Keresés

Részletes keresés

Sophia_ Creative Commons License 2004.11.14 0 0 128

Kedves Klaus!

 

Ha megnézed Arany Viktor honlapját, ott találod a könyvét, amelyben leírja, hogyan talált rá a megpróbáltatások közepette Istenre.

Szerintem amit neked írt, azt viccesen fogalmazta ugyan, de félig komolyan értette.

 

Üdvözlettel: Sophia

Előzmény: Klaus Matefi (127)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.14 0 0 127
Kedves aranyviktor !
Leveledböl ítélve te nem lennél potenciális vevö.Ha a zsebedbe akarsz nyulkálni, miért ne, jön a tél és hideg van !
Ha tudnád, ennek a fórumnak a címe:Vallás, Filozófia, al-címe pedig: Misztika és nem sütés-fözés GYAKORLATI tanácsadó !
Lehet, hogy még nem találkoztál a fórum fö-címével ? Örülök, hogy segíthettem.
Milyen GYAKORLATI HASZNOT akarsz te ezekböl a témákból kovácsolni ??? GYAKORLATI HASZNOT ne itt keresd, hanem a "vaskereskedésben .
Köszi
Előzmény: aranyviktor(123)
lehell Creative Commons License 2004.11.14 0 0 126

Astus barátom!

 ime a misztumok - misztikuma kuma kuma kumbaja...

 vannak élők, meg halotak? ez a wilág, halot, s gépeiesen is, Luczi Ferri - kéje, kezében van, s nem engedheti meg hogy egy élő, mint én, misztukumok kuma kuma ámok futatattásaiban megjelnetsem az életet, mia?

 ime minden ember, 2 lemez, dick között van, most ember, de megtudjátok-e külömböztettni, mellik az igazi, mellik csak traccs?

 na, ami jön, az élők fel - támadása, ami szószerint lenne, fel - támadás, hisz ha nem ollyan vagyok, most szószerint mondom azoknak is, akik leszedik az irásokat, ami csunya kivitelbe, mint egy nyálas csiga - biga, de hátán a háza?

 nem engedik meg, nem az itteni fentről, hanem van felletettek valaki, na az?

 nagyon jó kezdeményezés, de van a misztikusabb, hogy csak könyvek vannak, amiket élők, értelmezhetnek, vagy csak akik a könyvekbe, a NAGY KÖNYVBE, eleve, - ezen gondolkodjatok el,- be vannak irva, mi a nevük?

 De te miattad, kukkantottam be ide, mert vonzalom.... mintha ismernük egymást?

Előzmény: Astus (124)
Astus Creative Commons License 2004.11.13 0 0 124
Isten és látása

 

Isten egy és egyetlen, mindenütt jelen levő, mindenható, öröktől fogva és örökké van, mindentől független, abszolút jó, láthatatlan, felfoghatatlan.

 

Úgy tanítják, Isten megteremtette a világot, benne az embert a saját képére. Az ember bűnbe esett, engedetlen lett, ezért a szenvedés. De eljön a végítélet, s a jókat megjutalmazza, míg a gonoszokat megbünteti.

Az embernek jó esetben 80-100 év áll rendelkezésére, hogy megmutassa, jó-e, avagy gonosz, s annak viszonyában lesz neki örömteli, vagy épp gyötrelmes a túlvilági öröklét. Ez olyan, mintha lenne egy szülő, s azt mondaná, hogy a gyereke kap 20 évet arra, hogy megmutassa, engedelmes gyerek-e, vagy sem. Ha igen, akkor élhet tovább boldogan, ha nem, akkor megtagadom, kínzókamrába és börtönbe vetem. Mit lehetne erre a szülőre mondani? Semmiképp sem azt, hogy igazságos, inkább elmebeteg és kegyetlen. Vajon Isten ilyen? Én nem hiszem.

Sokkal inkább hiszem azt, hogy Isten jóságos és végtelenül szeretetteljes. Aki látja, hogy az emberek tudatlanságukban cselekszenek rosszat. Ahogy ezt Jézus is látta, mikor keresztre feszítették. Így elképzelni sem tudom, hogy lehetne Isten az, aki az embereknek szenvedést okozna, vagy azokat gonosznak bélyegezné. Ez inkább emberi elképzelés, mintsem Isten igazsága.

