Keresés

Részletes keresés

slevinkelevra Creative Commons License 2009.12.02 0 0 97
üdv!

2008-ban (szept), berendeltek 9kerületi apeh-hoz, mivel munkanélküli voltam és nem töltöttem ki az adatlapot a tb-hez.

nem volt előtte munkaviszonyom, nem voltam bejelentve mint munkanélküli, és visszamenőleg 2008 január 1től ki akarták fizettetni a tb-t velem.

amit sajnos alá is irtam, nem tudom miért január 1 lett, egy szülő tart el, nincs munkaviszony stbstb. a mellettem egyidőben behivott ismerösömet, csak 2008 szeptembertől kérték a tb fizetését.

kérdem én, mi alapján kaptam én januartól? kezelésen/orvosnál nem voltam.

azóta fizettem amit tudtam, de mivel nincs keresetem, igy nem tudom. talán 2008ban 5 hónapot fizettem be, 2009be meg 7-et, jött a felszolitás, hogy elmaradásom van. fellebbeztem megint (kifejeltettem mondani, hogy behívásom után is fellebeztem, bár lószart nem ért -elnézést-).

szóval a fellebzésre, jött egy papir, hogy töltsek ki egy adatlapot. milyen műszaki / elektronikai cikkek vannak itthon 50000ft felett stb. a lap végén volt, hogyha nem töltöm ki is van esélyem, hogy a fellebezést elfogadják és az elfogadása után lévő dátumtól kell majd fizetnem. viszont nem fogadták el.

majd jött még 1, hogy nem töltöttem ki az adatlapot és fellebezhetek megint. megtettem, amit megint nem fogadtak el (persze a fellebezés 2000-3000ft volt).

továbbá sajnos édesanyám autója az én nevemen van, mint tulajdonos (idővel én örökölném / kapnám meg az autót).

viszont jött egy újjabb levél, amiben már a behajtásról irnak, és sajnos szerintem tudják is, hogy a tulajdonomba van az autó (más nincs a nevemen).

mit tegyek? sajnos fizetni visszamenőleg nem tudok, ha még elfogadnák a fellebezést, innentől problánám fizetni.. de így.. lehetetlen...

meg akartam ezzel keresni azt az adőellenőrt aki behivott és aláiratta velem a papirt, amit végülis még magam se tudom mit irtam már alá. (a neve szalai lajos, de semmi infó nincs már róla)

valami segitség? tipp? esetleg jótanács?

üdv:csaba

ui: elnézést a helyesírási hibákért, és a kisbetüért.
LazaFred Creative Commons License 2009.11.04 0 0 96
Én 2006 ota vagyok munkanélküli de még sosem fizettem tb-t és érvényes a taj kártyám most evileg visszamenöleg ki kéne fizetnem?
fx-navigator Creative Commons License 2009.11.03 0 0 95
Köszönöm!!
Előzmény: venoruti (94)
venoruti Creative Commons License 2009.11.03 0 0 94
A 09T1011 nyomtatványon jelentheted be az egészségügyi szolgáltatási járulékra (nem TB!!!!) vonatkozó kötelezettségedet.
Előzmény: fx-navigator (93)
fx-navigator Creative Commons License 2009.11.02 0 0 93
Szeretném magam után fizetni a TB-t. Ezt régen a 08T1011 adatlapon lehetett bejelenteni. Ez még mindig így van, vagy már változtak a dolgok?
T Reka Creative Commons License 2009.09.03 0 0 92
Sziasztok!

