Keresés

Részletes keresés

kisbogár82 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19286

Sziasztok.Köszönöm a válaszokat.Ki kell majd kísérleteznem hogy melyik kajcsit eszi a maccs:)A furminátor áldásos tevékenységéről már hallottam,itt is írták.Viszont a karomvágásba nincs rutinom ha nem megy a doki megcsinálja??Vitamint az előző cicónak Valettet vettem én úgy láttam hogy az neki jó volt.Persze lehet hogy neki már nem lesz az.Nagyon szép Kyra cicád gratula hozzá.A tenyésztő is nagyon lelkiismeretes elmondta mi hogy van,mit eszik,de így pluszba úgy gondoltam kérek még tanácsot.Ti már profik vagytok:)Ez a sok másnevű alutasakos étellel még nem találkoztam csak a wh-val,de arra azt mondják nem nagyon kéne erőltetni mert rákkeltő.Igaz ez?Ti mit hallottatok?

Octi19 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19285

És persze ami kihagyhatatlan az egy lézer pointer. Ezzel úgy meg lehet mozgatni a makkákat, hogy csak na, és soha nem unják meg. Nagyon megéri az árát!

Előzmény: meseében (19283)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19284

És két kép Kyrusról.

               

meseében Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19283

Szia! Csatlakoznék Octihoz, én is Royalt adok a cicáknak, kipróbáltam más minőségi tápot is, de azok nekik hasmenést okoztak, így maradtunk ennél a tápnál. Az RC nek van speciálisan a brit fajta igényeihez összeállított változata, és van az ivartalanított cica igényeihez kialakított változata is. Nálunk a konzervek is hasmenést okoznak, így azt nagyon ritkán kapnak, pedig nagyon szeretik. Hússal is kedveskedtem már nekik, de köszönték szépen, de még nem adtam fel, vannak még a csirkének olyan részei, amit még nem kóstoltak :-) Én az RC Persiant adom nekik, mivel hosszú szőrűek a ciccek, és a tápnak nagyon jó a szörlabdaképződést megakadályozó tulajdonsága is, két három havonta egyszer találok "csomagot" a szőnyegen. Egyébként pedig a macskától függ, milyen tápot szeret meg, lehet kísérletezni, de csak óvatosan, a nem kívánt hasmenés elkerülése végett. A tenyésztő is biztosan segít majd, a kezdőcsomag amúgy is tartalmaz majd olyan tápot, amit a kiscica a tenyésztőnél kapott.

 

Macskabútor vásárlásához én is az e-bayt javaslom, ha jól boldogulsz a német nyelvvel, akár 15000 ft-ot is megspórolhatsz úgy, hogy a szállítási költségek is benne vannak. Van magyar oldala is, itt töbnyire azok a cégek vannak felsorolva, amelyek biztosan szállítanak Magyarországra is, de a német oldalt is érdemes megnézni, ott nagyobb a választék, és ott is találtam olyan céget, amelyik szállított Magyarországra is. Ezzel megakadályozhatod, hogy a kedvenc bútorodat tekintse kaparófának :-) Nálunk még az itató is onnan van, szuper kis darab, szökőkút formája van, a cicák imádják, sokkal többet isznak, mint amikor csak egy kis egyszeerű tálka volt előttük, nem is beszélve arról, hogy a szűrője még tisztítja is a vizet.

 

Orosházicsaj! Szerintem a kezdeti "háborgás" normális, hiszen hirtelen egy idegen helyre került, de hamarosan feloldódik majd, a türelem a legfontosabb :-) Egyébként hallani kéne hogy fúj az én cicám, ha lerohanom egy fésűvel... :-)

Előzmény: kisbogár82 (19279)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19282

Szia, üdv a cica tulajdonosok sorában!

 

Tápot, nálunk is Royal Canint kap, szárazat. Napi, 1/3 nedves felixet.  Főtt csirkemell, vagy egy kis főtt combi husi!

Vízforgatós itató http://www.futrinkacucca.hu/termekek/macskaknak/felszerelesek/talak-itatok/t:5330/petmate-fresh-flow-vizkeringetos-onitato---bezs

ezt nagyon szereti Kyrus, mert mindig friss víz van előtte.

