Keresés

Részletes keresés

jogepek Creative Commons License 2007.11.09 0 0 113
Ha ezt megcsinálja, meghal
Előzmény: highlander (109)
kambekk Creative Commons License 2007.11.08 0 0 112

Kóka sztorit láttátok az RTL-en? Miniszteri csepp a tengeben... Ettől még nagyon durva, hogy ezbudapest...

 

http://www.rtlklub.hu/videotar/?vkatid=2&videoid=071122281&adasid=67

highlander Creative Commons License 2007.11.08 0 0 111

"A Hegyvidék 3-5 éven belül nehéz anyagi helyzetbe kerül"

 

A XII. kerület az önkormányzati telkek értékét akarja növelni, amikor a hozzá tartozó területek átsorolásáról dönt.

 

"Erre azért van szükség, mert a jelenlegi kilátások alapján a Hegyvidék 3-5 éven belül nehéz anyagi helyzetbe kerül. A kormány egyre kevésbé finanszírozza a közszolgáltatásokat, ezért ha az önkormányzat nem akarja, hogy az egészségügyi ellátás, illetve az oktatás színvonala lássa ennek kárát, akkor vagy hitelt vesz fel, vagy pedig 'aktív gazdálkodással' próbál úrrá lenni a helyzeten" - közölte Pokorni Zoltán, fideszes polgármester.

A Népszabadság csütörtöki értesülése szerint a XII. kerületi képviselőtestület egy csaknem 26 hektáros, nagyrészt zöld terület övezetátsorolását, beépítését szorgalmazó előterjesztésről dönt csütörtökön. A javaslat a lap szerint körülbelül 50 ingatlant érint, és feloldaná a városrész egyik legértékesebb telkére korábban elrendelt változtatási tilalmat is. A Népszabadság úgy tudja, hogy a fő ok a kerület vagyongyarapodása; van olyan ingatlan, ahol például lakóparkot építenének.

Pokorni szerint csak azokat a területeket szeretnék lakóövezetté átminősíteni, ahol "csak néhány szál fa" áll, a zöld területeket már korábban szerették volna a fővárosnál erdős területnek minősíteni."

highlander Creative Commons License 2007.11.08 0 0 110

A pártkassza sok-sok milliárdos hiányát nem innen kellene befoltozni!

Előzmény: highlander (109)
highlander Creative Commons License 2007.11.08 0 0 109
 Erdők beépítéséből remél pénzt Pokorni kerülete

Szabó András2007. 11. 08., 6:37Utolsó módosítás: 2007. 11. 08., 10:13

 

173 ezer négyzetméter zöldterületet minősítene át építési övezetté, vagy nyilvánítana közösségi zöldterületből valamely intézmény területévé a XII. kerület. A fideszes vezetésű önkormányzat a tervet azzal indokolja, hogy az komoly bevételt hozna. A kerületi MSZP és az SZDSZ szerint érthetetlen, miért van szükség az erdők és parkok beépítésére. A kerületet irányító Pokorni Zoltán kabinetfőnöke szerint a területek többsége csak papíron erdő. A döntés csak akkor lép életbe, ha arra rábólint a főváros is.

 

Csütörtök délután tárgyalja a XII. kerületi önkormányzat a tervezetet, amely azt javasolja, hogy 173 516  négyzetméternyi zöld övezetet (erdőt, közparkot) minősítsenek át építési övezetté vagy közösségi (azaz mindenki számára nyitva álló) területből intézményi (azaz zárt) területté. A fideszes vezetésű önkormányzat lakóövezetté nyilvánítana például 20 ezer négyzetmétert a Kútvölgyi út közelében fekvő Dániel úti kiserdőből. A MOM park közelében fekvő Gesztenyéskert 11 ezer négyzetméterének egy részén parkoló épülne, a Hollosy Simon utca alatt mélygarázs létesülne.

 

Az ingatlanok átminősítését a kerület legtöbbször azzal indokolja, hogy bevételt hoz az önkormányzatnak. Számos zöld övezetet ugyanis olyan területté minősítenének át, ahol családi házakat lehet építeni. Ilyen például az Árnyas utca, ahol 8 ezer, az Irtás utca, ahol 10 ezer négyzetméternyi erdő helyén lehetne házakat építeni, ha megvalósulna a kerület előterjesztése. Van olyan terület is a kerületi előterjesztésben, amit arra hivatkozva sorolnának át, hogy azt egy ott fekvő étterem tulajdonosa kérte. Egy telket pedig azért minősítenek át, hogy az azon elterülő templom tudjon terjeszkedni.

