Keresés

Részletes keresés

blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 723
Borsi László, az Orszá-gos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Fészekrakó kedvezményes lakáshitel hazánkban minden bankban igényelhető. A minimum tíz-százalékos önrész különböző támogatásokkal (önkormányzati, munkahelyi, szocpol) eltüntethető. - A Fészekrakó a lakáshitelrendszert kiegészíti. Ha egy fiatal pár havonta minimálbérből él, és vidéken akar lakást venni, ahol alacsonyabbak az ingatlanárak, az őket érintő havi harmincezer forintos törlesztőrészlet nem terheli meg a költségvetésüket.

 

Így kell kiragadni pirossal egy részt?

Az előtte lévővel összeolvasva. A 30e-t a szocpollal számolták. Vidéken.

Gondolj bele: 2 gyerekre 2.4 millió a szocpol. Ha venni akarnak egy lakást, ez a 2.4 millió több, mint a 10%, hisz nem valószínű, hogy a maximum 12/8 millióból 24 milliós lakást szeretnének venni. Így lehet 20%, de lehet akár 30% is, de persze kevesebb is. Ekkor az a helyzet áll elő, hogy nem kell áthidaló állami hitel az önrész, és a banki hitel közé, tehát jóval kedvezőbbek a részleteid.

Számoltasd ki a www.oleh.hu-n, 6-8 milliós lakás, házaspár, 30 alatt, vidék. Meg fogsz lepődni.

Előzmény: Czibók Kálmán (722)
Czibók Kálmán Creative Commons License 2005.02.04 0 0 722

Egy kis adalék, hogyan tálalják a megyei lapok a fészekrakót.

Pl. az idézett újságot (veszprém megyei napló) nagyrészt kommunista banda szerkeszti, mint általában a megyei lapokat. Kiemelések tőlem.

 

 

Fedél nélkül: nehéz a fészekrakás

Ha egy fiatal pár minimálbérből él, és vidéken akar lakást venni, a törlesztőrészlet nem terheli meg a költségvetésüket Fotó: K. B. Budapest, Veszprém (kk) - Elindult a Fészekrakó program, melynek segítségével kedvezményes lakáshitel vehető fel, állami támogatással.Minden harminc év alatti házaspár, élettársi kapcsolatban élő pár, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő vehet fel a Fészekrakó keretében hitelt. Azonban kizáró tényező, ha a leendő tulajdonosok lakással vagy lakáshasználati joggal, más ingatlannal, akár vállalkozáson belül is rendelkeznek. Minden megyei jogú városban és Budapesten is a maximálisan felvehető összeg használt lakásra tizenkét-, új lakásra tizenötmillió forint. Vidéken ez az érték használt ingatlannál nyolc-, új esetében tizenkétmillió forintra módosul. A program lényege az, hogy minimum - a hitelösszegtől függően - tíz százalék önrészt kell biztosítani, és a jelzálogot a megvásárlásra szánt ingatlanra terhelik, nem kell biztosítékként másik ingatlant (szülők házát) „felmutatni“.

A bank felbecsülteti az ingatlant, s a forgalmi értékből levonnak tíz-húsz százalék közötti kockázati értéket, így jön ki a hitelbiztosítéki érték. Ha ez az összeg egy tizenkétmilliós hitel esetében például tízmillió forint, akkor kétmilliós önrészt kell biztosítani. Ha valaki húszmillió forintos új ingatlant szándékozik vásárolni egy megyei jogú városban, a maximálisan felvehető hitelösszeg akkor is tizenötmillió forint. Így a minimum tízszázalékos önrész mellett a hiányzó ötmillió forintot is ki kell fizetnie. A normál hite-lekkel szemben, ha valaki egy tízmillió forintos ingatlant akar vásárolni, a bank ennek a pénznek csak töredékét fizeti, például ötmillió forintot. A maradékot önrészként kell kifizetni. A Fészekrakóval a hitelezendő összeg hatvan százalékát a bank, harminc százalékot az állam, a maradék tíz százalékot az igénylő önrészként fedezi.