Cica bútor, a karom élezéshez, és a fekhely is meglehet oldva egyszerre. Én itt vettem: http://www.petnet.hu/macska/felszereles/macskabutor_kaparofa/termekek/157/

(Nekem az e-bay kínai, de igaza van Octinak, ott a legkifizetődőbb)

Alom, szintén fedett, és Premier exellence, nem fogsz benne csalódni.

Cica kefe, furminátor isteni hatással bír!

Maltsoft paszta, a szőrcsomók megemésztéséhez.

Játékok, tollas pálca, és az ilyen botra madzaggal felkötött játékok jó szolgálatot tesznek.

 

Előzmény: kisbogár82 (19279)
Octi19 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19281

Mi csak száraztápot adunk a macsekoknak, Royal-Canin tápokat életkor szerint, de vannak ennél olcsóbb és még mindig tenyésztői minőségű tápok is például a Schesir...

Minden második nap kap a két rettenetes egy tasak (ketten egyet!) Miamor alutasakos szaftos eledelt jutalomfalatként.

Innen: http://www.allati.com/allateledel.php

Almot, a Premiere Excellent illatosított (babapúder) csomósodó almot használjuk, sok almot kipróbáltunk, csomósodót, szilikonosat de csak ezzel sikerült eliminálni az alomtálcából származó szagokat. Igaz, hogy nem olcsó, zsákonként 3500Ft, de 3-4 havonta kell üríteni a tálcát és egy feltöltés (2/3 zsák) után havonta 1 zsák meg el a pótlásra, két macskánál. Beszerezhető a Fressnapfban http://www.fressnapf.hu/

 

Alomtálcának fedeleset javaslok, mert akkor még az intenzív talajmunkák során sem repül szanaszét az alom.

 

Macskabútor beszerzésre az e-bay a legjobb, például: http://www.ebay.de/itm/Kratzbaum-Katzenkratzbaum-Katzenbaum-GRAU-BEIGE-WEINROT-/170661978547?pt=de_haus_garten_tierbedarf_katzen&var=&hash=item6d70255645#shId

 

Mindenek előtt egy jó állatorvost keress, ez az ami elengedhetetlen!

 

Az ápolás elég egyszerű is lehet, némi fésülés és ennyi, léteznek speciális aljszőrkefék, például a furrminátor (beszerzés a vaterán) és lehet vágni a körmüket, de vérmesebb macsek esetén az ilyen mutatványok könnyen fordulhatnak csúnya vérfürdőbe, és nem a macska vére fog folyni... erről részletesebben tudnék mesélni, mert Frici pont egy ilyen vehemens macsek.

Előzmény: kisbogár82 (19279)
Juli70 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19280

Nem sokszor írtam ide, csak olvasó vagyok (nincs britem), ezért csak halkan jegyzem meg, nálam a "háztáji" és a fajtamacska is ugyanazt a gondoskodást, ellátást kapta, kapja...

Előzmény: kisbogár82 (19279)
kisbogár82 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 19279

Sziasztok.Szeretném a segítségeteket kérni.Márciustól én is brit cica tulaj leszek:)Érdekelne hogy ki mit ad a cicójának...értem pl:vitaminok,alom,tasakos kaja,tápok stb...melyik a legjobb?Volt már cicám de csak háztáji,de Ő (a nagy ő) kicsit másabb gondoskodást igényel.Mindenkinek köszönöm aki válaszol:)

Octi19 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 19278

Figyelembe véve a saját tapasztalataimat Szimbával a giga macsekkal, teljesen normális, de ezeket igyekezni kell elkerülni, mert bizalmatlanságot szülhet. Minden fújásnak oka van, akkor "nagysága" veszélyben érzi a privát szféráját.

Többek tanácsa szerint ilyenkor nem kell tudomást venni a macsekról. Egyáltalán! Csak élelem és víz legyen előtte, és ha ő jön akkor, de csak akkor közeledj hozzá.

Persze, tudom én azt, hogy ez mennyire nehéz feladat, de ha elrontod az elején és sokat "zaklatod" a macsekot akkor sajnos benne maradhat a bizalmatlanság.

