Keresés

Részletes keresés

Mr Reacher Creative Commons License 2016.12.18 0 0 2399

Mit akarsz valójában?

Előzmény: avalakiakivagyok (2397)
avalakiakivagyok Creative Commons License 2016.12.18 0 0 2398

Közben olvastam, hogy a Koobe Novelbook nem is érintőképernyős, az Inkbookról meg azt gondoltam, előremutató, de úgy néz ki, inkább problémás.. így már eléggé leszűkölt a kör :D. 

Előzmény: avalakiakivagyok (2397)
avalakiakivagyok Creative Commons License 2016.12.18 0 0 2397

Sziasztok!

Első ebook olvasóm megvásárlásához szeretnék segítséget kérni. Szempontjaim:

- egyszerű és kényelmes szövegkijelölés, amit egyúttal külön dokumentumba pl. txt ki is lehet menteni - ez az egyik legfontosabb, emiatt szeretnék beszerezni ebook olvasót

- szótár, nyelvtanulást segítő funkciók

- Háttérvilágítás

- Értinőképernyős legyen + legyenek rajta fizikai gombok is

- sokféle formátum kezelése, köztük pdf, docx

- wifi

három kiszemeltem van: Koobe Novelbook HD Shine, Inkbook Onyx, Pocketbook Touch Lux 3,

a leírások alapján ezek azt hiszem megfelelnének az igényeimnek, egyedül az első és legfontosabb pontra, a kijelölésre/szöveg kimentésre nem térnek ki a leírások. Media Marktban egy-két félét kipróbáltam, és van, amelyiknél ez nagyon nehézkesen működik. A Kindle-ökön nagyon kényelmesen megoldható, de azokon némlieg zavar a fizikai gombok hiánya.

Szerintetek a három típus közül melyik lenne a legjobb választás? Van köztük, amelyik kevésbé felhasználó barát? Vagy esetleg tudtok olyan helyet Pesten, ahol nagy választékban ki lehet próbálni különféle olvasókat?

 

 

 

 

 

garlarg Creative Commons License 2016.12.17 0 0 2396

"- Jól tudom, hogy az olvasó magával a kép/írás megjelenítésével nem fogyaszt, (egy speciális "tintát" rendez át) csak akkor használ áramot amikor lapozunk (átrendeztetjük a betűket)?"

Igen.

"- Ebből indul a második kérdés, hogy amikor azt látom egy olvasó leírásánál hogy üzemidő: 4 óra, az azt jelenti hogy nem négy órán keresztül lehet rajta olvasni, hanem hogy a feszültséget használó funkciókat 4 órán át lehet használni?"

Ahogy más is írta, négy hét lesz az, nem óra.

"- Mennyire fontos olyat választani, amelyiknek van beépített világítása? Elsőre nekem ez egy kicsit furcsán hangzik, hiszen az ember sötétben amúgy se olvas."

Elég fontos. Egyrészt az e-inkes kijelzők fehére is inkább egy kicsit szürkés, a világítás ezen sokat javít, még ha nincs is sötét. Ez eleve javítja az olvashatóságot. Másrészt, ha valaki utazás közben olvas, ott elég változatosak tudnak lenni a fényviszonyok, amit jól kiegyenlít. Szóval igen, 2016-ban ez már eléggé nélkülözhetetlen.

"- Láttam hogy többen írtátok, mennyire fontos tokot beszerezni, mely védi a sérülékeny kijelzőt. Több féle tok létezik, és ha igen, milyet érdemes beszerezni?"

Amennyiben nem csak otthon, az ágyban olvasol, akkor feltétlenül szükséges, az e-ink kijelzők sima üvegből vannak, könnyen törnek. Ezért a tok legyen kemény fedelű. Ez a legfontosabb.

Előzmény: m.kristof (2394)
Kövezett Creative Commons License 2016.12.17 0 0 2395

Olyan nincs, hogy 4 óra. 4 hét van.

Előzmény: m.kristof (2394)
m.kristof Creative Commons License 2016.12.17 0 0 2394

Sziasztok!

Szeretnék beszerezni egy e-book olvasót. Számos dolognak utánaolvasta a neten, sok-sok információ kavarog a fejemben, de néhány "alap" dolgot szeretnék tisztázni, ebben kérném segítségeteket.

- Jól tudom, hogy az olvasó magával a kép/írás megjelenítésével nem fogyaszt, (egy speciális "tintát" rendez át) csak akkor használ áramot amikor lapozunk (átrendeztetjük a betűket)?

- Ebből indul a második kérdés, hogy amikor azt látom egy olvasó leírásánál hogy üzemidő: 4 óra, az azt jelenti hogy nem négy órán keresztül lehet rajta olvasni, hanem hogy a feszültséget használó funkciókat 4 órán át lehet használni?

- Mennyire fontos olyat választani, amelyiknek van beépített világítása? Elsőre nekem ez egy kicsit furcsán hangzik, hiszen az ember sötétben amúgy se olvas.

- Láttam hogy többen írtátok, mennyire fontos tokot beszerezni, mely védi a sérülékeny kijelzőt. Több féle tok létezik, és ha igen, milyet érdemes beszerezni?

