Keresés

Részletes keresés

csikoss Creative Commons License 2008.10.18 0 0 311
Kedves Ottó! Csak egy kis körűlnézés,és már megis alapoztam azt amit írtam. Kössz legalább meggyőztél magadról:)) Egyszóval Te nem AMC kedvelő vagy,talán még edényed sincs:))) csak a Zepterrel lehett valaha összetűzésed és mindenütt ahol Zepterről van szó csak fikázól!! Nem érdekes? Tudod mindenkinek van egy szép tükörje,viszont amennyiben valami bajod vagy gondod akadna  zepeterrel nyugottan keresd fel a Brend Igazgatót és Ő áll a segítségedre. Viszont Ne FIKÁZZ LE SEMMIT KÉRLEK! nem emeberhez méltó,másokat meggyőzni a magad igazáról egy picit tanácsolom jobb,ha elgondolkozól és megfontóltan írkálsz. Ez csak jó tanács,mert Te sajnos a jó tanácsokból mint láttam 6 oldalom már kifogytál. Üdvözőllek.Bízom abban,ha még nem mondták az egód picit lejjebb vinni és ésszel gondolkodni. Jó tanácsként írom,de egyszer biztos ráfogsz jönni. 
csikoss Creative Commons License 2008.10.18 0 0 310
csikoss Creative Commons License 2008.10.18 0 0 309
Sziasztok! Régen néztem fel ide,de valószínű nem is fogok! Csak megemlíteném,hogy volt egy kérdés az AMC edény javításáról,én arra próbáltam válaszolni annak ellenére,hogy itt soban fikáztok le. Én nem ezzel a szándékkal jöttem ide nem szeretnék senkinek a recept elrontója lenni és senkit meggyőzni azzal,hogy a Zepter jobb,vagy rosszabb az AMC-től. Nekem nem mindegy milyen autóban ülök,a gyerekem biztonsága és a családomé az első. Igen én ZEPTER MANAGER ÉS KERESKEDŐ VAGYOK. Nem hiába írtam le a megtakarításokat,nagyon jól tudom,hogy az AMC-ből vát ki Zepter Úr. Nekem akkor sem egy a véleményem az Ottóval és a másik illetővel. Képzeld van és telik mosogató gépre. Viszont vannak emberek akiknek nem telik és nem hátrány 50% vízet manapság a főzésen megtakarítani. Minden esetre sikerült kiforgatni a szavaimat. Nekem nem ez az életvitelem,hogy másokban a hibát keressem és ki-ki töbre. Kinek mi az élet színvonala és a felfogása. Azt gondoltam találok egy rendes topikot,de tévedtem,nem okoz gondot most is igaz az,hogy vírtuálisan csak is kekeckedők vannak töbségbe.(nem képesek emberekkel szóban komunikálni) Én elhiszem,hogy Ti az AMC edényeket szereteitek ám nekem ezzel semmi kifogásom,én viszont a Zeptert. Azért hiányolom a vasmagot! Igen is hozzám behoztak AMC edényt és nem letekerhető a termokontrol gombja. Ez miatt vitában nem állok. Mi az biztos,hogy honlapon,buszkiránduláson,és egyébb helyeken nem értékesíthetünk,akciókat nem dobunk publilusra+stb. Sok szerencsét a további receptekhez. (nem mászkos a tésztám és a férjem is azt eszi) megkell egyszer próbálni és azután véleményt nyilvánítani. Köszönöm 
gyfricy Creative Commons License 2008.10.12 0 0 308
Előzmény: csikoss (295)
Kinley77 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 307

Sziasztok,

 

nem lehetne  az okoskodó Ottot kitiltani a fórumról? Mint a rossz refrén, minden 3,

hsz után visszatér. Szivesebben olvasnánk az AMC-s főzési praktikákról, receptekről.

Talán ha senki nem reagál a hszólására egyszer feladja.

Otto ...., remelem most örülsz, ismét rólad volt szó.

