Keresés

Részletes keresés

nemlaszlo Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2216
Mielőtt bementem kezelésre,éjszaka már volt olyan ,hogy szörtyögött a tüdőm. Ezeket a szteroid elmulasztotta elsőre.viszont jöttek helyette a felsorolt tünetek. Olyan mintha a szteroid fellobbantotta volna a sarcot.. Van köztetek olyan akinek mindig fáj a mellkasa????
nemlaszlo Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2215
Sziasztok :-( Lassan kezdek kikészülni.... A segitségetek szeretném kérni,hogy van -e köztetek hasonló tünetekkel rendelkező ... Nálam az egész 1hónapig tartó hőemelkedéssel kezdődött,majd hirtelen kb 5-10perc alatt kialakulo mellkasi ,iletve hátfájdalom,amii 4-5nap alatt csökkent,ès ez a fajta fàjdalom légvételre rosszabodott.Majd ez a fájdalom átment olyanba ,amelyik inkàbb mozgásra rosszabbodik.ez azóta is fáj mindennap Március óta!!!!hol egy kicsit jobban hol kevésbé!az is vàltozik hol fáj pl csak jobb oldal csak bal mellkas,hol mindkettő:-(külöböző gyulladások mindenfele,èjszakai izzadással fűszerezve,100-120-as pulzos a semmiből,majd ailyen hirtelen jött el is múlt!.bronhoszkópia történt ,ami sarcot véleményezett,de Tbc sem zárhato ki eredményel.Tbc kizárták.lassan minden más tünetem elmult,nem voltam làzas,nem fàjt annyira,a pulzusom is visszaállt.csak az idegesitő mellkasi fàjdalom maradt... Ezért szteroid kezelés indult:az első szuri szupi volt,végre 5hónap htán nem fàjt semmi.majd 3-4re ezek a tünetek jöttek:a szemembe mintha homokot szórtak volna,lumbàlis fàjdalom,nem tudtam elaludni 3napig,jobb és bal borda alatti fájdalom,székrekedés,majd hasmenés,rekedtség és gomboc érzés a torokban,erősödő mellkasi fájdalom. Valaki volt igy ??? Help :-(
HM67 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 2214

Szia 

Nekem a cordyt a tüdőgyógyászom javasolta. A cordyceps növényi szteroid és a tüdőre hat. Javasolnám hogy csak a tiensset szedd mert meg bízható viszont elég drága kb 13900 ft 100szem de 3x2 vegyél be kb 1 hónapig utána 2x2 és csak akkor hagyd abba ha a ct tökéletes mellette nekem még irt mást is icant de most olvastam egy külföldi kutatást hogy quercetin  kell szedni. Nézz utána az interneten. Én most 3x2 szedek és algát meg napi fél zacskó tiens calciumot. Ha tudsz és adnak beutalót akkor menj nézesd meg a véredben a kalcium és a d vitamin szintet. Nekem a háziorvosom azt mondta ő nem tud adni beutalót és nem tudom melyik orvos tud. Még nem kezdtem el a medrol húzom halasztom félek tőle az első is rossz volt. Sok sikert a gyógyuláshoz.

 

Előzmény: subcy (2213)
subcy Creative Commons License 2014.08.10 0 0 2213

Szia,

 

a Tiens féle Cordyceps-et megkérdezhetem melyik tüdőgyógyász javasolta Neked?

 

Mint mondtam én sem akarom elkezdeni a gyógyszeres kúrát, mivel most tüneteim sincs, inkább valami alternatív módot keresnék elsőre. Csak nem ismerem a Cordyceps-et és fenntartással kezdeném el azt is. Persze ha egy orvos mondja akkor az hitelesebb nekem is.

Előzmény: HM67 (2183)
izisz111 Creative Commons License 2014.08.09 0 0 2212

Igazuk van a dokiknak. Nem egyformán reagálunk a gyógyszerre. Van akit jobban megvisel, van akit kevésbé. Ezt nem lehet előre látni...

Ha bírod, akkor dolgozz...ha megvisel, akkor menj tp-re!

Én anno 1 évig szedtem a Medrolt. Bár elég sok mellékhatása nálam is jelentkezett, de nem mentem tp-re. (persze, én nem fulladtam).

