Keresés

Részletes keresés

mzsuzso Creative Commons License 2003.05.08 0 0 50
Szia bonny!
Lovász segítség nem kell, mert elég ember van ott, résztvevőkre lenne szükség! Ehhez nincs kedved? Esetleg a barátaid között?
bonny22 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 49
Hi!

Hajnal, mennyi ideig lovagoltál? Nem lehet, hogy csak a nyereg volt szar?
Olyan régen láttam már kiscsikót! Ott a lovardában mi a szokás, mennyi idó múlva viszik ki az istállóból? A Szandra nevű gondozott pacimnak volt egy csikója, amikor én még nem is ismertem őt, és azt mesélték, hogy a csikó azért pusztult el, mert már 1 naposan kivitték az istállóból. Ebben lehet valami? Mondjuk a vadon élő lovaknál is hamar futkározni kezdenek a csikók.
Mi a véleményetek?

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (48)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 48
Sziasztok!
Ma lovagoltam....hmmmm...nem volt éppen felemelő, de ezt még megbocsátanám, viszont két év alatt először....nem tudok ülni. Olyan iszonyat kényelmetlen volt az a ló, hogy szegény hátsóm nem bírta a strapát.....
Na jó, kipanaszkodtam magam...:-(
Viszont van a lovardában egy gyönyörű ötnapos csikó! Fakó mén, annyira szép!
Akartam képet csinálni, de az elemek itthon maradtak...
Majd csütörtökön.
Jó éjt!
Ilusta Creative Commons License 2003.05.06 0 0 47
Meddle!
Próbálj meg jelentkezni munkára, hátha akad tennivaló, bár most van egy lovász és egy lány segítségnek, nem tudom. Szerintem akit érdekel, hívjátok fel a Pétert és kérdezzétek meg.
Előzmény: meddle (42)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.06 0 0 46
Bonny22!
A helyet amit írtam, ott ezt is meg lehet tanulni. De, nehogy azt mondd neki a telefonba, hogy suttogni akarsz a lóval, mert kitér a hitéből!:)))
Monthy Roberts csak 1 a sok ember közül, aki ezt a módszert alkalmazza. Ott van még Pat Parelli és a többiek. Itthon is van csomó ember, főleg akik komolyan foglalkoznak a westernlovaglással és oktatással.
Én is csak most fogom ezeket tanulni, itt Dunharasztiban, mivel a lovamat is itt fogja a tulaj belovagolni, ezen módszerrel.
Neked is leírom a honlapját: www.nexus.hu/pknranch
Ott jelentkezhetsz szerintem munkára is, cserébe lovagolhatsz...de ez is le van írva...
Előzmény: bonny22 (44)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 45
Szia Zsuzsi!

Azt szeretném kérdezni, hogy nincs -e szükség lovász segítségre a lovastáborban, mert én szívesen dolgoznék a lovak körül!

Többiek:
Ha tudtok olyan lehetőségről, hogy a nyáron lovas helyen lehetne dolgozni, akkor szóljatok, légyszi!

Köszi!!! :)))

Bonny

Előzmény: mzsuzso (36)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 44
Szia Ilusta!

Úgy örülök, hogy szóba került a "suttogás"! Már nagyon régóta szerettem volna olyan emberekkel beszélni, akik ismerik ezt a módszert! Olvastam Monty Roberts Az igazi suttogó című könyvét, és azóta minden vágyam, hogy én is megtanulhassak így kommunikálni a lovakkal. Tettem néhány kísérletet az egyik pacival, akit lovagoltam, de nem nagyon ment a dolog, mert hát szó ami szó egy könyv még nem elég ahhoz, hogy tudjam, mit is kell pontosan csinálni.
Kicsit tudnál mesélni arról, hogy hogyan lehet megtanulni? (Arra gondolok, hogy pl. van -e oktató, aki megtanítja, mennyibe kerül, stb.)
Te is végigcsináltad a lovaddal?
Jaj, úgy örülök, hogy végre hallottam erről! Ha van kedved, mesélj bármiről, ami ezzel kapcsolatos, mert minden nagyon érdekel! Köszi!!!

Bonny

Előzmény: Ilusta (41)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 43
Szia Pinky!