 

 

Előzmény: Otto Normalverbraucher (306)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.09 0 0 306

http://www.cnbceb.com/Articles/2007/April/14/the-new-billionaires-club.aspx

 

Born Milan Jankovic, he emigrated to Austria from the former Yugoslavia in the early 1980s as a young university graduate with a degree in Economics. After working as a pot and pan salesman for AMC, he changed his name to Philip Zepter (using the maiden name of his grandmother) and set up his utensil-making business in Linz in 1986.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (304)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.09 0 0 305

Arra kérek mindenkit, hogy az eredeti felhívásnak tegyetek eleget! Ne reklámozzák magukat és terméküket a kereskedők, valamint ne fikázzák a kereskedőket és a topikot a kétkedők!

 

Emlékeztetőnek: "Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)"

 

Köszi!

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.09 0 0 304

A másik zepter topikon szerintem többször beidéztük már a vonatkozó információt "zepter" azaz Jankovic úrról :-)

 

Sima AMC ügynök volt, aztán lelépett a know-how-val, meg az edények szabadalmával, és megcsinálta a maga szerencséjét.

 

 

http://www.ekonomist.co.yu/eng/magazin/broj_329/reg1.jsp

Philip Zepter - Serbia
US$ 4 bn

Known as “the king of pots”, Philip Zepter, born in Serbia as Milan Jankovic, emigrated to Austria in his 30s. He worked at the AMC, leading global pots company’s sale department and then based on the same concept founded his own sale chain Zepter Trade GmbH.

Előzmény: gyfricy (303)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.09 0 0 303

sue 19, (130-as bejegyzés)

 

"Azért nagy különbség van ám a különböző gyártmányú edények között!
Tudok róluk néhány dolgot, ha segít a választásban, szívesen leírom.
AMC az eredeti. Egy magyar származású úr találta ki és 1963-ban kezdte el gyártani.
A többi már mind ennek a főzőrendszernek az utánzata. Szerintem az utánzatok közül a Zepter közelíti meg legjobban az AMC-t, nem csoda, hiszen a cég tulajdonosa az AMC szerbiai területi képviselője volt. 1986-ban kilépett az AMC-től, és megalapította a Zeptert. Jól ismerte az AMC-t, de természetesen, az alfa fémet, amelyből az AMC készül, szabadalmi okokból ő sem használhatta föl az edények elkészítésénél. Ez az oka annak, hogy még a Zepter sem tökéletesen azonos az AMC-vel, a többi pedig meg sem közelíti."

 

Remélem most már tudod, hogy honnan ered a Zepter!

Méghogy nem lehet leszerelni a thermocontroll-t, beszarás..................


Előzmény: csikoss (295)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.09 0 0 302
Ettől nagyobb baromságot még nem hallottam! A thermo controll gomb letekethető a fedőről (AMC) ugyanúgy, mint a bakelit betét is leszedhető a fűlről (egy csavar rögzíti alulról)!!!! Az igaz, hogy nincs örök garancia, csak 30 év, de nem tudom, hogy a Zepteren több van-e! Úgy látom, hogy a történelemmel van egy kis probléma, nevezetesen az, hogy az AMC-ből alakult ki a Zepter (lopták a technikát) de ez már másodlagos! Azért hülyeségeket senki se írjon arról amit nem ismer! Én mindkettőt ismerem, használom. de ha újra be kellene fektetnem az nem Zepter lenne! Szerintem azt hitted, hogy láttál AMC edényt, vagy azt hitted, hogy az AMC edény! Bocs, de ezt le kellett írnom. Lehet, hogy nem ártana az egész topikot végigolvasnod!
Előzmény: csikoss (295)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.08 0 0 301
És ahogy látom, annyira sokat spórolsz, hogy még mosogatógépre se telik.... ;-)
Előzmény: csikoss (299)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.08 0 0 300

A tésztát is víz nélkül főzöd?

Gratula a férjedhez, aki azt megeszi... :-DDDDD

 

Azt is kiszámoltad gondosan, hogy napi hány dl vizet spórolsz így meg, és hogy ez éves szinten akár 200 ft is lehet????

