Keresés

Részletes keresés

balazsbea Creative Commons License 2006.10.11 0 0 83

Szia!

Ajánlom figyelmedbe az 56-os számú hozzászólásomat, ahol írtam az árakról és a mykonosra való utazási lehetőségekről. Charterjárat Budapestről nem valószínű, hogy lesz, mivel az idén is kellő számú jelentkező hiánya miatt törölték a járatokat. Esetleg akkor, ha kisebb gépet bérelnek az utazási irodák. Másik lehetőség, ha pl. az Apollon utazási irodánál fizetitek be az utat, akkor Santoriniig utazhattok charterjárattal, onnan pedig át lehet kompozni Mykonosra. Én inkább a saját szervezést ajánlanám, nyáron Rafinából is indulnak katamaránok Mykonosra, ami azért jó, mert Rafina csak fél órára van az athéni reptértől, a hajó menetideje pedig 2-3 óra. Piraeusból is lehet kompozni, az egy kicsit hosszabb, bár függ a hajó típusától (5-6 óra is lehet). Harmadik lehetőség a bécsi indulás, onnan minden évben van charter Mykonosra.

A mykonosiak nagyon vendégszeretők, a hoteltulajdonosok is nagyon segítőkészek, biztosan segítenek a szervezésben, ha önállóan vágtok neki az útnak. A kikötőben vagy a reptéren várnak rátok, az árban benne van a transzfer a hotelig. Kompjegyeket a neten is lehet foglalni, esetleg utazási irodánál is (egyik előző hozzászólásomban erre is van tipp), a repülőjegyet jó előre meg lehet venni olcsón, ha már tudjátok, mikor akartok menni. S bár tovább tart az út, ha át kell szállni, de maga a hajózás is nagy élmény, amit mi egy csöppet sem bántunk meg. Javaslom az előszezont: június, esetleg július eleje, mivel még nincs tömeg és az árak is jóval kedvezőbbek. Szeptember közepén kezdődik az utószezon, de akkor már lehet felhősebb az idő.

Mykonos gyönyörű sziget, egy kis mesevilág, örökre elbűvöli azt, aki ott járt. Csak ajánlani tudom!

Üdv:

Bea

Előzmény: Pálné (82)
Pálné Creative Commons License 2006.10.11 0 0 82
Sziasztok! Nagyon tetszettek a beszámolóitok Mykonosról és a képek is. Jövőre mi is oda tervezünk utat, most és tavaly Korfun voltunk, de most már kell egy kis változás is. Tudna valaki nekem bővebb felvilágosítást adni, azzal kapcsolatban, hogy milyenek ott az árak, konkrét példával, ha lehet, illetve hogy melyik utazási iroda szervez oda repcsis utat. Az az igazság, hogy nem igazán találtam.
Becky74 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 81

Sziasztok!

Igen, Bea, már láttam régebben a képeidet, nagyon jók! (Kislányod is aranyos. :)

 

Valahol olvastam, hogy Bécsből szokott menni közvetlen járat is M-ra. Gondolom nyáron, charter-járat. Az se lenne rossz, ha nem túl drága. Bár valószínűleg az. :((

Skywalker. Creative Commons License 2006.10.07 0 0 80
tudod, mi már indulás előtt ráálltunk a kiklád hangulatra
ha legközelebb arra járunk, tuti, h mykonos-t sem hagyjuk ki
mint írtam, legközelebb komplex szigettúrát nyomunk
Előzmény: balazsbea (79)
balazsbea Creative Commons License 2006.10.07 0 0 79

Nagyon szépek a képek!!!

Látom, Titeket is rabul ejtett a kikládi hangulat, s biztosan vissza fogtok majd térni. Eddig én is mindig máshová szerettem menni nyaralni, de Mykonosra bármikor gondolkodás nélkül visszamennék, még ha a tömegesebb helyek közé is számít. Ios pedig irigylésre méltóan "elhagyatott", s talán pár évig még így is marad. De Mykonos is nagyon jó elő- és utószezonban, akkor még azokat is elbűvöli, akik irtóznak a tömegtől, csak a víz egy kissé hűvösebb.