Diószegi Edina Csillát ismered? És találkoztál is a pacikkal? Mesével például? Én a Minike nevő paciról annyit tudok, hogy szegény eltörte a lábát, és le kellett lőni. Remélem, hogy a többiek mind jól vannak! Mesélj még légyszi, ha tudsz róluk valamit! Köszi!

Bonny

Előzmény: meddle (39)
meddle Creative Commons License 2003.05.06 0 0 42
Szia Ilusta!
Nagyon megörültem amikor láttam, hogy Dunaharasztin van, mert így megtudnám oldani, hogy gyakrabban kijárjak. Szivem szerint szívesen segítkeznék is a lovak körül, csak az a baj, hogy igazából csak nyáron érnék rá és talán az is probléma lehet, hogy mindent megkéne nekem előtte mutatni, mert a lópucoláson kívül nem sok mindent tudok. Nem tudom, hogy ez pl megoldható lenne e, mert valójában nem csak a lovaglás érdekel, bár azt mindenképpen jó lenne megtanulnom, hanem minden ami a lovakakkal kapcsolatos. Ez pedig amit eddig hallotam arról, ahogyan a lovakat kezelik, mindennél jobban érdekel. Igazán örülnék ha megismerhetném.
Pinky
Előzmény: Ilusta (41)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.06 0 0 41
Meddle!
Neked nagyon közel lenne a PKN ranch hisz Soroksáron laksz!:)))
Igen létezik a "suttogó" módszer, amit ugyan nem szeretnek így hívni akik alkalmazzák. Már itt is sokan vannak akik értenek ehhez és tanítják, alkalmazzák, teljes sikerrel.
Mert a lényege az, hogy lóként közeledsz a lóhoz és nem emberként. Megtanulod a testbeszédét és így kommunikálsz a lóval. Így mutatod meg neki, hogy Te vagy az a vezér(kanca) aki mellett teljes biztonságban érezheti magát és ezért olyan bizalommal lesz irántad, amit, egy hagyományos képzéssel nehezen érsz el.
Ami a földi kiképzést illeti, minden!! stílusban ez kellene, hogy az első legyen! Földről (futószárról) tanítod meg az alapokat a lónak, hogy utána nyereg alatt könnyebb dolgod legyen.(hangutasításokra reagáljon, csatlakozzon hozzád, bizalma legyen benned,érintések elől kitérjen stb)
Ezeket (is) és a lovaglást is megtanulhatod itt. Nem igaz, hogy túrára csak több év után mehetsz!!!
Ez hülyeség!!!
Az ismerősöm akiről beszéltem, most fog már túrázni, 3 naposra mennek a PKN ranch-csal és a paci.hu jelentekezőivel.
Igen én is lovagoltam ott (a beszámolókból láthatod) és a lovam is ott van, ezért amint tudok, mindig kint vagyok, csak ajánlani tudom, akit érdekel a western és egy másfajta (erőszakmentes)bánásmód a lovakkal.
AkiRon Creative Commons License 2003.05.05 0 0 40
szerintem a nehany oras terepet lenyegeben az ember es lo allokepessege kulonbozteti meg a tobb napos turaktol, utobbihoz picivel tobb kell mindket felnel.

Pinky, szerintem olyan helyet keress, ahol "gyereklovak" vannak. olyanok, akikkel gyerekeket oktatnak, ok tok nyugisak szoktak lenni.

Előzmény: meddle (39)
meddle Creative Commons License 2003.05.05 0 0 39
Sziasztok!

Gondolom ahhoz, hogy több napos túrára menjek még tényleg sok év van hátra, de talán egyszer annak is eljön az ideje. Annál jobb dolgot el sem tudok képzelni. A honfogaló túráról hallottam, ismerek is 2 embert aki részt vett rajta és 5-6 lovat is akikkel végigjárták. Az ő lovaik. (meg már leszármazottjaik is vannak).Talán 3 éve ismerkedtünk meg. Egy kissebb istállójuk volt és lovagoltatást vállaltak. Szegény lovak! Hiába jöttek olyan messziről, bár először mindenki nagy ünnepséggel fogadta őket,egy pár év alatt mindenki elfelejtette az egész túrát és nem volt túl jó sorsuk. Mármint a gazdáik a lehető legjobban tartották, de külső segítséget nem igen kaptak. Pedig nem volt semmi azt az utat végigjárniuk. Már csak ahogy elsmesélték az is borzasztó. Nem is hittem volna, hogy végigtudja bárki is csinálni.