 

ROTFL :-DDDDDDDD

Előzmény: csikoss (299)
csikoss Creative Commons License 2008.10.08 0 0 299

http://www.zepter.hu/?m=210

Igen használok vizet,csak nem mindegy mennyit..))) Leveseket is főzök.

Viszont én nem főzők mást vízben csak levest. Nem kell annyit mosogatnom, nem kell tésztát szűrnöm, nem kell az ételekbe víz max 1-2 evőkanál vagy éppen a lisztes habaráshoz pár dl. A leveshez az alapvető ahhoz kell,viszont ezt írtam is. Nos én bemutatoból tudok neked most jelenleg mutatni a vitaminokról ami le van védve.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (297)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.07 0 0 298

 A vas 5% hagyományos edényben és 71%-a Zepterben

 

 

Erre azért dobhatnál egy hivatkozást, hogy hol lehet olvasni a  kísérletről, és a tudományos kiértékelésről...

(sejtem, hogy urban legend, de azért bepróbálkoztam :_)  )

Előzmény: csikoss (296)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.10.07 0 0 297

Megtakarítások:Zsiradék 80%-a, energia 70%, élelmiszerek 20-40% edényköltség évente 100%, vitaminok,táplálék kiegészítők 80-100%-a, Víz 70%a

 

 

LOL! :-DDDDD

Az energiát ugyanúgy megtakarítod ötöd-tizedannyiba kerülő, márkás (WMF, Fissler, stb.) rozsdamentes edényekkel.

 

Edényköltség...??????? 

 

Te addig évente vettél új edényeket, míg nem volt Zeptered??? :-O :-O

 

Nekünk 15-20 éve vannak a fent említett márkájú edényeink... És a legnagyobb megelégedésünkre üzemelnek. Személyes bemutató és beüzemelés - LOL-LOL - nélkül. :-D

 

A vizet hogy spórolod? Nem főzöl levest?

 

:-)))))

Előzmény: csikoss (296)
csikoss Creative Commons License 2008.10.07 0 0 296

 Kedves ómájgod! Igaz én most léptem be ebbe a fórumba és olvasom a kételkedésed.

Voltál már AMC vagy Zepter prezentáción? Láttál már róla reklámot? Ettél már az edényekből? Utána néztél a honlapokon? Szerinted - a méreg drága edényekben semmi külömbség nincs és a kaja is olyan finom a babospöttyösbe? Lehetséges. Kérlek nézz utána mennyi elv szól ezek az edények mögött!  Megtakarítások:Zsiradék 80%-a, energia 70%, élelmiszerek 20-40% edényköltség évente 100%, vitaminok,táplálék kiegészítők 80-100%-a, Víz 70%a, Idő????????

kinek mennyit ér az ideje? Ezt mindenki számolja ki maga. Mikor egy délelőtt a háziasszony ben van a konyhába és csak főz természetessen a vitaminokat ásványi anyagokat elölve,mert a zsiradékot hozzáadja(szív és érrendszeri problémák, túlsúly, cukorbetegség, stb) vízben főzi meg a burgonyát,fözelék féléket, zöldségeket,stb és mitörténik ilyenkor? Mintha kávét főznénk. Hogyan főzzük a kávét? Víz hozzáadásával és a kávénak nevezett finom italat elfogyasztjuk és a zaccal mit teszünk?....... Ugyan ez történik mikor hagyományosan megfözünk egy zöldköretet, burgonyát, bármilyen fözeléknek valót amihez vizet teszünk.  egyszóval nagyon sok férj,gyerek elvárja a feleségétől az édesanyjától,hogy finom ételet tegyen az asztalra,viszont arra nem gondolva,hogy hogyan és milyen módon készítjük el. Tulajdonképpen pont a háziasszony felel éppen ezért a családja egészségéért is,viszont hogyan tegye meg,ha nem ismeri vagy nem tudja csak a nagymama főztjét koppintja? Igen itt jöhetnek az érvelések... várom szerettettel.