Egy kiscicával sokkal-sokkal könnyebb dolga van az embernek. Erre remek példa Frici esete nálunk. Sokkal összeférhetetlenebb természete van mint Szimbusnak volt, de mégis úgy meg lehet gyomrozni, hogy csak na és a sértődés is egy pillanatig tart. (kivéve a fésülködést mert ott mindig vér szokott folyni... többnyire az enyém)

Előzmény: oroshazicsaj (19277)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.29 0 0 19277

Vannak, még fújások, és morgások, a nagysága részéről. Ez normális?

oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.29 0 0 19276

Egy kis beszámoló!

 

Jól telnek a napok, egyre jobban. Bujkálás már nincs csak porszívózáskor, de azt muszáj, koszba nem élhetünk.

Alomba történik minden, premier exellence fahéjjas alommal kaptuk Kyrust, és nagyon jóóó, semmi szaga, nincs az egész lakásba széjjel, és jól csomósodik, ajánlom mindenkinek.

Az éjszaka, már evett is, egy kevés száraz tápot, és remélem tetszik neki az új vízforgatós itató is!

Az éjszakák, nagyon jóóól telnek, Kyrus hajnal 2-3-kor kipattan a szeme, ágyhoz jön, és nyávog 2-t 3-t. Ha nálam nincs cél akkor megy tovább a páromhoz, ha nála se, akkor jön vissza, és megy az orr paskolás, meg a fülemet cseszteti. Ha látja, hogy felébredtem elmegy, és negyedóránként, amikor körbe járja a lakást vissza jön, és 2-3-at nyávog ismét. Remélem helyre fog állni a biológiai órája, majd most már többet játszunk vele este, mert már jobban érdeklik a játékok. Az majd lefárasztja remélem, most például a fotelban van szétnyulva, de már a cicabútor minden szegletét belakta, tegnap a tetején feküdt, ma pedig már az íróasztalon.

 

Még nem lehet akármikor megsimogatni, és csak éjszaka érzi, hogy ő neki simogatásra van szüksége, de reméljük alakulni fog a helyzet!

meseében Creative Commons License 2012.01.28 0 0 19275

Gratulálok! Reméljük hamar feloldódik és legközelebb már lakásfelfedezésről, nagy rohangászásokról és játékról fogsz beszámolni :-) Sok boldogságot a cicushoz :-)

Előzmény: oroshazicsaj (19273)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 19274

Nagyon kis cuki! :-)

 

Gratulálok az új családtaghoz! Kívánok sok-sok örömet, boldogságot nektek együtt! :-) Reméljük hamarosan feloldódik és gyorsan megbarátkozik veletek! :-)

Előzmény: oroshazicsaj (19273)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.27 0 0 19273

oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.27 0 0 19272

Ő Kyra!

 

24 óra után idejutottunk, még nincs felhőtlen barátság, de már alakul valami!

oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.26 0 0 19271

Megérkezett hozzánk, Kyra cica!

 

Az utazást jól viselte. Most még csak ki-ki kandikál a hordozóból, az ajtója nyitva van neki!

 

Mellé tettem az almot, és egy tálka vizet.

 

Remélem mihamarabb, elindítja a kíváncsiság!

meseében Creative Commons License 2012.01.23 0 0 19270

Gratulálok, csodaszép a cicus! És a Pearl Falcons cicával is jól jársz, nekem kettő is van és csodálatosak :-)

Előzmény: oroshazicsaj (19268)
Octi19 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 19269

Sok sikert és hosszú boldog együtt töltött éveket kívánok nektek.

Előzmény: oroshazicsaj (19268)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.22 0 0 19268

Most már boldogan írhatom ide, hogy Én leszek, pontosabban, Én és  a Párom, Bellamia Kyra új szerető, és odaadó gazdija.

 

Csütörtökön megyünk érte, majd írok a fejleményekről is mindenképpen, és ha valami kérdésem van megosztom, hátha valaki tud majd segíteni!

 

Kyrus persze nem marad társ nélkül, hiszen október fele jönnek a rosszcson Pearlfalcons babák!!!!!

 

Előzmény: dock27 (19267)
dock27 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19267

Ja, bocs, az lemaradt: tomiboy20@freemail.hu

Előzmény: oroshazicsaj (19266)
oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19266

e-mail címet írj légyszi

Előzmény: dock27 (19265)
dock27 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19265

Sziasztok!