Borsi László, az Orszá-gos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Fészekrakó kedvezményes lakáshitel hazánkban minden bankban igényelhető. A minimum tíz-százalékos önrész különböző támogatásokkal (önkormányzati, munkahelyi, szocpol) eltüntethető. - A Fészekrakó a lakáshitelrendszert kiegészíti. Ha egy fiatal pár havonta minimálbérből él, és vidéken akar lakást venni, ahol alacsonyabbak az ingatlanárak, az őket érintő havi harmincezer forintos törlesztőrészlet nem terheli meg a költségvetésüket. A szocpol támogatás is február elsejével harmadik alkalommal emelkedett, egy gyermek után kilencszázezer forint, két gyermek után 2,4 millió forint, három gyermek után pedig 3,6 millió forint igényelhető - fejtette ki.

A Fészekrakó keretében a kölcsön felvehető forint, euró vagy svájci frank alapú hitel formájában, fix vagy változó kamatlábbal számítva. A törlesztőrészlet nagysága így a hitel típusától bankonként a teljes hi-teldíj-mutatótól (THM) függő- en más és más. Minél hosszabb időre veszik fel az érintettek a hitelt, annál alacsonyabb lesz a THM, amely tartalmazza a felvétellel kapcsolatos költségeket. A legideálisabb az, ahol a THM a legalacsonyabb. Minden bank köteles ezt kiszámolni ötmillió forint hitelösszegre, húszéves futamidőre. A Fészekrakót minden pénzintézet más és más futam-időre, kamatlábra ajánlja. A vállalkozók esetében is eltérőek a feltételek. Egyes pénzintézetek kötelezővé teszik a bankszámlanyitást is a hitelfolyósítás idejére. Hitelkérelemkor kérhetnek a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adókártya, a nettó jövedelemigazolás mellett kéthavi lakossági folyószámla-kivonatot és vezetékes vagy előfizetéses mobiltelefon-számlát is.

04.02.2005   

arcsibo Creative Commons License 2005.02.04 0 0 721

Leírnám én is a tapasztalataimat!

25 vagyok, párom 30. Tehát fészakrakónak lottek, de sebaj anyukám közalkalmazott. Felvesszük az a o révén azt a nyavajás hitelt. Egy 10 millió körüli használt lakást nézünk ki, kb 20% önerot össze tudunk szedni. Nosza felhívom az OLEH információsvonalát, ott közlik, hogy ez muködhet így, felvehetjük a hitelt Anyukámon keresztül. Ugyanitt beszélek egy OTP-s hölggyel is. Engem leginkább az érdekel, hogy fel tudnánk-e venni 8 millió hitelt használt lakásra. Hát persze - válaszolják - kaphatok 8 millió hitelt használt lakásra, ezzel a közalkalmazotti mizériával (vagyis az anyukám kaphat).
Ma bemegyek az OTP-be a részleteket megérdeklodni, erre közlik, hogy nem kaphatunkk 8 millió hitelt, mivel 5 millió a max államilag támogatott hitel használt lakásra. Fészekrakó esetén ez piaci kamatozású devizahitellel pótolható ki, közalkalmazotti esetén meg személyi kölcsönnel. Ez utóbbiról tudni kell, hogy max a nettó kereset tízszereséig adják kemény 20% feletti kamattal... Mikor keres egy közalkalmazott nettó 300-at, hogy a maradék 3 milliót kipótolja vele??? Na mindegy, hagyjuk.
FHB-nál adnak 5 millió feletti plusz devizás hitelt közalkalmazottaknak is, de persze egy plusz ingatlan bevonásával. Szóval tegyél jelzálogot a szülok házára. Ez ugyanolyan mint a normál devizás hitel, ahol szintén két ingatlan bevonásával adnak annyi hitelt amennyit nem szégyelsz kérni. Akkor most  itt mi is a kedvezmény a közalkalmazottaknak? - kérdem én. Mert olybá tunik, hogy ugyanolyan feltételekkel veheted fel ezeket az állami garanciás hiteleket, mint az ingatlenfedezetes hiteleket...És mi pont ezt akarnánk elkerülni, vagyis hogy ne legyen jelzálog a szülok házán...
Az egész egy szépen becsomagolt nagy semmi!
Ugye az OTP honlapján mégcsak meg sem említik, hogy devizahitellel kell kipótolni az 5 millió feletti részt, és azt is csak a fészekrakónál lehet. 5 millióból meg mit veszel Pesten? Garázst?