Viszont Milánói kutatók nem hiába dolgoznak ezeken a kutatásokon,hogy a vitamin mennyi %-a marad meg hagyományos edényekben és Zepter edényekben. A vas 5% hagyományos edényben és 71%-a Zepterben. STb. Végül is nem szeretnék mini prezentációt írni. Bocsánat.

Előzmény: ómájgod (271)
csikoss Creative Commons License 2008.10.07 0 0 295
Sajnos az AMC edényeken nincs örök garancia. Amennyiben elromlott az edényed márpedig az nem tudom,hogy hogy lehet? Annak csak max a termokontrolja romolhatott el,(láttam már AMC edényt) vagy a füle jöhetett le más nem lehet. Amennyiben a termokontrolod romlott el akkor sajnos fedőt kell cserélned,ha ezt lehet pótolni. A Zepter edényeknél természetesen ilyen gond nem adódhat,mivel letekerhető a termokontrol gomb és leszerelhető a bakelit bélés a fűlről. Amennyiben az alja ment szét akkor nem tudom mit kell tenned,csak egy ötletem lehet. A Zepter ezért vállal örök garanciát az edényeire,amennyiben ilyen gond merülne fel akkor azonnal kicseréli az edényt,természetesen a termokontrol gombra ,ha (leégeti valaki,láttam már olyat) akkor nem vonatkozik a garancia. Én ismerek egy AMC-s kereskedőt amennyiben megírod,hogy mi a baja nagyon szívesen megkérdezem.
Előzmény: Bus K. (285)
csikoss Creative Commons License 2008.10.07 0 0 294

Kedves Ottó!

Kérlek ne vegyél minden kereskedőt egykalap alá:)))

nem ügynökök vagyunk hanem kereskedők. A másik,ha probléma adódik nyugottan lehet szólni a központba. Az az igazi jó kereskedő aki be is üzemeli az edényeket,szakácskönyvvel elátja a befektetőt és,ha gondja akad a befektetőnek igen is segít. legalább is nállunk és nállam ez megy. Hidd el nem addig ügyfél a befektető még befektet,annak mi értelme lenne?

Előzmény: Otto Normalverbraucher (286)
csikoss Creative Commons License 2008.10.07 0 0 293

Sziasztok!

Olvasgatom itt a fórumot. Én zepter használó vagyok és egyben kereskedő is.

Valóban én az AMC edényeket nem ismerem,igaz láttam már,de nem főztem bennük. Itt ahogy olvasgatom nem egésszen úgy van mint a Zepterben,viszont hasonlóan végül is "egykutya":)))

Nos én a túrós csuszát felmelegített edénybe vízpróba után teszem bele a pörcnek valót,majd le sütöm azután adom hozzá a fél kg tésztát és egy l vízet,majd mikor felforrt akkor belekeverek egyet és azonnal elzárom,a végén teszem hozzá a túrót. Viszont akinek van Zepter edénye nyugottan kérhet tőlem recepteket,nagyon szívesen írok. Nekem most a mulhifunkcionális edény a mindenem (kemence) én ebben mindent megsütök max 1-2 csepp oliva olaj hozzáadásával. Én a hagymát soha nem darabolom,mindig a Mixsyvel összezúzom és úgy teszem bele bármilyen ételbe. Ma pl. készítettem kelkáposztafőzeléket természetessen rántás nélkül és csak is 2 ek. vízben pároltam meg a nagy fej káposztát és a burgonyát. Mikor félfövésben volt elzártam a hőforrást és a mixsym segítségével összeaprítottam az edényben a káposztát. Füszerezteme(tengeri só, tarka bors, örőlt fűszerkömény és két fej zúzott fokhagyma) Majd habarást készítettem (2ek.liszt 4dl víz össze mixyztem és az edénybe öntöttem. Olyan forró volt ugye az akutermikus alj miatt,hogy nem kelett alá gyújtanom semmilyen hőforrást és ezzel összefőt. Közben a kemencémben csináltam (csirkéből gyrost és fasírt rudakat.)Viszont a gyerekemnek,meg párolt brokkolit burgonyával,répával és borsóval erre csináltam egy joghurtos kapros öntetet és csodálatos volt.  

