Keresés

Részletes keresés

kicsinap Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17079

De jó, én már bekötöttem...De ha nem raksz rá borítót, akkor hogyan raksz rá vinnyetát? Ha meg papír borítót raksz rá, akkor hogyan ismeri fel a gyerek?

Mi már megkaptuk a könyveket és nem mondták, hogy ne kössük be azzal, évnyitó meg csak hétfőn.:) Mert ebben a rendes suliban első órában intézik el, így a gyerekeknek teljes a szünetük.

Előzmény: jazmine35 (17078)
jazmine35 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17078

itt volt vagy 20 perc az évnyitó himnisszal, szózattal együtt, aztán az osztályban szülőkkel/gyerekekkel megbeszélés a kezdésről, szülői nem lesz csak hó végén, cserében hétfő reggel 45 percig mindenki maradjon - de nem egyszerre, csak akkor adminisztrálunk, gondolom. Viszont a tartós könyvek miatt tilos az ragacsos átlátszóval fedél, hurrá, azt vettem, majd hétfőn veszek másfélét.

 

Ami érdekes, bár Matyinak áldás, heti 4 úszás lesz ÉS 5 tesi, mert pár napja azt mondták az okosok, hogy semmilyen egyesületi/tagozatia6igazolt sportolói teatmozgás nem számítható be - szóval Matyi tuti alszik majd este 7-kor.

 

Ami viszont nem annyira pozitív, hogy vagy elviszem a gyereket 3/4 2-kor (kivéve, mikor úszása van, akkor nem vihetem); vagy 4-kor, vagy 5-ig ügyeletben van...

Előzmény: shaish (17077)
shaish Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17077

Nem vagdosós, legalábbis nekem nem tűnt fel, hogy vagdosni kéne:D. Bohóc van rajta, vmi Nemzedékek Tudása vagy milyen kiadó, a Meixner módszeres könyv...

Ahhh, túl vagyunk az évnyitón, várakozásaimat is felülmúlta, annyira hosszú volt:DDD hogy ez miért van így mindig?? Elnézést is kértek érte:D.

De ez csak felkészítés volt a hétfői szülőire, oda elvileg hideg élelemmel, kell menni, hát nem tudom mi lesz olyna hosszú, de úgyis meglátom majd..

Ja, az egésznapos iskolát egy formanyomtatvánnyal kell majd jelezni hogy marad-e vagy elviszed a gyereket (én elvinném) itt igyekeznek semmit nem délutánra rakni, ha mégis,akkor aznap marad természetesen...

 

 

Fogár Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17076

hát nálunk Janka tavaly kínlódott LÁTVÁNYOSAN a táskával,hogy nehéz...

amúgy tényleg az volt

és Janka nem a nádszál kisnövésű csontkollekció kislány...

 

idén muszáj lesz neki cipelni-főleg ha egyedül jön haza :D-hacsak nem szerez magának valahonnan egy serpát ;)

Előzmény: shaish (17072)
Fogár Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17075

a vagdosós van? :)

elég vastag és betűk,majd később szavak vannak benne

én attól kiborultam...legyártanak egy könyvet,borító,kötés minden

maaajd...szép lassan konkrétan szét kell tépni és cefetekre vágni-vajon mi értelme így ennek? :)

nálunk az volt a "vödrös" -mert egy vödör van az elején

amúgy az olvasókönyv/munkafüzet sztem ua volt Jankának is

 

matekból meg ilyen kétoldalas forgatható I ill II kötet-ilyen kékes alapon méhecske,meg kutya ...

Apáczai nekünk rajzból volt...

azt furcsálltam,hogy még 2.ban sincs semmilyen énekkönyv...

Előzmény: shaish (17072)
Caitlin Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17074

nem is meseltem, meg ev vegen megkaptuk Mirko mind a 6 fuzetet amit evkozben elhasznalt. Szerintem egy magyar iskolas anyukaja elsirna magat ha meglatna :) Szellos, borzadaly kinezetu -itt a kulalakra majd valamikor kesobb fognak adni, mar ha egyaltalan-, helyenkent rajzokkal/firkalasokkal, tanari kommentekkel minden egyes feladatnal.... Vegyes erzelmekkel nezem en is.... Itt nem drilleziek a kolkoket az teny.  

Caitlin Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17073

en soha nem ertettem miert nem lehet benthagyni a fuzeteket, konyveket. Persze, a hazi miatt. (en meg gimiben is inkabb raaldoztam suli utan az aulaban 10 percet es megcsinaltam, csak azt vittem haza kezben amibol masnap doga volt....) most, h mindenkepp maradnak 4ig, most sem lehet majd?