A BS betegek 80 %nak tüdőérintettségű a baja.

Mindenképpen ki kellene vizsgáltatnod, hogy mitől fulladsz! Nem tudom, miért nem küldenek tovább...:/ Ebbe, ne nyugodjál bele!

Előzmény: HM67 (2211)
HM67 Creative Commons License 2014.08.09 0 0 2211

Sziasztok!

Már többször írtam ide és most a tanácsotokat kérném. Én szedtem és szedem a cordycepset és más étrend kiegészítöket a betegségem elejétől emellett bár nagyon nem akartam, de az orvos meg győzött és a családom ismerőseim a szteroidot. A doki azt mondta hogy amiatt hogy van 1 nagy a tüdőkapuban azért kell szednem. Igazából nehezen bírtam állandóan fáradt voltam szédültem és feldagadtam tőle alig bírtam dolgozni semmi erőm nem volt. Még jó hogy a kollégáim tolerálták a főnököm meg megértette hogy nem tudom hozni a régi szintemet/ persze ezt nem lehet a végsőkig csinálni/. Néha elmentem tp 2-3 napot. Három hónap után magamtól de fokozatosan abba hagytam a gyógyszert az orvos tudta és beleegyezése nélkül. A májusi ct jelentős javulást mutatót már csak 1 nagy volt és pár db pici. Megegyeztünk a dokival a jelentős gyógyszer csökkentésbe majd elhagyásba. Továbbra sem mondtam hogy nem szedem de a családom tudta én meg egyre jobban éreztem magam. Ja, gyógyszernek volt egy kellemes mellék hatása nekem évek óta nagyon fáj a csípőm és a bal lábam és egyre jobban már szinte elviselhetetlen napi 11 órát megyek állok pakolok na ez a fájdalom elmúlt és vissza is jött mi est abba hagytam. Három hónapig nem szedtem a gyógyszert és csináltam 1 három hetes méregtelenítő kúrát addig és sajnos az utána levő 3 hétben sem nem szedtem a cordyt. A mostani ct jelentős romlást mutatott vissza jött az összes, sőt még a tüdőmben is van beszűrődés. A doki szerint megint medrol csak most kisebb /16mg 21 helyett/ adagban mivel a múltkor is nehezen viseltem megint szedem az étrend kiegészítőket de a medrolt még nem mertem. Azt mondta ha nem bírom korházba kell mennem immunprogressziv szert írnak fel. Kérdeztem őt is a háziorvost is mennyire vagyok beteg elmenjek e tp az a jó ha otthon pihenek vagy nyugodtan dolgozzak tovább nem ártok magamnak de csak a vállukat vonogatják. Ez egy olyan betegség ami állandó orvosi felügyeletet igényel de nem egy nátha ami ágynak dönt és gyorsan gyógyul de nem rák hogy gyógyíthatatlan ez egy állapot ha akarok menjek tp-re persze van akinek évekig tart a gyógyulás. Na most mit csináljak  ebben kérek tanácsot. Ki az akinek már a tüdejében is van szedi e a gyógyszert ki dolgozik és van aki tp volt? hozzá teszem most már egyre nehezebben kapok levegőt de a doki szerint nem ettől /a szívem szuper voltam kardiológusnál/ akkor mitől. akinek van ötlete írjon. Gondolkoztam elmenjek e egy immunológushoz van e értelme. P-800 a paleo táplálkozás egyébként  nagyon jó de nagyon drága. Györgyi 89 neked mekkorák voltak és hol a csomók. Egyébként nekem akkor is és most is a vér eredményeim jók a májfunkcióm szerintem magas 3x a határ értéknek de a körzeti doki szerint ez még nem magas most nem nézték a vérsüllyedést de a múltkor éppen hogy csak magas volt. Most eljöttem pár nap tp-re mert alig kaptam levegőt bent sok a por és ez a párás idő és állandóan fáradt vagyok hogy ez ettől van e nem tudom. Jobbulást és ha válaszoltok megköszönöm

Györgyi89 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 2210

Sziasztok új és régi sorstársak!

