Történt egy kis arculatváltás a blogon, hiszen lassan vége a nyárnak, vége a KERT-nek, és kezdődik az új szezon a Club Passion-ben, ami azt jelenti, hogy újra VIP-ezünk! Bevallom már nagyon várom...
Aztán a legfontosabb! Új oldalmenüvel bővült a blog, ami a CLOSE 2 U eggyüttes koncertjeire, és érdekességeire hívja fel a figyelmet! Nézzétek sűrűn, hiszen már a Szeptember 12.-i koncert kulisszatitkai is megtalálhatóak lesznek rajta hamarosan!
ezt egyből becsürtem én is a tumblr-emre a rész után (kicsit másként értettem a neveket, de csak a háttérben szólt a BK):
"jeeeeeeeeeeeeeeeeee
Beemelték a Barátok köztbe az indie rock fogalmát. Fekete Szabolcs, a nyíregyi indie rocker, az új lakó!! Puli Boys rajongó, Nyíregyen látta őket, és a basszerosuk Danny. "
A diszkózás nem csak abból áll, hogy össze kell keverni a zenéket. Sajnos sokan ezt hiszik még ma is. Pedig szükséges hozzá nem csak egyfajta elhívatottság, de megjelenés, kommunikációs képesség is. Nem az, hogy valaki mikrofonban számokat tud-e konferálni, a kommunikációs képesség nem ezt jelenti.
Kitűnő példa a holland vizsga egyik kérdése, miszerint: “Ha a diszkóban verekedés tör ki, mit csinálsz? 1. elszaladok a DJ pultból 2. megpróbálom szétválasztani őket 3. lehalkítom a zenét és bemondom a mikrofonba, hogy azonnal jöjjön oda a biztonsági személyzet
Látszólag triviális a dolog, de van, akinek mégsem az. Ehhez kell egyrészt a helyzetfelismerési, másrészt egy alapvető kommunikációs képesség, amivel lehet, hogy nem mindenki születik, de meg lehet tanulni, és ha valaki nagy tömeg előtt, felelős helyzetben dolgozik, ezeket igenis meg kell tanulnia. Az is triviális, hogy a Stop táblánál megállok - de csak annak, aki ismeri ezt a táblát! Egyszer megtanultuk, utána már természetes. De egyszer ezt a tudást be is kellett mutatni, bizonyítani valakinek.
bocs, ha ez már széltében-hosszában meg lett tárgyalva, én még csak most ismerkedem az oldallal. eddig nagyon ígéretes!
Természetesen a szakma működését a vezetőnek ismernie kell. Tisztában kell lennie a folyamatokkal, az adott tevékenység alapvető ismérveivel. A DJ Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt egyébként történetesen össze tud keverni két zenét, ráadásul olyan műfajban játszik, amelyben Magyarországon kevesen. Az is megérne egy külön fejezetet, hogy míg Európában a legfrissebb angolszász pop-rock zenék kifolynak a klubokból, a Magyarországra látogató külföldiek tágra nyílt szemmel csodálkoznak, hogy miért nem szól nálunk sehol a The Killers, az Arctic Monkeys, a Kaiser Chiefs, a Muse, stb., mégis olyanok hiszik magukat a legjobbnak, és minősítenek másokat, akik ezekről a zenékről még csak nem is hallottak.
I'll give you black sensations up and down your spine If you're into evil you're a friend of mine See my white light flashing as I split the night 'Cause if Good's on the left, Then I'm stickin' to the right
I won't take no prisoners, won't spare no lives Nobody's puttin' up a fight I got my bell, I'm gonna take you to hell I'm gonna get ya, Satan get you
Nagyon masnapos voltam a repulout alatt, olyannyira hogy az meg a tegnapomra is kihatott. Mondjuk attol meg igazam volt, meg ha foloslegesen nyafogtam is.