Merthogy ha belegondolunk mi felnottek sem 30kilos (tudom, tulzok :)) taskaval maszkalunk munkaba. Vagy ha igen, akkor az magan cucc, nem a laptopot, irattartot, akarmiket visszuk haza.....

Bar sokmindenben azert tudnam kritizalni az angol rendszert is, de az ketsegkivul nagy elonye, h nem terhelik feleslegesen -fizikailag- a kolkoket. Kicsit hianyolom, h agyilag sem.... pedig teher alatt no a palma.... De egy joval pihentebb gyerekkel ezt itthon/hetvegen meg tudom oldani. 

 

shaish Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17072

Füzetből tényleg több kell, de nem egyszerre viszik. Nekem a könyvek nem tűntek vészesnek, mert a munkafüzet pl kétrészes, első-második félévre, a többi sem féltégla....nekünk elég vegyesek a könyvek, van Mozaik, Apáczai és magyarból a bohócos elejű Meixner módszeres, szóval összeválogatták a tanárok...(első olvasatra nekem az apáczais nem annyira jött be , de az úgyis a technkia-ének-rajz (egyben!) a többi tetszik)

shaish Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17071

Hát, a 6gyerek tényleg klassz osztály lehet:). MEghívhat mindenkit a szülinapjára:D.
Nálunk 20-21en lesznek, sztem ez még tök jó..mondjuk ha többen lennének sem lenne opció máshova menni, de a suli-ovi elég lényeges szempont volt mikor kiválasztottuk hova költözzünk, és itt eddig nem csalódtunk e téren (sem).

 

Fogár Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17070

igaz-igaz...írtad már

nem értem...mi nem lehet benne olyan "elit",hogy az első 4osztályra megfeleljen?

Előzmény: kicsinap (17068)
Fogár Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17069

nálunk a férjem volt aki többet olvasott-most is tenné,de nulla ideje van rá

én nem voltam/vagyok könyvmoly...

Janka rövidebb kis mesekönyveket olvasgat

bár én azt látom,hogy az idejük nagyon nagy részét- együtt játsszák...nincs elvonulás

mármint Janka és Panna...

Előzmény: shaish (17065)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17068

Ez egy nagy iskola tagiskolája, szerintem már írtam, hogy a szülők nem találták túl "elitnek", elvitték innen a gyerekeket. Készségtárgyakon összevontan lesznek a másodikosokkal. De még úgy sem lesznek 20-an.:-) Ajnáék 14-en lesznek utolsó infóim szerint.

Előzmény: Fogár (17066)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17067

Ajnáéknak tavaly volt az, hogy hétfőn angol is volt meg környezet is, na akkor olyan volt a táskája, hogy egyszer majdnem hátra esett, amikor felvette...

Mivel ő egyedül jár haza, ezért muszáj neki vinni....

 

Ajna könyvben nem fél olyanoktól, amiket mondjuk filmben nem nézne meg, de azért van, amiről lebeszélem annyira nem neki való még. Mert imádja Szabó Magda Sziget-kékjét ,meg Tündér Lalát, és nekem sok Szabó Magda könyvem van, azokat akarta, de azt nem adtam.

Ismerem a Szív-et, nekem is megvan.

Előzmény: --zerge-- (17063)
Fogár Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17066

hehe-valóban sok füzet kell elsőben

ennek oka

vannak felmérő füzetek

illetve váltásban használják a füzeteket- tanítónéni előírja az egyikben,míg a másik van nála és így folyton cserélődnek

írásból így lett nálunk 2füzet, +tollbamondás füzet

matekból ugyanígy 2füzet

meg egy dolgozat füzet

üzenő füzet

napközis üzenő füzet

tényleg sok volt....de mindet használták

 

napközi...Janka napközis volt tavaly 3ig

elég nehéz természet,jobbnak láttam,ha bent irányított keretek között írja a házit és nem én vitatkozom vele napi szinten

a jó napközis tanítónéninket most elvették,nem tudom ki lesz...ennek fényében meglátom megy-e majd

én is szeretném,ha időnként egyeüdl hazajönne,mert ez a 3óra sokszor csúszott bele pl Kamilla alvásidejébe...most meg ugye már Flóra is

jönnek az esős/hűvös idők-iskola tőlünk kb 300m...nem tudom jó lenne e 2kicsit vonszolni odáig...meglátjuk...max heti 3 nap hazajön,2őn amúgy is szerintem viszem újra rajzsuliba

 

 

az angol nálunk is vicc kategória volt

kb egy Dora a felfedezőből többet tanul meg

 

kicsinap- ledöbbenek...6 gyerek/osztály??? Azta...erre felénk meg 26-31/osztály...

