Keresés

Részletes keresés

pacsuli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5288

hát ez elég vicces, mert a kismama sztem ezen tovább hezitál, mint ahogy nekik el kéne kezdeni utódot keresni... én lennék főnök, rákérdeznék legalább arra, hogy mikor szül a delikvens.

tornagyakorlat: ha nem tudtok vmelyik nap úszni meg tornázni menni, akkor a gyógytornásokból nekem ez esett legjobban:

négykézláb póz, feneket hátratolni, amíg a pocak engedi, karokat előrenyújtva vállal a földre lapulni, amíg a könyököt még nyújtva bírjuk tartani. ez már eleve tök jól esik. na és akkor felváltva nyújtott karokat emelgeni amíg megy (10-20 centi), majd vissza. hátközép-szaggató gyakorlat, iszonyú finom. utána ugyanez fülhöz emelgetéssel. meg ugyanebben a pózban a két tenyérrel a földön tapogatva "gyalogolni" egyik és másik irányba, kicsit kicsavarva ezzel a hátközepet. lazításképp négykézláb homorítás-domborítás.

Előzmény: azona02 (5279)
jidele Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5287

elfelejtettem elmenni a védőnőhöz...:s

Titanilla_202 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5286
Engem is érdekelne, lehet, hogy elmegyek.
Előzmény: szösszenet1 (5284)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5285
hat erre jo lenne a hatuszas is peldaul... csak le kell gyoznom a lustasagomat :D
Előzmény: pacsuli (5269)
szösszenet1 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5284
Megyek biza! Ötre arra a helyre, ahova Azona is jár, ha minden igaz.
Előzmény: Titanilla_202 (5278)
jidele Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5283
Azona, mintha engem írtál volna le...csak nekem a jobb oldalamon fájt. Azt hiszem, vmi ideget nyomott a kölök, szerencsére elmúlt, de volt, hogy nem bírtam felegyenesedni, ha lehajoltam. Anyu azt mondta, hogy most élvezzem ki, hogy minden kínomat becézgethetem, a következőknél nem lesz már rá időm:D
Előzmény: azona02 (5260)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5282

Aquanatal a Lido Hotelben (III. kerulet, Nanasi ut)

Ezt a valaszt kaptam az erdeklodesemre, hogy pontosan hanykor van es mennyiert:

Kedves Noémi!

Minden csütörtökön, 13.45-14.45-ig van az óra a Lidoban. Most indul
épp egy csoport, ha van kedved már a jövõ héten csatlakozhatsz!
Egy óra 2000ft-ba kerül, a bérletes ár 6800ft/4 alkalom, 5 jelentkezõ
esetén.
Várlak szeretettel az órán!
R. Adri

Igy engem nem erdekel (munkaidoben???), de hatha mast igen.

azona02 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5281

Most, hogy mondod....

pont a bal oldalon érzem mostanában a babát, és pont ott fáj a csípőm. Lehet, hogy nem kéne annyit a bal oldalamon feküdni? Szegény gyerek befészkelte oda magát:))

Előzmény: Törölt nick (5280)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5280
Nálam is volt ilyen! Szerintem a baba nyomott valami ideget... aztán 1-2 hét múlva arrébb kúszott és elmúlt... Szurkolok, hogy nálad is csak valami ilyesmiről legyen szó!
Előzmény: azona02 (5279)
azona02 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5279

lehet, hogy csak azért nem kérdezik meg, hogy meddig maradsz ill. mikor szülsz, mert kényesnek érzik a témát és azt várják, hogy te hozakodj vele elő.

Nekem még (bizonyos)családtagok sem kérdezték meg, hogy hanyadik hónapban vagyok meg társai. Na az milyen?

A hátfájásról végülis tudom, hogy természetes, de ami most megijesztett az a csípőfájás. Tényleg alig tudok a bal lábamra nehezedni.

Előzmény: pacsuli (5269)
Titanilla_202 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5278

OK! :)

Szösz, mész csütörtökön tornázni?