Köszönöm a beszámolót, s talán még mi is eljutunk a Ti Iosotokra!

Előzmény: Skywalker. (71)
balazsbea Creative Commons License 2006.10.07 0 0 78

Szia Becky 74!

 

Mykonos város valóban gyönyörű, de olyan pici a sziget, hogy nem szükséges feltétlenül a fővárosban megszállni, bár a naplemente miatt talán mégis érdemes. Mi Platis Gialost választottuk a sziget déli partján a gyönyörű strandja miatt, ahonnan busszal is csak 10 perc a "főváros". Platis Gialos nagyon jó kiindulópont a déli part strandjaihoz is, mivel kis kikötőjéből indulnak taxihajók a legszebb déli strandokhoz: Paranga, Paradise, Super Paradise, Agrari, Elia. A naplemente, napfelkelte sajnos a déli parton nem látszik a domborzati viszonyok miatt, de a kristáyltiszta vizű strandok, a hangulat és az egész nap szikrázó napsütés mindenért bőven kárpótolnak! Bővebben Platis Gialosról és Mykonosról a weboldalamon is olvashatsz, bár már lehet, hogy láttad, ha elolvastad az előző hozzászólásokat. A cím: www.balazsbea.hu/gorog.html

 

Üdv és jó tervezgetést:

Bea

Előzmény: Becky74 (70)
Skywalker. Creative Commons License 2006.10.06 0 0 77

én a helyedben athénig mennék, onnan naponta indul hajó a kiklád szigetekre

persze ha a gép késik, vagy este érkezik, vagy aznapra már nincs jegy (és mondjuk előre nem tudsz foglalni), akkor gáz, mert athénban kell megszállni, ez benne van a pakliban. az ilyen dolgok kiküszöbölésére jó az iroda.

 

ios-on nemigen vannak távolságok. :) ettől függetlenül, a szállodavezető kijött elénk a kikötőbe, egy táblát tartott maga előtt, amiről felismertük, bezsuppolt a furgonjába és kb 1 perc alatt, az 500 méterre lévő szálláshelyre transzportált bennünket. ennyi.

Előzmény: Becky74 (75)
Skywalker. Creative Commons License 2006.10.06 0 0 76

nem tudom, meg kell kérdezni őket jövő márciusban

bár úgy tudom, a szeptemberi mykonos utakat nagy részét is mind vissza kellett mondaniuk, mert bukták a chartert, tehát bármi lehet rizikós...

Előzmény: Becky74 (74)
Becky74 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 75

Vagy az is eszembe jutott, venni fapadosra jegyet Krétáig, és onnan kompolni.

Csak kicsit félek attól, hogy mindent egyénileg, a sok cuccal. Vagy nem olyan gáz szerinted?

Városlátogatáson már voltam így, repcsivel, totál egyénileg, az ok volt. De ettől kicsit félnék. Repülőt, kompot összeegyeztetni, kijutni a kikötőbe, stb. Nektek nagy előny volt, hogy ez már le volt rendezve az iroda által?

Ios-on volt előre transzferetek a kikötőből a szállásig? Vagy hogy volt?

Előzmény: Skywalker. (73)
Becky74 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 74

Köszi az infókat!

Az mindenesetre elég gáz, hogy csak az uccsó pillanatban derült ki, mehettek-e, vagy sem... Ha valaki lefoglalja már mondjuk tavasszal a szeptemberi útját, szerinted akkor is ez van?

Gondolkoztam rajta, hogy márc.körül kihasználom az előfoglalási kedvezményt. Ha már befoglalom hamarabb pl., csak nem lesz vele baj, nem?

 

Előzmény: Skywalker. (73)
Skywalker. Creative Commons License 2006.10.04 0 0 73

A kinti szervezés teljesen pöpec volt! Minden figura időben, szükség szerint volt a helyén, erre nem lehet panaszunk!

 

A problémák itthon, az apollónosok hozzáállásával volt, de legalábbis eddig én nagyobb segítőkészséget tapasztaltam más irodáknál, persze lehet, h csak rossz napja volt a hölgynek...

De a fő gond, h eléggé nyögve nyelősen akart összejönni a dolog.