3 év után újra lesz bejelentett munkahelyem. Kíváncsi vagyok, hogy hány havi fizum fog rámenni, hogy visszamenőleg kipengessem a tb-t és a kamatait. Bár remélem, hogy az a rengeteg ember akinek a különböző hozzászólásait olvastam, mind tévednek a visszamenőleg fizetésben, bár kétlem. Eddig azért nem volt TB-m, mert nem volt munkám és így nem tudtam fizetni, most lehet, hogy azért nem lesz TB-m, mert inkább nem vállalom el a munkát, nehogy több 100 ezres csekket küldjön az APEH. A 4 órás munkában nem keresnék annyit, hogy ki tudjam fizetni. Ördögi kör.
grrrgrrr Creative Commons License 2008.09.30 0 0 91
Na nem azért, de nekem meg már jó sok éve nincs bejelentett munkahelyem. Igazából vagy 5 éve. Sajnos olyan ország ez, ahol nemrégiben eléggé nagyon jelentős állami támogatással készülő munkában dolgoztattak embereket illegálisan, és akartak engem is. Hát még a kisebb munkák és cégek...
Persze én nem szeretnék feketén dolgozni, így nem maradok ilyen helyen. NEMet mondok az illegálisra, mert szeretnék FAIR PLAY élni... Volt pár éve olyan hely, ahol sem lejelenteni nem akartak, se számla nem kellett, se semmi. Hát így nehéz melót találni, hogy őszinte legyek...
Ezek miatt aztán nem igazán dolgozok. "Nem éri meg..."
Mivel nem lehet legálisan elhelyezkedni Magyarországon, ezért nemhogy pénzem nincs, de még ki kéne saját zsebből fizetnem az eü járulékot, a nemlétező pénzemből. Ez aztán okos!
De azért mondom tovább.
Szóval ha nincs pénzem, akkor nincs mit ennem, nincs barátnőm, elhagy a feleségem, elhagynak a barátok, netán meghal az összes rokonom. Lényeg, egy idő múlva az utcán kötök ki. Ekkor rájövök, hogy korunk legokosabbika a magyar helyzetet úgy próbálta orvosolni nem is oly régen, hogy akinek nem tetszik, "el lehet menni...".
Jó, hát akkor elmegyek, mert ha máshol lehet élni itt meg nem, akkor nyilván ez remek megoldás. Csak hát, nincs miből.
Akkor maradok.
Ténfergek az utcán, keresek némi kidobott sültkrumplit. Nincs, csak penészes kenyér. Ettől teljesen szétmegy a szervezetem, a lábam begombásodik, az arcom foszlik le a koponyámról. Mivel nem fizettem járulékot, nem megyek doktorhoz. Kicsit rásegítek maximum, hogy hamarabb vége legyen...
Aztán, nincs vége. Ez meg azért jó, mert egyszercsak megtalálnak - mindegy hogyan -, és közlik, hogy immáron 4 éve nem fizetek járulékot.

És itt szeretném megkérdezni, hogy valaki van-e hasonló helyzetben, illetve tud-e választ adni arra a kérdésre, miszerint milyen megtorlásra számíthat a magamfajta nyomorult paraszt. Mert fizetni ugye nem tudok és nem is fogok már tudni. Ha bezárnak attól sem lesz pénzem, max. ők költenek a "szállásomra" a kajára a fűtésre ésatöbbire. Közmunkára megint csak hiába ítélnek, mert csuma gomba a lábam meg foszlik az arcom, két lépést is alig tudok menni.
Ilyenkor Furkó Ferkó személyesen követeli az "ország" jussát, feltépi a mellkasomat és kiszakítja a szívemet majd pedig eladja még használható testrészeimet, vagy netán meggyógyítanak - hiszen nemcsak kötelező fizetni a járulékot de kötelező rendbejönni is ha az állam úgy akarja -, aztán persze még rámverik a műtéti összeget is?

Valaki korábban említette egy mondatban, hogy vajon mennyire alkotmányos megadóztatni egy jövedelemmel nem rendelkező állampolgárt vagy épp mennyire nem. Erről tud valaki bővebben???
Esetleg ha hirtelen kitöltenék egy 103-as vagy hányas papírt és angliai lakcímem lenne?
Valamit jó lenne kitalálni, de nem azért mert mint alap magyar ki akarok bújni a kötelezettségeim alól. Azok nem az "alap magyarok..." :S Azért kéne valamit kitalálni, mert gusztustalan ami itt folyik a Magyar SZOCIALISTA Párt SZOCIÁLIS hálójában...

Hát bocs ha hosszú vagy idegesítő, esetleg kicsit off voltam.
e_dora Creative Commons License 2008.07.29 0 0 90
az origon ezt olvastam egy cikkben pl.
"a külföldön tanuló diákok a tanulmányaik idejére nem kötelesek Magyarországon az áprilistól bevezetett 9 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulékot megfizetni, a külföldi tartózkodás tényéről azonban az illetékes hatóságokat tájékoztatni kell. (Annak a belföldi személynek ugyanis, aki semmilyen jogviszonnyal nem rendelkezik, a 9 százalékos járulékkötelezettsége törvényi előírás folytán fennáll. A külföldre költözéssel ellenben az itthoni fizetési kötelezettség megszűnik.)"

persze, ha tényelg csak ennyi lenne, papíron már senki sem élne Mao.-n :)
e_dora Creative Commons License 2008.07.29 0 0 89
elég furának tartanám, ha egy külföldön élő állampolgárnak kötelező lenne az otthonit fizetni - függetlenül a helyitől. nem minden országban kötelező ugyanis.. (usa pl.?). ha mondjuk new yorkban élek, akkor amíg ott nem kötök szabad akaratomból, addig lenyúl a magyar tb? nane..
e_dora Creative Commons License 2008.07.29 0 0 88
és azt igazolni kell? és 2 éves vitorlásútra megy vki a föld körül? nem értem. a magyar lakcímű - lakóhelyű - áll.polgároknak kell csak fizetni.. a barátom külföldön dolgozik, neki sem kellett semmit hazafele intézni, bejelentette, hogy el van menve, és szevasz. a lakcímbejelentőn még új címet sem kérnek, csak van egy kocka, hogy külföld, hello. ezt aztán tudtommal a népességizé átküldi a többi szervnek. mert ahhoz végül is mi közük van, hogy ha én botswanaban élek, hogy velem ott mi történik? (eu-n kívülre gondoltam..)
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.29 0 0 87
Ha ott biztosítottnak számít, akkor igen.
Előzmény: e_dora (86)
e_dora Creative Commons License 2008.07.29 0 0 86
ha vki ideiglenes külföldi tartózkodást jelent be, utána megszűnik-e a fizetési kötelezettség?
Anelin Creative Commons License 2008.05.16 0 0 85