Előzmény: Törölt nick (5273)
Zorka_ Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5277

Én is használok övterelőt, nagyon jó kis találmány, tulképp egy párna, középen, a lábad között van egy pánt, ami lehúzza az öv has előtti részét, hogy a combtőnél fusson. Az enyém BeSafe, ez jobban bejön, mint amit 4 éve használtam, az kicsit egyszerűbb volt, ill. az anyaga hosszú úton eléggé füllesztő tudott lenni.

Ha sokat vezetsz, mindenképp megéri szerintem.

Előzmény: anesz77 (5259)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5276
ez szerintem időjárásfüggő is + pihenésfüggő... az enyém pl. már napok óta alig moccant... amíg nyugiban dekkoltam itthon.... az is inkább csak csuklás volt... (aztán ma reggel jól bejelentkezett :)))))
Előzmény: szösszenet1 (5272)
szösszenet1 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5275
Én is ezért kezdtem pénteken újra tornázni, a hátfájás miatt, és nekem aznap nem fáj - meg amikor megcsinálom a terhes-gyógytornámat ugye :-)))
Előzmény: h_i_x_t_i (5266)
Titanilla_202 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5274
Igen, ebben biztos sok többedik babás van, meg fizikai munkát végzők, gondolom, veszélyes helyen dolgozók (bár ez talán nem olyan gyakori).
Előzmény: Törölt nick (5263)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5273
De! Most szombaton nem (mert akkor ha OK vagyok lelépünk valahová 3 napra pihenni - valszeg Kőszegre)... de az azt követő héttől rendszeresen újra!
Előzmény: Titanilla_202 (5268)
szösszenet1 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5272
Na, az én babám 18+4-nél sem erőlteti meg magát. Max akkor mozog, ha épp valami nagyon finomat eszem, vagy néha este, de én még mindig nem tudom egészen biztosan, hogy mikor mozog ő, és mikor csak hát egyéb dolgok odabenn :-)
Szegény párom mindig lelkesen odabújik, hogy ő is akarja érezni, de amit én is algi érzek, azt ő még egy darabig nem fogja sajna.
Megint kijött a védőnő, de sebaj. Már épp felébredtem, amikor csöngetett :-)))
azona02 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5271

Biztos, hogy segít! Nekem azokon a napokon, amikor tornára megyek nem fáj a hátam egyáltalán.

Csak a hét többi napján:))

Előzmény: h_i_x_t_i (5266)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5270
ne is :) Nekem ma kellett volna embert betanítanom... de ebből jövő hét lesz... ez van... (izé... az egyik kirúgott kolléga munkáját u.is én ismerem még rajta kívül így az ő feladatát átvett embert is nekem kell betanítanom... )
Előzmény: h_i_x_t_i (5262)
pacsuli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5269

az übervicc az, hogy tőlem a mai napig nem kérdezte egyik főnököm sem, hogy mikor szülök és meddig akarok dolgozni. most vagy ennyire tökmindegy, ami rám nézve nem túl hízelgő :))) vagy pedig ennyire nem fogták fel, hogy mit mondtam. jó, az tény, hogy nálunk eléggé pangás van mostanában, (a területünket kissé elhanyagolja a cég az utóbbi egy-két hónapban...), de ez nem lesz mindig így (remélhetőleg), én még emléxem, mikor hétvégén is este tízig nyomtuk... mondjuk én még azt sem tudom,mikor kell egyáltaán hivatalosan bejelentemen az ilyesmit a humánon meg a pénzügyön...

azona, hátfájás természetes, az egyensúly és súlypont máshová kerül, a tartószalagok is meglazulnak. nálunk a szombati nagy baráti társaságban gyógytornász-anyuka is volt, úgyhogy jót fetrengtünk a földön, míg megmutatott pár hátgyakorlatot, azok tényleg szuperek. pár darab után teljesen kifáradok, baromi gyenge lehet ott az izmom tényleg :(((

Előzmény: h_i_x_t_i (5262)
Titanilla_202 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5268
OK, szólok, ha megyek. :) Csakegy, te nem jössz, ha meggyógyulsz?
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5267
ismerős a téma... a miénk baba is bealszik ha odarakom a párom kezét....