Ezekre a szigetekre kevesebben utaznak, mint a többi helyre, emiatt a szállodarendelés, a foglalás stb... sokkal macerásabb volt. Hogy egyáltalán összejött is azért történt, mert maradt még néhány hely a santorini gépen, amit ha betöltöttek volna fuccs az egésznek... Emiatt pl az uccsó pillanatban tudták csak megmondani, hogy most lesz-e a dologból valami, vagy sem. Addig csak reménykedtünk! :)

Szóval olyan esetleges volt az egész. Vagy sikerül, vagy nem. Szerencsére az előbbi. :)

 

Azért kellett Santorinin tölteni egy éjszakát, mert igen, este érkezel oda, amikor már nem megy hajó, vagy nem biztos, h eléred. A mi gépünk ráadásul másfél órát késett is. És igen, így ioson csak 6 éjt tudtunk eltölteni.

 

Az ios-i szállás teljesen rendben volt.

Ez volt az:

 

http://homersinn.net/interim/

 

Istenem! Most látom, h itt van webcam! Hát én mingyá sírva fakadok! :(

 

Egyedül a kaja volt gyengusz.

Valszeg vannak amúgy jobb és rosszabb szállások is persze.

Ha én legközelebb mennék, megpróbálnék szállást ott, a helyszínen találni, anyagilag sokkal jobban jártunk volna. (persze így nem biztos, h az utazási iroda szívesen tenne fel a charterre...)

Amint megállt velünk a hajó, rögtön rengeteg helyi rohamozott meg bennünket a szállásajánlatával (persze minket akkor ez már hidegen hagyott), amiből állítólag még alkudni is lehet. (simán alkudtunk egyebekből is a hét folyamán pl a quad árából is) De az is elképzelhető, h július-augusztus hónapban azért más a képlet...

 

A maradék dícsérő szavakat nagyon szépen köszönjük! :)

Előzmény: Becky74 (72)
Becky74 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 72

Szia!

Elolvastam, jó volt a hozzászólás. Én ugyan szeretem Szantorinit (ahol egyszer egy hétig voltam, de vissza vágyom), de nem kritizállak, mert egyrészt ízlések, és pofonok; másrészt Ios-on nem voltam, így lehet, hogy a Te helyedben én is úgy vélekednék, mint Te... :)

Amit szeretnék kérdezni: így, hogy Sz-ig mentetek repcsivel, utána meg csak Ti ketten hajóval Ios-ra, meg utána mindez visszafelé is, milyen volt? Mármint a szervezés. Apollon Tr.jól csinált mindent? Írtad, hogy nehezen boldogultatok velük(már az irodában, a foglalásnál?). Segítettek a kikötőben? És azért kellett 1 éjt Sz-n tölteni, mert este-éjjel ment a charter? Így akkor Ios-on csak 6 éjt töltöttetek?

 

Az Apollonnal elvileg Mykonos-ra is így lehet menni, mert sajnos a charter nem akar összejönni... :((

 

Ios-n melyik szálláson laktatok? Rendben volt?

Nagyon szépek a képeid!!!

(Off: bocsi, de mivel ott voltak, és publikusak, megnéztem az esküvői képeket is. Szép pár vagytok Ti is, de a képek meg kifejezetten szuperek!!! Jó kis fotósotok lehetett! A sárga cabrio se kutya! ;)  Gratulálok!)

Becky

Előzmény: Skywalker. (71)
Skywalker. Creative Commons License 2006.09.28 0 0 71

végül a santorini topicban számoltam be:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9071958

 

1213. hozzászólás, képekkel

Előzmény: Skywalker. (69)
Becky74 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 70

Sziasztok!

Volt esetleg már valaki úgy Mykonoson (az Apollon Travellel), hogy Santoriniig charterrel, onnan meg hajóval?

Szerintetek érdemes Mykonos városban lakni, vagy ahhoz igen közel? A képek alapján nekem a város tetszik leginkább a szigetből, és szeretnék minél több időt ott tölteni.

Úgy láttam, Megali Ammos Beach van a legközelebb, ahol fürödni lehet, és a várostól sincs messze.