 

Isten nem parancsol, nem követel, nem kényszerít semmire sem. Nem akarja, hogy te jó legyél. Mert ha azt akarná, akkor minden bizonnyal az is lennél, lévén Isten akarata ellen nem tehet senki. A tanításokban Isten megmutatja, hogy hogyan érdemes tenned ahhoz, hogy boldogan élj. Boldogan élni pedig csak Istennel lehetséges, nélküle nem. Épp ezért szükséges megismerni Istent, szemtől szembe, színről színre, a maga teljességében. Ez nem olyan ismeret, ami könyvekből, vagy emberektől elsajátítható lenne. Ezt nekünk kell megtalálni és megtapasztalni. A tanítások csupán egy irányt adnak, hogy merre keressük. És aki megismeri Istent, az megismeri a tiszta, boldog életet, eljut Isten országába.

 

De még mielőtt elérné bárki is – így szól a tanítás – jelek lesznek, szörnyű szenvedések, csapások, s csak azután jön el a vég, az ítélet napja.

Mit jelent ez? Nem azt, hogy Isten gonosszal telíti be az egész földet. Hanem azt, hogy az ember maga veszi észre saját helyzetét, hogy ez így egyáltalán nem jó. Persze, tudjuk, hogy a világ nem tökéletes, de azért mégsem olyan szörnyű ez így, sőt, van hogy egészen kellemes. És mikor jól érezzük magunkat, akkor nem is akarunk változtatni. Ezért a változáshoz az kell, hogy belássuk, mennyire nem kellemes így az élet, mennyire tele van szenvedéssel és fáradságossággal. Mikor ezt meglátjuk, akkor kezdünk el Isten felé fordulni. Mert kell valami megoldás, és tehetetlennek érezzük magunkat eme sok rosszal szemben. Ekkor jelenhet csak meg az Isten iránti vágyakozás.

Keresésbe kezdünk, hogy mit tegyünk. Számtalan lehetőségünk van. Vallások, tanítók, módszerek mind-mind megoldást ígérnek. Ez az, mikor felbukkan a hit. És amelyik tanítás épp jókor és jó módon ér el minket, annak hiszünk. Legtöbbször ez a hit nem tart sokáig, s csak tovább keresünk, akár egy életen át. Van, mikor elragad minket ez a hit, s kitartunk egy tanítás, vallás mellett, s várjuk, csak várjuk, hogy elérjük a végső boldogságot. Valamiért mégsem érjük el. Valami nincs rendjén mégsem, s nem oldódott meg az életünkben levő szenvedés kérdése. De majd egyszer, a jövőben, nem is olyan sokára, majd akkor eljön a mennyország, a boldogság, a megvilágosodás. És a hit ennyiben is marad.

Ritka eset, hogy valaki a hiten túl lép. Hogy valaki nem csak hisz Istenben, hanem meg is ismeri őt, személyesen, közvetlenül. A nagy tanítók viszont mind arra bíztatnak, hogy ezt kell elérni, nem a hitet, hanem a tudást, Isten országát. De ehhez nem szabad megelégednünk félmegoldásokkal, azzal, hogy egy kicsit jobb lett, de valóban minden maradt úgy, ahogy előtte volt. Lépnünk kell Isten felé, s nem csak várni, hogy majd ő tesz értünk. De ha csak betartjuk a parancsolatokat, imádkozunk, elmélkedünk, gyakoroljuk az előírtakat, akkor valójában csak várjuk, hogy eljöjjön Isten országa. Így viszont sosem jutunk be oda. Soha.

Mikor Jézushoz odament valaki, s megkérdezte, hogyan érheti el Istent, először a parancsolatokra, a jó cselekedetekre hívta fel a figyelmét. Erre azt válaszolta, hogy azokat mindig is megtartotta, gyerekkorától fogva. Utolsó tanácsként Jézus azt mondta, hogy ossza szét minden vagyonát, hagyja el otthonát. Ekkor a fiatalember megszomorodva elment, mivel igen vagyonos volt.

Mi ebből a tanulság? Nem, nem az, hogy akkor remetévé, otthontalanná kell válnunk. Mert a földi javak önmagukban jelentéktelenek. Sokkal inkább a szellemi kincseink azok, amik megakadályoznak abban, hogy bejussunk Isten országába. Mi a mi szellemi vagyonunk? Minden igazságunk, véleményünk, tudásunk, bölcsességünk, világlátásunk. Az, hogy tanultak vagyunk, hogy tudjuk mi igaz és mi hamis, mi jó és mi rossz. Az, hogy okosabbak akarunk lenni Istennél. Ez a bűnbe esés, jónak és rossznak tudása. Mert ez nem az isteni jó. Az túl van az emberi elképzeléseken, a gondolatokon, érzéseken.