Szóval vagy devizás jelzáloghitel vagy semmi és marad az albérlet, ami nagyon szép és szeretjük is, csak éppen elfolyik rá a sok pénz. Mire összegyujtenénk 4-6 milliót öneronek, majd ugyanennyit kifizetünk az albérletre is, eltelik közben majd ugyanennyi év. Felmennek a lakásárak, és megint csak ott leszünk, hogy nem tudunk venni lakást. Csak addigra már én is elmúlok 30...Ördögi kör.

blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 720

Senki nem mondta, hogy ez mindenkinél így van, de a gazdaságunk nagy részében így folyik. S nem 10-20e-ekkel folyik azt elhiheted. Hallottam olyat ahol a zsebbe majd' 2x annyi ment, mint a számlára, s a számlás is simán megfelelt egyedül a fészekrakónak (200e+). Szóval emiatt nem kell aggódni (ill. pont hogy kell, de ez van...). Azt is írtam, hogy ez milyen területeken általános, szalagmunkásról nem volt szó. Anyukám is 70e-t keres, s semmi extra juttatás nincs...

 

Azon lehet vitatkozni, hogy az szorul-e jobban rá akinek a családja nem tud segíteni, s nincs 5 milliója, vagy pedig az akinek a család összedob 5 milliót, s erre ő vesz egy lakást... Kb. ez a különbség.

A hitelhez szükséges kereset a két személy részére összesen kb. 250-300e netto.

130e + 120e = 250e . A 130e netto az kb. 220e brutto, a 120e netto az kb. 195e  brutto. Ezek azért nem csúcsfizetések...

Mire ezzel összegyűjtenek 5 millió Ft-ot az minimum 3.5 év. Így meg jóval előbb lehet lakásuk.

Előzmény: találgató alattvaló (718)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 719

Itt abban tévedtem, hogy élettársi kapcsolat esetén nem előlegezik meg a teljes szoc.pol.-t semmilyen esetben.

Előzmény: blkhfc (714)
találgató alattvaló Creative Commons License 2005.02.04 0 0 718

Off:

Én nem tudom, honnan veszitek, hogy aki minimálbérre van bejelentve, az a másik 100 ezret mellé kapja zsebbe?

Azt el tudom képzelni, hogy 10-20 ezret mellétesznek, de 100-at?

Szerintem ez igen kirívó eset. Azok pl.akik szalagmunkát végeznek egy nagyvállalatnál, egészen biztos, hogy nem kapnak így + pénzt. Márpedig ilyenek nem kevesen vannak.

 

Visszatérve a lényegre, én úgy emlékszem, ez a program valami szociális jellegűnek mondott céllal indult.

Sőt, a kitalálói fennhangon szidták a Fidesz-t, hogy milyen szemétség volt az ő programjuk, hogy csak a gazdagokon segített!

Namost akinek ma M.o-n 300-400 ezer a bruttója, hogy ezt igénybe tudja venni, az szerintem abszolúte nem szociálisan rászorult! 

Előzmény: blkhfc (715)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 717

A 10.5 millió a 15 millió 70%-a. Erre adnak a bankok ebben az esetben hitelt.

A maradék 2.1 millió az állami kezességvállalásból jön, aminek a törlesztése rájön a havi 79e-re amit ott kalkuláltak. Legalábbis a korábbi információk alapján így jön ki teljes összeg.