Én Soroksáron lakok...ennek a környezetében lenne közel, de szívesen megyek messzebb is ha találok megbízható helyet. Sajnos az esésem óta igen erős gátlásaim vannak a lovakkal kapcsolatban, amiket szeretnék legyőzni, de ehhez tényleg nyugodt szinte terápiás lóra van szükségem, mert tényleg nagyon félek. Csak nem akarom magam puszta félelem miatt megfosztani attól a z élménytől, hogy lovagolok, vagy akár csak hogy a közelükben vagyok.

Pinky

meddle Creative Commons License 2003.05.05 0 0 38
Szia Ilusta!
Megnéztem az említett oldalt és igazán felkeltette az érdeklődésemet. Ha lesz mostanában időm mindenképpen ellatogatnék. Ugye te ismered őket, és lovagoltál ott? Mert akkor azt szeretném kérdezni, hogy mit érthetett Boatsman (a Dunaharaszti Mágia c. fórumon) az a latt, hogy "alkalmazza e még azt a suttogós technikát". Csak azért akadt ezen meg a szemem, mert láttam a tvben egyszer egy amerikai férfit, aki fél óra alatt betört egy csikót anélkül, hogy verte volna, csaupán azzal, hogy "suttogott a fülébe". Lehet ehhez a módszerhez köze? A másik amit nem értettem, a következő sor: "Mivel a westernlovaglás nagy hangsúlyt fektet a lópszcihológiára, a földről történő kiképzésre.." ezt az oktatás alatt olvastam. Erről tudsz valami bővebbet mondani? Igazán sajnálom, hogy Téged zaklatlak ezekkel, de arra gondoltam hátha ott lovagolsz már egy ideje és ismered ezeket a dolgokat.
Pinky
Előzmény: Ilusta (35)
AkiRon Creative Commons License 2003.05.04 0 0 37
szia Pinky!

en tavaly marcius ota lovagolok, heti atlag egyszer (van, amikor tobbszor is, de pl vizsgaidoszakban elofordul, hogy nehany het kimarad ido hianyaban). eddig 3-szor estem le, kizarolag sajat hibambol, cseppet sem azt csinaltam, amit eppen kellett volna. a 3 esesbol a legutobbi az, amit meg megemlegetek, vagta kozben huppantam le terepen, jo kemeny foldre, de vegulis nem lett komoly bajom. viszonyag nagy lovon szoktam lovagolni (kb 165-170 lehet), de inkabb nagy lo, mint kicsi. a nagyok nyugisabbak es kenyelmesebbek (altalaban). terepre kb szeptember ota jarok (tehat fel ev futoszar ill karam utan, ami valojaban nem is volt fel ev, mert nyaron nem voltam lovagolni), telen viszont csak terepeztunk, annyira jo volt:) most idonkent azert karamozok is, ram fer egy kis technikai edzes.

Előzmény: meddle (31)
mzsuzso Creative Commons License 2003.05.04 0 0 36
Sziasztok!
Érdekel valakit lovas tábor július végén, augusztus elején? Egy ismerősön szervezi a herceghalmi lovardában, és megkért hogy népszerűsítsem.
Tehát ha érdekel valakit egy hét móka és kacagás, nem csak tömény lovaglással, hanem minden más jóval, jelezze!:)
köszike! Zsuzsi voltam (meg vagyok)
Ilusta Creative Commons License 2003.05.03 0 0 35
Szia Meddle!
Nos az én lovam a PKN ranchon van éppen western belovaglás alatt. Nézd meg, olvasd el a beszámolókat (én is írtam vagy 3-at..)és képeket a www. nexus.hu/pknranch honlapon.
Ha ide eljössz, nem bánod meg! Megtanulhatod a westernlovaglást igazi nyugodt, jól idomított westernlovakon.
Egyik ismerősöm nem tudott lovagolni, félt is tőle. Eljött ide és a negyedik!!!alkalommal terepen találta magát!! És azóta is jön, mert a lovak szinte 100%-ig megbízhatóak és odafigyelnek az emberre! (Mármint RC az oktató és tulaj)
Itt nem röhögik ki az embert, stb.