Előzmény: jazmine35 (17062)
shaish Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17065

No, hát remélem nálunk is lesznek nagy olvasások, én imádtam olvasni (most is) de az apjuk nem igazán, szóval biztos lesz rá hasonlító gyerek is:D. Csabi felolvasva nagyon szereti a regényeket, remélem majd magának is olvassa idővel:).

Közben elmondta a vezetőnő (ovis) hogy miért került át az évnyitó hétfőről ma estére....iskolaátadás Törökbálinton a miniszterelnökünk által, minden környékbeli polg.mester és intézményvezető ott lesz, nem tudnak évet nyitni is közben...

mindegy, ma este elmegyünk az oviba, ahonnan a sulisok átkísérik őket az iskolába és hajrá..

 

Caitlin Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17064

altalanosan mondtam a konyveket. Az is opcio, h ebayen megrendelitek, megadom a cimemet es ide szallitjak. Kov. alkalom amikor vki megy haza tolunk az majd karacsony lesz.

--zerge-- Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17063

Én két évig cipeltem a lányom iskolatáskáját, harmadikban már kénytelen volt ő vinni, mert a húgáét cipeltem :) Igaz, ők iskolaotthonos suliba járnak, és csak hétfőn van nagy táska, akkor bevisznek mindent és pénteken hazahozzák. (Azazhogy én ugye.) Még én is majd megszakadtam, pedig rég voltam 20 kiló :)

 

A nagylányom igazán harmadikos korában kattant rá az olvasásra, előtte ritkán volt kedve. De most nyáron pl. rendszeresen egy nap / egy regény volt a műsor. (Na jó,a Tüskevár - kötelező olvasmánynak adták nekik - azért eltartott egy ideig.) Úgyhogy mi is könyvtárba járunk. Vele azért nagyon nehéz, mert rengeteg könyv, amit ennyi idősek olvasnak, "túl félelmetes" neki. Pl. Verne, indiánregények (én ezeket faltam alsós koromban), Harry Potter szóba se jöhet. Most pl. a "Szív"-et olvasta a nyaralás alatt (kb. 10-szer :) ), nem tudom, ismeritek-e, én is nagyon szerettem gyerekkoromban. Na, abból is kihagyott pár történetet.

Érdekes, hogy a kisebbik lányom, aki most másodikos lesz, sokkal lassabban olvas, mint a nővére ilyenkor, mégis sokkal lelkesebb.

Előzmény: jazmine35 (17062)
jazmine35 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 17062

Matyi 25, de a táskáját azért ő is megérzi majd, én azt nem értem, miért kell 9 füzet egy elsősnek...

 

Könyvek: én onnantól rengeteget olvastam, hogy megtanultam: alsóban elolvastam kb. minden Vernét, Jókait, a pöttyös, csíkos és delfin könyveket, a helyi könyvtárban törzstag voltam, kb. miattam nyitott ki heti 2x ;)

 

Cait, angol gyerek könyvek engem is érdekelnek majd, most a youtube-s nursery rhymes mennek itthon, ezzel kb. lefedjük az elsős anyagot :)

Előzmény: kicsinap (17061)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17061

Köszi, magamnak is szoktam használt angol könyvet venni neten, egészen olcsókat lehet találni. 500-600 Ft-ért is. Egyelőre még nem tud annyit, de most lelkesen hurcolta magával az angol könyvét, teljesen extázisban van, aminek amúgy örülök.:-)

 

Én meg most kötögettem a könyveket, és rájöttem, hogy Áron tartós könyvei miatt sokkal nehezebb az ő könyvcsomagja, mint Ajnáé. Egy olyan kisfiúé, aki nincs még 20 kiló...

Előzmény: Caitlin (17060)
Caitlin Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17060

kicsinap - mi nagyon sokat jarunk hasznaltboltba (charity shop). atlagban a kis vekonyabb konyvek 1 font, a vastagabbak olyan 1,5-2,5 font korul vannak. Ez azert jelentosen olcsobb, mint a bolti vagy plane, mint Mo-n az angol konyv. Ha nem kell azonnal, vagy surgosen akkor szivesen nezem neked a konyebben olvashato, angolul tanuloknak valo konyveket. Es amikor megyunk haza hazavisszuk, igy csak a mo-i postakoltseg lesz. 