Előzmény: fulopg (716)
fulopg Creative Commons License 2005.02.04 0 0 716
Házaspár vagyunk, tehát ez ok. Akkor a szocpol 2.4 m ez a 15 millás lakásnak bőven több, mint a 10% -a. Ezek szerint, ha tudunk keresetet igazolni, és beígérjük a gyereket, akkor meg kell kapnunk a hitelt - 12.6 m - , meg a szocpolt az új lakásra.
Namost elnéztem a www.oleh.hu oldalra, itt elvileg bankfüggetlen hitelkalkulátor van direkt fészekrakóra kihegyezve. Beírtam a fent említett adatokat, és kihozta, hogy 10.5 milla hitelt kaphatok. Miért?
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 715

Ha valakinek nem lenne világos:

 

"A program célja, hogy azoknak segítsenek, akik kis önerővel rendelkeznek, nincs tehetős szülői háttér és így a bankoknak nem tudnak megfelelő megtakarítást felmutatni, viszont jó keresetük van és képesek törleszteni a hitelt - mondta Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter hozzátette, a hitel célja, hogy a fiatalok lakást vehessenek, így a jogszabály része, hogy az állami garanciás hiteleknek olcsóbbnak kell lennie a többi lakáshitelnél, és ennek a THM-ben is meg kell jelennie."

 

Előzmény: Vállalati Liberális (695)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 714

Elméletben jár, akár házasság, akár élettársi kapcsolat esete forog fenn. Bár az utóbbi esetben lehet, hogy bizonyítani kell a dolgot.

 

Viszont, ha nem lesz meg a 2 gyerkőc, akkor jó nagy kamatokat kell fizetni később.

 

Előzmény: fulopg (712)
tschaffer Creative Commons License 2005.02.04 0 0 713
Nem tudok tutit mondani, ha hazaspar vagy tuti igen, de nem tudom van-e megkotes a maganyos farkasok bevallalasara.
Előzmény: fulopg (712)
fulopg Creative Commons License 2005.02.04 0 0 712
Még egy szocpolos kérdés: Ha nincs még gyerek, de bevállalok 2-t, és új lakást akarok venni, akkor jár a teljes?
tschaffer Creative Commons License 2005.02.04 0 0 711
Itt ott a bibi hogy csak panelban gondolkozol, mintha nem epitenenek 1 szobas legenylakasokat. Epitenek boven. Sot aki figyel az tudja hogy a kislakasok fele tolodik a hangsuly. Aki keres talal.
Előzmény: kriszbacsi73 (709)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 710

Azt is figyelembe kell venni, ha nincs államilag támogatott konstrukció, akkor egyszer sem tudod igénybe venni.

S a legtöbb ember nem képes 5-6 évente lakást venni, így nem is azzal számol, hogy na, most veszek egy lakást, aztan 5 év múlva vesz másikat, hisz nem valószínű, hogy telik rá. Viszont a mostani 10 év korlát lejárásakor már reális cél lehet, egy akkor már eladható lakással, esetlegesen jobb szociális helyzettel. Amúgy ez is tervben van, hogy felülvizsgálják, s 5 évre viszik le.

Ezt a panelozást nem igazán értem, se a fenntartási költsége, se más nem drágább, mint más lakásoké. S új lakást is lehet venni a korláton belül viszonylag jót. _Viszonylag_ jót, nem villát a Rózsadombon...

 

Előzmény: kriszbacsi73 (709)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.02.04 0 0 709
Azért nem árt pár dolgot megjegyezni:
- ha egyszer egy ilyen államilag támogatott hitelkonstrukciót igénybe veszel, akkor soha az életben nem leszel jogosult mégegyszer ezt megtenni, tehát ha változnak a szociális körülményeid, akkor maradnak a piaci hitelek.
- ugyanez vonatkozik a szocpolra is.
- a kéglidet nem tudod eladni egy darabig, vagy visszacsengeted a szocpolt + a hitelt.
- az ebbe az árkategóriába tartozó lakásokra (panel) az elkövetkező 20 évben valószínűleg elég sokat kell költeni állagmegóvás és felujítás címén, ez a tulajdonosokat fogja terhelni, tehát a várható többlet rezsiköltség elég magas lesz, amellett, hogy már most is igen sok.
Ha ezeket a dolgokat hozzáadod a törlesztőrészlethez, akkor lehet hogy már nem is akkor biznisz.


