Keresés

Részletes keresés

karacsonyi-kurtos Creative Commons License 2012.10.20 0 0 3013

Sziasztok Kurtososok

 

Ismet itt a december es nekunk ismet van 3 karacsonyi vasar (kulfoldon) ahova partnereket keresunk.

Ha csak gepeid vannak az sajnos nem eleg.

Mi tarsakat keresunk nem gepet szeretnenk berelni, tehat ha sutod meg dagasztod van az nem eleg. Az van nekunk is... :)

Kerjuk irjatok a kurtos.kalacs.xmass@gmail.com  cimre

 

kiscsiko35 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 3012

Helló torvayf,

meg tudnád nekem írni e-mailben, hogy kiket ismersz No-ban, akik gépet árulnak? Én egy céget ismerek, de ha több is van, lehet válogatni. Köszi

kszivek@gmail.com

Előzmény: torvayf (3010)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.17 0 0 3011

akkor már érted nekem mi volt a bajom,a chimneycake-el. (ami amugy akkor teljesen ez én dizájnom volt) amikor a német vásárlóval lebeszéltem, és azután kiderült, hogy nem is valós egy papír, és akkor ez volt a kisebbik baj.:-(

azóta van aki pontosabban szállít, és kiszolgál mindenkit megfelelően.

én meg kitolattam ebből az üzletből, pedig azt hiszem elég igéretes vonal, ha jól csinálják.

főleg a kürtöskalács, ha sikerül valakinek belenyulni egy karácsonyi vásárba ausztriában vagy németbe.

tuti siker.

sajnos az eddigi ügyfelek többsége is azt a visszajelzést adták, hogy az íreknél ha választhatnak a fisch and chips, és a kürtöskalács közt, akkor elöbbit választják:-(

de hát izlések és pofonok.

az eddigi jelzések alapján különben mindenki azt mondja hogy a recept nagyon fontos, a porból készültek annyira nem sikeresek..

ami még visszatérő elem, hogy ha van fix hely, akkor is inkább mobilházat visznek, mert abból lehet helyváltoztatás is! ( hatóság szeszélyének, önkormányzatoknak nincs kitéve a boltod)

szóval ez az ami megy most. ja és a mult héten itt pesten a borok hete volt, ott hallottam, hogy sok östermelő keres bor árusítására mobilházat, amivel szintén menne németországba! És ugye akik most átvették ezt az irányvonalat, megfelelő rendelés esetén megcsinálják a teljes arculatot!

hát én meg beragatam egy buta döntésem miatt:-(((( és láthatóan már lassan vége lesz, csak sok a listán szereplő aki szintén a jussára vár:-(

 

 

Előzmény: torvayf (3010)
torvayf Creative Commons License 2012.10.17 0 0 3010

Helló,

 

pont ezek miatt döntöttem úgy,meg a látottak alapján,hogy nem magyaroroszágon veszek sütöt,hanem németországban.

Elég nagy felelötlenség lenne,másrészt,én is utánakérdeztem,

a használót is megbüntetik,föleg,ha dolgozói is vannak, veszélyezteti az ember a dolgozóját,nem elöírás szerü berendezés használatával,ami, már nem szabálysértésnek számít,hanem büncselekménynek.

Mondhatom,megrémültem,amikor ezeket hallottam.

Azt mondták,hogy a gázos gépekhez kellenek pl nekünk német papirok,ha ezt mondják a hivatalok,akkor ez így is van....

Feri

 

Előzmény: edemér (3009)
edemér Creative Commons License 2012.10.16 0 0 3009

Bocs, hogy beleírok az előbbiekbe: a termékinfónál a CE (Conformité Européenne = európai megfelelőség) manapság egyre fontosabb. Ennélkül nem lehet eladni elektromos konyhai berendezést.

A CE manapság a munkavédelmisek és fogyasztóvédők kedvenc témája...

Van gyártó, aki nem is tudja mi az a CE, van gyártó aki a termékére tesz egy ilyen matricát - már látta más gépeken és tök jól nézki (ez a fajta magatartás egy év szabadság vesztéssel súlytható vétség), de olyan is akad aki un. gyártói nyilatkozatot ad a gép mellé. Ez már egyáltalán nem jó. Ezt már nem fogadja el a szakhatóság.

A lényeg: ha nincs megfelelőségi okmány akkor az mind a felhasználónak, mind a gyártónak nem annyira jó (természetesen a nagyobb büntetési tétel a fogyasztóvédelem kontra gyártó oldalon jön létre).