 

Az ellenzéki MSZP- és SZDSZ-frakció a javaslatnak csak néhány elemével ért egyet - például, ha egy szobornak kell helyet biztosítani, vagy ha egy utat sétálóutcává alakítanak; az előterjesztésben előbbire több példa is található, de utóbbi típusú átalakítás is szerepel benne -, de a koncepciót összességében elfogadhatatlannak tartja. Az SZDSZ számításai szerint jóval több, 264 ezer négyzetmétert minősítene át a kerület, ez azonban túlzó számítás: az ellenzéki párt azokat is az érintett területek közé számolta, amikor a nem zöld területeket minősítik át más kategóriába. A szocialisták és a szabad demokraták szerint érthetetlen, miért van szükség a jelenleg érintetlen erdők és parkok ekkora mértékű beépítésére.

 

Ezüstkészlet

"Óvni kéne, mint a nagymama ezüstkészletét" - fogalmazott az [origo]-nak Nádasi Tibor, az SZDSZ frakcióvezetője, aki szerint a fakivágás mellett a felvonuló munkagépek is komoly környezeti károkat okoznának. Élő Norbert, a szocialisták kerületi frakcióvezetője szerint az átminősítés különösen a magántulajdonban lévő területek esetén érthetetlen, mivel az átsorolás után a tulajdonos jóval drágábban tudja értékesíteni az ingatlant. Ilyen például a Járőr utca, ahol 12 ezer négyzetméternyi, részben kerületi, részben magántulajdonú erdőből lenne lakóövezet.

 

A tervezettel kapcsolatban megkerestük a XII. kerültet. Telefonos interjút kértünk, de kérdéseinkre Pokorni Zoltán polgármester kabinetfőnöke, Váczi János közleményben reagált. A kabinetfőnök szerint az érintett területek többsége sem művelési ágát, sem állapotát tekintve nem erdő. Jó példa erre Váczi szerint a Jánoshegyi úton több évtizede álló, állami tulajdonú Sporthotel, ami erdőként van besorolva, valójában azonban egy többszintes épület. Váczi pozitívumként említette azt is, hogy a Dániel úti erdőt nem épül be teljesen, hanem egy részén közpark létesül.

 

A feles többséget igénylő javaslat elfogadására nagy esély van, a 28 tagú képviselőtestületben ugyanis 17 képviselője van a Fidesz-KDNP-nek. Váczi hozzátette: az előterjesztés elfogadása után hatástanulmányok készülnek, a végleges javaslat csak ezt követően születhet meg. A döntés azonban csak akkor lép életbe, ha arra a fővárosi közgyűlés is rábólint. Az MSZP frakcióvezetője szerint viszont kicsi annak a valószínűsége, hogy az MSZP-SZDSZ többségű főváros közgyűlés ne venné figyelembe a helyi ellenzék tiltakozását. Ezt valószínűsíti az is, hogy a jelenlegi előterjesztésben több javaslat kapcsán is ez olvasható: "a főváros korábban nem támogatta."

 

"A zöld területeiből akar pénzt csinálni a kerület" - értékelte az önkormányzat javaslatát a Jávor Benedek, a Védegylet munkatársa. A környezetvédő civil szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy egy önkormányzat befektetési eszköznek tekinti a zöld övezeteit. Jávor szerint jelenleg is kevés zöld övezettel rendelkezik a főváros, így a további beépítések ellen mindenképpen fel kell lépni. A Védegylet szerint a fővárosban egy főre 14 négyzetméter jut, miközben 20-30 négyzetméter lenne az ideális. Bécsben ugyanez a szám Jávor szerint 100 négyzetméter."

kambekk Creative Commons License 2007.10.15 0 0 108
kambekk Creative Commons License 2007.10.14 0 0 107

Új címen és megújult formában érhető el a XII. kerület hivatalos honlapja. Fórumuk is lett végre.