Előzmény: tschaffer (706)
tschaffer Creative Commons License 2005.02.04 0 0 708
Szerintem az orszag adossagallomanya az allamhaztartas hianya azt indokolna hogy minden ilyen programot alitsanak le, mindegy ki lesz kormanyon, vagy megszorit vagy nem lesz euro idoben. Ugyhogy innen nezve en torolnem a programot, es ezta penzt a gazdasag novelesere forditanam tobb munkahely nagyobb gdp, emelkedo fizetesek es akkor segitseg nelkul is osszehozom az 50% onreszt. De hat bilibe log a kezem. Mas reszrol en sokszor mondtam hogy nem szeretem ha nagyon hosszu ideig tamogatnak 1 reteget. PL. kamattamogatas azoknak akiknek telik 50% onreszre, mert vagy penzuk van vagy a csaladban sajat tulajdonu lakas/haz. Valaki mindig kiszorul, ezert en a 5-6 evekent a tamogatott retegek csereje mellett vagyok ha mar tamogatunk. De a valos cel az lenne ha nem kene tamogatas ehhez pedig tobb munkahely kell, es fizetesemelkedes, amihez meg mukodo gazdasag. Ezert en az osszes ilyen lovet dobnam bele a gazdasag tamogatasaba. (Most ez csak az epitoipart segiti ami ugyan lehetne huzoagazat, de nem mestersegesen megnovelt piac eseten, raadasul a legtobb feketemunkas epp itt dolgozik ami megint baj)
Előzmény: blkhfc (707)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 707

Szerintem ne aggódj, max. fél év múlva megemelik a korhatárt, s nem csúszol ki.

 

Én leginkább arra leszek kiváncsi, hogyha kormányváltás lesz jövőre, akkor mi lesz?

Végülis ha marad az MSzP, akkor jó eséllyel marad ez a program, kis finomításokkal (korhatár, értékhatár, stb.), ha nem, akkor meg remélem valóban jön a FIDESz a hívei által úgy dicsőített, ennél sokkal jobb kondíciókkal rendelkező saját programjával. Hmm..igazából akkor én 4 év múlva csak jól járhatok? Ennél jobb programra számíthatok csak akárki is lesz kormányon? :)

Előzmény: tschaffer (706)
tschaffer Creative Commons License 2005.02.04 0 0 706
Egyetertek normalis lakasokrol bezselnek fejenkent 1 szobaval es elkepzelhetetlen szamukra hogy a gyerekeknek egy szoba eleg (3-4 gyereknek is). Hat erosen mashogy latjaka vilagot, en negy testverrel es edesanymmal laktam pl 16 nm-es alberleti szobaban is. Ehhez kepest egy minigarzon a mostani 3 fos kiscsladomnak meg egy gyreek bevallalasa mellett is menyorszag. Masnak persze ez nem normalis lakaskorulmeny. Es 2 gyerekre mar a szocpol meg a kis egtakaritasom utan nem 8-10 millas hitelt kell fedeznem. De nem is rendelkezem 50-60%-os onresszel. Tovabba a hitelnel 80-120 ezres havi reszletnel ha valaki figyelt 10 eves futamidokrol volt szo. Nos ha 15 vagy akar 20 eves a reszlet nekem az is jo es hol vagyunk ott hogy picivel kevesebb mint a mostani alberletem rezsivel. Persze ez masnak nem normalis otthon. Az igaz hogy 30-40%-ig (fizeteshez kepest) adnak hitelt a bankok ez nem lesz maskent, es nem is volt. Ugyhogy pl nekem a netto 90 es a felesegem minimalja melle, meg leglabb egy fizuemeles kell hogy bevallalhassam, vagy meg egy kis onresz. De ha a korhatar nem no pont le fogok csuszni. Szivatas? Nem hiszem ez van, Orban alatt az 50% onresz elerhetetlen mint most is. Szivatas? Nem hiszem ez van.
Előzmény: blkhfc (704)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 705

