenre kell figyelni. :)

 

Nincs olyan, hogy alap rendszer, egy szükséges eleme van, és bővítő modulok, amik a te igényeidhez igazíthatóak.

Előzmény: 8nemesis8 (7765)
8nemesis8 Creative Commons License 2020.10.16 0 0 7765

Kedves djkcs!

 

Csak redőny vezérlésre fogod használni a loxone-t?

Érdekelne, hogy egy ilyen alap rendszer mennyibe kerülne, mert nekem az elsődleges funkciója egyenlőre a redőny irányíthatósága lenne.

Még ház tervezés előtt járunk, csak érdeklődök, hogy majd a villamos résznél hova milyen kábelek elhúzásában érdemes gondolkozni, aztán közben biztosan sok egyéb más igény is felmerülhet!

Illetve mit tud majd így a rendszer? Telefonról irányíthatod a redőnyöket, de automatikusan is tudod mozgatni majd? Ha nincs kéznél telefon, akkor a redőny is úgy marad? (vagy lesz egy kapcsoló és maga a loxone vezérlés egy alternatív lehetőség?)

 

Bocsi a sok kérdésért, még most kezdtem olvasgatni a témában.

Előzmény: djkcs (7757)
kovigx Creative Commons License 2020.10.15 0 0 7764

Rendben, akkor várok türelmesen. Különben működik a jelenlegi musicserver4home is, csak sajnos nem minden. Például a hangosbemondó-ra nagy igény lenne, másrészt meg szörnyen sok helyet foglal, a rack szekrényem alja dugig van.

Előzmény: b4ndyTA (7763)
b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.15 0 0 7763

Amint eljutok odáig, hogy összerakjam a rack szekrényt, és meglesznek a tápjaim neki is ugrok! Biztosan örülnek neki páran, ha van válasz a kérdésükre, bár én a helyedben látatlanul cseréltem volna, azt feltehetően tudja, amit az alternatív megoldások. Idővel talán többet is, bár a 100Mb-es LAN csatlakozó behatárolja. Szerintem, ha majd lesz vezeték nélküli hangszóró támogatás, az a fizikai bővítő rovására mehet csak. A TREE TURBO pedig továbbra is a XXI. század leghülyébb elnevezése úgy, hogy maga a cég is hangsúlyozza, hogy SEMMI köze a TREE technológiájukhoz! :D Akkor miért nem hívják "Audioserver link"-nek?

Előzmény: kovigx (7762)
kovigx Creative Commons License 2020.10.15 0 0 7762

Audioserverrel kapcsolatban szeretnék kérni tapasztalatokat. Készülök lecserélni a régi minipc-usbhangkartyas verziómat.

b4ndyTA Creative Commons License 2020.10.15 0 0 7761

... no, hát a LOXONE szépen kussban felemelte 6.0-ra a támogatott Android verziót. Érdekelne pontosan miért is kell neki, mert a SIP-en kívül nem igazán van jogosultság igénye. :/ Apple oldalon is relatív magas a verzió igénye. Fenntarthatóság, mi? :D

jroobi Creative Commons License 2020.10.14 0 0 7760

Sziasztok!

 

Config kérdésben kérem a segítségeteket!

 

A szobákban mennyezet fűtés/hűtés lett kialakítva. Az Intelligens helységszabályzó blokkban melyik kimenetet használjam hozzá, ha csak 1 szelepmotor van a fűtési-hűtési körre/helyiség, hisz télen nem kell hűteni és nyáron nem kell fűteni? A fűtési illetve a hűtési igényt külön merkerekbe rakom, ez fogja indítani a hőszivattyút. Külön kössem a fűtés igény merkert a H-ba, a hűtést a C-be és egy vagy kapcsolattal a motort mindkettőbe (H és C), vagy használjam a HC-t mindhármat bekötve abba?

 

Köszi!

djkcs Creative Commons License 2020.10.14 0 0 7759

Köszönöm!

Nincs benne RF vevő, csak vezetéken lehet vezérelni..

Előzmény: ComexIO (7758)
ComexIO Creative Commons License 2020.10.14 0 1 7758

Nekem a házon Smarthome motorok vannak. Egy a lényeg, hogy ne legyen benne RF vevő, hanem csak a LE/FEL irány legyen kivezetve. 

Előzmény: djkcs (7757)
djkcs Creative Commons License 2020.10.14 0 0 7757

Sziasztok!

 

 

Most értem a redőny kivitelezéshez.

Ha jól emlékszem valaki korábban már írta, hogy a smarthome motorokat lehet integrálni a rendszerbe.

Akinek van már esetleg ilyen az megerősítené ezt. (14 db lesz, ha nem ok, nem vásárolnék be :) )

 

Típus: Smarthome 35S10 kapcsolós

 

Köszönöm!

 

Üdv,

djkcs

ComexIO Creative Commons License 2020.10.12 -1 1 7756

Mi most építünk egy kis könnyűszerkezetes bemutatótermet, fa 12x12  gerenda váz, hagyományos 7,5x15 gerenda tető. 10+5 Cm gipszkarton profil közötte gyapot, kívül 20 cm grafitos hőszigetelő. Nagyon gyors megoldás. A raktárunk is ilyen volt közel 20 év után bontottuk szét bővítés miatt, magam is meglepődtem, hogy minden újszerű volt a falak mögött.  Ha belegondolsz egy tetőtér se különbözik.  Bár lakóházat én se építenék magamnak belőle. Én a betonban hiszek :-D :-D 

Előzmény: b4ndyTA (7755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!