 

Néhány kép Kyra-ról, aki új, szerető gazdit keres.

Tel: 06 30 677 8833 (Sz. Tamás)

 

 

 

 

 

 

 

oroshazicsaj Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19264

Szia!

Várjuk a képeket, én lehet hogy már valakit tudok is!

Előzmény: dock27 (19263)
dock27 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19263

Fotókat este töltök ide fel a  fórumra a Kyrusról!

dock27 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 19262

Sziasztok cicások!

 

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a cicámnak találjak egy szuper jó gazdit ?

Sajnos el kell tőle vállnom, mivel az életem kicsit megváltozott és csak esténként talákozok vele.

Főállás mellett kellett mellékásllást is vállalnom ebben a keveset fizető országban.

Cicám egy exo ( rövidszörű) himalája fókabarna perzsa ivartalanított 21 hónapos cicalány.

-Törzskönyvvel, minden oltását megkapott, oltási könyvvel rendelkező, és 3 havonta féregtelenített cicus.

 Fésűléshez 8 hetes korától hozzá lett szoktatva, ill a 1,5 heti körömvágáshoz, napi szemtörléshez.

 Tőlem mindent megkapott amit egy cica megérdemel, Royal canin tápon ill, húsos alutasakos kaján nőtt fel.

 Nagyon jó természetű, nyugodt, csendes, nem romboló, nem pakolós, függönyt nem tépő cicáról van szó.

Elsősorban cicás tapasztalattal rendekező gazdit szeretnék neki aki nagyon szeretné őt, vagy ha van már 1 cicája , akkor mellé pajtásnak.

Keféit, Furminátor kefét,áplási szereket, fekhelyét, Royal canin tápot,alutasakos kajcsikat, kedvenc játékait is adnám mellé.

Ha valamelyikötök szeretné Kyrust vagy tudtok jó gazdit neki ,baráti áron odadnám neki megbeszélés szerint. A Cicus Budapesti.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

 

Érdeklődni lehet : Sz. Tamás  Tel.: 06-30/ 677-8833 számon.

Claire cica Creative Commons License 2012.01.09 0 0 19261

Köszönöm Avalon Cattery(összes Macskáim legkedvesebb Rokonai)-hogy kiálltatok a mindannyiunk által képviselt és újra,meg újra skandált álláspontunk mellett.De addig,amíg lesznek olyanok, akik puszta hóbortból,vagy mert jól hangzik,be akarnak szerezni egy FAJtiszta "wiszkaszt","BriTTet",ami "makralé" színű (ez utóbbi a Táborfalváról az expresszben hírdetett nonsense) ,addig a törzskönyv nélküli,DE "útleveles" és féreghajtott,családban nevelt,szobatiszta gyártósori torzók előállítói vígan nyerészkedhetnek hurkapálcafarkú,denevérfülű, hosszúkáspofájú portékájuk eladásán. De van azért olyan"tenyésztő" is, aki mostanában ütötte fel a fejét, be is szerzett egy-két jobb vérvonalból, szintén az expresszben hírdet és alig egy éve még egy ablak nélküli fürdőszobában voltak a kismacsok egy tv-dobozban, az anyjuk meg századjára elletett múmia volt, akinek 2011 elején 2008-as volt az utolsó oltásikönyv bejegyzése...az ostoba még ide is adta,mikor elkértem.....Az ilyen szarni fogja a macskákat évente többször is....De azért-szerencsére-akivel beszéltem,mindenkinél már járt a híre ennek a libának,így mindenki tudja, hogy kiről van szó. Ha Ti esetleg nem tudnátok kedves Avalonék, akkor írjatok a facebookon és megsúgom...Üdv!!!

Előzmény: avalon-cattery (19260)
avalon-cattery Creative Commons License 2012.01.09 0 0 19260

Kedves Laci!

 

Okfejtésedhez gratulálok,csak egyetlen mondatot fűznék hozzá:

SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Előzmény: Claire cica (19258)
Nyafkamacska Creative Commons License 2012.01.06 0 0 19259

Annyira britek, mint Molly.

Előzmény: Törölt nick (19256)
Claire cica Creative Commons License 2012.01.06 0 0 19258

Drága Mogyi!