(Egyszer voltam Santorinin egy hétig, és ott is a város, Fira és Oia tetszett a legjobban. Mondjuk szerintem ezzel nem vagyok egyedül...  :)

 

Skywalker. Creative Commons License 2006.08.23 0 0 69

de rég jártam erre...

nos, azóta annyi történt, hogy ma utaltuk el a pénzt

a célpont nem mykonos, de kiklád: ios szigete

ez kicsit még különlegesebb :)

innen majd max áthajózunk mykonosra, santorinire meg egyéb helyekre

szeptember 10-én indulunk, ha visszajöttünk beszámolok

bár lehet, érdemes lenne ennek a kis szigetnek önálló topicot nyitni, merthát most hol számoljak be róla? pont itt??? :)

Előzmény: gaborp73 (68)
gaborp73 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 68

Tehát voltunk.

Képek itt:

http://kep.tar.hu/gaborp73/50348816#2

 

Az előzőekben ajánlott szállást megnéztük, nem ajánlom. Helyette íme itt van egy nagyon jó helyen lévő panzió nagyon jó árakkal:

Pension Stelios

és valami telefonszámfélék a tulaj névjegykártyájáról:

2289024641

2289026779

6944273556

az utolsó a mobil.

Itt nekünk a tengerre néző szoba volt 95/éj légkondi, hűtő, tv, és a belváros / kikötő kb 200 m.

 

 

 

Előzmény: Skywalker. (67)
Skywalker. Creative Commons License 2006.07.11 0 0 67
köszi, meglesem!
Előzmény: pigabor (66)
pigabor Creative Commons License 2006.07.10 0 0 66

Szia,

 

mi is Mykonosra megyünk a barátommal. Főszezonban 90 EUR a szállás ebben a panzióban ha saját fürdőszobát szeretnétek, de ha egy másik szobával közös a fürdő akkor 70 EUR / éjszaka.

 

Egy magyar lány honlapján találtunk erre a szállásra aki már többször is megszállt itt.

 

http://www.mykonosrooms.gr/

 

Remélem segíthettem.

 

Üdv és jó nyaralást!

 

Gábor

Előzmény: Skywalker. (55)
guccica Creative Commons License 2006.07.03 0 0 65

Isten bizony. :-) Sőt van étterem, ahová még be is engedik őket.

Amikor ott voltunk, akkor esténként pedig egy motorparkolóban aludtak mindannyian.

Egyébként tényleg annyira szelídek, hogy meg lehet őket símogatni.

 

Előzmény: Skywalker. (64)
Skywalker. Creative Commons License 2006.07.03 0 0 64

jó fotók ezek is! :)

a pelikánok tényleg ott totyognak az utcákon? majd mindenki képes beszámolóján szerepelnek!

Előzmény: guccica (63)
guccica Creative Commons License 2006.07.03 0 0 63

Fotóim Mykonosról: http://kep.tar.hu/guccica/50312174#2

és egyéb görög tájakról:

http://kep.tar.hu/guccica/

 

balazsbea Creative Commons License 2006.07.02 0 0 62
Köszönöm szépen!
Előzmény: Feripi (61)
Feripi Creative Commons License 2006.07.02 0 0 61
Nagyon szep a honlapod is!
Gratulalok!
Előzmény: balazsbea (56)
balazsbea Creative Commons License 2006.06.30 0 0 60

Nászútra tökéletesek lesznek a Kikládok, és egész Görögország, mert mindenütt nagyon szép tájak és vendégszerető emberek vannak. Régebben mi is mindig apartmanba jártunk, teljes önellátással, nagyon romantikus volt. Csak azóta járunk szállodába, amióta a kislányunk megszületett, hiszen így jóval kényelmesebb a nyaralás, nem kell annyi cuccot magunkkal vinni, ezért azóta inkább több pénzt szánunk a nyaralásra.