Csak annyit szeretnék mondani, hogy 100%-an gyógyultnak minősítettek 1 év után!!! Ha visszaolvassátok leírásaimat, kiderül, hogy gyógyultam meg. Továbbra is tiszta szívből javaslom: SZTEROIDOT NE!!!!!!! szedjetek. A gyógyuláshoz nem szükséges. Ahhoz csak kitartás kell, és  egy kis életmódváltás és a természet ereje. Mindenkinek sok sikert kívánok.

izisz111 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2209

Én egyszer megkérdeztem egy orvos ismerősömet, hogy többeket kezeltek spray-vel is. Miért nem így történik ennek a kórnak a kezelése. Azt felelte, hogy a felszívódás miatt. A spray lokális kezelést jelent. Száj-hörgő-léghólyagok a végállomás. A csomócskák pedig, a tüdő kötőszöveteiben vannak, ahová legjobban a véráram útján jut el a legtöbb hatóanyag. Tabletta vagy injekció formájában. 

subcy Creative Commons License 2014.08.06 0 0 2208

Sziasztok!

 

Sajnos csatlakozom a "táborhoz": 37 évesen, nem dohányzóként, derült égből kaptam eme csodálatos betegséget.

Tünet: lábam elkezdett fájni, majd bedagadni, lilulni, lassan már alig tudtam menni. Egy kórházban hazaküldtek antibiotikummal, de mivel állapotom csak rosszabb lett, naponta belázasodtam keményen, köhögtem, ezért váltottam másik kórházat, ahol azonnal befektettek, CRP-m 200 volt ekkor már. 

 

Röntgen kimutatta a tödőm és szívem környékén a megnagyobbodott nyirokcsomókat. 1 hét kórházban bentfekvés és 2 hét szteroid kezelés után (48mg-ról kezdve és lecsökkentve 4mg-ra a végén) elmúlt a bajom, jelenleg is tünetmentesnek érzem magam.

Ellenben elküldtek Törökbálintra kivizsgálásra és ott ismét röntgen, ami azt mutatja nem tűnt el, igaz nem is lett rosszabb a helyzet, de kell hörgőtükrözés, ami egy hét múlva lesz és akkor dönti el a doki elkezdjük-e a gyógyszeres kezelést vagy hagyjuk hátha fél év múlva magától elmúlik, ugyanis azt mondta hogy bár nem tudják mitől alakul ki a betegség, de azt igen hogy 50-55%-ban magától gyógyul.

 

Megírom majd a tapasztalatokat, de volna pár kérdésem:

 

- Törökbálinton a dr.Borbély Tibort ki mennyire ismeri? Engem elvileg dr. Márk Zsuzsához küldtek, de Ő szabadságát tölti és doktor úr vett át

- Olvastam szteroidos spray-ről is. Erről  a gyógyszer helyett mik a vélemények? Hatásos? Milyen néven kell keresni ezt?

 

Köszönöm

 

P-800 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 2207

Felteszem tétre-befutóra, hogy itt rajtam kívül senki nem próbálta még az előzőekben általam kérdésként feltett paleolit étrendet. Nálam bejönni látszik, ha már tapasztalat megosztás a topicleírás főcíme. Nem kellene itt sokaknak megpróbálnia szintén, nem pedig nyavalyogni, hogy a sok gluténba, lektinbe, szaponinba, laktózba, fruktózba, kazeinbe, stb.-be belerogyik az immunrendszer nálunk ÍGY, másoknál meg egyéb autoimmun reakciók szintjén

60vicus Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2206

Kedves mincoka  !

 

 

Ezek szerint Te is azt éled át, amit én, és keressük a megoldást.

A lenmag tea elkészítéséről én ezt találtam:

 

két evőkanálnyi összezúzott lenmagot áztassunk egy bögre vízbe, ahol egy félóra alatt megduzzad. Leszűrve, melegítve kortyoljuk el. Egészben is fogyasztható, ilyenkor arra kell vigyázni, hogy bőséges - legalább tízszeres mennyiségű - folyadékkal

 

Az email még nem érkezett meg.

Előzmény: mincoka (2205)
mincoka Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2205

Kedves 60Vicus!

 

én is köhögök éjjel-nappal, borzasztó már elviselni is saját magamnak is, nemcsak másnak, pld. amikor utazom és sokszor be nem áll a szám. Sajnos, nem tehetek róla, ez van.