Jah, s köszi a jókivánságot, de én 3-4 évig gyüjtögetek amit tudok, addigra talán a kapcsolatom is stabil lesz, bár a barátnőm se fog sokat keresni (bölcsödei gondozónak készül, az alapból a minimálbér, ha nagy szerencséje van akkor a duplája...) szóval a jővőben az a szép, hogy bármi lehet :)

Előzmény: karaván (702)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 704

Eddig is sejtettem, de most is nyilvánvalónak tűnik: a reklamálók többsége nem élt évekig 3 testvérrel, egy szülővel 1 szob(a-konyh)ás lakásban... Nekik a 2-3 szoba a megszokott, s nem tudják milyen öröm tud lenni az is, ha szükös is, de a MIÉNK.

Persze, van aki otthon szeretne, van aki villát...

Előzmény: karaván (702)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 703

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a bankok maximum az igazolt fizetés 30-40%-ig engednek törlesztőrészletet vállalni. Tehát hiába kérik a minimálbért 3 hónapig,  az akkor is csak maximum havi 16e Ft. Az meg nem elég fészekrakós lakáshitelhez az esetek többségében.

A kormány által számolt 1 pár keresete havi kb. netto 270e, s ebből 80-100e-nyi tőrlesztés (29%-37%) is erre van tervezve.

Előzmény: Tamás (696)
karaván Creative Commons License 2005.02.04 0 0 702

Annó két gyerekkel /huszonévesen/ egy szobában kezdtünk, majd sok saját, meg sgítő melóval építkeztünk. A törlesztés pl. egyre könnyeb volt, mert a fizu mindig emelkedett egy picit, igaz az iskolai időszakban nagyobb volt a cs. -i költségvetés.   A végén a maradékot meg már egybe ki tudtuk pengetni amihez jelentős kedvezményt /elengedés/is adott az OTP:

A mostani szituban még az infláció csökkenése, esetleges tartóssága segíthet be az igénylőknek.

Jó szelet, ha belevágsz!

Előzmény: blkhfc (699)
tschaffer Creative Commons License 2005.02.04 0 0 701
Tessek megerteni ez nem egy allampolgari jogon jaro penz! Ez egy reteg tamogatasa ahogy eddig minden ilyen program. Ha en nem kapok pluszsutit akkor nem velem toltek ki hanem nem nekem szantak. Magyaran csak szemet vagyok es irigy ha ugy latom hogy direkte engem akartak szivatni. Mas nem lehet gyereke? Talan fogalmazz ugy hogy sajat, fogadhat orokbe is pl annyi edes csoppseg van. Raadasul a vallalast 5-8 even bellul kell csak teljesiteni azalatt a jogi procedura is atfut, foleg ha tenyleg akar gyereket. De kerem en se sirtam orban alatt hogy nem tudok mire fel penzt kerni a szechenyi tervbol es nem is gondolom hogy direkte enmiattam szemet megfontolasbol dontottek ugy. Alapeset senki nem kap semmit!!! Ezt tessek megerteni, uatana vannak retegek akik kapnak pluszt, szocialis, vagy egyeb okokbol. Es ez nema tobbiekkel kiszuras. Vagy a segelyeket is adjak mega dusgazdagnak allampolgari jogon. Vagy orbanek se tamogattak azt akinek nem volt onresze most azt erezze szivatasnak? Keremszepen logikus erveket kerek.
Előzmény: filiberto21 (688)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 700
A valós fizetésekről: az én tapasztalataim alapján a kormány "info"-ja a valós fizetésekről az informatikai, távközlési cégek körében helytálló, más kérdés hogy többnyire a bejelentett, s be nem jelentett összege teszi ki ezt a 200e+-nyi összeget, amivel a bankok csak az első tag erejéig tudnak érdemben figyelembe venni.
Előzmény: karaván (697)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 699

Igen, az a 6 hónap reális, ha meg akarják várni a valódi viszonyokat.