Ami viszont érdekes... ma a legújabb szokásom szerint kint aludtam a kanapén a nappaliban (hogy a férjem azért tudjon tőlem aludni mert elég látványosan szenvedek ám éjszakánként:))))))) .... aztán reggel készülődött a férjem... és megszólalt a telefonja... hát olyan szívdobogást kaptam tőle...

Na a baba is... úgy elkezdett ugrálni, hogy a férjem méterekről látta ahogy kőkemény centiket ugrál a hasam.... alig lehetett lenyugtatni szegényt... durva mennyire átment bele az én szívdobogásom.... (az a rohadt telefon... tényleg ugrottam én is egyet miatta:))))
Előzmény: pacsuli (5261)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5266
nekem is rohadtul faj a hatam mar ket hete, de szerencsere alvaskor nem, akkor pont, hogy elmulik. Viszotn ulni nem nagyon tudok... Ezert is akarok jogazni es uszni, szerintetek az segit?
Előzmény: azona02 (5260)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5265
gicca is ott berel ovterelot, majd kerdezd meg ot, hogy milyen (szerintem szereti)
azona02 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5264
nálunk is pont ezt csinálja a baba! Illetve most már eljutottunk odáig, hogy ha én simizem a hasamat, akkor ugyan úgy mocorog tovább. Eleinte miattam is vigyázzállás volt:)))
Előzmény: pacsuli (5261)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5263
ez nekem azért enyhe túlzásnak tűnik... én speciel bediliztem volna ha egész terhesség alatt otthon dekkoltam volna... Január azért OK, mert akkor átalakítjuk a lakást egy kicsit stb. amit márciusban már kizárt dolog, hogy meg tudnánk csinálni... (hja... az ucsó hónap szerintem már nem alkalmas arra)... Így is lesz 3 hónapom otthon... na de 9 hónap? (Mondjuk gondolom a 40-ben sok második vagy x. babáját váró nő is benne van aki logikus, hogy arra a néhány hónapra nem megy vissza dolgozni...)

Ja... nálunk a melóban bezzeg MINDENKI a szülésig dolgozott... (na jó, azért hozzá is teszik, hogy így utólag nagyon bánják)... a mostanában teherbe esettek közül viszont én vagyok az egyetlen aki "csak" 3 hónapra megy táppénzre előtte...

(ja... lakásátalakítás... kemény menet... a 2 szobából próbálunk egy háló-nappalit + egy gyerekszobát gyártani... mindezt úgy, hogy ne kelljen a kihúzható kanapén aludnunk a jövőben... most 2 verzió létezik, a lehajtható szekrényágy ami bazi drága vagy egy dobogó ami alá betolhatjuk az ágyat nappalra, felette pedig szépen elfér a kanapé + a kisasztal... eddig ez tűnik a jó megoldásnak... csak még nem tudjuk, hogy szuszakoljuk így be a cuccokat a nappaliba... Mondjuk az első néhány hónapban a hálószobában aludnánk tutira a babával de az is tuti, hogy utána már nem lenne annyi időnk az átalakításra így jobb, ha már mostanában lezavarjuk... aztán majd átköltözünk ha olyanunk lesz :))))))
Előzmény: pacsuli (5258)
h_i_x_t_i Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5262
nekem sincs me'g meg az utodom, igaz, hogy en aprilis kozepeig tervezek dolgozni, de basszus be is kene tanitanom a jeloltet, ami lagalabb harom honap... szoval mar en is ideges vagyok emiatt, mert mi van, hogy ha (neadjisten) barmi tortenik es nem tudok addig dolgozni, amig szeretnek?? de hat nem fogom en ezen izgatni magam (nem kene legalabbis)...
Előzmény: Törölt nick (5257)
pacsuli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5261

akkor nekem ma mákom volt, mert a kollégám ahogy beléptem a szobájába, rám kiabált, hogy ne közelítsek, mert náthás és fáj a torka. jó, hogy valakinek ilyen is eszébe jut. (messziről hajítottam oda neki a papírokat, és jót röhögtünk.)