Egyelőre ezek jutottak eszembe. Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget.

Kristóf

Prof Creative Commons License 2016.12.14 0 0 2393

Szia,

Én pár éve szakmai elhivatottságból (blog) végigteszteltem az összes akkori olvasó kb. háromnegyedét. Mindkettőnek kicsit más gyermekbetegsége volt.

A Pocketbookból sok jó dolgot kiszedtek az idő folyamán, de pár dolgot nem tudtak rendesen megcsinálni benne (kijött a példás magyar nyelvű felolvasás, viszont nem lett normális prc megjelenítő). Jellemzően kínosan lassú volt mindegyik.
Az Onyx nagyon picit kiforrottabb volt talán, de összeszerelési érzetben, anyaghasználatban gyengébb, és ez volt az egyetlen olyan gyártó, aminek az eszközei hajlamosak voltak spontán és nagyon gyors merülésre (bekapcsolt, állandóan kereső wifi stb.).

A jelenlegi kínálatot nem igazán ismerem. Ha választanom kellene, nagyon valószerűtlen, hogy ezek felé nyúlnék. Esélyes, hogy a Kobo--Kindle tengelyen keresnék valamit, ami az elvárásaimnak megfelel és még éppen finanszírozható.

Prof

Előzmény: average_joe (2391)
garlarg Creative Commons License 2016.12.14 0 0 2392

Ha a kettő küzül kéne választani, mindenféleképp a Pocketbook. Az onyx androidos, az meg eléggé kizáró tényező a rövid üzemidő miatt.

Előzmény: average_joe (2391)
average_joe Creative Commons License 2016.12.14 0 0 2391

Sziasztok!

Nem tudtam végigolvasni a topic-ot, ezért bocsánat, ha olyat kérdezek ami már elhangzott, de tetszenek az itt elhangzott válaszok, mind stílusban, mind hozzáértésben (bár ezt nem hozzáértőként csak az összetett és kiterjedt indoklásokból szűröm le), ezért szeretném én is kikérni a véleményeteket 1 (2) konkrét típussal kapcsolatosan. Egy régebbi Kindle boldog tulajdonosa vagyok pár éve, amit nagyon szeretek, csak a háttérvilágítás hiányzik egyedül. Párommal úgy döntöttünk veszünk a Kindle mellé egy háttérvilágítással is rendelkező e-olvasót. Egy ismerősöm az ONYX Boox C67ML Carta 6" E-INK eBook olvasót javasolta. Kis keresgélés után az adatai elég meggyőzőek: 1024x768, érintőképernyő, 8 giga (bár ez pont nem érdekel annyira),  2 magos proci, android oprendszer és persze a háttérvilágítás. Fórumokon is többségében pozitív visszajelzéseket láttam, bár ezek közül több az eladók saját oldalán van, nem tudom mennyire megbízhatóak...

Előre is köszönöm a segítséget!
Esetleg még szóba jöhetne a POCKETBOOK Sense 630 is, ha valaki a kettőt összevetve tudna gyors véleményt mondani, nagyon sokat segítene vele. Az első olvasó egyébként ~30e, a második ~40e a MM-ban. 

Még1x köszönöm!

ChaosAD Creative Commons License 2016.11.27 0 1 2390

Helló!

Nem túl hosszas töprengés után végül egy Koobe Novelbook HD Shine boldog tulajdonosa lettem. Két hét használat után nem tűnik rossz vételnek. Mivel eddig csak Pocketbook Basic 2-t használtam, így csak azzal tudom összehasonlítani.

 

+Állítólag Magyar. Erről ugyan sok infót nem találtam. Lehet, hogy csak annyiban hazai, hogy Magyar cég gyártatja Kínában.

+8 giga memória, ami számomra érdektelen mivel memóriakártyán tartom a "könyvtáramat", de ez nagyobb mint a Pocketbooké.

+Gyorsabban lapoz.

+Világít. A villany 8 fokozatban állítható, de nekem még az egyes is kicsit soknak tűnik nyolcason meg konkrétan kiégeti a retinámat. Szerintem az űrből is látszik, viszont elemlámpaként is használható.

+Ha regisztrálsz az oldalukon 300 könyvet tudsz letölteni ajiba.

 

-A Pocketbook menüje nekem jobban tetszett.

-Betűméret állítás körülményesebb. Itt nem egy hanem három gombnyomás.

-DOC formátumot hiába támogatja, nem boldogul vele.

 

Nem jobb vagy rosszabb csak más, hogy szinte mindennapos használat mellett a Pocketbookot  negyedévente kellett töltenem és világítás nélkül talán ez is hozná ezt az üzemidőt, de világítással hetente kell etetnem. Viszont nagyon élvezem a lámpát rajta.

 

És ami a legfontosabb: ennek (még) nem törött a kijelzője.

pixyke83 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 2389

Sziasztok!

Nekem Koobe SLIGHTBOOK HD Shine Edition, imádom! Januárban lesz egy éve, hogy megkaptam, de nagyon nem bántam meg, hogy ezt a modellt választottam. Mindent tud, ami számomra fontos. Csak ajánlani tudom!