De már most tervezik, hogy ezen információ nélkül is emelik a korhatárt.

Viszont aki eddig sem bírt volna lakást venni, s most sem tud, annak az a fél év legalább önrésznövekedést hozhat...

 

Jah, mielőtt még vád érne, én is albérletben lakom, s 28 évesen még nem túl reményteli a lakásvétel, mert hosszú ideig a családomat is el kellett tartanom, s nem is keresek úgy, mint a korábban említett életművészek.

Előzmény: karaván (697)
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 698

Ez sajnos abban az esetben nem igaz, ha a házaspár mindkét tagja valóban minimálbérnyit keres, tehát akkor nem fogja megpróbálni a havi 80e-es törlesztőrészletet fizetni.

 

Viszont azt gazdaságilag be kell látni, hogy olyan programot nem lehet kitalálni amivel havi 100e Ft-ból, gyakorlatilag minimális önrésszel, a mai lakásárak mellett bárki lakást tud venni. Igazából senki nem is állította ezt, csak sokan ezt hitték... S ezt egy kormány sem tudná garantálni.

Ellenben az a törekvés látszik, hogy minél inkább fehérítsék a gazdaságot, tehát az eddig zsebbe kapott pénzeket idővel leadózva kapják a dolgozók, s hirtelen lesz még erre a programra is több pénz, meg a dolgozók reálbére is nőhet. Ehhez sajna még évek kellenek...

Előzmény: Tamás (696)
karaván Creative Commons License 2005.02.04 0 0 697

Látni, hogy olvasott vagy a témában, valamint nem vagy ellendrukker, mint aki a sültgalambot várja és azonnal szidja a mindenkori aktuális kormányt.

Az állam bácsi gondaj az, hogy a valós fizetésekről nincs pontos infója, ezért majd a gyakorlat   /bankok tényleges ügyfélinformációi/ alapján tudja igazítani a jogszbályt.  

DE: //// Semmiféle titkos KSH adat nincs. Egyet tehettek megnézitek a magyar korfát, azaz mennyi a 25-35 éves . Ebből durva becslést lehet talán adni az igényre vonatkozóan./////

--- Ehhez pedig min 6 hónap kell. Szvsz a látens igénylő sokkal több mint amit előre prognosztizáltak.  Sokan fognak emiatt nagyobb lakásba menni, valamint eladni olyan dolgokat amire eddig csak költöttek. pl. un. nyaraló vityilló, , szátó stb

Előzmény: blkhfc (691)
Tamás Creative Commons License 2005.02.04 0 0 696

Orbitális hülyeség, menj be egy OTP-be, hogy milyen jövedelmet kérnek a lakáshitelhez. Azt fogják kedvesen mondani, hogy ha megvan a három hónapra visszamenőlegesen igazolt minimálbér, akkor nem kérdeznek többet. Azért merem így kijelenti, mert nem is olyan régen röhögtek ki ott, amikor minden egyes havi filléremről vittem az igazolást, hogy gazdagabbnak és hitelképesebbnek tűnjek. :-DD

Előzmény: Vállalati Liberális (695)
Vállalati Liberális Creative Commons License 2005.02.04 0 0 695
Ideje átnevezni a topikot:

FÉSZEKKAMU PROGRAM

A bankok feltételei szerint az juthat ilyen kölcsönhöz, akinek minimum 240 ezer forintos havi nettó jövedelme van. Egy minimálbéren tengődő fiatal házaspár havi nettó jövedelme 100 ezer forint, a fele sem a szükségesnek.

Fészekkakmu program. Kamu az egész, mint a többi eddigi gyurcsányiáda is.
blkhfc Creative Commons License 2005.02.04 0 0 694
Ez is csak tervezet, nincs róla érdemi döntés...
Előzmény: Tamás (692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!