Visszatérve a Kikládokra: a hajóúttól nem kell félni, akkor sem unalmas, ha az ember a lassú kompokkal megy, hisz mi magyarok nem minden nap hajókázhatunk az Égei-tengeren. Jó ötlet egy kevésbé felkapott szigetre elmenni és onnan bejárni a többi szigetet, esetleg pár naponta átmenni másik szigetre, bár ez jelentősen megdrágíthatja az utazást. Mykonos és Santorini között is van hajójárat, gyors és lassú is. Santorinire mi Krétáról mentünk el egy egész napos kirándulásra, nagyon szép volt, de a strandok nem olyan jók, mint máshol Görögországban, bár ez személyes ízlés kérdése is. És vannak, akiknél nem a strand az elsődleges szempont. Mi még egyszer sem csalódtunk Görögországban, mi is ide mentünk nászútra, azóta is Görögországba járunk, mert nem tudunk szabadulni tőle, és még rengeteg a felfedezetlen hely. Olaszország is nagyon tetszett, de számunkra Görögország a #1, s úgy látom, nagyon sokan vannak még így.

Nagyon jó nászutat kívánok Nektek!

Üdv:

Bea

Előzmény: Skywalker. (59)
Skywalker. Creative Commons License 2006.06.29 0 0 59

igazándiból nászutat tervezgetünk, szeptemberre

eddig kréta lett volna a befutó, de perpill úgy gondoljuk, h vmelyik pici kiklád sziget még jobb lehetne :)

santorinit szeretnénk látni, de egy egész héten keresztül ott nem szívesen maradnánk

így jött képbe mykonos, de talán ios, paros stb... még jobb lehet, hiszen azok talán kevésbé felkapottak... az apollón travel tud ide jegyeket is, de ezt még megkérdezem náluk, hátha benéztem valamit a honlapjukon...

apartmanokat itt néztem:

www.venere.com

és bizony találtam! :)

szálloda nálunk nem játszik, inkább az önellátást (téliszali, tesco zacskós kaják és tsai :)) és esténként tavernázást kedveljük, vagy inkább tudjuk megfizetni :)

Előzmény: balazsbea (58)
balazsbea Creative Commons License 2006.06.29 0 0 58

Az igazság az, mi nem nagyon jártunk boltba, mivel a szobánkban minibár volt, és a hűtőre ki volt írva, nem hozhatunk fel a szobába ételt vagy más italt. A minibár árai tűrhetőek voltak (1.5 euró egy másfél literes ásványvíz, 2 euró egy literes gyümölcslé, 1.2 euró egy dobozos üdítő), és a nagy melegben kényelmes is volt, hogy nem kell italélt máshová szaladozni. Napközben az éttermek szendvicseket is árulnak 4-8 eurós áron, akár a strandon is lehet rendelni mindenféle ételt, oda is kiviszik, mivel a napernyőkért is a pincérek szedik a pénzt. A strandokon thai és kínai masszőrök járkálnak, és a jelentkezőket a saját napágyukom masszírozzák meg, ami elég muris látvány, mivel túl alacsonyak a napágyak erre a célra, a masszőrök nyakig felöltözve vannak a homok miatt a nagy melegben, a levegőben érezni a masszázsolaj illatát. De van bőven jelentkező ere a szolgáltatásra is, mert itt még ez is divatosnak számít. Érdekes világ, de tényleg nagyon szép.

Olcsóbb apartmant én nem nagyon láttam Mykonoson, itt egyértelműen a szállodák dominálnak, de vannak kempingek is, pl. Paradise Beach-en, csak az az egyik legzajosabb strand, kifejezetten fiatalok számára. De azért biztosan lehet találni apartmant is, ha valaki nagyon akarja. Megéri minden tőlünk telhetőt megtenni egy mykonosi nyaralásért, egy életre szóló élmény lesz, az biztos!

Előzmény: Skywalker. (57)
Skywalker. Creative Commons License 2006.06.29 0 0 57

mi mondjuk egyéb kiklád szigetekben is gondolkodunk, nem feltétlenül mykonos a cél

ha már megvan a repcsi, vmi olcsóbb apartmant úgyis lehet majd kukázni, szállodába amúgy sem mennék...

ha már árak, és elég proli a kérdés sorry, de közértek stb is drágábbak mint a "normális"?