Meg kell látnunk, már ha Isten után vágyakozunk, hogy minden földi rossz, abban az értelemben, hogy gyötrelem és szenvedés a vége. Azért rossz, mert nem érjük el vele a boldogságot, elégedettséget. Ha ezt látjuk, akkor elfordulunk tőle, eldobjuk magunktól kincseinket, megszabadulunk azoktól, és Isten felé fordulunk. Ez a végítélet ideje. Meglátni, hogy mi a valódi rossz és mi a valódi jó. Egyedül jó pedig csak Isten, mert csak benne találjuk meg a végső elégedettséget.

Nem az a földi, rossz dolog, amit annak hiszünk. Hanem bármi, amit hiszünk, gondolunk, tudunk, az földi, tehát nem vezet boldogsághoz. Isten maga láthatatlan. Ezért bárhol is keresnénk, sosem találnánk meg. Ezért csak egyetlen dolgot tehetünk. A gondolatokon túliba lépünk, a puszta létezésbe, a mindentől független tapasztalásba. Ez nem azt jelenti, hogy a létezést magát tapasztaljuk, vagy elválasztjuk magunkat a dolgoktól, vagy a csak tapasztalást tapasztaljuk. Mivel akkor még mindig ugyan ott vagyunk, a földi dolgoknál. Pusztán létezni annyi, mint nem kötődni semmihez sem. Nem kötődni azt jelenti, hogy nem csinálunk semmiből sem igazságot. Még ebből sem. Ez a szeretet egyetemes működése. Ha tényleg így teszünk, akkor eljutunk Isten országába, s megölelhetjük Istent, mint egy rég nem látott barátot.

aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 123

 

Szia Klaus!

 

Csak találtál a töménytelen helyesírási hiba közt mást is.

Egyet említettem, a Planeten helyett Planten-t, meg hogy át kéne futtatni, mégis igényes tartalomhoz igényes forma illik.

 

Mint láthatod a németországi levelezésem nem pék és cukrászüzemekkel folyik

Pedig én azokkal szívesebben leveleznék, mint a Te levelezőtársaiddal. Főleg, ha küldenének mintákat a finom süteményekből, meg a pékcipókból!

 

Minden vallás,titkosszervezet stb. kieszelt dogmája kozmikus alapokon nyugszik.

Ezt lehetne kicsit részletesebben? Vagy konkrét példával?

 

Pl. Jehova tanúk kieszelt dogmája a vérátömlesztés tilalma. Mi ennek a kozmikus alapja?

 

Mormonok kieszelt dogmája, a bor, dohányzás, kávé, sőt a tea tilalma. Mi ennek a kozmikus alapja?

 

Krisnások füzetében áll, Krsna még akkor is haragszik, ha hagymát eszünk. Mi ennek a kieszelt dogmának a kozmikus alapja?

 

Látod, most beiratkozom hozzád tanfolyamra:-)

 

A szerzöi díj elképzelt összege nem fórumtéma!

Oké, rendben, de akkor tudok licitálni, ha elmondod, mi a gyakorlati haszna! Ha én használni tudom, akkor nem sajnálok rá bármennyi pénzt sem!

 

üdv: Avi

 

 

Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.13 0 0 122
Kedves aranyviktor !
Csak találtál a töménytelen helyesírási hiba közt mást is. Örömmel telít el !
Mint láthatod a németországi levelezésem nem pék és cukrászüzemekkel folyik.Sok helyröl kifejezetten segítökészséget tapasztalok ! Persze van olyan is aki azonnal elzárkózik a téma elöl, pl."ez nem az ö területe" stb..
Összesen két helyröl kaptam durva elutasítást. Három helyre küldtem el tanulmányomat néhány hete,felülbírálatra.
Azt nyugodtan mondhatom, hogy még eddig senki nem cáfolta meg a tölem levélben kapott adatokat,legyen az bíboros,szabadkömüves nagymester, asztrológus vagy theológia professzor ! Németországban még nem léptem föl nyilvánosan, kizárólag a felsorolt személyekkel vettem fel kapcsolatot. Idövel ennek is eljön az ideje.
Minden vallás,titkosszervezet stb. kieszelt dogmája kozmikus alapokon nyugszik.Nem véletlenül tiltják a hívöiknek pl. az asztrológiával(persze itt nem a Ludas Matyiban lévöröl van szó! ) való foglalatosságot !
A szerzöi díj elképzelt összege nem fórumtéma! Én nem médiumi úton jutottam a végeredményhez, hanem sok ezer óra kutatás eredményeként !
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 121

 

Szia Klaus!

 

Tanulmányomnak egy kis töredékét tudtad csak átfutni !