 

És teljesen egyetértek JJDragon-al minden pontban.

Előzmény: Törölt nick (3008)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.16 0 0 3008

csak egyszerü dolgokat kell követni minden vásárlásnál:

céginfó,

termékinfó.

raktárkészlet,

használt piac,

és korábbi vásárlók tapasztalata.

Előzmény: torvayf (3007)
torvayf Creative Commons License 2012.10.13 0 0 3007

Hello,

 

elmonadnád kicsit bövebben,mert mi is keresünk új sütöt,nehogy belefussak valamibe,

 

kérem írjatok,mielöbb,mert jön a karácsonyi vásár.

 

Feri

Előzmény: Törölt nick (2998)
robert-kalács Creative Commons License 2012.10.12 0 0 3006

 

Sziasztok.

 

Szeretnék vásárolni egy normális dagasztógépet.

 

robert-kalacs@freemail.hu emailcímre vagy a 06 20 9788095 telszámra küldjetek az ajánlatot...persze ha kérhetem :)

 

Üdv mindenkinek és jó munkát!

robert-kalács Creative Commons License 2012.10.12 0 0 3005

 

GambinoKN

 

...kérem küldjön néhány fotót a 4.es sütőröl...és árelképzelést is...Köszönettel,Belteki Róbert.

 

robert-kalacs@freemail.hu

Előzmény: GambinoKN (3004)
GambinoKN Creative Commons License 2012.10.12 0 0 3004

Eladó használt,de kiváló állapotú 4-es,elektromos kürtőskalács sütő.14 fával,ha kell betnítással.

Kb. 35-40 kalács/óra. Tel.: +421908 837 430. Képet nem tudom ide feltölteni,de kérésre küldök.

vasi11 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 3003

www.marosikurtoskalacs.gportal.hu

Előzmény: Wándorr (3001)
pampalany Creative Commons License 2012.10.06 0 0 3002

Kedves pdiana!

Köszönjük a beszámolódat, én nagyon érdekesnek találtam! 4 éve élek észak-Olaszországban, és tudom igazolni, hogy az olasz emberek tényleg ilyenek! Rendkívül nehezen nyitnak az új dolgok felé (pedig az ország telis-tele van bevándorlókkal), de ha egyszer megismernek, kipróbálják az újat, befogadnak. Nekem mondjuk más a helyzetem, az én párom olasz. Így eleve könnyebb a dolgom, ha ő, mint helyi, el tudja magyarázni a helyieknek, hogy mi is az a kürtőskalács. Mivel kereskedelemben dolgozunk turistákkal, ezért némi fogalmunk van az itteni lehetőségekről, ezért gondoltuk belevágni, nomeg azért, mert nem ez lenne a fő árucikkünk. És valójában nem is a helyiekre építenénk a boltot, hanem a rengeteg turistára. Vásárokban valóban nehezebb lehet árulni, és a nyelvtudás valóban létfontosságú! Köszönöm mégegyszer, hogy leírtad a tapasztalataidat, várom a további információkat kíváncsian! Sok sikert, és kitartást a továbbiakra!

pampalany

Előzmény: pdiana (2999)
Wándorr Creative Commons License 2012.10.04 0 0 3001

Sziasztok!

 

Olvasgattam a fórumot és nagyon tettszett ahogy a vállalkozók és kisemberek ilyen lelkesen segítenek egymásnak különböző receptekkel és tanácsokkal valamint információkkal.

Ezért én is szeretnék megosztani veletek némi információt valamint segítséget is szeretnék kérni...

 

Nemrégiben Észak Írországban csináltunk egy kürtöskalácsost. Kis városban müködtünk nagyon kevés tapasztalattal és még kevesebb tőkével.Saját fix helyet nem nagyon tudtunk bérelni anyagi okok miatt így egy kis pavilon alatt húztuk meg magunkat amit minden nap felállítottunk a szétszedhető asztalokkal együtt meg minden.Ezzel még nem is volt probléma mert kicsit elöbb kellett kelni de végülis ha az ember pénzt akar keresni tegyen meg mindent.A kalács sütést otthon gyakoroltuk hajnalban. 
A kalács sütés nagyon vicces és érdekes volt :) Volt amit a fáról úgy kellett szabályosan levésni úgy ráégett és volt ami meg egyszerűen nem akart elválni a fától, volt olyan ami sütés közben gyakorlatilag lefolyt a fáról, szóval végig jártuk az összes létező fajtáját annak hogy NE csináljon az ember kalácsot.Végül megtaláltuk az ideális előállítás.