Előzmény: balazsbea (56)
balazsbea Creative Commons License 2006.06.29 0 0 56
Mi a drága Mykonoson? Minden. A szállodaszobák ára elő- és utószezonban reggelivel 80 euró körül van, főszezonban ugyanaz a szoba ugyanazokkal a szolgáltatásokkal 160 euro, és ez nem a legdrágább kategória. Az éttermekben 10 eurónál kezdődik egy főétel, az olcsóbb fajta. Egy literes ásványvíz ugyanitt 3 euro/üveg. Két napernyő napággyal 8-10 euró/nap. Alkohol árakról nem tudok beszámolni, mivel azzal mi egyáltalán nem élünk, de feltételezem, az is drágább, mint más görög szigeteken. Mindez azért, mert Mykonos nagyon divatos helynek számít, rengeteg az amerikai, japán és nyugat-európai turista, akik könnyedén meg tudják fizetni ezt a szintet is, bár fórumokon még ők is azt írják jótanácsként, hogy mindenki vigyen jó sok pénzt magával. Mykonos város valószínűleg még drágább, ha csak egy kikötői tavernában elfogyasztott 3 gombócos fagyi 6 euro volt. A szórakozóhelyekről is azt mondják, hogy nagyon drágák, erről azonban nem tudok pontos adatot. Az is köztudott, hogy Mykonos a nem szokványos párkapcsolatban élő párok népszerű üdülőhelye is egyben, akik közül persze a gazdagabbak járnak ide nyaralni. Soha ennyi amerikai és japán turistát nem láttam, mint itt, közép-európaiakkal vagy magyarokkal még csak nem is találkoztunk. Főszezonban mi sem mentünk volna el, magyar pénztárcával az a szint már indokolatlanul drága, akár több évi nyaralás árát kellene elkölteni egy hét alatt. Az utazás nem drágább, mint más szigetre, akár hajóval vagy repülővel megy az ember, bár charterjárattal azon is sokat lehetne spórolni. Gondolom, a Neckermann is azért kényszerült a kibérelt charter visszamondására, mert főszezonban csak nagyon kevés jelentkező akadt. Az az érzésem, a jelen gazdasági helyzetben még jópár évig nem lesz charter Budapestről Mykonosra, így aki szeretne eljutni erre a nagyon különleges szigetre, kénytelen lesz továbbra is athéni átszállással vagy hajóval utazni. Ha valaki időben lefoglalja a repülőjegyet, vannak olcsóbb jegyek is, mivel a Malévnek szerződése van az Aegean Airlines-zal, ha valaki ilyen járattal megy, nem kell kétszer kifizetnie a reptéri illetéket és a jegy is jóval olcsóbb, mint pl. Olympic Airlines-zal. Csak időben kell megszervezni az utat, amire nekünk sajnos nem volt módunk, mivel egészen az utazás előtti 3. hétig abban a hitben éltünk, hogy a charter menni fog. Kár, hogy csak az utolsó pillanatban szóltak, pedig már hetekkel előre tudhatták, ez nem fog menni a kevés jelentkező miatt. De előszezonban még érdemes elmenni, bár nem ez lesz senkinek a legolcsóbb nyaralása. Az utószezon szeptember közepén kezdődik, bár akkor már lehet felhősebb, esetleg esős idő is, míg júniusban már garantált az állandó napsütés. Május és október sem rossz ötlet azoknak, akik nem kifejezetten strandolni mennek, akkor  érdemes a szomszédos Delosra is átmenni, ahol rengeteg a régészeti emlék. De nagyon szépek a strandok, mindenhol kristálytiszta a tengervíz.
Előzmény: Skywalker. (55)
Skywalker. Creative Commons License 2006.06.29 0 0 55

sziasztok

írjátok, h mykonos drága

és gondolom ez a többi pici kiklád szigetre is jellemző, de mire gondoltok egészen pontosan?

az odaút? ahogy elnézem, nem olcsó, feltételezem a hajótranszferek miatt...

a szállás?

vagy az élet? kaja, pia stb???

guccica Creative Commons License 2006.06.27 0 0 54

Sziasztok,

Nekem is van fenn jó pár képem Mykonosról a táramban:

http://kep.tar.hu/guccica/

Meg Mykonosról könnyen elérhető Delosról is.

Thassosról, Pelion fsz-ről, Olympusról, Skyrosról

Eviát is végigjártuk, de ott semmi fényképeznivalót nem találtam..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!