De ez olyan, h ki kell fogni. Mondasz egy kb listat, h milyen tipusuak johetnek szoba es egy osszeghatart (5-7 font) es akkor amikor valami jot latok megveszem. 

Előzmény: kicsinap (17051)
Caitlin Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17059

orulok, h bejott! :)

Mirko hazavitt 14 darab konyvet -mind angol- es 2 het alatt kiolvasta oket. Most veszem neki az Enid Blyton Famous Five/Secret Seven konyveket. Total ra van cuppanva....

Előzmény: netszkvid (17049)
Caitlin Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17058

bar nem nekem kerdes. En vartam a magyarral, meg kicsit most is varok. Angolul mar egy geronimo stilton konyv 1,5 ora. magyarul ugyanaz inkabb ellenallasba utkozik, de ha ragaszkodom hozza, akkor szepen olvas magyarul is, csak sokkal lassabban. Most majd kap par olyan magyat konyvet a nook-ra ami remelem raveszi az olvasasra. Bar annak fenyeben, h ma megint voltunk hasznalt-bolta es kapott 6 astosaurus konyvet (rovidebb, meretre kicsit stilton fele, de annal szerintem jobb. bar eleg gaz  ez is :)) es ket nagyalaku Egyiptom es Gorok Mitológia konyvet. Tehat nem tudom mikor lesz ideje a magyarra....

Előzmény: shaish (17037)
Caitlin Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17057

erdemes a marks and spencert nezni. Nem rossz minoseg. nekunk polok voltak/vannak onnan Mirkonak. A polok fele meg iden is jo lesz ra, mert szep, nem jott szet, stb... szallitasrol fogalmam sincs, de ugyebar abban tudok segiteni.

Előzmény: toria78 (17035)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17056

:-)

A nagy kedvenceket akár 10-szer is újra olvassa szerencsére.:-) De amúgy 2 éves kora óta járunk könyvtárba is, és könyv az az egy, amit azért időnként "csak úgy", alkalom nélkül is szoktunk venni. De irtózatosan gyorsan olvas, én még ilyet nem láttam. És hát néha már nem tudom mit adjak neki, mert pl. már olyanokat is elolvasot, mint a Grant kapitány gyermekei, meg a 80 nap alatt a Föld körül, Dzsungel könyve, Végtelen történet meg ilyenek. De pl. imádja a Föld enciklopédiáját, vagy Európa népeinek történetét is olvasni.:-) És nem, ő abszolut nem az átlag ebben a tekintetben, és néha ez nagyon nem is jó, mert pl. nem lehet rávenni arra, hogy mozogjon, biciklizzen, vagy bármi, sőt, játszani sem nagyon szokott, most nagyon örültem, hogy a nyár vége felé többször játszott együtt a fiúkkal, végre. Ezért is ragaszkodtam, hogy 2-ig a suliba maradjon, mert ott ki kell menni, és ha mázlim van nincs olyan idő, hogy a padon ülve olvasgathasson (a tanító néni figyel erre szerencsére).

 

Áron látod, nem tud olvasni, egyáltalán semmit. Ismer jó sok betűt, de ennyi. Őt nem érdekelte ennyire. Ő számolni szeret inkább, de abban meg az 5 éves öccse ügyesebb, mint ő (szegény ...), viszont ő meg bámulatos mérnöki érzékkel rendelkezik (apukája is mérnök), olyan vonatpályákat, épületeket, autópályákat épít, hogy csak nézek, és Gergő is megjegyzi, hogy ő nem tud ilyeneket csinálni. Szóval Áron az a tipikus átlagosan jó képességű gyerek, majd kíváncsi leszek rá.

 

Elsőben az angol egy vicc volt, totál nem volt értelme, de hát itt ez a "szokás", hogy elsőtől angol, hát ez van. MÁsodik második félévében lett kicsit komolyabb, de még annak sem láttam sok értelmét, 1-2 nap alatt meg lehet tanulni azt, amit 1 félév alatt átvettek. Idéntől lesz komolyabb, majd kiderül.

 

Áronék 6-an lesznek az osztályban, szóval nem hinném, hogy nem jutna elég idő arra, hogy megtanuljon olvasni.:-) És jó, hogy most itthon vagyok még. Amúgy is erősen fontolgatom, hogy majd ne 8 órában menjek vissza. Sok volt az 3 mellett is.