Egy kis bevásárló hely parkolójában kaptunk helyet.Mivel nem nagyon tudták mi az a kürtöskalács ( " chimney cakes " ) így első körben azért futottunk jó pár kört mire valahol fel tudtuk állítani a kis paravánunkat. A kalács gyártása megkezdődött és sültek a finom kalácsok. Igen ám de az emberek nem jöttek pedig a hely hibátlan volt és az illatok is terjengtek. Csináltunk kostolót hagy tudják meg mi a " Magyarok Istene ".Volt aki odajött megkostólta aztán vigyorgott és tovább ment.Volt olyan ( főleg az idősebbek ) akik meglátták hogy valami " idegen " dolog ráadásul külföldi és fejét rázva morcosan ment tovább.A gyerekek persze húzták oda az anyjukat apjukat hogy jaj mi ez és így első nap azért sikerült eladnunk jópárat. Voltunk vásárokban is ahol gyakorlatilag az asztalra kirakott telefonomat mindenki elöbb meg akarta venni mint a kalácsot. Körbe jártam a vásárt és megláttam hogy egy pár ezt a mini fánkot árulta bíztos többen tudjátok ezt amit az a sorozat gyártó gép csinál másodpercenként. Ott tömeges sorokban álltak az emberek és ugyan azért az árért amennyiért mi adtuk a kalácsot ők adtak 4-5 darab kis fánkot némi porcukorral.A lényeg hogy a vasárokban nem aradtunk túl nagy sikert. Nem szeretném sokáig húzni a lényeg csak annyi lett volna hogy eleinte nagyon nehezen fogadták ezt a Magyar csodát de minden csak hozzáállás kérdése. Sajnos aztán az üzlet tönkre ment rajtunk kívül álló okok miatt és így haza kényszerültem. 

Viszont most egy nagyon jó barátommal szeretnénk Németországban elkezdeni sütni és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Milyen papírok kötelezőek Németországban?Próbáltam utána nézni de interneten nem találtam semmi használhatot.

Egy büféskocsiban szeretnénk sütni ami egy forgalmas Üzletláncnál lenne elhelyezve.

Az engedélyek itthon beszerezhetőek e vagy feltétlen kinn kell e elintézni?Gondolok itt az Unió nyújtotta egyszerübb ügyintézésre...

 

A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek...

 

Üdv Petya 

robert-kalács Creative Commons License 2012.10.04 0 0 3000

Sziasztok!

 

Szeretnék bérelni kürtőskalácssütésre alkalmas faházikót.

 

...egy faházat ami esztétikus

...egy tulipánost, és vontathatót! Rendszám nem szükséges! Fix helyen lessz kihelyezve! Teljesen felszerelt esetleg gázüzemű sütővel?! ...ez maga lenne a habos kürtőskalács :)

 

Szóval, Budapesten kerül kihelyezésre....mindkettő!

 

Nem viccelek, csak komoly szándékú érdeklődéseket szeretnék, rendben!?

 

 

Telsz: +36 20 9788095

email: robert-kalacs@freemail.hu

pdiana Creative Commons License 2012.10.04 0 0 2999

Írtam egy kis szösszenetet az Olaszországba készülő, kürtőskalács készítő érdeklődők számára:

http://bypearlpixie.blogspot.it/search/label/~~%20K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs

Remélem, nem bántódik meg rajta senki, nem az elrettentés, hanem a korrekt tájékoztatás volt a célom a saját tapasztalataink által... 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2998

hát igenb. így ért véget..:-(((((((((((((((

sajno9s sokan vagyunk, bár a többség már csak futhat utána..

Előzmény: kiscsiko35 (2995)
soosnemarika Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2997

Sziasztok . Karácsonyi vásárt keresek  bécs vagy környéke  kürtős kaláccsal . 

kiscsiko35 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2996

Sziasztok!

Németországban szeretnék kürtőskalács sütéssel foglalkozni. 8-as vagy 10-es sütőt vennék, szívesen vennék árajánlatokat, mert október végén hazautazom Mo-ra, akkor meg is nézném a sütőt. Még nem tudom, hogy elektromosat, vagy gázosat, mindkettő érdekel. Ha van CE jelzés rajta, annál jobb, mert az itt szeretik. :) Köszönöm.