Amennyit feltettél az oldaladra. Újat nem találtam benne. Az, hogy az asztrológiai képlet is mutatja, amit egyébként is tudunk, hogy Jézus kereszthalála előre tudott volt, érdekes egy asztrológiával foglalkozó számára, de nem látszik, hogy lehet felvilágosulni ezáltal az összes vallás misztériumának kozmikus hátteréről.

 

Egyáltalán mit jelent ez a kifejezés, hogy összes vallás misztériumának kozmikus háttere? Mire jó, miben visz ez bárkit is előre, ha ezt a hátteret megismeri? Ha pénzt kérsz érte, akkor valami gyakorlati hasznot is kell ajánlanod csereértékként.

 

Nemrég megismerkedtem egy öngyógyításra is alkalmas különleges gyógymóddal, amit egy amerikában élő osztrák orvos sugalmazás keretében, vagy ha úgy tetszik médiumi úton kapott Istentől. Egy árva fillért sem kér érte, hanem By the Grace of God címmel ingyen közzétette az interneten. Így nehéz lesz pénzt csinálnod a tanulmányodból, bár nem lehetetlen. Madonnát tudom még mindig ajánlani.

 

És nem válaszoltál, hogy reagált az a széles kör, akiket a honlapodon felsorolsz, hogy kaptak kivonatot a tanulmányból. Teológusok, főpapok, asztrológusok, széles körben közreadtad, ők mit szóltak hozzá, hogy megfejtetted, amit az Egyház 2.000 év alatt nem tudott megfejteni?

 

Na most ha ez ennyire értékes, és hasznos, tegyük fel rááldoznám az összes megtakarított pénzem. Mennyire kell ezért a tanulmányért a zsebembe nyúlnom?

 

üdv: Avi

Előzmény: Klaus Matefi (118)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.13 0 0 119
Előzmény: Sophia (117)
A két "Szövetség" minöségi külömbsége tükrözi ezt.
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.13 0 0 118
Előzmény: aranyviktor (112)
Kedves Viktor !
Tanulmányomnak egy kis töredékét tudtad csak átfutni ! Bevallom nem vagyok nyelvtanár, ha az lennék nem írtam volna ezt.
Az egész tanulmányt egy helyesíráskorrigáló programmal átvizsgáltam. Ha hibát találtál, nem csak az én szertelenségem !
Ha már ilyen jól érted a németet, akkor az általad vélt helyesírási hibákon kívül, olyanról is számolj be légyszives, ami a fórum témájába vágna, és mondjál véleményt róla.
Köszi
Klaus
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 117

Arra gondoltam, Te hogy látod a Biblia Istentől való ihletettségét?

 

Előzmény: Klaus Matefi (116)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.13 0 0 116
Előzmény:Sophia 106
Újra itt vagyok.Válaszom:vannak szép részei is !
Vigor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 115
Sok szerencsét a bevásárláshoz! :)))
Előzmény: aranyviktor (114)
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 114

 

Ja tényleg! Közben elszaladtam tusolni, meg készülődni, mert kettőre jön a nagyobbik fiam, és elvisz autóval az Auchan-be bevaásárolni:-)))

 

Avi

Előzmény: Sophia_ (113)
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 113

Nézd már meg a topic-odat!

 

 

Előzmény: aranyviktor (112)
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 112

 

Hát a perfekt az túlzás, de tíz évig voltam német anyanyelvű cégek Magyarországi ügyvezetője, így elkerülhetetlen volt a németet gyakorolni. Még a Hitbenhatot (legalábbis az első kötetet) is lefordítottam németre véres verítékkel 8 hónap alatt, de csak für die Katz' értelmetlenül, mert itthon sem kell senkinek, hát még másutt...

Meg is kínlódtam a sajátos nyelvezetemmel, szóhasnálatommal, mert például magyarban azt írtam "príma vacsorát rittyentettem pár perc alatt", és az ilyesmit nem könnyű idegen nyelvre érthetően átültetni:-))) Az összes szóvicc, irónia vért, könnyet és verítéket jelentett a fordításnál, és azt hiszem nem is sikerült igazán jól.

 

A Klaus tanulmányát inkább átfutottam, mint átolvastam, de sejna (vagy nem sajna) eszméletlen tehetségem van a helyesírási hibák észrevételéhez, a titkárnőim mindig reszkettek, ha aláírásra hoztak be nekem valami papírt:-))))

 

Avi

Előzmény: Sophia_ (111)
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 111

Tényleg, Avi! Te perfekt tudsz németül? És már el is olvastad?