Ami az eséstől való félelmedet illeti, az csak jó, ha óvatos vagy! Én is az vagyok, tartok a hülye lovaktól..volt szerencsém bennük elégszer. Azért is hoztam ide a lovamat, hogy itt jó, nyugodt és minden körülmények között "kultúrált" ló váljon belőle!

Előzmény: meddle (31)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.03 0 0 34
Szia Hajnal!

Pont az előbb jártam a paci.hu-n és felismertelek az elveszett pacik topicjában. Remélem megkerülnek a lovak! Nagyon drukkolok! Sajnos arra nincs túl sok esély, hogy én valaha is viszont látom a két ellopott lovacskámat. (Tüzit és Szandrát még 1997-ben lopták el, én akkor a barátnőmmel gondoztam őket, a gazdájuk mozgássérült volt, ezért bízta ránk a lovait.) Nagyon fáj, hogy elveszítettem őket! A barátaim voltak, főleg Tüzike. Amikor elkezdtük őket gondozni, csontsoványak voltak, bokáig süllyedtek a fagyos sárban, a szőrük csomókban volt és csak néztek szomorúan a gyönyörű szemeikkel... A barátnőmmel rendbehoztuk őket, egy hónap múlva már kezdtek kigömbölyödni és csillogott a bundájuk. Olyan kedves pacik, és annyira hiányoznak, már hat éve... Csak abban reménykedem, hogy jó helyre kerültek.

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (32)
bonny22 Creative Commons License 2003.05.03 0 0 33
Hi Pinky!

Én eddig mindig megúsztam az esést komolyabb dolog nélkül, úgy értem, nem tört el semmim, de ez a szerencsén is múlott. Azt mondják, a jó lovas legalább 7x leesett már a lóról. Hát igen, esni is tudni kell. És bármilyen furcsán hangzik, szerintem kisebb lóról könnyebb leesni (pl. póniról), mert ripsz-ropsz le lehet fordulni róla, észre sem veszed, és már a földön koppan a hátsó feled... :))) (Ez még rímel is, milyen poén!)
Szerintem, ha egy nyugodt pacin lovagolhatsz, akkor nem kell várnod két évet a terepig. (Én speciel három hónap után mentem ki... le is estem... :))) Mindenesetre szerintem egy év biztosan elég, ha rendszeresen lovagolsz.
Én még nem voltam sajnos több napos túrán, pedig annyira de annyira szeretnék! A nagy álmom, hogy végigmenjek lóháton a honfoglaló magyarok útján. Volt már ilyen túra, olvastam róla egy nagyon jó beszámolót. Olyan jó lenne, ha összejönne egy jó kis lovas csapat, és együtt vándorolnánk! :)
Western lovaglást én sem láttam még. Azt hallottam, hogy nagyon kényelmes. Szerintem nem muszáj, hogy előtte megtanulj "normálisan" is, még az is lehet, hogy könnyebb a westernnel kezdeni. Majd írd meg, ha hallasz valami jó kis lovardáról!