Sziasztok!

Lehet, hogy most nagyon tudatlannak fogok tűnni, de közgazdaság tanuló létemre nem vagyok teljesen tisztában a TB fizetés szabályaival. Azt tudom, hogy működik a rendszer, meg ilyesmi, inkább arra lennék kiváncsi, hogy mikortól kell fizetnem. Mert ugye amíg nem töltöttem be a 18-at, addig nem kellett, de utána hogy működik? Amíg tart a tanulói jogviszonyom és nem dolgozom, mentesülök alóla? És a középiskola meg az egyetem közötti időszakban, mikor éppen sehol sincs tanulói jogviszonyom, mi a helyzet? Hálás lennék a segítségért!

Köszi

VWPetya Creative Commons License 2008.04.11 0 0 84
Sziasztok!

Én telente Ausztriában dolgozom, be vagyok jelentve, ott van tb-m, haza jövök elmegyek 2-3 hónap munkanélkülire akkor is van tb-m, de a fennmaradó 4-5 hónapra nincsen bejelentett munkám. Hogyan lehetne ezt megoldani? Mit lehet ilyenkor csinálni? Mindenképpen szeretném magam bíztosítani, nem akarok kockáztatni, akármi történhet az emberrel.
Segítségeteket előre is köszönöm!
aned Creative Commons License 2008.03.14 0 0 83
Üdv,

ha megszünt a munkaviszonyom akkor ugye jól tudom hogy 45 napig passzív biztosított vagyok, tehát érvényes a TAJ kártyám. Tehát 45 nap letelte után kell bejelentkezni hogy fizetném a 4350Ft per hó?
Egyébként mi az a min. munka/jogviszony mely alapján békén hagyják az embert ( van érvényes TB-je )

köszönettel
atesz29 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 82
Sajnos őket nem fogják érdekelni hogy votál-e orvosnál vagy korházban visszamenőleg bármikor.
Mivel a TB-t nem csak akkor kell fizetni,ha voltál orvosnál.
Ha visszamenőleg nem volt munkaviszonyod,akkor elvileg visszamenőleg kifizettethetik veled 07.04.01-ig.:(
Ha akarják!

Olvass pár hsz-el visszább.

Előzmény: Kipik (81)
Kipik Creative Commons License 2008.02.13 0 0 81
énis ilyen helyzetbe vagyok csak én nem jelentettem sehol sem h nincsen TB-m.csekket úgyszintén nemkaptam.és énis kiváncsilennék h visszamenőleg kellene e fizetni...nemtartom ezt okos ötletnek h még visszamenőlegis kelljen fizetni mikor nemvolt korházba,sem orvosnál. márciusba beleszek jelentve és onnantól meg már úgyis lesz TB-m. januára,februárit meg remélem elfelejtették és nemkell fizetni semmit visszamenőleg.
Előzmény: bagira111 (80)
bagira111 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 80

 

 

Sziasztok / Jó napot !

 

Én is 2008.01.01-től jelentettem be saját magam fizetésre (jan 16-án) reg.munkanélküli vagyok( de bármiféle juttatás nélkül mivel nem volt munkaviszonyom). De még mindig nem küldtek csekket.

Van valaki hasonló helyzetben?

 Esetleg vmi javaslat a megoldásra? Az ügyintéző hölgynél direkt rákérdeztem hogy ő ad-e csekket, erre mondta ő hogy majd központilag kiküldik. Ma 02.13-a van és még mindig semmi. Menjek be az ügyfélszolgálatra ? Már arra gondoltam hogy inkább átutalom nekik arra a számlaszámra, de az az igazság hogy inkább maradtam volna a csekkes megoldásnál nem feltétlenül szeretném kiadni a számlaszámomat nekik,másrészt tudni szerettem volna hogy rámvernek-e büntetést.

 

Előre is nagyon köszi ha valaki tud segíteni!