ez a védettség meg mekkora nagy hülyeség, hát ő aztán biztos tudja.... azt viszont nem értem hogy miért úgy alakította a dolgokat a természet, hogy ilyenkor kiszolgáltatottabbak legyünk a betegségeknek, amikor egyébkét mindent olyan jól kialakított :((((

hixti: az enyém meg azt csinálja, hogy elkezd böködni, erre harsány örömkiáltással odahúzom a párom kezét, és a további öt percben a kölök vigyázzállásban lapít, de ahogy a párom elveszi a kezét, azonnal randalírozni kezd. apuka már tisztára odavan, hogy ez a gyerek fél tőle :)))) jó lenne pedig, ha már őt is tenyéren rúgná legalább egyszer, mert a végén még el sem hiszi, hogy ott van.

Előzmény: h_i_x_t_i (5243)
azona02 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5260

éppen most akartam írni, hogy valszeg becsípődött az ideg a bal oldalamon a csípőmbe vagy a combom felső részébe. Már kb 1 hete érzem, de ma teljesen elhatalmasodott rajtam. Tul.képpen nem bírok a bal lábamra lépni. Lehet, hogy nem is ideg becsípődés. Lehet ez a baba miatt? (tolja szét a csípőt stb) Valakinek volt már ilyen?

Na de itt nem hagyom ám abba a panaszkodást! Napok óta alig bírok aludni. Egyrészt a hátam úgy fáj, hogy csak na, másrészt egyszerűen hajnalban felébredek és nem bírok visszaaludni. Ezért csak forgolódom órákig, aztán talán visszaalszom és amire felébredek, már eltelt a fél nap és én meg úgy érzem magam,mint egy mosott xar. (szédülés, fejfájás, hányinger, remegés...)El nem tudom képzelni, hogy mi lesz velem, ha meg lesz a baba és majd hajnalban kell kelnem...Vagy csak most viselem ilyen nehezen az éjszakázást?

Normális a nem alvás a 22. héten? Azt hittem ez későbbi tünet?

Gyógyulást a betegeknek és ne kapják el akik még egészségesek!:))

Előzmény: gyuzsi (5254)
anesz77 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 5259

Tit, láttam,hogy a Padmába jársz jógára, nagyon szívesen kipróbálnám én is, de egyedül nem nagyon tudtam eddig rávenni magam, ha mész vmikor szóljál lécci, szívesen csatlakoznék.Gödöllőről még az van a legközelebb, bár elég húzós, mert 800ft a hév oda vissza, őrület nem?+ a jóga ára, egy héten egyszer azért beleférne...

Nektek van övterelőtök, hogy néz ki egy olyan?

Lehet,hogy bérelni lenne a legjobb...a minimanóban 6000 a bérlés, de ha visszaviszed levásárolhatod az egészet.

Képzeljétek rendeltem szopispárnát, ez mind Jidele miatt van:-)))olyan édes huzatok vannak és most jár egy ajándék huzat is pluszban...

Lassan engem is elkap a gépszíj, mert a hétvégén hogyhogy nem egy utazós ágy is beugrott a tecsóban a kocsiba:-)8500-ra van leárazva, nem márkás, de szerintem azért megjárja...meg igazamiigaz Anyukám vette nekünk:-)

Én most kezdem a 17.hetet, de esténként fekve nyújtott lábbal érzek némi bökögetést:-)ami akár a baba is lehet....

Szép hétfőt mindenkinek!!!!

Előzmény: Titanilla_202 (5256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!