Bonny

Előzmény: meddle (31)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.03 0 0 32
Szia!
Sajnos nem ismerek western lovasokat, de a paci.hu-n sokan vannak akik oktatnak is ilyen stílust. (ez most nem ellenreklám, csak itt még nem láttam őket)
Szerintem el lehet kezdeni egyből westernt tanulni, úgyis mások a követelmények.
Nem tudom mennyi idő, de amit írtál reálisnak tűnik. Én két éve kezdtem lovagolni, egyedül még nem mernék kimenni, de járok terepre is, igaz sok múlik a lovon is.
Többnapos túráról sincsen emlékem, csak többórásról, nekem az után is olyan izomlázam volt....pedig mostanában heti kb 4 órát lovagolok (nem egyszerre)
Biztos mások sokat tudnak majd segíteni.
Hol lenne Neked közel a lovarda?
Kis ló kontra nagy ló: eléggé függ attól, hogyan esel. Estem viszonylag kis lóról marhanagyot, és csúsztam le nagy lóról is. Mondjuk ha ugyanazokat a körülményeket vennénk, talán igaz lehetne.
Sok sikert!
Üdv:Hajni
Előzmény: meddle (31)
meddle Creative Commons License 2003.05.02 0 0 31
Sziasztok!
Igazán örülök, hogy rábukkantam erre a topicra. Átnéztem a régebbi hozzászólásokat és elolvastam az eséseket is. Az igazat megvallva most nehéz elképzelnem, hogy ha leesnék nagyobb sérülés nélkül ülhetnék vissza. A ló mérete számít egyátalán valamit is, vagy az csak a látszat, hogy alacsonyabb lóról kisebbet esek?:)
A félelmem ellenére ,nagyon jó lenne mondjuk idén nyáron újrakezdeni. Többek közt abban reménykedem, hogy talán már jóval erősebb és idősebb vagyok mint akkor voltam.
Sajnos ismerőseim nincsenek akik lovagolnának, és más lovardában pedig még nem is lovagoltam.
Szerintetek kb hány óra kell minimum, hogy megtanuljak olyan szinten, hogy biztonsággal mehessek terepre? Ugye legalább 2 év heti két óra. Vagy jóval kevesebb? Végül is ha most elkezdeném, már mehetnék is mire éretségizek. Voltatok valaha több napos lovas túrákon? Az biztosan felejthetetlen lehet.
Láttatok már valahol western lovaglás oktatást a közelben. Esetleg próbáltátok is? És ha igen sokkal drágább? Ha nagyon érdekelne, akkor is megkéne előtte egy alap szinten amúgyis tanulnom hagyományosan, ugye? Engem nagyon érdekelne, de az igazat megvallva még csak nem is láttam senkit se így lovagolni.
Pinky
bonny22 Creative Commons License 2003.05.02 0 0 30
Szia Meddle!

Isten hozott a lóbarátok fórumában!
Megértem, hogy elment a kedved a lovaglástól, biztos nagyon rossz élmény volt számodra az az esés.
Az az igazság, hogy én eddig a "sajátomon" kívül nem sok loviban jártam. (Milyen poén lenne, ha tényleg a sajátom lenne... :))) Egy helyen voltam néhányszor, meg el is kezdtem ott lovászként dolgozni, de két nap után abbahagytam, mert nem bírtam nézni, hogy a lovak egész nap az istállóban álltak. Biztosan vannak megbízható helyek. Viszont ha valahol azt látod, hogy a lovászok gyakrabban veszik a kezükbe a sörösüveget, mint a lópucolót, akkor tuti, hogy rossz helyen jársz... Ha a lovak karámban vannak, az egész lovarda tiszta, igényes és vannak szabályok, amiket be is tartanak, akkor valószínű, hogy a lovasokra is odafigyelnek. Szerintem az a legjobb, ha körülnézel egy kicsit, mielőtt lóra ülnél. Mindenesetre én nagyon drukkolok Neked, hogy újra belépj a lovaglás varázslatos világába!
Szerintem amikor leestél, az volt a baj, hogy nem figyeltek Rád és a lóra. De mindenképp azt tanácsolom Neked, hogy ha van kedved a lovagláshoz, akkor nyugodtan próbáld meg újra! Biztosan találsz olyan helyet, ahol vannak nyugodt kezdőknek való pacik! (Egyébként én is a nyugodtabb lovakat kedvelem jobban!)
Írjál még! :)

Bonny

Előzmény: meddle (28)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 29
Szia!
Üdv a fórumoin és a lovasok között is!
Ha szeretnel lovagolni, keress egy olyan helyet, ahol megbízol az emberekben. Ha van olyan ismerősöd aki lovagol, menj el vele és nézd meg.
Vannak nagyon nyugodt, direkt iskolalovak, akiken megtanulhatod az alapokat. Szerintem ez nem lesz nehéz, mivel már lovagoltál. Nálunk van olyan ló, ami olyan nyugodt (és lusta) hogy ha a többi meg is ijed, ő csak lép szépen tovább. (viszont kevésbé kényelmes:-()
Egy kobakkal is tehetsz az esetleges sérülések ellen. Vannak olyan mellények, amik védik a gerincet, még csak máson láttam, nekem ilyen nincsen, állítólag nem kényelmes..
(valamit valamiért)
Ma voltunk díjugratást nézni, olyankor csak ámulok, én csak hobbilovas vagyok.
Megírod majd hogyan alakul "lovas karriered" ?
Üdv:Hajni