 

Előzmény: aranyviktor (110)
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 110

 

Ja, és van benne pár elütés, elírás, apró nyelvhelyességi hiba, pl. Planten a Planeten helyett. Nem ártana átfuttatni egy német nyelvű helyesírásellenőrző programot rajta.

 

üdv: AVi

Előzmény: Klaus Matefi (81)
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 109

 

Szia Sophia!

 

Az öröm kölcsönös:-))) hihihihihi

 

Avi

 

Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 108

Szia Avi! Jó, hogy látlak:)

 

Előzmény: aranyviktor (107)
aranyviktor Creative Commons License 2004.11.13 0 0 107

Akinek ez a mü a tulajdonába kerül,garantáltan felvilágosul az összes vallás misztériumainak kozmikus hátteréröl.

 

Madonnának kéne belőle kivonatot küldeni, ő most a kabbala útjára lépett, és tudna pénzt is áldozni a kutatómunkád eredményeiért, valamint biztos szeretné megérteni az összes vallás kozmikus hátterét. Ratzinger bíborostól nem várnék a helyedben vásárlási érdeklődést.  

Komoly listád van arról, akiknek kivonatot küldtél. Milyen válaszokat kaptál?

 

Avi

Előzmény: Klaus Matefi (81)
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 106

Kedves Klaus!

 

"Szerintem, mivel hitre(valamiben hinni!) minden halandónak szüksége van, így ez legyen a személy saját problémája, mibe kapaszkodik a nehéz hétköznapok harcai közepett! Tehát szerintem tiszteletben kell tartani mindenki hitét, függetlenül attól, hogy miben hisz ! "

 

Igen, ezzel maximálisan egyet tudok érteni.

 

Akkor a következő kérdésem: Mi a véleményed a Bibliáról?

 

Sophia

Előzmény: Klaus Matefi (105)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.13 0 0 105
Kedves Sophia !
Én nem vagyok beavatott, csak egy egyszerü,szerencsés keresö. Én legalább is a "beavatás" szót a buta fejemmel úgy értelmezem, hogy egy külsö személyen keresztül történö "tudás" elsajátítása. Persze lehet hogy a válasz nem pontos.
Ha beavatott lennék, erkölcsömmel nem tartanám összeeggyeztethetönek a fórumotokon részt venni!
Szerintem, mivel hitre(valamiben hinni!) minden halandónak szüksége van, így ez legyen a személy saját problémája, mibe kapaszkodik a nehéz hétköznapok harcai közepett! Tehát szerintem tiszteletben kell tartani mindenki hitét, függetlenül attól, hogy miben hisz !
Hinni természetesen azt jelenti, hogy nem tudni(!) csak remélni, hogy úgy van, vagy lesz. Sajnos ezzel vissza lehet élni !
Üdv
Klaus
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.13 0 0 104

:):)

 

Kedves Klaus!

 

Az a kérdés vetődött fel bennem - amennyiben megválaszolható, - hogy a Te hited szertint - mert mint mondod, beavatott vagy -, szóval hogyan látod azoknak a hitét, akik a "hagyományos" értelemben vallásosak? Látsz-e pl. különbséget az egyes felekezetek, irányzatok között, stb...?

 

Sophia

Előzmény: Klaus Matefi (101)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 103
Köszönet a reklámért! Már megnéztem.
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 101
Ebben igazat adok neked,de sajnos ezzel csak a sátánisták igen kis százaléka van tisztában.
req999 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 100
A sátánizmusnak részben azért pont sátánizmus a neve, hogy a jámbor birkákat elijessze. Így mindenki jól jár.
Előzmény: Törölt nick (98)
req999 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 99
Az Unbreakable (http://imdb.com/title/tt0217869/) című filmből idéztem. Jelentése: "Most már csak a hitelkártyája számára lenne szükségem." Tetszik, ahogy árulod a "tutit". Sok sikert hozzá!
Előzmény: Klaus Matefi (95)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 97
Kedves Sophia !
E-mail címem megtalálható a 81 alatt,söt lakhelyem is. Én nem "müvésznév" alatt irkálok.
Sophia_ Creative Commons License 2004.11.12 0 0 96
Email ment.
Előzmény: Klaus Matefi (95)
Klaus Matefi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 95
Tisztelt reg999 !
Még mindig nem tudom, hogy mit írtál, sajnos én ilyen tanulatlan vagyok.
Viszont közben belenéztem az általad propagált Web-oldalba(http://www.scythe.hu/).
Mivel ebböl kiderült, hogy te sátánista vagy(nem állunk azonos oldalon !), nem várok a mondatodtól sok kedvességet !
Üdv
Klaus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!