Nekem most van ilyen gondom. Nekem utoljára lement és már nem bírtam felhúzni. Szétszedtem, a motor szénkeféi koptak el. Tudtommal csak egyben a motort lehet beszerezni, a szénkefe részt külön nem, (bár gyárilag úgy van megoldva, hogy pick-pack külön cserélhető lenne a szénkefe a tartórésszel). Én személy szerint nem fogok motort venni (horror áron), egy kis munkával kicserélem a szénkeféket.
Próbáltam visszakeresni hozzászólások között de nem találtam, ezért érdeklődnék, hogy valakinek volt-e már bal első (sofőr oldali) ablakemelővel (motoros)?
A jelenség: általában beszállás után működik rendesen le tudom engedni elindulok, egyszer csak azt veszem észre hogy már nem tudom mozgatni ( a többi megy) megállás után pár ajtó nyitás kulcs kivétel után egyszer csak megindul és be tudom zárni.
Szét fogom majd szedni ha lesz kis időm , de érdekel ha valakinek volt ilyen melyik alkatrész felé induljak.
Van egy 1.8 16v benzines lacettim. Néha ha 2-3 fokozaban nagyon engedem leesni az alapjáratot, (1200-1500 közé) akkor egy picit berángat gázadásnál, Magasabb fordulaton (pl 2000-2500 környékén) nem tapasztaltam ilyen hibát.
- elküldhető - e DPD-vel, vagy bármi más futárcéggel?
- érdekel még egy jobb hátsó lámpa is
(ez az igazi méreg, amikor megsérül az autód, de azt sem tudod, hogy mikor történt - valószínűleg árúházi parkolóban - csak napokkal később veszed észre. Hogy szakadna egy mázsa szar a fejére a T. károkozónak!!)
Milyen belső átmérőjűek a vákuumcsövek, amik a map szenzorhoz és a többi vákuummal működő dologhoz mennek? Szeretném őket kicserélni, mert már repedezettek.
Igen közben rájöttem hogy az nem ehhez való. És írtam el fogom vinni szakértőhöz voltam is már nála régebben (akit ajánlanak a X. kerben) csak a vírus miatt nem dolgoznak és csak csütörtökön lesz nála gép ha minden összejön.
A legfontosabb kérdésem most az lenne hogy ez a fojtószelep ház javítható vagy cserélni kell.
A kábelek elvileg épek a csatik amit le tudtam húzni nem oxidáltak el. A fojtószelep házról nem tudtam lehúzni nem is tudom le e lehet.
A vákuum csövek éppek de hirtelen gázadásra erős levegő hangot hallani olyan mintha kifújna valahol de végig néztem sehol se érezni hogy szökik a levegő. Viszont ha a szívó csonk jobb oldali (szemből) vákuum csövét lehúzom (a kis sárga tartály felett van a jobb oldalon amire a hátfalról megy egy vákuum cső és az mozgat egy tengelyt a szívó csonkban) a kicsit emelkedik az alapjárat. Valószínű kevés levegőt kap.
Ez a fojtószelep javítható vagy csere mert ahogy olvastam ebben nincs alapjárati motor ami meg tudna szorulni csak elektronika bár lehet rosszul tudom. (Annak idején a Nexia-ban elég volt egy kis féktisztítót vagy csavarlazítót fújni a szívócső alá és már jó is volt de ebben nincs ilyen ha jól látom.)
A fojtószelep érzékelő cserélhető külön ha az a hibás ilyenkor? Mert láttam pár helyen lehet kapni csak nem tudom jó e hozzá az után gyártott?