Előzmény: meddle (28)
meddle Creative Commons License 2003.05.01 0 0 28
Sziasztok! Én is nagyon szeretem a pacikat, azért is kerestem egy lovas topicot, mert rengeteg kérdésem van velük kapcsolatban. Az a helyzet, hogy jó régen, már van 6 éve is, hogy nagyon megszerettem a lovakat és még akkor (11 éves voltam) el is kezdtem lovagolni. a baj csak az volt, hogy a 10. óra környékén történt egy baleset, leestem és eltörtem a bokámat. attól kezdve soha nem ültem lóra, de most úgy érzem rosszul tettem. az rettentett el, hogy akkor csak a bokámat törtem el, de mi van , ha legközelebb a gerincemet fogom. most 16 vagyok. nem tudom, hogy nem voltam e egyszerűen csak túl kicsi és gyenge akkor a lovagláshoz. nincs most több esélyem, hogy a hátán maradjak? a másik dolog amit nem tudok, hogy biztosan vannak helyek ahol lehet, hogy drágán, de képzett edzők és képzett lovakon oktatnak. ugyanis ahol tanultam, ott egyik sem volt igaz. valójában nem is ledobott a ló, hanem csak elkezdett a karámban esze veszettül vágtatni, én pedig azelőtt még sose vágtattam. ezenkívül nem sokat lovagoltam futószáron, az 5. óra környékén már az nélkül egy kicsi karámban. abban reménykedem, hogy talán csak nem voltam elég felkészült erre. szerintetek megmerjem próbálni újra? ugye vannak direkt tanuláshoz való nyugodt, képzett lovak? (amelyik ledobbot egy kiöregedett galopp kanca volt). Tudom, hogy nem lehet megtanulni esések nélkül lovagolni, de hátha lehetne mégis biztonságosabban. Említettétek például a terápiás lovaglást. Ahhoz biztos rendkívül nyugodt és megbízható lovakat lehet csak használni. Innen gondolom, hogy vannak igazán a kezdőknek ajánlható lovak is.
meddle
Hajnal22 Creative Commons License 2003.05.01 0 0 27
Szia!
Egyelőre elméleti szinten érdekel a dolog, de azt mondják, 3.és 4. évben kevesebb előadásunk lesz, akkor mindenképpen elkezdenék állatokkal foglalkozni. Szóval minden lehetőségről jó tudni. Szerintem nem kerül sokba egy ilyen tanfolyam, hiszen remélhetőleg nem a pénzszedés a céljuk. Ráadásul mostanában biztos lesznek új szabályok, törvények, azokat szépen lehet majd ellenőrizni. Bár pontosan nem értem, milyen jogon, milyen formában lehet ellenőrzéseket tartani. Ha többet megtudsz, ugye leírod?
Nagyon elszánt lehetsz, ha érettségi előtt/közben szeretnél elkezdeni munkálkodni!
A pacimat eddig boxban tartották (úgy mondom, mintha már az enyém lenne...) ezért szerintem éjszakára kell neki a box. Nem 16 éves korban kell átszoktatni. Ráadásul nem egy szőrös fajta, de ez időjárás függvénye is.
Biztos nagyon egészséges, ha egy csikó ridegen vagy félridegen nő fel, és utána is úgy tartják.
Azért mindenképpen sokat legyen legelőn, karámban.
Ma is megyek díjugratást nézni Gödöllőre, utána meg lovagolni is.

Üdv:Hajni

Előzmény: bonny22 (26)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 26
Szia Hajni!

Még nem hívtam fel az állatvédőket, mert nem volt benne az újságban az elérhetőség és a neten nem találtam meg konkrétan azt a szervezetet, de úgy tudom, hogy a Fauna egyesület is benne van a szervezésben, őket fogom felhívni. Egyébként Te is szívesen részt vennél a dologban? Nem tudom, vajon pénzbe kerül -e a tanfolyam, de ha igen, remélem nem sokba. Mindenesetre engem rettentően érdekel a dolog.
Ha lesz pacid, mennyire fogod "ridegen" tartani? Szerintem ha jó idő van és nem túl érzékeny a ló, akkor jó dolog a legelőn tartás, nyitott istálló meg ilyesmik. Neked mi a véleményed erről?