Annyi mindent kipróbáltam már, de nem csillapodik. Allergiás asztmás is vagyok, meglehet emiatt is van a sok köhögés, de van Reflux is olyan  '93-94 óta. A savtúltengés miatt is köhöghetek, no meg a tüdőfibrózis miatt is. A gyógyszertárban kapható köptetők sem segítenek.

Ittam már nagyon sokféle teát is, gyógynövényes kapszulákat szedtem, akupunktúra, gyógynövényes cérnabeültetéses akupunktúra, kütyefüle, minden ....

Köhögök, ha eszek, ha nem eszek akkor is. Ha eszem valamit, akkor több a felköhögni való is. Ki érti ezt? mert én már nem.

Ittam a Szerzetesek Körte-jét is, a lenmag teáját még nem, azt nem is tudom hogyan kell elkészíteni.

Írtam neked e-mailt, remélem megkaptad.

 

Volt-e már valaki közületek többhetes igazi légzésrehabilitáción? valamelyik tüdőkórházban? ha igen, ossza meg legyen szíves velem az ott szerzett tapasztalatát. Köszönöm!

Előzmény: 60vicus (2196)
60vicus Creative Commons License 2014.07.22 0 0 2204

Show57!

 

 

Köszönöm, a jókívánságot is.

Megpróbálom.

 

 

Előzmény: schow 57 (2203)
schow 57 Creative Commons License 2014.07.22 0 0 2203

Szia!

 

Nézz be ide hátha tudnak segíteni. http://www.hoxa.hu/?p1=forum_hozzaszolt&p3=139835&p4=1&p5=37

 

Jobbulást kívánok.

Előzmény: 60vicus (2194)
60vicus Creative Commons License 2014.07.22 0 0 2202

szia !

 

Sajnálom, hogy romlottak az eredmények, örültem volna, ha nem.

Mindig azt a fájdalmat a legnehezebb feldolgozni, amit a szeretted okoz, de nem lehetetlen.

Nekem allergia vizsgálat volt már, de az alapján semmire sem vagyok allergiás.

A doktornő a CT alapján állapította meg a szarkoidozist, valamint a hörgőtükrözés alapján. Kizárásos alapon.

Előzmény: HM67 (2200)
mincoka Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2201

60vicus!

 

írj nekem e-mailt, mert én neked nem tudok...

Előzmény: 60vicus (2196)
HM67 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2200

szia 

ma lett meg az eredmény sajnos romlott ezek szerint nem sikerült feldolgozni a családi problémámat mert végül is mindig ez áll a háttérbe szülő vagy gyerekkel való feloldhatatlan érzelmi konfliktus. Én 3 hónapig szedtem a szteroidot a tiens cordycepset. A köhögés hátterében persze kell szervi ok is de a teák tüdő tisztítok  és menj el allergia vizsgálatra mert lehet hogy allergiás vagy valamire neked csináltak mediastinoscopia nekem egyértelműen az állapította meg mert lehetet volna rosszindulatú is

Előzmény: 60vicus (2199)
60vicus Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2199

Mikor lesz  CT eredményed  ?

Előzmény: HM67 (2197)
60vicus Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2198

Szia !

 

Ez a doki már a 4., de egyik sem jutott semmire.

Vagy meggyógyítod magad.......

A teákat nem ismertem, de kipróbálom.

Szerinted a köhögésnek is lehet lelki oka ? Nyílván igen, de azért szervi baj is kell  legyen

Előzmény: HM67 (2197)
HM67 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2197

Szia 

én is köhögtem kicsit de azt mondta a tüdő doki nem a sarcoidósistól van szedjed a cordyt én is szedtem és igyál lenmag teát vagy szerzetesek körtéjét  nem rossz ízű és szépen tisztítja a tüdőt és keress másik orvost én ma megyek ct-re nálam szerencsére gyorsan gyógyult és viszonylag rövid ideig és nem túl nagy dózisban szedtem a szteroidot de tudtam a betegségem lelki okát és igyekeztem feldolgozni  majd ma eldől mennyire  sikerült nem egyszerű  habár már az előző ct is nagyfokú javulást mutatót csak ez az állandó fulladás ne lenne de szerintem az már a túl súlynak köszönhető.