Előzmény: shaish (17055)
shaish Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17055

Netszkvid, köszi!!

 

Olvasás, 2-300oldal naponta?? Anyám, a könyvesbolt és a könyvtár összes könyve sem elég nálatok akkor:).
Csabi ismeri a betűket, összeolvassa, pár mondatig elolvas vmit ha érdekli, max fél oldal, de sztem ez bőven jó így is.
A matekkönyvet kicsit kinevette, a mikor a sokadik oldalon volt a 20as számkörig számolás.
Az írásra azt mondta na ez nehéz lesz! mármint neki ezeket leírni tényleg az lesz, de megoldja majd. max nem ír gyöngybetűkkel, na bumm:).
Tetszenek neki egyébként, nem sok könyv, nekünk azt mondták ezeket nem kell visszaadni, de max az olvasókönyv olyan ami mégis lehetne, pláne h Bogi jövőre kezdi...
Angolból a Smart sorozatot kezdik, én ezt nem ismertem, meglátjuk..

 

MA nem volt nagy a sor, Levit le is nyúlták kicsit abajgatni, szóval hamar megszereztük a cuccot.

netszkvid Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17054
Előzmény: shaish (17050)
netszkvid Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17053

En azert mindent megteszek (meg fogok tenni), hogy  ez nalunk ne igy legyen. Az elet tobbi teruleten a gyerekeim nagy plusznak fogjak fel, hogy magyar es angol hatteruk is van, ez az irodalom eredeti nyelven olvasasaval lenne teljes es igen sok jobol maradnanak ki, ha  nem tanulnanak meg magyarul olvasni.

Előzmény: kicsinap (17052)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17052

Belga ismerőseimnél, ahol mindkét szülő magyar, de ők ott születtek és nőttek fel, nem tanultak meg magyarul olvasni...

Előzmény: netszkvid (17049)
kicsinap Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17051

Én egyszerűen nem tudom délben elhozni. Most erősen gondolkodom, hogy péntekenként fizetek egy nénit, hogy hozza el az ovist ebéd után (ő sem alszik, már a bölcsiben sem aludt).

ELsőben Ajna sem járt semmire, bőven elég volt a suli. Heti egyszer vittük úszni, de csak Vilmos születéséig, utána nem tudtuk. Nyilván nem telt el valami nagyon ideálisan az első éve a suliban, de azért leszámolva a rendkívüli dolgokat is eléggé elfáradt, úgy, hogy olvasást soha nem gyakoroltunk (hálat adtam az égnek, hogy tud), ő elsőben már napi 200-300 oldalt olvasott, és azokra a dogákra nem is készültünk (így is 100% lett mindegyik). Másodikban viszont minden jelentősen könnyebben ment, gyorsabban végeztünk, nem kellett annyit gyakorolni sem, valahogy belejött. Idén nem tudom mi lesz, komolyabb lesz már a környezet is, a magyar is, meg az angol is. Eredetileg terveztem, hogy járjon még egy nyelvre, de kivárok egy kicsit, hogy milyen lesz neki a terhelés. Az úszást szeretném, de az a férjemtől függ. Jó lenne a három nagyot egyszerre vinni, majd kialakul...

 

Ebéd szünetben hozta haza a férjem a könyveket, Ajna sírt, hogy az angol könyv az kell neki örökre, és nem akarja majd visszaadni...Most vagy megenyhül, vagy megkapja egyszer szülinapjára...De már mondta, hogy anyuéknál tele a régi szobám angolkönyvekkel, annyi féléből tanultunk, azokat mind megkaphatja.

 

Az elsősök most akkor tényleg nem írhatnak semmibe? Vagy csak a keményborítósba nem? Szerintetek lesz az olyan állapotban, hogy a jövőre elsős is szívesen tanul majd belőle?

 

 

Előzmény: shaish (17050)
shaish Creative Commons License 2013.08.29 0 0 17050

Én is szeretném, ha egyelőre itthon készülne a lecke, itthon gyakorolna amit kell....aztán meglátjuk beválik-e.
Nekem az ovisok is délben jönnek, mert nem alszanak már...aztán itthon LEvi alszik, kis lazulás után lehetne leckét írni is akár:D.

Milyen sárkányos könyv? Magyarul van? A sárkány téma alapból nyerő lenne Csabinál, szóval ha nem titok, érdekelne..

 

Délutáni szakkör egyelőre nem lesz nálunk, csak az úszás heti 1szer. Jövőre majd választ vmit, ha szeretne. Elég széles a repertoár szerencsére:).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!