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (25)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 25
Szia!
Jó volt a terep, Kati bebizonyította, hogy néha més ő is fél. Egy lóevő kamiontól. Csak amikor a fickó leállította a motort, akkor volt hajlandó átmenni. Forgott, topogott, de nem rakott le.
A közeli erdőben voltunk, sajnos a nevét nem tudom.
Az oktatóm nem díjlovas, hanem díjugrató, versenyzik is. Hétvégén is megnéztük egy versenyét.
Nem tudom mennyit kell edzeni ahhoz, hogy jó díjlovas lehessen valaki. Arra tippelnék, hogy mininmum öt év, mindennap lovaglás, de lehet, hogy több. meg persze a tehetség, ló, ugye az is elég fontos....
Gondolom sokat tanulsz mostanában, sajnos nekem is vizsgaidőszakom lesz. De amikor tudok, akkor azért kimegyek pacizni.
Majd megírod mit tudtál meg az állatvédőktől?
ÜDv:Hajni
Előzmény: bonny22 (24)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 24
Szia Hajni!

Na, milyen volt a terep? Merre jártatok?
Én sajnos ezen a hétvégén nem találkoztam a pacikkal.
Az oktatód versenyre is jár (vagy járt)? Szerinted kb. mennyi ideig kell tanulni a díjlovaglást ahhoz, hogy valakinek igazán jól menjen?
Képzeld el, olvastam a Metroban, hogy létrejött egy szervezet, aminek az a célja, hogy javítson a magyarországi állattartás minőségén. Az a neve, hogy Állatvédelmi Szolgálat. A Fauna egyeseület szervezésében indítanak majd tanfolyamot önkénteseknek, akik aztán igazolványt kapnak és az lesz a feladatuk, hogy a lakóhelyük környékén ellenőrizzék, hogy megfelelően tartják -e az állatokat. Nagyon örültem, amikor megláttam a cikket, mert pont ez az, ami engem érdekel! Megpróbálom felkeresni majd őket és érdeklődni a részletekről. Majd elmondom Neked is, hogy mit tudtam meg.
Én is drukkolok Neked, hogy hamarosan legyen saját lovad! Nagyon szép ám ez a Kati!

Bonny

Előzmény: Hajnal22 (22)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 23

Kati paci
Hajnal22 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 22
Szia!
Sok sikert az érettségihez! De azért néha egy kis időt pihenésként szánj a pacikra is!
Hát csak alapokat tanulok, ezért is van idézőjelben....
A pacik viszonylag jól képzettek, bár a kis kedvencem nem csinálja meg vágtában az ugrásváltást, de nekem így is jó! Az egészben az a fura, hogy végig tanügetni kell, ezt néha elfelejtem.
De ez tényleg csak alap, szóval kijelöljük a pályát (1/3-a a lovardának) de nincsenek betűk lerakva, csak mondja a feladatokat a srác. Azért azt észrevettem, hogy sokkal munkásabb ilyen kis helyen vágtázni mint szabadon eleresztve, szóval ez is le tud fárasztani. Aztán persze bemutatja, hogy milyen egyszerű is ez, mi meg csak nézünk....
Szombaton terepre megyünk, remélem jó lesz.
Drukkolok, hogy hamar lóhoz juss!!!!
Üdv:Hajni
Előzmény: bonny22 (21)
bonny22 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 21
Hi!

Sikerült átvészelnem az izomlázat! :)
Nem tudom még, mikor megyek legközelebb, sajnos most rengeteget kell tanulnom. (Nyakamon az érettségi! :((( )
Én is tartok egy kicsit a csődöröktől, de szerencsére akad közöttük is nyugodt természetű.
Olyan jó neked, hogy tanulhatsz díjlovaglást! Milyen feladatokat csináltok? Nagyon nehéz? Mennyire kell hogy előképzett legyen a paci?

Nagyon jó lovaglást kívánok Neked! :)

Puszi:
Bonny

Előzmény: Hajnal22 (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!