 

Link: http://www.hegyvidek.eu/main.php?folderID=1065

kezdöboy Creative Commons License 2007.06.03 0 0 106
http://index.hu/politika/belfold/hazfog070602/


én is kinéznék ott egy jó telket házzal
lehet,hogy hétfőn szét is nézek aztán jól beköltözök és majd sírok ha kiakarnak tenni.


hogy a f.....ba gondolják egyesek,hogy nekik ingyen van minden.
521478963 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 105
. a 4-6-os villamos meghosszabbítása a 61-es helyett!!
Előzmény: jogepek (99)
jogepek Creative Commons License 2007.04.04 0 0 104
ez a legsirmalmasabb kerület, olyan elhanyagolt, mint semmi
Előzmény: kezdöboy (103)
kezdöboy Creative Commons License 2007.04.04 0 0 103
Ez a polgármester mintha eltünt volna.
az elődje mindig hallatott magáról méghogyha egetverő baromságot is csinált.
azthiszem az önkormányzat foglalkoztat Lakhatásért cserébe embereket.
nemcsak a hivatal előtt,körzetében kellene takarítani,csinosítgatni,javítgatni.
az Alkotás utcai járdára parkolást megsem említem pedig már teherautók is felállnak a járdára.
de itt a mai kis sétám :










521478963 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 102
Most hallom a rádióban, a Nagy Jenő utca egyirányú lett, de nem egyértelműek a kitáblázások. A google nem talál erről infót. Létezik ilyen????
ICA 051 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 101
Lesznek sétálóutcák a Böszörményin és a Márványon. Nagyon fognak örülni az ott lakók a Németvölgyin és a Királyhágón.
jogepek Creative Commons License 2007.02.13 0 0 100

Kis erdei séta:

 

Ahol pár éve még volt 'Természetvédelmi Terület' tábla

 

Ha a lakóparkban tele lesz a kuka, akkor megteszi az erdő is (Eviant nem isznak a csövesek, bár ki tudja...)

 

Környezettudatos polgár lakhelye

 

Nem, ez nem az evókok falva a Csillagok háborújából

 

Amerikai konyha

 

Latrinát ásni minek, hadd gyönyörködjön a szar is a...

 

...panorámában a kilátóra

Előzmény: kezdöboy (94)
jogepek Creative Commons License 2007.02.13 0 0 99

Legyen kommunális adó, de ezért a következő dolgokat várom el:

-a lehetőségekhez mérten tiszta utcák

-patyolattiszta erdők

-tényleges szelektív hulladékgyűjtés, nem az, ami most van. Naiv polgár (pl én)  szelektíven gyűjt, majd FKF Rt. egybeönti és megy a többi közé

-az utak állapotát illetően már nem dédelgetek hiú ábrándokat, tudomásul veszem, hogy a magam három tételnyi súlyadójáért ezt érdemlem.

Ebből mi fog ténylegesen megvalósulni?

-sportcsarnok, amit nem kértem

-még több kátyú

-gazdagabb képviselő testület

-aberrált ötletek további sorozata, mint pl. a fogaskerekű moszkva térig való kiépítése LOL

 

 

Előzmény: ICA 051 (98)
ICA 051 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 98
Mit szóltok az új kommunális adóhoz?
40 nm-ig 3900
41-80 nm -ig 9000
81-től 13900 ft.
Akár sajáttulajdonú akár önkormányzati a lakás fizetni kell.
Azért az fölöttébb furcsa hogy 81 négyzetméternél ugrik a legfelső sávba a tarifa, épp abban a kerületben ahol nagyon sok villa található.
Hiába, minden szentnek maga felé hajlik a keze.
kaktusztea Creative Commons License 2007.01.22 0 0 97
Nekem van egy elég jó módszerem az álkoldusok kiszűrésére: a cipőjüket kell megnézni!
Biztos kényelmetlent felvenni nem akarnak - ugye egész nap ott állnak. Szakadt ruha mellett olyan pikk-pakk bőrcipőket láttam már, hogy na :)
Előzmény: kambekk (96)
kambekk Creative Commons License 2007.01.22 0 0 96

Az a csávó nekem is feltűnt már rég... Túl ápolt volt, túl simaarcú, túl kulturált.

Nem is adok neki soha egy fillért sem! Neki sem!

 

Persz ezek az álkoldusok (büntetném őket ezerrel!) nem vehetők egy kalap alá az alujárók népével. Azok az "igazi" homlesek. De tőlük sem tűrhető el az agresszív közterületbitorlás!

Előzmény: jogepek (95)
jogepek Creative Commons License 2007.01.22 0 0 95

Hír TV-n a sok propaganda mellett néha van egy-egy jó riportfilm,múltkor hajléktalanokról szólt, megmondták a csövesek, hogy közülük sokan szeretnek így élni (tulajdonképpen a 21.sz. hippi társasága szerintem), másik részük a pia miatt került az utcára.