 

kszivek@gmail.com

kiscsiko35 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2995

De hát nemrég még Te magad reklámoztad a Metáltechniket...

Előzmény: Törölt nick (2983)
pampalany Creative Commons License 2012.09.25 0 0 2994

sziasztok!

Mi is Olaszorszagban szeretnenk arusitani, pontosabban Venetoban, fix helyen. Meg semminek nem neztunk utana, de gondolom onkormanyzatnal, vagy USL irodakban kerdeznenk. Mindenkeppen kell cukrasz vegzettseg?

Előzmény: szica64 (2992)
eladó kalács Creative Commons License 2012.09.20 0 0 2993

Szép napot!

 

Minőségi Kürtőskalácssütő gépek értékesítése!!!

üdv:

Szűcs Krisztián

+36 30 911 28 44

www.kurtoskalacsoeti.5mp.eu

 

szica64 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 2992

Sziasztok!

Mi is kalácsot szeretnénk sütni Emilia-Romagna területén, keressük a jogszabályokat, információkat. Amit tudok az az, hogy kell cukrász végzettség, de azt már nem, hogy itthonit elfogadnak-e, vagy mindenképpen ott kell vizsgázni.

A szabadban lévő árusítás nagyon macerásnak tűnik, helyi engedély kell, ami korlátozott.

 

Ha valaki konkrét információval tudna kiegészíteni, én is megköszönném.

Előzmény: Milano73 (2991)
Milano73 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 2991

Sziasztok!

Olaszország északi részén szeretnék kalácsozni, tud valaki abban segiteni, hogy merre induljak az engedélyekkel kapcsolatban, valamint az érdekelne, hogy kell-e valamilyen spec tanfolyam pl. higiénia...illetve, hogy a kész magyar házikókat elfogadják-e kint.

köszönöm

pofics Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2990

Kürtöskalács sütő gép elekromos 16-fával kb 50-60db süthető óránként, 2-1500w-os külön kapcsolható fütöszállal ,tükrös rozsdamentes kivitel. VADONAT ÚJ!!!!! Egyböl a gyártotol!!!! Egy év garancia !!!!!!Email:kozmanovics.tamas@ncgep.hu

 

 

Tel:                        +36209287144            

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2989

köszi!

Előzmény: djeld (2988)
djeld Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2988

Az e-mail címemet az előgg elfeljtettem:

 

koko@fbi.hu

Előzmény: Törölt nick (2986)
djeld Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2987

Szia JJDragon!

Nagyon örülök, hogy még szakács is van aki dolgozott it : )

Jelenleg az engedélyek után járok, de egyenlőre csak weboldalakat ajánlanak a jogszabályokról, pedig a helyi vállalkozásfejlesztőkhöz is fordultam már. Mindenesetre átrágom magam rajta, bár dánból nem vagyok jó egyáltalán, angol oldalt meg értehetően nem nagyon találni.

Első körben a helyet-helyeket akarom megtalálni, mert úgy gondolom, hogy kocsival-utánfutóval kezdeném. Dániában mondjuk elég sok a látványosság is ahol akár fix bolt is jól mehet(LEGO land, Tivoli, rengeteg vidámpark, állatkert stb..) úgyhogy még egyenlőre nekem sem tiszta, de dolgozom rajta, hogy az legyen.

 

Előzmény: Törölt nick (2986)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2986

Szia,

ha gondolod, levelezzönk, mert biztosan tudunk segíteni!

van olyan szakács aki dolgozott ott, és minden ami kell a kürtöskalácshoz!

:-)

dobj egy mailcímet!

Előzmény: djeld (2985)
djeld Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2985

Üdv mindenkinek!

 

Van köztetek valaki, aki Dániában süti a kalácsot? Én itt élek két éve, a közeljövőben szereném elindítani a vállalkozást és szivesen megosztanám és venném a tapasztalatokat.

A helykeresésnél, és a gépek kiválasztásánál tartok jelenleg.

 

További jó munkát mindenkinek!

kaposia Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2984

Szia djeld,

 

Úgy tűnik, hogy rámtalált egy korrekt ember - nem Magyarországról... - aki segit majd az elindulásban, betanitásban.:)

 

Köszi a linkeket - én is őket találtam meg elsőre amikor nekikezdtem ennek az egész keresésnek.

 

Előzmény: djeld (2981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!