 

 

Kyrandia Creative Commons License 2008.02.13 0 0 79
A megbízhatóságáról csak annyit, hogy nálunk minden 4. embernek érvényes TAJ számot jelez, de a háziorvosnál villog a piros, szóval ez alapján nem lennék nyugodt.
(Múlt héten a 3 éves lányomat vittem orvoshoz, a betegfelvételen közölték, hogy lejárt a TAJ száma...)
Előzmény: freyya (77)
Kipik Creative Commons License 2008.02.12 0 0 78
köszi az eddigi segítséget de nekem még nem volt bejelentett munahelyem de már 1éve regisztrálva vagyok a munkaügyibe. és majd most lesz munkám és nemtudom,hogy mitévő legyek.fizessem e a januári,februárt tb-t vagy ne. orvoshoz meg nem járok ugyhogy az nem baj. csak félek h utána majd elővesznek h nemfizettem be ezt a két hónapot.
freyya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 77
Mielőtt fizetnél bármit is, keress valakit, akinek van hozzáférése az ügyfélkapuhoz, és nézesd meg vele, hogy érvényes-e a tajszámod. Néhány ismerősöm/barátom tapasztalatai alapján ilyen rövid nemfizetős időszakot sokszor nem is vesz észre a rendszer, és az orvosnál is olyan szép zölden villog az a lámpa, hogy csak na.
Előzmény: Kipik (75)
atesz29 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 76
Szia!

Elvileg jan 1-től neked kötelességed a munkahelyed megszünése után 15 nappal bejelentkezni az apeh ügyfélszolgálaton és addig fizetni magad után a TB-t ameddig nem lesz ujra bejelentett munkahelyed.

Szvsz!

Előzmény: Kipik (75)
Kipik Creative Commons License 2008.02.12 0 0 75
hali,tudna nekem vlki segíteni TB ügyben?
most éppen munkanélküli vagyok és márciusba lesz bejelentett munkahelyem. január,februári TB-m nemlett fizetve mert nem kaptam semmien papírt. és most nemtudom h a januári és a februárit ki kell e fizetni munakába állás elött. vagy h h megy ez.
tudnak vlki vmi tanácsod adni esetleg aki ért is hozzá?: )
atesz29 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 74
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,5395583&_dad=portal&_schema=PORTAL
Előzmény: atesz29 (73)
atesz29 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 73
Szia!

Szerintem itt érdeklődj mi a teendő ilyenkor.
szvsz
Előzmény: framona (72)
framona Creative Commons License 2008.01.31 0 0 72
sziasztok szeretnék érdeklődni hogy hogyan lehetséges az, hogy be vagyok jelentve(bár jelenleg is gyeden vagyok) már 2004 óta van munkahelyem, mégis mikor orvosnál jártam pirosat jelzett a taj kártyámra a rendszer! ez 2007 májustól volt. ezek után felhivtam a munkahelyem ahol azt mondták minden rendben van velem és a munkaviszonyommal, de egy adatlapot küldjek be az oepnek és akkor tuti minden rendben lesz. ezt az adatlapot én már juniusban beküldtem de még novemberben sem történt semmi változás.Lehet hogy én nem voltam elég körültekintő vagy lehet a munkáltató nem fizet utánam tb.-t???? előre is köszi a válaszokat
atesz29 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 71
Sziasztok!
Nekem is van egy történetem.
Van két ismerősöm akik elmentek az apehhez bejelenteni hogy maga után akarja fizetni a tb-t(vagyis nem akarja,de muszály).Mindketten a dátumhoz,hogy mettől szeretné fizetni a tb-t 08.01.01-et írtak.Az egyik kapott 3db 4350-as csekket a másik pedig két 4350-est és egy 53055-öst.Az egyiktől nem kérdeztek semmit(ő kapta a 3db 4350 csekket,a másiktól megkérdezték hogy volt-e munkaviszonya 07.04.01-07.12.31 között(ő pedig az 53ezres csekket.)
Hozzáteszem egyiknek sem volt munkaviszonya a fent említett időszakban.
Akkor hogy is van ez?Az egyiknek kell a másiknak nem?
Vagy az egyik ügyintézőnek máshogy kell eljárnia,mint a másiknak?

Üdv Atesz
ErdeiEmber Creative Commons License 2008.01.28 0 0 70
Sziasztok!
Akik írták lentebb, hogy nem fizettek TB-t, Tőlük szeretném kérdezni, hogy végül is bementek elintézni a dolgokat? Ha igen, tényleg ki kellett fizetni visszamenőleg?
Én még nem intéztem semmit.
liliana01 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 69
www.oep.hu
Itt nézelődjél, még bejelentőlapot is találsz.
Előzmény: okata83 (68)
okata83 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 68

Sziasztok!!!

Valaki tudna nekem segiteni.eddig egyetemre jártam,de februartolnem folytatom és amig nem talalok munkat vagy nem folytatom a sulit,h tudom elintézni a Tb fizetest?Én fizetem magamnak?Ha igen mennyit és hol kell ezt elintezni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!