gyfricy Creative Commons License 2008.10.05 -1 0 292

Akit nem érdekelnek a receptek, az minek látogat ide? A topikindítóban voltak kérések, nem egyértelmű ez mindenkinek? Vagy vannak, akik unaloműzőként azzal szórakoznak, hogy mindenhol fikáznak? Ha az ügynökökkel van bajod, akkor nyiss egy topikot és ott kedvedre fikázhatod őket! Ez a topik nem a direkt értékesítésről szól, hanem a receptekről, de minek írom én ezt le annak, aki még nem is látott egy AMC edényt sem (ez kiderül a régi hozzászólásokból)!

A receptek pedig jöhetnek, ne foglalkozzatok a fa........al!

Előzmény: Otto Normalverbraucher (286)
gyfricy Creative Commons License 2008.10.05 0 0 291
Hogyan lehet belépni a klubba az iwiw-en? Mi a klub pontos neve?
Előzmény: sue19 (281)
bémagdi Creative Commons License 2008.09.30 0 0 290
Engem érdekelne edénykészlet. Milyen áron tudnál hozni újat, illetve használtat?
Köszi: Magdi
Előzmény: cereal (133)
Tereza Creative Commons License 2008.09.24 0 0 289

Elnézést, hogy most egy kicsit később válaszolok.

Köszönöm, bár nekem most a méz a hússal épp nem az esetem (ugye nem baj?), de ez az én hibám és nem a Tiéd. Biztosan van, aki örül neki, úgyhogy kérlek, továbbra is írjál ide recepteket.

Előzmény: sue19 (284)
Sylvice Creative Commons License 2008.09.16 0 0 288
Szia!
Javaslom hívd fel a Budapesti központot:06 1 4246 100
Ott biztosan segítenek
cserella Creative Commons License 2008.09.11 0 0 287
ezt ügynöke válogatja.
az én ügynököm tök rendes, bár én csak kismiska zepteres vagyok :D
Előzmény: Otto Normalverbraucher (286)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.09.10 0 0 286

Ilyenkor nem szoktak ám tolongani az ügynökök....

Nekik csak addig fontos az ügyfél, míg ki nem éneklik a zsebéből a párszázezer ft-ot. :-(

Előzmény: Bus K. (285)
Bus K. Creative Commons License 2008.09.08 0 0 285

Hali

Tud valaki telefonszámot, elromlott AMC edényhez?

Előre is köszönöm...

sue19 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 284
Sertéshús mézes-mustáros mártásban

Hozzávalók 4 személyre:

- 500 g sertéshús
- 1 hagyma
- Só, bors
- 2 ek méz
- 50 ml fehérbor
- 2 ek mustár
- 200 ml zöldségleves
- 50 ml tejszín
- Esetleg természetes alapanyagú ételsűrítő

A sertéshúsból vágjunk 8 érme alakú szeletet.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apró kockára. Melegítsük föl a 24 cm-es, 2,5 l-es serpenyőt 2/3 fokozaton az első pirosig. Süssük a hús mindkét oldalát kb. 3 percig, vegyük ki az edényből, ízesítsük és tartsuk melegen.
A hagymát pirítsuk meg az edényben, adjuk hozzá a mézet és öntsük fel a zöldséglevessel. Gazdagítsuk a mártást tejszínnel és főzzük kb. 5 percig. Sűríthetjük ízlés szerint, majd sózzuk és borsozzuk. A húst tegyük vissza a mártásba, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és kb. 2 percig hagyjuk főni.
Előzmény: Tereza (282)
sue19 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 283
Az már nekem sok lenne... Nem tudok annyi topicot, klubot gondozni.
Előzmény: Tereza (282)
Tereza Creative Commons License 2008.08.13 0 0 282

Nem vagyok az iwiwen.

Esetleg NLC fórumán is nem lehetne megpróbálni? Persze még nem most, mert sokan szabadságon vannak, és akkor mindjárt elsúllyed, de úgy ősszel.

Előzmény: sue19 (281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!