Előzmény: 60vicus (2196)
60vicus Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2196

Hörgőtükrözés volt mintavétellel, laborvizsgálatok autoimmun betegségekre is.

Kizárták a vírust, gombát baktériumot, TBC-t.

CT vizsgálat  foltokat mutatott a tüdő mindkét oldalán, mely az előző CT-hez viszonyítva nem sokat változott.

Ezután született a diagnózis, hogy ez egy jelenleg nem aktív szarkoidozis, melynek hegesedéses nyomai vannak.

Teendő nincs, mondta a doktornő.

 

Nekem mindig is az volt a fő bajom, hogy állandóan köhögök.

Erre azt mondta, hogy ez a szarkoidózistól van, vegyek a gyógyszertárban valamilyen gyógyszert, ő nem tud segíteni.

Az állapotom egyre rosszabb, most már éjjel nappal köhögök és senki sem tudja miért.

Előzmény: Dien81 (2195)
Dien81 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2195

Nekem nem volt semmi ilyesmi. Csak azt vettem észre, hogy alig bírok feljönni a harmadikra, úgy ziháltam, mint egy 70 éves. Egy kis minimális köhécselés volt. De semmi váladék. 

Mint jelent, hogy sarcoidosis-t állapítottak meg? Mintavétel történt? 

Előzmény: 60vicus (2194)
60vicus Creative Commons License 2014.07.20 0 0 2194

Sziasztok !

 

Nálam is szarkóidózist állapítottak meg a Korányiban.

Végig olvastam a fórúmot, sok érdekes volt benne, de ami nekem a legkellemetlenebb azt senki nem írta.

Lehet, hogy ez nem is szarkóidozis ?

 

Nekem nagyon nagy mennyiségű váladék termelődik, különösen reggelre.

Iszonyatosak a reggeleim, fél órás fuldokló köhögéssel kezdek.

Tudtok erre valami megoldást, volt már másnak is ilyen ? Gyógyítható ?

A Cordyceps gomba szedését két hete kezdtem, majd várom a hatását 1-2 hónap múlva.

Tudtok nekem valamit tanácsolni ?

P-800 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 2193

Tiszteletem! Feltűnően kevés és elmismásolt szó esik a hozzászólásokat visszaolvasva a paleolit táplálkozásról. Érdeklődöm van-e valakinek erről érdemi tapasztalata eme gyakorlatilag autoimmun jellegű "betegség"-gel kapcsolatban?

Györgyi89 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 2192
Előzmény: cargó fun (2182)
Györgyi89 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 2191

Szia Csaba!

Nem ln nem erről írtam.

A régi kiszerelés zöld, az új pedig barnás. Továbbra is cca 13.000,- ba kerül 

Sikeres gyógyulást

 

 

 

Előzmény: cargó fun (2182)
romesz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 2190

Nem emlekszem a dozisra.

De abban az idoszakban nagyon ki volt a gyomrom.

Az igaz attol hogy napi 3 alkalommal kellett minden fele gyogyszert beszednem, minden alkalommal 27 tablettabol allt. 

Valahol meg vannak a korhazi zaro jelenteseim, de nem szeretem elovenni oket, csak ha szugseg van rajuk. 

 

Előzmény: Dien81 (2189)
Dien81 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 2189

Jó-jó, tök ügyi vagy! De nyilván nem mindegy az sem, hogy milyen dózisban szedi az ember. 

Előzmény: romesz (2188)
romesz Creative Commons License 2014.06.22 0 0 2188

Evtizedekkel ez elott en 5+ evig szedtem Prednisolone-t. 

Nem hiztam egyaltalan , az igaz viszont nagyon sokat gyalogoltam. 

Előzmény: Dien81 (2187)
Dien81 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 2187

4-5 kiló felszaladt, de az zavar kevésbé. De ez, hogy eltűnt a nyakam, olyan a fejem mint egy lufi... ez szörnyű. 

2 éve szeded és még mindig szedned kell? Hogy lehet? Hány mg-mal szeded? Kis adagban is látszik az arcodon? 

Előzmény: cargó fun (2186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!