Csak érdekességképpen megemlítem, hogy pl. a János kórháznál Fedél Nélkült árusító úriembert (aki gyakran jár oda, tuti ismeri látásból, tkp. része a kereszteződésnek) én a saját két szememmel láttam az egyik budafoki úti számítástechnikai boltból két teli szatyor harware-el kisétálni, tiszta ruhában. Állítólag a napi 15-20e megvan nekik. Különösen akkor szeretem őket, mikor motorral haladnék szépen a sorok között, és kitántorognak elém, páran már megismerték a Pannónia hegyes fékkarjának édes érintését :)

Egy szó, mint száz, jó lenne, ha pozitív irányba változna a helyzet, mert különben senkinek sem lesz jó, ami történni fog.

Előzmény: kezdöboy (94)
kezdöboy Creative Commons License 2007.01.20 0 0 94
én egyet sem sajnálok vannak erre illetékesek akik sajnálkozzanak.
én is lehetnék közöttük ha lusta disznó vagyok.
x évvel ezelőtt volt lakásom ,autóm,stb.
most albiban lakom és dolgozom.
mindenkinek szabad a pálya.
lusta,ingyenélő a 90%a fúúúúúúúj.
Előzmény: jogepek (89)
jogepek Creative Commons License 2007.01.20 0 0 93
pár éve a pető intézeté volt még, azóta lehet, hogy tulajdonost váltott.
Előzmény: kambekk (92)
kambekk Creative Commons License 2007.01.20 0 0 92
És vajon kié? A Honvédségé? (Mivel az erdő utáni telken nekik vannak ott objektumai. De ha meg az övék, akkor az meg már mitől "magán" terület?)
Előzmény: jogepek (89)
jogepek Creative Commons License 2007.01.20 0 0 91

megpróbálhattok ide írni egy-egy levelet ez ügyben, bár pont leszarja, de azért mégis:

http://www.pokornizoltan.hu/interaktiv/pokorni_zoltan_valaszol

 

jogepek Creative Commons License 2007.01.20 0 0 90
Az a baj, hogy nincs rendes működő kerületi fórum, mert ott lehetne szervezkedni, meg hatni az illetékesekre. Maguktól soha nem mennek el, az biztos. Ha más nem segít, akkor itt az utca végén lévő kiserdőt saját magam fogom megtisztítani, és nem ígérem, hogy jogszerű lesz. Nekem fontosabb az erdő, mint pár szaros hippi.
Előzmény: kezdöboy (87)
jogepek Creative Commons License 2007.01.20 0 0 89

Azért, mert az tényleg magánterület, meg a "kórházparkoló" is, és nem a kórházé, ha jól tudom.

A hajléktalanok meg nagyon elszemtelenedtek, múltkor a vérmezőn, az Attila út felöli részén a buszmegálló mellett építettek házat. Mondjuk az nem sokáig volt ott. Én sajnálom őket meg minden, viszek nekik ruhaadományokat a vöröskereszthez, de ami sok az sok. Ha ez így működik, akkor építek itt az erdőszélen még egy garázst, mert már úgysem férek itt el a sok motortól. picsába má

Előzmény: kambekk (88)
kambekk Creative Commons License 2007.01.19 0 0 88

És az már észrevettétek, hogy Kútvölgyi út és  a Szilágyi közötti erdősávra valaki kitette a MAGÁNTERÜLET táblát? Érdekes mód a hajléktalanok ennek a területnek a szélén vertek tanyát...

Előzmény: jogepek (86)
kezdöboy Creative Commons License 2007.01.19 0 0 87
én is voltam az erdőben mostanában
3 sátrat láttam rövid sétám alatt.
mindegyik mellett halomban a szemét.
Előzmény: jogepek (86)
jogepek Creative Commons License 2007.01.19 0 0 86
Pokorni úr nem ér rá, az erdeinket meg ellepik a csövesek, akiknek olyan kunyhói vannak már, amit én is belaknék. Ha nem történik semmi, akkor előbb-utóbb úgy elszemetesedik minden, hogy azt a jóisten se takarítja ki. Hozzá intézett levelekre nem reagál senki, személyesen kell elővennem :)
Előzmény: kezdöboy (85)
kezdöboy Creative Commons License 2007.01.16 0 0 85


mindennap betehetnék egyet


és a szemét tényleg mintha halmozódna
Pokorni úr .........................................!!!!!
antimammon Creative Commons License 2007.01.15 0 0 84
egyre több a szemét :-S

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!