Szép napot nektek!

Prof Creative Commons License 2016.11.14 0 0 2388

Hali!

Megerősítem előttem szóló tanult olvtársam szavait. Még az ebay sem megoldás (Kindle-höz van egyedül normális áron kijelző).

Az Alcorral az a baj, hogy Alcor.

Előzmény: ChaosAD (2387)
ChaosAD Creative Commons License 2016.11.14 0 0 2387

Köszi Degeczi, ettől tartottam!

Igazából csak töltéshez vettem ki a tokból, persze, hogy akkor esett pofára.

Néztem másikat és árban az Alcor Myth LED tetszik leginkább, mert a másikból a villany hiányzott egyedül, de lejjebb azt láttam, hogy nem ajánlják. Mi a baj vele?

 

Ja! Van egy törött képernyős Pocketbook Basic 2 eladó nyomott áron alkatrésznek, vágódeszkának, akárminek.

 

Előzmény: Degeczi (2386)
Degeczi Creative Commons License 2016.11.14 0 0 2386

Ilyen az e-ink, roppant érzékeny a külső behatásokra, anélkül, h láthatóan törne.

Ezért létfontosságú a tok használata, mert az többnyire jól véd kisebb ejtések ellen is, hurcolászás közbeni benyomódástól pedig végképp.

 

Általában nem gazdaságos a javítás, mert a kijelző elképesztően drága, és munkadíjjal együtt már igencsak a közelében van egy másik példány árának. Apróhirdető fórumokon érdemes nézni használtakat.

 

Előzmény: ChaosAD (2385)
ChaosAD Creative Commons License 2016.11.14 0 0 2385

Sziasztok!

Pocketbook Basic 2-t leejtettem és a kijelző összekuszálódott. Törést nem látok rajta de lehet, hogy ez nem szilánkosra törik csak ilyen szolidan tönkremegy. Tudtok ajánlani valami jó szervízt valahol Pesten vagy a környékén? Egyáltalán rentábilis ennek a javítása vagy vegyek egy másikat?

Mr Reacher Creative Commons License 2016.09.01 0 0 2384

Én inkább azt javasolnám, hogy gyűjts még egy kis pénzt

Előzmény: Gigi** (2383)
Gigi** Creative Commons License 2016.09.01 0 0 2383

Megvan a győztes! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Sziasztok! :)

prod Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2382

Természtesen tudok. 

Bármelyik Mediamarktban vagy Saturnban kapsz. 

 

Ha szerencséd van, még az eladó is magyar. :-)

Előzmény: Gigi** (2377)
Prof Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2381

Azt hiszem, ez az egyetlen jó tulajdonsága.

Előzmény: Gigi** (2380)
Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2380

Alcor Myth LED-ről tudtok valamit? Árban pont jó lenne...

Prof Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2379

38900, boltban, számlával.

Előzmény: Gigi** (2373)
Prof Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2378

Ha a világításról le tudsz mondani, akkor belefér, egyébként nem. A háttérvilágítós darabok tipikusan e felett vannak, adott esetben nem kevéssel).

Előzmény: Gigi** (2371)
Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2377

Bécsben esetleg tudnál ajánlani konkrét boltot, vagy esetleg osztrák webáruházat? Nem ismerem Bécset, de akkor egy városnézős kirándulással össze lehetne kapcsolni a vásárlást.

Előzmény: prod (2375)
Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2376

Hát ez nem jó hír :(

Megnézem a Kobot, köszi!

Előzmény: Mr Reacher (2374)
prod Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2375

Vedd meg Bécsben, ott vehetsz spec offert is. 

Előzmény: Gigi** (2373)
Mr Reacher Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2374

Az a 119 dolláros Kindle PW ún. special offer, amit hazánkba nem szállítanak. Ami még drágítja az áfa + szállítás. Nézz szét ebay-en. A másik versenyző a Kobo Aura H2O.

Előzmény: Gigi** (2373)
Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2373

Az Amazonon láttam Kindle Paperwhite-t, amit úgy látom sokan dicsérnek, 119 dollárért. De ha lenne olcsóbb, az nagyon szuper lenne. Tudom, hogy itthon ez is bőven 40 felett van.

Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2372

Mindegyiken van? Ezt nem tudtam, akkor az nekem elég.

Ha nem kimondottan olcsók, akkor a világításosok közül a legalacsonyabb árfekvésűek érdekelnének.

Előzmény: Degeczi (2370)
Gigi** Creative Commons License 2016.08.31 0 0 2371

30 alatt

Előzmény: Prof (2369)
Degeczi Creative Commons License 2016.08.30 0 0 2370

És minek a bővíthető memória?

Egy átlagos e-book mérete még az 1MB-ot sem éri el (hiszen jórészt szöveg, ami nagyon jól tömöríthető), és a legkisebb, ma már tán nem is kapható típusoknak is bőven 1 GB fölött van a szabadon használható tárhelye, tehát mindenképpen ezernél is több könyv fér rá...

 

Micro-USB mindegyiken van, a beépített világításos típusok azonban nem kimondottan olcsóak.

Előzmény: Gigi** (2368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!