 

Hát persze,hogy felesleges szájtépés az, amit csinálsz,csinálunk! Ha most a kedves érdeklődőnek azt írná valamelyik elvetemült fórumozó (kizárt,hogy közülünk bárki ilyet tenne),hogy persze, ezek fajtatiszta britek,vegyél nyugodtan, akkor tuti,hogy 35-ért elmenne megvenni ezeket a denevérfülű,hosszúkás arcú házimacskákat,de csak azért,hogy villoghasson vele,mint a pereces kutyája,hogy neki "britje" van....Ezeknek hiába mondod,hogy ne dőljenek be az expressz sokszor rémesen átlátszó hirdetéseinek, nem érdekli őket, mert itt nem a macskaszeretet a lényeg,hanem hogy egy gagyi állateledelmárka reklámjának felkapott fajtájából ő is szerezhessen már egyet, lehetőleg ingyen....Majd megszopja,amikor nagy lesz és kurvára nem brit lesz a macskája. Jó esetben addigra megszereti és tök mindegylesz,hogy milyen fajta a cicája,imádja...Rosszabb esetben 50 ezret ott hagy az orvosnál már az első három hónapban, és kidobja a macskát az utcára,vagy el kell altatni,vagy elpusztul...

 

A legdurvább expresszes hirdetésekben már arra sem ügyelnek,hogy legalább ne a szaros pokrócon legyen már a csipás macska lefotózva és a háttérben pompázik még vagy három,különböző korú és nemű házimacska...Szánalmas...és van egy visszatérő hirdető, aki valódi tenyésztők fotóival él vissza, illetve egy másik durva helyesírási hibákkal adja fel a hirdetéseit Táborfalváról. Egyszer fel is hívtam....hááát,izééééé,őőőőőő FAJtiszták...a szülők is ott vannak, vagyis az apa most éppen nem...de nincs azoknak sem törzskönyve....a mejkoloknak van.(maine coon). És hirdet, szinte kéthavonta...

Szóval azt tanácsolnám annak, aki 35-ért akar britet,hogy spóroljon még össze ugyanennyit és akkor már fog kapni itthon egy igazi britet..Feltéve,ha kiállja a tenyésztőnél a próbát. Ha meg nem, akkor ne vegyen magához semmilyen macskát, mert azt etetni kell, nem is akármilyen szirszar reálos macskatáppal,oltatni kell,almozni kell,ami önmagában is drága és ha baj van, akkor a doki. Tehát számolj: ha van 70-80 ezred egyszer, akkor vásárolj bútort  és wc-t,itató és két etetőtálat,kefét,fésűt,karomvágót,ezzel már 120-130-nál tartasz, pár napra előre konzervet, meg szárazat, aztán havi kb. 7-8 ezret/macska (orvosi költség nélkül). Ha ezeket nem tudod biztosítani a cicának, akkor inkább tarts hörcsögöt, vagy degut.

Előzmény: Törölt nick (19257)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.05 0 0 19257

Kedves Gr10

 

Nem tudom elhinni, hogy ennyi szájtépés után még mindig itt tartunk!!!!!!!!

 

Brit cicát nem kapsz csak ennek az árnak minimum a duplájáért!!! Én most nagyon nem szeretném századszor leírni mindazt, amit már oda-vissza kiveséztünk ezen a fórumon, ha érdekel a véleményünk úgyis veszed a fáradságot és visszaolvasol pár oldalt. Ha nem, akkor meg úgyis potyára koptatom a billentyűzetet!

 

Neked kell mérlegelni, ennyi pénzt akarsz/tudsz e áldozni egy ilyen cicára. Ha nem, akkor ne az eladó cicák között keresgélj, hanem az ajándékba elvihető talált cicák között, vagy sétálj be egy menhelyre és fogadj örökbe egy kiscicát! Azok is éppen olyan aranyosak, de legalább nem ezeknek a pénzéhes szaporítoknak a zsebét tömöd!

 

Ha mégis brit cica mellett döntesz, akkor írjál és fogsz kapni segítséget, hogy mire kell nagyon odafigyelned a vásárlás előtt!!!

 

 

Octi! Örülök, hogy Fricike jól van, reméljük megmarad a hízelkedős kedve, sőt még tovább fog javulni a helyzet! :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (19256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!